Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)" - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-05, 11:54   #2161
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
My odbijamy i idziemy spać. Dziś nas Zosia wymęczyła. Jadła o północt, potem o 2, 4, 5.30 i teraz
no to Zosia was tam ustawia do pionu

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 11:54   #2162
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
A ja sobie wlasnie uswiadomilam ze dzien przed porodem jadlam na obiad co??? miesko smazone gotowane ziemniaczki, marchewke i uwaga: brukselke wiec chyba cos w tym jest bo mnie z nienacka wzielo haha
hahah weź bo nie znoszę brukselki ale zaczyna mnie kusić
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 11:56   #2163
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Wczoraj u siebie na blogu pisalam na temat kp i mm i czytajcie ten komentarz...Troche przerazajace i smutne zarazem.
Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Dzień dobry wczoraj na wieczór zmaltretowałam sutki, poskakałam na piłce... spięło mnie może z dwa razy.. ale przez noc cisza :P

co do presji karmienia piersią to nieraz jest ogromna, najczęściej właśnie ze strony najbliższych. A już zapisz się do jakieś grupy np na fb.. zjedzą Cię żywcem jak dasz mleko modyfikowane... później dasz dziecku słoiczek i jesteś wyrodną matką
Przy pierwszym dziecku trudno zachować rozsadek. U nas kp przyszło latwo. Tzn. corka ladnie ssala, nie ulewala, ale oczywiscie w szpitalu nikt mi nie pomogl z kp i tylko wazne bylo przybieranie na wadze. Dawalam mm, ale w domu powiedzialam dosc. Po prostu stwierdzilam, ze skoro ladnie ssie to powalcze o wylaczne kp. Udalo sie, ale mm czasem było w zapasie jak wychodziłam na dłużej i nie udało mi sie ściągnąć mleka na tyle dużo by wystarczylo.
TZ byl sklonny podac mm, nie narzucal mi, ze mam karmic piersia. Dal mi w tym duza dowolnosc.
Ale np. moja mama malo karmila bo twierdzila, ze nie miala mleka. Oczywiscie tez mnie tym dolowala bo niby takie rzeczy sie dziedziczy... tak myslalam, ale uparlam sie i karmilam ponad pol roku.
Natomiast u mamy stwierdzilam, ze po prostu podejscie do tego bylo kiepskie. Pokazala mi ulotke jaka dostala w szpitalu i tam było napisane, se karmimy jak w zegarku co 3 gpdziny a miedzy polnoca a 6 rano robimy przerwe bo wtedy dziecko ma spać. No to nie dziwie sie, ze tym sposobem szybko stracila pokarm.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67185126]Moja teściowa kiedyś stwierdziła, że nie istnieje coś takiego jak kobieta bez pokarmu. Wg niej każda kobieta po porodzie pokarm ma tylko nie wszystkim się chce karmić piersią [/QUOTE]

No cos takiego jest, że kazda kobieta jest zdolna karmic, ale tak jest w teorii. Praktyka jest o wiele trudniejsza.

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2016-11-05 o 11:59
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 11:58   #2164
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67185126]Moja teściowa kiedyś stwierdziła, że nie istnieje coś takiego jak kobieta bez pokarmu. Wg niej każda kobieta po porodzie pokarm ma tylko nie wszystkim się chce karmić piersią [/QUOTE]

Prawdą jest ze laktacje ma każda tylko roznie to wygląda. Jedne muszę o nią walczyć, inne muszą ją hamować.
Mnie tylko rozbrają opinie tych starszych babeczek po 40-50, ze mleka nie mialam bo sama woda leciala Moja mama na prztyklad mnie odstawiła od cycka bo miała mleko przypominające wodę, a przecież w pierwszej fazie karmienia mleko ponoc przypomina wodę. Dziecko nim się nie najada. Podejrzewam, ze problem leżał pewnie gdzie indziej. Za krotko jadlam, albo problem lezal zupelnie gdzie indziej. Ale rodzice od razu przeszli na mm i problem zniknał. Wiec pewnie ssać mi się nie chciało Nak kp trzeba pracować. Dobrze, że dzisiaj troszke inne jest do tego podejście, większa wiedza i więcej możliwości. Chociażby te laktatory są.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Za tydzień będą kończyć nam meble i tz do mnie, tylko nie rodz do weekendu
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 11:59   #2165
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

[/COLOR]Goście dotarli, niby fajnie, ale ja jestem taki typ, co ceni sobie baaaardzo prywatność i swobodę. A jednak jak juz ktoś jest w domu, nawet z rodziny to jest inaczej
Eh ciężko to widzę :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja mam podobnie, kto by nie przyjechał/przyszedł nawet z bliskiej rodziny czy przyjaciółka do zawsze jest inaczej

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-05, 12:12   #2166
Anettt87
Zadomowienie

Ale taka jest teoria również doradców laktacyjnych ☺ że bardzo rzadkie są przypadki jakichś kwestii zdrowotnych, przez które kobieta ma np. za mało pokarmu. Ale w praktyce stres robi swoje, sprzeczne rady dookoła i nie dziwię się, że kobiety dokarmiaja mm albo w ogóle poddają się z kp. Teraz mamy też inny dostęp do wiedzy. Siedziałam na grupie fb o kp, gdzie wypowiadały się właśnie doradczynie laktacyjne i potem jak rozmawiałam z moją mamą na te tematy to ona o mnostwie rzeczy nawet nie wiedziała.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 12:17   #2167
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny.
Witam się nadal ze szpitala. Najprawdopodobniej wypuszcza mnie w poniedziałek jak to przeżyje to nie wiem. Malutki jest kochany . Śpi i je. Ja dzisiaj już mogę normalnie funkcjonować. Już prawie zapomniałam o porodzie

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
do poniedziałku już nie daleko, zleci
super że mały taki grzeczny

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-05, 12:31   #2168
Hosenka*
Zakorzenienie

Pstryczek:
pisałaś kiedyś o inhalatorze. Jaki masz? Po 3 latach przyszla chyba pora żeby go kupić, bo Kacper ostatnio stale zasmarkany i kaszlący.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 12:55   #2169
Hosenka*
Zakorzenienie

Wrzucam porównanie pieluch:
1. białe Pampers 0
2. białe Pampers 1
3. Dada 1

Niestety jedynek BD nie mam już
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14971169_10208874762840204_1563152661_n.jpg (142,5 KB, 29 załadowań)

Instagram

Stary 2016-11-05, 13:09   #2170
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
1. białe Pampers 0
2. białe Pampers 1
3. Dada 1

Dziekuje. Bardzo przydatne zdjecie :-D
Jesli dobrze widze to Pampers 1 i Dada 1 sa porownywalne rozmiarem.

Ubralam posciel w lozeczku, choc mial to zrobic Tz gdy bedziemy juz po porodzie. Nalozylam tez ochraniacz na szczebelki, choc nie wiem czy nam sie przyda.
Ochraniacz dostalam w prezencie, dokupilam do niego posciel o tym samym wzorze. A babcia zupelnie przypadkiem dobrala do niej rozek. :-D

Moze to zmotywuje Balbine :-D jak nie- to chyba tylko brukselka zadziala.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 13:16   #2171
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja sobie wlasnie uswiadomilam ze dzien przed porodem jadlam na obiad co??? miesko smazone gotowane ziemniaczki, marchewke i uwaga: brukselke wiec chyba cos w tym jest bo mnie z nienacka wzielo haha
Hahahh widzisz, mowilam!:d
Cytat:
Raz 30, raz 60, zdarzyło siė, że całe 70 zjadla. Wg rozpiski ze szpitala powinna zjadac teraz ok 90 ml 6 albo 7 razy dziennie. Je mniej niż zalecają a mimo wszystko przybiera ponad 200 g tygodniowo. Zastanawiam się, czy nie za dużo w poniedziałek mamy wizytę u pediatry, wiec podpytam. A jak Basia ilościowo wcina?
Basia od 5dz 50-60 zdaza sie i 80 ale wtedy ulewa i,pewnie z 60 zostaje
Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ooooh nie. Jak jeszcze jedna z nas urodzi po brukselce to juz beda silne dowody naukowe do tego, aby zaczac rozpowszechniac te teze :-D
Chyba tez kupie brukselke.... :-D
Hahahaha probujcie!!
Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
hahah weź bo nie znoszę brukselki ale zaczyna mnie kusić
No nie, szal hahahha

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 13:24   #2172
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Dziekuje. Bardzo przydatne zdjecie :-D
Jesli dobrze widze to Pampers 1 i Dada 1 sa porownywalne rozmiarem.

Ubralam posciel w lozeczku, choc mial to zrobic Tz gdy bedziemy juz po porodzie. Nalozylam tez ochraniacz na szczebelki, choc nie wiem czy nam sie przyda.
Ochraniacz dostalam w prezencie, dokupilam do niego posciel o tym samym wzorze. A babcia zupelnie przypadkiem dobrala do niej rozek. :-D

Moze to zmotywuje Balbine :-D jak nie- to chyba tylko brukselka zadziala.
Pampers 1 jest ciut wyższy i szerszy co przy mniejszym dziecku ma znaczenie.

Instagram

Stary 2016-11-05, 13:42   #2173
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj u siebie na blogu pisalam na temat kp i mm i czytajcie ten komentarz...Troche przerazajace i smutne zarazem.
O masakra...biedna kobieta współczuję męża

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
My odbijamy i idziemy spać. Dziś nas Zosia wymęczyła. Jadła o północt, potem o 2, 4, 5.30 i teraz
Witam w klubie chociaż Laura dziś w nocy jeszcze częściej a pomiędzy karmieniami steka tak ze nie umiem zasnąć...dziś rano przewróciłam się ze zmęczenia...dobrze ze nie miałam jej na rękach...nakarmilam ja potem i mąż wygonil mnie do drugiego pokoju żebym się wyspala i został z mala...2 godziny snu a człowiek od razu lepiej się czuje

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny.
Witam się nadal ze szpitala. Najprawdopodobniej wypuszcza mnie w poniedziałek jak to przeżyje to nie wiem. Malutki jest kochany . Śpi i je. Ja dzisiaj już mogę normalnie funkcjonować. Już prawie zapomniałam o porodzie

Super ze tak szybko dochodzisz do siebie

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 13:48   #2174
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczek:
pisałaś kiedyś o inhalatorze. Jaki masz? Po 3 latach przyszla chyba pora żeby go kupić, bo Kacper ostatnio stale zasmarkany i kaszlący.
Philips Respironics Family, ma prawie 4 lata, uzywany dosyc czesto, jak narazie bezproblemowy. Moglby byc cichszy choc Kubie to nie przeszkadzalo nigdy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 14:03   #2175
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
1. białe Pampers 0
2. białe Pampers 1
3. Dada 1

moja mala pampersa 1 zalała i to 3 razy pod rzad ze byla mokra po pachy i chyba zaczely ja uczulac bo byla czerwona, dady sa super i teraz lecimy z lidloskimi i tez fajnie chłoną (wszystkie 3 sa duze ze sie w nich topi troszke )

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Witam w klubie chociaż Laura dziś w nocy jeszcze częściej a pomiędzy karmieniami steka tak ze nie umiem zasnąć...dziś rano przewróciłam się ze zmęczenia...dobrze ze nie miałam jej na rękach...nakarmilam ja potem i mąż wygonil mnie do drugiego pokoju żebym się wyspala i został z mala...2 godziny snu a człowiek od razu lepiej się czuje

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

jeeju biedaku, odpocznij troche bo musisz miec sile

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-05, 14:13   #2176
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
moja mala pampersa 1 zalała i to 3 razy pod rzad ze byla mokra po pachy i chyba zaczely ja uczulac bo byla czerwona, dady sa super i teraz lecimy z lidloskimi i tez fajnie chłoną (wszystkie 3 sa duze ze sie w nich topi troszke )

jeeju biedaku, odpocznij troche bo musisz miec sile
Mój też się w 1 topi, dlatego kupuję teraz 0. Niestety Bella happy 0 nie znalazłam. Może zamówię przez internet.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Philips Respironics Family, ma prawie 4 lata, uzywany dosyc czesto, jak narazie bezproblemowy. Moglby byc cichszy choc Kubie to nie przeszkadzalo nigdy
I czego uzywasz do inhalacji? Soli fizjologicznej? Jakichś naparów (szałwia, rumianek), olejków eterycznych?

Jadę zaraz do apteki, kupię co będą mieli bo już nie mogę słuchać tego kaszlu i patrzeć na smary po kolana. Przepisane syropy niewiele pomagają chyba że bez nich byloby gorzej?

Instagram

Stary 2016-11-05, 14:18   #2177
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Hej. Tylko weszłam zobaczyć i nic się przez noc nie działo. Aż niemożliwe
Kolejna noc dobrze przespana z jednym małym szczegółem. Przed snem poszlam do wanny i zasnęłam a mój chłop nawet nie raczył zobaczyć co się ze mną dzieje bo sam smacznie spał już w łóżku. Obudzilam się w prawie zimnej już wodzie, ciekawe ile czasu w niej spałam.
Pierwszy raz mi się tak zdarzylo

😨😱 o matko! Dobrze, ze się nie utopilas szalona kobieto.
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
To i ja się witam. Noc w miarę spoko. Szkoda że biodra dalej boli :-(
Bozia pokarala, teraz proszę spocząć na kanapie i do porodu się nie ruszać
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Dobrze, że się nie utopiłaś w tej wannie!

Za karę! posiedzisz w końcu na dupsku
Może ciepła kąpiel? Albo prysznic ? sprawdzone - pomaga!

Witam znad kawy i lecę dalej chałupę ogarniać, goście zaraz dotrą

No i witamy się w 38tc
Mama przyjechała??
Cytat:
Ostatanio poszlismy do miasta i mowie Chodz bo musze kupic podpaski i te podklady. Dobra, poczekam na Ciebie na zewnatrzza 10 min do mnie dzwoni i mowi Paulina ilez mozna wybierac jedne podpaski??Ja juz mamie powiedzialam jakie w razie WU ma kupic bo jak wysle mojego meza to kij go wie co przyniesie
Hehe, ja dla tz robiłam listę zakupów do apteki i wracał z trzema różnymi rozmiarami tych podpasek poporodowych. W ogóle ponad 10 paczek (jak nie wiecej) na pewno zuzylam, tz mi jeszcze przyniósł takie długie,cienkie (i ile tak je można nazwać &#128539 i szerokie, ktore były bardzo wygodne w komplecie z siateczkowymi majtasami. Taki zestaw używałam przez dwa tyg, teraz już noszę normalne gatki i zwykle podpaski.
Cytat:
No Jasper też miał kiepską noc. Obudził się ok. 23 na jedzenie, zjadł 135 ml a koło pierwszej (przez cały czas był obudzony) znowu był głodny i zjadł 60ml i kolo 2 wolał o jeszcze jakimś cudem udało mi się go przed 3 uspac wstał później dopiero przed 6, zjadł 120 ml i zasnął bez problemu.

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny.

Ja tam dalej pamiętam obydwa porody jakby były wczoraj włącznie z bólem...

Cytat:
Raz 30, raz 60, zdarzyło siė, że całe 70 zjadla. Wg rozpiski ze szpitala powinna zjadac teraz ok 90 ml 6 albo 7 razy dziennie. Je mniej niż zalecają a mimo wszystko przybiera ponad 200 g tygodniowo. Zastanawiam się, czy nie za dużo w poniedziałek mamy wizytę u pediatry, wiec podpytam. A jak Basia ilościowo wcina?
Ja mam wizytę w czwartek i chyba będę zmieniać mm bo Jasper ma zaparcia i obawiam się, ze to od mleka (Daniel miał alergię na białko krowie i miał identyczne objawy). Swoją droga, ciekawe ile mój glodomor teraz waży, pewnie 4kg już przekroczył z jego apetytem

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Tak w ogóle moje dziecko już przeszło na rozmiar 2 pieluszek Jest takim pyzolem, że 1 cisna go na nóżkach i brzuszku

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 14:29   #2178
pstryczek84
Zakorzenienie

Hosenko-my uzywamy od dluzszego czasu soli Nebu-Dose niebieskiej. Wyglada jak zwykla sol, tez jest w ampulkach ale ma stezenie 3%, a te zwykle tylko 0,9.
Polecila ja nam laryngolog. Jest poprostu MEGA!

Stary 2016-11-05, 14:30   #2179
sosowhat
Wtajemniczenie

Karolina to Jasperek rosnie jak na drozdzach
co tak malo tu sie dzieje? to weekend czy wszystkie poszly rodzic?
Stary 2016-11-05, 14:31   #2180
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzwonil facio od ,,kanapy" Wojtkowej. Bedzie w pon albo wtorek. Suuuper! Jeszcze moglby spiworek przyjsc.

Slyszalyscie ze po niedzieli zima?!-normalnie na legala snieg i mroz!

Stary 2016-11-05, 14:37   #2181
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Kaga uważaj na siebie, dobrze mąż zarządził

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-05, 14:46   #2182
KarolinaNL
Zadomowienie

Paulinika, przerazajace jest to co napisałaś! Jakiś nawiedzony ten gosciu.

Ja mam w ogole takie zdanie, ze nie ważne czym się dziecko karmi ważne żeby dziecko nie było głodne. Kp próbowałam przy pierwszym, kiepsko mi to szło a Daniel wyrósł na mm i jest cały i zdrowy, nie choruje. Jasper od początku na mm i też dobrze się rozwija. Decyzja jak dziecko będzie karmione powinna należeć do matki.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

Kaga uważaj mamuska na siebie!
Cytat:
No a Basiek też ładnie zjada, w ogole cudna jest

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 14:54   #2183
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie, właśnie ostatnio coś mało piszecie

13.03.2016 II kreseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-05, 14:57   #2184
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Jasperek bardzo ladnie rosnie 😀

Kaga, a Ty sobie jaj nie rob tylko zadbaj o siebie. Na co dziecku poobijana matka? Prosze sie wyspac. Tatus sobie poradzi z corka 😊
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 15:21   #2185
KoniKa4
Rozeznanie

Ja wlasnie walcze z Kp. Moje mleko wlasnie nie jest biale ale w szpitalu mowia ze to ok. Jak na razie glownie Kp i czasem dokladka z mm. Jedno karmienie nocne odpuscilam bo bylam prawie 24 godziny na nogach i choc chwile musialam sie przespac. Najwiekszy problem jest z dobrym przystawieniem do ssania, u nas trwa to zdecydowanie dluzej niz samo karmienie. Na razie jestem dobrej mysli i nawet cierpliwosci mi nie brakuje wiec probujemy.
Caly czas was czytam i sprawdzam jak postepy w rozpakowywaniu

Co do podkladow to ja mialam 2 paczki bella mama i jedne seni ktore Hosenka polecala. Chyba nawet polowy nie zuzyje bo na 2 dzien juz duzo mniejsze krwawienie. Te super seksi majty siatkowe calkiem fajne - takie jakby krotkie spodenki ale zaraz po powrocie do domu wracam do normalnej bielizny i przechodze na zwykle podpaski i raczej szybko na wkladki.
Przy kp jeszcze jeden stres jest- co jesc. Niby czlowiek wie ze praktycznie wszystko mozna ale sie jednak boje co by skarbowi niestrawnosci nie dokladac. Pozdrawiam i trzymam za was kciuki. Na prawde jak czytalam ze wy trzymacie je za mnie to jakos tak mniej bolalo i wszystko latwiej przychodzilo
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 15:30   #2186
fiii
Rozeznanie

Cytat:
kurcze mam z Ola to samo powinna 60 a zjada 30 czasem jak ma dobra chwile 50 ale tez widze ze przybiera i nie wiem co myslec .

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Prawdą jest ze laktacje ma każda tylko roznie to wygląda. Jedne muszę o nią walczyć, inne muszą ją hamować.
Mnie tylko rozbrają opinie tych starszych babeczek po 40-50, ze mleka nie mialam bo sama woda leciala Moja mama na prztyklad mnie odstawiła od cycka bo miała mleko przypominające wodę, a przecież w pierwszej fazie karmienia mleko ponoc przypomina wodę. Dziecko nim się nie najada. Podejrzewam, ze problem leżał pewnie gdzie indziej. Za krotko jadlam, albo problem lezal zupelnie gdzie indziej. Ale rodzice od razu przeszli na mm i problem zniknał. Wiec pewnie ssać mi się nie chciało Nak kp trzeba pracować. Dobrze, że dzisiaj troszke inne jest do tego podejście, większa wiedza i więcej możliwości. Chociażby te laktatory są.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Za tydzień będą kończyć nam meble i tz do mnie, tylko nie rodz do weekendu
mi to przykro jest ze nie moge piersia karmic a tak bardzo chcialam ciesze sie ze chociaz moge podac malej swoje mleko
na reszcie ci skoncza te meble

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzwonil facio od ,,kanapy" Wojtkowej. Bedzie w pon albo wtorek. Suuuper! Jeszcze moglby spiworek przyjsc.

Slyszalyscie ze po niedzieli zima?!-normalnie na legala snieg i mroz!
nie srasz prosze
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 15:40   #2187
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że ja nienawidzę brukselki
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 15:44   #2188
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
=

Ja mam w ogole takie zdanie, ze nie ważne czym się dziecko karmi ważne żeby dziecko nie było głodne. Kp próbowałam przy pierwszym, kiepsko mi to szło a Daniel wyrósł na mm i jest cały i zdrowy, nie choruje. Jasper od początku na mm i też dobrze się rozwija. Decyzja jak dziecko będzie karmione powinna należeć do matki.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Kaga uważaj mamuska na siebie!

No a Basiek też ładnie zjada, w ogole cudna jest

tez tak uwazam jak Ty, a dziękuję noo mój mały głodomorek hihi
Stary 2016-11-05, 15:46   #2189
paulinika
Zakorzenienie

Bosze ale się obzarlam. Na obiad typowe angielskie śniadanie

Mówiłam że idziemy na urodziny dzisiaj do kolegi? Bosze jak mi się tam iść nie chce. Dojrze mi się nie chce to jeszcze trza się przygotować na psychologiczno debilne eseje mówione przez ojca kolegi...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 15:59   #2190
bluesberry
Zakorzenienie

Lila mi od rana mówi ze brat jej się jutro urodzi mam nadzieje ze nie wykracze wiedzma mała :pala :

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości