|
|
#2191 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
ad. 2 fajna historia Cytat:
a co tam raz się żyje Cytat:
Mąż dzisiaj składał łóżeczko się wczuł w rolę chyba
|
|||
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Superzabula, ślicznego masz dzidziusia.
Fajnie machał sobie raczką, jakby chciał sie przywitać ![]() Wiecie co, tak naprawde to nigdy nie chciałam mieć dzieci. Urodziłąm synka, kocham go nad życie, ale obce dzieci nigdy nie wywoływały we mnie zachwytu, czy też czułości, ale z upływem czasu , podejrzewam , iż ciąża wywołała tę odmienność w moim zachowniu, po prostu rozczulają mnie dzieciątka. Chcę juz mieć swoja druga kruszynke przy sobie. Zastanawiacie się nad cesarką?? Ja panicznie boję się cc , jak również znieczulenia. I pewnie tak jak ostatnim razem, stanowczo zaneguję mozliwość przyjęcia przeze mnie znieczulenia, gdy tylko mi je zaproponują. Dziękuję, ale przeraża mnie myśl, o wielkiej igle i niekomepetntnej pielęgniarce. Blondynko, nie stersujesz się? Podziwiam, aczkolwiek dzieje się tak dlatego, ze myslisz równiez o swoim maleństwie ![]() A propos prywatnych klinik, są świetne pod względem komfortu pacjenta. Opieka ze strny med. również zazwyczaj jest na wysokim poziomie i jeśli klinika istnieje juz długo, to ma odp. sprzęt medyczny oraz tzw. zaplecze awaryjne
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczeta jeszcze nie czytalam co zrobie zaraz i od razu chwale sie cora
![]() Wczoraj bylam jak juz wiecie NA 3i 4D no i oczywiscie moje dziecko jak za pierwszym razem nie chcialo pokazac swojej buzi , pan doktor wymierzyl ja wyszlo ze idzie dokladnie ksiazkowo i wazy 1255g tylko brzuszek ma maly hihi chudzinka , potem wygonil mnie na 30 min na spacerek i dopiero laskawie moja krolewna pokazala swoja piekna buziulkke Oplacalo sie czekac i marznac na spacerku a efekty zalaczam
|
|
|
|
#2194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glowa do gory przejdz na dietke BEDZIE DOBRZE Cytat:
musisz sie przyzwyczaic , mnie czasem mysli nachodza jak to ja syna z tata na kilka dni zostawie i becze a moje dziecko mnie üpociesza . wazne zeby sie nie chamowac ![]() Cytat:
nmoja znajoma mowi Wera albo NIka ![]() Cytat:
![]() Laseczki nasze brzusie sa juz coraz bardziej ciazowe niedlugo zaczna nam przeszkadzac tzn mi juz przeszkadza jak chce sobie tu i tam co nie co usunac Zakupki piekne normalnie a ja juz nie moge kupowac bo mam wszystko dla malej no chyba ze kiedys sie skusze na malusia sukienusie
|
||||
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
kathi
to mówisz że dieta moze pomóc zobacze co mi moja gin powie w czwartekale jak czytałam na necie to dziewczyny miały po glukozie 160-170 a ja ponad 200 no ale nic zobaczymy córeczka śliczna i jaka duza jaka duża
|
|
#2196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tatus stwierdzil, ze to po nim ![]() Cytat:
dr musial sie napracowac zeby zdrobic zdjecie siusiakowi![]() jak juz wspomnialam wczesniej...tatus wlasnie sobie zawdziecza profil ![]() Gossik chyba z Toba pisalam o X-landerze Xa Bylam wczoraj w sklepach zeby sie zoorientowac w tej wadze i stelaz wazy 9,5kg
|
||
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Kathi ja ostatnio tez zauwazylam, ze coaraz trudniej mi sie zrobic na gladko
Zapowiedzialam Tz-towi, ze bedzie musial mi pomagac bo nie bede chodzila zarosnieta do gina
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a nie wiecie co sie dzieje z Maugoszatką?
Dalej remontuje swoje gniazdko. Mam nadzieje , ze to jest powodem jej absencji w wątku . |
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiadomo to, tak, remontuje caly czas mieszkanie
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
właśnie widziałam zdjęcia synka tej mamusi z marcowo-kwietniowych
urodził się w 34 tc jaki śliczny
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
acha, bo juz się martwiłam.
Wygońcie mnie stąd. Muszę się ruszyć i zaatakowac sklepy. |
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ruszam dziś później znowu w kurs po wózkowych sklepach a potem na szkołe rodzenia
pooddychać ciut hihihii |
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis mam dzien leniucha, juz sobie zapowiedzialam
Tz bedzie pozno z pracy, obiad zrobiony, wiec ja sie relaksuje Ale jutro musze ruszyc na miasto jeszcze za wozkiem, bo czas nas tez goni, a gorzej jak juz nigdzie nie bedzie naszego koloru ;(
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Moje plany to ulozyc i zapezpieczyc ciuszki malej
Po tym rozpakowaniu sie jednej marcowki chyba podkrece tepo przygotowan do porodu ![]() No i jak zwykle obiadek , spacerek do sklepow po spozywke i duuuzo leniuchowania oj duzo , bo po wczorajszym USG troche brzus boli
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Witam
No poczytałam wszystkie relacje z USG i nie tylko, dobrze że teraz sypią sie same dobre wiadomości, oby było tak do końca. Ja normalnie jestem już dumna z mojego synka, daje się mamie wyspać, nad ranem ok 8 zaczyna się przekręcać, ale wtedy to ja już nie śpie. Kabelka z aparatu dalej nie mam, ale idę kupić dzisiak czytnik kart pamięci i będzie po problemie. manolita - aż tak daleko nie mamy do siebie ok 50km. może uda się nam spotkac tak na cały dzionek, jak nasi mężczyżni będą ciężko pracować Bercia2000 - nie zaszkodzi, nie zaszkodzi, bo zaczniesz działać w tym kierunku żeby poprawić wyniki (DIETKA). esti1984 - to pociesz siostrę teraz że te znieczulenie w kręgosłup to ona poczuje tylko uklucie nic więcej i nie jest bardzo bolesne. Właśnie też myślałam że stroje pewnie czasami są bardzo skąpe i pierwsze co widać to brzusio odsłonięty. Ale uważam że medycyna poszłao tyle do przodu że nie bęzie miala się czym martwić. I na czym stanęło? Jest w tej prywatnej klinice w którj musi tyle pieniążków zapłacić za ten zabieg? A ten wózek tak wkleiłam bo podobny do tych naszych typów, a formy nawet nie znałam prędzej. malutka_24 - słodziutkie te ciuszki,mi się bardzo spodobaly kaftaniki i śliniaczki. No ja licze na takie zakupy ok 1300 - 1500zł zobaczymy czy się zmieszczę, znając siebie wszystko mi sie spodoba i rachunek wzrośnie do 2000zł, oby nieee. Hmmm... ciekawe czy u mnie też tak można obie pójść do szpitala i popytać. Zaoytam znajomą co pracuje na patologii. No tatuś rzeczywiście przejął sie wswoją rolą. Małgosia - to malutko zapłaciłaś jak za takie zakupki. Ja jeszcze (tfu, tfu) takich bóli nie odczówam, ale słyszałam od koleżanek że miały takie.magduchahahaha - no gratuluje córci rumiankowa - ooooooo mniammmm lody, jak dla mnie to produkt na który mogęsię skusic o każdej porze dnia i nocy. No brzusio książkowy nicola2002 - no to wasza corcia będzie miala towarzystwo chociaż, u mnie w rodzinie nie było chętnych żeby stworzyć dla naszej dzidzi towarzystwo he, he. Ja właśnie wczoraj powiedziałam szwagierce że chcialabym żeby było już po wszystkim, a ona mi na to ojjj kochana jeszcze nie zdążyłaś się pomęczyć, poczekaj, ponarzekaj troszkę, później będziesz miała większą radość jak się urodzi że tyle męki dla takiej kochanej kruszynki. Coś w tym jest. pakusia86 - no jasne, zrozumiałe, dzidzia to spory wydatek, tym bardziej dla kogoś gdzie w domku jest jedyny żywiciel rodziny. No to pwie jej ulżyło, że nie byłaś zła, a ciuszki w 100% się przydadzą nawet różowe, modny kolor. He,he ja dla siebie też jeszcze nic nie mam, tylko braciszek kupił mi szlafroczek, taki milusi. gabriellao0 - no ja wiemo co Ci chodzi, są zwolennicy 3-kołowych ale większość woli standardowo 4-kolowe. Ale wybór wózia super superzabula - no to tatuś pęka z dumy co? ale jakieminki synuś wam stroił, SUPER. Mój już sie zaoferował że będzie moją osobistą kosmetyczką jak będę już potrzebowała pomocy Kathi75 - ooooooo jaka już duża, i ma już taką ładną wagę. Teraz już wszystko tak wyraźnie widać, a jakie ma świetne papulki (policzka), na ostatnim zdjęciu rewelacyjnie widać. To tatuś pooglądał pewnie i się zachwycał, jaką to on ślicznotkę wyczarował |
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Marika Oj tatus wczoraj caly dzien z bananem na buzi chodzil i jak pokazywalismy zdjecia mojej mamie to tylko sie chwalil podobienstwem i tym jego profilem
|
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka
![]() Co z siostrą to się okaże czekam z niecierpliwością na telefon. Są w szpitaluKathi nie wiem czy wiesz ale moje sny czasami się spełniają po tej wczorajszej marcówce o której czytałam śniło mi się że Ty urodziłaś po niej tak tak ...... nie kolejne marcówki i kwietniówki tylko Ty byłaś następna....... w sumie to oby nie bo to by za wcześnie było Córcia cudowna właśnie widziałam ją też na NK marika pocieszałam siostrę jak tylko mogłam. Da radę ![]() nic więcej nie czytałam.....właśnie się zastanawiam czy nie pójść dziś lub jutro do fryzjera
|
|
|
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
Oj moje wielorybie przyjaciółki, to już dzisiaj !!
Ide na 3d i boje się jak ognia. Wolałabym sobie wszystkie zęby wyrwać bez znieczulenia zamiast iść na to badanie... Jescze jak dziewczyny napisały że to badanie trwa 40 minut... uh masakra. Tż nie moze iść ze mną , ale biorę córę do obstawy.Ona nie mogła spać z wrażenia. Wstała o 6, przyszła do mojej sypialni i mói : "mama wstawaj - idziemy zobaczyć dzidziusia". Jestem załamana... |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Marika, u nas w Kielcach postęp nie doszedł i nie mamy prywatnych klinik, musiałabym jechać do Krakowa albo Katowic a to odpada.
Bercia, faktycznie wysoki ten cukier, na czczo też powyżej normy. Ale nie martw się, do szpitala chyba z tym nie kładą, będzie na pewno dieta i pomiary. Szybciej Cię położą z wysokim ciśnieniem jak się będziesz stresować. A dziecku na pewno nie zaszkodzi, ważne żeby być pod kontrolą. Blondynka, u mnie przy twardnieniu macicy twardnieje dół brzucha, całe podbrzusze pod pępkiem. Jeśli góra to może faktycznie jakieś mięśnie...względnie zaparcia, mój gin mówił że przy zaparciach twardnieje góra chociaż u mnie wtedy też raczej dół ![]() Malutka, to się nieźle obkupiliście a ciuszki śliczne Magduchaha, gratuluję córci Pewnie jakby była córcia też by był zawiedziony ale wolałabym tą opcję bo tak to zawiedziona jestem ja ![]() Rumiankowa, duży już brzuszek Pakusia, czyli miałaś też inny rodzaj bólu niż ja. Mnie na szczęście przynajmniej chwilowo przeszło, od wczoraj rana nie biorę nospy i jak na razie ok Gabi, chętnie przeniosłabym się do Ciebie U nas oficjalnych cc na życzenie nie ma a jak się dogadasz z lekarzem i tak nie masz pewności że zrobią. A ten cennik w prywatnej klinice jest szokująco niski Ja na razie zastanawiam się nad zmianą szpitala na typowo położniczy bo wyczytałam że w tym gdzie chciałam rodzić jest ponoć tylko jeden anestezjolog Hmm boję się ryzykować. Aha, w razie naturalnego porodu chyba nigdzie u nas nie dają znieczulenia... ja mieszkam w jakimś koszmarnym grajdole ![]() Superzabula, śliczne fotki Kathi, śliczna córcia a jaka już duża To mój chłopak pod koniec 24 tygodnia ważył ok 620 g i ucieszyłam się że taki duży Rany, on rozmiary Twojej córci to nie wiem kiedy osiągnie...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie
Podczytywalam Was przez te kilka ostatnich dni, ale jakos tak nie chcialam sie udzielac... Ta praca juz mnie wykancza, a moje nogi przypominaja dwie grube parowki Ale pocieszam sie, ze to juz ostatnie 2 tyg. roboty, a potem juz tylko beztroski odpoczynek w Polsce ![]() Malutka super zakupki Ale Ci dobrze, ze juz masz wiekszosc rzeczy ![]() Widze, ze marcowki juz rodza, wiec i my musimy sie szykowac Superzabulka ale masz slodkiego syneczka ![]() Kathi sliczna ksiezniczka Zazdroszcze Wam dziewczyny tak wyraznych zdjec z 3d Moja mala to buzie raczka zaslaniala ![]() Esti trzymam mocno kciuki za Twoja siostrzyczke Biedna dziewczyna...A co do fryzjera to ja tez sie wybieram i wybieram, ale wiecznie mi sie leniuszek wlacza i zawsze znajde cos wazniejszego Jakas metamorfoza sie szykuje?
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi ale ona sliczna i duza
Goo nie martw sie My jestesmy z Toba myslami i trzymamy kciukasy mnie do 4 rano bolal zab ten co mi sie jakis czas temu zlamal przed ciaza chodzil do gina bardzo czesto i sie nie balam a teraz hmm mam takiego cykora jak nigdy juz chyba sie 3 razy zapisalam i nie poszlam ale widze ze to mnie nie ominie![]() ost przewrocilam sie wannie dzisiaj musze gdzie kupic taka gumowa mate bo teraz boje sie kapac ![]() Na 12 ide do fryzjera a o 17 do paznokci ale nie wiem jeszcze co z nimi zrobie
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i wklejam obiecane fotki mojej wyprawki ciuszkowej dla Blaneczki
Wiekszosc rzeczy pochodzi z weekendowych zakupow, po ktorych jestem splukana ![]() Takze wiecej ciuszkow juz na pewno nie kupuje ![]() DSCN4308.jpg DSCN4309.jpg DSCN4314.jpg DSCN4316.jpg DSCN4319.jpg DSCN4320.jpg
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za post pod postem, ale w jednym niestety wszystko sie nie zmiescilo
![]() DSCN4321.jpg
|
#2214 | ||||
|
Raczkowanie
|
witajcie brzuchatki,
ja na szczęście doszłam już dzisiaj do siebie, ale wczoraj cały wieczór wyobrażałam sobie, że mam maluszka przy sobie i jak to jest pięknie. To wszystko przez to, że bratu tżta w niedzielę urodziła się córeczka i zaczęłam myśleć o sobie. Przysłał zdjęcia maluszka tuż po porodzie, śliczna dziewczynka i normalnie taka burza włosów! Cytat:
![]() Cytat:
Składacie już łóżeczko?! Oj to wczesnie. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka sliczne ciuszki
![]()
|
|
|
|
#2216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po wyjsciu to az mi glowa pekala z bolu...znak, ze emocje opadly ![]() [quote=gosikk_s;10681436] Superzabula, śliczne fotki quote] W jednym sklepie powiedzial nam gosciu, ze ok. 16%, ale nie wiadomo czy chcial nas wkrecic czy na pewno az tyle. Ale cena rosnie, bo jak pytalismy w listopadzie to kosztowal 1450(kpl z fotelikeim) a teraz 1600(nie az tak duzo wiecej)...tylko nie ma juz naszego koloru(grafit) w innym juz 1800. Kurcze i nie wiemy co zrobic, bo bysmy poczekali, bo te kolory z kolekcjii 2008 maja byc podobno zastapione innymi, ale nie ma byc takiego jak my chcemy i jestesmy w kropce Ja nie wierze w zabobony i chyba zdecydujemy sie kupic. Proponuja nam jeszcze Xlandera XT, taki sam jak XA tylko, ze na 3 kolach, ja bym wolala na 4, tylko teraz jest korzystna cena i jest jescze nasz kolor Kurde musimy na dniach pomyslec i zadecydowacCytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Boszenka jaka wyprawka! rzeczywiscie bylas na niezlej wyprawie
|
|
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
Boszenka, jakie duże zakupy! Śliczne, zwłaszcza te sukieneczki
Superzabula, można już gdzieś zobaczyć kolory xlandera xa na 2009? podaj linka, jeśli może znalazłaś to gdzieś w necie. Ja też jestem już prawie zdecydowana na ten wózek, ale pamiętam właśnie, że on mniej kosztował niż mówisz, muszę sprawdzić, czy u nas ceny też poszły w górę
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no jaka ona duza???
Gosikk_s blondynka Ja jestem juz pod koniec 27 tygodnia hihi Moj syn mial ta wage juz w 24 TC on byl duuuzy a ona to kruszynka Gossik jak na 24 tydzien to twoj maly wazyl ladniusio oj ladniusio takze napewno moja kruszyne dogoni lub naet przegoni hihihi Esti wypluj te slowa ja nie chce rodzic tak wczesnie ![]() Boszenka ciuszki cudowne |
|
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Nigdzie nie znalazlam kolorow nowej kolekcji, ale w jednym sklepie Pan nam powiedzial, kolo lutego wejda i mniej wiecej powiedzial jakie beda, ale czy mozna mu wierzyc??? Moze chcial nas skusic zebys teraz kupili wozek poki jest nasz kolor
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

wiekszosc juz masz

się wczuł w rolę chyba

Ja tam się cieszę, właściwie jakoś nie przywiązywałam do tego wagi, liczy się, żeby było zdrowe i tu tez mam dobre wieści, bo na tyle na ile można to stwierdzić (czyli jak mówi gin na 90-95%) dzidzia jest zdrowa, rozwija się prawidłowo i wszystko jest oki doki
SYNEK
Bylam wczoraj w sklepach zeby sie zoorientowac w tej wadze i stelaz wazy 9,5kg

czekam z niecierpliwością na telefon. Są w szpitalu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)