|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
Piter uwielbia ze mna zabawe w "idzie raczek nieboraczek" dzisiaj bawilismy sie w taki sposob, ze szlam za nim, mowilam kwestie a on sie obracal i uciekal jak slyszal ze jestem tuz za pleckami, no i go gilgusialam po brzusiu, to sie chichral jak wsciekly heheheh
w ogole ma łaskotki na calym ciele i uwielbia jak sie go laskocze Padl mi o 19.40, wolne! (ale conajwyzej grzanca)
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
tak, jak widać w tle, roznosi buty z lubością
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Ola właśnie pada... to gicior
najpierw zabrała się za pampersy bo stały za łóżeczkiem, ale przyszedł tata i zabrał zabawkę więc była 2 sekundowa syrena, herbatka i śpi
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko - ja bym na razie nic z tym storczykiem nie robila
![]() a twoj kwiatek sliczny jest, dobrze o niego dbasz Jowiszku - Igusi jest slicznie w tym turkusie jak pozuje-mala modelka no, no...u mnie horroru ciag dalszy nie je, nie pije-smarka i wyje - to tak w skrocie mam dosc |
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka, biegusiem wcisnac papu... kobitko przeciez musisz duzo jesc by byc silna i piekna zaraz nasle na Ciebie twojego przyszlego meza i zrobi z toba porzadek
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Ola mało, ale jednak wciąż też gluci.
Majuśna tu apel od ciotki Kasiulki: szpital jest be, proszę zacząć sączyć herbatki i wcinać, bo inaczej przyjedzie do Ciebie bardzo niegrzeczna koleżanka i zakosi Ci zabawki! koniec apelu
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
haha
chociaz w tej sytuacji nie do smiechu mi raczej ![]() Kasiulka - ta bardzo niegrzeczna kolezanka moglaby Majuśną nauczyc porzadnie jesc bo Olcia to chyba potrafi Anisia - zieciu jest tu rowniez bardzo mile widziany ooo ten to by ja doprowadzil zaraz do porzadku...mielismy w przyszlym tyg wyjechac ale teraz to juz nie wiem...jak tak dalej bedzie odmawiac jedzenia to nie odwaze sie pojechac |
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Mała napisz co konkretnie dziś zjadła ? może cię uspokoimy
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
raczej mnie nie uspokoicie...rano o 8 wypila 21o mleka i o 15.30 zjadla kaszke-koniec...
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mielismy ryz na obiad, probowalam jej dac. doslownie 2 razy sprobowala z widelca i poszla sobie
![]() normalnie to ona je niewiele wiecej niestety...obiad baaardzo rzadko zje (srednio raz na tydzien moze) i w porownaniu do waszych dzieci to jak wrobel zwykly dzien to bylo rano i wiecz mleko, deserek i kaszka-wsio. zalamka co?---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- ok, ja sie juz zegnam. tz wrocil z pracy, zwalniam kompa z przyjemnoscia i ide sie glebnac do wyrka. mam dosc dzisiejszego dnia i wogole mam dosc
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia napisałam CI cos na roślinach
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jakieś 1,5 mca temu był kryzys z jedzeniem, zwłaszcza obiadów. pomogła zmiana Igulcowej miseczki na "dorosły" talerz
mogłam jej dawać to samo, tyle że w jej misce i za nic nie chciała. z dużego talerza i owszem. i od tamtej pory je tylko na normalnych.---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Mała a zamiast deserku drobno pokrojonego owoca by nie ruszyła ? ja daję gruszki, jabłka, grejpfruty, maliny, borówki, śliwki, brzoskwinie. no co kupię. albo mała kanapka w kostkę, a nuż jej się spodoba. |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- a dużo je Maja chrupek ? może to przytyka jej mały żołądek ? u mnie młoda je ostatnio: rano kaszka (150) ok.południa zupa/ ewnet. coś z mielonego mięsa (nie wiem ile, ale pewnie 1/4 tego ile ja bym zdołała wciągnąć )ok. 16 owoc(mały talerzyk) ok. 18 kanapka z wędliną i pomidorem (okrojona ze skórki średniej wielkości kromka) ok. 20 mleko (maks 240 lub mniej) w międzyczasie ze 2 chrupki lub biszkopty. nie w całości,bo mnie dziecko też dokarmia tylko różnica jest taka,że Iga zje swoją kanapkę a chwilę potem tata przychodzi z kolacją, i ona się buntuje, że się z nią nie dzieli mimo, że na bank głodna nie jest.
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
aleto nie jest mój storczyk tak tylko wziełam zdjęcie pierwsze lepsze z neta....
jutro zdjęcie mojego zrobie to mi Moluśka doradzi ![]() Moja też z zamiłowaniem roznosi buty po pokoju a my juz w domu bo tesciu cos sie zaczał rzucac i ucieklismy....może nie dosłownie ale sie prestraszyłam...a tz stwidził ze to jeszcze nie byłkrzyk i ze jeszcze nie był zly...To ja nie chce wiedziec jakon wyglada jak naprawde jest zły a teraz mysle jak tam teściowa
Edytowane przez LeoNa86 Czas edycji: 2009-09-17 o 21:55 |
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Baby, rozwalacie mnie Hmmm.... Maja, faktycznie mało jada..... a mleka częściej też nie chce? Bo moja to z "normalnych" rzeczy tylko zupy je, trochę deserków, a poza tym to żyje mlekiem...... może jakby więcej mleczka piła?? |
||
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja to mleka jak najmniej....żebym nie wiem ile jej zrobilato i tak zawsze zostawi...
lece spac dobranoc kochane |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
To ja juz nawet nie pisze co jada i w jakich ilosciach moje dziecie. Dzis mi zrobil 2 razy wstydu takiego. Zjadl obiad w domu i poszlismy na spacer, wpadlam na chwile do sklepu kupic cos do picia i przechodzilismy obok lady z wedlinami a on na caly regulator AAAMMM!!! no i oczywiscie wszyscy na nas...a wczesniej u lekarza jak bylismy, to tez co chwile tylkoAMMM wolal! normalnie kosmos, musze miec caly czas przy sobie cos do jedzenia, bo jak jedziemy autem czy w wozku to tez jest ciagle AMM!! nie wiem po kim on to ma?
moj mleko pija 2x- jak sie obudzi i idzie spac...nie wiem ile powinien? ale jakos tak wychodzi, ze nie pija wiecej. pozatym dalam mu ten pepti, lekarka mowila, zeby dawac o 1 miarke mniej normalnego i dac miarke tego, bo to podobno okropne jest...no to dalam oczywiscie inaczej 2 pepti i 5 normalnie i wydudlal do dna...wiec chyba nie bedzie tak zle Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2009-09-17 o 23:06 |
|
|
|
#2211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Witam baby, znowu gonicie ze ciezko nadrobic
. bede miala lekture do podusi przynajmniej![]() Mala, wlasnie przeczytalam o klopotach Majeczki z jedzeniem. A ona tak zawsze czy ostatnio zaczela tak malo jesc? bo moze to zabki. Wierz mi, ze moj mlody potrafil nic kompletnie nie jesc w ciagu dnia, tylko na mleku jechal, i tak przez dwa tyg. A jesli Twoja kruszynka p prostu tak ma ze malo je, to niestety musisz sie troche powysilac, zeby achecic ja do jedzenia typu wymyslne kanapeczki, zupka z usmiechem..moze tedy droga? trzymam kciuki za Maje! U Mario dzis wrocil apetyt. Powod prosty: zeby. Uwaga - ida 4 na raz! znalazlam przyczyne wieczornego placzu. Dzis byl tylko jeden protest, ale sie polozyl po spiewaniu, czytaniu ksiazek, pokazaniu, ze misiu idzie spac i podusia juz czeka..spoko .Bylam na targach..wow, alez sie wina nazlopalam . Zrobili fajna degustacje, byli somelier z prawdziwego zdarzenia.. 20 wrzesnia jest taki fajny program zwiedzanie winiarni w calym regionie pewnie nie pojedziemy, bo kto z mlodym zostanie, a z nim to nie ma gdzie sie ruszac z miejsca. No coz, w nastepnym roku. A moze Wy tak do mnie rpzyjedziecie na tour po winiarniach 31 maja?
Edytowane przez marticia Czas edycji: 2009-09-17 o 23:41 |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
a mój Karolek to mleka nie pije wcale
rano pije z butelki kaszkę sinlak teraz to juz sukces bo wypija 200 ml. po 2 - 3 godz. kanapkę chlebka przeważnie zje całą kromkę ale bez skórek potem przed spaniem ok 14 zupkę po spaniu znów obiadek na kolacje kromkę chlebka i przed samym spaniem kaszkę sinlak to tyle miedzy czasie oczywiście herbatki mała u nas jak był słaby apetyt to działało jak Karolek jadł z misiem //maskotką //najpierw jadł misio parę razy a potem dawałam jemu i jadł a jak nie chciał jeść kanapki to dostawał kawałek chlebka nie posmarowanego do ręki i tak sobie chodził i jadł i jakieś pół kromeczki to mi zjadał co do katarku to Karolek niby ma bo leje się z noska choć nie tak mocno ale jak chce mu wyczyścić fridą to tam nie ma nic w nocy mu też nie przeszkadza więc nie jest najgorzej thu thu może ta rutinoskorbina mu pomaga dostaje dziennie jedną wieczorem przed spaniem ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- a jeszcze chciałam dodać że Igunia ślicznie wygląda w tej sukience jak modelka |
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
modelka jeszcze kima, ja wstawałam z małżem przed 7 i już kawkę kończę
za dużo snu ostatnie dni chyba miałamdziś piątek ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- hałas robię (czajnik, rolety itp.) żeby dziecko obudzić umalowałam się już, zrobiłam sobie śniadanie (ale czekam na młodą bo zawsze ze mną jeszcze dojada pół kromki lub maślankę), woda gorąca,tylko kaszę wymieszać, a za jej drzwiami wciąż cicho. |
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
baby kochane, dzieki za porady
Jowiszku - ona z miseczki juz dawno nie je, dorosly talerz dalam ponad miesiac temu owocow troche je ale w ostatnich dniach juz tez nie chciala...wczesniej jadla banany, nektarynki, brzoskwinie i sliwki. dzis mnie zadziwila bo przespala cala noc co w ostatnich tygodniach sie nie zdarzalo ![]() zobaczymy co bedzie, zamierzam jej robic kaszke wieczorem na pepti bo ona jednak powinna 2 mleczne posilki dziennie jesc. sinlac jest bezmleczny wiec sie nie liczy. pranie zrobilam, zaraz wieszam i wychodze na szybkie zakupy a potem drzemka. do 13 musi byc po spaniu bo jedziemy odebrac paszporty. |
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
uu,to się rozminiemy bo u mnie drzemka dopiero przed 13.
ja już mam obiad prawie gotowy,dziś znów spaghetti jej robię. tylko tym razem kupiłam pomidory w puszce zostało mi wysuszenie włosów, ubranie się i idziemy na pocztę i mini zakupy. za 30 min.pewnie
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
hello
a ja usypiam wyjca, bo wczoraj strasznie mi wrzeszczał w sklepie bez porannej drzemki, wiec dzis musi odpocząć, ale słyszę, że muzyczki sobie zapodaje w łożeczku, wiec chyba nici ze spania Jowiszku, a czemu nie używasz świeżych pomidorów? sezon trwa wiec świeższe witaminy są w takich słonecznych czerwonych kulach ja szybko takie sparzam, obieram, i kroję, nawet jak sie nie rozgotują na papkę to i takie Miki wsunie ze smakiemwłasnie zjadlam kanapkę z serem śmierdziuchem, chyba za dużo juz dojrzewał, bo nie byłam w stanie dokończyć chyba bedę sie zbierać, bo dochodzi mnie marudzenie z pokoiku dzis Lidl w planach, bo były tam w ofercie jakies zabezpieczenie antydzieciowym łapkom, bo Miki non stop mi otwiera lodówkę, bo coś mam słabą uszczelkę
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Jowisz, Anka, a zapodacie na roślinach instrukcję robienia takiego spagetti?
ja nie nawidze gotować, cieżko mi to przychodzi, ale cóż, trzeba rozpocząć pracę u podstaw... na dziś młoda ma zupkę z cielęciną... |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, 1,5godziny spaceru za nami.
Aniu dopiero teraz kupiłam fajne pomidorki, w domu miałam sklepowe twarde byle co. Doszły czekoladowe ciuszki z all dla małej, śliczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

w ogole ma łaskotki na calym ciele i uwielbia jak sie go laskocze
(ale conajwyzej grzanca)

najpierw zabrała się za pampersy bo stały za łóżeczkiem, ale przyszedł tata i zabrał zabawkę więc była 2 sekundowa syrena, herbatka i śpi 
nie je, nie pije-smarka i wyje - to tak w skrocie
mam dosc 
bo Olcia to chyba potrafi