|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Kobieta zimowa
|
Dot.: Ulubiona reklama i ta znienawidzona cz. III
Reklama knopersa w autobusie okropna, już z rok jest ta sama? na pewno była przed pandemią.
Dziś zauważyłam w reklamie makaronu jajecznego lubelli, że gotująca rosół kobieta najpierw kroi na desce warzywa na plasterki, potem w garnku są niepokrojone a na talerzu w zupie znów pokrojone dziwne, nie lubię takich niechlujnie zmontowanych reklam.
|
|
|
|
|
#2192 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2193 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#2194 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Parodia Apartu, świetne podsumowanie
![]() https://fb.watch/1HASL6fWlG/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie reklama lego
zwłaszcza śpiewanie tej ciemnoskórej pani. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2197 |
|
Konto usunięte
|
Najgłupsza na świecie jest reklama Jula. Coś tam się dzieje, żarówka zaczyna mrygać i jakaś kobieta z przerażeniem wskazuje palcem i krzyczy "Jula" !. Masakra. Już wcześniej mieli reklamę w tym stylu, równie bez sensu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2198 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Warto było dotrwać do konca i konkluzji z misiem. |
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Konto usunięte
|
Apart powinien im odpalić jakąś część kasy ze sprzedaży, nikt im lepszej reklamy nie zrobi. Swoją drogą jeszcze nie widziałam jej w tv.
Irytują mnie reklamy syropów na kaszel dla dzieci. Schemat wciąż ten sam - chore smutne dziecko, syropek, szczęśliwe bawiące się dziecko. Czy jeszcze do nikogo nie dotarło, że takie reklamy niczym się nie wyróżniają, nie wpadają w pamięć, są do bólu proste, a w ogóle to są idiotyczne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Borucowa wydaje się ok bo nie boi sie mówić co myśli . Mnie się w ogóle reklamy Apartu nigdy nie podobały bo nie trawie celebrytek w nich występujących .W tej reklamie jeszcze Wieniawa może ujdzie ale Lewandowska jest dla mnie mega niesympatyczna i drewniana ,Socha to mierna aktorka ktora jest wszędzie nie wiem zupełnie dlaczego . .A ta reklama-dla mnie ,w czasach które mamy,jest jakaś taka nieetyczna i po prostu głupia .Ja już na pewno w Aparcie nic nie kupię .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Apart- długa, nudna, przesłodzona, mdła na jej widok dostaję drgawek
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Reklama Apartu jest porażająco długa, nudna i kiczowata. Słabe.
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzeniona
|
Na dodatek reklama Apartu w obecnej sytuacji, kiedy ludzie nie wiedzą, czy na święta będą mogli odwiedzić rodzinę, kiedy ludzie spotykają się rzadko, w wielu rodzinach jest trudna sytuacja finansowa albo zdrowotna, a tu nagle siedzą 3 bogate pańcie razem w pałacu i machają drogą biżuterią. No bardzo kiepskie.
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2208 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą kontekst i tak słaby na ulokowanie wszystkich 3 w jednym spocie. BN to święta przede wszystkim rodzinne a nie spędy psiapsiółowe jak w Seks w Wielkim Mieście. Może na Dzień singla by to pasowało. Do tego wiadomo że każda ma rodzinę (męża, dzieci, poza Wieniawą która ma 21 lat i swoją drogą nie miałaby co robić tyko przyjaźnić się z 32 i 40 latką) i z założenia oczywiste się wydaje, że w święta będą zajmować się własnymi rodzinami a nie z kumpelami oglądać foto albumy. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-11-14 o 11:12 |
||
|
|
|
|
#2209 |
|
Konto usunięte
|
W tych czasach twórcy reklam mają naprawdę pole do popisu, mogliby wykorzystać obecną sytuację, zrobić coś naprawdę wzruszającego. A oni spłodzili coś takiego.
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ta reklama wyglądała by zupełnie inaczej i była inna w odbiorze, gdyby pokazali właśnie rodzinę: faceta zapinającego spinki w makietach, dziecko wieszające bombki choinkowe, a nie trzy baby znane głownie z tego, że są znane
|
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzeniona
|
Poza tym zastanawia mnie, do kogo ta reklama miała trafić i kto w założeniu miał się utożsamić z bohaterkami? Dali 3 kobiety w wieku 20-40 lat, więc chyba chcieli trafić do różnych grup wiekowych, ale jakim cudem chcieli to osiągnąć tą reklamą, w której każda z nich robi to samo? Mogliby pokazać Wieniawę jako studentkę, która chce kupić prezent dla mamy, bo wreszcie zobaczy ją w święta, mogliby pokazać jak rozmawia z nią przez telefon, potem przegląda jakiś katalog, może chodzi i ogląda wystawy. Potem Lewandowska - mogłaby grać kobietę pracującą za granicą, która stresuje się, czy nie odwołają jej lotu na święta i która tak samo wybiera prezent dla kogoś bliskiego. No i Socha - kobieta 40 lat, z mężem i dziećmi, może zmęczona tą pandemią i nauką zdalną i wybiera sobie prezent dla siebie albo go dostaje od męża i dzieci. To tak super na szybko i w nawiązaniu do obecnej sytuacji. Z takim budżetem jaki na pewno mieli dałoby się zrobić tę reklamę bardzo ciepłą, z takim motywem trochę tęsknoty za bliskimi i podziękowaniem prezentem za to, że są i się wspierają, choćby na odległość.
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ta reklama kojarzy się z takim koczowatym teledyskiem z lat '80, typu last christmas, gdzie są pokazane jakieś pozbawione głębszego sensu migawki z życia wzięte (w tym sensie, że to nie jak teledysk z choreografią, tylko wujek Staszek wpadł z kamerą VHS na imieniny cioci Bożenki i nagrywał co popadło).
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Mój chlop obejrzał tą parodie Apartu i był spłakany ze śmiechu.
![]() Można zrobić piękna, poruszająca reklamę ze świętami w tle, pamiętacie tą: https://youtu.be/tU5Rnd-HM6A Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=kuRn2S7iPNU |
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Miuoshowa
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88285365]Super jest! Tylko nie wiem co reklamuje?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Sainsbury to supermarket
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88285365]Super jest! Tylko nie wiem co reklamuje? 🤭
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To sieć marketów w UK. Dodatkowo kot Mog jest ponoć bohaterem popularnej tam serii opowiadań dla dzieciaków. Jest to trochę "cukierkowa" reklama, ale właśnie kształtuje postawy jakiejś solidarności sąsiedzkiej, bezinteresownej pomocy, tego, że właśnie Święta są od tego, żeby się dzielić. Niesie jakieś przesłanie, a nie puste uśmiechy gwiazd. |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzeniona
|
Dla porównania świąteczna reklama Zalando z przesłaniem trafiającym w 100% w obecne czasy. Hasło "We will hug again" i cała oprawa mnie wzruszyły:
https://youtu.be/hYLsVwlXj4g Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-11-14 o 14:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

dziwne, nie lubię takich niechlujnie zmontowanych reklam.

piosenka w reklamie (chyba) mopa Vileda, która bardziej pasowałaby do jakiejś rozdzierającej serce sceny.

zwłaszcza śpiewanie tej ciemnoskórej pani.