![]() |
#2191 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
Cytat:
![]() Dzieki. Wiesz chciałam tak mówić wczoraj ale dobrze wiem, że na studia chce iść i wiem, że po prostu kłamię w żywe oczy i że tak nie powinno się robić. Ale jak widzę to jest najlepsze rozwiązanie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze poczytać o tym kredycie ![]() a co do konta to daaawno temu dziadek mi założył książeczkę oszczędnościową i wpłacił 5000 zł, dodatkowo babcia też mi jakąś założyła tylko z mniejszą kwotą i to przez te lata procentowało (dawniej to jeszcze było bardzo wysokie oprocentowanie) i teraz jak już skończyłam 18 lat to zlikwidowałam obie te książeczki, założyłam sobię konto oszczędnościowe i wpłaciłam wszystkie te pieniądze czyli obecnie jest 11 tys. moja babcia ząłożyła też książeczki wszystkim swoim dzieciom i wnukom, każdemu po 1000 zł dawno temu i powiedziała że jak się dostanę do Krakowa na studia to da mi teraz tą książeczkę wiec też ją zlikwiduję i wpłaće na moje konto ![]() i moge wpłacać i wypłacać kiedy chcę bez utraty odsetek (jak ja lubie reklamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [w bardzo niedalekiej przyszlosci ![]() wydrukowalam piekne CV, i jutro je zaniose do sklepu z badziewiami [preznetami dokaldnie ; ) ] wiec jak mnie przyjma bede 8h czytac ksiazke i uczyc sie slownika angielsko-polskiego, lub niemieckiego ![]() ale praca fajna, 4 razy w tygodniu 8h Hula, to masz super duuzo kasy ja mam na razie sowich 3 ty, dorobie 2 [moze ![]() ![]() plus kredyt co meisiac 400 zl [bede brac z niego powiedzmy 200] plus mamusia, i pewnie dziadzius i babcia [bo juz sie wszyscy martwia o mamusie ![]() i jesczze chce isc do jakiejs pracy a z tym kredytem sobie zrobie za rok prawo jazdy ![]() takze z finansami wychodze chyba dobrzeee ![]() moja mama nie chce o tym rozmawiac bo mowi ze nie lubi nic planowac i ze jakos sobie poradzimy xDDD czyli, na akademik mam, na zarcie od mamusi, a reszta kombinowanie cacy ;x
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja własnie nie mam zamiaru ruszac tych pieniędzy jeżeli nie będę musiała ![]() też mam zamiar iść do pracy, może nie na pierszym roku ale póx niej to już na pewno ![]() więc jeżeli dobrze pójdzie to po studiach będę miała te pieniądze na start w dorosłe życie ![]() no i jeżeli sie uda to teraz też coś zarobie w te wakacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
inflacje mamy teraz 5% :/ euro wprowadza... mi sie wydaje ze ta kasa straci na wartosci..... strasznie chyba ze znajdziesz dobry fundusz inwestycyjny z oprocentowaniem wiekszym niz 5% [wyzszym niz inflacja ;p] dlatego ja chce ten kredyt, bo to dziala w druga strone.. ;p za 7 lat dla mnie 200 zl to ebdzie mialo... zwlasczza ze bedzie pewnie w euro i zarobki ida w gore ![]() no jak chcesz, ja patrze na to jako przyszla ekonomistka ![]()
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
dziewuszki macie progi z zeszlego roku na agh?? ;/
nie widzęęęęęęęęęęę ich a juz mnie glowa od szukania boli :|
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
no sama nie wiem.. może masz rację. Narazie mam konto oszczędnościowe z oprocentowaniem 5,5%
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wiesz, gospodarka nam sie strasnzie roziwja, ceny meiszkan ida w gore ![]() to tak, zostaw je, ale gdyby bylo potrzebne to sie nie boj ich ruszyc ; ) ja tam sie troche ciesze ta inflacja [kredyt studencki jest boski jesli o to chodzi, bo hipotecznym odsetki rosna wraz z inflacja] aaaa, ejstem w sowim zywiole ja sie juz studiow nie moge doczekac bo to kocham ![]()
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się własnie nad tym kredytem, bo jakbym go wzięła to bym tak od rodziców nie musiała brać... musze jeszcze o tym dokładnie doczytać co i jak i sie zastanowię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[ja nie mam xD] moja mama brutto chyba nie cale 4 tys zarabia ![]() ![]() ja wlasnie chce kredyt juz na takie wydatkiii... prawko, moze mieszkanie potem zamiast akademika, do domu musze za cos jezdzic niekoniecznie na zycie.. tylko na takie... inne potrzebne ![]()
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mnie też nie ma "problemu" z zarabianiem więcej niż 2tys na osobę ![]() zastanowię się, może zobaczę przez pierwszy rok jak mi sie bedzie układac finansowo i wtedy od 2 roku może wezmę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zadomowienie
|
Hula nie wiesz nic na ten temat? ty sie agh interesujesz chyba ;]
Vill masz racje, ten kredyt to super sprawa ;] kuzyn chyba bral [chyba, jesli to to bylo] i byl bardzo zadowolony ![]() znowu zaczynam martwic sie matura ![]() ;( ;( ;(
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
niestety nie wiem. sama szukałam już tych progów jakis czas temu i lipa;/ nic nie znalazłam;/ a chetnie bym sie czegos dowiedziała, bo nie wiem czy mam jakies szanse czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
kurdeeeeeeeeeeee znalazlam na forum tylko geodezje :| tzn to, co ludzie pisza.. ale nic wiecej :|
ie wspomne o technologii zywienia, ktorej tez nie moge znalesc a bardzo mi zalezy zeby zobaczyc jak sie sprawa przedstawia ![]() ![]() ![]() kurde marudze no! ale mam dola ![]()
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podaj mi proszę na geodezję bo mnie własnie to interesuje bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
dzień dobry dziecwyznki
![]() ![]() ![]() ![]() wróciłam z Norwegii i jestem taaaka zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() no a teraz siadam i postaram się nadrobić wasz spam, przynajmniej ten najświeższy ![]()
#2208 |
Zakorzenienie
|
witaj kalioppe
![]() opowiadaj jak było, bo jestem ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba poszukać w tematach danego wydziału, ale wiem, że w niektórych nie ma. Ale pamiętajcie, że jeśli chodzi o AGH nie ma sensu porównywać progów zeszłorocznych!!
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
strony to juz nie znajde, nie ma bata :|
chyba jedna dziewczyna pisala ze miala 63x* *dzie x oznacza "coś" i sie nie dostala, czekala na 2 rekrut. pozniej ktos pisal ze mial ok 740 i czeka na wyniki... a ktos jeszcze chyba pisal ok 760 i sie raaczej dostal, dziewczyna z 800 tez, i dziewczyna z 900, bo miala 100% z olimpiady i chyba 68-69 z jezyka tez wiadomo ze byla na liscie ;] szukaj na forach ;] nie widze tej technologii ![]() ![]() dziekuje IW ;* edit!! czy ja jestem slepa czy tu nie ma normalnej wyszukiwarki?;/ http://forum.ms.agh.edu.pl/ jestem slepa- jest ;p
![]() |
#2211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martuś ja bym jechala nad to morze na Twoim miejscu nawet sama ![]() ![]() ![]() w necie czytalam gdzies, ze niby ten 1osobowy jest za 477 (albo 577 zł już teraz nie pamietam;p) a sie okazalo na miejscu, ze po 677 zł ![]() smieszne takie ceny są ![]() Cytat:
![]() wrocilismy juz z gdanska, bylismy na plazy a teraz chwila odpoczynku bo malo w nocy spalismy i ruszamy spowrotem na plaże a o 18 do baru na meczeeee ![]()
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
było fantastycznie, jeden z piękniejszych krajów, jakie widziałam
![]() ![]() ![]() ![]() ludzie też bardzo symaptyczni i największy szok, wszyscy, dosłownie wszyscy, których spotkałam (nawet starsi ludzie i sprzedawcy na targu) mówią po angielsku, co bardzo ułatwiało sprawę, bo ja po norwesku ani słowa ![]()
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie ostatnio zafascynowało Peru ![]() Dziewczyny, ja mam te progi skserowane z Wyborczej, znalazłam je ostatnio przy porządkach, bo gdzieś mi się wcześniej zapodziały, także jak podacie mi konkretny kierunek i uczelnię to zobaczę, bo tam to jest alfabetycznie kierunkami.
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to mam ale nie ma tam wszystkich kierunków;/ jest bardzo dużo humanistycznych a ścisłe sa juz mocno okrojone;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
Nija tez to mam ale jedna czesc mi zaginela ;/
zobacz prosze technologia zywnosci, albo zywienie czlowieka i inzynieria srodowiska wszytsko krakow z gory dziekujeeeeeeeeeee ;*
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a np. myślałas o technologii zywności na Akademii Rolniczej? bo z tego co pamiętam to chyba jest tam, bardzo się zdziwiłam jak to odkryłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Hula caly czas o tym mowie ;]
rolnicza rzadzi ;p podobno matma jest straszna jak na pk ale kierunek sam jak dla mnie bajka ;] tylko nigdzie nie widze progow, na forach tez malo co;/ poza tym w tamtym roku byl inny przelicznik, ludzie maja inne wyniki, a nie ma nigdzie jak ich pkty byly przeliczane.. no i dupeczka ;|
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
A ja się głowię co za technologia żywności na AGH
![]()
#2220 |
Zakorzenienie
|
no własnie ja tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.