|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Ostrzegam przed wizażanką zakochanawmoimbartusiu77. do wymiany wprawdzie nie doszło więc na negatywa się nie kwalifikuje, ale:
1. Wizażanka kilkukrotnie próbowała w trakcie negocjacji przechodzić na PW, pisząc w sprawie wymiany w tej formie. 2. Co chwilę zmienia zdanie - pyta o przedmiot, po dobie pisze że nic nie znalazłam, potem nie pamieta co chciała, potem się zgadza na wymianę, potem rezygnuje - i to wszystko w ciągu 4 dni... 3. Swoje kosmetyki liczy według cen na KWC, wklejając nawet odpowiednie linki, cudze - po cenach na allegro, co jest według mnie dość bezczelne. Ja za wymiane podziekowałam z taka osobą, ostrzegam innych bo dla mnie jest podejrzana. |
|
|
|
#2192 |
|
Kici kici miau miau
|
co do punktu 2.. tu jest wiecej takich osob i niezmiernie mnie to wkurza.nie mowie o rezygnacji, tylko jesli cos interesuje wizaanke u mnie a ja chce sie z nia wymienic to czy jest problem zeby napisac np. prosze o czas albo jednak podziekuje? bo juz spotkalam sie patre razy z tym ze Wizazanka pyta o cos, uzyskuje pozytywna odpowiedz po czym znika bez sladu..
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
hej po pierwsze ja napisałam Ci że nic nie znalazłam bo jak wchodziłam na wątek drugi raz to wyświetlało mi się od razu od połowy.. zresztą tłumaczyłam Ci to i przepraszałam ze trzy razy na prw.. że zrobiłam to z głupoty sama się do tego przyznałam po prostu nie zauważyłam najzwyczajniej w świecie że pasek jest w połowie strony..
przez cały nasz kontakt byłam dla Ciebie miła, przepraszałam za każdą gafe, nie jestem typem kombinatora... po drugie nie wiedziałam że wymieniać trzeba się na widoku serio.. myślałam że można wymienić się na prw.. nie miałam o tym pojęcia zresztą nie wiem nadal czy tak jest.. po trzecie stwierdziłam że nie chce pur blanki która ma rok skoro na allegro mogę ją kupić za 20zł a Ty chciałaś ode mnie dużo rzeczy za nią nie moja wina że kupiłaś ją akurat po cenie regularnej w katalogu.. a ja potem się nad tym zastanowiłam i wymiana ta była dla mnie nie opłacalna skoro chciałaś za perfumy warte 20zł na allegro moje rzeczy które na allegro zaznaczam na ALLEGRO wyszły by koło 40zł.. po czwarte swój kosmetyk jak wiesz dobrze też policzyłam po cenie na allegro więc to już nie ja jestem w tym momencie bezczelna.. po piąte to ja jednak ostatecznie podziękowałam za te wymianę a nie Ty bo mi się to kompletnie nie opłacało.. po prostu niektórzy są tutaj nowi i ja czytałam regulamin i nikomu nie robię nic na złość i nie było to nigdy moim zamiarem zresztą pierwszy raz spotkałam się z taką nieuprzejmością i moim zdaniem to nie w porządku że piszesz że trzeba na mnie uważać podczas gdy wszystkie moje wymiany to oceny pozytywne i osoby są bardzo zadowolone - no chyba że uważasz że zmuszam ich do pisania mi dobrych opinii bo nie zdziwiłabym się jakby tak było.. aha i chyba kulturalniej było najpierw napisać do mnie a potem obsmarowywać mnie na forum - no ale tak jest najłatwiej rozumiem szkoda czasem słów po prostu na niektórych ludzi... pozdrawiam Edytowane przez szczęście_jest_blisko Czas edycji: 2011-04-19 o 18:50 |
|
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeczysz sama sobie w tym momencie."6.Posty namawiające do rozpoczęcia prywatnej korespondencji będą usuwane; uprasza się prowadzić całą korespondencję na forum, a mailem przekazywać sobie jedynie dane adresowe" Poza tym rada na przyszłość - nie bądź taka w gorącej wodzie kąpana, wrzuć na luz, bo jak w moim starym wątku zaproponowałaś mi wymianę, to ja odpisałam, że potrzebuję czasu do namysłu i odezwę się wieczorem na drugi dzień. W tym czasie napisałaś w moim wątku kilka postów ponaglających/przypominających i do tego 2 wiadomości PW z żalem, że "miałaś przecież odpisać". Zrozum, że nikt nie siedzi na wizażu 24 godziny na dobę i strasznie denerwujące są takie ciągłe ponaglenia... |
|
|
|
|
#2195 | |
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() Naprawdę czy tak trudno przeczytać cały regulamin i po prostu do niego się stosować , nie jest ani długi ani skomplikowany
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
ok co do regulaminu bardzo przepraszam poprawię się
![]() co do tego ponaglania też przepraszam byłam wtedy nowa na forum i faktycznie wszystko chciałam szybko, szybko zmieniło się to teraz na prawdę.. sama mam do siebie pretensje o tamto i wiem że to mogło być irytujące![]() ale co do reszty co napisała na mnie ta wizażanka to na prawdę bezpodstawne oskarżenia i po prostu bardzo mi przykro z tego powodu bo to jest psucie opinii najzwyczajniej w świecie Nikogo w żaden sposób nie mam na celu urazić Ta wizażanka nie napisała do mnie nic kompletnie aporpo mojego zachowania tylko wypisuje to na forum czy nie warto najpierw sięgnąć po łagodniejsze środki niż od razu tak drastycznie? co do moich błędów poprawię się obiecuję, ale też nie pozwolę na zasmarowywanie mnie nieprawdą ![]() trzymajcie się dziewczynki i jeszcze raz przepraszam
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Kilkukrotnie przechodziłam tez z powrotem na forum gdy pisalas na PW - no nie przyszło mi do głowy ze wizażanka z kilkoma przekupkami nadal nie przeczytała regulaminu.I napisz konkretnie w którym miejscu pozwoliłam sobie wobec Ciebie na "zasmarowywanie mnie nieprawdą". JEsli sobie zyczysz moge wkleic wiadomosci prywatne. Podważasz że pisałas do mnie na PW, że sama nie pamietasz o co pytalas i ze cos chcialas, czy że proponujesz wymiane po cenie z allegro? ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- A sytuacje opisałam bo wyglada mi to na krecenie. Niejedn raz bylo tak, ze wizaznka, ktora oszukano, opisywala sytuacje i nagle pojawialo sie kilka-kilkanascie osob, ktore tez mialy co do tej osoby swoje podejrzenia albo zarzuty, ale nie kwalifikujace sie do przekupki. Nikt nigdy nie byl w stosunku do mnie tak bezczelny, by wyceniac moje rzeczy wedlug allegro, albo ciuchy wedluig cen z second-handu - nie przywyklam zatem i zapewniam, ze nie jest to w tym miejscu czyms normalnym
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo rzeczy używane (ciuchy) - je trudno wycenić, bo chyba bardziej tracą na wartości niż kosmetyki |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wymieniajace się za ubrania wyceniaja mniej wiecej rzeczy nowe według ich sklepowej wartości, nowe bez metki - troche odejmują (z 10%?), uzywane w bdb stanie na 50% wartości, i im gorszy stan tym niższa wartość - tak mniej więcej oczywiście, to wynika z obserwacji, nie z zasady pisanej. Przy czym nikt jakoś nie argumentuje, że np. "Twoja bluzka z h&m jest warta 20 zł, z nie 50zł, bo mogła być na przecenie kupiona" A ja się nagle dowiaduję, że mam perfumy warte 20zł, bo ktos gdzieś kiedyś wystawił je na all, przy czym nie wiadomo, czego do butelki dolał... No niestety ale trzeba przyjąć jakiś jeden system wyceny - jednak wiekszość dziewczyn opiera się na KWC. A jak czegoś nie ma na KWC to dopiero szuka w necie i tez ocenia wartość rozsądnie, a nie według najniższej znalezionej ceny. A akurat Avon ma katalog i ceny łatwo sprawdzic, bo nie zależą od sklepu.
Edytowane przez Jeanette83 Czas edycji: 2011-04-20 o 18:56 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2200 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Coś mi się jednak zdaje,że to taka stała (i jak się nad tym zastanowić - ludzka) tendencja,do oceniania własnych rzeczy wyżej niż cudzych
![]() Powiem szczerze,że jakiś czas temu zajmowałam się dużo rynkiem wtórnym nieruchomości i tam ta zasada działa całkiem,że tak powiem,legalnie ![]() To taka moja tylko lużna uwaga ![]() Wesołych Świąt,Dziewczynki i żeby Wam zajączek przyniósł różne fajne rzeczy w koszyczku (to taki bardziej gdański zwyczaj chyba,że są prezenty od zajączka
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
ja w obie strony wtedy szacuję po All
i moje i wizażanki ![]() z ciuchami moim zdaniem więcej jest "naciągania", co do stanu rzeczy - dobra fotka czyni cuda, dodatkowo nie wiadomo, czy rzeczywiście jest to rzecz wizazanki, czy ciuchlandowa. Jeśli kosmetyk jest sfotografowany i ma podany kod ważności - w większości dostaję to, co widzę. jeśli jest to wymiana ciuch za ciuch, to jeszcze ok, ale jeśli ja mam dać kosmetyk za ciuch, to z mojego doświadczenia muszę to robić bardzo ostrożnie |
|
|
|
#2202 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Zresztą także kiedy mówiłam na tutejsze kluski "kopytka" (bleee, jakieś mam niefajne skojarzenia ) szagówki. A wyjaśnienie, bardzo proste, że kluski kroi się przecież z wałeczka "na szagę" czyli na skos i stąd nazwa, też powodowały dziwne minki czasem
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam taka uwage (nie wiem czy to dobre miejsce, ale innego nie znalazlam
)...aby uniknac sytuacji o jakich niedawno byla mowa (zastrzezenia do rzeczy z wymiany po miesiacu od ich otrzymaniu itp)...moze warto zaznaczac w watku wymiankowym, ze sie wyslalo/otrzymalo rzeczy z wymiany
|
#2204 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() tu nie chodziło o to czy ktoś otrzymał/nie otrzymał, tylko o zastrzeżenia do oryginalności lub terminu ważności kosmetyku, przy czym dowodu/kosmetyku nie było już ![]() za to roszczenia i odgrażanie negatywem i owszem
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
ale jezeli bylby wpis o otrzymaniu kosmetykow (bez zastrzezen), to wszelkie roszczenia (rowniez negatywne przekupki) bylyby niezasadne....takie forumowe domniemanie niewinnosci
|
#2206 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Wszystko super i w przemiłej atmosferze ![]() to nie to samo? Rozumiem Twoją intencję , nie chcę komentować dalej tego konkretnego zachowania, choć ciśnie mi się to i owo na klawiaturkę i dodam że byłyby to także cytaty innych, a nie tylko moje zdanie
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byl jeden z przykladow, bo taka sytuacja rozwiazalaby (po czesci) brak przekupki (na co tez sie dziewczyny uzalaja tutaj... przynajmniej sytuacja bylaby jasna (wtedy wyslane. wtedy otrzymane (bez zastrzezen) i mamy jasna sytuacje...ale sie nie upieram...jakos tak mnie naszlo i postanowilam komunikowac takie 'wydarzenia' w watkach wymiankowych
|
|
#2208 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
to wiem dość dobrze
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
temat wyceny fantów już się przejwijał.
Powiem tak... staram się wyceniac uczciwie,ale w zasadzie to też liczę sie z tym co za ile mogę nabyć. Co do Avonu czy Oriflame..to tam zawsze sa promocje,wiec wcale nie dziwie się,że nikt nie liczy tego "po normalnych cenach" tylko po promocyjnych, bo tam caly czas sa promocjwe i tak anprawde liczymy po kwocie za która legalnie możesz nabyć coś.
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzilo jedynie o zapis jak na wspolnozakupowym perfumowym (wyslane/otrzymane) w watku...ale juz nie mecze tematu... ![]() wesolych swiat ![]()
|
|
#2211 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
teraz zobaczyłam jakiego byka strzeliłam - miało być"coraz więcej wizażanek ma problem z przestrzeganiem podstawowych zasad" - zjadłam wizażanek, dodałam m (zamiast ma jest mam) i wyszło ... jak wyszło
|
|
|
#2212 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Ze względu na narzekania i problemy z forum wróciliśmy do starego, wizażanki są niereformowalne
![]() Poznikały posty z wczoraj, wszystkie wątki założone oraz przekupki. |
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2214 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wchodzę i patrzę co jest grane- stara szata . Wszystko wyraziście![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2216 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
niestety nie tylko to znikło, mam w mailu info o PW od wizażanki z 9.14. I niestety ... nie ma tego PW, za to stare, odczytane non stop jako nieodczytane
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
polecam stronke poczty polskiej - śledzenie przesyłek http://sledzenie.poczta-polska.pl/
niestety jak na razie wchodza tylko kody z paczek, bo list polecony nie wszedł mi zaden ale chociaz tyle dobrego - bo mozna sprawdzic kiedy nadana paczka i kiedy odebrana - sa dokładne daty
|
#2218 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
, a na druku adresowym do paczki on jest już w całości wydrukowany
|
|
|
#2219 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Mam propozycje, która może rozwiązac problemy szybkowatkowe
Wątek raz w miesiącu, zawierający w nazwie "nick, miesiąc + reszte". Dla niektórych to może byc za mało, lub za dużo, ale trzeba jakoś wypośrodkować. Licze na Waszą opinie, ewnetualnie inne pomysły. Jeśli coś ustalimy można z tym iść do szefostwa. |
|
|
|
#2220 |
|
moderatorka też wizażanka
Przekupka: 55 pkt / 100% pozyt.
|
Opcja raz w miesiącu z odpowiednim zapiskiej jak najbardziej na tak
|
|
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Przeczysz sama sobie w tym momencie.

). Kilkukrotnie przechodziłam tez z powrotem na forum gdy pisalas na PW - no nie przyszło mi do głowy ze wizażanka z kilkoma przekupkami nadal nie przeczytała regulaminu.

, nie chcę komentować dalej tego konkretnego zachowania, choć ciśnie mi się to i owo na klawiaturkę

. Wszystko wyraziście
ale chociaz tyle dobrego - bo mozna sprawdzic kiedy nadana paczka i kiedy odebrana - sa dokładne daty