Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 23:46   #2191
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

dziewczyny jakie wy macie brzuchale ja może mam większy niż Gmyrelka, ale nawet przed ciążą miałam większy niestety nie było mi niby pisane mieć płaskiego brzucha... dziś 17t 2d a brzucha nie ma... wstawiłabym fotkę, ale M. w Polsce i zabrał mi aparat, za tydzień wstawię i się przekonacie
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:26   #2192
Claire9
Raczkowanie

Brzuchy - Bomba! Ile mam tyle kształtów. Mi rośnie w tempie zawrotnym ostatnimi czasy. Może to takie uroki połówki ciąży? Rodzicielka moja miała wielowodzie co się na zewnątrz objawiało brzucholem skrywającym pięcioraczki. Oby nie było dziedziczne

AniuP - co jest nie tak z tą spacerówką Mutsy?
Stary 2009-10-13, 09:21   #2193
ita83
Wtajemniczenie

Witam wam kochane....ja od dzis robie rozeznanie szczegolowe allegro w celu zamowienia lozeczka....nio bo dzidzia ma juz 16 tyg to chyba trzeba bedzie pomalu zamawiac - zwlaszcza ze to musi do nas jakos dotrzec jeszcze. Ogolnie to z tz chcemy jedna rzecz miesiecznie kupowac....a moj tzcik chyba nam zalatwi ta baze isofix razem z fotelikiem....za bagatelka 50EUR wiec juz bedziemy jako tako przygotowani....
Stary 2009-10-13, 09:51   #2194
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry

My dzisiaj dumnie wkraczamy w 20 tyg polowa ciazy juz
Ja dzisiaj jade pokupowac taki sprawy jak ciuszki wanienka ... moze przewijak i tp itd.. zobaczymy jak to wyjdzie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:33   #2195
Izumi
Wtajemniczenie

DZIEEEŃDOBRY!!!
Oto ja again Czuję się już na tyle dobrze by posiedzieć trochę przed PC, więc mimo waszych nadziei... nie pozbędziecie się mnie ;D Błahahahaha!
Widzę, że mamy nowe mamusie, kolejne z was wiedzą jakiej płci będzie dzidziuś ... słodko No i mamy drugą mamusią z bliźniakami! . Gratuluję wam zdjęć brzuszków! Albo piękne okrągłe, albo tak jak GRYMELKA brzuch, który można podziwiać O_O i niech ktoś po spojrzeniu na taki piękny, zgrabny brzuch powie że to prawie połowa ciąży Heh
Mój brzuszek raczej nie wygląda... nie jest ani ciążowy ani taki idealny, zwykły brzuchol konesera łakoci, ot i tyle Teraz mocno klapnięty jak i cała ja ;P
Pisałam wam, że dam znać więcej o moim Dzidziolku, jak będę mieć siłę ... więc piszę.
Badanie miałam robione tego samego dnia jak się zaczęłam źle czuć.... ozywiście panicznie się bałam. ... Na USG... szooook! 2tyg. temu wyglądał jakoś inaczej A teraz Gółwka, korpusik, rączki, nóżki, wszystko wyraźnie widoczne i ... PALUSZKI!! Tylko się nie ruszał. Mąż był ze mną, to chciałam, żeby maluszek machnął łapką czy cokolwiek, więc postukałam troszkę w brzuch palce, zaczęłam do maluszka mówić i nagle jak nie skoczył, zaczął się rzucać, i kręcić i tak jakby... Jakby się flustrował i wkurzał i chciał powiedzieć "SPAAAAŁEM! PO CO MNIE BUDZICIE!!!?!?!?!" Skopał mnie na całego Znaczy.. nie czułam, ale widziałam A mąż miał przez cały czas TAAAAAAKI uśmiech. Stał taki wyszczeżony, aż głupio ;D.
Dziudziulek trochę się skulił, ale wyszło, że ma ok. 5,5cm. Przezierność 0,136cm, i rytm serduszka 162 uderzenia na minutę . Lekarz się śmiał, że jak na początku chcieliśmy żeby się trochę poruszał, tak do badania zaczął i nie mogliśmy go pomierzyć zbyt łatwo. Nawet doktorek się śmiał, że maluch próbuje gdzieś kraulem odpłynąć ..... <3 ... Podobało mi się <3
Teraz idę za tydzień - 20.10. Podejżewam, ze jak będzie usg, to sobie telefonem filmik nakręcę tym razem ;D ... . Znaczy.. jak pozwoli .

Pozdrawiam was serdecznie!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:30   #2196
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

My dzisiaj dumnie wkraczamy w 20 tyg polowa ciazy juz
Ja dzisiaj jade pokupowac taki sprawy jak ciuszki wanienka ... moze przewijak i tp itd.. zobaczymy jak to wyjdzie
Wg mnie to właśnie dzisiaj zaczynasz 21 tydzień ).
od 26.05.2009 do dnia 13.10.2009 mamy 141 dni. I teraz te dni dzielimy przez 7 to wychodzi nam 20 pełnych tygodni (ZAKOŃCZONYCH) i 14 setnych już następnego 21-go tygodnia.
Ale myślę że liczysz tak samo tylko trochę inaczej to czytasz, gdyż ostatnie zdjęcie podpisałaś 19,4. A to wg mnie znaczy, że jest zakończonych 19 tygodni a Ty byłaś w 4 dniu 20-tego tygodnia.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:05   #2197
chwilka83
Raczkowanie

szykuję sie do szpitala byłam rano u lekarza, niestety prowadzącego mnie nie ma-jest jak na złość na urlopie - wyszedł dyżurujący i powiedział, że jedynym sposobem aby sprawdzić co się dzieje jest hospitalizacja. no więc idę, jak na skazanie, na dodatek pokłóciłam się z TŻ tak ostro że chyba będziemy się rozchodzić, to wszystko mnie dobiło chyba jeszcze bardziej, może to krwawienie z nerwów jest, bo taką info. wyczytałam na jakimś forum. tak czy siak mam nadzieję, że szybko wyjdę
chwilka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 12:08   #2198
fasolka73
Rozeznanie

A niech to Właśnie się naprodukowałam i wcięło mi cały tekst. A więc jeszcze raz...

Witamy nowe brzyszki-zgrabniuszki!
Izumi, cieszę się, że już grypsko Cię puściło. I że wszystko dobrze z Kluską, widzisz jak urosła i jaki popis Wam dała na USG!

Z tymi tygodniami jest dokładnie tak,jak pisze P0P70.
P0P70 pytałaś kiedyś o jakieś sensowne miejsce do rodzenia. Ja sama nie mam doświadczenia ale z tego co pytam, to Wrocław jest w czołówce najgorszych miejsc do rodzenia , a jeśli już to dziewczyny polecają szpital Kamińskiego, po remoncie. Dużo moich znajomych jedzie rodzić, lub rodziło w Lubinie (Femina) lub do Trzebnicy, tam ponoć rodzić to bajka. Ale jest jeden minus, bo jak coś się dzieje z dzieckiem to i tak go wiozą do Wrocka, na Dyrekcyjną, bo tam jest oddział noworodków... W Opolu też jest ponoć jakiś fajny szpital, ale nie pamiętam co to był za szpital

Nie wiem, czy coś pomogłam , ja sama szukam.
A to i tak często jest przypadek, bo zależy na jakiego lekarza i położną trafisz... Wiadomo oni mają dyżury i wszystkiego nie przewidzisz...Ech...

chwilka83 życzę powrotu do zdrowia. Obyś nam napisała wkrótce,że już wszystko w porządku. Poleżysz, odpoczniesz, Tż zatęskni... My w ciąży mamy czasami takie hormony, że ho,ho.Sama się czasem nie poznaję. Będzie dobrze Teraz się postaraj zrelaksować i nie myśleć o niczym innym niż dzidzia w brzuszku. Odpoczywaj,pośpij w tym szpitalu. Dobrze,że będziesz pod stałą opieką. Już sama tego świadomość uspokaja.A tak, co? Siedziałabyś w domu i się zamartwiała i nie wiadomo co jeszcze... Trzymaj się!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-10-13 o 12:13
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:27   #2199
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
AniuP - co jest nie tak z tą spacerówką Mutsy?
Na siedzisku jest coś w rodzaju twardej belki 9 takie mam wrażenie ) siedzisko jest wąskie . A sam wózek to ciężka krowa i szybko się odechciewe takim jeździc . Jak już masz go kupić to weź sobie stelaż ten z piankowymi kołami , Bo jest taki , troszkę mniej waży . Ja tą soacerówką jeździłam może miesiąc i kupiłam maclarena .

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Mój brzuszek raczej nie wygląda... nie jest ani ciążowy ani taki idealny, zwykły brzuchol konesera łakoci, ot i tyle Teraz mocno klapnięty jak i cała ja ;P
Znaczy się taka ciąża gastronomiczna ?

Cytat:
Napisane przez chwilka83 Pokaż wiadomość
szykuję sie do szpitala byłam rano u lekarza, niestety prowadzącego mnie nie ma-jest jak na złość na urlopie - wyszedł dyżurujący i powiedział, że jedynym sposobem aby sprawdzić co się dzieje jest hospitalizacja. no więc idę, jak na skazanie, na dodatek pokłóciłam się z TŻ tak ostro że chyba będziemy się rozchodzić, to wszystko mnie dobiło chyba jeszcze bardziej, może to krwawienie z nerwów jest, bo taką info. wyczytałam na jakimś forum. tak czy siak mam nadzieję, że szybko wyjdę
lepiej iśc się przebadać a z małżem będzie spoko zobaczysz

Ja dziś sprzatam , sprzatam , sprzatam a końca syfu nie widać
Stary 2009-10-13, 12:29   #2200
olasia
Zadomowienie

hej wam wszystkim mamuski... dawno mnie nie bylo... naskrobalyscie ladnie tych postow! nie wiem kiedy to wszystko przeczytam..?
ostatnim razem jak pisalam bylam przed badaniem usg, teraz juz jest oczywiscie po. bylam przeszczesliwa ogladajac malenstwo, jego raczki, paluszki, wiecie, ze w 13 tygodniu dziecko potrafi juz ssac kciuk? bylam bardzo tym faktem zdziwiona, szczegolnie jak zobaczylam wlasnie moje dziecko na monitorku wlasnie podczas tej czynnosci. wiercilo sie niemilosiernie, tak, ze pani doktor nawet nie mogla zmierzyc jego wielkosci.

ale... sama nie wiem, nie zrobila mi tych pomiarow przeziernosci, i innych ktore pozniej juz nie nadrobie. ona mnie tylko glaska, mowi, ze wszystko jest ok, nawet nie kazala mi robic innych badan, krwii itp. wydaje sie taka obojetna... nawet jej ciesnieniomierz nie dziala....
najgorsze, ze nie wiem gdzie mam pojsc indziej, bo mieszkam w calkiem innej czesci polski, w dodatku ze sporego miasta przenioslam sie na wies.... czuje sie taka zagubiona, totalnie olana.... nigdy tez nie zbadala mi piersi. wrrrr nie wiem co robic....
i jeszcze w tv widze ciagle chore lub z wadami genetytcznym dzieci i az mnie skreca...

czy ktos moze polecic jakis gabinet gionekologiczny w dolnoslaskim?

i gratuluje pieknych brzuszkow, ja to chyba sie nie doczekam, nawet schudlam 3 kilo od poczatku...

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:35   #2201
czarymary
Raczkowanie

czesc dziewczeta!
chwilka do gory uszy! wszystko bedzie ok, faceci sa histeryczni czasami jeszcze bardziej, niz baby w ciazy. oboje odpoczniecie i na pewno wszystko sie ulozy! tylko Ty o siebie dbaj dziewczyno, bo tylko Twoje zdrowie jest gwarantem zdrowia Twojego potomstwa! (heh zabrzmialo jak z propagandowego plakatu).
wczoraj chyba bylam u najglupszego lekarza internisty ever. wyluszczylam swoja sytuacje, ze katar, ze opryszczka, ze ten wezel chlonny i oto co uslyszalam: antybiotyku wziac nie moge, ale mi przepisze, ale niech go nie wykupuje bo mam za niska temperature; moge zostac w domu, ale jak chce chodzic do pracy to nich chodze, bo zwolnienie to ona by mi dala dopiero za dwa dni; na gardlo cholinex i tantum verde - na co ja, ze mnie gadlo nie boli, na co ona, ze to jak mnie zacznie bolec (???). czyli generalnie mam zapalenie wezla chlonnego ale jestem tez zdrowa. daje sobie czas do jutra i jak mi nie przejdzie, to ide do innego lekarza. nosz cholera mac!
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 12:42   #2202
fasolka73
Rozeznanie

czarymary normalnie kabaret z tym lekarzem... Szok! Możesz iść do innego lekarza, ale w zasadzie nie musisz, bo jesteś chora, ale może zdrowa. A jak się to rozwinie, ale nie musi się rozwinąć, bo generalnie to nie masz gorączki, to możesz przyjść do niej za 2 dni, ale też nie musisz,bo masz receptę na antybiotyk...itd. Gdzie Ty trafiłaś?
Stary 2009-10-13, 13:08   #2203
mrowak
Zakorzenienie

Czarymary, no faktycznie taka diagnoza to trąci wieloletnimi, trudnymi studiami medycznymi- nie ma co Jak Ci się nie poprawi to idź do innego lekarza i powiedz, że nie wyjdziesz z gabinetu dopóki normalnie Cię nie zbada i nie powie czegoś sensownego. Coś tam ktoś pisał, że jak się babie w ciąży podskakuje za bardzo, to potem się jakieś myszy ma w domu, czy coś

Chwilka, Ty się teraz tylko sobą i maluchem zajmij- wybycz się w tym szpitalu, jeśli Ci się uda. A z TZtem? Pewnie emocje wzięły u Was górę i wtedy to wystarczy źle oddech wziąć i już jest powód do draki. Może taka mała "szpitalna" przerwa wyjdzie Wam akurat na dobre.

Olasia, właśnie mi przypomniałaś, że ja też nie miałam ani razu badanych piersi. Na pierwszej wizycie o to zapytałam, to powiedział, że na drugiej, a potem już zapomniałam na amen. Przezierność można zbadać jeszcze trochę później po 13 tc-tak mi lekarz mówił. Dopóki dziecko widać w całości na ekranie chyba. Ja miałam mierzone w 13 i potem w 15 jeszcze i było widać. I następnym razem twardo do baby, że chcesz zmierzyć i koniec! Ona jest tam dla Ciebie, a nie Ty dla niej do diabła

I co, wielgaśny mam bebzonek, co?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 13:20   #2204
fasolka73
Rozeznanie

mrowak masz bardzo zgrabny bebzonek, może nie gigant, ale już się nie wyprzesz

Oj będziemy jeszcze narzekać na te bebzonki, rozstępy i kg do dźwigania przed sobą...
Stary 2009-10-13, 13:50   #2205
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Izumi bardzo Ci dziękuję Aż się zaczerwieniłam

mrowak piękny masz brzuszek i wcale nie gigant Bardzo ładniutki

chwilka głowa do góry!! Będzie dobrze. Grunt to pozytywne myślenie

A ja dzisiaj zaczynam 17 tydzień (wczoraj źle policzyłam) i muszę się pochwalić że wczoraj moja pociecha w końcu poczuła rodzeństwo w brzuszku Już wymyśla imiona i obstawia że to brat wkrótce do Niej dołączy No ciekawe ...

Ale tu dzisiaj cisza... A ja się taaaaaaaaaaaaaaaak nudzę Jeszcze trochę i do domu...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, ratunku!! Jeszcze godzina ... ;]

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2009-10-13 o 14:55
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 16:27   #2206
P0P70
Zakorzenienie

Fasolka73 – dziękuję za wstępne informacje i czekam na następne. Ja w tamte strony będę musiała się przenieś dopiero w styczniu a to chyba trochę za późno na szukanie dobrego szpitala. Co prawda potencjalny ojciec obiecał że on wszystko mi zorganizuje abym się tylko do niego przeprowadziła. Ale ja do końca mu nie ufam. Ale większości mężczyzn poród to jak „wyplucie pieski”. Więc bardzo liczę na informację z tamtych stron. Ja najbardziej chciałaby zapłacić za wszystko i umówić się na konkretny termin z konkretnym lekarzem i położną. Ale nie mam pojęcia jak to się załatwia.

Czarymary – przykro mi z powodu tego internisty. Ale musi Cię pocieszyć fakt że wywołałaś prawdziwie szczery uśmiech na mojej twarzy. To był super opis. Uwielbiam takich lekarzy.

Olasia – pomiar przezierności jest zależny od długości dziecka a nie bezpośrednio od wieku dziecka. Więc jeżeli twoje dziecko jest Doś duże to watro jak najszybciej zrobić ten pomiar.

A ja kończę 20-ty tydzień i większość w pracy nie domyśla się że jestem w ciąży. A dzięki temu że zrobiło się chłodno to mogę wszystko ukryć pod swetrami. Więc chyba mój brzuch nie jest taki wielki. Oczywiście wg. mnie jest OGROMNY i ja jestem OGROMNA. A najlepiej było jak wczoraj próbowałam pomalować sobie paznokcie u nóg . Zajęło mi to ponad godzinę, bo po każdym palcu musiałam robić przerwę a tych palcy jest 10 a malowałam 2 razy. Strasznie to męczące.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:31   #2207
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Witam!
Wiecie co, zaczynam wierzyć w dobre działanie tej naszej solidarności fasolkowej To znaczy poprosiłam Was o trzymanie kciuków przed wizytą (kurczę ale sie denerwowałam!) i wiecie co!? Wszystko jest ok!!. Bardzo Wam dziękuję!
No i jeszcze jedna rewelacja, muszę się pochwalić, że mój dzidziuś wcale wstydliwy nie jest i pokazał mamusi siusiaczka! Byłam podwójnie zaskoczona bo nie spodziewałam się że 14 tygodniu już tyle widać no i jeszcze to że będzie synek przecież to cud. Mam już córeczkę więc będą już wszystkie dzieci w domu.
Gratuluję synka!!!
PS. a ciebie nie widze na naszerj liście mamuś!!!
Podaj dane jesli chcesz u nas widniec na mamusiowym polu to chętnie cie zapiszę!!
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
No i wrzucam fotę brzuszną. Z końca 20tego tygodnia.
miałam zacytować każda ale taak sie rozbrykałyściue mamuski [szok]
Każdy brzus inny każdy piekny!!!: cmok:

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
witajcie. Tak się nieśmialo zastanawiam czyu przyjmiecie jescze jedną ciężarówkę na pokład????
Pewnie że przyjmiemy!!!
Podaj mamusiu dane do pola mamusiowego to cie wpisze na nasza wypasiona LISTE LACHONÓW

A teraz syzbko ja ...
- nie mam czasu na wizaz i inne sprawy
od wczoraj właczył mi sie syndrom WICIA GNIAZDKA
TZN. jak pomyślałam rano tak juz wieczorem działałam...
kupiłma farbe biała zieloną do scian odnawiam korytarz bo juz sciany brudne od łapek mojego Diorka( cocker spaniela )
- zeszlifowałąm papierem ściernym stara komode na buty i maule ja na brązowo!!! pieknie sie komponuje z zielenia tylko troszke ciemny ten zielony chodź sliczny taki leszczynowy.
- kotkowi kupiłam żwirek i zrobiłam mu mini kuwetę stoi w kartonie i uczymy go..
ale brat moj pósicł go dzis zeby sobie chwilke pochodził i juz miałczy że chce wychodzic z kartonu..
- Z ta kuweta to taki numer że jak go naucze tam sie załatwiac to moze go zatrzymamy na zime w domu a nie na dworzu bo serce by mi pękło...
A pozatym na pewno dupsko mu sie juz do ciepłego przyzwyczaiło wiec jaki ból by miał jakby miał iśc na dwór a teraz juz tylko 6 st na dworzu brrrrrrr

Dostała ciuszki 2 kartony masakra.. tylko juz czesc sie nie nadajeale niektóe sa fajne..

Uciekam malowac dalej

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:39   #2208
fasolka73
Rozeznanie

P0P70 Polecam, tu wiele cennych sugestii:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100529
Stary 2009-10-13, 16:56   #2209
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
czarymary normalnie kabaret z tym lekarzem... Szok! Możesz iść do innego lekarza, ale w zasadzie nie musisz, bo jesteś chora, ale może zdrowa. A jak się to rozwinie, ale nie musi się rozwinąć, bo generalnie to nie masz gorączki, to możesz przyjść do niej za 2 dni, ale też nie musisz,bo masz receptę na antybiotyk...itd. Gdzie Ty trafiłaś?
Może to jakiś znachor był a nie lekarz

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Olasia, właśnie mi przypomniałaś, że ja też nie miałam ani razu badanych piersi. Na pierwszej wizycie o to zapytałam, to powiedział, że na drugiej, a potem już zapomniałam na amen. Przezierność można zbadać jeszcze trochę później po 13 tc-tak mi lekarz mówił. Dopóki dziecko widać w całości na ekranie chyba. Ja miałam mierzone w 13 i potem w 15 jeszcze i było widać. I następnym razem twardo do baby, że chcesz zmierzyć i koniec! Ona jest tam dla Ciebie, a nie Ty dla niej do diabła

I co, wielgaśny mam bebzonek, co?
Ja miałam nawet usg piersi zrobione , ale nie wszędzie robią

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Fasolka73 – dziękuję za wstępne informacje i czekam na następne. Ja w tamte strony będę musiała się przenieś dopiero w styczniu a to chyba trochę za późno na szukanie dobrego szpitala. Co prawda potencjalny ojciec obiecał że on wszystko mi zorganizuje abym się tylko do niego przeprowadziła. Ale ja do końca mu nie ufam. Ale większości mężczyzn poród to jak „wyplucie pieski”. Więc bardzo liczę na informację z tamtych stron. Ja najbardziej chciałaby zapłacić za wszystko i umówić się na konkretny termin z konkretnym lekarzem i położną. Ale nie mam pojęcia jak to się załatwia.

.
Poszukaj na forach tam gdzie laski już mają dzieciaczki , są różne złote listy szpitali i inne cuda np. na babayboom.pl jest taka lista . Skontaktuj się z dziewczynami może polecą położną , a wtedy już dzwonisz do konkretnej babki i się umawiasz na kase konktertą i tyle . trochę to w ciemno ale lepsze chyba to niż nic

madzwina - Ty tak nie szalej z tymi farbami bo to nie za zdrowo tak je wdychać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 17:05   #2210
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

no to jestem po dniu nauczycielai jutro mam wooolneeeeeeee:jupi :mój tżcik właśnie smaży nam fryteczki i zjem sobie z sosikiem czosnkowym i mogę zjeść duuużo czosnku skoro jutro nie idę do szkoły
czytałyście???: http://biznes.interia.pl/news/rzad-z...-ciazy,1369953

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 17:24   #2211
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
[szok] co sie dzieje w tej popie..dolon..ej Polsce!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 18:46   #2212
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wg mnie to właśnie dzisiaj zaczynasz 21 tydzień ).
od 26.05.2009 do dnia 13.10.2009 mamy 141 dni. I teraz te dni dzielimy przez 7 to wychodzi nam 20 pełnych tygodni (ZAKOŃCZONYCH) i 14 setnych już następnego 21-go tygodnia.
Ale myślę że liczysz tak samo tylko trochę inaczej to czytasz, gdyż ostatnie zdjęcie podpisałaś 19,4. A to wg mnie znaczy, że jest zakończonych 19 tygodni a Ty byłaś w 4 dniu 20-tego tygodnia.

heh to w takim madzrazie zle liczylam albo inaczej liczylam przynajmniej wiem ze jestem dalej i juz blizej do porodu ahhh
dzisiaj w miare skompletowalam wyprawke o czuje sie wspaniale
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Gratuluję synka!!!
PS. a ciebie nie widze na naszerj liście mamuś!!!
Podaj dane jesli chcesz u nas widniec na mamusiowym polu to chętnie cie zapiszę!!

miałam zacytować każda ale taak sie rozbrykałyściue mamuski [szok]
Każdy brzus inny każdy piekny!!!: cmok:

Pewnie że przyjmiemy!!!
Podaj mamusiu dane do pola mamusiowego to cie wpisze na nasza wypasiona LISTE LACHONÓW

A teraz syzbko ja ...
- nie mam czasu na wizaz i inne sprawy
od wczoraj właczył mi sie syndrom WICIA GNIAZDKA
TZN. jak pomyślałam rano tak juz wieczorem działałam...
kupiłma farbe biała zieloną do scian odnawiam korytarz bo juz sciany brudne od łapek mojego Diorka( cocker spaniela )
- zeszlifowałąm papierem ściernym stara komode na buty i maule ja na brązowo!!! pieknie sie komponuje z zielenia tylko troszke ciemny ten zielony chodź sliczny taki leszczynowy.
- kotkowi kupiłam żwirek i zrobiłam mu mini kuwetę stoi w kartonie i uczymy go..
ale brat moj pósicł go dzis zeby sobie chwilke pochodził i juz miałczy że chce wychodzic z kartonu..
- Z ta kuweta to taki numer że jak go naucze tam sie załatwiac to moze go zatrzymamy na zime w domu a nie na dworzu bo serce by mi pękło...
A pozatym na pewno dupsko mu sie juz do ciepłego przyzwyczaiło wiec jaki ból by miał jakby miał iśc na dwór a teraz juz tylko 6 st na dworzu brrrrrrr

Dostała ciuszki 2 kartony masakra.. tylko juz czesc sie nie nadajeale niektóe sa fajne..

Uciekam malowac dalej
Kicie to madre stworzenia powinna szybko sie nauczyc robienia to kuwety u mnie wdomu rodzinnym jest kotek ktory jest typwoo domowy nie brudzi ani nic do kuwety zrobi nie woogle o nie wypuszczamu a kicie sa czysciochami i to jest fajne..
Stary 2009-10-13, 19:02   #2213
megi-megi
Zakorzenienie

P0P70 - zajrzyj na stronę http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
Polecam. Masz dużo info na temat każdego szpitala, poparte sprawdzonym info o usługach, jakie oferują oraz wrażeniami samych mamuś.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 22:44   #2214
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Tyle nastukałyscie...
Po pierwsze brzuszki macie śliczne,rzeczywiscie trudno by bylo sie domyslec ze jestescie w ciąży,ale to na plus oczywiscie
mrowak mowilas,ze masz wielki brzuchol a tu taki ładny malutki,oczywiscie Gmyrelka bije nas na głowy(a raczej na piękne brzuszki hehe)super ale teraz to mi sie wydaje,ze mam najwiekszy
mam fotki ale z wieczora nie na czczo... a dzisiaj mam pełne 18 tc

Cytat:
Napisane przez chwilka83 Pokaż wiadomość
chwilka83 będziemy czekaly na Ciebie i maleństwo dobrze,ze bedziesz pod fachową opieką,a z tż pewnie się ułoży

Cytat:
Napisane przez czarymary Pokaż wiadomość
wczoraj chyba bylam u najglupszego lekarza internisty ever. wyluszczylam swoja sytuacje, ze katar, ze opryszczka, ze ten wezel chlonny i oto co uslyszalam: antybiotyku wziac nie moge, ale mi przepisze, ale niech go nie wykupuje bo mam za niska temperature; moge zostac w domu, ale jak chce chodzic do pracy to nich chodze, bo zwolnienie to ona by mi dala dopiero za dwa dni; na gardlo cholinex i tantum verde - na co ja, ze mnie gadlo nie boli, na co ona, ze to jak mnie zacznie bolec (???). czyli generalnie mam zapalenie wezla chlonnego ale jestem tez zdrowa. daje sobie czas do jutra i jak mi nie przejdzie, to ide do innego lekarza. nosz cholera mac!
śmieszny doktorek,chyba był tam przez pomyłkę

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P70 - zajrzyj na stronę http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
Polecam. Masz dużo info na temat każdego szpitala, poparte sprawdzonym info o usługach, jakie oferują oraz wrażeniami samych mamuś.
dzięki dziewczyny za info na takie tematy,dobrze poczytac

wstawiam fotki robione przed chwilką,ale przy Was to wyglądam jak 7 m-c a tu 18 tc
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 22:50   #2215
minka26
Wtajemniczenie

tylkooliwka śliczny brzuszek

tak pomyślałam, że też zrobię fotkę, ale mam tylko taką z telefony bo M. aparat zabrał... podkreślam, że mój brzuch jest z wieczora (czytaj. 2 razy większy niż rano!!)
dziś 17t3d
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 00:02   #2216
mrowak
Zakorzenienie

Oliwka, no co Ty- mi się wydaje, że mamy bardzo podobne piłki
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 07:44   #2217
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

jak to miło pisać do Was prosto z łóżeczka nie ma to jak wolne no ale cóż, nie potrwa to długo bo jutro znowu trzeba do pracy wiecie, że u mnie pada śnieg normalnie wiatr straszny i sypie taki mokry śnieg hmmm a ja mam opony letnie, a zamierzam się do siostry udać, no nic może jakoś dojadę i mnie nie zmiecie jak wstałam do WC to zauważyłam, że mój brzusio wklęsł i nie wyczuwam kuleczki mam nadzieję, że to przejściowe i w ciągu dnia się pojawi...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:03   #2218
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tylkooliwka ale duzy brzucio nonono piekny
Minka itak jest duzy jamam podobny a jestem 21 tyg ja czekam az mi wyskoczy

Babobaek nie wiem czy pisalas czy ja przeoczylam ale chodzi mi czego nauczasz??

pozatym u mnie tez taka pogoda z lekka ale chyba nie baz tak strasznie.. no niedlugo bedzie trzeba pomyslec o zimowkach bo sie pozabijamy
Stary 2009-10-14, 09:07   #2219
ita83
Wtajemniczenie

Baobabek - tylko spokojnie tam z ta jazda i odezwij sie po powrocie - bo jak znam zyci zima znow zaskoczyla nasze kochane sluzby porzadkowe.....
Nio i mamusie wczoraj moje malenstwo radosnie bulgotalo sobie cichutko - mam nadzieje ze to ono a nie kwasy lub praca jelit .... nio i w nocy mnie obudzilo i oczywiscie 2 godziny sie krecilam lewy boczek/prawy boczek bo zasnac nie moglam........
Postaram sie zrobic zdjecie mojego brzuszolka wieczorkiem i jakos wstawic.......
Stary 2009-10-14, 09:32   #2220
drcron
Zakorzenienie

Baobabekuwazaj na drodze na siebie i malenstwo
u nas tez pada snieg a na podworku jak wstawalam przed 5 do wc to byla niewielka warstwa sniegu ale juz stopnialo musze cos wymyslic co zrobic z klatkami krolikow moj maz mial je wniesc do piwnicy ale wczoraj wieczorem zapomnial a wraca dopiero jutro rano z pracy a ja sie o nie martwie czy nie zmarzna bo jest strasznie zimno

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości