Pretty Little Liars - wszystko na temat serialu - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 08:27   #2191
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dot.: Pretty Little Liars - wszystko na temat serialu

Oby jednak się skończył bo już wszystko robi się naciągane.
Stary 2011-06-26, 09:28   #2192
Irreplaceable
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EjjSenioritta Pokaż wiadomość
może poznamy "A" i okaże się , że inna dziewczyna zginie i będzie "B"
hehe dobre w tym serialu wszystko jest możliwe
Irreplaceable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 11:12   #2193
EjjSenioritta
BAN stały

a pamiętacie wszystkie te końcówki odcinka z ee 'A' ? ja pamiętam motyw ze szczurami,tą taśmą i pucharem , co tam jeszcze było ? no i ostatni odcinek - ogródek i pies :d
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:47   #2194
carpaibex
Zakorzenienie

Ja pamiętam jeszcze naukę francuskiego, zniszczenie tej fontanny (?) dla Ali, zamalowanie liczby mieszkańców miasta, rozmowę z babcią od bransoletek, wykasowanie danych z komputera Emily, oglądanie raz po raz nagrania kiedy dziewczyny odczytują sms o tym, że Spencer jest osobą podejrzaną o zabicie Ali, wizytę na grobie pani Potter, robijanie cukierowego serca Hanny. I więcej nie pamiętam ^^
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:55   #2195
Lenka_Magda
Raczkowanie

raz było zakończenie kiedy dziewczyny wywaliły do rzeki akta od psychologa Jenny i A. to zebrało na drugim brzegu
Pamiętacie ta babke od bransoletek? Ona sie chyba do A. zwracała jako do 'jej'
Lenka_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:07   #2196
thePhantom
Zakorzenienie

ja pamiętam jak był jakiś bal w szkole czy coś , tam gdzie Hanna tańczyła za pieniądze (haha jak to brzmi ) i były jakieś cyrki z Tobym w szkole , gdy mama Arii podawała płaszcz "A" , było widać tylko czarne skórzane rękawiczki i mówiła "mam nadzieje , ze dobrze się bawiłeś'/aś"
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 09:19   #2197
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Co do zakończenia ostatniego odcinka: miałam wrażenie że A skręci temu pieskowi kark, nie wiem czemu mi się to tak skojarzyło
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 09:39   #2198
Lenka_Magda
Raczkowanie

Może przeanalizujmy te końcówki kim może być A.

-Biorac pod uwagę ten bal musi być to uczeń/uczennica badz jakiś rodzic,nauczyciel/opiekun czy ktoś z zespołu. Uczennica może być Mona,opiekunem Ezra albo matka Ari (nie wiem czemu przyszła mi ona do glowy) no i Ian. Inni raczej nie mieli wstępu na bal.
-W sklepie z Bransoletkami kiedy rozmawia z tą babcia to musi wskazywać ,że A. jest osobą przkonująca o silnym charakterze,przebiegłą bądz mającą dużo kasy i dzieki temu przekupiła staruszkę.
-końcówka kiedy A. jest oprowadzana po domu Emily. Jak myślicie rodziną ,która chciała wynając dom na rok może być A. ? Jesli byłby to ktoś znajomy to ludzie z ulicy mogli by rozpoznać go,że wchodzi do domu Emily i nie wiadomo po co i byłoby to podejrzane chyba ,że byłbyto ktoś bliski rodzinie lub Emily czyli kolezanka,kolega bądz jakiś RODZIC? to raczej nie był Ian bo gdyby swobodnie się poruszał tak po mieście to było by dziwne xd

Ostatnie: po co A nosi rekawiczki? może po to ,żeby ukryć kobiece dłonie?

Napisze jeszcze argumenty za tym ,że A. jest MOna:

-kiedy była impreza u Hanny, MOna tam była i mogła ukraść kase. Zaplanowała to,żeby mogła wejść swobodnie do domu i podejrzenia skierować na innych.
-Kiedy Hanna została potrącona stalo się to na obozie Mony gdzie ona z pewnością znała dobrze ten obóz i wszystkie kryjówki gdyż była organizatorką.
-podpis na gipsie Hanny mogła zrobić osoba ,która ją odwiedziła czyli Mona
-czesto sie pojawia jako postać w tle.
-jest przebiegła mogła przekonac i przekupić staruszkę

W ksiązce chyba było tak ,że A. ginie chcąc zepchnąć którąs z dziewczyn (nie pamiętam jaką) z klifu albo jakiegoś urwiska a sam spada. I ta sytuacja w kościele pasowałaby do tego momentu w ksiązce. Może Ian był A. z kimś innym i mieli oni jakiś konflikt i chcieli się nawzajem wyeliminować. Bądz Brat Alison był wtedy na wieży.

Obstawiam ,że A. może być też siostra bliźniaczka Alison ,która pewnie się pojawi bo była w ksiązce. Siostra Alison miałaby motyw bo nie lubiła siostry. Jakby coś to uważam ,że A. to nie jest jedna osoba.
Stary 2011-06-27, 09:39   #2199
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;27769205]Co do zakończenia ostatniego odcinka: miałam wrażenie że A skręci temu pieskowi kark, nie wiem czemu mi się to tak skojarzyło[/QUOTE]

o tym samym pomyślałam...i jedna myśl: 'już po piesku'
Stary 2011-06-27, 09:42   #2200
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka_Magda Pokaż wiadomość
Może przeanalizujmy te końcówki kim może być A.

Cytat:
-Biorac pod uwagę ten bal musi być to uczeń/uczennica badz jakiś rodzic,nauczyciel/opiekun czy ktoś z zespołu. Uczennica może być Mona,opiekunem Ezra albo matka Ari (nie wiem czemu przyszła mi ona do glowy)

no chyba nie bardzo, bo ona podawała płaszcz A.
Stary 2011-06-27, 09:51   #2201
EjjSenioritta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość

no chyba nie bardzo, bo ona podawała płaszcz A.
A mi się wydawało , że Ezara podawał płaszcz

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

jak dla mnie któreś z rodziców odpada . nie rozumiem motywu "A" , ale rodzice jakoś mi nie pasują .
Stary 2011-06-27, 10:13   #2202
Lenka_Magda
Raczkowanie

Już dokładnie nie pamiętam kto podawał płaszcz. Podałam tylko takie tezy ;P a nie pewne fakty
pozatym to ,że ona podawała płaszcz nie znaczy ,że nie może ona działać razem z A. może tak specjalnie powiedziała bo się znają xd
jednak mysle ,że ona raczej nie jest A. Bo to troche naciągane by było..chociaż...w tym serialu większośc faktów jest naciągana xd
Stary 2011-06-27, 10:49   #2203
Haylee
Zakorzenienie

płaszcz na 100 % podawała mama Ari i jestem pewna, że nie jest A... A. przecież wiedział o romansie stawiam, że A. to jakiś mężczyzna... Kobieta raczej nie nosiłaby takiego płaszcza i wielkich rękawic, to zwracałoby uwagę i było by po prostu... dziwne
Ezra pewno też nie jest A.
Nadal stawiam na policjanta :P Chociaż to by było zbyt oczywiste
Stary 2011-06-27, 11:04   #2204
EjjSenioritta
BAN stały

Ale chyba wtedy nie było zimno, a ktoś w rękawicach > dziwne
Stary 2011-06-27, 11:14   #2205
Lenka_Magda
Raczkowanie

...chyba że byłby to policjant jedzacy na motorze ( to wyjąsnia te rękawice)
Być może jednak te rękawice poprostu są dane od reżysera ,żeby widz nie mógł sie domyślec po szczegółach kto to jest i żeby tylko wiedział ,że A. ciągle wśród nich się znajduje.
Ja nadal obstawiam ,że A. to nie jest jedna osoba.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 11:30   #2206
mln
Rozeznanie

Myślę, że rękawice są po to, aby nie zostawiać odcisków palców. A poza tym, nie uważacie, że gdyby mama Arii była A i wiedziała o jej romansie z nauczycielem, to nic by nie zrobiła? Raczej zakazałby jej się z nim widywać, itp.
mln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:36   #2207
Lenka_Magda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mln Pokaż wiadomość
Myślę, że rękawice są po to, aby nie zostawiać odcisków palców.
Chodzi o to jak ktoś z takimi rękawicami,która się wyrózniają nie jest zauważany. Nie jest tak zimno ,żeby mieć na sobie cały czas takie rękawice jak wspomniał ktoś wczęsniej
Stary 2011-06-27, 11:50   #2208
aguul
Zakorzenienie

Cytat:

Obstawiam ,że A. może być też siostra bliźniaczka Alison ,która pewnie się pojawi bo była w ksiązce. Siostra Alison miałaby motyw bo nie lubiła siostry. Jakby coś to uważam ,że A. to nie jest jedna osoba.
gdyby faktycznie pojawiła się teraz siostra bliźniaczka, to zrobiłoby się ciekawie
aguul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:26   #2209
flabellum
Raczkowanie

Dla mnie serial naprawdę sporo straci, jeżeli A okaże się kimś nowym, kogo jeszcze nie poznaliśmy, nawet jeżeli byłaby to bliźniaczka. Bo w sumie po co to oglądamy? I tak nie byłoby możliwości się tego domyślić, skoro nie znamy wszystkich zamieszanych w to postaci. Już wprowadzenie tego policjanta mnie trochę zirytowało, bo wychodzi na to, że w zagadce odgrywa jakąś rolę, a pojawia się praktycznie na koniec 1 sezonu... Nie wiem, czy któraś z was oglądała Veronicę Mars, ale tam sprawca był zawsze osobą, która się przewijała przez serial. Takie rozwiązania straaasznie mi się podobają i mają sens

aaa i jeszcze co do rękawiczek. Hm racja, to jest pytanie, dlaczego nie rzucają się w oczy. Na tym balu mógł to być dodatek do kostiumu, ale wtedy musiałaby to być kobieta. Chociaż z drugiej strony te rękawiczki są dosyć 'ciężkie', raczej kiepski dodatek.
Może ta osoba ma jakąś bliznę na ręcę? i rękawiczki ją zasłaniają. No ale tutaj pojawia się problem, że przecież my nie znamy nikogo takiego. Dlatego to się robi bez sensu. Jeszcze ta teoria z motorem mi się podoba.
I w sumie nie przypominam sobie więcej sytuacji, w których A ma kontakt z innymi ludźmi i nosi rękawiczki. Reszta to raczej A robiąca/y coś po zmroku, kiedy nikt tego nie widzi. Zastanawiające po co te rękawiczki, ale tutaj byłabym skłonna uwierzyć, że chodzi o te odciski palców.

shred 18/30
flabellum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 13:20   #2210
mln
Rozeznanie

Rękawiczki można też wytłumaczyć chorobą, np AIDS, bądź kurzajkami.
mln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:39   #2211
lea88
Zakorzenienie

Ja mysle, ze rekawice nie muszą być niczym wytłumaczalne. Budzą lęk, dezorientację i odwracają uwagę, wystarczający motyw, żeby je zastosować. Dzięki nim, reżyser może w każdej chwili zmienić scenariusz i zastąpić A. inna osobą, bo i tak nie wiemy czy to kobieta, czy mężczyzna.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:00   #2212
flabellum
Raczkowanie

No ok, ale my się staramy jakoś racjonalnie to wytłumaczyć. Nadal mam nadzieję, że to wszystko jakoś logicznie da się posklejać i finał zaskoczy wszystkich widzów. Jeżeli rękawiczki są używane od tak, jeżeli te wszystkie zakończenia nie będą miały później większego sensu - to sorry - ja żałuję, że to zaczęłam oglądać.

shred 18/30
flabellum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:01   #2213
EjjSenioritta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mln Pokaż wiadomość
Myślę, że rękawice są po to, aby nie zostawiać odcisków palców. A poza tym, nie uważacie, że gdyby mama Arii była A i wiedziała o jej romansie z nauczycielem, to nic by nie zrobiła? Raczej zakazałby jej się z nim widywać, itp.
raczej tak , ale w ogóle jaki motyw miałaby mama Arii

jeej ja już chcę żeby się serial skończył i chcę wiedzieć kto jest "A"
zastanawiam się też jakby mógł wyglądać koniec "A" się chyba sama/sam nie ujawni a dziewczyną coś kiepsko idzie to całe dochodzenie kto jest "A" . Poza tym ta osoba jest tak przebiegła,obecna chyba wszędzie,wyprzedza dziewczyny o krok,zanim zdążą coś zrobić,że już sama nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 14:08   #2214
Lenka_Magda
Raczkowanie

Noszenie ich cały czas musi miec jakiś powód bo tak to osoba która nosi takie wielki skórzane rękawice by rzucała się w oczy za bardzo innym ludziom. Dzieki tym rękawicom A. nie zostawia śladu ale musi być powod dla którego ona je nosi swobodnie nawet jak jest gorąco. Może to jakąs choroba,może poparzenie( co wy na to jakby tak osoba znajdywała się w tym garazu? co była jenna?) a może poprostu ktoś jedzi motorem i je nosi.

Dziewczyny w pewnych sytuacjach zachowują się bezmyslnie np. skasowanie filmików z laptopa Emily ,jakby dziewczyny nie mogłby wykonać więcej kopii. Za to sa tak byste ,że wyczaiły odrazy ten dyplom Ezry w gabinecie psycholog

Edytowane przez Lenka_Magda
Czas edycji: 2011-06-27 o 14:10
Stary 2011-06-27, 14:43   #2215
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flabellum Pokaż wiadomość
Dla mnie serial naprawdę sporo straci, jeżeli A okaże się kimś nowym, kogo jeszcze nie poznaliśmy, nawet jeżeli byłaby to bliźniaczka. Bo w sumie po co to oglądamy? I tak nie byłoby możliwości się tego domyślić, skoro nie znamy wszystkich zamieszanych w to postaci. Już wprowadzenie tego policjanta mnie trochę zirytowało, bo wychodzi na to, że w zagadce odgrywa jakąś rolę, a pojawia się praktycznie na koniec 1 sezonu... Nie wiem, czy któraś z was oglądała Veronicę Mars, ale tam sprawca był zawsze osobą, która się przewijała przez serial. Takie rozwiązania straaasznie mi się podobają i mają sens

aaa i jeszcze co do rękawiczek. Hm racja, to jest pytanie, dlaczego nie rzucają się w oczy. Na tym balu mógł to być dodatek do kostiumu, ale wtedy musiałaby to być kobieta. Chociaż z drugiej strony te rękawiczki są dosyć 'ciężkie', raczej kiepski dodatek.
Może ta osoba ma jakąś bliznę na ręcę? i rękawiczki ją zasłaniają. No ale tutaj pojawia się problem, że przecież my nie znamy nikogo takiego. Dlatego to się robi bez sensu. Jeszcze ta teoria z motorem mi się podoba.
I w sumie nie przypominam sobie więcej sytuacji, w których A ma kontakt z innymi ludźmi i nosi rękawiczki. Reszta to raczej A robiąca/y coś po zmroku, kiedy nikt tego nie widzi. Zastanawiające po co te rękawiczki, ale tutaj byłabym skłonna uwierzyć, że chodzi o te odciski palców.
Ale jak "A" był/a u tej babci od bransoletek i ta jej/jemu podawała herbatę to "A" też na rękach miał/a rękawice. I w domu przy oglądaniu filmu na którym były dziewczyny i jedzeniu popcornu

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:59   #2216
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

A ja się tak nie nakręcam, zobaczymy, oby rozwiązanie nie było zbyt głupie, bo się zniechęcę
Stary 2011-06-27, 16:15   #2217
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flabellum Pokaż wiadomość
No ok, ale my się staramy jakoś racjonalnie to wytłumaczyć. Nadal mam nadzieję, że to wszystko jakoś logicznie da się posklejać i finał zaskoczy wszystkich widzów. Jeżeli rękawiczki są używane od tak, jeżeli te wszystkie zakończenia nie będą miały później większego sensu - to sorry - ja żałuję, że to zaczęłam oglądać.
No ja to wszystko rozumiem i też bym tak chciała, ale doświadczenie podpowiada, że takie seriale raczej nie są logiczne. Scenariusz jest mega pogmatwany, jest wiele tajemnic, niejasności, że ja mam nadzieje, że najważniejsze kwestie w ogóle będą mieć logiczne rozwiązanie, a taki elementy jak rękawiczki pewnie zostaną pominięty. Oczywiście fajnie by było jakby to jakoś umotywowali.
Fajnie by było też jakby się odwołali to tych zakończeń odcinków, których jeszcze nie wyjaśnili.

Edytowane przez lea88
Czas edycji: 2011-06-27 o 16:46
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:17   #2218
Haylee
Zakorzenienie

też wątpię, czy pokażą, dlaczego A. nosi rękawice... ogólnie straszny chaos z tego serialu :/ i na początku się fajnie oglądało a jest co raz gorzej, także nie czekam z utęsknieniem na kolejne odcinki
Stary 2011-06-27, 22:40   #2219
thePhantom
Zakorzenienie

haha ja też myślałam , że będzie po psince :P piesek coś niuchał w jednym miejscu w kwiatkach, a była wstawka , gdy Ali mowila ' ze ma wszedzie kryjowki nawet w ogrodku' tez mialyscie wrażenie , że tam cos jest?
btw cos mi sie zdaje , ze serial niestety nie skonczy się na 2 sezonie , no chyba , że będzie to naprawde długi sezon , bo brną ciągle w nowe rzeczy.. tylko się bać następnych odcinkow
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:57   #2220
carpaibex
Zakorzenienie

Dziś kolejny odcinek <3 Moje życie toczy się od wtorku do wtorku
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości