![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Płatku, poszperałam w literaturze fachowej i wyglada mi to na zwykłą torbielkę. Z tym się nic nie robi, nie trzeba tego leczyć, ponieważ jest to (tak było napisane) zapowiedź ząbków
![]() ![]() Haniu Pati śliczna, też ładnie się usmiecha ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko na pewno wszystko będzie dobrze, podobno często słychać u dzieci szmery, ale to w ogóle nie jest groźne ![]() Byłam dziś zapisać się na egzamin z prawa jazdy. Tak więc 13 listopada będę się pocić za kierownicą ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Wtajemniczenie
|
Co do tych szmerów na serduszku to ostatnio wlasnie jak Wika byla przeziębiona i poszłysmy do pediatry to powiedziała, ze słyszy u niej szmery na serduszku i ze to niebezpieczne i trzeba badania zrobić
![]() No ale mnie zmartwiła tym ![]() To i ja dołanczam do klubu niegrzecznych i szalejących dzieci. Wika daje mi dzisiaj niezle popalić, juz mam dość a to dopiero 14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2193 |
Zakorzenienie
|
Alien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczynki, bardzo mi przykro, że dzieci Wam marudzą
![]() Mateuszek na szczęście grzeczny. Chociaż już wie co to są rączki i jak mnie zobaczy to od razu wyciąga rączki do mnie ![]() ![]() ![]() Muszek co chwila podchodzi do końca puzli i je zaczyna gryźć. A jak ja mu mówię, że nie wolno to tylko z szelmowskim uśmiechem wgryza się jeszcze mocniej ![]() Właśnie zjadł jabłuszko ze słoiczka. Czy Wy przecieracie zwykłe jabłka na tarce ?? Bo to trochę taniej by wyszło. No ale nie wiadomo czym te jabłka pryskane ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Ch_aga Mati słoiczkowych deserków nie chce jeść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Moja Oliwka startego jabłka za chiny nie zje..... za to deserki ze słoiczków uwielbia, a szczególnie dr Witt z jogurtem i ten nowy Hipp z bananem, brzoskwinia i jablkiem - dzis chciała ugryźć słoik, po porstu wariuje za tym
![]() ![]() ![]() Co do puzzli to mnie sie w tych puzzlach co znalazłam na allegro podoba wlasnie ze wyciagane elementy sa duże - nie ma szans zeby dziecko połknęło. Jeszcze posprawdzam gdzie indziej ale chyba je kupię - będą robic za dywan w nowym mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
Ch_aga ja daję Natalce surowe starte jabłuszko. Mam jabłka z własnego ogrodu, więc mogę spokojnie jej dawać bo niepryskane.
Narobiłyście mi ochoty na te piankowe puzzle, świetne są ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Wtajemniczenie
|
Alien, Płatku
![]() Julka lepiej ale do ideału to raczej daleko. Pobudka standardowo 5.20 ![]() Kasiulka w daniach Hippa od 7 miesiąca jest sól. Ostatnio próbowałam risotto z marchewką i indykiem i smakowała jak normalne danie. Julka o dziwo zjadła ze smakiem. Może spróbuj odrobinę doprawić jedzenie i wtedy Oliwka zje? Płatku a próbowałaś dać Matiemu mleko z kaszką bobovity. Ja tak daje na noc Julce. Do mleka daję o jedną miarkę mniej kaszy niż mlecznego proszku i podaję przez smoczek trójkę aventu. Julce smakuje i nie budzi się na jedzenie w nocy. Hania Pati ma urocze ciałko ![]() Dziewczyny zakładacie dziecią jakieś buty? Robi się chłodniej, kupiłam Julce zapinane na suwak z tyłu (wcześniej była tylko w skarpetkach). Za chiny ludowe nie mogę jej tego wcisnąć! Albo buty kijowe albo Julka ma dziwną stopę.
#2199 |
Zakorzenienie
|
Joasiu próbowałam, ale Mati nie chce pić zadnej kaszki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
ja jak Oliwka wrzeszczy ze bebenki pekają i nic nie pomaga to wkladam ją do łóżeczka, włączam karuzele, zostawiam zabawki, smoczek do buzi i wychodze. Przyznaje sie bez bicia
![]() ![]() Joasiu ja to butów nawet nie próbuje bo Oliwka nie dzierży niczego na nóżkach - mam jedne butki i drugie te co do chrztu i żadne nie byly na Oliwki nogach dłużej niz 5 minut. Oliwka nawet skarpetki mi ściąga bo ich nie lubi. Pajace to u nas podstawa a i tak wiecznie nogi zimne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Joasiu już od miesiąca w chłodniejsze dni nakładam Matiemu buty. Mati ma podobno wysokie podbicie w stópce i jedne buciki było mi ciężko wcisnąć, ale te są ok. Może Julka też tak ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do szmerów to moja siostra jak była mała też miała szmery w sercu
![]() Joasiaa może Julka ma właśnie tak jak pisze Płatek wysokie podbicie ![]() Kostko życze powodzenia na egzaminie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Wtajemniczenie
|
Wiktoria dzisiaj miala niezbyt ciekawa nocke. co troszku sie budzila i poplakiwala, podejzewam ze to od pogody. wstala o 8.00 i jeszcze do 9 pospala z nami w lozku. ostatnio nocki i spanie wyregulowaly jej sie. spi we wlasnym raczej lozeczku(na szczescie juz nie rzechodzi do naszego lozka bo wtedy to ja cierpialam najbardziej) i wstaje najwczesniej do 9.00. wiem marne to dla was pocieszenie ale jeszcze jakis czas temu wstawala o 6.30. tak to juz z nia jest.
co do butow too w tym roku tez przeszlam swoje. newet nie dalo jej zalozyc butow. przy chlodniejszej pogodzie opatulalam nogi kocemi jakos to bylo. w zime miala butki od kombinezonu wiec nie sztywne i bylo jej dobrze tak. ale na wiosne musialam jej kupic buty bo jak tak dalej w skarpetach. jedyne ktore wytrwaly czas i Wiktorie to miekkie Elefanteny z Deichmanna. kosztowaly mnie cale 99zł, ale dzieki polmiekkiej podeszwie ( co nie wplywalo na rozwoj stopy dziecka zle) Wiktoria przyzwyczaila sie do butow na nogach. dwa miesiace temu musialam jej wymienic buty na wieksze i juz chodzi z twardsza podeszwa. a najwazniejsze ze juz nie krzyczy jak widzi butki tylko sama wystawia nozki.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
Julka spi
![]() Kostko będe trzymać kciuki. Napewno pójdzie Ci tak dobrze jak na obronie! Wstyd się przyznać ale ja też nie mam prawka. Panicznie boję się jeździć. Za to jako pasażer uwielbiam. Próbowałam Julke okryć w wózku kocem bo zimno i co moje dziecko na to? Zabawia się w mola i pożera koc albo przykrywa nim głowę. Mały szaleniec. Ja nie wiem co to bedzie zimą???
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prawka to ja mam ale nie jeżdże bo tak jak Joasia panicznie sie boje. Za kierownicą poce sie jak szczur, denerwuje i klnę jak szewc. beznadziejny kierowca jestem ![]() Spadam bo mój małż juz przebiera nożkami przed kompem - dzis jego kolej na wieczorne buszowanie w sieci, a ja se obejrze M jak Miłosc. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to głupie pytanie ale ona była głodna czy budziła się z przyzwyczajenia? Teraz też karmisz ją w nocy?
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w najgorszych momentach wstawalam góra 3 razy, przyznam ze dużo mi mój małż pomógł bo wstawalismy na zmiane. Odciągałam mleko i małż Oliwke w nocy karmił. dziewczyny znowu widze ze nas facet podczytuje - i ciekawosc mnie zżera któż zacz ![]() Sła-wek Sła-wek Sła-wek - ujawnij sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karmię ją w nocy ale juz mniej razy i jak widze, ze jest naprawde głodna a godzine temu jadła cycka to daje butle i spi nawet do 3 godzin.
![]() |
#2211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja po takiej nocy jak się budziłam razem z Wiką bardzo czesto a przy okazji ona marudziła w dzien bo przeciez w nocy się nie wyspała byłam zła i nawet drobnostka potrafuiła mnie zezłościć ale najgorsze w tym wszystkim było to jak mi ktoś powiedzial czy czytając opinie na forum tutaj, że przeciez piersią mam karmić bo jak nie to zła matka ze mnie bedzie.
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
Joasiu -- u nas jedyne butki to welurowe paputki
![]() ![]() ![]() Kasiulko -- ja kilka razy spróbowałam Muszka zostawić samego w łóżeczku z zabawkami, to jeśli jest najedzony i wyspany to owszem, bawi się pod karuzelką. Ale jak nie, to wrzeszczy jak opętany aż się zanosi. Żal mi go i biorę na łapki ![]() Tiaro -- za butki 99 zł, łomatko ja z torbami pójdę :szok: Joasiu -- Muszek też przygryza kocyk albo zakrywa sobie nim twarz ![]() ![]() ![]() Kasiulko -- tak, karmię Muszka co 2, 3 godziny. Niczym nie daje się oszukać ani wodą ani herbatką, a jest wyraźnie głodny. Nie to, żeby chciał się tylko przytulić, dosysa się do cyca i ssie zawzięcie. Wieczorem po kąpaniu i jedzeniu zasypia w łóżeczku a od połowy nocy, około 2.00 biorę go do nas do łóżka więc w sumie jak tylko zakwili, to wyjmuję cyca i on sobie ssie a ja śpię ![]() ![]() Ja w sumie już tak się przyzwyczaiłam do tego nocnego wstawania, że często już około północy budzę się i patrzę do łóżeczka czy Muszek śpi, bo już powienien się obudzić. I mam taki lekki sen aż do momentu jego wybudzenia, właśnie między 24.00 a 1.00. A pomyśleć, że jak był maleńki, tak do końca trzeciego miesiąca, wstawałam do niego tylko dwa razy w nocy ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Wtajemniczenie
|
Alien ja to się nawet boje przyznawać że praktycznie wogóle nie karmiłam piersią
![]()
#2214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Oglądnełam M jak miłość, wykąpałam się w spokoju, a to za sprawą że moje dziecko śpi SPOKOJNIE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ch_ago mój Mateusz też uwielbia się tak bawić, najczęściej zakrywa się pieluchą tetrową ![]() Ja też nie rozumiem dlaczego kobieta musi karmić piersią bo inaczej jest złą matką- głupie myślenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
Najważniejsze aby dziecko było najedzone, nieważne czy cycem czy butelką. Dziecko najedzone to dziecko szczęśliwe a jak dziecko szczęśliwe to i mama zadowolona
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście
![]() ![]() ![]() ![]() Chaga Pati też tak robi jak coś sobie naciągnie na oczy to tak dyszy ![]() Nie zawsze karmić można znajomej córka po cycusiu miała straszne kolki i nie przybierała na wadze pomimo że ona miała ścisła dieta wsumie to jadła suche bułki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Z tą zabawą w przykrywanie u nas jest to samo
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Śliczna jak zawsze nasza Natalka
![]() ![]() Ja po tych ciężkich nocach to zapominam o całym świecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdzie Wy siępodziewacie kobiety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Wtajemniczenie
|
My byliśmy ogladać mieszkania. Maskara. W tej cenia jak my chcemy są same rudery. Jak jest coś przyzwoitego, w bloku z cegły to kosztuje blisko 200tys
![]() Julka nadal szaleje. Obudziła się o 12 w nocy i wojowała godzinę. Nic jej nie pasuje. Płatku mam nadzieje że po plotach z koleżanką wróci Ci dobry nastrój ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.