![]() |
#2191 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Dziewczyny, właśnie wróciłam po wyrwaniu piątki i umieram. Samo wyrywanie było spoko ale teraz. Ratujcie, poradzcie mi coś sprawdzonego na przetrwanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
Ja polecam ibuprom max, jak dla mnie to naprawdę silny środek. No i trzeba robic zimne okłady z lodu tylko nie odmroź sobie policzka mi sie to prawie udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Rozeznanie
|
Najgorsze jest to że ząb znajdował się poza łukiem, może dlatego tak boli. Lekarz powiedział że goić się będzie dłużej od zwykłego wyrwania (min tydzień) Przeraża mnie myśl że jeszcze jeden taki zabieg mnie czeka. Aż mam ochote zrezygnować z aparatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Rozeznanie
|
Przechodzą takie myśli przez głowę jak nas coś boli i jest nie fajnie, ale ten ból szybko się zapomina, no niestety musisz swoje przecierpieć. Weż ibuprom, obłuż się lodem i spróbuj zasnąć, jutro już będzie dużo lepiej, a po 2-3 dniach przestanie wogle boleć, dziurka będzie się goic dłużej, ale potem to już nie boli. Jak zobaczysz prostujące sie ząbki to będziesz wiedziała, że to dobra decyzja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj brałam apap
![]()
#2199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ide sie polozyc, mam nadzieje ze będe miała spokojna noc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Martilla gratuluje wyrwanego zabka:0 wzielas na pamiatke?
![]() ja mam juz sswoje 2 ![]() co dor rezygnacji ja mialam podobna sytuacje po wyrwaniu ósemki o zgrozo jaki bol PO...masakra i wszystko co złe ej szwy mi sie dalej nie rozpuscily o co kaman:P to juz 2 tydzien;/ jak dla mnie ibupromik i spac ![]() ![]() kto tokurde widzial jendym zebyhy wylatuja same innym trzeba wyrywac bo to wskazanie ortodontyczne;P heh
#2201 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie lubie tego! Czuje sie jakby mi dopiero co aparat założyli!!!! Dzieki za słowa otuchy ![]() Ciagle łykam przeciwbólowe!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
Właśnie szykuje się na uczelnie. Mam nadzieje że nie będe musiała za dużo mówić
![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to głupota ale podczas wyrywania i później gdy leżałam na łóżku z lodem na policzku podświadomie wmawiałam sobie, że ból fizyczny nie istnieje. wzięłam w sumie tylko 3 tabletki przeciwbólowe. nie chciałam faszerować się lekami, wolałam wpłynąć na podświadomość i wiedzieć jaka dzielna i silna jestem i że dam sobie z tym radę ![]() wyrwałam już 3 ósemki, została mi tylko jedna i po tych wszystkich przeżyciach boję się iść ją wyrwać. nastawię się psychicznie, pocierpię jeszcze ten jeden raz i mam spokój na całe życie. właśnie zobaczyłam,że został mi jeden szew :/ ściągnął mi dwa jakieś 2 tygodnie temu, i tego najwidoczniej przeoczył.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Raczkowanie
|
heyka
![]() Ja dzisiaj troszku z innej beczki: mianowicie, czy orientujecie sie czy jesli ortodonta zalozy aparat i by sie go poprosilo to napisze zwolnienie z wfu na czas noszenia aparatu?? Czy to wogóle realne?? Nie nawidze wfu wiec to byl by jeden ratunek dla mnie;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to wątpię, bo co mają zęby do wf ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Rozeznanie
|
Wiecie po jakim czasie skrzep sie trzyma na tyle dobrze by nie został wypluty??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahah, uśmiałam się.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
hehe wf??? bedziesz zalowac ze nie lubisz wfu..
ja tearz na uczelni wfu nie mam i osobiscie ubolewam, kochalam wh gre w siatkowke ![]() wh to cos z czego kazdy powinien korzystac i druciak to zaden excuse;P
#2210 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
cco ma wf do zebow? a no np moze sie zdazyc na wfie jakis wypadek, ktos machnie reka ci w zeby, dostaniesz z pilki etc... i problemow pelno gotowe.. rozwalona warga, uszkodzone poliki w srodku, moze wybite zeby...itp..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich forumowiczów
![]() Dziś miałam zakładane separatory i strasznieee boli ![]() Z racji tego, że za tydzień mam obronę, aparacik będę miała założony dopiero za dwa tygodnie. Pozdrawiam wszystkich aparatowiczów |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
![]()
mam zamiar nosic aparad ortodontyczny... wypytuje o to znajomych w sumie to jest spoko ale jedna odpowiedzec mnie "zmieszala" kol powiedziala mi ZE APARAT PRZESZKADZA W KONKATKACH Z CHLOPAKAMI czy jakos tak ? haha troche to dziwnee ale powiedzcie co o tym sadzicie ...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Kokon pro
|
ja po wizycie :P wiec dostalam nowy pilniczek z racji tego, ze tamten juz zmasakrowalam :P a u gory polecial tekst do pani asystentki " szczypce wkleslo- wypukle" pozniej powyginala mi drut( łuk) no i mnie boli hyh juz nie pamietam nawet kiedy mnie zeby w sumie bolaly jakos tak mocniej, ale dzis sobie przypomnialam jak to milo i przyjemnie :P ^^ nast wizyta za 3 tyg. hyh zobaczymy jak to bedzie lewa strona juz jest ok tylko w tej prawej ciagle cos mi nie pasuje ^^
co do srodkow przeciwbolowych to ja lubie Aleve silny jest biorac pod uwage to, ze bez recepty ![]() hyh co do wufu ja sie zapisalam na zajecia taneczno aerobikowo jogowo rozciaganiowo niewiadomo co ![]() lluvia wiesz jakos watpie by dyskomfort zniknal za tydzien ;] moze bedzie mniej bolec, ale kto to wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
kasiek jak ja ci zazdroszcze takich zaj3c ja nie ma kurcze czasu w ogole;( mimo ze wtorki i piatki mam tearz wolne bo praktykla to czasu zero, zaqraz mam korki-JEST SOBOTA:0
A tak ogole to bola mnie nogi, żyły, obawiam sie ze bede chyba miec zylaki ![]() ![]()
#2218 |
Rozeznanie
|
To się powinno w ciągu parunastu (12-14) godzin unormować tzn powinien zrobic się skrzep, który nie wypada, jeżeli rośnie Ci taka gula w buzi, a potem ją wypluwasz i znowu rośnie... i tak cały czas to musisz się zgłośić do lekarza, ja tak miałam i trzeba było rankę zaszyć. To zależy od wielkości zębodołu i od krzepliwości krwi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No niestety ja również myślę, że od w-f się nie wymigasz, ja jedno z pierwszych pytań jakie zadałam orto przed założeniem aparatu to było czy można skakać na spadochronie, no i nie ma żadnych przeciwskazań, również co do jazdy na desce i uparawianiu innych sportów, można zrobić sobie specjalne ochraniacze na zęby, oczywiście twój w-f-ista nie musi o tym wiedzieć, więc jeśli chodzi o gry zespołowe, to może się wymigasz, ale myślę, że biegi i pchnięcie kulą nie jest zbyt ekstremalne :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
ciekawe jak z koszykówką..
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.