izotek - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 06:03   #2191
kredka20
Raczkowanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez adri_ Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie- po jakim czasie po zakonczeniu kuracji mozna udac sie na jakikolwiek zabieg kosmetyczny? marze o mikrodermabrazji
Ja dwa tygodnie temu skończyłam kurację Izo i zapytałam właśnie lekarkę o to i powiedziała mi że musza upłynąć ok. 2 miesiące.

Przy okazji: kojarzę że chyba tutaj byla kiedyś dyskusja na temat oddawania krwi (jeśli nie, to wybaczcie pomyłkę), ale może komus ta informacja się przyda. Otóż krew można oddawać najwcześniej pełny miesiąc po skończeniu kuracji.
kredka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:37   #2192
arturowaaa
Raczkowanie

mi moja derma powiedziała, żeby nie robić żadnych peelingów i tym podobnych rzeczy, więc tego się trzymam. Proponowała mi oczyszczanie twarzy przed kuracją,ale cena była przerażająca (200zł). Odpuściłam,bo stwierdziłam, że jak lek ma mi pomóc to pomoże bez żadnych zabiegów. Raz czy dwa użyłam takiej ściereczki(ręczniczka) żeby usunąć suche skórki. Delikatnie pomasowałam i to wystarczyło
Może to śmieszne, ale momentami mam wrażenie, że moja skóra dziwnie pachnie(twarz), taki chemiczny zapach.. nie wiem czy ktoś tak miał?

30.10.2014r.
- pierwsza tabletka Izoteku

Edytowane przez arturowaaa
Czas edycji: 2014-12-11 o 09:40
arturowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:02   #2193
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PannaMB Pokaż wiadomość
Od samego początku miałam 40. Po pierwszym miesiącu jak poszłam na kontrolę i powiedziałam, że dobrze się czuję to dermatolog zaproponowała, że może mi max do 50 podwyższyć, ale jak to zrobi i zaczną się pojawiać jakieś skutki uboczne poważne to trzeba będzie zejść do 10 więc stwierdziłyśmy, że się nie opłaca kombinować Nie wiem co będzie teraz jak pójdę za 2 tyg i powiem, że mnie żołądek pobolewa. Mam nadzieje, że nie zmniejszy mi dawki
Mnie też pobolewa żołądek i często łapie mnie zgaga i moja mi nie zmniejszyła, a nawet mi dawkę nieco podniosła.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:37   #2194
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez arturowaaa Pokaż wiadomość
mi moja derma powiedziała, żeby nie robić żadnych peelingów i tym podobnych rzeczy, więc tego się trzymam. Proponowała mi oczyszczanie twarzy przed kuracją,ale cena była przerażająca (200zł). Odpuściłam,bo stwierdziłam, że jak lek ma mi pomóc to pomoże bez żadnych zabiegów. Raz czy dwa użyłam takiej ściereczki(ręczniczka) żeby usunąć suche skórki. Delikatnie pomasowałam i to wystarczyło
Może to śmieszne, ale momentami mam wrażenie, że moja skóra dziwnie pachnie(twarz), taki chemiczny zapach.. nie wiem czy ktoś tak miał?
ja tylko na poczatku pilingowalam twarz- zeby pozbyc sie skorek przy wypryskach, teraz nie robilam tego bardzo dluuugo bo skora jest miekka.

mam pytanie- czy pojawialy wam sie jakies dziwne ranki-blizny? obudzilam sie wczoraj z jedna na nosie i dwiema mniejszymi na czole dzisiaj- wygladaja tak jakbym sie uderzyla o cos a chyba nie mam takich sklonnosci nocą nie wiem czy to kwestai nowevgo kremu z witamina C...? uzywalam goz eszlej zimy i bylo normalnie a teraz juz sama zglupialam

Edytowane przez adri_
Czas edycji: 2014-12-11 o 14:47
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:48   #2195
helvetet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kredka20 Pokaż wiadomość
Ja dwa tygodnie temu skończyłam kurację Izo i zapytałam właśnie lekarkę o to i powiedziała mi że musza upłynąć ok. 2 miesiące.

Przy okazji: kojarzę że chyba tutaj byla kiedyś dyskusja na temat oddawania krwi (jeśli nie, to wybaczcie pomyłkę), ale może komus ta informacja się przyda. Otóż krew można oddawać najwcześniej pełny miesiąc po skończeniu kuracji.
a to nie jest tak, że po skonczeniu kuracji izo jeszcze przez około dwa miesiące utrzymuje się w organizmie?
I u mnie dematolog powiedziała, że muszę się przez pół roku powstrzymywać od wszelkich zabiegów Wydaje mi się, że dwa miesiące to za mało jeszcze, bo skóra jest bardzo wrażliwa.

25.04.2015
24.08.2018
21.08.2021

Bloggerka
helvetet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:12   #2196
kredka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helvetet Pokaż wiadomość
a to nie jest tak, że po skonczeniu kuracji izo jeszcze przez około dwa miesiące utrzymuje się w organizmie?
Co do oddawania krwi, to pytałam bezpośrednio lekarza z RCKiK i uzyskałam informację taką, jak napisałam wcześniej, więc wnioskuję, że izo utrzymuje się w organizmie miesiąc. W innym wypadku kazano by poczekać więcej czasu, bo przecież gdyby taką krew dostała kobieta w ciąży to mogloby to uszkodzić lub uśmiercić płód.

A co do zabiegów u kosmetyczki, to ja dostałam przykaz poczekania 2 miesięcy. Widocznie co lekarz to inne zdanie.
kredka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:57   #2197
phideaux
Wtajemniczenie

A nie ma w ulotce o 6 miesiącach powstrzymania się od zabiegów? Z ciekawości sprawdzę.

''W okresie kuracji i co najmniej przez 6 miesięcy po jej zakończeniu nie można
stosować zabiegów kosmetycznych takich jak dermabrazja, leczenie skóry laserem
(usuwające zrogowaciałą skórę lub blizny) oraz depilacja woskiem, ponieważ
mogłoby to spowodować bliznowacenie lub podrażnienie skóry. Podczas kuracji
lekiem Izotek 10 mg lub Izotek 20 mg skóra może stać się bardziej wrażliwa''

Jeśli chodzi o oddawanie krwi - miesiąc.

Ja bym się kierowała ulotką, a nie zdaniem dermatologa, jak wiemy, często sami są niedoinformowani

A ja 'zmagam' się ostatnio z atakami gorąca w nocy, kaloryfer skręcony na zero, a ja cała gorąca i lepka Kilka razy w nocy wstaję i wietrzę. Czy ktoś ma coś podobnego? Nie wiem w sumie, czy to łączyć z Izotekiem.

Edytowane przez phideaux
Czas edycji: 2014-12-11 o 16:01
phideaux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 16:56   #2198
CzarasN
Przyczajenie

Dzisiaj byłem u dermatologa, po ponad miesiącu od rozpoczęcia kuracji.
Ponoć wyniki mam zdumiewająco dobre, ale mimo tego nadal pozostaję przy dawcę 40mg/dziennie (powiedziała, że skoro tak dobrze reaguję na tę dawkę to nie ma co kombinować)
Co do mikrodermabrazji to znalazłem ciekawy opis:
Cytat:
Mikrodermabrazja przynosi dobre efekty w przypadku blizn atroficznych i znacząco poprawia ich wygląd. Zabieg mikrodermabrazji może być powtarzany w krótkich odstępach czasu, jest bezbolesny, nie wymaga znieczulenia, ale też jest mniej skuteczny niż dermabrazja w usuwaniu blizn głębokich. Przed rozpoczęciem zabiegu przeprowadzany jest wywiad w kierunku leczenia pochodnymi witaminy A (izotretynoiną lub tretynoiną). Dowiedziono, że leczenie nimi w ciągu 12 miesięcy przed zabiegiem znacznie wysusza skórę i opóźnia proces odnowy naskórka, co może prowadzić do powstawania atroficznych blizn w miejscach poddanych zabiegowi.
CzarasN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:32   #2199
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuniaskc Pokaż wiadomość
U mnie po 3 miesiącach skutki uboczne bardzo zmalały ale doktor powiedział że to dobrze i dawka 40 mg zostało.
Cytat:
Napisane przez PannaMB Pokaż wiadomość
Od samego początku miałam 40. Po pierwszym miesiącu jak poszłam na kontrolę i powiedziałam, że dobrze się czuję to dermatolog zaproponowała, że może mi max do 50 podwyższyć, ale jak to zrobi i zaczną się pojawiać jakieś skutki uboczne poważne to trzeba będzie zejść do 10 więc stwierdziłyśmy, że się nie opłaca kombinować Nie wiem co będzie teraz jak pójdę za 2 tyg i powiem, że mnie żołądek pobolewa. Mam nadzieje, że nie zmniejszy mi dawki
Cytat:
Napisane przez Kasandra117 Pokaż wiadomość
Ja od początku miałam dawkę 40mg(2x20mg). Dzisiaj będąc na kontroli (110dzień-btw kiedy to zleciało ) pani dermatolog zwiększyła mi dawkę do 50mg.
W dzisiejszych wynikach cholesterol skoczył mi do 205 gdzie norma wynosi 200. Jednak pani doktor powiedziała,że nie trzeba się aż tak tym przejmować ponieważ kiedyś norma była do 250.
Dzięki za odp, tak właśnie myślałam.
Pytałam ponieważ moja dermatolog na ostatniej wizycie powiedziała mi rzecz, która wprawiła mnie w lekkie zaskoczenie/osłupienie, tj powiedziała że jak za jakiś czas nie będę miała na twarzy nowych wyprysków, stan cery będzie jeszcze lepszy niż obecnie (a jest super) to mam zmniejszyć sobie dawkę o 10mg/doba ... Według mnie to jest chore i totalnie wbrew logice, ponieważ wydawało mi się że mniejsza się dawkę wtedy kiedy ma się jakieś koszmarne skutki uboczne, a nie kiedy wszystko jest super, a organizm dobrze toleruje lek. Inna sprawa że już więcej się do niej nie wybieram, bo już ostatnio naruszyła moje zaufanie łączeniem Izoteku z Summamedem, o czym nikt nigdy nie słyszał, a na pytanie - po co łączyć dwa tak silne leki, jak izo mam za zadanie pozbyć się wszystkiego, nie potrafiła mi nic mądrego powiedzieć. ;/
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 01:07   #2200
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
(...)

A ja 'zmagam' się ostatnio z atakami gorąca w nocy, kaloryfer skręcony na zero, a ja cała gorąca i lepka Kilka razy w nocy wstaję i wietrzę. Czy ktoś ma coś podobnego? Nie wiem w sumie, czy to łączyć z Izotekiem.
Ja mam odwrotnie, ostatnio byłam bliska decyzji o założeniu szalika na noc tak mi zimno Ale nie łączę tego z izo raczej.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 12:07   #2201
arturowaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adri_ Pokaż wiadomość
ja tylko na poczatku pilingowalam twarz- zeby pozbyc sie skorek przy wypryskach, teraz nie robilam tego bardzo dluuugo bo skora jest miekka.

mam pytanie- czy pojawialy wam sie jakies dziwne ranki-blizny? obudzilam sie wczoraj z jedna na nosie i dwiema mniejszymi na czole dzisiaj- wygladaja tak jakbym sie uderzyla o cos a chyba nie mam takich sklonnosci nocą nie wiem czy to kwestai nowevgo kremu z witamina C...? uzywalam goz eszlej zimy i bylo normalnie a teraz juz sama zglupialam
mi na początku kuracj pojawiła się ranka na uchu - obok dziurki na kolczyk ( nie wiem czy się podrapałam czy co) ale zniknęła.

30.10.2014r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-12, 13:45   #2202
Butowniczka007
Raczkowanie

Ja dzisiaj łykam ostatnią tabletkę drugiego opakowania ( łykam 2x20mg) i na razie wciąż masakra. Wciąż nowe kropki wyskakują. Jedyna pozytywna rzecz to to, że nie załamuje się. Wyskoczy wszystko to potem będę miała spokój.

Mi też na dłoniach między kciukiem a wskazującym palcem wyskoczyła taka chropowata wysypka. O dziwo pomógł mi na to zwykły krem bambino a nivea zaczęła mnie szczypać ( mój ulubiony zwykły krem nivea *_*) to samo z ktemem do rąk z biedronki.

Cholesterol mi podskoczył powyżej normy.

I dziś idę do dermatologa więc zobaczymy co powie

Taki mały off: withi wykorzystałam twój pomysł z przemienianiem sombersy w reniferki na mikołaja. Współlokatorki nie dość, że zdziwione wizytą mikołaja na studenckim mieszkaniu to dodatkowo wciąż zastanawiają się kto był jego pomocnikiem i wszystkim się chwalą zdjęciami

Tenis, squash? Bardzo chętnie!
Butowniczka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 14:19   #2203
arturowaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Butowniczka007 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj łykam ostatnią tabletkę drugiego opakowania ( łykam 2x20mg) i na razie wciąż masakra. Wciąż nowe kropki wyskakują. Jedyna pozytywna rzecz to to, że nie załamuje się. Wyskoczy wszystko to potem będę miała spokój.

Mi też na dłoniach między kciukiem a wskazującym palcem wyskoczyła taka chropowata wysypka. O dziwo pomógł mi na to zwykły krem bambino a nivea zaczęła mnie szczypać ( mój ulubiony zwykły krem nivea *_*) to samo z ktemem do rąk z biedronki.

Cholesterol mi podskoczył powyżej normy.

I dziś idę do dermatologa więc zobaczymy co powie

Taki mały off: withi wykorzystałam twój pomysł z przemienianiem sombersy w reniferki na mikołaja. Współlokatorki nie dość, że zdziwione wizytą mikołaja na studenckim mieszkaniu to dodatkowo wciąż zastanawiają się kto był jego pomocnikiem i wszystkim się chwalą zdjęciami
o widzisz, a pielęgniarka od dermatolog była wielce zdziwiona że łączę tą wysypkę z Izotekiem, twierdziła że musiałam zmienić mydło lub inny środek myjący i stąd wysypka. no ale cóż.. będę musiała spróbować Bambino, powinnam mieć w domu, po dzieciach siostry :P
wysypka opanowała całe dłonie..

apropo badań.. to miałam je robione przed rozpoczęciem kuracji..

30.10.2014r.
Stary 2014-12-12, 14:44   #2204
Butowniczka007
Raczkowanie

Mi też ta wysypka opanowała potem praktycznie całe dłonie. Niveą nie mogłam smarować bo mnie strasznie piekło za to kilka dni z bambino i wysypka praktycznie znikła smarowałam w ciągu dnia gdy np nie byłam niczym zajęta albo klikałam coś na laptopie i na noc grubszą warstwę.

Dziś z ciekawości spytam dermatologa skąd ta wysypka. Zobaczymy co powie. Ja obstawiam bardziej wrażliwą skórę i podrażnienie w związku ze stykaniem się skóry i róznych materiałów

Stary 2014-12-12, 15:14   #2205
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też na dłoniach między kciukiem a wskazującym palcem wyskoczyła taka chropowata wysypka.
Ciekawe, czemu akurat w tym miejscu tylu osobom wychodzi ta wysypka? Intrygujące

Dziś byłam u dermy, dostałam receptę na dwa miesiące Super, nie będę musiała za miesiąc stać od rana w kolejce. Biorę dalej 40 mg i jak dobrze pójdzie, za 4 miesiące koniec kuracji Cholesterol mam podwyższony, ale taki sam jak miesiąc temu,więc przynajmniej nie powiększył się jeszcze bardziej.

Za to mam nowy skutek uboczny - suche, piekące oczy. Czuję się, jakbym miała w nich pełno piasku. Kupiłam dziś krople nawilżające, oby pomogły.
Stary 2014-12-13, 07:01   #2206
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się że pomysł się spodoba. Ja swoje renifery robiłam tak dawno, że już o nich zapomniałam! W tym roku wymyśliłam patent na śmieszne zapakowanie prezentów, dodam zdjęcia w następnym wpisie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Za to mam nowy skutek uboczny - suche, piekące oczy. Czuję się, jakbym miała w nich pełno piasku. Kupiłam dziś krople nawilżające, oby pomogły.
Mam to samo, niestety .... Dodatkowo noszę soczewki i ciągle mam uczucie (osoby noszące będą wiedziały o co chodzi) przeterminowanych soczewek, pomimo że mam nowe. Średnio miłe ;/
Stary 2014-12-13, 10:35   #2207
maleoreggaerockers
Zadomowienie

a ja biore od marca, po 20mg na dobe i cholesterol mi się obniżył...

Mój album włosowy <3
maleoreggaerockers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 16:36   #2208
Butowniczka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Cieszę się że pomysł się spodoba. Ja swoje renifery robiłam tak dawno, że już o nich zapomniałam! W tym roku wymyśliłam patent na śmieszne zapakowanie prezentów, dodam zdjęcia w następnym wpisie
Na bank zajrze

Mały update po wczorajszej wizycie u dermatologa:
-wydałam 300 zł jednego dnia. *_* (wizyta 80 zł + recepta) mój studencki budżet płacze.
-Na wizycie wspomniałam o mojej chropowatej wysypce na dłoniach- moja dermatolog wyjaśniła, że w sezonie zimowym praktycznie nie ma pacjenta, który by tego nie miał. Wysypka występuje przy skórze atopowej oraz przy normalnej, która leczy się właśnie izotekiem ( bo wtedy zachowuje się jak atopowa, bardziej wrażliwa, rozumiecie o co kaman) Przepisała mi sterydy w postaci maści advantan. Nie należy jej stosować regularnie. Tylko, gdy wysypka by znów wystąpiła i narastała. Wtedy z 2-3 dni i przerwa w stosowaniu.
- Została mi przepisana również maść aknemycin. Mam ją stosować punktowo na twarz na moje wciąż wyskakujące paskudztwa
-dawkę izoteku mam wciąż taką samą ( 2x dziennie po 20 mg). Dlaczego? A no dlatego by w przyszłości nie zostały blizny. Gdy paskudztwa przestaną wciąż wysypywać moją twarz pomyślimy o lekkim zwiększeniu dawki. Ale to dopiero początkiem lutego
-wspomniałam też o podwyższonym cholesterolu. Skoczył mi do 205 gdzie norma jest do 200. Drmatolog nie kazała się tym przejmować. To normalne i ewentualnie może świadczyć o tym, że kiedyś w przyszłości mogę mieć wysoki choresterol bo taki już mój organizm. Na razie nie ma się czym przejmować bo kiedyś norma była większa

Stary 2014-12-13, 19:51   #2209
Kasandra117
Raczkowanie

Podczas rejestracji na koleją wizytę(luty) zapytałam panią czy muszę przynieść skierowanie. Pani najpierw zrobiła wielkie oczy o co mi chodzi. A po moim wyjaśnieniu stwierdziała,że oczywiście,że muszę przynieść ponieważ teraz chodziłam bez skierowania(bo nie było potrzebne). A jako,że od nowego roku wchodzi taki obowiązek więc na kolejną wizytę muszę się stawić ze skierowaniem. Czyli czeka mnie jeszcze wizyta w kolejce do rodzinnej po skierowanie...
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 21:25   #2210
adri_
BAN stały

Cytat:
mi na początku kuracj pojawiła się ranka na uchu - obok dziurki na kolczyk ( nie wiem czy się podrapałam czy co) ale zniknęła.

rozumiem. ja juz od lipca na kuracji, nie wiem skad te ranki, na szczescie juz sie zagoiły. moze walnelam o szafke w nocy wsykoczyl mi pryszcz na policzku a bylo tak idealnie czytso na twarzy... na szczescie to taki spokojny niegrozny syfek
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 11:33   #2211
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Na bank zajrze

Mały update po wczorajszej wizycie u dermatologa:
-wydałam 300 zł jednego dnia. *_* (wizyta 80 zł + recepta) mój studencki budżet płacze.
-Na wizycie wspomniałam o mojej chropowatej wysypce na dłoniach- moja dermatolog wyjaśniła, że w sezonie zimowym praktycznie nie ma pacjenta, który by tego nie miał. Wysypka występuje przy skórze atopowej oraz przy normalnej, która leczy się właśnie izotekiem ( bo wtedy zachowuje się jak atopowa, bardziej wrażliwa, rozumiecie o co kaman) Przepisała mi sterydy w postaci maści advantan. Nie należy jej stosować regularnie. Tylko, gdy wysypka by znów wystąpiła i narastała. Wtedy z 2-3 dni i przerwa w stosowaniu.
- Została mi przepisana również maść aknemycin. Mam ją stosować punktowo na twarz na moje wciąż wyskakujące paskudztwa
-dawkę izoteku mam wciąż taką samą ( 2x dziennie po 20 mg). Dlaczego? A no dlatego by w przyszłości nie zostały blizny. Gdy paskudztwa przestaną wciąż wysypywać moją twarz pomyślimy o lekkim zwiększeniu dawki. Ale to dopiero początkiem lutego
-wspomniałam też o podwyższonym cholesterolu. Skoczył mi do 205 gdzie norma jest do 200. Drmatolog nie kazała się tym przejmować. To normalne i ewentualnie może świadczyć o tym, że kiedyś w przyszłości mogę mieć wysoki choresterol bo taki już mój organizm. Na razie nie ma się czym przejmować bo kiedyś norma była większa
Widzę, że każde laboratorium ma inną normę u mnie wynosi ona 190. Mój cholesterol przed rozpoczęciem kuracji wynosił 211, a po miesiącu 235. Spytałam o to dermę i powiedziała mi to samo co Tobie - że mój organizm już tak ma, dodała że przejmować się należy dopiero jak bez leku skoczy powyżej 250, a na razie tylko mam trochę uważać z dietą.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 09:35   #2212
kate_jk
Raczkowanie

ja z cholesterolem przez cala kuracje mialam problem, teraz biore izo przez 3 dni w tyg po 10 mg bo kuracja mi nie pomogla, i tez mam, ale sporo zalezy od diety, wiec warto jej przestrzwgac
kate_jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 09:36   #2213
CzarasN
Przyczajenie

U mnie z cholesterolem jest dobrze, nawet Pani dermatolog była zdziwiona. Przed kuracją był na poziomie 140, a po miesiącu kuracji spadł jeszcze o 5
CzarasN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 11:10   #2214
bleuclair
Zakorzenienie

Ja chodzę do dermatologa na NFZ i będąc u dermatologa pod koniec listopada spytałam, czy konieczne będzie skierowanie od rodzinnego. Doktor powiedziała, że nie , ponieważ ja już jestem w toku kuracji i dotyczy to nowych osób.
Tez kilkakrotnie miałam tę wysypkę na dłoniach, ale odkąd smaruję koncentratem do rąk SOS Cien z Lidla, wysypki nie było ani razu (tj już od jakichś 2 mc), nie wiem czy to zasługa tego kremu, ale fakt- świetnie nawilża.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 12:21   #2215
arturowaaa
Raczkowanie

czy ten krem jest w regularnej sprzedaży?

30.10.2014r.
Stary 2014-12-15, 12:46   #2216
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
czy ten krem jest w regularnej sprzedaży?
Tak-kosztuje grosze, bo 3.99
https://www.google.pl/search?q=cien+...ml%3B640%3B425
Nieznacznie zmienili opakowanie, ale na pewno poznasz
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 13:15   #2217
arturowaaa
Raczkowanie

o super! przy okazji kupię, bo wybieram się po czekoladę MILKę 300g za 6.67!

30.10.2014r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-15, 17:24   #2218
Kasandra117
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja chodzę do dermatologa na NFZ i będąc u dermatologa pod koniec listopada spytałam, czy konieczne będzie skierowanie od rodzinnego. Doktor powiedziała, że nie , ponieważ ja już jestem w toku kuracji i dotyczy to nowych osób.
Też mi się tak wydawało,a nawet byłam prawie pewna. Jednak pani w rejestracji zburzyła mój tok myślenia. Choć istnieje też opcja,że była niedoinformowana bo na początku nie wiedziała o co mi chodzi i dla bezpieczeństwa tak powiedziała.
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 19:06   #2219
Marzenag1
Przyczajenie

Witam

U mnie mija 30 dni kuracji Aknenorminem.

Po wstępnym ogromnym, wręcz tragicznym wysypie jest nieco lepiej, ale tylko nieco...

Wciąż wyskakuja nowe stany zapalne, jedne się podleczają ale cóż z tego jak ciągle pojawiają sie nowe... W okolicy żuchwy i skroni.

Jestem na dawce 2x20mg.

Zniosłabym wiele skutków ubocznych gdyby w końcu pojawiły sie jakieś efekty... Pewnie kiedyś się pojawią. W czwartek mam wizytę u dermatologa, jestem ciekawa czy zwiększy w tej sytuacji dawkę, wolałabym nie ale zobaczymy.

Jestem MOCNO po 30-dziestce a moja skóra jeszcze nigdy nie wyglądała tak źle... Zamiast być lepiej z wiekiem jest coraz gorzej i nikt nie potrafił mi pomóc, naprawdę nikt, wiążę z tym lekiem naprawdę wielkie nadzieje...
Marzenag1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 06:39   #2220
withi_as
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, jak tam Wasze kuracje?
U mnie bodajże 79dzień kuracji, obecnie 40mg/24h. Zniknęły suche miejsca na dłoniach, pomogła najzwyklejsza oliwka dla dzieci po kąpaniu na całe ciało, a do tego balsamy i kremy do rąk. Na twarzy nic nowego poza zaczerwienieniami i czerwonymi plackami po poprzednich wypryskach. Aplikuję Epiduo jak nie mam suchej skóry i powoli czerwone plamy znikają.
Dalej rano boli mnie kręgosłup, obecnie to jest najbardziej uporczywy skutek uboczny.
Reszta chyba bez zmian

Pozdrawiam Was ciepło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości