|
|
#2191 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Ja rzadko się maluję, ale ostatnio udało mi się dorwać bourjois healthy mix 50. Niby powinien wpadać w róż, ale u mnie się nie odznacza i jest odpowiednio blady Z takich jasnych to jeszcze Rimmel match perfection 010 i loreal N1 - ale te dwa strasznie mi przesuszyły skórę. Ciężko coś znaleźć, bo u mnie strasznie się większość oznacza na żółto.
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ta linia na brzuchu się nie pojawiła, ale pod względem estetycznym jest mi obojętna. Nawet bym jej nie porównywała do rozstępów, których po prostu nie przeżyję
Pod wpływem Waszej dyskusji wybrałam wczoraj łóżeczko i materac, ale jeszcze nie zamawiam, żeby nie zagracać mieszkania. Powiedzcie mi, kupujecie coś jeszcze do spania oprócz łóżeczka? Jakąś dostawkę, kosz itp.? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86327434]Ja rzadko się maluję, ale ostatnio udało mi się dorwać bourjois healthy mix 50. Niby powinien wpadać w róż, ale u mnie się nie odznacza i jest odpowiednio blady
Z takich jasnych to jeszcze Rimmel match perfection 010 i loreal N1 - ale te dwa strasznie mi przesuszyły skórę. Ciężko coś znaleźć, bo u mnie strasznie się większość oznacza na żółto.[/QUOTE]We wszystkich, ktore wymienilas wygladalam jak rozowy prosiak Revlon Colorstay na zawsze ️Ja mam kolyske, ktora chyba zostanie w salonie na drzemki, a lozeczko na noc. Duzo ludzi drzemki robi dzieciom w wozku. Dziewczyny na instagramie @ali_jacz jest zapisany live o prawidlowym podnoszeniu, pielegnacji itd. Live powinna wrzucic takze na fb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2019-01-05 o 08:48 |
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
U nas będzie tylko kołyska, ale ja mam 2pokojowe mieszkanie i kołyske na kółkach. W razie potrzeby będzie jeździć po mieszkaniu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
dzień dobry z rana! ja już na nogach po śniadaniu, pranie się wyprało. biorę się za porządki, żeby rozłoży sobie je w czasie trochę.' wieczorem idziemy na 40-stkę do kumpla ![]() widziałam wcześniej temat gatek. ja musiałam zainwestować w zwykłe bawełniane, bo miałam same satyny i koronki i gin powiedział żeby raczej iść w bawełnę. akurat była promka w lavantil to nabyłam 9 sztuk. takie zwykłe figi bawełniane kilka takich niższych, będą się mieścić pod brzuchem. do szpitala na początek te z siatki, a później właśnie te figi, jak się zużyją to nie szkoda mi będzie wywalić.. my chyba poza łóżeczkiem nie będziemy nic kombinować- chociaż myślałam o koszu mojżesza, ale i tak łóżeczeko będzie blisko naszego łóżka, więc odpuszczę chyba. Edytowane przez grejpfrutowa01 Czas edycji: 2019-01-05 o 09:37 |
|
|
|
#2196 |
|
Żona Gargamel
|
Ja właśnie wczoraj o tym myślałam. Łóżeczko będzie w pokoju dziecka ale na pewno dużo czasu będziemy spędzać w salonie - i tu chyba problem bo nie mam rogówki z szezlongiem tylko 2 wąskiej kanapy. Chyba strach zostawić na tym dziecko choćby na chwilę? Wystarczy coś na blokadę dostawić z boku?
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Smerf blokada zawsze moze się przesunąć, ja miałam bujak, ale młody nie znosił swojego łóżeczka a bałam się go zostawić na naszym łóżku
|
|
|
#2198 |
|
Dostojna peema.
|
Ja też mam problem z dobraniem podkładu
wcześniej używałam Bourjois Healthy Mix ale mam wrażenie, że ta nowa jego formuła jest dużo słabsza, niż poprzednia. Dalej używam ale nie jestem zadowolona. Przez dłuższy czas nosiłam się z zamiarem kupienia czegoś z naprawdę górnej półki (Estee Lauder lub Dior) ale chwilowo szkoda mi kasy, przeczytałam jakiś artykuł o najlepszych pokładach drogeryjnych i natknęłam się na rewelacyjne opinie o którymś z pokładów Catrice, chyba zaryzykuję, bo jest niedrogi i jak coś to dużo kasy nie wtopię. Lubię kosmetyki kolorowe ale dobór podkładu to mój koszmar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2199 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
#2200 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
On jest u mnie kolejny na liście do testowania Czyli mi buźka wpada trochę w róż, skoro u mnie się nie odznacza. Zawsze jak mi wybija to żółcie. Cytat:
Ja oglądałam na you tubie recenzję właśnie tego podkładu Mi też szkoda kasy na coś lepszego, tym bardziej że ja podkład nakładam tylko okazyjnie. To co używam na co dzień i bez czego nie wyjdę to tusz i cień do brwi, bo mam tak jasne włoski, że ich nie widać jak się czymś nie maznę. Bez tego wyglądam jak bym nie miała brwi i rzęs ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Mi teściowa bujaczek kupiła i ja nic więcej nie przewiduje, bo w mieszkaniu brak miejsca. |
||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
my z koleżankami z pracy wciąż szukamy podkładu idealnego.
testowałam już sporo i zupełnie nie podeszły mi Estee Lauder - do mojej cery się nie nadaje i bardzo szybko zastyga, moich naczynek prawie wcale (!) nie krył, poza tym najjaśniejszy o tak i się odcinał= jakbym kupiła za tyle hajsów to bym się wściekła. jako tako sprawdziły się Revlon Colorstay ( ale są dwa rodzaje do cery suchej i mieszanej, nie pamiętam który miałam.) i L'oreal True Match. Oba kryły nieźle, i nawet trafiłam z kolorami ( oczywiście najjaśniejsze oba). Ten z Catrice Liquuid Coverage nie krył w ogóle. Bourjois Healthy Mix to był chyba- najjaśniejszy był zbyt ciemny, to samo Paesee Long cover Fluid- oba zresztą do kitu. Testowałam też coś z Max Factora, ale dostałam od koleżanki, bo jej nie podpasował, mnie też nie. ( Jedynie kiedyś Pan Stick'a używałam, ale najjaśniejszy był ciut za ciemny, w sumie nie wiem czy go jeszcze robią) Jednak najwięcej komplementów od koleżanek dot. podkładów zbieram zawsze za Dermacol. I tego używam najdłużej. Zawsze do niego wracam, ALE: nie polecam cerom tłustym i nie mającym przebarwień. ( jak macie ładne cery, to lepiej jakiś lekki) Kryje super ( ja mam naczynka na policzkach) nawet niewielka ilość, no i tubka, która kosztuje około 35 zł wystarcza mi spokojnie na półtora roku, albo i dłużej. Mam nr 208 -najjaśniejszy, a jak. |
|
|
|
#2202 |
|
Żona Gargamel
|
Jestem bladzioch, często mam problem z za ciemnym podkładem, kupiłam zachęcona recenzjami Revlon Colorstay. Nie dość że ivory jest pierwszy raz dla mnie za jasny i wyglądam jakbym umierała to okropnie mi nie siedzi, podkreśla wszystko co nie powinien
Dobrze że nie szarpnęłam się w Rossie tylko kupiłam tanio w necieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja jestem blada, ale ivory to juz jest trupek. Obczajcie 150 Buff- ma piekny BEZOWY odcien, drugiego podkladu z takim odcieniem nie znalazlam. I sprobujcie nakladac gabka-jajkiem. Ja przeszlam juz przez pedzle, palce, gabeczki takie plaskie i tylko jajkiem uzyskuje naturany efekt, a mimo to krycie zostaje. Ten z Catrice schodzi mi tak jak True Match z polikow i wygladam jakbym ich nie malowala. Fuuuj.
Smerfetka moze upolujesz na olx za bezcen jakis kosz mojzesza czy kolyske? Bo jak ci dziecko zasnie na kanapie, a ty bedziesz musiala leciec np siku to strach zostawic nawet noworodka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2204 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wrrrrr tyle się napisałam, a mi cofnęlo
Lilly przez Ciebie popełniłam wczoraj tę pastę ![]() Cytat:
Fakt,że cyce są wielkie W dodatku jak zniknie ten brzuch ciążowy to człowiek sobie myśli,że jest taki fit i tak mu lekko![]() Cytat:
![]() Już nie wspomnę o tym, jak mi przy kp waga leciała (w pewnym momencie aż za bardzo) chociaż niestety-skończyło się kp to zaczęło coś przybierać, ale w sumie nie jakoś strasznie ![]() A jaki chcesz fotelik?Z bazą?Rozkłądany?Aton 5 jest spoko, ale np. Cybex Cloud q masz rozkładany. Tak samo ten Kiddy nad którym myślę. Minus jest taki- mają około 5 kg wagi, dodaj do tego dziecko i ręka odpada jak trzeba nosić. Dlatego rozważam też Concord Air Safe (od lutego mają być nowe z i-size) bo one są na bazie a mają tylko 2,5 kg. Niestety nie są rozkładane:/ Cytat:
też mam fazę na pomidory, ale teraz są mało smaczne na szczęście zrobiłam sobie przeciery do słoików to mam pomidorówkę czy sosy Cytat:
Cytat:
|
|
#2205 |
|
Dostojna peema.
|
Butterfly i jak pasta?
absolwentka, dobrze że wspominałaś o recenzji na YouTube, obejrzę bo jeszcze nie kupiłam tego podkładu, mam go w koszyku ciągle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2206 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86327434]Ja rzadko się maluję, ale ostatnio udało mi się dorwać bourjois healthy mix 50. Niby powinien wpadać w róż, ale u mnie się nie odznacza i jest odpowiednio blady
Z takich jasnych to jeszcze Rimmel match perfection 010 i loreal N1 - ale te dwa strasznie mi przesuszyły skórę. Ciężko coś znaleźć, bo u mnie strasznie się większość oznacza na żółto.[/QUOTE]No widzisz, to mi kosmetyczka dobrała Healthymixa kolor 51 i na lato mieszam z kremem cc z bourjois, on jest ciemniejszy A w zimie sam healthymix...Cytat:
Planujemy to łóżeczko sleep2gether albo coś w tym stylu do sypialni, przyda się na jakieś wyjazdy. Mamy turystyczne, ale ono jest wielkie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
pycha Ja teraz takie smaczki
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też używam Healthy Mix, a na większe wyjścia Smashbox Studio Skin. Fakt, poprzednia wersja była fajniejsza, ale i do tej obecnej się przyzwyczaiłam. Catrice niestety ciemniał u mnie na twarzy, ale spokojnie, nie u każdego tak się dzieje Zależy od skóry. Mój największy koszmar to dobór korektora pod oczy. Mam widoczne cienie, więc bez niego ani rusz, a każdy wygląda na mojej skórze sucho i staro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jest ten sam plan. Jak przestał się w tiny mieścić to miałam duży problem z drzemkami na dole (spał 30min więc przerostem formy nad treścią było nosić go na górę) Teraz dla maluszki kupimy łóżeczko które są się polaczyc z łóżkiem rodziców Cytat:
Co do kanapy to mój jakieś 3 miesiące ani drgnal (poza moro oczywiście) w czasie snu więc go zostawialam i kładlam poduszkę plus poduszki na ziemi. Szłam max siku albo byłam w kuchni (mam otwarta na salon). Jak odpadlo nam tiny to kładlam po prostu poduszki z sofy na podłodze i jak spad to trudno ![]() ![]() Cytat:
a w śnie mój się pozno zaczął obracać. Jak położyłam tak leżał jeśli będzie drzemki walić ok 1.5h to do sypialni do łóżeczka i po problemie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ja dla siebie znalazłam dobre kolory z mufe zarówno zwykły jak i wodny podkład. Oba najładniejsze. Plus bourjois CC 1 2 3 o ile dobrze pamiętam jest super kolor 31 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2209 |
|
Dostojna peema.
|
Takie naprawdę małe dzieciaki to chyba jeszcze mogą w kokonie też leżeć, nie? A poza tym tak jak Sq pisze, w bujaku na płasko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostanę łóżeczko na kółkach. U synka też tak miałam. Super się sprawdziło. Woziłam od kuchni do pokoju, bez problemu.
Ja praktycznie się nie maluję 😀 krem nawilżający na twarz, tusz do rzęs i tyle. Kiedyś próbowałam stosować podkład, ale porostu mi "przeszkadzał" na twarzy. Także odpuściłam sobie. |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz sobie wyobraź, że ten odcień jest dla kogoś za ciemny. To jest dopiero bladość ![]() akurat dla mnie był chyba ok, za to ten dermacol mógłby być odrobinę jaśniejszy, ale daje radę. ja chyba będę pakować dziecko do łóżeczka, mam też ten bujaczek od brata, można tam dzieciaka zapiąć i nie wypadnie, no i postawić tak, żeby nie bujało, ale to chyba na ciut większe dziecko, takie może 4 m+ |
|
|
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
Ja rozważam też kupno tego kokonu. No zobaczymy.
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od noworodka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2214 |
|
Dostojna peema.
|
Ja widziałam u rodziny, że dziewczynka fajnie grzecznie w tym leży, im się sprawdziło. Ale słyszałam też jakieś negatywne opinie o kokonach. Nie wiem, ja pewnie spróbuję.
|
#2215 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoras z mam ma doswiadczenie z gumowymi, dmuchanymi skoczkami w ksztalcie zwierzatek? Nie moge znalezc informacji czy to jest dobre czy moze znowu kolana krzywi czy cos.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Misha dla starszakow?
|
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
Misha moja koleżanka ma taką świnkę dmuchaną. Jej 1,5roczna córka na tym skacze. Ona sobie to chwali. Ale nie znam więcej opinii na ten temat.
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc w sumie to nie wiem czy dobre czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciezko mi powiedziec czy dla starszakow bo nie wiem od kiedy takie cos sie daje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Z takich jasnych to jeszcze Rimmel match perfection 010 i loreal N1 - ale te dwa strasznie mi przesuszyły skórę. Ciężko coś znaleźć, bo u mnie strasznie się większość oznacza na żółto.

Revlon Colorstay na zawsze
️

wcześniej używałam Bourjois Healthy Mix ale mam wrażenie, że ta nowa jego formuła jest dużo słabsza, niż poprzednia. Dalej używam ale nie jestem zadowolona. Przez dłuższy czas nosiłam się z zamiarem kupienia czegoś z naprawdę górnej półki (Estee Lauder lub Dior) ale chwilowo szkoda mi kasy, przeczytałam jakiś artykuł o najlepszych pokładach drogeryjnych i natknęłam się na rewelacyjne opinie o którymś z pokładów Catrice, chyba zaryzykuję, bo jest niedrogi i jak coś to dużo kasy nie wtopię. Lubię kosmetyki kolorowe ale dobór podkładu to mój koszmar 

Dobrze że nie szarpnęłam się w Rossie tylko kupiłam tanio w necie

za dziewczynę! Masz wizytę dzień przede mną