![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Rano nie miałam internetu, czyżby to przez ulewę? Teraz już wszystko ok. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-06-05 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferuś...!!
A więc i u Was popadało. Przyroda ucieszona. U nas cisza i spokój. Na niebie delikatne białe obłoczki, na razie nic nie zwiastuje deszczu. Południe Polski zalane. W TV pokazują teraz Kraków i Zamość. Woda wszędzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() Zawsze są jakieś skrajności. Żywioł tyle szkód ludziom niesie. Smutne to bardzo. ---------- Dzisiaj w Kotełkowie czekał na mnie jeden kot Melek. Dzidosław gdzieś się schował, na nic moje nawoływania. Ech, łobuz. Budyń rano ze smakiem przyjął antybiotyk łososiowy ![]() Jutro, na zmianę opatrunku. -------------- Imuś chodź na kawkę. Jak tam na Kaszubach? pogoda nie napsociła Wam? |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Imuś,
hop... hop...!! ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Dzidosław (cudne to brzmi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj dostojnym krokiem na plac przyszedł srebrny kot.
Zimą on tam rządzi ![]() Melek schował się w domku, akurat byłam. ------------- Znalazła się zguba Emek był na placu i przybiegł głodomorek. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Pa Adusia. Dobrego dnia. Mam robotę, potem wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Siedzę i odpoczywam. Gdzieś mi przemknęło w pracy, że może pokoszę... a już sobie przypominam. Myśl ,,przeminęła z wiatrem" ![]() Coś chciałam Wam napisać i też uciekło ![]() Normalnie skleroza w ataku. Może by tak... ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-05 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Hej! Widziałam piękna kanapę. Mój ulubiony kolor Adi
![]() Nic więcej nie pamiętam, znowu byłam na wyjeździe weekendowym ![]() U nas wczoraj w nocy był istny Armageddon, potworne ulewy i zalania Wielkie zniszczenia 1717483127414.jpg1717492946075.jpg1717483217925.jpg Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
4 pory roku i ja piąta
|
Milka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Wtajemniczenie
|
Doczytałam Emmi o twojej nowej lokatorce. Masz bardzo fajne podejście do tej sytuacji.
Cyferko, dobrze słyszeć, że Budyn ma się w miarę dobrze. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy z poduszeczką. Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Milka ![]() ![]() ------------------ Jednak jak jest tak chłodniej i bardziej wilgotne powietrze to ptaki mocniej trelują. Podczas suszy też je słyszę ale nie aż tak jak teraz. Dziś mam wrażenie, jak bym mieszkała w ptasim zagajniku. Pierwszy wróblowaty lęg odchowany i widzę tegoroczniaki bawiące się przy tarasie. Wszystko je ciekawi ![]() ---------------------- A u nas... Być może jest to najlepszy, najfajniejszy i najspokojniejszy okres, bo się wszyscy starają :P . Więc jest mnóstwo zrozumienia i pozytywnie płynącej energii. ,,Spokojniejszy",to może niekoniecznie :P . MM musiał wyjść z komfortu siedzenia w swojej jaskimi i ratować z TS (Towarzyszka Syna, skrót od partnerki PS mi się nie podobał :P) pewną sytuację, bardzo istotną dla niej, ale poza tym jest spoko. TS jak sama mówi ,,zaczyna się zadamawiać". I dobrze. ----------------------- Cyferko ![]() ---------------- Nie pamiętam czy wstawiałam zdjęcie dzieci Szarusia. Jeden z kurczaków miał niefartowne zdarzenie dla siebie, wydostał się poza wolierę w pierwszych dniach życia i wredne kurzysko go złapało za nogę, pewnie nie wiedząc co to jest, bo chowane sztucznie. Latało z nim po wybiegu. Dobrze, że MM był niedaleko w warzywniku i zareagował na dziwny pisk pisklaka i uratował go. Baliśmy się czy nóżka nie złamana, bo byłoby już po nim. Ale na szczęście, przy naszej opiece, doszedł do siebie a nóżka była tylko okaleczona. IMG_20240606_072610931.jpg Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-06 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Hej
Dzień dobry. Milka przyglądam się zdjęciom, szok! Coś strasznego...Ty nie ucierpiałaś? straszny żywioł. Emmi tak tajemniczo opisujesz sytuację TS wyobrażam sobie niestworzone rzeczy ![]() Kryminałów naoglądałam się ostatnio i mam wybujałą wyobraźnię ![]() Żartuję ![]() Przyglądam się kurczakom, dobrze, że nic poważnego się nie stało. ---------- Dzięki za kawkę. Niby coś siąpi , miało lać, a coś tam kropi. Kotełkowe kotki zamknęłam w chatce, niech odpoczną/. Straszne głodomory dzisiaj były, chyba słabe polowanie w nocy było. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Emmi dobrego, spokojnego dnia. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Skończyłam poranne robótki i zasiadam przy (równie porannej) kaweczce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Cyferko, nas żywioł ominął
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Milka,
o mateńko...!! Straszna ta woda...!! Przerażający żywioł...!! Niby to tylko deszcz, a może potworne szkody ludziom poczynić. ===== Emmi, szarusiowe dzieci śliczne. Jak dobrze, że TM był obok i szybko zareagował na dramat maluszka. TS, muszę zapamiętać. ===== Cyferuś, lepiej żeby siąpiło niż lało. Lepiej, lepiej, lepiej... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Milka, całe szczęście, że Wam ta masakryczna woda nic złego nie poczyniła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() Hej Milka całe szczęście, że was zniszczenia ominęły. Pokazałam zdjęcia Emkowi, za głowę się złapał. Adusia, niech siąpi, nie mam nic przeciwko. ------------ Budyń po wizycie u Weta. Wszystko dobrze, opatrunek zmieniony, następna wizyta w poniedziałek. Hura ![]() Jest weselszy, zaczyna gadać do dzieci przy mizianiu. Przytulasek, do tej pory biegał, nie miał tyle czułości. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Adusia pokażesz Budynia? To po dzisiejszej wizycie, trochę smutny, ale to przejściowe. W aucie jest bardzo grzeczny, nie płacze, dopiero jak wchodzą do lecznicy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Budyń:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Adusia
![]() Taki biały jeszcze nigdy nie był ![]() Zawsze w smarach, albo w jakiej sadzy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
bo Naszemu Budyńkowi życie zupełnie się zmieniło. Dawniej był typowym globtroterem i panem uliczno - miejskim. Teraz rozpoczął cudny etap kanapowo - rozpieszczeniowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Adi
obejrzałam na N "Kolor zła-czerwień" trzy dni minęły, a ja jeszcze przeżywam. Super Polska produkcja. Polecam. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Adusia ![]() Kilka osób starało się, niestety. Teraz przeszedł na inny tryb, jakieś kocie przeznaczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
przeznaczenie. Tak, też o tym myślę. ===== MM-ek oglądał ten film i również bardzo mu się podobał. Skoro oboje zachwalacie, to obejrzę na dużym telewizorze. A jutro, od 9 rano, polityka... polityka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kino domowe zrobione, zaczynam na dużym oglądać.
Cyferńko, serdecznie dziękuję za namiary. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Adi ![]() Wiecie, że jeszcze 2 tygodnie i wakacje? Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-06 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hej! Hej!
Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Polityka, polityka, polityka... Cyferuś Kochana, MM-ek i ja już z nosami w telewizorze. Bardzo ciekawe sprawy. Za kawusię dzięks. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() Emciu Budyń nie miał opatrunku na tylnej łapie, ona cała jest amputowana, tam tylko szwy do zdjęcia. Z dnia na dzień coraz bardziej weselszy, zaczął się bawić ![]() Jak biegał po podwórku nie interesowały go laserki i takie tam, czym bawi się Łatka. Zaciekawiłaś mnie opowieścią o kurczaczkach, trzymam kciuki za urwiska, super by było, żeby to był kogut! ![]() ![]() --------------- Adusia ![]() ![]() Nie przeszkadzam. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Przejaśniło się, wyszło słoneczko. A mój jeden kot w niewoli. Melek nie lubi deszczu. Rano zostawiłam go w chatce, Dzidosław zwiał, wypoczęty bo nocował w domu. Także poranna wymiana kotów na chacie ![]() ---------- Dzisiaj rybka na obiad do tego mizeria, zupa rosół z wczoraj. Może zamienię go na pomidorową. |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dłuższa przerwa w polityce...
===== Od północnego zachodu znowu czarno/granatowa chmura nadciąga. Słuchać też walące w oddali pioruny. W okolicach Uniejowa i Kutna superkomórka burzowa spowodawała silne gradobicie. ===== Idę do kuchni pozmywać po obiedzie. Oboje krupniki jedliśmy. MM-ek z pęczaku, a ja z jęczmiennej drobnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Adusia to dobrze, że dłuższa przerwa, nerwy odpoczną
![]() Obejrzałaś wczoraj film na N? |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Mamy sobotę. Zapraszam na poranne napoje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-08 o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.