|
|
#2191 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
.Dzięki za informacje dotyczące treningu. Tylko mam pytanie - czy banany nie są za bardzo polecane na R? Czy już mi się wszystko pomieszało. I pytanie czysto logistyczne - moja doba ma średnio 17 h - od 7 do północy. Jak dzielić posiłki żeby było ok. Dziś wyszło mi za dużo godzin między IV a V posiłkiem. Dziękuje z góry za rady i pomoc.
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-03-18 o 22:28 |
|
|
|
|
#2192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja doba też trwa od 7 do północy i ja posiłki rozłożyłam na 3 śniadania (7:30, 11:00, 14:00), obiad (ok 17:00) i kolację (19:30-20:00). Głodna nie chodzę, więc nie podjadam Powodzenia.
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dziekuje za porady, bede starala sie powiekszac swoje posilki, ale niestety nie potrafie na razie radzic sobie z wyrzutami, ale mam nadzieje ze w najblizszym czasie bedzie juz coraz lepiej
|
|
#2194 |
|
BAN stały
|
Mój codzienny jadłospis wygląda następująco:
Śniadanie- Płatki z mlekiem Obiad- 2kanapki z szynką sopocką Kolacja- Jabłka lub inne owoce |
|
|
|
#2195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co to ma byc?
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchaj, kup sobie jakieś solone masło, czy coś, chcesz okres, to nie ma 'nie lubię'
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo na zakupy się wybieram i nie wiem co mam kupić do lodówki
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
dziękować, a gdzie Twój jadłospisiak?
![]() D Z I Ę K U J Ę![]() cioci nie oddam bo kto mi pączki będzie piekł(piec?)? ale na obiad zapraszam i na pączki także![]() Cytat:
![]() Gorzkakawa Skarbuś gratuluję okresu
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Gang Iren
|
Dawno mnie nie było.Moje U:
IS: bułka z masłem,jajkiem i sałatą,herbata z cytryną Przekąska: kawa z mlekiem,2 wafelki familijne,jabłko IIS: rogal maślany,jogurt owocowy z musli,zielona herbata O: ryż brązowy(ok 70 gr) z mieszanką chińską i piersią kurczaka,sok P: cappuccino rumowe,50 gr orzechów laskowych K: kromka razowca,tuńczyk wsw,sok pomidorowy. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
|
#2201 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A skoro obawiasz się o dzieci głodujace na całym świecie to powinnac zacząć się odżywiać wodą ( choc nie jestem tego pewna, bo jednak trzeba oszczędzać wodę) i suchym chlebem ( choc tu też nie jestem pewna bo głodujące dzieci często nawet suchego chleba nie mają),, Najlepiej zywić się deszczówką i pędrakami - wyjdzie naajtaniej. aaa i skoro słodycze sa nie zdrowe - i nie powinno sie umieszczać tutaj jadłospisów ze słodyczami to nie umieszczaj swoich bo cappucino, wafle familijne, rogal maślany są samym złem - jogurt owocoy z cukrem to już wogole szatański wymysł. i czasem warto się zastanowić zanim się coś napisze...szkoda że nie wszyscy o tym wiedzą! super nie muszę juz pić niezdrowej kawy bo ciśnienie same mi podskoczyło Głupota ludzka nie zna granic Edytowane przez FilifionkaB Czas edycji: 2009-03-19 o 13:52 |
||
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Cie interesuje pensja rodziców Vany? Co Ty wiesz o jej chorobie,odzywianiu? Jedno wielkie nic, a takie denne komentarze zachowaj wyłącznie dla siebie.
|
|
#2203 |
|
Gang Iren
|
To nie ja!!Po prostu ktoś w domu skorzystał,że wyszłam do łazienki,a miałam otworzoną tą stronę i ja dobrze wiem kto i się rozprawię zaraz z tą osobą.
A Vanę bardzo przepraszam,bo bardzo mi się podoba jej jadłospis.Sama byłam na P nie tak dawno.
|
#2204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
moje przesadne, dzisiejsze Pppppppppppppppppp (usprawiedliwiam się, że to przez @, ale naprawdę mogłabym jeść i jeść...
):Iśn: jajecznica z 3 jajek na maśle z boczkiem, pomidorami, kukurydzą i szczypiorkiem; grahamka 130g: pół z masłem, almette śmietankowym, schabem pieczonym i majonezem, pół z masłem, żółtym serem, sałatą i keczupem; inka na mleku 3,2% z cukrem; banan, baton picnic w drodze do szkoły /piekarnia była na rogu, nooo IIśn: 1. bagietka wieloziarnista 150g z masłem, paprykowym serkiem topionym, szynką, żółtym serem, papryką i sosem curry; pudełko (200g) sałatki (ziemniaki, kukurydza, groszek, jajo, cebulka, majonez); kubuś malinowy 2. drożdżówa z masą budyniową, jagodami i czekoladą z kruszonką i lukrem, 400ml malinowego jogurtu pitnego, prince polo xxl orzechowe 3. /fakultety/: deser berliso z czekoladą, paczka kokosanek, kilka michałków od koleżanki o: barszcz z uszkami z mięchem i furą buraczków; 3 duże smażone burgery rybne w panierce (ryba, groszek, marchewa, pietruszka) , puree z ziemniaków z koperkiem, surówka (rzodkiewka, szczypiorek, śmietana); dużo czerwonej kapusty ze słika, 2 szklanki nektaru gruszkowegod: kawał sernika wiedeńskiego , 2 grube plastry strucli serowo-kokosowej posmarowanej nutellą; rodzynki w czeko, kakao na mleku 3,2%p: 6 wielkich placków ziemniaczanych z gęstą śmietaną i smażoną cebulką; 400ml kefiru 3 paski czekolady kokosowej, 2 paczki wafli orzechowych (jedna 65g) k: 3 zapiekane tosty z żółtym serem, szynką, pomidorem i oregano + keczup; 2 wyskakujące tosty z masłem, szynką, jajem na twardo i pastą łososiową; herbata z mlekiem i cukrem teraz kawał piernika tumskiego w czekoladzie (takiego z marmoladą i kremem szwedzkim); ciepłe mleko z cukrem waniliowym, ale coś mi się wydaje, że wpadnie coś jeszcze ![]() ![]() nie bijcie Vanuś skąd masz takie pyszne drożdżówki??Ja jestem fanką wszelkich drożdżówych:P A strucla domowa była? Sliczny jadłospis A do słow Gosi26 to Filifionka wszystko ładnie ujęła i nic bym już nie dodała. Vana nie żywi sie samymi słodyczami ale są one dodtakiem do normlanych posiłków. A przy wychodzeniu z Ed trzeba nauczyc się jeśc tak jak się chce i na co ma sie ochotę. Widocznie ma obecnie zapotrzebowanie na cukier i tyle.
What doesn't kill me only makes me stonger.. [Strong enough..] Edytowane przez Nasturcja several years Czas edycji: 2009-03-19 o 14:19 |
|
|
|
#2206 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A Vanę jeszcze raz przepraszam.Bliska mi osoba narobiła mi takiego wstydu...
|
|
#2207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żenada? zastanawiam się tylko w kogo wykonaniu.i dziękuję za obronę, dziewczyny
|
|
|
#2208 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hhahaa uwielbiam słowo PĘDRAK.... Ale fakt ciśnienie też mi się podniosło, a właśnie miałam zrobić sobie kawę ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje rady
Czy na R może być taki dzień : śniadanie : jogobella 7 zbóż II śn. : Jabłko obiad : 1/3 woreczka kaszy + kefir + troszkę serka białego do tego (coś takiego znalazłam na wizazu jako danie dietęt. ale nie wiem pod. : jabłko i 5 ananasow z puszki co o tym sądzicie ? Co odjąć co dadawac ? Wiem że powinno być dużo warzyw ale nie mogę sie zmusić do mrożonek :/ |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do wegli sie przełamałam juz zupełnie, pratycznie nimi sie głownie zywie ![]() no a tłuszczy rzeczywiscie praktycznie w ogole w moim jadle nie widac .... w weekend kupie sobie na sprobowanie masło orzechowe i chyba zrobie sobie w domu czosnkowe ;> a to musza byc koniecznie tł. zwierzece? czy nnkt moze byc? typu śledzie, łosos, orzechy? a w żółtkach jaj tez są tłuszcze, prawda? ooo i majonez, do niego tez sie przełamię, bo pycha jest ![]() dziekuje Izuś za uswiadomienie mi tego ![]() a co do komantarza Vany jadłospisu, to kojarze inne wypowiedzi Gosi (miałas wczesniej swoje zdjecie w avatarze prawda?) i rzeczywiscie nie wydaje mi sie zeby to mogla byc ona...
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze jogobella na R odpada, po drugie sniadanie ma miec od 400kcal-500kcal.Moze nie powinnam Cie pod tym wzgledem pouczac, ale jablko na II sniadanie to za malo, 1/3 woreczka za malo, powinnas zjesc ok.pol woreczka, bialego serka tez mozna dac wiecej bo jest niskokaloryczny, i moze do tego jakas zupka?Jablko na podwieczorek i 5 ananasow?Po pierwsze mowia ze owoce na R to w pierszej polowie dnia(choc u mnie sie nie sprawdzilo, bo jadlam je w takze w drugiej i schudlam), a po drugie to za malo, moze jakis wiesniak z dodatkami(orzechy, suszone owoce) lub serek homo?I brak kolacji, a nawet na R powinno sie ja jesc.
|
|
#2212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
każde tłuszcze s a potrzebne i te, i te ja się wypierałam masła, ale zaczęłam jeśc i myślę, że dlatego przyszedł @ bo nie stroiłam od tłuszczy spróbuj tych masełek, na pewno będą pycha!
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
A to moze ja dodam moje UW:
sniadanie:2 male kromki razowca z poledwica, 120g sera bialeo z jablkiem, cynamonem, 3 lyzkami granoli, 2 lyzkami rodzynek IIsniadanie:jablko, 2 kostki czekolady, 1 cukierek obiad:chochelka rosolu z kasza manna, 1 ziemniak, 2 lyzki potrawki wolowej podwieczorek:130g sera bialego, pol banana, cynamon, 2 lyzki granoli, 2 lyzki rodzynek, garstka cookie grisp kolacja:bedzie 200g warzyw na patelnie, makrela w galarecie ![]() W miedzyczasie:soczek pycholandia i kilka migdalow ![]() I jak??
Zdrowo się odżywiam Ćwiczę Zapuszczam włosy Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-19 o 18:02 |
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokładnie i dlatego proszę o zakończenie kłótni i OT'a. to tak na wszelki wypadek, jakby ktoś jeszcze chciał się odezwać w tej sprawie
![]() Cytat:
Mongan, nie musisz absolutnie ograniczać ilości jedzenia, jedz tyle, na ile masz ochotę, bo znów wpadniesz w pułapkę liczenia, dodawnia, obcinania itp. Wprowadź po prostu masło, masło orzechowe, majonez, orzechy... czy coś stąd zapycha;>? i uświadom sobie, jak bardzo G Ł U P I E jest EDkowe rozumowanie - przecież to absurd - tak, ABSURD! - myśleć, że jak posmaruje się każdą kanapkę masłem czy ser zółty (o właśnie, jemy serrr zółty, Mongan ;>) majonezem(po przecież nikt Ci nie każe dawać po łyżce majonezu do każdego posiłku) to w jakiś sposób zwiększy się tempo tycia. nieeee ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
obiad mnie rozwala po prostu, mówiąc potocznie, nie wierzę, że nie możesz poprosić o większą porcję. czemu pół banana do podwieczorku, od drugiej połowy nie przytyjesz, gwarantuję. no i , jakby nie było, nieco monotonnie. poza tym dlaczego kolacja redukcyjna? węglowodany nie gryzą, jak chcesz urosnąc, polecam jedzenie wszystkiego a nie wybiórczych produktów.
|
|
|
#2216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do sera żółtego - nie tknę, zjem tylko i wyłącznie na tostach z szynką wiem ze to wyglada jakby ed przeze mnie przemawiało, ale nigdy nie jadłam zółtego sera, białego (teraz sie przemogłam do twarogów i serów kanapkowych) masła w czystej postaci tez niewiele... jak byłam mała mogłam życ tylko na sopockiej haha. rano przed szkołą jadłam DWA KRAKERSY SOLONE ( a pozwole sobie zauwazyc ze trenowałam wyczynowo pływanie - przed szkołą 1,5h i po 2h ... ), ogolnie byłam niejadkiem, na kolacje najbardziej lubiłam szyneczke (bez 'glutów' oczywiscie) pokrojoną w kostę i tata do tego robił takie kulki z chleba, zgniatrając go w palcach (fuuuu jak sobie teraz o tym pomysle hahaha)dobra juz nie offtopuje ! i od dzis dodaje tłuszcze
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moje dzisiejsze: Ś: ogromna grahamka z posypką z platkow owsianych, z serem zoltym majonezem i keczupem, kubek kakao, twarog z maslem orzechowym 2Ś: hahahha -> jogurt z musli morelowym, kubuś (ale wczoraj były orzeszki w miodzie i banan )O: ogrom kaszy jeczmiennej z gulaszem wieprzowym i z warzywami (gulaszu tez ogrommmm), jakies salatki ze smietanaprincessa kokosowa, kawa P: wielka i arcypyszna drozdzowa 'seromak', cappuccino banan K: zapewne będzie jakas buła z tym, co na sniadanko i moze parówka, bo od wczoraj za mną 'chodzi' a po pewnie tez cos wpadnie, bo dziś dwa odcinki Dr'a House'a
|
|
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kocham GOOOOO!!!!! Nowa seria dzisiaj się zaczyna ![]() A żeby nie było OTa... to Izuś śliczny, luźny jadłospis, zdrowej młodej damy
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też kooooooooooocham nawet jestem w klubie fanek dr housa na wizażu ![]() ![]() a może Kawusia wrzuci jakis jadlospisik? kiedy gastro? kwiecień zbliża się wielkimi krokami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

.

Ale dziekuje za porady, bede starala sie powiekszac swoje posilki, ale niestety nie potrafie na razie radzic sobie z wyrzutami, ale mam nadzieje ze w najblizszym czasie bedzie juz coraz lepiej
co to ma byc?
bez wyrzutów sumienia, z oczekiwaniami na @ i pozytywnymi nastrojami

jabuuuułko
D
, 2 grube plastry strucli serowo-kokosowej posmarowanej nutellą; rodzynki w czeko, kakao na mleku 3,2%