|
|
#2191 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
Musisz mu obiadki suszyć na skwara to moze tez bedzie zjadał.A z tym nosidłem... mnie to nie dziwi. Któraś z dziewczyn wrzucała artykuł o leżaczkach, myslę, ze za kilka lat chusty też będą na wygnaniu jako zuo ![]() Ja sie luzuje do takich informacji ![]() Cytat:
zdrówka dla Was U nas przedszkole zamknięte przez całe wakacje ale jest taki summer camp dla dzieci i rano są zajęcia dla dzieci w wieku przedszkolnym. Codziennie jest inny temat zajęć np. poniedziałki- przyroda, wtorki- sport, środy gotowanie itd. i można zapisać dziecko na wybrane dni. Myślę, że pójdzie na jakieś 2-3 x tygodniu Cytat:
ale najważniejsze, że wypad z koleżanką sie udał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
jak się czuje Gabryś? Cytat:
co u Was? Jak Ty się czujesz i jak Mieszko? Jesteście razem w szpitalu czy nadal jesteś w domu? |
||||||||
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Dzis juz jestem w szpitalu z Mieszkiem. Dalej kicha u niego. Nie chcą się pluca oczyścić. Polekowe kupsztale dalej diablo odparzaja. Dostaliśmy pojedynczą salę.
A ja w porządku. Wyzdrowialam, naladowalam akumulatory do dalszej walki. Nie licze na szybki wypis... Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2193 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jak jest w Tuli ale w tym moim nosidle dziecko na plecach jest mocno przyciśnięte do noszącego i ma rączki na bok. Raczej nie dałoby rady do góry ich wyciągnąć. Ja robię wysoko kucyka, żeby małemu nie smyrać włosami po głowie i się nosimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dużo zdrowia! Cytat:
Z ciekawości wyguglowałam i coś takiego mi się spodobało: http://img.szafa.pl/forum/0/files_db...988/9ec/809705 Cytat:
Tłumaczyła, że tata już nie będzie z nimi mieszka ale to nie znaczy że już go nie kochał itd. itp... Jak skończyła to chłopak zadał jej tylko jedno pytanie, a mianowicie :"to kupisz mi teraz tą kuchenkę?" Co do pogrubionego ![]() Na takie poświęcenia to mnie by nie było stać. Jesteś supermama! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za poprawę. Dobrze, że chociaż w jedynce jesteście ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Czy to jakaś aluzja? normalnie jakbyś z nami mieszkała... mąz mnie tak wk..., że zasyanawiam się czy powinniśmy myśleć o budwoie domu. Liczę, że to jeszcze hormony szaleją Wolę gapienie się na koparkę niż zabawę nią w domu W ogóle uwielbiamy spacery i zabawy na powietrzu Dokładnie, ja nie wiem jak te mamy to robią. Ta kobieta jest ciągle uśmiechnięta, bardzo życzliwa i ciągle ma siłę i chęci na pokazywanie świata tej dziewczynce |
||
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja myślałam że moja sis się zajmie kostiumami bo jest krawcową, ale wyjechała na drugi koniec kraju
jakieś zdolności mam, ale na pewno nie plastyczne. Honcia u nas to samo. Każdy dywan podnosi. Madzia miałam podobne odczucia na rehabilitacji. Mimo że nie mam zdrowego dziecka, ale przy innych zapominam o swoich problemach. Caryca oklepuj Mieszka co godzinę, wydzielina będzie się odklejać i będzie kaszlał. Musisz zadziałać trochę na własną rękę bo się wykończycie. Niech wam dadzą zasypkę z nystatyną, super leczy dupkę. My raz w szpitalu dostaliśmy gdy miał bardzo odparzoną. Sliweczka ta sytuacja z kuchenka mnie rozwaliła. Sis podpowiedziała by wziąć tshirt ojca, przeciągnąć gumkę przez tunel na dole, przewiązać w pasie, guziki albo markerem albo wycinanką. Do tego ja wpadłam na kapelusz z brystolu. Eh mąż był na wiosce, mogliśmy miotłę z kijkow. A jeszcze szalik czerwony od teściowej wezmę. Tylko nie wiem co z nosem. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Widziałam ten kostium tylko skąd biały kombinezon wziąć |
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nos z papieru zwiniętego w rożek i sklejonego i na gumce na głowę |
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne kciuki za Mieszka Cytat:
poszłyśmy po drzemce, gdzieś o 17 a o 19 czas było zbierać się do domu do spania alw tort był pyszny
|
|
#2198 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to fakt, pasuje do moich wymagań ![]() Żadna aluzja! Taka historia po prostu mi się przypomniała ![]() Mnie też tz wczoraj wkurzył i jest foch z mojej strony ![]() Caryca, kurczę współczuję sytuacji. Strasznie długo już to trwa... Fiazo takie duże pajace/piżamy bywają w sh ale nie wiem czy akurat na biały trafisz... Pomysł z t-shirtem dobry. fajnie by było jeszcze zrobić jakieś usztywnienie/wypełnienie żeby kule się zrobiły. Nos możesz z papieru zrobić na gumce albo do trzymania w rączce i do przykładania. |
|
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale póki Nas stać to korzystamy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Elaine strasznie drogi u Was basen, Madzia u Ciebie lepiej,ale i tak...
My płacimy 390zl za 16 45min zajęć starszej córki (normalnie jest 432zł, ale stali klienci mają. 10% zniżki), Esi zajęcia trwały 30min, ale w tym semestrze się jej grupa nie utworzyła ![]() W cenie jest 1 rodzic, tylko, ze u Sary już tylko na 15min, żeby pomóc przebrać, bo pływa sama ![]() W planie mamy chodzić rodzinnie, wtedy gdy Sarita ma zajęcia. Ja na 15min, bo nie lubię basenu, tatuś ma multisporta, więc popływa z młodszą. A, tylko u nas nie ma specjalnej wody i przewijaków mało
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jakiego wieku zaczeliscie chodzić z Nią na basen? ![]() Jesteśmy u teściów. Są zachwyceni BLW. Cieszą się,że Hania tak aktywnie uczestniczy w Naszym rytmie dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dumna z niej jestem, tym bardziej, ze sama nie pływam i boję się wody
|
|
|
#2203 |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
U nas nie ma żadnego fajnego basenu. Mamy zwykły, w którym jest tyle chloru, że ja nie wytrzymuję na nim dłużej niż 30 minut. Nie wiem jak ludzie potrafią siedzieć godzinami w jacuzzi z ciepłą wodą gdzie ten smród i opary są jeszcze bardziej intensywne. Drogie te zajęcia dla niemowląt. Co się na nich robi tak właściwie? Ja płacę za naukę pływania starszaków 70 zł. ( 1 nauczyciel dla 2 dzieci) no i poza tym jeszcze osobno wstęp dla nich. Często po lekcji chcą jeszcze zostać dłużej, żeby sobie pozjeżdżać i się pobawić i za 1 lekcję wychodzi nam 90 zł. + jeszcze moje zamówienia w kawiarence ![]() Przyznaję, że gdyby nie 500+ to nie byłoby tych zajęć, musielibyśmy kombinować coś tańszego. |
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się podoba kontat Hani z innymi dzieci. Grupy są 6osobowe tzn dziecko plus opiekun. Tylko teraz okres chorób to czasem 2dzieci (wczoraj sama Hania:P)Panie uczą jak trzymać dziecko, nurkować też uczą wiadomo na chwilę obserwuje grupę 2latkow na takich zajęciach i tam już bardziej zaawansowane ćwiczenia dzieciaki mają. Jak tylko fundusze nam pozwolą będziemy regularnie chodzić z Hania na basen.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
Ponadrabiam po południu, chciałam tylko powiedzieć ze w smyku duże wyprzedaże
![]() Kombinezon softshell kupiliśmy za 45zł przecenione ze 129 duże wyprzedaże też na body i pajace np 24zł za 3pak body
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Fiazo, mamy ta szpitalna robiona masc na posladki. Tez sie sprawdza.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2207 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobione, mało naskrobalyscie
![]() My jeździmy na termy bo to jedyny basen z ciepła woda w okolicy, zwykle jest 35 stopni, raz było 33 i Frankowi szczęka latała. Bardzo bym chciała na takie zajęcia dla bobasow go zabrać, muszę poszukać czy jest coś okolicy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Mieszko dużo dużo zdrówka dla Ciebie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrobiłam za to ostatnio tzn jakieś dwa tygodnie temu w sh Cytat:
Regularnie chodzicie z Frankiem na basen? Hania ma dziś wyjątkowo długą drzemkę. Byliśmy jakieś 30min na spacerze. Teraz śpi w wozku przy otwartym oknie w rozpietym kombinezonie już 1,5godz ona mi tyle w domu sama spała jak była noworodkiem ![]() Na obiad kurczak z rożna, teściowa wie że lubimy. Ma rozno i robi jak przyjeżdzamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mega jakość (ale też i cenę:P) ma Coccodrillo-tam na wyprz coś mi się zdarzy kupić ![]() Jak w szkole? Odpoczełaś po dniach marudy z Marysia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
W jedne body z hm tak sie wżarła ślina, ze niczym sie doprac nie da. I teraz sa takie zżółknięte pod broda..
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio odkryłam C&A - porządna, taka nawet grubsza bawełna, ta smykowa to ścierka w porównaniu do niej ![]() A dziękuję, zawsze to kilka godzin oddechu Jeszcze tylko jeden weekend zajęć i egzamin i trochę żałuję, że jeszcze jednego semestru nie ma
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś jakiś dramat z kp, Tomaszek mnie za każdym razem gryzie zamiast jeść. Coraz częściej zastanawiam się nad zakończeniem. Z jednej str nie chcę a z drugiej jestem umęczona przywiązaniem do cyca. Nie wiem jak ja wrócę do pracy skoro on nie może odkleić się.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie rozwiazana przerwa letnia. Cytat:
Cytat:
naprawdę to się odczuwa::Cytat:
nic tu taniej nie ma. Z Igim jeszcze wchodzę na zajecia, ale moj udzial ogranicza sie do przechodzenia od jednej sciany basenu do drugiej Cytat:
Przebiła sie lewa dolna jedynka a ostatnie trzy noce byly najlepsze od trzech miesiecy (pobudki 23, 3 i 7). Tutaj widzę efekt jedzenia stałych posiłków w dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2215 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nurkowała już Hania? Ja nie wiem czy bym się odważyła Ignasia pod wodę wsadzić. Cytat:
Cytat:
![]() Teściowa Was rozpieszcza! Cytat:
Ja lubię też ubranka z F&F. A Tomek akceptuje butlę? W sumie już niedługo wracasz do pracy to może lepiej go przyzwyczajać powoli. |
||||
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() C&A ma super body taka porządną bawełna jak piszesz. Mamy od teściowej kombinezon na zimę i czapkę tej firmy. Jestesmyr zadowoleni. Hania mniej bo nie lubi się w zimowe ubrajia wierzchnie ubierać ![]() Zaczynaj drugą podyplomowke mąż daję sam radę z Marysia. To chętnie dłużej zostanie ![]() Sliweczko teściowa jescze ciasto zrobiła. Torcik bezowy z masą z figami. Bozsesz Ty jakie pyszne. Moja dieta to w ten weekend fikcja. Jutro wracamy do siebie, może się opamietam. Hania przed zaśnieciem na noc turla się po łóżku -Dla mnie to nowości <3Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Hania już parę razy nurkowała. Zawsze ją trzymam delikatnie (asekuracyjne) bez opieki infrastruktura bym się bała. Inni rodzice po zajęciach bez instruktora dają dzieci do nurkowania sami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy mi zapłacą a za studia musiałabym ja zapłacić Jezu, Madzia, zapomniałam wcześniej napisać, że kurczak z różna to już dawno za mną chodzi...! A torcik bezowy też bym zjadła
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Torcik bezowy był taki pyszny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2219 |
|
Konto usunięte
|
Torcik bezowy
![]() Ja musiałam się zadowolić princessą zebra przed chwilką ![]() Masz jakiś filmik z tego nurkowania? Dziecko zawsze instynktownie zatrzymuje oddech? Nie płacze potem? Brawa dla Hani za turlanie. Żadne z moich dzieci tego nie robiło. Niektóre się nawet w ten sposób przemieszczają do celu. A Ignaś od wczoraj kombinuje z siadaniem i nawet kilka razy mu wyszło. Póki co umie tylko przy schodku. Podpełza do schodka, wspina się na niego tułowiem i z pozycji takiego klęku na leżąco odpycha się w tył i siada. Jak siądzie to piszczy i macha łapkami ze szczęścia Ciekawe kiedy dojdzie do tego, że na płaskiej podłodze też można podgiąć nogi pod siebie i usiąść
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, ale jestem zła - były dziś w nocy trzy pobudki na mleko, wczoraj dwie... A przez ostatni tydzień była tylko jedna. Pewnie to kwestia tego, że w weekend z tatusiem mało jadła coś poza mlekiem. Ech, muszę następnym razem zostawić mężowi dokładniejsze wytyczne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Karma dobra, w składzie 80% mięsa i 20% warzyw 
Musisz mu obiadki suszyć na skwara to moze tez bedzie zjadał.
generalnie to tylko ona zdrowa, bo znowu nas powalilo.

Za miesiąc egzamin podyplomowy (ustny!), muszę się nauczyć odpowiedzi na 100 pytań... 
byłam wczoraj u lekarza z Gabim, rzekł on Wirus, jaki nie wiem, bo tu albo infekcja, albo wirus, i nie wtajemniczaja co i jak. Mam podawać paracetamol i tyle. Nawet problem z bakami i bekanie to też wirus. Trzeba czekać. Cóż że nie śpimy w nocy bo muszę go tulić i bujać i nosić bo non stop coś się krzywi i płacze i idą bąki. Sama mu dietę wprowadziłam, czyli poza mlekiem i woda i zwykłym kleikiem nic nie dostaje. Ta noc lepiej bo śpi już w łóżeczku ale pobudki co 40 min i bujanie, bo bąki idą, bo nos się zatyka, bo kaszel męczy. Dziś znowu do pracy, a siły nic nie mam. Stary też chory, mnie już gardło boli.
Myślę, że bawiłby się chętnie. 
o 16 idziemy na 18tkę i wcześniej muszę ogarnąć siebie, dzidzię, obiad, pranie i dom... Ale już już prawie kończę