![]() |
#2191 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: Pretty Little Liars - wszystko na temat serialu
Oby jednak się skończył
![]()
#2192 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
BAN stały
|
a pamiętacie wszystkie te końcówki odcinka z ee 'A' ? ja pamiętam motyw ze szczurami,tą taśmą i pucharem , co tam jeszcze było ? no i ostatni odcinek - ogródek i pies :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jeszcze naukę francuskiego, zniszczenie tej fontanny (?) dla Ali, zamalowanie liczby mieszkańców miasta, rozmowę z babcią od bransoletek, wykasowanie danych z komputera Emily, oglądanie raz po raz nagrania kiedy dziewczyny odczytują sms o tym, że Spencer jest osobą podejrzaną o zabicie Ali, wizytę na grobie pani Potter, robijanie cukierowego serca Hanny. I więcej nie pamiętam ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Raczkowanie
|
raz było zakończenie kiedy dziewczyny wywaliły do rzeki akta od psychologa Jenny i A. to zebrało na drugim brzegu
![]() Pamiętacie ta babke od bransoletek? Ona sie chyba do A. zwracała jako do 'jej' |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
ja pamiętam jak był jakiś bal w szkole czy coś , tam gdzie Hanna tańczyła za pieniądze (haha jak to brzmi ) i były jakieś cyrki z Tobym w szkole , gdy mama Arii podawała płaszcz "A" , było widać tylko czarne skórzane rękawiczki i mówiła "mam nadzieje , ze dobrze się bawiłeś'/aś"
#2197 |
Konto usunięte
|
Co do zakończenia ostatniego odcinka: miałam wrażenie że A skręci temu pieskowi kark, nie wiem czemu mi się to tak skojarzyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Raczkowanie
|
Może przeanalizujmy te końcówki kim może być A.
-Biorac pod uwagę ten bal musi być to uczeń/uczennica badz jakiś rodzic,nauczyciel/opiekun czy ktoś z zespołu. Uczennica może być Mona,opiekunem Ezra albo matka Ari (nie wiem czemu przyszła mi ona do glowy) no i Ian. Inni raczej nie mieli wstępu na bal. -W sklepie z Bransoletkami kiedy rozmawia z tą babcia to musi wskazywać ,że A. jest osobą przkonująca o silnym charakterze,przebiegłą bądz mającą dużo kasy i dzieki temu przekupiła staruszkę. -końcówka kiedy A. jest oprowadzana po domu Emily. Jak myślicie rodziną ,która chciała wynając dom na rok może być A. ? Jesli byłby to ktoś znajomy to ludzie z ulicy mogli by rozpoznać go,że wchodzi do domu Emily i nie wiadomo po co i byłoby to podejrzane chyba ,że byłbyto ktoś bliski rodzinie lub Emily czyli kolezanka,kolega bądz jakiś RODZIC? to raczej nie był Ian bo gdyby swobodnie się poruszał tak po mieście to było by dziwne xd Ostatnie: po co A nosi rekawiczki? może po to ,żeby ukryć kobiece dłonie? Napisze jeszcze argumenty za tym ,że A. jest MOna: -kiedy była impreza u Hanny, MOna tam była i mogła ukraść kase. Zaplanowała to,żeby mogła wejść swobodnie do domu i podejrzenia skierować na innych. -Kiedy Hanna została potrącona stalo się to na obozie Mony gdzie ona z pewnością znała dobrze ten obóz i wszystkie kryjówki gdyż była organizatorką. -podpis na gipsie Hanny mogła zrobić osoba ,która ją odwiedziła czyli Mona -czesto sie pojawia jako postać w tle. -jest przebiegła mogła przekonac i przekupić staruszkę W ksiązce chyba było tak ,że A. ginie chcąc zepchnąć którąs z dziewczyn (nie pamiętam jaką) z klifu albo jakiegoś urwiska a sam spada. I ta sytuacja w kościele pasowałaby do tego momentu w ksiązce. Może Ian był A. z kimś innym i mieli oni jakiś konflikt i chcieli się nawzajem wyeliminować. Bądz Brat Alison był wtedy na wieży. Obstawiam ,że A. może być też siostra bliźniaczka Alison ,która pewnie się pojawi bo była w ksiązce. Siostra Alison miałaby motyw bo nie lubiła siostry. Jakby coś to uważam ,że A. to nie jest jedna osoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;27769205]Co do zakończenia ostatniego odcinka: miałam wrażenie że A skręci temu pieskowi kark, nie wiem czemu mi się to tak skojarzyło
![]() o tym samym pomyślałam...i jedna myśl: 'już po piesku'
![]() |
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba nie bardzo, bo ona podawała płaszcz A. ![]()
![]() |
#2201 |
BAN stały
|
A mi się wydawało , że Ezara podawał płaszcz
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- jak dla mnie któreś z rodziców odpada . nie rozumiem motywu "A" , ale rodzice jakoś mi nie pasują . |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Raczkowanie
|
Już dokładnie nie pamiętam kto podawał płaszcz. Podałam tylko takie tezy ;P a nie pewne fakty
![]() pozatym to ,że ona podawała płaszcz nie znaczy ,że nie może ona działać razem z A. może tak specjalnie powiedziała bo się znają xd jednak mysle ,że ona raczej nie jest A. Bo to troche naciągane by było..chociaż...w tym serialu większośc faktów jest naciągana xd |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
płaszcz na 100 % podawała mama Ari
![]() ![]() ![]() Ezra pewno też nie jest A. Nadal stawiam na policjanta :P Chociaż to by było zbyt oczywiste ![]()
#2204 |
BAN stały
|
Ale chyba wtedy nie było zimno, a ktoś w rękawicach > dziwne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Raczkowanie
|
...chyba że byłby to policjant jedzacy na motorze ( to wyjąsnia te rękawice)
Być może jednak te rękawice poprostu są dane od reżysera ,żeby widz nie mógł sie domyślec po szczegółach kto to jest i żeby tylko wiedział ,że A. ciągle wśród nich się znajduje. Ja nadal obstawiam ,że A. to nie jest jedna osoba. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
Myślę, że rękawice są po to, aby nie zostawiać odcisków palców. A poza tym, nie uważacie, że gdyby mama Arii była A i wiedziała o jej romansie z nauczycielem, to nic by nie zrobiła? Raczej zakazałby jej się z nim widywać, itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Raczkowanie
|
Dla mnie serial naprawdę sporo straci, jeżeli A okaże się kimś nowym, kogo jeszcze nie poznaliśmy, nawet jeżeli byłaby to bliźniaczka. Bo w sumie po co to oglądamy? I tak nie byłoby możliwości się tego domyślić, skoro nie znamy wszystkich zamieszanych w to postaci. Już wprowadzenie tego policjanta mnie trochę zirytowało, bo wychodzi na to, że w zagadce odgrywa jakąś rolę, a pojawia się praktycznie na koniec 1 sezonu... Nie wiem, czy któraś z was oglądała Veronicę Mars, ale tam sprawca był zawsze osobą, która się przewijała przez serial. Takie rozwiązania straaasznie mi się podobają i mają sens
![]() aaa i jeszcze co do rękawiczek. Hm racja, to jest pytanie, dlaczego nie rzucają się w oczy. Na tym balu mógł to być dodatek do kostiumu, ale wtedy musiałaby to być kobieta. Chociaż z drugiej strony te rękawiczki są dosyć 'ciężkie', raczej kiepski dodatek. Może ta osoba ma jakąś bliznę na ręcę? i rękawiczki ją zasłaniają. No ale tutaj pojawia się problem, że przecież my nie znamy nikogo takiego. Dlatego to się robi bez sensu. Jeszcze ta teoria z motorem mi się podoba. I w sumie nie przypominam sobie więcej sytuacji, w których A ma kontakt z innymi ludźmi i nosi rękawiczki. Reszta to raczej A robiąca/y coś po zmroku, kiedy nikt tego nie widzi. Zastanawiające po co te rękawiczki, ale tutaj byłabym skłonna uwierzyć, że chodzi o te odciski palców.
#2210 |
Rozeznanie
|
Rękawiczki można też wytłumaczyć chorobą, np AIDS, bądź kurzajkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle, ze rekawice nie muszą być niczym wytłumaczalne. Budzą lęk, dezorientację i odwracają uwagę, wystarczający motyw, żeby je zastosować. Dzięki nim, reżyser może w każdej chwili zmienić scenariusz i zastąpić A. inna osobą, bo i tak nie wiemy czy to kobieta, czy mężczyzna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Raczkowanie
|
No ok, ale my się staramy jakoś racjonalnie to wytłumaczyć. Nadal mam nadzieję, że to wszystko jakoś logicznie da się posklejać i finał zaskoczy wszystkich widzów. Jeżeli rękawiczki są używane od tak, jeżeli te wszystkie zakończenia nie będą miały później większego sensu - to sorry - ja żałuję, że to zaczęłam oglądać.
#2213 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() jeej ja już chcę żeby się serial skończył i chcę wiedzieć kto jest "A" ![]() zastanawiam się też jakby mógł wyglądać koniec "A" się chyba sama/sam nie ujawni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Raczkowanie
|
Noszenie ich cały czas musi miec jakiś powód bo tak to osoba która nosi takie wielki skórzane rękawice by rzucała się w oczy za bardzo innym ludziom. Dzieki tym rękawicom A. nie zostawia śladu ale musi być powod dla którego ona je nosi swobodnie nawet jak jest gorąco. Może to jakąs choroba,może poparzenie( co wy na to jakby tak osoba znajdywała się w tym garazu? co była jenna?) a może poprostu ktoś jedzi motorem i je nosi.
Dziewczyny w pewnych sytuacjach zachowują się bezmyslnie np. skasowanie filmików z laptopa Emily ,jakby dziewczyny nie mogłby wykonać więcej kopii. Za to sa tak byste ,że wyczaiły odrazy ten dyplom Ezry w gabinecie psycholog Edytowane przez Lenka_Magda Czas edycji: 2011-06-27 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2216 |
Naczelna Wizażanka:)
|
A ja się tak nie nakręcam, zobaczymy, oby rozwiązanie nie było zbyt głupie, bo się zniechęcę
![]()
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie by było też jakby się odwołali to tych zakończeń odcinków, których jeszcze nie wyjaśnili. Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2011-06-27 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
też wątpię, czy pokażą, dlaczego A. nosi rękawice... ogólnie straszny chaos z tego serialu :/ i na początku się fajnie oglądało a jest co raz gorzej, także nie czekam z utęsknieniem na kolejne odcinki
![]()
#2219 |
Zakorzenienie
|
haha ja też myślałam , że będzie po psince :P piesek coś niuchał w jednym miejscu w kwiatkach, a była wstawka , gdy Ali mowila ' ze ma wszedzie kryjowki nawet w ogrodku' tez mialyscie wrażenie , że tam cos jest?
btw cos mi sie zdaje , ze serial niestety nie skonczy się na 2 sezonie , no chyba , że będzie to naprawde długi sezon , bo brną ciągle w nowe rzeczy.. tylko się bać następnych odcinkow
#2220 |
Zakorzenienie
|
Dziś kolejny odcinek <3 Moje życie toczy się od wtorku do wtorku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.