|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Barwa - jeśli jesteś jeszcze w stanie
![]() ![]() Iwka - buziaki dla Werci ![]() ![]() U nas też była krew. Emilka grzebała w kuchennych szafkach i spuściła sobie na nóżkę metalową miskę. Zrobiła to tak niefortunnie, że przecięła duży palec u nogi ![]() Olunek - fajnie pieni się BOBINI. Jest dla dzieci powyżej roku, więc się nadaje ![]() ![]()
#2192 |
Zakorzenienie
|
buuu Apuś juz 2 razy sie obudził buuu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9145916]
gdzie te foty?? .[/QUOTE] kochana nie chca sie ladowac ![]() ![]()
#2194 |
Rozeznanie
|
Uff nareszcie przebrnęłam przez wasze posty, choć nie ukrywam, że przyjemnie się czytało
![]() Kanciu, boskie ciuszki upolowałaś dla Apusia a fota w plenerze super ![]() Ajanna ![]() Barwa ![]() Olunek te zdjęcia to majstersztyk, są cudne ![]() ![]() Minisiu ja też właśnie usunęłam konto z nk ![]() Iwka, hmm ja też się zastanawiam nad tą szczepionką ale cena mnie poraziła ![]() A teraz co u nas. Ja jestem chora, ale już powoli dochodzę do siebie i niestety Oliwcia złapała choróbsko bo kicha jak najęta, nawet przez sen. Ponadto królewna spała tylko 20 min w dzień i obudziła się z okropnym płaczem z powodu zębów, wyrżnęła się wreszcie prawa górna jedynka ale jeszcze czekam na lewą bo też już idzie. Poprzedniej nocy wstawałam chyba 15 razy i myślałam, że oszaleje. Zastanawiam się jak ja będę funkcjonowała w pracy ![]() ![]() ![]() edit: Oliwcia właśnie obudziła się z mega płaczem i nie moglismy jej uspokoić, aż się zanosiła. Wwypiła ponad 100 picia i zasnęła w końcu. Kurcze jak mi szkoda tego bąbla. Teraz łażę i nasłuchuję czy nic jej się nie dzieje bo troszkę jej charczy jak oddycha. Spokojnej nocki życzę Wam i sobie ![]()
evemamaoliwki ![]() Edytowane przez evemamaoliwki Czas edycji: 2008-09-25 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Wtajemniczenie
|
Eve taki dziadek i wujek to skarb
![]() ![]() Olunek ja chłopców myję tylko mydłem roślinnym, więc nie pomogę
#2196 |
Zakorzenienie
|
witajcie od 5
![]() ![]() pytanie do mam chorowitków ![]()
![]() |
#2197 |
Wtajemniczenie
|
Patrilla uściśnijmy sobie dłonie
![]() ![]() ja daję Inhalol. teoretycznie powinnam na noc postawić im przy łóżeczkach garnek z wrzątkiem i parę kropli tam wkropić, ale nie mogę się zebrać nigdy, więc zakraplam na poduszki, a na kaloryfer rzucam mokrą pieluchę ![]() a jakich kropli homeopatycznych używasz?
#2198 |
Zakorzenienie
|
no my po kałuzy wczorajszej tez mamy katar
![]() ![]() jestem wsciekła jak cholera bo mielismy na dzisiaj plany i na jutro ![]() mam ochote kogoś udusić... po południu ide do apteki bo mam zamiar sie tego pozbyc do jutra ![]() Ps. moja wsciekłosc rosnie z godziny na godzne jak widze słonce za oknami ( pierwszy raz od ponad tygodnia) |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
Świecie słonko!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() za chwilkę wychodzimy na spacerek,muszę wpłacic kasę do banku. zapomniałam Wam napisac że sprzedaliśmy auto i jestem uwięziona na wsi ![]() ![]() ale mam nadzieje że do 2 tyg cos kupimy ![]() ja wczoraj popijałam likier kukułkowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas lipa z nianiami ![]() Kurna, jakiś deficyt jest na nianie ... Te co przyszły były jakieś nieteges. Wczoraj przyszła tylko jedna, ale za to zębów nie miała prawie wcale ... Nie wiem dziewczyny, co się dzieje ... Masakra jakaś! Żałuję że tak szybko zdecydowałam się pójść do pracy ![]() Kanciu - Apuś w kałuży słodziutki ![]() A jak ci się uda zwalczyć katar w jeden dzień - to proszę pochwal się jak to zrobiłaś ![]() ajanna - buziaki na zdrówko dla waszej rodzinki ![]() Patrilla ![]() eve - mi też szczena opadła jak przeczytałam co Oliwcia dostała ![]() barwa - spóźnione ale szczere najlepsze życzenia urodzinowe. Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, duużo zdrówka i uśmiechu, żebyś była zawsze szczęśliwa i nigdy nie miała problemów ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj na 14:30 idę sobie do fryzjera na poprawę humoru ![]() ![]()
#2201 |
Wtajemniczenie
|
Juleczka no w W-wie z nianiami dokładnie tak samo
![]() Kancia rozumiem, że Cię trafia ![]() ![]()
#2202 |
Zakorzenienie
|
ajanna trochę sie boje, otowrzyłam okna
![]() ![]() pokuruje go dzis a jutro sie zobaczy... no zła jestem bo mogł sobie chorowac jak deszcz padał ![]() ![]() iwka jak nie znjadziesz dla Werki to ja znalazłam dla Ciebie ![]() http://www.allegro.pl/item440285288_...biel_ecru.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zadomowienie
|
ajanna - nie wiem sama co robić... , boję się zrezygnować z pracy, wiesz to jest ciepła państwowa posadka w idealnych godzinach pracy (7:30-15:30), a w Goleniowie ciężko z pracą, przeszłam 3 etapy konkursu na tego urzędnika
![]() ![]() A żłobka niestety u nas nie ma... Nikt nie chce założyć! Rozmawiałam ze znajomą która założyła przedszkole i ona chciała założyć żłobek, ale wystraszyła się wymagań jakie są stawiane żłobkom... Więc z przedszkolem musimy się wstrzymać aż Mati skończy 2 latka.... Przed chwilą zadzwoniła do mnie babka, która złożyła mi ciekawą propozycję i chciałabym poznać waszą opinię na ten temat, czy zgodziłybyście się na to? Otóż: ona ma 13-mies. córeczkę i chciałaby dodatkowo zajmować się Matim u siebie. Ponoć warunki mieszkaniowe ma idealne (jutro do niej idziemy), jest córką dość surowej nauczycielki, jej córka już chodzi i sika na nocnik ( ![]() ![]() Nie wiem sama ... Co wy na to? Kanciu - buziaki dla Apusia, żeby szybciutko katarek mu przeszedł i mógł korzystać ze słoneczka, a Ty razem z nim ![]()
#2204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Barwa - spełnienia marzeń - dziś wieczorem wypiję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
1. zabawki, bieganie boso i spacery - to wszystko super. 2. jeszcze jeden ogromny wg mnie plus - kontakt z drugim dzieckiem 3. jak jedno się rozchoruje, to drugie pewnie też, chociaż nie na 100%. 4. o do usypiania czy przytulania, to co ja mam powiedzieć albo jakaś mama czworaczków? ![]() 5. co do gotowania, to nie wiadomo, jak ta babka gotuje ![]() 6. dojazdy rzeczywiście kłopotliwe, ale gdyby był w żłobku, miałabyś to samo 7. dla mnie jedyne prawdziwe niebezpieczeństwo to, że Mati byłby "tym drugim" - po prostu sposobem na zarobienie kasy, ale tak może być z każdą nianią - zależy od człowieka, a nie tego czy ma dzieci czy nie w W-wie jest mnóstwo takich ofert od mam z małymi dziećmi - niektóre nawet dojeżdżają. ja z oczywistych względów się nimi nie interesowałam ![]()
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Xantia - no niestety nadal prowadzę ...
![]() No i właśnie też mnie to dowożenie przeraża ... chociaż jak ajanna mówi to ze żłobkiem miałabym to samo ... ![]() Po cichu liczę na to, że jeszcze ktoś się zgłosi... ajanna - u nas państwowego żłobka tez niestety nie ma ... Co do pkt. 4 - to moim zdaniem powinno się robić na zmianę, tzn. raz jedno dziecko jest "pierwsze" a drugim razem to drugie - ale to jak się ma dwoje swoich to jest chyba razczej oczywiste, a przy jednym swoim a drugim obcym... Z gotowaniem to się akurat nie boję w ogóle, bo Mati je z domowego jedzenia własciwie wszystko. A słoiczków nie tyka już od dobrych 4 miesięcy ![]() Dzięki dziewczyny za wasze opinię, decyzję i tak musimy z mężem podjąć sami, ale chciałam znać wasze zdanie. Zobaczę jutro jak do niej pójdziemy co wyniknie też z rozmowy ...
#2207 | ||
Konto usunięte
|
co Cię do tego skłoniło??
ale się Olivcia obłowiła!! normalnie szok!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() karo, a jaki samochód chcecie kupić? Bo my mamy jeden do sprzedania. ![]() Cytat:
![]() ![]() więc po prostu trzymam kciuki, żeby jeszcze trafił Wam się ten ideał niani. ![]() Wreszcie ładna pogoda. ![]() ![]() ![]() ![]() W poniedziałek jadę na łowy do lumpka!! Tak mnie te wasze ostatnie zdobycze zainspirowały!! I w sumie doszłam do wniosku, że kupowanie firmowych używanych ciuszków na Allegro przestało być opłacalne. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zadomowienie
|
hej ja na sekunde wpadne pozniej na dluzej. ostatnio byla mowa o szczepieniu przeciw rakowi szyjki macicy tu jest watek i wiele odpowiedzi
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=szczepionka
#2209 |
Zakorzenienie
|
Juleczko opowiem Ci coś - synek naszych przyjaciół już niedługo idzie do przedszkola od 8 m życia jest własnie u niani, która ma 2 swoich dzieci jedno w wieku szkolnym (przecudownych chłopak teraz ma bodjarze 13l pomaga we szystkim) i dziewczynkę, która wtedy miała lat 3 i jest wulkanem energii. Maly rewelacyjnie sie wychował (dzięki temu nie ma syndromu jedynaka wspaniale bawi sie z Polą) nidy nie dało sie odczuć, że jest tym 2 dzieci niani kochają go jak swoje rodzeństwo
![]() ![]() ![]() Ajannko krople to EUPHORBIUM Poli idą 4 + mega katar ryczała dzis bite 2h do tego jest mega nieznośna, a ja chyba za bardzo uległa w zwiazku z tym ze mi jej żal ... pomarudzę Wam cieżko mi strasznie Pola jest naprawdę cieżka ... a ja mam furę problemów i mało cieprliwości główny moja ukochana babcia ma raka ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
a my kiblujemy w domu
![]() lea ja na all kupuje raczej nowe jak juz cos potrzebuje a reszte tylko w lumpkach. Tak sie strasznie przyzwyczaiłam do tego mojego lumpka ze szok bo tam kupuje za 1, 3, 5 zł MARKOWE rzeczy. Łapię sie na tym, ze jak widze w sklepie cos co mi sie podoba a kosztuje to nawet 10 zł to i tak mi szkoda ![]() ![]() widze po Adrianie, ze nie oplaca mu sie kupowac nowych drogich rzeczy, raz, ze wyrasta a dwa, ze wszystko OKROPNIE brudzi. Zwłaszcza jak je sam czy tapla sie w kałuzach ![]() a oprócz tego uwielbiam wyszukiwac i grzebac takze lumpki to moja rozrywka ![]() Patrilla głowa do góry ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Kanciu u nas tak samo z lumpkiem, ale ostatnio nie ma wszystkiego co potrzebujemy
![]() U nas też boskie słonko, a my w domu ![]()
![]() |
#2212 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie na sekundę. Wrka właśnie demoluje swoje zabawki. OJ łobuz z niej będzie. Pogoda cudna, jak jestem w pracy to aż mi szkoda ,że to JA nie mogę z Weronką spacerować w taką piękną jesień. Nadrobię w weekend.
pati- buziaki., TŻeta babcia nie wybudziła się jeszcze po opercACji i lekarze mówią, że prawdopodobnie już się nie wybudzi... Weronka się w nocy budziła kilka razy, nawet popłakiwiała, ale nie wstawałam. Zasypiała sama. Jejku te niedobre czwórki. Ja też podaję Euphorbium, a w ostrzejszych przypadkach OtriviN soft. Mam maśĆ mejerankową i ten olejek o którym pisałyście, na noc stopy, plecki klatkę piersiową nacieram Pulmexem BABY. tymczasem,pa
#2213 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane!
Pati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Juleczka - zaufaj intuicji, zawsze można spróbować! byliśmy dziś na szczepieniu, Tymek był dzielny, troszkę tylko zapłakał, waży 12kg. i ma 83cm. Bysio z niego, że ho ho! uciekam do męża, zajrzę wieczorkiem, miłego, słonecznego popołudnia
#2214 |
Wtajemniczenie
|
Patrilla 3maj się
![]() Iwka ![]() Kancia ja też kocham secondhandy - to jak bezkrwawe polowanie ![]() i też uważam, że absolutnie nie ma sensu dzieciom kupować nowych, markowych ubranek, no chyba, że ktoś ma dużo kasy i chce ją właśnie na to wydać ![]() Juleczko wg mnie metoda "na zmianę" nie ma sensu - byłaby za sztywna. myślę, że najlepiej zajmować się 2. dzieci na raz - tzn. jednocześnie usypiać, kąpać, karmić, przytulać itp. a jeśli trzeba dokonać wyboru - to najsprawiedliwiej zająć się najpierw tym, które bardziej tego potrzebuje ![]() ![]()
#2215 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane!
Pati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Juleczka - zaufaj intuicji, zawsze można spróbować! byliśmy dziś na szczepieniu, Tymek był dzielny, troszkę tylko zapłakał, waży 12kg. i ma 83cm. Bysio z niego, że ho ho! uciekam do męża, zajrzę wieczorkiem, miłego, słonecznego popołudnia
#2216 |
Rozeznanie
|
Ajanna, Juleczka, Lea mnie tez zatkalo
![]() ![]() Patrilla ![]() Iwka ![]() Oliunek dzieki za lina chcetnie poczytam ![]() Juleczko ja bym sprobowala po wizji lokalnej ![]() Lea zlikwidowalam konto bo po pierwsze przestalam juz prawie tam zagladac, wszystkie kontakty ktore chcialam odnowic mam juz wpisane do telefonu wiec nie problem sie umowic. Po drugie dla mnie nk to byl srodek do odzyskania namiarow na starych znajomych a teraz zaczelam dostawac glupie posty od ludzi z ktorymi nie chcialabym konwersowac. Nie ukrywam ze artykul Minisi zmobilizowal mnie do tego ![]() U nas juz lepiej, ja mam jeszcze denerwujacy katar wrrr, ale Oliwcia juz nie kicha. Dawalam jej wlasnie euphorbium do noska, smarowalam pod noskiem mascia majerankowa i smarowalam jej stopki, plecki i klatke piersiowa pulmexem. Nocke mielismy znosna, bo po wieczornym koncercie juz byly tylko male jeki. Ale to chyba dzieki Nurofenowi. Kurcze kiedy to sie skonczy, przeciez nie moge co wieczor szpikowac Oliwii Nurofenem ![]() Dzisiaj juz chyba nie uda mi sie nic popisac bo moj brat jest u nas, ale jutro kukne ![]() ![]()
#2217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9151135]piekło to mało powiedziane!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
oh ja tez walcze Inhalolem, Pulmexem i Euphorbiumem
![]() przewalone ![]() ajanna no jakbym spała na kasie to byłoby mi wszystko jedno ![]() ![]() ![]() kiedy kropka wraca?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
Ja te nie lubie wyrzucac kasy w bloto, wiec jak mialabym kupic sama malej te wszystkie ciuszki to odpuscilabym. Czasami skusze sie na ubranko z reserweed ale jak maja wyprzedaz a tak to lumpki, lumpki i jeszcze raz lumpki
![]() Karo pewnie ogniem zialas...
#2220 |
Zadomowienie
|
No ja już po fryzjerze, zrobiłam sobie kolorek i trochę mi lepiej
![]() ![]() Patrilko ![]() ![]() Kanciu - ja też lubię lumpki i też nie lubię wydawać za dużo kaski na ubranie, więc w mojej szafie nie ma absolutnie nic firmowego (wolę 2 rzeczy niefirmowe niż jedną firmową ![]() Dziewczyny, zdecydowałam, że nie podejmę tej próby z tą babką i jej córeczką, ale głównym powodem jest to,że musiałabym prowadzać Matiego rano do niej... Kurcze, ja rano jestem strasznie niezorganizowana i chyba nie dam rady w ten sposób i wolałabym jednak żeby niania przychodziła do Matiego do nas do domu. Rozmawiałam z tą naszą nianią co ma zostać przez październik i listopad i prawdopodobnie będzie mogła zostać na trochę dłużej ![]() I jeszcze teraz zadzwoniła babka na jutro ją umówiłam - ciekawe co to przyjdzie ![]() ajanna - masz rację , że metoda na zmianę może nie jest zbyt trafiona, ale żeby 2 na raz się zajmować to trzeba chyba ajanna się nazywać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.