|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Obejrzałam wszystkie pociechy teraz brak słów jakie te wszystkie dzieciaki są piękne....W tym okresie do roczku to chyba najbardziej kochane pycholki na zdjęciach wychodzą?!
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Weroniki i Matyldy
Ivy co tak póżno się chwalisz Gratuluje Olci chodzenia na 4 łapkach, teraz wszędzie już wejdzie. Oleńka zdolniacha, stwierdziła, że smoczek jej już niepotrzebny Świetnie wygląda z ta oślinioną buźką. Piękna dziewczynka. Joli Powodzenia a pobieraniu krwi, zobaczysz szybko pójdzie ![]() Anetko Rotawirus można szczepić do pewnego wieku, ja się zgapiłam i już było za późno. Tu http://www.zakazenia-rotawirusowe.pl...a.aspx?ID=4#p7 tak piszą: Kiedy można rozpocząć szczepienie przeciwko rotawirusom? W przypadku zastosowania szczepionki trzydawkowej, szczepienie można rozpocząć najpóźniej do ukończenia 12. tygodnia życia dziecka. W przypadku szczepionki dwudawkowej, szczepienie można rozpocząć już w 6. tygodniu życia dziecka, a cały cykl szczepienia trzeba zakończyć przed upływem 24. tygodnia życia. Należy pamiętać, iż odstępy pomiędzy kolejnymi dawkami powinny wynosić, co najmniej 4 tygodnie 2,3. Eszeweria Masz cudne dzieciaczki Berbeaa Spora dziewczynka z Weroniki, cieszę się, że wszystko w porządku. Katarznko Jeszcze trochę, a będzie sama siedzieć. Zleci nim się obejrzysz ![]() Edit: Dziewczyny jak długo gotuje się mięso z królika? Nie wiem ile czasu mam na to sobie zagospodarować .
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dałam w święta, ale ponieważ zaczęłam ekspozycję na gluten, to na razie zaprzestałam z żółtkiem, żeby jakby wiedzieć co zawiniło, ale ponieważ Ola dobrze znosi gluten, nic się nie dzieje po nim, więc od poniedziałku, co drugi dzień do zupki będę dodawać pół żółtka Cytat:
Aha królewna z odstającymi uszami .Jeszcze Maciuś zerwie zaręczyny, jakie te uszy zobaczy...
|
||
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Ivy przesadzasz z tymi uszami, Ty chyba nie widziałaś, jakie mogą być odstające uszy. Oleńka jest piękna i tyle
.
|
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziekuje za miłe słowa dotyczace fryzurki
Cytat:
Cytat:
Muszę pokazać Kubie potem, bo teraz przysypia przy mleku ![]() Szkoda ze Olcia zajęta ![]() Demoniku to we wtorek czekamy na fotkę odmienionej na wiosnę mamusi ![]() Ja już posprzatałam, obiad zrobiony... Kuba zje i spadamy na spacerek ![]() Buziaki mamuski
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
a to metamorfozy moich fryzur:
1. liceum 2. studia 3. ślub 2005 r. 4. Chrzciny Zuzi 2007r 5. obecnie 6. acha i fotka z I klasy podstawowej |
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
Ha już jestem z powrotem.
![]() Pobieranie krwi wygladało dosyć nieciekawie, przynajmniej tak się zaczęło. Pielęgniarka najpierw załamała ręce, jak ona ma zrobić to badanie . Potem dokładnie spojrzała na kupon, odetchnęła z ulga, że to nie morfologia, bo Agatka ma pulchne rączki, jest wprawdzie żyłka, ale cieńsza od igieł Poszukała w szafie i znalazła pipetkę z menzurką. Gotowy zestaw do zbierania krwi z paluszka. Nakuła i zaczeła ściskać. Tego było dziecku za wiele i zaczeły grochy lecieć straszne. Raczej ze złości, bo to nie boli, a denerwujące jest sciskanie paluszka. Tak przez chwilę cisza- płacz-cisza -płacz. Ale i tak nie było najgorzej da sie przezyć. ![]() Rany ona taka ruchliwa się zrobiła. Co wyjdę do kuchni to co chwila latam sprawdzać czy wszystko ok. Zawsze znajduje się w innym miejscu. Nigdy na macie. Albo na kocu, albo na gołej podłodze. Oj trzeba będzie wziąć Super fotki ksiezniczki Aleksandry, śliczna dziewczynka, uszka Są OK Pyśku Kubuś śliczny ( przepraszam ,że dopiero teraz komentuję ale coś zakręcona jestem), ma przefajne klocki Eszewerio Zuzia to prawdziwa dama, a Mikołajek uroczy. Pucka zsnela uff. lecę obiadek gotować. Pa |
|
|
|
#2199 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=myshia;7108533]Ja wiem gdzie coś takiego można kupić w Warszawie
Niestety do warszawy to ja mam zdecydowanie za daleko ja z okolic Krakowa jestem![]() My byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Mały nie płąkał, bo skończyło się tylko na pomiarach i zbadaniu lekarka postanowiła odroczyć szczepienie ze względu na Miśkowy stan skórki. Dostaliśmy jeszcze inną maść...Mój słonik waży 7,760 a mierzy 69 cm. chcialabym dostac od Ciebie prezent na nowy dom ![]() ps. nie mam pojecia gdzie takie cuda mozna kupic To buduj dom napewno coś sprezentuje![]() Musicie mi wytłumaczyć jak się odpisuje ciapcius ze mnie taki, że niby dodałam sobie te wypowiedzi na które chcialam odpowiedzieć i pół jest pół nie ma, a jak już jest to cała wypowiedz a co do fryzurek to ja jutro też idę a co Czy jest któraś chętna do posprzątania mi mieszkania??? płacę na godziny
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Weroniczko 100 latek, zdrówka i dużo uśmiechu
Matylda dziękuje za życzonka. Cieszę sie, że mimo iż ostatnio mało siedzimy na forum nie zapominacie o Nas. To parę fotek z ostatnich dni |
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
ebena cudne foteczki
na tym pierwszym zdjęciu to chyba mała pannica zakosila mamie apaszkę no śliczna dziwczynka. Cud miód i orzeszki
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak chcesz część rzeczy z zacytowanej wiadomosci wywalić, to normalnie wyrzucasz, ale każda musi zaczynać się [quote=.... (tu nie mogę dopisać nawiasu], bo mi cytuje) w środku tekst...., a kończyć [/quote i też musi być nawias kwadratowy |
||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ************************* ************************ My już po spacerku... Dziś po raz pierwszy mały mi płakał na dworzu Nie miałam dla niego nic do picia i szybko przyjechałam do domu... wypił 150ml herbatki i łobuzuje w łóżeczku.p.s szybka fotka ze spacerku
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
Pysiamm, nie odbierz tego źle... widze że masz podobny owal twarzy do mojego i myślę że lepiej nie zapinaj włosków do góry, niech bedą na twarzy i tak sobie myślę że pasowała by ci albo taka imitacja grzywki z wystrzępionych włosów spadająca tzn od najkrótszej z jednej strony do najdłuższej z drugiej by dpadajac zlewała się z resztą włosków lub grzywka do połowy czoła i napewno proste włosy...ale to tylko moje zdanie i naprawde mam dobre intencje
|
|
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
pysiamm a maluch tak słodko śpi w wózeczku aż trudno uwierzyć że na sygnale gnałaś do domu
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2207 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=poissonivy;7118956]No właśnie dlaczego tak mało?
Jak chcesz odpowiedzieć na kilka, to musisz skorzystać z muiticytowania (to ten znaczek + po środku) i jak już zaznaczysz kilka, to klikasz na którąkolwiek, aby zacytowało. Jak chcesz część rzeczy z zacytowanej wiadomosci wywalić, to normalnie wyrzucasz, ale każda musi zaczynać się Cytat:
Cytat:
a ja też wrzucę 2 szybkie foty Piotrusia w nowym wózku(szkofda że nie tym który sobie upatrzyłam ) a tam jak sie ten "zajeździ" to kupie sobie ten co chciałam
|
||
|
|
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwlaszcza że mi w grzywkach jest nie dobrze Zwłaszcza jak się pofaluje...a moje włosy falują się i kręcą nawet jak jest wilgotno w powietrzu, nie musi padać ![]() Cytat:
Piotruś słodziutko wygląda i chyba w nowym wózeczku bardzo mu pasuje bo wygląda na zadowolonego Jakie on ma piękne niebieskie oczęta A wózek wygląda na lekki i zwrotny... Cytat:
|
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
Wg mnie Pysiamn wygląda ślicznie z pospinanym włoskami - bardzo młodziutko, dziewczęco
I uważam właśnie, że grzywka niezbyt by jej pasowała. Lipinka, co to za wózek, bo widzę, że coneco tylko nie widzę jaki? Ja jestem teraz na etapie szukania jakiegoś wygodnego i funkcjonalnego wózka typu parasolka. |
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
Ja i ja, ja też tak uważam. Odsłonieta buzia , tak młodziej, radosniej Pyśko wygladasz
Piotrus ma śliczny wózeczek, zresztą skoro on jest sliczny to reszta tez Matyldzia urocza, usmiechnieta, piekne zabki pokazuje .Jestm zmartwiona ![]() .
|
|
|
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No uśmiechnij się |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
tez uwazam,ze najwazniejsze, zeby sie samemu dobrze czuc
mialam dlugie wlosy, czulam sie super- wszyscy mowili obetnij, obetnij. No i obcielam - wszyscy mowia -super, i co z tego, ja sie zle w nich czuje
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie smutaj Jolciu Cytat:
![]() Po drugie to ja wcale się nie najeżyłam, nie chciałabyś czytać mych wypowiedzi gdybym była jak to nazwałaś " najeżona" Ot dziękuje Ci za wypowiedź...masz prawo do swojego zdania, a ja do swojego... Reasumując: Uważam temat za zamknięty
|
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy ogromnie z Piotrusiem za wszystkie komplementy. Wózek faktycznie lekki i baaaardzo zwrotny. Niby 8kg waży ale naprawdę tego nie czuć. Katarzynka77 powiem tak, to jest 1st wózek tego typu który mam i jestem bardzo zadowolona. Gdybysmy go nie dostali to i tak pewnie zdecydowalabym sie na chicco multiway, na coneco nawet uwagi nie zwracałam ze względu na te opinie, że kółka szybko się psują. A model to SATURN. Jedna wada jaką zauważyłam tobrak okienka w daszku
ale to aż tak bardzo mi nie przeszkadza bo i tak Piotruś na spacerze moment zasypia :-D
|
|
|
|
#2216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Raczkowanie
|
...nie wiem coś mnie wzięlo na wspominki...nie wiem jak jest u was ale mi czasem brakuje tego ludzika ruszającego się w brzuszku ( oczywiście pomijając wszelkie dolegliwości ciązowe)
i fotki pulchnej Esz 1. Dzień przed pójściem do szpitala 2. 20 minut przed cesarką - ale dostałam seksowną koszulkę, mąz był ze mną przy obydu porodach - był taki dzielny i był przy mnie i wspierał, bez niego czułabm się bardzo samotna i zagubiona - on też mówi że nie wybaczyłby sobie gdyby go tam z nami nie było 3. 30 minut po cesarce ( jeszcze byłam znieczulona) 4. Mój mąż i Mikołajek 5. zawijaczek |
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis mam dzien sprzatania. juz ledwo sapie.
zdjec nie bedzie,bo nie wygladam tak slicznie jak Pysia. ja wole wersje z prostymi wlosami...oczywiscie nie na stale,ale czasami. tez jestem lokowcem ![]() Najlepsze zyczonka dla jubilatek jutro nadrobie wszystko. zdjecia juz obejrzalam
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
eszeweria - Ty karmilas juz na sali operacyjnej?
Mi dali tylko na chwile po zabiegu male zawiniatko i potem dopiero maz mi go przyniosl nastepnego dnia (po 10godz). A zanim karmilam to minely wieki (z jakies 16 godz.).
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się podobał, ale niestety dla mnie za ciężki Ślicznie razem wyglądacie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Gratuluje Olci chodzenia na 4 łapkach, teraz wszędzie już wejdzie. Oleńka zdolniacha, stwierdziła, że smoczek jej już niepotrzebny

.
.
.

. Potem dokładnie spojrzała na kupon, odetchnęła z ulga, że to nie morfologia, bo Agatka ma pulchne rączki, jest wprawdzie żyłka, ale cieńsza od igieł
a co do fryzurek to ja jutro też idę a co 

Nie miałam dla niego nic do picia i szybko przyjechałam do domu... wypił 150ml herbatki i łobuzuje w łóżeczku.
.
Mi dali tylko na chwile po zabiegu male zawiniatko i potem dopiero maz mi go przyniosl nastepnego dnia (po 10godz). A zanim karmilam to minely wieki