|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Na początku miałam takie bóle... Teraz zdarzają się sporadycznie. Czytałam, że bóle jajników to całkiem normalna rzecz przy pierwszych opakowaniach
Ja również miałam takie delikatne i również się martwiłam, ale po pewnym czasie przeszły... Teraz mam takie objawy jakie wymieniłam, ale dziewczynki uspokoiły mnie, że to normalne. Ty również, myslę, że mozesz być spokojna. A jeśli bóle nie przejdą po trzecim opakowaniu zgłoś się do lekarza
Edytowane przez kik Czas edycji: 2009-05-24 o 22:32 |
|
|
|
#2192 |
|
Przyczajenie
|
Ufff, uspokoiłaś mnie
![]() Zmartwiłam się bardzo bo dzisiaj dowiedziałam się, że koleżanka, która bierze tabletki- zaszła w ciążę. Nie mam pojęcia jak to możliwe...Może zapomniała wziąć tabletki. Ale pierwszym objawem ciąży był właśnie ból brzucha. Mała schiza.
|
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam schizy
Czasami do dzisiaj mnie takie łapią, ale staram się myśleć racjonalnie... Koleżanka pewnie pominęła tabletke albo brała jakieś antybiotyki, które osłabiły działanie. Możesz jej zapytać i powiedzieć nam jak to się stało To są dość ciekawe przypadki... Ja staram się brać regularnie chociaż ze trzy razy zdarzyło mi się godzinne spóźnienie, ale to nie powód do zmartwienia A te schizy to najgorsze co może człowieka spotkać... I ten strach przed testem ciążowym. Bo co jeśli wyjdzie pozytywny? Heh... Okropne uczucia... Dlatego zdecydowałam się na tabletki właśnie Teraz tylko te skutki uboczne mnie przyprawiają o małe schizy dlatego chyba wolę poczekać ze współżyciem aż do ustania skutków ubocznych, żeby nie robić z siebie ciężarnej.
|
|
|
|
#2194 |
|
Przyczajenie
|
A czy te tabletki trzeba brać o określonej godzinie, dokładnie co do minuty?
Czy wystarczy taka sama pora dnia. Ja biorę rano, po przebudzeniu z racji tego, że panią zapominalską jestem Czy to wpływa na skuteczność brania tabletek?
|
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam CAŁĄ broszurke a w sumie to książeczkę o tych tabletkach...
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
Nie nie
Nie masz się czym martwić. Jeśli tabletka jest wzięta do dwunastu godzin to antykoncepcja jest zachowana Opóźnienia 1,2,3 godzinki raczej nei wpływają na skuteczność... Wręcz w ogóle nie wpływają Wszystko jest w ulotce |
|
|
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
lekarz powiedzial ze powninna wziasc wiec wziela ale nie wie co teraz czy brac dalej czy przstac ...zrobic przerwe?
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale myślę, że to może mieć związek z aktywnością gruczołów w piersiach spowodowaną przyjmowaniem hormonów. co do raka, to niby mówi się, że przyjmowanie antykoncepcji hormonalnej zwiększa ryzyko wystąpienia, więc zaleca się regularne badania
|
|
#2200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co ciekawe, twierdzi że brała normalnie, nie zapomniała żadnej... Poszła do pani ginekolog i ta powiedziała jej, że "ona nie jest zadowolona z tych tabletek" i "one są raczej takie słabe" Nie wiem jak się nazywały, wiem tylko że jakieś tanie, więc raczej nie YAZ... Ale trochę mnie to przeraziło! Mam nadzieję że głupoty ta dziewczyna gada... :P |
|
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis wieczorem lykam 1 tabletke z trzeciego blistra,i dzis przed poludniem pojawil sie okres
|
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
auć moje piersi
![]() nie wiem czy sie cieszyć czy płakać... większość staników do wymiany
|
|
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też jakby jakoś więcej
|
#2205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam objawy typowo ciążowe (pomijając wysoką temperature, bo mam 36,6) i teraz to mnie zaczynacie niepokoić Aż mam ochote wlecieć do pierwszej lepszej apteki po test...
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Wczoraj wzięłam pierwszą w życiu tabletkę antykoncepcyjną. Mam straszliwe bóle miesiączkowe, już nawet ketonal czy ketonal forte nie działają. Obecnie jestem na zastrzykach pyralginu i on też mało skutkuje. Dlatego między innymi zdecydowałam się rozpocząć przygodę z tabletkami YAZ. Wczoraj o 22 przyjęłam pierwszą, dzisiaj kolejna. Słyszałam,że najlepiej przyjmować je na noc. Podzielacie to zdanie? Na bieżąco będę informowała o odczuciach ![]() Pozrawiam |
|
|
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kobiety nawalają w trakcie stosowania a później, żeby nie wyjść na głupie zwalają winę na tabletki co do Twoich objawów... skutki uboczne tabsów to objawy ciąży ![]() hormony powodują, że w organizmie trwa 'sztuczna ciąża' więc nie ma się czemu dziwić
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
NO WŁAŚNIE KURDE! To skutki uboczne
Schizy są z tymi pierwszymi opakowaniami! Niech tylko krwawienie mi się spróbuje spóźnić Ale czemu ja nie mam większych piersi? Zazdroszcze wam Moje to tylko bolą Edytowane przez kik Czas edycji: 2009-05-25 o 16:19 |
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
a na ktorym op. jestes?
mi ''sie zaokragliły'' dopiero pod koniec 3. i nie powiedziane, że tak zostanie - może to po prostu przez zbliżający sie okres ![]() wcześniej miałam plamienia, teraz plamienia odeszly a przyszło 'to' ocb
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero pierwsze... Jeszcze jest nadzieja
te objawy mnie denerwują
|
|
|
|
#2211 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Mam problem, który nie daje mi spokoju!
Dlatego proszę o radę. Niedawno zaczęłam stosować tabletki YAZ. Jak wiadomo pierwszą tabletkę należy przyjąć w pierwszym dniu miesiączki. Jednak 2-3 dni przed okresem zdarzają mi się plamienia. Podczas wizyty u ginekologa wspomniałam o tym i zapytałam jak mam to traktować. Lekarz stwierdził, żeby uznać to za miesiączkę i przyjąć wówczas pierwszą pigułkę. Tak też zrobiłam, kiedy pojawiło się plamienie wzięłam pierwszą tabletkę. Jednak reakcja mojego organizmu jest niepokojąca. Nie miałam miesiączki, tylko delikatne plamienie, które nadal sie utrzymuje. Co w takim razie? Jak jest ze skutecznością preparatu? Czy powinnam stosować dodatkowe zabezpieczenie? Czy mój cykl się ureguluje? Proszę o rady! Pozdrawiam!
|
|
|
|
#2212 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem na 20tabletce i plamienia do teraz mam
Na szczęście jakby coraz mniejsze A co najdziwniejsze- gdy budzę się rano nie mogę wyjść z podziwu bo są znacznie większe! Ale gdy już wstanę, pochodzę chwilę, wracają do normalnego rozmiaru:/ Dziwne to.
|
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
fajnie by było nawet ![]() ciekawe też, czy po odstawieniu tabsów wrócą do poprzedniego rozmiaru czy nie heh
|
||
|
|
|
#2215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie po odstawieniu wrócą do poprzedniego, naturalnego rozmiaru.. |
|
|
|
|
#2216 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
jestem na końcu pierwszego w mojej karierze blistru yaz, ściśle mówiąc dziś wzięłam 2 białą tabletkę, a okresu brak....nie pominęłam żadnej z różowych tabletek, brałam punktualnie, ogólnie nic nie wskazuje żebym miała powody do obaw jeśli chodzi o ten aspekt...mimo wszystko jednak trochę się martwię i niezabardzo wiem co mam myśleć, więc?
|
|
|
|
#2217 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny... A jak to jest z tym alkoholem? Obniża skuteczność czy nie?
Zostałam zaproszona na imprezę i nie mam zamiaru bawić się w abstynentke (ambitnie, wiem ) Ale kiedy jestem podchmielona to jestem również nieco bardziej odważna i coś mi się zdaje, że mój tż tej nocy nie będzie się nudził. Mamy się dodatkowo zabezpieczyć? Czy nie jest to konieczne?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak jeśli w ciągu 3-4 godzin od wzięcia tabletki + alkohol zwymiotujesz, wówczas musisz zabrać jeszcze jedną tabletką bo ta mogła się nie wchłonąć...
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Ja również miałam takie delikatne i również się martwiłam, ale po pewnym czasie przeszły... Teraz mam takie objawy jakie wymieniłam, ale dziewczynki uspokoiły mnie, że to normalne. Ty również, myslę, że mozesz być spokojna.

Mała schiza.

Nie wiem jak się nazywały, wiem tylko że jakieś tanie, więc raczej nie YAZ... 

Zazdroszcze wam
Mamy się dodatkowo zabezpieczyć? Czy nie jest to konieczne?