Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-02, 20:05   #2191
kasia191273
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Cytat:
Napisane przez Ana2 Pokaż wiadomość
Kasiu,Madzia dwa posty wyzej udzielila za mnie wyczerpujacej odpowiedzi potwierdzam,ze wszystko sie zgadza ...a Julek (wiem,ze to nieskromnie z mojej strony zabrzmi ale co tam) to naprawde sliiiczny chlopak i juz mi sie tutaj kolejki do niego ustawiaja
tylko czy Nina będzie gustowała w starszych? Na moje oko 10 lat różnicy to bardzo optymalnie, mnie się teraz najbardziej podobają faceci 42 letni, heheheh. Może dlatego, że męża mam młodszego od siebie)) Co ma plusy, ale też minusy...
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 20:20   #2192
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
tylko czy Nina będzie gustowała w starszych? Na moje oko 10 lat różnicy to bardzo optymalnie, mnie się teraz najbardziej podobają faceci 42 letni, heheheh. Może dlatego, że męża mam młodszego od siebie)) Co ma plusy, ale też minusy...
Ja tez jestem stanowczo za "starszymi" partnerami (choc szczerze przyznam,ze nigdy nie bylam zwiazana z mezczyzna mlodszym ode mnie) ale znam tez zwiazki gdzie facet jest mlodszy od kobiety i jest git. Nie zawsze wiek swiadczy o dojrzalosci mezczyzny (czy tez kobiety ).
...hmmm,a Nina za jakis czas zadecyduje sama ...i bez wzgledu na to czy bedzie wolala "starszych" czy tez nie,we mnie zawsze bedzie miala swoja wielbicielke

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 22:15   #2193
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Colin przy przymiarce czapek,na macie i z mamą

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2007-03-09 o 11:45
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 22:43   #2194
AnitaSuska
Zadomowienie

Colinek śmieszek świetny i ma fajna macię

A u nas robi sie luzniej,bo weekendowo..

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 22:45   #2195
pallmall
Raczkowanie

GG do pallmall

hejka! a my dziś mamy 6 tyg dziś pierwszy raz Adas uśmiechnął sie do mamy i tylko do mamy miałam łzy w oczach zdałam dzis egzamin, zaliczyłam dobre ciacho w nagrodę, mąz poszedł na noc do pracy a ja smigam po wizażu
całuje malusińskich
Stary 2007-03-02, 23:17   #2196
malgogaj
Zadomowienie

Palmall gratulacje z okazji pierwszego usmiechu
Kamilko to jeszcze dodatkowo ucaluj Pięknooką Tosie od wizażowej cioci
A z Colina to śmiechotka!

A mnie maz wyciągnąl do knajpki wieczorem. Olaf został z Babcią. Niby fajnie było ale ciężko. Gnałam do domu az sie tatuś śmiał.\ Pierwsze koty z płoty. Niby w ciagu dnia go zostawiam czasem ale wieczorem to co innego. Mamy swoje rytułały...ktore chyba mi bardziej potrzebne niż Olafkowi W każdym razie Olaf nie odczuł braku mamusi a mamusia jak najbardziej....A teraz zycze wszyskim dobrej i przespanej nocki.
Stary 2007-03-03, 08:20   #2197
kasia191273
Zakorzenienie

Schatzi Colin jest prześliczny, ale ma po kim. Fajnie widzieć Twoją twarz!
Stary 2007-03-03, 08:57   #2198
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

A ja byłam wczoraj na imprezce :d: Tz klate eksponowal jak widzial ze jeszcze obcy mezczyzni ogladaja sie za jego domowym dresiarzem ktory nagle przeobrazil sie w piekna bladynke w sexi ciuszkach...normalnie mowie wam zachowywal sie jak Goryl hihi ja jestem wysoka bo mam 172cm i ze szpilkami to mialam 178...moj Tz ma 194 wiec moge sobie pozwolic ale potecjalny kandydat ktory na mnie patrzyl siegal mi do szyi....hihi mowie wam dawno nie widzialam jak Tz walczyl wzrokiem pokazujac co jego
Potem poszlismy na kebab(uuuwielbiam)tam tez sprzedawca suszyl zabki to Tz spokojnym tonem dal do zrozumienia ze ja juz jestem mama(na co sprzedawca wpatrzony mi w dekold odpowiedzial nie widac)
Babcia zostala z Zuzawka a my do klubu i bylo super padlismy z Tz jak muchy o 4 Zuzawke spiaca w koncu przetransportowalam do domku bo tesciowke mam kilka metrow od siebie,
A dzisiaj ide na lyzwy a Zuzka do babci...czuje sie jakbym miala dzien dziecka hiuhi
Stary 2007-03-03, 09:52   #2199
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Dziewczyny dziękujemy za miłe słowa.
Pallmall cudne uczucie,pierwszy świadomy uśmiech
Yaira to się wyszalałaś,zazdroszczę bo ja tu nie mam komu zostawić dziecka nawet by iśc z tż na kolacje.
Małgogaj tak jak mówisz pierwsze koty za płoty,ale wiem o co chodzi raz jak był mój tata u mnie to zostawiłam z nim małgo i poszłam na zakupy z tz, tak się denerwowałam że w ciągu 1,5 godz dwa razy zadzwoniłam i gnałam do domu że ho ho.
Ale jak zostawiam dziubka z tż to bezstresowo to mija i potrafię się zrelaksować.
Stary 2007-03-03, 09:56   #2200
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yaira Pokaż wiadomość
A ja byłam wczoraj na imprezce :d: Tz klate eksponowal jak widzial ze jeszcze obcy mezczyzni ogladaja sie za jego domowym dresiarzem ktory nagle przeobrazil sie w piekna bladynke w sexi ciuszkach...normalnie mowie wam zachowywal sie jak Goryl hihi ja jestem wysoka bo mam 172cm i ze szpilkami to mialam 178...moj Tz ma 194 wiec moge sobie pozwolic ale potecjalny kandydat ktory na mnie patrzyl siegal mi do szyi....hihi mowie wam dawno nie widzialam jak Tz walczyl wzrokiem pokazujac co jego
Potem poszlismy na kebab(uuuwielbiam)tam tez sprzedawca suszyl zabki to Tz spokojnym tonem dal do zrozumienia ze ja juz jestem mama(na co sprzedawca wpatrzony mi w dekold odpowiedzial nie widac)
Babcia zostala z Zuzawka a my do klubu i bylo super padlismy z Tz jak muchy o 4 Zuzawke spiaca w koncu przetransportowalam do domku bo tesciowke mam kilka metrow od siebie,
A dzisiaj ide na lyzwy a Zuzka do babci...czuje sie jakbym miala dzien dziecka hiuhi

zazdroszczę szczerze zadowolenia ze swojego wyglądu i siły rażenia!!!

ja niestety nie czuję się w swojej skórze dobrze, kg nie schodzą, cycki jak przeszczepione od innej baby, no i w ogóle

wczoraj kupiłam sobie buty na obcasie (nigdy nie noszę!) i bluzkę wyjściową, żeby jakoś wyglądać na święta, ale napawa mnie to smętkiem...Dobrze, że wszyscy się skupią na dziecku, choć teściowa nie omieszka na pewno skomentować i mnie...
Stary 2007-03-03, 10:07   #2201
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Kasiu trzeba dać sobie troszkę czasu,to dopiero 2 miesiące.
Ja pomimo że wage mam z przed ciązy i w ubrania się mieszcze bez problemu to i tak nie jestem zadowolona z wyglądu.Skóra na brzuchu jakas taka nie moja i do tego coś się mi się tam porobiło(wygląda to dziwnie ni to rozstęp,ni to celulit) takie jakieś dziwne dziurki w skorze mam.A w ciąży ani jednego rozstępu nie miałam.
Przy okazji wizyty u dermatologa zapytam się co to jest,bo naprawde dziwnie to wygląda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-03, 10:55   #2202
taika
Raczkowanie

GG do taika

W imieniu Marysi dziekuje wszystkim za zyczenia myslalam ze troszke poklikam,ale Marys chyba wyczowa kiedy mama do kompa siada i daje koncert
taika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-03, 11:02   #2203
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

dziewczyny naprawde jako swieze mamy wygladacie bardzo ,bardzo ładnie tak wiosennie

Kasiu wiesz ja Ci proponuje idz 3-4 na ,,lekkie,, lampy do solarium, nie wiem czy sie malujesz ale jesli tak proponuje jakis cień do powiek który poprawi kolorsytyke okolic powiek bo pewnie po porodzie sa nieco innego koloru, polecam loreal colorAppeal platinum nr 152 kolor opalenizujący, jest delikatny, slicznie rozjaśnia cienie, a do tego sie swieci delikatnie, bardzo delikatnie i jeszce nr153 odcień delikatnie fioletowy.
może to poprawi humor i bedziesz sie czuła lepiej

do tego dziewczyny polecam kosmetyki pielegnujące firmy evelin na rozstępy, na celulit, serum do biustu, serum ujedrniajaco rozswietlajace, bądz delikatnie brazujące(tym smaruje sobie twarz i reszte ) przy regularnym stosowaniu efekt po 8dniach, ja stosowałam ujedr-rozswietlający przez 8dni ale smarowałam tylko jedną noge zeby sparwdzic zcy zadziała i jestem okrutnie zadowolona

Edytowane przez _dAria86
Czas edycji: 2007-03-03 o 12:53
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-03, 11:06   #2204
AnitaSuska
Zadomowienie

PALLMALL gratuluje egzaminu i usmieszku synulka

Yaira fajnie macie,mi bardzo brakuje knajpek i imprez trojmiejskich..no moze od czasu,jak jest Macio juz jest lepiej,ale po wyprowadzeniu sie z Gda dlugo sobie miejsca nie moglam znalezc..no i zazdroszcze zadowolenia z wygladu..

Ja podobnie jak Kasia nie jestem zachwycona,a powiem,ze Kasia powodu nie ma ,bo ladnie wyglada!a ja utuczylam sie jak swiniak i nie moge tego zrzucic,a na domiar tego uwielbiam slodycze i podjadam,wkurzam sie sama na siebie..brzuch w rozstepach i walki,niedlugo chrzciny i w co ja wleze moze worek po kartoflach..

Malgogaj dobrze cvzxasami sie oderwac,ale mi tez trudno i w sumie z mezem nigdzie nie wychodzimy,raz tylko wypad na obrone i wesele..

Stary 2007-03-03, 11:52   #2205
Anulka33
Raczkowanie

A ja byłam wczoraj ze starszym synkiem na zakupach w Tesco i dla poprawienia chumoru kupiłam sobie kozuszek po przecenie i bluzę a zajefajnym dekoldem ,i od razu lepiej się poczułam ,tak jakos kobieco .może w przyszłym tygodniu wdepnę jeszcze na solarium ale troszku szkoda kaski ,bo jak chodziłam na solarium czesto to jakos to mnie nakręcało ,ale już nie byłam z miesiac i ciężki zacząć znowu chodzić bo opalanie cholernie uzależnia ,[w każdym razie mnie ].a u mnie dziś bedzie wieczorek z meżem przy whiski z colą i plasterkiem cytryny i to musi mi narazie wystarczyc .miłego dnia zyczę YAIRA,gratuluje powalającego wyglądu i błysku zazdrości w oczach meża ,to baardzo budujące wrażenie.
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-03, 11:58   #2206
_dAria86
Rozeznanie

no właśnie Anulka po zakupach ciuszkowych tez humor sie poprawia , ja to prócz solarium, ściełam włosy i jestem bardzo zadowolona . jakos tak lepiej sie sama z soba czuje

Edytowane przez _dAria86
Czas edycji: 2007-03-03 o 12:52
Stary 2007-03-03, 12:17   #2207
AnitaSuska
Zadomowienie

A mi humor poprawiają zakupy na allegro oczywiscie dla malego,ale czas pomyslec o sobie i kupic garderobę wiosenną,sciac wlosy..dotychczas z takich drobiazgow poprawiajacych samopoczucie byly tez maseczka,peeling,paznokci e..
cos dawno nie widzialam tu Simonki i jej Kocurka..

a mam tez pytane,pijecie wszystkie napoje,soki??bo ja glownie kubusia i pysio bialego..
Anulko a Ty nie karmisz piersia?bo zapomnialam?

Stary 2007-03-03, 16:03   #2208
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Czesc kobity.

Ja znowu bede narzekac ale juz nie daje rady. Jestem okropnie przemeczona a dzisiaj juz mam totalny fizyczny kryzys. Wszystko mnie boli i nie mam sily stac na nogach, caly dzien pokladam sie w lozku- czuje jakbym miala grype. Mam za duzo spraw na glowie i nie mam kiedy odpoczac a od kilku dni Tamarka daje naprawde czadu.
Niewyspanie spowodowalo ze codziennie boli mnie glowa, jest mi niedobrze, kreci mi sie w glowie i mam problemy ze snem ostatnio. Nie moge zasnac w dzien jak mam wolna chwile bo Kocurek spi. W nocy spie bardzo czujnie- karmie co 2-3 godz.
W dodatku Tamara od kilku dni daje popalic bardzo- marudzi i placze. Bardzo brakuje mi TZ bo ja fizycznie juz nie daje rady, zazdroszcze Wam tego ,,komfortu" ze wieczorem TZ wraca z pracy i pomoze przy dziecku. Moj TZ bedzie w domu dopiero 30 marca na swieta .Najgorzej jest wieczorami, a dzisiaj marudzi od rana i placze, godzine spi i potem godzine daje czadu i tak w kolko- nie wiem co jej dolega. Ja rano sie budze wykonczona a tu caly dzien przede mna.
Wczoraj Tamara nie spala od 7-8 az do 13, potem zasnala do 16, godzinka i spala do 18. Ale wieczorem makabra jak marudzila i plakala. Padla o 21.30- slicznie po kapieli zasnela w lozeczku sama- juz ktorys raz z rzedu. Karmienie o 1.30, potem, 3.40 i potem ok 5-6 ale dlugo sie krecila i stekala- ,,wyduszla" kupke i gazy wiec ja tez nie spalam.

Anitko,
A co do napiecia to jak juz pisalam neurolog sakierowal nas na rehabilitacje ze zg na asymetrie a nie napiecie- Tamara ,,upodobala" sobie spanie i lezenie na lewej stronie. A napiecie jesli w ogole mozna mowic u niej o nieprawidlowym to neurolog nie byl pewny - lekkie objawy obnizonego napiecia w raczkach i nozkach- kontrola za miesiac. A z cwiczen jestem bardzo zadowolona. Opisze je jak bede miec chwilke. No i rehabilitantka powiedziala do Kocura:,, A Ty to nie jestes za madra jak na swoje 8 tygodni?"

Orzeszku, nie martw sie tym lezeniem na brzuszku- moja Tamara tez sie wscieka i placze jak ja klade na brzuszku, ale chodzimy do rehabilitantki i jestem bardzo zadowolona. Rehabilitantka pokaze Ci fajne cwiczenia na to, wiec bardzo dobrze ze bedziecie chodzic.
U mojej Tamary powodem dyskomfortu przy lezeniu na brzuszku i podnoszeniou glowki bylo unoszenie w gore miednicy. W ten sposob przesuwal sie u niej punkt ciezkosci i to utrudnialo i uniemozliwialo podnoszenie glowki. Tamarka unosila i tak glowke ale stekajac i placzac po paru minutach takiego wysilku.

malgogaj, super fotki z tatusiem

Kasiu, jak zwykle piekne zdjecia i modelka oraz model-Sasza. Posluchalam Twoich rad i moje zdjecia sie poprawily.

schatzsi, slicznie wygladacie z Colinem
Stary 2007-03-03, 16:20   #2209
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Stary Cwany Kocur Tamara vel Tancerka Latino vel Kizia Mizia konczy dzisiaj 2 miesiace. Tak sobie teraz smacznie spi w przerwach jak nie daje czadu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1913.jpg (111,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1917.jpg (96,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1934.jpg (88,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1922.jpg (93,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Simona
Czas edycji: 2007-03-03 o 16:46
Simona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-03, 16:29   #2210
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

mialam nie wklejac fotek z ,,bajzlem" w tle , ale musze zaprezentowac skupiona minke Tamarki w trakcie robienia kupki 3 dni temu u mamy na kolankach :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1809.jpg (74,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1810.jpg (71,7 KB, 36 załadowań)
Stary 2007-03-03, 16:54   #2211
_dAria86
Rozeznanie

Simona qurde a nie masz kogo zaprosic do siebie na nocki?koleżanke, siostre ,kuzynke, mame???do pomocy i pocieszenia??
mój Łukasz popatrzył na Tamarke i mówie ze ona ma 2miesiaczki a on,, I jest taka duża ,, ,,i te włoski ,,.
Stary 2007-03-03, 18:22   #2212
AnitaSuska
Zadomowienie

Simonko no rzeczywiscie zapomnialam o tej asymetrii..super,ze Wam sie podobaja cwiczenia,a Kocurek jak piekniejeladna ma buzke opalona taka i fotki jakies profesjonalne

Stary 2007-03-03, 18:39   #2213
marti86
Zakorzenienie

Simona ja wiem jak to jest i mam jeszcze gorzej-moja mala idzie spac odkilku dni o 2 w nocy i wstaje o 8 rano.tez jestem sama calymi dniami a tz jak jest to i tak jakby go wogole nie bylo bo zajmuje sie mala sama:/jak ona odsypia nccke wciagu dnia to ja wtedymusze porobic porzadki obiady w domuno i u mnie dochodzi do tego wszytskiego skzola:/
BTWmoja laurkaCi sie nie podobazartje oczywiscie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-03, 18:40   #2214
marti86
Zakorzenienie

a i wszystkiego naj dla Tamarki

Stary 2007-03-03, 18:50   #2215
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Simona Pokaż wiadomość
Stary Cwany Kocur Tamara vel Tancerka Latino vel Kizia Mizia konczy dzisiaj 2 miesiace. Tak sobie teraz smacznie spi w przerwach jak nie daje czadu:
zdjęcia bardzo ładne- parę prostych zasad (bo mnie do udzielania profesjonalnych rad daleeeko) i od razu widać))
Kocur jest boski! Miau!!

Nie wiem, jak Cię pocieszyć...Mój mąż przy Ninie wcale nie pomaga wieczorami czy w wolne dni, bo zwykle albo ma robotę jakąś, albo zmęczony.
Ale ona nie ma kolek czy kłopotów 'kupkowych', więc mam pod tym względem luzik.
Robię w domu wszystko sama, teraz jeszcze odwalam fuchę, którą wzięłam sobie na weekend. O północy padam na pysk, ale jeszcze ostatkiem sił bawię się z kotem
Ale może chodzi Ci też o psychiczne wsparcie- przynajmniej świadomość, że ktoś jest w domu poza Tobą, to rzeczywiście trochę ułatwia. Niełatwo być samą w domu z dzieckiem chyba właśnie przez świadomość, że nie ma w pobliżu (ewentualnej) pomocy. Wyobrażam sobie.

Jeśli stan wyczerpania się przedłuży, rzeczywiście poproś kogoś o pomoc. Choćby na jeden dzień czy jedną noc, żebyś Ty mogła pospać ciągiem parę godzin. To ważne!!! Czasem taki jeden dzień czy jedna noc na regenerację bardzo dużo daje.
Stary 2007-03-03, 19:07   #2216
adriana83
Raczkowanie

komplementy na temat filmu przekazałam dumnemu tacie, który bardzo Wam dziękuje

Ninka z serii zielono mi - super!!

Colinek to cała mama i jak pięknie się śmieje

Wszystkiego naj dla Tamarki, nie mogę się napatrzeć na jej fryzurkę

Simonko, Marti trzymajcie się! na pewno dacie radę, bo kto da jeśli nie my, kobiety

a to dzisiejszy tymek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bułka1.jpg (100,4 KB, 21 załadowań)
adriana83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-03, 19:29   #2217
marti86
Zakorzenienie

Adriana ale mipieknego ziecia wychowujeszporaz kolejny(nie tozeslodze)powiem zeon jest prze-sliczny cudowny i wogole

Simonko a moze naprawde wartoby na kilka dni poprosic mame o pomoc-ona napewno z checia zajmie sie i malai domek troszke a Tysie zregenerujesz.ja Ci powiem ze wyszlam dzis z domu z mala na spacer zostawila syf jak cholera jak to zwykle przed wyjsciem sie robi miotajac sie ze wsyztskim i wychodzilam zmyslaze wroce bede musialatoposprzatac i jeszcze ugotowac obiadzaszlam do TŻ tam mnie uraczyli obiadem a samopoczucie od razy sie zmienilo i to bardzo.wrocilam pelna entuzjazmu do domkuzabralam sie z checia do roboty zrobilam wsyztsko a czas ktory zwykleprzeznaczam na zrobienie obiadu poswiecilam na drezmke i jeste wypoczeta.teraz mala sobie drzemie i mam chwilke zeby cos napisac.ona ostatnio stala sie bardzo absorbujaca-nie to zeby plakala ale non stop trzeba jej poswiecac uwage.no i dzisiejsza noc byla okropna.o na mi zasypia tak okolo 23 budzi sie o polnocy izalezy czasami pojdzie spac o 2 a wczoraj np o 2.30i o 7 pobodka na cycucha a o 8 juz powitala dzien i jeszcze sie starsznie wiercila cos jej dolegalowiec praktycznie spalam na czuja:/tez juz jestem zmeczona i doskonale Cie rozumie i tez uwazam ze w zaistnialej sytuacji powinnas mame sciagnac do siebie chocby poto aby czuc czyjas bliskosc.trzymaj sie cieplutkoi ucaluj swoja wloskowata pieknosc

Stary 2007-03-03, 19:31   #2218
marti86
Zakorzenienie

Anita zallegrowych zakupow patrz co udalo misie wychaczyc i za jaka cene:P
http://allegro.pl/item168771688_slic...e_68_cudo.html

Stary 2007-03-03, 19:38   #2219
adriana83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Adriana ale mipieknego ziecia wychowujeszporaz kolejny(nie tozeslodze)powiem zeon jest prze-sliczny cudowny i wogole
dzięki, dzięki . widzę, że moja przyszła synowa lubi modnie wyglądać sukieneczka jest śliczna. zazdroszcze mamom dziewczynek, że mają tyle fajnych ciuszków do wyboru.
Stary 2007-03-03, 19:47   #2220
adriana83
Raczkowanie

wklejam jeszcze jedną fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bułka3.jpg (96,7 KB, 17 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości