|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Wczoraj byłam u proboszcza mojej parafii. Chciałam dostać skierowanie na przyspieszony kurs (weekendowe nauki przedmałżeńskie). Proboszcz powiedział mi, że uznawane są t, które organizowane są na Staszica. Jak dodał, jakaś para ze Świdnika organizuje nauki, które nie są uznawane przez kościół. To tak informacyjnie gdyby ktoś tak jak ja szukał wiadomości na temat kursów przyspieszonych
pozdrawiam wszystkie PM 2011
|
|
|
|
#2192 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Jak to???? skoro te nauki w świdniku są organizowane przez Ośrodek Profilaktyki i Odnowy Rodziny. Czy ktoś był jednak na tych naukach w Świdniku??
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
z Poczekajki
tak więc jeśli ktoś z Was zamierza się tak wybrać polecam pierwsze kroki skierować do Proboszcza waszej parafii czy zostaną Wam uznane. Mi powiedział, że Kościół ich nie uznaje. Ośrodek w Świdniku głosi nauki od strony psychologii małżeństwa, nie jest uprawniony do głoszenia nauk teologicznych - bo nie ma tak księdza tak dosłownie mi powiedział Proboszcz moja Parafia ich nie zalicza.
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi jedną rzeczy, bo dopiero wczoraj dostaliśmy te indeksy i tam jest miejsce na indywidualne spotkanie w poradni rodzinnej i są 3 podpunkty, to aż 3 spotkania trzeba odbyć indywidualnie?? |
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam w indeksach została jeszcze rozmowa z duszpasterzem (czyli protokół, tak??) i spowiedzi 2. |
||
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odpowiem Ci na Twoje pytanie, bo jestem zielona w tym temacie My to mamy napisane, że do zaliczenia jest "rozmowa egzaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych konferencji przedmałżeńskich" - strasznie to brzmi...
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w grupie jest sporo ludzi z innych parafii, ale indeksy brali tutaj u nas, wczoraj pani z poradni je przyniosła i każdy mógł sobie wziąć. Dobrze, że już 3 spotkania za nami
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moją koleżankę i jej męża maglował nam tylko podpisał, że zaliczone może to zalezy na jakiego księdza się trafi i jak komu z oczu patrzy
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję ten wątek raz na jakiś czas i znowu ten sam temat...znowu nauki weekendowe!!!!! Powiem tak....jak ktoś chce to sobie je znajdzie...są dziewczyny które robiły i w Ustroniu i w Warszawie jeśli nie mogły na Staszica. Google to kopalnia informacji
nie róbcie z siebie takich Sierotek w dobie tak dobrze dostępnych informacji szczególnie że znajdują się one parę stron wcześniej na tym wątku!!!Cytat:
Cytat:
10 nauk 3 spotkania w poradni dzień skupienia 2 spowiedzi rozmowę z duszpasterzem Protokół to protokół a rozmowa z duszpasterzem to rozmowa z duszpasterzem, ale możecie ją odbyć przy okazji podpisywania protokołu. |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Jeju widze Wy już wiekszość załatwiona my oczywiście nic liste dopracowaliśmy ale musze na czysto przepisać bo z niej nic nie wynika hehe , oczywiście sukienki nie mam ale czekam aż sesja mi się skończy i koło 10 jadę i koniecznie już muszę coś wybrać mój tż olewka narazie ja się tylko denerwuje , ale strasznie się boje że nie wybiore sukienki a ten czas tak ucieka nawet z cena co do sali nie jesteśmy dogadani no masakra mam wrażenie że tyle na głowie , a co gorsza już wspominałam Wam że u mnie ciężko z fryzjerem i makijażystka no i sama nie wiem co zrobić jeszcze fryzjer jak fryzjer wybiorę coś ale makijaż
wesprzyjcie mnie jakoś bo mam wrażenie że zaraz zwariuję jeszcze pół roku a ja taka zestresowana nie przeżywam za mocno ?
|
|
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
w związku z ilością ciasta
mi akurat potrzeba na 2 dni plus goścince, ale moze przy okazji napiszcie ile ciasta na jednodniowe wesele to moze ktos jeszcze skorzysta z informacji
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję. A o czym jest ta rozmowa z księdzem? |
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niedrogo) to pani nam sama doradziła ile wziąć ciasta. Oczywiście nasze mamy wzięły 5 ciast więcej...i te 5 ciast zostało nietknięte...plus inne resztki które spokojnie rozdaliśmy gościom tak więc warto posłuchać rad pań z cukierni![]() Moja siostra cioteczna to miała pogadankę z księdzem na temat narzeczeństwa i małżeństwa . Tak dość na poważnie ale bardzo pozytywnie to wspomina. U nas ta rozmowa odbyła się z innymi parami. Ksiądz się śmiał żebyśmy się 10 razy zastanowili czy na pewno chcemy być małżeństwem...bo przecież on chrapie a ona ma manię sprzątania więc też bardzo pozytywnie to wspominamy
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
hej koleżanki nie chce mi się zbytnio przykopywać całego tematu nie wiem czy ktoś o to pytał w każdym razie
czy znacie jakąś godną polecenia krawcową w Lublinie która uszyła by sukienkę na podstawie zdjęcia która wyglądała by bardzo podobnie do orginału?? Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-01-23 o 23:22 |
|
|
|
#2207 |
|
Przyczajenie
|
Lady in White na Fabrycznej.Siostra moja szyła kilka lat temu,właśnie ze zdjęcia-Pronovias.Krótko po ślubie natychmiast ją sprzedała koleżance,która była na weselu.Teraz ja u niej szyję.Kobieta tak umie poradzić,że dałam się przekonać do zupełnie innej sukienki i nie żałuję.Dużo moich i siostry znajomych,szyło u niej.Ma w sobie coś takiego,że do niej się wraca
|
|
|
|
#2208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)na gościńce w pudełko (dla pary 1 lub osoby samej też 1 - to trzeba dobrze zliczyć ile wziąć) min. 45dkg żeby to jakoś wyglądało a na wesele na jeden dzień powinno wystarczyć na osobę 10dkg sporo zależy od pogody... ciepło- ciasto zostaje, zimno - ciasto "idzie", dużo dzieci - ciasto "idzie", wesele mocno zakrapiane - ciasto zostaje, goście mniej pijący - "idzie". Podsumowując - Panie w cukierni dobrze uśredniają i nie spotkałam się żeby wciskały na siłę więcej - żeby więcej sprzedać, wręcz przeciwnie - z politowaniem patrzyły na moja Mam i teściową jak chciały "na zapas" pozamawiać coby nie zbrakło ![]() ale klient nasz pan i dodatkowe blachy leżały w zamrażalniku i były odmrażane przez następne miesiące przy nadążających się okazjach
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
No chwilkę mnie nie było, a tu już takie gorące dyskusje się rozwijają
![]() Kwestia nauk - rzeczywiście już czas się za to wziąć, w końcu dla większości z nas zostało już tylko ok. pół roku do ślubu ![]() Czy Wy zdajecie sobie sprawę, jak to brzmi: "biorę ślub za pół roku??" ![]() Niesamowite ![]() Teraz czas coraz bardziej przyspiesza, jeszcze w grudniu wydawało się, że na wszystko jest tyle czasu, a tu wcale już tak dużo go nie ma ![]() Co do nauk, my poczekamy do marca, ma się zacząć nowa "seria" w kościele na Kalinowszczyźnie (w niedzielne popołudnia). Czy ktoś jeszcze planuje się tam wybrać? W kwestii fryzjera i makijażystki, będę na weekend w domu, to spróbuję popytać, może trzeba też się już zapisać...? Moja suknia się szyje, namiętnie szukam butów. Znalazłam kilka fajnych par, ale w obliczu tegorocznej mody na obcas do nieba, muszę szukać nadal... Co z tego że but śliczny, cena przystępna, kiedy wiem, że nie uchodzę całą noc, a na pewno nie utańczę... A przecież nie ma sensu kupować jednej pary na wejście, a drugiej do zabawy, a potem jeszcze trzeciej na drugi dzień :/ Na razie mam fazę na buty w kolorze szarfy, więc jeśli przeżyją wesele, to powinny mi służyć też na inne okazje do letnich sukienek ![]() Mój TŻ po raz pierwszy, będąc przy okazji w centrum handlowym, zaciągnął mnie do sklepiku z garniturami!! Szok.... Chyba do niego też zaczyna docierać, że czas jest bliski ![]() A teściowa zaproponowała nam płyty do nauki tańca, bo jej wspominaliśmy, że chcemy sobie wymyślić pierwszy taniec, niekoniecznie z pomocą szkoły tańca... Zakiełkowała w nas myśl zatańczenia tanga... Tylko martwię się, że w sukni takiej jak moja, może być ciężko... Dlatego większość par tańczy walce i tym podobne, bo łatwiej manewrować w sukni...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki czy macie namiary na taniego i sprawdzonego kamerzystę, bo mój TŻ chyba powoli się przekonuje do kamerzysty na naszym weselu?
|
|
|
|
#2212 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy słyszała któraś z Was o zespole Grzaniec? Bo zastanawiamy się nad nimi ale nie słyszeliśmy ich na żywo
|
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny może któraś z Was zna jakąś ładną,dużą, i niedrogą salę na wesele w 2012 roku?(w Lublinie lub niedalekich okolicach)
![]() Właśnie dzisiaj dzwoniłam do Katarzynki..ale niestety tam już terminy pozajmowane..jedynie tylko listopad został..ewentualnie 2013 rok! |
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam! Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2011-01-24 o 14:18 |
|
|
|
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie znalazłam, może się komuś przyda ta informacja:
W Warszawie Targi Ślubne mają być 19-20 luty. Link: http://www.modanaslub.pl/?s=6;fairID=80 Opiumalfa zapewne masz rację... Ale jakieś tangopodobne piosenki na pewno będą na weselu, więc fajnie by się było nauczyć ![]() Mojemu TŻ-towi spodobało się bardzo tango w "Zapachu kobiety", mi - w "Prawdziwych kłamstwach"
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
Edytowane przez iovaa Czas edycji: 2011-01-24 o 14:27 |
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
to tango z zapachu kobiety to nie jest tango argentino z klipu ktory przeslalam. jednak i tak w dlugiej sukni do ziemi na pierwszy taniec wg mnie sie nie nadaje. zawsze mozna sie przebrac i zatanczyc jako "drugi" . my bysmy tak chcieli bo tanczymy oboje tango arg.
ale to za pare lat dop, az sie doczekam oswiadczyn
|
|
|
|
#2217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
Edytka, dziękuję za info
|
|
#2219 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a ja zamówiłam dzisiaj suknie
jestem taka szczesliwa! Zalozylam ją i to bylo TO! nie kupuje oryginalu, tylko szyję u krawcowej. a ostatecznie zdecydowalam się na Cymbeline Euriell
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Uhh, ale się rozpisałyście!
Ledwo dałam radę przeczytać! ![]() Ona911 i Amantas_amaentes - robię sobie Wasz kawowy peeling i rzeczywiście jest rewelacyjny! Skóra jest po nim taka gładziutka mmm... Na razie do fusów z kawy z ekspresu dodaję oliwę z oliwek i startą skórkę z pomarańczy (chciałam też wypróbować sposób z aromatycznym olejkiem pomarańczowym, ale na razie nie rzucił mi się w oczy w żadnym sklepie...). A jak często stosujecie ten peeling? Tak gdzieś dwa razy w tygodniu czy rzadziej/częściej?Wracając jeszcze do tematu przedślubnego upiększania to muszę się pochwalić, że też zmobilizowałam się w końcu do ćwiczeń Jeśli jeszcze nie znacie, to na brzuch polecam te ćwiczonka (kliknij) - spokojnie można robić tylko poziom A, a potem poziom 1 - efekt jest błyskawiczny! Tylko trzeba pamiętać żeby robić sobie co najmniej dzień przerwy między ćwiczeniami, żeby mięśnie mogły się zregenerować (wszystkie szczegóły są napisane w "Harmonogramie ćwiczeń" na dole strony)![]() Ashyshqa szczęściaro! Teneryfa w styczniu - ZAZDROSZCZĘ!!! Mam nadzieję, że wypoczęliście i wygrzaliście się za wszystkie czasy... Niech się kończy ta zima, bo słońce mi się marzy! ![]() Tanitka, Cindi, Psuj_a i wszystkie Dziewczyny, które ostatnio upolowałyście swoją wymarzoną suknię ślubną - gratulacje! ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Hymmm... Nie mogę wkleić linku do strony z ćwiczeniami na brzuch - nie chce działać Jakby ktoś był chętny mogę wysłać namiary na priv
Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2011-01-24 o 20:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

pozdrawiam wszystkie PM 2011

My to mamy napisane, że do zaliczenia jest "rozmowa egzaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych konferencji przedmałżeńskich" - strasznie to brzmi...

nam tylko podpisał, że zaliczone
nie róbcie z siebie takich Sierotek w dobie tak dobrze dostępnych informacji
szczególnie że znajdują się one parę stron wcześniej na tym wątku!!!

wesprzyjcie mnie jakoś bo mam wrażenie że zaraz zwariuję jeszcze pół roku a ja taka zestresowana nie przeżywam za mocno ?
i niedrogo) to pani nam sama doradziła ile wziąć ciasta. Oczywiście nasze mamy wzięły 5 ciast więcej...i te 5 ciast zostało nietknięte...plus inne resztki które spokojnie rozdaliśmy gościom

Szczęśliwa Żonka
Jakby ktoś był chętny mogę wysłać namiary na priv