![]() |
#2191 |
www.dulcedo.pl
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Wiesz kiepski miesiąc na sprzedaż.
#2192 |
Zadomowienie
|
No w sumie tak...choc w ars nawet w styczniu nie moge narzekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
Heh, z doswiadczenia (jakie by nie bylo
![]() ![]()
#2194 |
Zakorzenienie
|
U mnie w styczniu też marnie.... ale chyba się po prostu moja bizu już klientom znudziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś ma już doświadczenia z galerią DecoManufaktura?
Dostałam od nich zaproszenie i nie wiem czy warto.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
Świeżynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Raczkowanie
|
Ludzi ma już trochę, ciekawe jak z ruchem..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
Po 20 dniach trudno coś powiedzieć.. mam nadzieję ,że będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Raczkowanie
|
agnieszkamundra: to aż tak młodziutka galeria?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Rozeznanie
|
ruszyła chyba 05.01, ale może warto dać jej szansę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj przypadkiem natrafiłam na fajną stronę sprawdzającą ruch na stronie i miejsce w rankingu. Przeleciałam "tym" wszystkie galerie. niektre wyniki były szokujące. Na szczeście szok w obie strony
![]() wiadomo, jak jest że te statystyki 9szczególnie w przypadku większej ilości zajrzeń) nie muszą być do końca wiarygodne bo zdarza się sztuczne nabijanie - ale zawsze to "coś", szczególnie, gdy są wątpliwości co do ruchu. niektre galerie mają ruch dosłownie - zerowy. DecoManufaktura mniej niż 10 Klientów dziennie. http://bizinformation.org/pl/
#2202 |
Zakorzenienie
|
Pochwalisz sie linkiem - mysle ze wiecej osob bedzie ciekawych
![]()
#2203 |
Wtajemniczenie
|
Przecież nagaLy podała link
![]() A wyniki rzeczywiście ciekawe. Nie wiem na ile te statystyki są prawdziwe, u mnie odbiegają trochę na minus od tych ze stat24 i google analytics, ale niewiele. A jeśli choć proporcje są zachowane, to największym zaskoczeniem jest dla mnie wynik Wylęgarnii... Czy to możliwe, żeby mieli tak słaby ruch? Niebywałe... |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zadomowienie
|
tez pierwsze co wpisalam modna trendy i wylegarnie i jak zobaczylam wyniki tej ostatniej to az mnie scielo..... ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Wtajemniczenie
|
Niebywałe, prawda? Jesli te statystyki są choć ciut prawdziwe, to po prostu nie-do-wiary. Taka duża i poważana (kiedyś) galeria miałaby mieć ruch mniejszy, niż prawie nieaktualizowana strona jakiejś tam podrzędnej, pojedynczej bizuteryjki? Wow, nie spodziewałam się, że jest aż tak źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
Nie wiem w jaki sposób zbierają dane, ale to jakieś bzdury wychodzą. Dla porówniania wzięłam Pakamerę i swój blog
oto wyniki: Mój blog Stronie Wartości 18,93 Mln zł Dzienna Liczba Wyświetleń Strony 171 346 Dzienna Liczba Odwiedzających 101 265 Miejsce Na Świecie 3 161 Polska Miejsce w 34 Pakamera Pakamera.pl Wycena 413 665,19 zł Stronie Wartości 413 665,19 zł Dzienna Liczba Wyświetleń Strony 45 912 Dzienna Liczba Odwiedzających 1 989 Miejsce Na Świecie 77 575 Polska Miejsce w 1 050 |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
A wpisywałyście wylegarnia.pl czy wylegarnia.com? Bo wyniki znacznie się różnią.
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Myślę, że wiarygodne są te z .com. No bez przesady, tak źle chyba nie jest...
#2209 |
Zakorzenienie
|
Roxy - weź pod uwagę, że wpisując adres Twojego bloga, pokzuje ruch na domenie - plus na Twojej podstronie. Czyli bierze pod uwagę ogół poddomen i indywidualnie Twoją - a nie tylko Twoją. Wpisz inną nazwę przed blogiem, na tym samym portalu, jakąkolwiek i będziesz miała prawie taki sam wynik jak w przypadku Twojej nazwy, sprawdziłam
![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-01-27 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
Zgadza się, właśnie przed chwilą sprawdziłam kilka blogów i wyniki są podobne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
www.dulcedo.pl
|
Deco istnieje króciutko trzeba jej dać 3-4 miesięcy i szanse jeśli ktoś ma ochotę bo jesli nie bedzie w niej produktów to z niczego nie ukręcą klientów. Miła obsługa tam i panel przyjemny mam wrażenie że zupełnie taki sam jak inna znana galeria
![]()
#2212 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem za tym, żeby pomóc galeriom w rozkręcaniu się. Inna para kaloszy - zawsze warto "grzać miejsce" bo nigdy nie wiadomo, czy się "to-to" nagle nie wybije.. czy spadnie
![]()
#2213 |
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam odpowiedź z Brocante - odmowną niestety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak na poważnie, nie ma co brać sobie do serca każdej odmowy, można by zwariować... przyda się trochę dystansu do siebie i do wszystkich galerii do których wysyła się zgłoszenia ![]() Nie przyjmą w jednej galerii, przyjmą w innej. O czegoś trzeba zacząć. A wtedy za jakiś czas (np. parę miesięcy) można znów startować do galerii w których dostało się odmowę. ollccia pamiętaj, że bardziej zaawansowane w sztuce biżuteryjnej dziewczyny, też od czegoś najpierw zaczynały, tak z ulicy nie dostały się np. do AN czy Trendy. Trochę się rozpisałam ![]() wracając do wklejonej przez Ciebie "formułki". Większość galerii ma jakieś utarte szablony wklejane w odpowiedziach na zgłoszenia. Ważniejsze jest to co było napisane przed tą "formułką" ![]() Osobiście jestem zadowolona, nawet w przypadku odmowy, o ile mam świadomość, że osoba rozpatrująca moje zgłoszenie poświęciła swój cenny czas na obejrzenie moich prac i odpisanie mi, pisząc parę słów od siebie. Wtedy wiem, że poświecenie mojego równie cennego czasu na wysłanie zgłoszenia nie przeszło bez echa i miało swój sens.
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
Nie, no ta odmowa jakoś mnie szczególnie nie dotknęła, bo na wiele nie liczyłam, tyle, że ręce mi odpadły jak czytałam cytowany wcześniej fragment
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
A sprawdzałyście Brocante?? Bo mi wyszło poniżej 10
![]()
#2217 |
Raczkowanie
|
Właśnie dostałam odpowiedź z Brocante - mam przygotować 5-8 prac do akceptacji, w stylu jednej z moich mini kolekcji - Stripes
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że może tu działać jeszcze jeden mechanizm: oferta kierowana dla konkretnych Klientów. Jest galeria, w której ruch jest spory a zbyt mizerny a jest galeria, która ruch ma mniejszy a zbyt większy. Wszystko zależy od tego, do kogo kierowana jest oferta, czy wchodzą tam przypadkowi ludzie, różny przedział wiekowy (i finansowy...), czy wchodzą tam Klienci mający świadomość, że to sklep "dla nich".
#2219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
MadiSilk, gratuluję!! fajnie, ze udało Ci się dostać tam, gdzie chciałaś
![]() NagaLy, pewnie masz po części rację, ale żeby to była aż tak ogromna różnica w porównaniu z innymi galeriami?? Coś mi tu nadal nie gra ![]() A skoro juz piszę w wątku o galeriach, to przy okazji spytam dziewczyn, które czekały na odpowiedź z Modnej... czy już ktoś się do Was odezwał?? Bo ja niby miałam mieć aktywowany panel sprzedawcy razem z nowo przyjętymi artystami, tylko że czekam i czekam z tygodnia na tydzień i sie niestety doczekać nie mogę. I się zastanawiam, czy nikt jeszcze nie dostał odpowiedzi, czy to tylko o mnie zapomniano?? Chodzi mi oczywiście o odpowiedzi wysyłane już w tym roku, dostał ktoś?? Bo ja naprawdę jestem cierpliwa, ale wszystko postawiłam na ta galerię i teraz zaczynam wątpić czy warto. Może lepiej skupić sie na jakiejs innej ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.