PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał" - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 08:12   #2191
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"

1. Velluto u mnie sytuacja taka:
Konczitko zmien mi prosze na last@ 13.10

Przyszła o 5 dni za wcześnie,nie mam już sił...
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 08:31   #2192
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Chciałabym się pochwalić,że opanowałam listę i już umię edytować w html-u.

Cały czas mam wrazenie,że @ przyjdzie lada moment.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:27   #2193
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
6 dni miałam plamienia a od wczoraj wieczora już nic tylko taki własnie biały sluz. Ale z testem poczekam jeszcze. Nastepny wtorek jakby co bo mam wolne i odpowiednio sie przygotuje do oznajmienia tego rodzince.Jak bede wiedziała wcześniej to nie wytrzymam i się wygadam.

Własnie wróciłam z córką z dnia otwartego w gimnazjum. Szkoła super.Każdy dostaje przewodnika - uczniowie- po szkole. Dyrektorka stoi przed szkołą i każdego wita, daje foldery.Potem jest wystapienie i dużo sie mozna dowiedzieć. Klasy są pootwierane a w nich nauczyciele i uczniowie przedstawiają czym się zajmują na zajęciach.. Jestem pod wielkim wrażeniem.
Czy takie dni otwarte są organizowane w szkołach w Polsce? Bo za moich czasów tak nie było.
powoli robi się podobnie... są dni otwarte szkoły, można spotkać się z nauczycielami, uczniami, dyrektorem, każda szkoła stara sie pokazać swoje osiągnięcia, są przedstawienia np. kółek teatralnych lub innych zespołów działających w ramach zajęć pozalekcyjnych... całkiem przyjemne doświadczenie. można pooglądać klasy, szafki, sale gimnastyczną... przechodziłam to trzy lala temu ze swoją córką... ale liceum już chyba sama będzie oglądać...

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:56   #2194
pomarnczka
Raczkowanie

velluto oj dłuży się czas oczekiwania na kopniaczki, ale za to jakie to fajne uczucie Chociaż im mocniejsze się stają tym bardziej prawdopodobna mina przy ich odczuwaniu to: ale i tak jest pięknie.. bo cóż ja tam teraz czuję.. pikuś

widzę, że poruszyłyście temat odpuszczania sobie i nie robienia czegoś bo się w ciąży będzie.. oj znam ten temat z autopsji Ubrania jak jakieś kupowałam to z myślą aby na ewentualną ciążę się nadały, spodnie to samo.. (nie powiem, żebym na tym tak do końca źle wyszła bo mimo 6m-ca włażę jeszcze w 2pary spodni sprzed ciąży i w większość bluzek )
Podobnie było z alkoholem, ja imprezowy i ogólnie % lubiący człowieczek zaczęłam nagle ograniczać spożycie, na imprezach rodzinnych dobrowolnie zgadzałam się na szoferowanie, wszystko dla potencjalnej fasolki..
i co.. wreszcie się wkurzyłam, ze starych/nowych "podciążowych" nawyków pozostawiłam jedynie mierzenie temp coby mnie @ nie zaskakiwała.. i to właśnie w cyklu, który totalnie skreśliłam bo przytulanek mało i ostatnie przed owu.. w momencie gdy kupiłam parę dopasowanych bluzek.. w cyklu, w którym tydzień po owu z okazji urodzin wypiłam takie spektrum trunków, że aż w szoku byłam, że nie oddałam tego co wypiłam (w domu wino, u siory na grillu - piwo, a u teściów wódkę) okazało się, że się udało i jak do tej pory szczęśliwie lokatora w sobie noszę..
Nie powiem, że przy tym urodzinowym piciu nie odpuściłam sobie myślenia, bo same wiecie, że tego się aż tak bardzo odpuścić nie da.. ale ogólnie rzecz ujmując stwierdziłam, że chrzanię i co ma być to będzie a ja chociaż urodzinki poświętuję - skoro wszędzie je czcić chcieli

Także takiego rozwoju sytuacji Wam wszystkim życzę z całego serca

ps.byłam na wizycie.. wszystko ok, szyjka zamknięta, macica odpowiednio wysoko, posłuchałam bicia serducha, dostałam skierowanie na superfantastyczną glukozę i sio do domu..
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 12:02   #2195
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
Podobnie było z alkoholem, ja imprezowy i ogólnie % lubiący człowieczek zaczęłam nagle ograniczać spożycie, na imprezach rodzinnych dobrowolnie zgadzałam się na szoferowanie, wszystko dla potencjalnej fasolki..
i co.. wreszcie się wkurzyłam, ze starych/nowych "podciążowych" nawyków pozostawiłam jedynie mierzenie temp coby mnie @ nie zaskakiwała.. i to właśnie w cyklu, który totalnie skreśliłam bo przytulanek mało i ostatnie przed owu.. w momencie gdy kupiłam parę dopasowanych bluzek.. w cyklu, w którym tydzień po owu z okazji urodzin wypiłam takie spektrum trunków, że aż w szoku byłam, że nie oddałam tego co wypiłam (w domu wino, u siory na grillu - piwo, a u teściów wódkę) okazało się, że się udało i jak do tej pory szczęśliwie lokatora w sobie noszę..
Nie powiem, że przy tym urodzinowym piciu nie odpuściłam sobie myślenia, bo same wiecie, że tego się aż tak bardzo odpuścić nie da.. ale ogólnie rzecz ujmując stwierdziłam, że chrzanię i co ma być to będzie a ja chociaż urodzinki poświętuję - skoro wszędzie je czcić chcieli

ps.byłam na wizycie.. wszystko ok, szyjka zamknięta, macica odpowiednio wysoko, posłuchałam bicia serducha, dostałam skierowanie na superfantastyczną glukozę i sio do domu..
I takie co ma być to będzie to najlepsze podejście do tematu . A zresztą w ciązy i z dzickiem mozna sie uczyć i robić wiele innych rzeczy a odpuszczanie sobie nauki bo sie będzie w ciąży jest bez sensu . Ba młoda mama ma wiecej cierpliwości i wiele rzeczy robi o wiele szybciej bo musi sobie czas zoorganizowac . mam kolezanke co ma dwoje małych dzieci i w weekendy studiuje i bardzo dobrze sobie radzi
T glukoza jest wstrętna - współczuje .
Co do ciuchów to szkoda że nie byłam taka zapobiegliwa jak TY . śnieg sypie , kurtke wytaszczyłam ale długo to ja w niej nie pochodze , a innej brak
Stary 2009-10-14, 12:49   #2196
Darianna25
Zakorzenienie

Dziewczyny jak to jest z szyjką macicy na początku ciaży?
Moja jest rozpulchniona, wysoko i (chyba) zamknięta bo nie czuje tego "dziubka".To dobrze?

Szukam po internecie i opinie są rózne.
Stary 2009-10-14, 14:31   #2197
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja tutaj chciałam zakomunikować, że żyję, ale zabiegany tydzień miałam i się nie pokazywałam

Nika, ja jeszcze ci nie pogratulowałam - mała jest wspaniała! Aż ją schrupać można

Darianno, ja tam trzymam Nie wiem, jaka powinna być szyjka na początku ciąży, ba - sama nie potrafię szyjki badać i nie mam pojęcia, co to znaczy że jest wysoka Ale i tak będę zaglądać tu po dobrą wiadomość od ciebie

Pomarańczko, z tymi ciechami to ja mam tak samo - kupuje takie, które ponoszę w razie ciąży A tej ani widu, a ni słychu

Coralady, Agabil, Anciaa

Jagooda

Konczita, ja sobie tak nieśmiało myślę, że może to nie jest tak, że macie teraz inne cele - tylko on może jest zmęczony i trochę się chce zdystansować. A zresztą zgadzam się po prostu w 100% z Kropką w tym co napisała. Mam nadzieję, że wszystko się u ciebie ułoży

Kropko - Dwukropko, jak tam samopoczucie?

Ja miałam tydzień zawalony - składanie mebli, roczek córki przyjaciół, rocznica śmierci teściowej, wczoraj impreza z okazji Dnia EN, dziś znowu na urodziny - padam i mi się nie chce. Do tego zimno jak jasny gwint. Ostatnio z mężem śmialiśmy się, że dobrze, że nam się nie udało w poprzednim cyklu, bo byłby znak zodiaku Bliźniak - jak moja teściowa, więc na pewno bym się z własnym dzieckiem nie dogadała

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 14:35   #2198
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
witajcie
pisze laptopa meza, juz z domku cale szczescie....

dziewczyny....co za przezycie...mamy coreczke!!!!!!:love :
jest piekna i niezwykla...

krotko oporodzie- a sam porod nie byl wcale traumatyczny...
z niedzieli na pon wnpcy odeszly mi wody- jednym wielkim chlup...lozko pelne wody! szok! smialismy sie mezem i trzeslismy zwrazenia...chcielismy isc dalej spac, bo kolor wod bylok. alepo godzionie zaczely sieskurcze od razu co 7/potem 6 minut...8 rano telefon do poloznej, przyjechala zbdala, wszystko ok, aleostrzegla mnie, ze nie urodze wdzien bo wdzien zwykle skurcze odchodza. caly dzien skurcze co 10/20/9 minut. polozna przyjechala jeszcze 3 razy, wieczorem tak jak obiecala skurcze sie rozpedzily, co 7 minut i dosc silne...
niestety o 2 wnocy zdalam sobie sprawe , ze w domu rodzic nie bede, bo cvhoc skurczxe przybieraly na sile ciagle byly co 7 minut. nie musze mowic , ze 24 godzinach w skurczach bylam zmeczona. moj maz spisal sie na zloty medal...niezwykly facet, tyle powiem...
tak wiec na 8 rano zostalismy przez polozna umowieni do szpitala.
tak dostalam oksytocyne i cos na bol, bo polozna powiedziala, ze po tylu godzinach nie dam rady przec. w szpitalu wszyscy byli baardzo mili, pomagali jak mogli, o godzinie 17 moglam przec, dzieki cudownym poloznym glowka wyszla bez ani jednego pekniecia pochwy czy naciecia, ale jak to z moim szczesciem bywa, mala miala raczke na piersi i jej lokietek mnie troszke naderwal- cale szczescie nie mocno...
lozysko wyszlo po 10 min

po porodzie jeszcze zartowalam z poloznymi, smialam sie z mezem a potem nagle zaczelo mi sie krecic w glowie przestalam slyszec co do mnie mowia, szybko dostalam cos w kroplowce, zaczeli mi naciskac na brzuch, wiem, ze krzyczalam, choc caly porod i tyle godzin skurczy nie krzyknelam ani razu...chlustala krew, stracilam przytomnosc, jak sie obudzialm wiezli mnie na sale operacyjna. czyszczenie macicy, dwie noce w szpitalu...

to tyle......
jestesmy w domu.....

kocham moja coreczke LENA JOHANNA 3635gr, 50 cm
kocham mojego meza- cudowny facet!!!
Nikuś swoje przeżyłas ale juz wszystko będzie dobrze
Lena jest przesliczna jej buzia promienieje dosłownie, wiem że to grymas ale wygląda jakby szeroko się uśmiechała

Pomidorku

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:24   #2199
Konczita
Zakorzenienie

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 13.10 Łódź
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 13.10 Malopolska

Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K.
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~~~~ @ 15.09Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 07.10 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @24.08 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 20.09
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@04.09
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.09 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 12.10
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków
Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 06.10
Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 19.09
velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 23.08

Są dwie kreski II... obecnie: 10

Malin30 (Magda 32 lata) t.p. 07.10.2009 ??? lub Janek
Symbio ( Agnieszka 33 lat) t.p. 17.10.2009 ??? lub ???
Karenina19 (Kamila, 25 lat) t.p.05.11.2009Andre
Kachula27 (Kasia, 29 lat)~~ t.p. 08.11.2009 ???
Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila
Pomarnczka
( Gosia 27lat)~~~
t.p. 04.02.2010 ??? lub ???

Madziwnia (Magda, 24lata)t.p. 27.03.2010 ??? lub ???
ania p (Anna, 27 lat)t.p. 15.04.2010r ??? lub ???
Dafreen (Anna, 33lata)t.p. 04.05.2010r. ??? lub ???
Kropka75 (Sylwia, 34lata)t.p. 18.05.2010r Natalia lub Daniel

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

dzien dobry
u mnie jakby cos lepiej ale nie zapeszajmy .... co ma byc to bedzie staram sie nie myslec o najgorszym ... wybrałam sie do kosmetyczki zrobilam pazurki i poszłam na solarium - zapisałam sie ponownie na basen .... to chyba tyle co ostatnio zrobilam dla siebie a M wyprasowałam wszystkie koszule - moze sie przydadza

darianko nic nie przylezie jasne ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:34   #2200
Darianna25
Zakorzenienie

Konczito dobry pomysł z tym basenem.Muszisz sie zająć czymś innym troche.Moze razem z mężem na basen będziecie śmigac.
Wysyłam priva

Cały czas mam mokro ale nic po za tym.
Trochę mam przeczucie na TAK ale z drugiej strony coś mi mówi, ze jak zrobię test to się @ pojawi.
No i szukam o szyjce, jaka powinna być przed okresem a jaka na początku ciaży.
Stary 2009-10-14, 19:19   #2201
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczito dobry pomysł z tym basenem.Muszisz sie zająć czymś innym troche.Moze razem z mężem na basen będziecie śmigac.
Wysyłam priva

Cały czas mam mokro ale nic po za tym.
Trochę mam przeczucie na TAK ale z drugiej strony coś mi mówi, ze jak zrobię test to się @ pojawi.
No i szukam o szyjce, jaka powinna być przed okresem a jaka na początku ciaży.

póki co bede sama ale i tak sie ciesze ze sie zmobilizowałam pora sie za siebie zabrac ze tak powiem ... nie ma co siedziec i sie użalać nad sobą to dopiero jest porażka ...

kochana zatestuj i wszystko sie wyjasni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 19:38   #2202
anciaahk
kosmitka

Coralady , oby to była ostatnia.

Darianna, ja tam uparcie jak co dzień trzymam kciuki. Nie testujesz? Który to wreszcie dc?

Pomidora , tylko w tym zabieganiu się nie zazięb. Ja latam i nosem siąpam.

Konczitko, będzie dobrze, wiem, że się powtarzam, ale będzie, uwierz w to.

Pomaranczko ja też wyszłam z takiego założenia i wszystko sobie odpuściłam. Tylko u mnie ta metoda też nie zadziałała niestety.

A u mnie 3 dzień clo, staram się sobie wmawiać, że ten cykl będzie ostatni, ale trudno z tą wiarą .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:39   #2203
dra
Zakorzenienie

witajcie
konczita porsze o zmiane @ 13.10 przylazła wczesniej niz zwykle...
kochana musi byc dobrze jakos sie ulozy ,ale dobrze,ze wybierasz sie na basem,a pewnie trzeba brac sie za siebie
pozdrawiam
Stary 2009-10-14, 20:04   #2204
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

póki co bede sama ale i tak sie ciesze ze sie zmobilizowałam pora sie za siebie zabrac ze tak powiem ... nie ma co siedziec i sie użalać nad sobą to dopiero jest porażka ...

kochana zatestuj i wszystko sie wyjasni
Boję się strasznie

Konczito bardzo znajoma masz twarz.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Coralady , oby to była ostatnia.

Darianna, ja tam uparcie jak co dzień trzymam kciuki. Nie testujesz? Który to wreszcie dc?

Pomidora , tylko w tym zabieganiu się nie zazięb. Ja latam i nosem siąpam.

Pomaranczko ja też wyszłam z takiego założenia i wszystko sobie odpuściłam. Tylko u mnie ta metoda też nie zadziałała niestety.

A u mnie 3 dzień clo, staram się sobie wmawiać, że ten cykl będzie ostatni, ale trudno z tą wiarą .
U mnie dziś to dopiero 31dc.Zawsze się spóźnia o 2 dni to jeszcze czekam do kolejnego wtorku.

Znowu mam zgagę.
Stary 2009-10-14, 20:41   #2205
anciaahk
kosmitka

I jeszcze zgaga do tego..................... ........nic nie mówię

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 20:50   #2206
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jest rozpulchniona, wysoko i (chyba) zamknięta bo nie czuje tego "dziubka".To dobrze?

Po tym że rozpulchniona lekarka moja powiedziała mi że jestem w ciązy bez robienia badań krwi . Do tego wszystko jest jakby sine w ciązy , to z opowiadań kolezanki która u siebie obserwowała .
Ja trzymam kciukasy

Pomidora - najlepszego dla roczniaczka
Stary 2009-10-14, 21:15   #2207
ka_ro_li_na
Raczkowanie

Konczitko, możesz mi zmienić termin @ na 5.10
zapomniałam podać wcześnie
: http://28dni.pl/ka_ro_li_na/wykresy/2009-10-05

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kruop47uw.png

ka_ro_li_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 00:10   #2208
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dziś to dopiero 31dc.Zawsze się spóźnia o 2 dni to jeszcze czekam do kolejnego wtorku.

Znowu mam zgagę.

: kciuki::k ciuki::kc iuki::cicho :

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Kolejna rozpakowana mamuska-OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!

malin30 (Magda, 33l)................ur. 14.10.2009 (tp. 7.10.2009) Jaś 3450g, 54 cm

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 04:56   #2209
Konczita
Zakorzenienie

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 13.10 Łódź
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 13.10 Malopolska

Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K.
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~~~~ @ 13.10Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 07.10 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @24.08 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 20.09
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.09 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 12.10
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków
Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 06.10
Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 19.09
velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 23.08

Są dwie kreski II... obecnie: 9

Symbio ( Agnieszka 33 lat) t.p. 17.10.2009 ??? lub ???
Karenina19 (Kamila, 25 lat) t.p.05.11.2009Andre
Kachula27 (Kasia, 29 lat)~~ t.p. 08.11.2009 ???
Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila
Pomarnczka
( Gosia 27lat)~~~
t.p. 04.02.2010 ??? lub ???

Madziwnia (Magda, 24lata)t.p. 27.03.2010 ??? lub ???
ania p (Anna, 27 lat)t.p. 15.04.2010r ??? lub ???
Dafreen (Anna, 33lata)t.p. 04.05.2010r. ??? lub ???
Kropka75 (Sylwia, 34lata)t.p. 18.05.2010r Natalia lub Daniel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 05:05   #2210
Konczita
Zakorzenienie

Nasze Kapuściane Bobasy

kasia_mw (Kasia, 28 lat) - Krzyś - ur. 20.06.2007
celka2000 (Celina, 26 lat) - Adaś - ur. 26.10.2007
bb-m (Bożena, 26 lat) - Asia i Jaś - ur. 07.11.2007
*misia* (Monika, 24 lata) - Mateuszek - ur. 13.11.2007
Yoolia (Julia, 29 lat) - Małgosia - ur. 29.11.2007
martka83 (Marta, 24 lata) - Marcelek - ur. 01.12.2007
jolineczka (Jola, 25 lat) - Alunia - ur. 02.01.2008
KasikB (Kasia, 32 lata) - Oleńka - ur. 04.01.2008
Ramila (Milena, 26 lat) - Pola - ur. 22.01.2008
mała_majeczka (Agnieszka, 30 lat) - Kubuś - ur. 15.02.2008
joasiunial (Asia, 25 lat) - Mareczek - ur. 27.02.2008
Ray (Justyna, 22 lata) - Alunia- ur. 02.03.2008
majula (Gosia, 25 lat) - Rysiaczek - ur. 10.03.2008
adatka (Agata, 25 lat) - Marcelinka - ur. 18.03.2008
*aurora* (Gosia, ?? lat) - ur. 04.2008
NIUNCIO (Jola, 33 lata) - Zosia - ur. 03.04.2008
fredziunia (Fredzia, 31 lat) - Marko Niko - ur. 05.04.2008
Eenax (Ela, 30 lata) - Ewunia - ur. 20.04.2008
83monia (Monika, 25 lat) - Arturek- ur. 20.04.2008
Gothika (Arleta, 26 lat) - Ramona - ur. 18.06.2008
Funieczka (Ewa, 28 lat) - Andrzejek - ur. 19.06.2008
Anisia25 (Ania, 30 lat) - Piotruś - ur. 06.07.2008
Kasiulka22 (Kasia, 25 lat) - Oleńka- ur. 27.07.2008
żabulka21 (Beata, 22 lata) -Szymonek - ur. 14.08.2008
Mała75 (Monika, 32 lata) - Maja- ur. 27.08.2008
izzi (Iza, 34 lata) -Pola -ur. 30.08.2008
Taurus_ek (Grażyna, 26 lat) - Laura ur. 03.09.2008
Dorotka@ (Dorota, 25 lat) -Natalka ur.11.09.2008
GoniaJ (Gosia, 27 lat) -D'angelo ur. 22.10.2008
becia_leszno (Beata, 26 lat) -Igorek ur. 29.10.2008
Bunny_82 (Ania, 25 lat)- Pawelek ur. 31.10.2008
munio (Iza, 25 lat) -Filipek ur.17.11.2008
an.ka.b (Ania, 26 lat) - Marysia ur. 23.11.2008
"Magdalena" (Magda, 23 lata) - Nicola ur. 11.12.2008
siobhan1 (Joanna, 29 lat) -Pawełek ur.03.01.2009

roxi1980 (Kasia, 28 lat) - Norbert Mariusz ur.10.01.2009
pani z herbata (Bożena, 27 lat) - Polina ur.18.01.2009
bezsenność (Basia, 24 lata) - Mateuszek ur.20.01.2009
Gosiala (Gosia, 36 lat) - Jaś ur.25.01.2009
jukol (Justyna, 23 lata) - Aleksander ur.27.01.2009
freshona (Agnieszka, 34 lata) - Hania ur.27.01.2009
zanka205 (Żaneta, 22 lata) - Filip ur.05.02.2009
anna1593 (Ania, 25 lat) - Maksymilian ur. 18.02.2009
gabriella00 (Gabriela, 27 l)-Kaja ur. 26.03.2009
ewccik (Ewa, 28 lat) - Olivka ur. 23.03.2009
Anadun (Asia lat 34)- Emilek ur. 05.04.2009
ikak (Ika, 27 lat)- Natalka ur. 09.04.2009
ancia19 (Ania, 28 lat) - Pola ur. 11.04.2009
anulka anulka (Ania )Marta & Magda ur. 10.04.2009
Sasha20 (Natalia 20 lat)- Jakub ur. 30.04.2009
Kathi75 (Kasia, 32 lata)-Gabriela ur.02.05.2009
Rumiankowa (Sylwia, 31 lat)- Gosia ur.18.05.2009
Blondynka (Magda, 26 lat)Olivier ur. 25.05.2009
Małgosia : ) (Małgosia, 24 lata) Antos ur. 03.06.2009
Cassandra 23 (Beata, 25 lata) Kubus ur.20.06.2009
Truheart (Ola, 27 lat) Adas ur.07.07.2009
Ania0104(Ania 25 lat) Dawid/Bartek ur.15.07.2009
Miramej(Jola, 33 lata) Kubuś ur.28.07.2009
Anusia_82(Ania, 26 lat) Serafin ur. 05.08.2009
Syla39 (Sylwia, 29 lat) - Lena - ur. 18.08.2009
Adaikaka(Aneta, 22 lat) - Przemysław - ur. 25.08.2009
Evuncia (Ewa, 28 lat) - Amelka - ur. 05.09.2009
Ddosiek (Dorota 24 lat) - Nadia - ur. 06.09.2009
Biedroneczkaolga (Olga, 26 lat) - Wojtek Stanisław - ur. 17.09.2009
Tequilla (Gosia 28 lat) - Basia - ur. 30.09.2009
Malina30 (Magda, 33 lata) - Jaś - ur. 14.10.2009

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

malin30 (Magda, 33l)................ur. 14.10.2009 (tp. 7.10.2009) Jaś 3450g, 54 cm

Malina gratuluje i zycze zdrowka synusiowi
Jasiu rosnij duży i witaj na świecie

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Cytat:

anciaahk ja to mowie ze jakoś bedzie - musi byc
kochana bedzie ostatni zobaczysz

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
kochana musi byc dobrze jakos sie ulozy ,ale dobrze,ze wybierasz sie na basem,a pewnie trzeba brac sie za siebie
pozdrawiam
juz zmieniłam - ehhh ten 13 to powalił na maxa ....
- musiałam sie czyms zajac, nie chciałam siedziec i myslec wiec wsiadłam a autko i pojechałam i teraz bede jezdzic przez całą zime

Cytat:
Boję się strasznie

Znowu mam zgagę.
znajoma powiadasz - to gdzie to piwo piłysmy ?
nie ma co sie bac - zgaga nam podpowiada ze sie udało

Cytat:
Napisane przez ka_ro_li_na Pokaż wiadomość
Konczitko, możesz mi zmienić termin @ na 5.10
zapomniałam podać wcześnie

juz zmienione, a jak samopoczucie ?

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

zapytanko do zafasolkowanych - mozna Was juz na tę szczesliwa liste przeniesc?
Stary 2009-10-15, 06:36   #2211
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Do tego wszystko jest jakby sine w ciązy , to z opowiadań kolezanki która u siebie obserwowała .
Co to jest to "wszystko"??

Cytat:
Jest rozpulchniona i wysoko. Zamknięta być musi, inaczej byłby klops.

Nie wkręcaj się, zrób test.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kropko - Dwukropko, jak tam samopoczucie?
A dziękuję. Lepiej ostatnio.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-10-15 o 06:38
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 09:21   #2212
dra
Zakorzenienie

witajcie
Cytat:

Cytat:

juz zmieniłam - ehhh ten 13 to powalił na maxa ....
- musiałam sie czyms zajac, nie chciałam siedziec i myslec wiec wsiadłam a autko i pojechałam i teraz bede jezdzic przez całą zime

0 tak 13 powalił i w dodatku to była nasza 7 rocznica bycia razem,ale fajna niespodzianka była @
ale kolejny cykl kolejna mała nadzieja

a pewnie jezdzij ,bo jak bys myslalam to bys sie zamyslila a po co,lepiej zyc robic cos
Stary 2009-10-15, 09:40   #2213
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Boję się strasznie

Znowu mam zgagę.
ja tam mocno zaciskam kciuki z Okruchem

Cytat:

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:21   #2214
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Napisane przez kachula27

Jasiu witaj na tym świecie Gratuluję Malinko wracaj szybko do pełni sił !!! : roza:
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:13   #2215
velluto
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Velluto, co to może znaczyć, że wyhodowałam grube endo? Nic o tym nie wiem.
Endo czyli endometrium, błona sluzowa macicy. Musi być odpowiednio gruba, żeby zarodek mógł sie zagniezdzić. Jeśli nie dojdzie do zapłodnienia to złuszcza sie w czasie @, a więc jesli wyhodowałaś ladne edno (pomaga czerwone wino, orzechy, suszone morele, ryby) to w okres mógł wygladać tak jak opisalas wczesniej. Przynajmnie tak ja to pojmuje moim małym rozumkiem

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że ta olewka to takie tworzenie skorupki, żeby porażki mniej bolały , w piątek zrobię betę więc dam znać co i jak
no to koniecznie daj znac jaki wynik, ja ciągle trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Velluto u mnie sytuacja taka:
Konczitko zmien mi prosze na last@ 13.10

Przyszła o 5 dni za wcześnie,nie mam już sił...
przytulam Cie bardzo bardzo mocno i trzymam kciuki za nastepny cykl

Cytat:
velluto oj dłuży się czas oczekiwania na kopniaczki, ale za to jakie to fajne uczucie Chociaż im mocniejsze się stają tym bardziej prawdopodobna mina przy ich odczuwaniu to: ale i tak jest pięknie.. bo cóż ja tam teraz czuję.. pikuś ...
no to czekam z utesknieniem na te kopniaczki, a czas niech płynie w swoim tempie

Cytat:
widzę, że poruszyłyście temat odpuszczania sobie i nie robienia czegoś bo się w ciąży będzie.. oj znam ten temat z autopsji Ubrania jak jakieś kupowałam to z myślą aby na ewentualną ciążę się nadały, spodnie to samo.. (nie powiem, żebym na tym tak do końca źle wyszła bo mimo 6m-ca włażę jeszcze w 2pary spodni sprzed ciąży i w większość bluzek )

skąd ja to znam! miałam dokladnie to samo, choc w mairę nieudanych prób, coraz bardziej wracałam do rzeczywiśtości, aż w koncu kupiłam 2 super dopasowane żakiety, zmienilam pracę, wyjechałam na super urlop, wypiłam kilka piw i to tuz przed terminem @ (!!!) a potem okazało się, że jestem w ciąży więc teraz wyrzucam sobie te piwa, boję się przyznac w nowej pracy, że jestem w ciązy i musze wybrać sie na jakies "przyszłościowe" zakupy

Cytat:
byłam na wizycie.. wszystko ok, szyjka zamknięta, macica odpowiednio wysoko, posłuchałam bicia serducha, dostałam skierowanie na superfantastyczną glukozę i sio do domu..
super! bardzo sie ciesze, że u Was wszystko ok

Cytat:

Daranko zrób test i nie stresuj siebie i nas

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
pozdrawiam

Cytat:
zapytanko do zafasolkowanych - mozna Was juz na tę szczesliwa liste przeniesc?
mnie niby możesz, choć... ja ciagle nie mogę w to uwierzyć
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:16   #2216
velluto
Zadomowienie

Cytat:
gratuluje podejścia mocno trzymam kciuki za Ciebie
Jak przygotowania do weseliska? to już w ta sobotę?

edzia - co u Ciebie? jak nowy lekarz? podjeliście juz decyzje co do dalszego leczenia?
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 15:38   #2217
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

No dobra.We wtorek test.
Mam prawie 100% pewnosć ze jestem w ciaży ale boje sie, ze w chwili zrobienia testu @ się pojawi.Tak więc we wtorek będzie 37dc i to juz 5 dni po terminie no i mam wolne.A jak bym test zrobiła np.jutro to do pracy bym już nie poszła na bank.
Stary 2009-10-15, 15:44   #2218
Jota
Raczkowanie

Darianna zrobiłaś test? Trzymam kciuki, by Twoje przeczucia były prawdziwe.

Ja już pomału wypatruję objawów @, mam nadzieję, że mi się nie opóźni, bo wtedy może musiałabym odwołać wizytę. Mam nerwicę na przemian z dołami, więc kolejny cykl bez efektów.

Aaa doczytałam, że testujesz we wtorek. Plamień już nie masz?

Edytowane przez Jota
Czas edycji: 2009-10-15 o 15:45
Jota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:10   #2219
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość

Aaa doczytałam, że testujesz we wtorek. Plamień już nie masz?
Stary 2009-10-15, 20:48   #2220
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Co to jest to "wszystko"??

.
narzady płciowe moga byc sine i rozpulchnione i po tym lekarz moze stwierdzic tez jakoś mi sie tak napisało he he

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości