|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Sygnalem, ze cos jest nie tak jest tez placz dziecka przy przewijaniu, ale tu przeciez powody do placzu moga byc rozne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Katakumba to na zdjęciu to dokładnie to samo co teraz nosi Maja
![]() Scorpionec ja mam ten Linomag z pierwszego zdjęcia. Podejrzewaliśmy, że coś jest nie tak z tym bioderkiem bo prawą nózkę odwodziła do boku bardzo szeroko i ona jest w porządku, a lewą trochę mniej. Pocieszające jest to, że dysplazja nie jest bardzo duża. aaliyah 3 miesiące to minimum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zadomowienie
|
Wlasnie czekamy na pediatrę, zamówilam prywatną wizytę domową, bo to by było przegięcie czekać na poczekalni z chorymi, zawirusowanymi dzieciaczkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Raczkowanie
|
Co za parszywy okres dla naszych maluchow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Molka86 trzymam kciuki bedzie dobrze, anytsuj za was tez a to dla waszych malenstw ![]() Scorpionec a ja mam instrukcje po polsku w wodzie koperkowej, moze komus sie zapomnialo wsadzic do pudeleczka ![]() Dziewczyny z UK jak ja wam zazdroszcze tego macierzynskiego... |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
Ja też w opakowaniu wody koperkowej mam ulotkę po polsku
![]() nelijka trzymam kciuki za malutką, będzie dobrze. Musimy niestety przeżyć ten okropny chorobowy okres. Już niedługo słoneczko dla nas zaświeci. Także dla wszystkich chorych maluszków dużo zdrówka a dla mamuś cierpliwości. Mój mały - odpukać - na razie zdrowy. Jedyne co to po nocy ma sapkę tzn. nosek zapchany ale gdzieś tam wyżej, że nawet aspiratorem nie da się wyciągnąć. Ale to wiem, że mamy za sucho i dlatego. Ja z tż-tem też mamy z tym problem nad ranem. Planujemy zakup nawilżacza. anytsuj dla mnie czekanie w przychodni pełnej wirusów to też przegięcie. Jak do tej pory wzywaliśmy pediatrę do domu. molka86 wyobrażam sobie jak bardzo musisz to przeżywać - sama też bym pewnie ryczała ale my mamy tak mamy i nic sie na to nie poradzi. A dla Majeczki ![]() My wczoraj byliśmy na usg bioderek, główki i brzuszka i wszystko jest w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nelijka kochana,trzymam kciuki rowniez i za twoje dziecie ![]()
![]() |
#2198 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
molka86 współczuję bardzo i jednocześnie trzymam kciuki za Twoją Majeczkę ![]() ![]() nelijka i za Twoje dziecię trzymam kciuki, oby nie musiało zostać o szpitalu! anytsuj daj znać co powiedział pediatra, mam nadzieję, że z maleństwem będzie wszystko dobrze lisey poproszę linka od Ciebie, z chęcią obejrzę zdjęcia ![]() scorpionec, niestety nie pomogę odnośnie maści do pupci, my używamy wyłącznie sudocremu, choć problemów żadnych nie mamy, ale już się przyzwyczailiśmy. Mały coś dziś był marudny, może dlatego, że na spacerze nie byliśmy, bo śnieg zaczął padać ![]() ![]() ![]() pozdrowienia dla wszystkich i przede wszystkim dużo zdrówka dla maleństw!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie!
widzę że mam bardzo dużo do nadrobienie bo nie było mnie przez parę dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() po takim szybkim przeczytaniu tego co naskrobałyście widzę że niestety dużo maluszków i mamuś ma problemy ze zdrowkiem ![]() nelijka trzymam bardzo mocno kciuki za twoje maleństwo molka86 nie martw się na pewno będzie wszytko dobrze wiem że bardzo musisz przeżywać że maleństwo musi to nosić ale szybciutko się na pewno wyleczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
witam kochane
moj dziecko lepie, tylko flegma... z reguly wylatuje jak mala sie naje cieplego mleka, wtedy odrywa sie od gardla i pluje nia. a wlasciwie to musze ja z niej wyklepywac no ale sypia lepiej bo spala dzis od 3.30 do 8 rano ![]() kurcze wiecie co, zle mi. bo tz byl tydzien temu na tej rozmowie o prace. tam mu nie powiedzieli ze ja dostal czy nie, ale koles powiedzial ze sie skontaktuje. 2 dni pozniej wyslal mu opis stanowiska pracy i kontrakt do poczytania, razem z danymi np ile bedzie zarabial. ale dalej tz nie wie czy ma ta prace w sumie, choc moja kolezanka ktora tam pracuje mowi ze jak sa nie zaiteresowani to nie wysylaja kontraktu. no ale tz dalej nie wiem kiedy np mialby zaczac, a to sie o wszystko rozbija, bo musimy dac wypowiedzenie agencji... nie lubie stanow zawieszenia. oj nie |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy jak bedzie w praktyce kupie woreczki i troche pomroze zeb ychociaz bylo troche mleka do kleiku np Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja lezalam jak mialam 6-7 lat i zle to wspominam, do tej pory jak wchodze do szpitala to nogi mi sie uginaja i ten zakaz odwiedzania przez rodzicow, moglam tylko wyjsc za oddzial na chwile do mamy, zeby inne dzieci nei widzialy, cos starsznego Cytat:
![]() ja tez sie zastanawiam nad basenem, ale slyszlalam, ze dla dziwczynek to nie za bardzo... Cytat:
Cytat:
a za TZ-ta w takim razie dlaej trzymam kciuki ![]() My dzis bylysmyy u neonatologa wszytsko w porzadeczku, za przewracanie na boki nie musi sie jeszcze brac ![]() wazy 6650g, a my juz na pampersy 4 przeszlysmy ![]() pytalam sie co lepsze piers i sztuczne do 6 miesiaca czy piers i inne pokarmy - a wiec piers i inne pokarmy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim trzymam kciuki za wszystkie chore maluszki, żeby szybko były zdrowe,
i równie mocno trzymam kciuki za wszystkie zdrowe maluszki, żeby nie chorowały!!!! Wczoraj wkońcu doczekałam się pediatry przyszedł obadał, osłuchał opukał i stwierdził, że to przeziębienie, i ze nie musimy podawać antybiotyku. Przepisał syrop Calcium jakieś witaminki w kroplach i krople do noska. Zaaplikowalismy Alkowi całą miksturę ok. 20 pózniej dostał mleko i za 15 minut zaczęła się masakra! dziecko zaczęło płakać w niebogłosy, zaczął kaszleć a przy tym dusić się jak do wymiotów, ja go szybko wzięłam na ręcę i trzymałam tak żeby mógł zwrócić, biedak wymiotował i krzyczał i kaszlał i tak wkółko. Dzwoniłam do lekarza ale juz miał wyłączony telefon. Już chciałam dzwonić na pogotowie, ale tż wytłumaczył mi że to pewnie te leki mu się zwazyły w brzuszku itd. Trzymany na rękach wkońcu zasnął, a ja jak szłam się przebrać w piżamę to nie mogłam iść tak mi się nogi trzęsły. |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wyobrazam sobie co musialam przezyc jak jak maly zaczal wymiotowac... a jak on si nameczyl... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zadomowienie
|
anytsuj trzymam bardzo mocno kciuki żeby twój maluszek szybko wyzdrowiał. Musiałaś się biedna wczoraj wystraszyć tymi wymiotami mam nadzieję że już się nie powtórzą
![]() drobcia ja też muszę się koniecznie wybrać z Igorkiem na basen ale jak będzie troszkę cieplej bo boje się tej różnicy temperatur teraz... daj koniecznie znać jak było na pierwszej kąpieli ![]() katakumba mam nadzieję że z tą pracą Tż się wszytko wyjaśni i będzie powaszej myśli wiem co czujesz ciągle się przeprowadzająć ja już w swoim życiu mieszkałam chyba wszędzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niobe7 a dlaczego dziewczynka basen nie sluzy? Bo my chcemy isc tylko czekamy az mala bedzie juz zdrowiutka ![]() Edytowane przez nelijka Czas edycji: 2009-02-11 o 10:18 Powód: zapominalstwo :) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
nelijka trzymam kciukasy daj znać jak wrócicie od lekarza
![]() ![]() wiecie że mój synuś już od tygodnia zaczął sypiać w dzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o zdrówko to odpukać na razie wszystko ok. Przybywaja na wadze bardzo ładnie, ważą już po 5200
![]() czasem jest bardzo ciezko, zwlaszcza noce daja w kosc bo nie zawsze rowna jedza, wiec nie mam nawet tych 4 h na sen... poza tym jak obaj rycza to mi rak brakuje ![]() ale jest coraz lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
mysle ze napisze to w imieniu wszytskich dziewczyn stad, a takze wszytskich kobiet swiata - wielki szacuneczek dla ciebie moja droga za wychowywanie blizniakow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
Witam!!
Własnie nadrobiłam zaległości z małą na rękach, bo coś marudna dziś i senna, ale śpi tylko w moich ramionach, a jak ją odkładam to ryk ![]() Wszystkim chorym dzieciaczkom życzę zdrówka, a mamusiom cierpliwości. Wiem co przeżywacie, my walczyliśmy z przeziębieniem w pierwszym tyg. stycznia. Molka nie zazdroszczę Wam tego aparatu ale jak trzeba, to trzeba. My za tydzień wybieramy się na 2 badanie usg i do ortopedy, zobaczymy co powie, bo jeśli chodzi o te fałdeczki to ma różne. Paula Szyszka nieciekawe przeżycie z tą piersią, ale dobrze, że ok już jest. A samodzielnego zasypiania zazdroszczę...my nie mamy cierpliwości, niestety ![]() LadyM miło Cię widzieć na wizażu, dobrze że znalazłaś choć chwilę czasu i zapraszamy w miarę mozliwości. Buziaczki dla bliźniaków. Pozdrowionka!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
dobra, wy mnie zrozumiecie. w podpisie mam link do przezyc pociazowych katakumby. opisuje tam co mi sie dzieje z cera po ciazy. moze ktoras z was wpadnie tam i napisze co nie co?
![]() mloda walnela kupke jak ta lala anka, moja miala tak przez tydzien, przez chorobe. tylko ja, a wlasciwie to moj cyc |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
i w sumie ciekawa jestem co Wy o tym slyszalyscie Cytat:
![]() kiedys marzylam o blizniakach, ale teraz jestem pelna podziwu dla tych co maja wiecej niz jedo dziecko na raz ![]() super ze maluszki zdrowe oby tak dalej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale wiesz co...jestem jakas,sie zastanawialam sie skad ja znam to cos tam naskrobala,myslalam ze to podpis zwykly itp i dopeiro dzisiaj kliknelam jacie...ja normalnie uwielbiam ten film,chyba go ogladalam z tysiac razy,plyta tak zjechana ze juz nie chodzi,a muza....miodzio,bohater ciacho,oj bandyta ![]()
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Moja mała ma straszne syfki na buźce. Nie wiem od czego i czy czymś to potraktować. Może któraś z was doświadczona już w tym temacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
tzn jakie syfki? wiesz syfek syfkowi nierowny, u nas np kaszaki mamy, zdanie pani doktor. jak zejdzie w jednym miejscu to zapycha jej sie w nastepnym
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a moze to tradzik niemowlecy? mlody nie mial ale zdaje sie aliyah cos tam wie na ten temat bo Olimpia chyba miala,pisze chyba bo nie jestem pewna katakumba ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2219 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciezko musi byc z blizniakami, i z jednym bobasem nielatwo. LadyM, a Twoje chlopaki sa dwu- czy jednojajowe? Cytat:
Cytat:
Mbu oczywiscie ze skaza moze byc przy karmieniu piersia. Wystarczy, ze piszesz mleko krowie i jesz jego przetwory, wszystko to trafia do Twojego pokarmu. Ale to co napisalas nie brzmi na skaze. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.