|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Witajcie
![]() wszystkie zdjęcia waszych cudeniek są przeee...! ![]() ![]() ![]() U nas w jak dotąd w porzadku, od kilku dni całą naszą 3 dopadło przeziębienie... Mąż szybko się wykaraskał, ja znoszę je tragicznie a Laura na pewno znacznie lepiej odemnie ![]() ![]() ![]() W ogóle za 2 dni( już właściwie 1...) Laura kończy 4 miesiące, jest kochana ![]() ![]() ![]() Kochane, życzę Wam i Waszym maluchom dużo zdrowia w tych zdradliwych pogodowo dniach ![]() Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-09-25 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, piszecie o tych zabkach waszych... I dziwie się, ze tak wcześnie.
Córce pierwsza jedyneczka zaczęła wyłazic, jak miała 10 miesiecy i mama mi mówiła, ze mi tez tak. Za to bardzo późno nam mleczaki wypadają. Wszyscy też ząbkowaliśmy bezboleśnie zupełnie, więc mam nadzieję, ze Wojo też będzie. A my dzisiaj w górki eni idziemy, bo leje za bardzo. ![]() Czasami do Wojtka mówie: kolo, niezłe sioło! ( tak sobie wymyśliłam ![]() Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-09-26 o 06:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Konto usunięte
|
Jaatka, najczęściej dzieci ząbkują w wieku 6-7 miesięcy, ale niektóre wcześniej/później
![]() ![]() Pytanie męża - dobre ![]() Pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() kobietki było pytanko odnośnie @- jak to u was wygląda ![]() kiedy sie spodziewac drugiej ... bo mam stresa ![]()
#2195 |
Konto usunięte
|
Ja pierwszy miałam po 4 tyg., podczas jeszcze karmienia piersią. Potem 31 lipca dopiero, zaczęłam yasminelle brać, 24 sierpnia i 21 września.
Moi śpią, a ja siedzę i szydełkuję przy literakach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Dzisiaj jedziemy na urodziny do teściowej ![]() Zęby u Łukasza wyszły w 8. m-cu więc u Lusi też w takim wieku się spodziewam. u nas jest ładna pogoda. Miłego dnia.
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
gratuluję ząbków
![]() u nas wczoraj jakiś marud był, nie wiem z czego. za duża odległość od szczepienia, żeby zwalić na nie winę... i jeść nie chciała, a jak już zjadła, to ulewała bardzo. nie wiem co to było, nocka minęła spokojnie. cały czas się zastanawiamy z małżem nad tym napięciem mięśniowym Ewci i chyba jednak przejdę się do poradni rehabilitacyjnej. zapytam, czy mi dziecko obejrzą i najwyżej później wybiorę się do pediatry po skierowanie albo prywatnie będziemy działać. słoneczko wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odrobinkę mnie brzuch pobolewa, ale to bardzo mało, niemal nie czuc. A miesiaczki powinnaś miec regularnie już, jeśli miałaś pierwsza, choć tez róznie bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
Witam!
U nas weekend do bani. Najpierw cały tydzień małż miał przeziębienie, a jak już mieliśmy jechać to dostał jakiegoś zatrucia, młody się męczy z katarem a ja też się jakoś niewyraźnie czuję. Tak więc z wyjazdu nici, zostaliśmy w domu. Za trzy tygodnie prababcia małego ma 90. urodziny to pewnie wtedy pojedziemy. A wczoraj Boguś tez miał swoją miesięcznicę, jak Agatka - wszystkie naj dla niej ![]() ![]() ![]() Serdeczne gratulacje dla pierwszych małych gryzoni. ![]() Margo - ja bym poszła, bo jeżeli jednak okaże się, że rehabilitacja konieczna, to im młodsze dziecko tym szybciej da się wyrównać. A poza tym dziś mi się właśnie Margo i Lea śniła. Byłyśmy gdzieś na kawie i z Margo gadałyśmy o kurtkach. Więcej nie pamiętam. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-09-26 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22280943]Pchanie łapek w paszczę (WSZYSTKIEGO w paszczę, na dobrą sprawę), ślinotok, płacz, brak apetytu (dzisiaj nie wiem, czy 300ml zjadła w sumie), rozpulchnione dziąsła.[/QUOTE]
U nas też jest od 3 dni to samo. Łapki pcha całe naraz, ślina tak cieknie że moment i śliniaki są mokre, jeśc wogóle nie chce. Wczoraj zjadła o 5 rano 120 ml, potem o 11 ze 100, później kilka łyżek dyni a zawsze wcinała caly. pod wieczór dawałam jej gruszkę, też mało jadla a ostatnio tak wcinała. Sa dwie biale plamki na dole ale one sa juz dluuugooo... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
potem prawie po 2miechach przyszlo lekkie plamienie. teraz biore tabsz wiec okres przyszedl normalnie po skonczonych tabsach.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Bratko - właśnie miałam Cię pytać, jaką w końcu kurtkę kupiłaś (kolor) i ile dałaś w tym outlecie. na tego typu zakupy wyprzedażowe, to my jeździmy, jak jesteśmy we Wrocku. tam mimo wszystko mają inny asortyment niż u nas.
a kawki nie piję ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() Dzisiaj kończymy 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() odnośnie @- ja jeszcze nie dostałam-może dlatego że karmię piersią i nie tęsknię.. kropka- klocki rewelacyjne, już je masz??jeśli tak, czy w realu są równie fajne? jutro wizyta u pediatry i szczepienie-muszę skupić się i zapisać wszystkie pyt. do lekarza, bo ostatnio w zamieszaniu nie zapytałam o nic ![]() miłej niedzieli życzę ![]() ps, u mnie słonecznie, temp. 17st, będzie spacerek ![]()
![]() |
#2203 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kawy to nie wiedziałam, a to tak zdrowo. Podziwiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze nie miałam @
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Czesc Laski
![]() Gratulacje dla Adasia kumkury 3 miesiecy !!! ![]() Dla Bogusia i dla Agatki za 4 miesiace tez brawa ![]() ![]() ![]() Jamaica, ucaluj Rozyczke..szybko minie 6 tygodni, sliczna niunia ![]() Edzia, Djerba i Szajka, kurde, gryzonie macie w domu (Szaja prawie gryzonia ![]() ![]() A Malvina skonczyla wczoraj 5 mieciecy. Dzisiaj za to na basenie pierwszy raz dala nura pod wode. Ja stres wielki a ona usmiech od ucha do ucha ![]() Ide nadrabiac ![]()
#2206 |
Konto usunięte
|
O, Araczki, a gdzieś ty się podziewała?
![]() Gratulejszyn wszystkim miesięcznicom ![]() Młoda znów ryk, znów nurofen, poszła spać. Cholera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Wtajemniczenie
|
Hej ;]
Uhhh...ale noc..Shadee przespała całe 8h ![]() ![]() ![]() Spacerek zaliczony, pogoda superancka...taka rześka mmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Konto usunięte
|
Cudna jest
![]() ![]() Dziewczyny, od kiedy można buraczki podawać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
Ehehe na tej 1sze fotce przypomina mi taką małą małpkę ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Konto usunięte
|
djerba;
![]() ![]() ![]() Ponoć dziś ostatni dzień fajnej pogody... ![]() Już zaliczyliśmy długi spacer, po drodze obiad w knajpce, plac zabaw, zbieranie żołędzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My też już dzisiaj zaliczyliśmy spacerek, kościół - mała przespała pół mszy ![]() ![]()
![]() |
#2212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale uurooczaa ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22309787]Cudna jest ![]() ![]() Dziewczyny, od kiedy można buraczki podawać?[/QUOTE] Czytałam w jakiejś gazetce że chyba w 7 miesiącu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22310018] Ponoć dziś ostatni dzień fajnej pogody... ![]() Już zaliczyliśmy długi spacer, po drodze obiad w knajpce, plac zabaw, zbieranie żołędzi... ![]() My też- pogoda boska ![]() ![]() I też gratki za wszystkie miesięcznice ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Konto usunięte
|
Cholera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22310821]Cholera
![]() U nas tylko dynia z ziemniakiem ![]() ![]()
#2216 |
Zakorzenienie
|
U mnie mała nie chce jesć zupki jarzynowej. Myślałam że to kwestia firmy.. ale żadnej nie chce.. robi odruch wymiotny..
![]() Więc na razie dynia z ziemniakiem leci. Dzis dam na spróbowanie ziemniaczka ze szpinakiem, zobaczymy. Mała kąpała się w dużej wannie ze mną ![]() Na początku lekkie zaszokowanie, nie wiedziała co się dzieje. potem zaczęłam chlapać nózkami, rączkami, piszczeć krzyczeć. Ale radochę miała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
djerba .- malutka jest śliczna
![]() araczki - brawo dla Malwinki ![]() dziewczyny dziś dałam małej znów jabłuszko zjadła jakieś 2 łyżeczki - co prawda mina znów jak bym jej cytryne dawała ![]() ![]() wczoraj była tylko 1 łyż. i jak na razie skutków ubocznych brak . myśle że ona jeszcze nie kuma co ja jej daje - przyzwyczajona do mleczka , no ale poznawania nowych smaków przyszedł czas ... no i młoda robi sobie coraz dłuższe przerwy miedzy posiłkami - teraz zjadła flache - 150 ml po ponad 4 godz przerwy- zjadła i padła ![]() ![]() a i nowośc -Gabryśka dośc że bawi sie łapkami i łapie różne przedmioty to od wczoraj , jak jej podaje coś do rączek ładnie to bierze w łapki ![]() ![]()
#2218 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22309787]Cudna jest
![]() ![]() Dziewczyny, od kiedy można buraczki podawać?[/QUOTE] http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...-miesiacu.html wg tego ze od 7 ale po wypowiedziach nawet po 4 daja ![]() moj nie wierzyl w te zeby to mówie idz wymyj łapska i oblukaj sam i tego pozalował hehehe mała go ugryzła ![]() ![]() przy małej skubance nie moge nic jesc ona chce wszystko co ja jem ![]() wczoraj na grilu była masakra wypinanie tyłka pisk spurka jakich mało bo jej cukini nie dałam pieczonej ![]() ![]() dzis dostała 100 gram mleka z kleikiem myslałam ze 2.5 - 3 godz bedzie spokoj a tu klops 2 godz i ryk na cała kamienice o Papu ![]() za to teraz juz 2 godz chrapie na bruchu ale z głowa na boku ![]() Jamajka mam nadzieje ze róza sie szybko przyzwyczai albo niech szybko ten czas leci co by tego juz nie musiała wcale nosic Szaja ja w dzien dawałam masc na zeby i gryzaki a na noc nurofen i przynajmniej sie młoda wyspała derba malusia słodkosci ![]() ![]() Araczki ![]() Slipe ![]() ![]() kardashi- dynia z ziemniakami mi smakuje jak trawa z ziemia przemieloną ![]() mała chetnie wcina szpinak za to jabca nie moze gruszki tyż nie a z bananem samym sa cyrki bo naciaga dzis jadła winogron i morele i az sie uszy trzesły i tak mrr sobie z radosci robiła myszka1986 ja madra nie jestem ale wyszukałam w necie to oto Pierwsze zupki zazwyczaj przygotowuje się z marchewki, bo dzieci lubią jej słodki smak. Potem można dołączyć inne warzywa korzenne - ziemniaka, pietruszkę, buraka, selera. Rzadko uczulają również dyniowate takie jak dynia, cukinia, patison, kabaczek. W pierwszych zupkach należy unikać warzyw mających działanie wzdymające – porów, cebuli, fasoli, kapusty. Po 2 tygodniach od podania pierwszej zupki warzywnej możemy włączyć do jadłospisu maluszka mięso. Pierwsze mięso to najczęściej kurczak, królik, gołąbek lub indyk. Zaczynamy od łyżeczki (10 g), a docelowo będzie to łyżka posiekanego mięska na porcję zupy (200 ml). Na zmianę z mięsem, możemy podawać połówkę ugotowanego na twardo żółtka. Na początku zaleca się, aby do wywaru warzywnego dodawać osobno ugotowane mięso. Później, jeśli dziecko dobrze toleruje nowe dania, można gotować zupkę na rosole. Początkowo zupki się miksuje, potem wystarczy rozgniatać jarzyny widelcem, a mięso siekać. Taka konsystencja jest idealna do nauki gryzienia. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
tak mi sie teraz przypomniało byłam u mojej mamy na cmentarzu i w rocznice smierci w marcu kupilismy od wnuczek 2 aniołki i postawilismy na grobie juz ostatnio jakos inaczej tam wygladało a teraz dopiero zauwazylismy ze ktos te aniołki ukradł ![]() ![]() jakby kwiaty ukradli albo znicz ale Aniolki z gipsu ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
ale szczesciara ja mam tylko prysznic u siory tez prysznic wrrr ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-09-26 o 14:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() jamaica oby malutka szybko się przyzwyczaiła ale ta poduszka nawet ładna ![]() djerba malutka boska i te włoski ![]() ja też jeszcze nie miałam @ i mam nadzieję, że szybko się nie zjawi ![]() A wczoraj najadłam się takiego strachu... oglądaliśmy z tż film do późna i ok północy usłyszeliśmy mlaskanie - poszłam do małego bo to jego pora na jedzenie a on cały obrzygany ![]() ![]()
#2220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kobity,w jakie ubranka zaopatrujecie dzieciaki na jesień,zimę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.