|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
dziewczyny jakie wy macie brzuchale
![]() niestety nie było mi niby pisane mieć płaskiego brzucha... dziś 17t 2d a brzucha nie ma... wstawiłabym fotkę, ale M. w Polsce i zabrał mi aparat, za tydzień wstawię i się przekonacie ![]() |
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Brzuchy - Bomba! Ile mam tyle kształtów. Mi rośnie w tempie zawrotnym ostatnimi czasy. Może to takie uroki połówki ciąży? Rodzicielka moja miała wielowodzie co się na zewnątrz objawiało brzucholem skrywającym pięcioraczki. Oby nie było dziedziczne
![]() AniuP - co jest nie tak z tą spacerówką Mutsy? |
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wam kochane....ja od dzis robie rozeznanie szczegolowe allegro w celu zamowienia lozeczka....nio bo dzidzia ma juz 16 tyg to chyba trzeba bedzie pomalu zamawiac - zwlaszcza ze to musi do nas jakos dotrzec jeszcze. Ogolnie to z tz chcemy jedna rzecz miesiecznie kupowac....a moj tzcik chyba nam zalatwi ta baze isofix razem z fotelikiem....za bagatelka 50EUR
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My dzisiaj dumnie wkraczamy w 20 tyg polowa ciazy juz ![]() Ja dzisiaj jade pokupowac taki sprawy jak ciuszki wanienka ... moze przewijak i tp itd.. zobaczymy jak to wyjdzie |
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEEEŃDOBRY!!!
![]() Oto ja again Czuję się już na tyle dobrze by posiedzieć trochę przed PC, więc mimo waszych nadziei... nie pozbędziecie się mnie ;D Błahahahaha! ![]() Widzę, że mamy nowe mamusie, kolejne z was wiedzą jakiej płci będzie dzidziuś ... słodko No i mamy drugą mamusią z bliźniakami! Heh ![]() Mój brzuszek raczej nie wygląda... nie jest ani ciążowy ani taki idealny, zwykły brzuchol konesera łakoci, ot i tyle Teraz mocno klapnięty jak i cała ja ;PPisałam wam, że dam znać więcej o moim Dzidziolku, jak będę mieć siłę ... więc piszę. Badanie miałam robione tego samego dnia jak się zaczęłam źle czuć.... ozywiście panicznie się bałam. ... Na USG... szooook! 2tyg. temu wyglądał jakoś inaczej A teraz Gółwka, korpusik, rączki, nóżki, wszystko wyraźnie widoczne i ... PALUSZKI!! Tylko się nie ruszał. Mąż był ze mną, to chciałam, żeby maluszek machnął łapką czy cokolwiek, więc postukałam troszkę w brzuch palce, zaczęłam do maluszka mówić i nagle jak nie skoczył, zaczął się rzucać, i kręcić i tak jakby... Jakby się flustrował i wkurzał i chciał powiedzieć "SPAAAAŁEM! PO CO MNIE BUDZICIE!!!?!?!?!" Skopał mnie na całego Znaczy.. nie czułam, ale widziałam A mąż miał przez cały czas TAAAAAAKI uśmiech. Stał taki wyszczeżony, aż głupio ;D.Dziudziulek trochę się skulił, ale wyszło, że ma ok. 5,5cm. Przezierność 0,136cm, i rytm serduszka 162 uderzenia na minutę . Lekarz się śmiał, że jak na początku chcieliśmy żeby się trochę poruszał, tak do badania zaczął i nie mogliśmy go pomierzyć zbyt łatwo. Nawet doktorek się śmiał, że maluch próbuje gdzieś kraulem odpłynąć ..... <3 ... Podobało mi się <3Teraz idę za tydzień - 20.10. Podejżewam, ze jak będzie usg, to sobie telefonem filmik nakręcę tym razem ;D ... . Znaczy.. jak pozwoli .Pozdrawiam was serdecznie!
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).od 26.05.2009 do dnia 13.10.2009 mamy 141 dni. I teraz te dni dzielimy przez 7 to wychodzi nam 20 pełnych tygodni (ZAKOŃCZONYCH) i 14 setnych już następnego 21-go tygodnia. Ale myślę że liczysz tak samo tylko trochę inaczej to czytasz, gdyż ostatnie zdjęcie podpisałaś 19,4. A to wg mnie znaczy, że jest zakończonych 19 tygodni a Ty byłaś w 4 dniu 20-tego tygodnia. |
|
|
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
szykuję sie do szpitala
|
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
A niech to
Witamy nowe brzyszki-zgrabniuszki !Izumi, cieszę się, że już grypsko Cię puściło. Z tymi tygodniami jest dokładnie tak,jak pisze P0P70. P0P70 pytałaś kiedyś o jakieś sensowne miejsce do rodzenia. Ja sama nie mam doświadczenia ale z tego co pytam, to Wrocław jest w czołówce najgorszych miejsc do rodzenia ![]() Nie wiem, czy coś pomogłam , ja sama szukam. A to i tak często jest przypadek, bo zależy na jakiego lekarza i położną trafisz... Wiadomo oni mają dyżury i wszystkiego nie przewidzisz...Ech... chwilka83 życzę powrotu do zdrowia. Obyś nam napisała wkrótce,że już wszystko w porządku. Poleżysz, odpoczniesz, Tż zatęskni... My w ciąży mamy czasami takie hormony, że ho,ho.Sama się czasem nie poznaję. Będzie dobrze Teraz się postaraj zrelaksować i nie myśleć o niczym innym niż dzidzia w brzuszku. Odpoczywaj,pośpij w tym szpitalu. Dobrze,że będziesz pod stałą opieką. Już sama tego świadomość uspokaja.A tak, co? Siedziałabyś w domu i się zamartwiała i nie wiadomo co jeszcze... Trzymaj się!
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-10-13 o 12:13 |
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na siedzisku jest coś w rodzaju twardej belki 9 takie mam wrażenie ) siedzisko jest wąskie . A sam wózek to ciężka krowa i szybko się odechciewe takim jeździc . Jak już masz go kupić to weź sobie stelaż ten z piankowymi kołami , Bo jest taki , troszkę mniej waży . Ja tą soacerówką jeździłam może miesiąc i kupiłam maclarena .
Cytat:
Cytat:
Ja dziś sprzatam , sprzatam , sprzatam a końca syfu nie widać
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
hej wam wszystkim mamuski... dawno mnie nie bylo... naskrobalyscie ladnie tych postow! nie wiem kiedy to wszystko przeczytam..?
ostatnim razem jak pisalam bylam przed badaniem usg, teraz juz jest oczywiscie po. bylam przeszczesliwa ogladajac malenstwo, jego raczki, paluszki, wiecie, ze w 13 tygodniu dziecko potrafi juz ssac kciuk? bylam bardzo tym faktem zdziwiona, szczegolnie jak zobaczylam wlasnie moje dziecko na monitorku wlasnie podczas tej czynnosci. wiercilo sie niemilosiernie, tak, ze pani doktor nawet nie mogla zmierzyc jego wielkosci. ale... sama nie wiem, nie zrobila mi tych pomiarow przeziernosci, i innych ktore pozniej juz nie nadrobie. ona mnie tylko glaska, mowi, ze wszystko jest ok, nawet nie kazala mi robic innych badan, krwii itp. wydaje sie taka obojetna... nawet jej ciesnieniomierz nie dziala.... najgorsze, ze nie wiem gdzie mam pojsc indziej, bo mieszkam w calkiem innej czesci polski, w dodatku ze sporego miasta przenioslam sie na wies.... czuje sie taka zagubiona, totalnie olana.... nigdy tez nie zbadala mi piersi. wrrrr nie wiem co robic.... i jeszcze w tv widze ciagle chore lub z wadami genetytcznym dzieci i az mnie skreca... czy ktos moze polecic jakis gabinet gionekologiczny w dolnoslaskim? i gratuluje pieknych brzuszkow, ja to chyba sie nie doczekam, nawet schudlam 3 kilo od poczatku...
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczeta!
chwilka do gory uszy! wszystko bedzie ok, faceci sa histeryczni czasami jeszcze bardziej, niz baby w ciazy. oboje odpoczniecie i na pewno wszystko sie ulozy! tylko Ty o siebie dbaj dziewczyno, bo tylko Twoje zdrowie jest gwarantem zdrowia Twojego potomstwa! (heh zabrzmialo jak z propagandowego plakatu). wczoraj chyba bylam u najglupszego lekarza internisty ever. wyluszczylam swoja sytuacje, ze katar, ze opryszczka, ze ten wezel chlonny i oto co uslyszalam: antybiotyku wziac nie moge, ale mi przepisze, ale niech go nie wykupuje bo mam za niska temperature; moge zostac w domu, ale jak chce chodzic do pracy to nich chodze, bo zwolnienie to ona by mi dala dopiero za dwa dni; na gardlo cholinex i tantum verde - na co ja, ze mnie gadlo nie boli, na co ona, ze to jak mnie zacznie bolec (???). czyli generalnie mam zapalenie wezla chlonnego ale jestem tez zdrowa. daje sobie czas do jutra i jak mi nie przejdzie, to ide do innego lekarza. nosz cholera mac! |
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
czarymary
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Czarymary, no faktycznie taka diagnoza to trąci wieloletnimi, trudnymi studiami medycznymi- nie ma co
Jak Ci się nie poprawi to idź do innego lekarza i powiedz, że nie wyjdziesz z gabinetu dopóki normalnie Cię nie zbada i nie powie czegoś sensownego. Coś tam ktoś pisał, że jak się babie w ciąży podskakuje za bardzo, to potem się jakieś myszy ma w domu, czy cośChwilka, Ty się teraz tylko sobą i maluchem zajmij- wybycz się w tym szpitalu, jeśli Ci się uda. A z TZtem? Pewnie emocje wzięły u Was górę i wtedy to wystarczy źle oddech wziąć i już jest powód do draki. Może taka mała "szpitalna" przerwa wyjdzie Wam akurat na dobre. Olasia, właśnie mi przypomniałaś, że ja też nie miałam ani razu badanych piersi. Na pierwszej wizycie o to zapytałam, to powiedział, że na drugiej, a potem już zapomniałam na amen. Przezierność można zbadać jeszcze trochę później po 13 tc-tak mi lekarz mówił. Dopóki dziecko widać w całości na ekranie chyba. Ja miałam mierzone w 13 i potem w 15 jeszcze i było widać. I następnym razem twardo do baby, że chcesz zmierzyć i koniec! Ona jest tam dla Ciebie, a nie Ty dla niej do diabła ![]() I co, wielgaśny mam bebzonek, co?
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
mrowak masz bardzo zgrabny bebzonek, może nie gigant, ale już się nie wyprzesz
![]() Oj będziemy jeszcze narzekać na te bebzonki, rozstępy i kg do dźwigania przed sobą... |
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi bardzo Ci dziękuję
![]() mrowak piękny masz brzuszek i wcale nie gigant Bardzo ładniutki![]() chwilka głowa do góry!! Będzie dobrze. Grunt to pozytywne myślenie A ja dzisiaj zaczynam 17 tydzień (wczoraj źle policzyłam ) i muszę się pochwalić że wczoraj moja pociecha w końcu poczuła rodzeństwo w brzuszku Już wymyśla imiona i obstawia że to brat wkrótce do Niej dołączy No ciekawe ...Ale tu dzisiaj cisza... A ja się taaaaaaaaaaaaaaaak nudzę Jeszcze trochę i do domu...Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, ratunku!! Jeszcze godzina ... ;] Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-10-13 o 14:55 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka73 – dziękuję za wstępne informacje i czekam na następne. Ja w tamte strony będę musiała się przenieś dopiero w styczniu a to chyba trochę za późno na szukanie dobrego szpitala. Co prawda potencjalny ojciec obiecał że on wszystko mi zorganizuje abym się tylko do niego przeprowadziła. Ale ja do końca mu nie ufam. Ale większości mężczyzn poród to jak „wyplucie pieski”. Więc bardzo liczę na informację z tamtych stron. Ja najbardziej chciałaby zapłacić za wszystko i umówić się na konkretny termin z konkretnym lekarzem i położną. Ale nie mam pojęcia jak to się załatwia.
Czarymary – przykro mi z powodu tego internisty. Ale musi Cię pocieszyć fakt że wywołałaś prawdziwie szczery uśmiech na mojej twarzy. To był super opis. Uwielbiam takich lekarzy. Olasia – pomiar przezierności jest zależny od długości dziecka a nie bezpośrednio od wieku dziecka. Więc jeżeli twoje dziecko jest Doś duże to watro jak najszybciej zrobić ten pomiar. A ja kończę 20-ty tydzień i większość w pracy nie domyśla się że jestem w ciąży. A dzięki temu że zrobiło się chłodno to mogę wszystko ukryć pod swetrami. Więc chyba mój brzuch nie jest taki wielki. Oczywiście wg. mnie jest OGROMNY i ja jestem OGROMNA. A najlepiej było jak wczoraj próbowałam pomalować sobie paznokcie u nóg . Zajęło mi to ponad godzinę, bo po każdym palcu musiałam robić przerwę a tych palcy jest 10 a malowałam 2 razy. Strasznie to męczące. |
|
|
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. a ciebie nie widze na naszerj liście mamuś!!! Podaj dane jesli chcesz u nas widniec na mamusiowym polu to chętnie cie zapiszę!! miałam zacytować każda ale taak sie rozbrykałyściue mamuski [szok] Każdy brzus inny każdy piekny!!! : cmok:Cytat:
Podaj mamusiu dane do pola mamusiowego to cie wpisze na nasza wypasiona LISTE LACHONÓW ![]() A teraz syzbko ja ... - nie mam czasu na wizaz i inne sprawy od wczoraj właczył mi sie syndrom WICIA GNIAZDKA TZN. jak pomyślałam rano tak juz wieczorem działałam... kupiłma farbe biała zieloną do scian odnawiam korytarz bo juz sciany brudne od łapek mojego Diorka( cocker spaniela - zeszlifowałąm papierem ściernym stara komode na buty i maule ja na brązowo!!! pieknie sie komponuje z zielenia tylko troszke ciemny ten zielony chodź sliczny taki leszczynowy. - kotkowi kupiłam żwirek i zrobiłam mu mini kuwetę stoi w kartonie i uczymy go.. ale brat moj pósicł go dzis zeby sobie chwilke pochodził i juz miałczy że chce wychodzic z kartonu.. - Z ta kuweta to taki numer że jak go naucze tam sie załatwiac to moze go zatrzymamy na zime w domu a nie na dworzu bo serce by mi pękło... A pozatym na pewno dupsko mu sie juz do ciepłego przyzwyczaiło wiec jaki ból by miał jakby miał iśc na dwór a teraz juz tylko 6 st na dworzu brrrrrrr Dostała ciuszki 2 kartony masakra.. tylko juz czesc sie nie nadajeale niektóe sa fajne.. Uciekam malowac dalej
|
|
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
P0P70 Polecam, tu wiele cennych sugestii:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100529 |
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
madzwina - Ty tak nie szalej z tymi farbami bo to nie za zdrowo tak je wdychać
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
no to jestem po dniu nauczyciela
czytałyście???: http://biznes.interia.pl/news/rzad-z...-ciazy,1369953
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[szok] co sie dzieje w tej popie..dolon..ej Polsce!!
|
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh to w takim madzrazie zle liczylam albo inaczej liczylam dzisiaj w miare skompletowalam wyprawke o czuje sie wspaniale ![]() Cytat:
a kicie sa czysciochami i to jest fajne..
|
||
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
P0P70 - zajrzyj na stronę http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
Polecam. Masz dużo info na temat każdego szpitala, poparte sprawdzonym info o usługach, jakie oferują oraz wrażeniami samych mamuś.
|
#2214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tyle nastukałyscie...
![]() Po pierwsze brzuszki macie śliczne,rzeczywiscie trudno by bylo sie domyslec ze jestescie w ciąży,ale to na plus oczywiscie mrowak mowilas,ze masz wielki brzuchol a tu taki ładny malutki,oczywiscie Gmyrelka bije nas na głowy(a raczej na piękne brzuszki hehe)super ale teraz to mi sie wydaje,ze mam najwiekszy ![]() mam fotki ale z wieczora nie na czczo... a dzisiaj mam pełne 18 tcCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wstawiam fotki robione przed chwilką,ale przy Was to wyglądam jak 7 m-c a tu 18 tc |
|||
|
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
tylkooliwka śliczny brzuszek
![]() tak pomyślałam, że też zrobię fotkę, ale mam tylko taką z telefony bo M. aparat zabrał... podkreślam, że mój brzuch jest z wieczora (czytaj. 2 razy większy niż rano!!) dziś 17t3d |
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka, no co Ty- mi się wydaje, że mamy bardzo podobne piłki
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
jak to miło pisać do Was prosto z łóżeczka
no ale cóż, nie potrwa to długo bo jutro znowu trzeba do pracy wiecie, że u mnie pada śnieg hmmm a ja mam opony letnie, a zamierzam się do siostry udać, no nic może jakoś dojadę i mnie nie zmiecie jak wstałam do WC to zauważyłam, że mój brzusio wklęsł i nie wyczuwam kuleczki mam nadzieję, że to przejściowe i w ciągu dnia się pojawi...
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka ale duzy brzucio nonono
piekny Minka itak jest duzy jamam podobny a jestem 21 tyg Babobaek nie wiem czy pisalas czy ja przeoczylam ale chodzi mi czego nauczasz?? pozatym u mnie tez taka pogoda z lekka ale chyba nie baz tak strasznie.. no niedlugo bedzie trzeba pomyslec o zimowkach bo sie pozabijamy
|
|
|
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek - tylko spokojnie tam z ta jazda i odezwij sie po powrocie - bo jak znam zyci zima znow zaskoczyla nasze kochane sluzby porzadkowe.....
Nio i mamusie wczoraj moje malenstwo radosnie bulgotalo sobie cichutko - mam nadzieje ze to ono a nie kwasy lub praca jelit .... nio i w nocy mnie obudzilo i oczywiscie 2 godziny sie krecilam lewy boczek/prawy boczek bo zasnac nie moglam........ Postaram sie zrobic zdjecie mojego brzuszolka wieczorkiem i jakos wstawic.......
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabekuwazaj na drodze na siebie i malenstwo
u nas tez pada snieg a na podworku jak wstawalam przed 5 do wc to byla niewielka warstwa sniegu ale juz stopnialo musze cos wymyslic co zrobic z klatkami krolikow moj maz mial je wniesc do piwnicy ale wczoraj wieczorem zapomnial a wraca dopiero jutro rano z pracy a ja sie o nie martwie czy nie zmarzna bo jest strasznie zimno
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

niestety nie było mi niby pisane mieć płaskiego brzucha... dziś 17t 2d a brzucha nie ma... wstawiłabym fotkę, ale M. w Polsce i zabrał mi aparat, za tydzień wstawię i się przekonacie 
NATI 8.03.2010
polowa ciazy juz

ale z tego co pytam, to Wrocław jest w czołówce najgorszych miejsc do rodzenia 

Jak Ci się nie poprawi to idź do innego lekarza i powiedz, że nie wyjdziesz z gabinetu dopóki normalnie Cię nie zbada i nie powie czegoś sensownego. Coś tam ktoś pisał, że jak się babie w ciąży podskakuje za bardzo, to potem się jakieś myszy ma w domu, czy coś

Jeszcze trochę i do domu...

moj maz mial je wniesc do piwnicy ale wczoraj wieczorem zapomnial a wraca dopiero jutro rano z pracy a ja sie o nie martwie czy nie zmarzna