|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
trzymaj sie, leż grzecznie, będzie ok. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no, może nie tyle gust, co wyczuwa drgania dźwieków, rytmu i reaguje na nie ![]() jesli chcecie, by dziecko zasypiało przy jakiejś melodii, to podobno dobrze jest puszczac ta jedna konkretnie melodyjkę zawsze własnie np wieczorem o podobnej porze, dziecko ponoc zapamięta i po urodzeniu będzie zasypiac przy tej melodii, albo sie uspokajać- dodam od siebie, że u mnie sie to nie sporawdziło, ale może u którejś z was... Cytat:
![]() my rodzilismy łozysko tez razem w szpitalu i potem je razem oglądalismy, bo nam pokazali i spoko, nie było to nic okropnego ![]() Mój mąż na poczatku tez nie bardzo chciał byc ze mną, ale ja mu nie dałam wyboru ![]() Każdy ma oczywiście inne podejście, ale sorki, jakby mi facet powiedział, że nie chce bo to, śmo... itd no to niestety, dla mnie kompletny egoizm, brak wsparcia, a jakbym miała wypadek na ulicy, to co, tez by zamknął oczy i powiedział, że boi sie krwi zamiast mnie ratować ![]() ![]() co innego, jak kobieta nie chce, nie ma takiej potrzeby, bo rozumiem, że nie każda chce akurat z mężem rodzić, a co innego, jak prosi o wsparcie, a dla niego najwazniejsze, że on sie boi, albo, że go coś obrzydzi, on, on, on, a gdzie w tym ona, wsparcie dla niej, w końcu jest sie "na dobre i na złe" ![]() Powiem wam, że u mnie w otoczeniu własciwie nie znam takiej pary, gdzie mąż by nie był z żoną, nawet przy cesarce jednemu kumplowi nie pozowlili byc, to siedział cały czas pod sala i zaraz po udało mu sie wejśc, trzymał dziecko na rękach pierwszy, przed żoną i był przy ważeniu mierzeniu, ubierał, a ja szyli w tym czasie itd... uuu o vat słyszałam przymiarki, ale to juz postanowione? no, nic mam prawie wszystko, ale jakies drobiazgi, co mi sie poniszczyły musze dokupic, np przewijak nakładany na łóżeczko, jakąś awaryjna butelkę a ten vat to na wszystkie art dziecięce, czy tylko na ciuszki? ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- sprawdziłam, chodzi o vat tylko na ciuszki i buciki ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-08 o 13:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Hej
![]() ![]() ![]() Szara Myszka, śliczny masz brzuszek, piękna piłeczka ![]() Lustereczko i emila, gratuluję synków ![]() Jok3r, super, pochwal się wózkiem jak już kupicie ![]() Ciastko, mogłaś sobie wybrać cc? To zazdroszczę, ja miałam ale ze wskazań, nikt mnie o zdanie nie pytał ![]() Niutka, najważniejsze że kilosy idą tylko w brzuszek, szybko zlecą ![]() Montii, zapytaj lekarza o to puchnięcie, z takimi sprawami lepiej uważać ![]() ![]() Subtelle, duży brzuszek ![]() Castia, super że już jesteś w domu ![]() Wanilia, ja piję Karmi praktycznie co sobotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie takie samo podejście do tematu jak ty ![]() wyjęłaś mi te słowa z ust ![]()
![]() |
#2194 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja że nie mam jeszcze karuzeli a też chce taką to narazie puszczam małej muzykę przez słuchawki z linka który kiedyś podałaś i powiem że zaczyna kopać jak tylko troszkę poleci, nie wiem czy jej się podoba czy chce mi powiedzieć "spadaj mama z tym szajsem" ![]() ![]() Cytat:
![]() no to na sylwka i święta chyba walnę sobie karmi ![]() dobrze że ten vat podnoszą tylko na ciuszki bo inaczej chyba bym się załamała |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że takie opinie też się pojawiają ![]() Cytat:
![]() Pisałaś gdzieś co z tą wizytą w ZUS? Bo jestem ciekawa jak to wyglądało. Cytat:
chyba tylko ja nie rozszalałam się z ciuchami na razie ![]() ciągle tylko oglądam ubranka, w szczególności na allegro i zaznaczam co kupię ![]()
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Iza nic się nie martw na ciebie też przyjdzie pora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-11-08 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja wychodzę z pracy jade do domu pod szybki prysznic i do gina, trzymajcie kciuki, żeby wszystko bylo dobrze.
Pewnie znowu bede sie stresowac jak usiade w poczekalni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Wtajemniczenie
|
trzymamy kciuki za Was
![]() przyszły papersy do mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
Blackrose4u Ha ja też robiłam placki ziemniaczane, tylko nie miałam pieczarek i wzięłam od mamy maślczki, które usmażyłam z piersią z kurczaka i warzywami...mniam
Montii byłam w Ikei kilka tygodni temu i widziałam śliczne przewijaki..piekne były tez łóżeczka.Niestety mój mąż po tym jak rozpadła nam się szafka na buty bardzo zraził się do ikei, więc pewnie szybko tam się nie pojawimy. Ale zdradź co fajnego widziałaś, bo może sama pojadę uzupełnić materiały do kuchni, bo odkąd się wprowadzilismy ciągle czegoś mi brakuje ![]() Marsylia każda z nas się chyba stresuje przed wizytą, ja rano też miałam serce w gardle i tak przy każdej wizycie. Trzymamy kciuki a dziewczyny byłam u dentysty i niestety moja wspaniała szczęka pełna jest ubytków....jak podczas przeglądu słyszałam i tych dziurkach to aż zadrżałam. Chyba często będę siedziała na tym fotelu ale plus jest taki, że daję rade bez znieczulenia ![]() ![]()
![]() |
#2201 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, dopiero teraz zdazylam was nadrobic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
ehhhh same dobre wieści, nie mieli kiedy tego Vat\-u podnosic, tylko akurat teraz....
i weż tu czlowieku postaraj się o większą rodzinę - to wszystko takie mobilizujące.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() n.ika ja sobie popijam od czasu do czasu. Ale dużo wapnia jest też w migdałach i nabiale ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-11-08 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
a ja wróciłam od gina, miałam na 19, ale poszłam sobie na 15.50 ...
![]() i czekałam do 17 bo jakaś babeczka w 2 miesiącu ciąży !! Zaczęła gderać mu o porodzie... i chyba 40 min na niej zleciało, zrobił się zator no i 10 osób było po mnie no a mnie tak być nie powinno ,ale szybko się uwinełam z wizytą bo byłam już taka głodna!! zeskakiwałam z tego kozła,myk ubrana a gin do mnie ,że mam tak nie szaleć bo mam w sobie żywe dziecko ![]() ![]() nie wiem czy są jakieś rodzaje czy cuuu ![]()
#2205 |
Zakorzenienie
|
Montii każde kupione w aptece będzie dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Montii właśnie przed chwilką też pytałam o wapno, bo dentystka kazała mi pić. Wydaje mi się że zwykłe najlepsze.
Tity nigdy nie miałam takiej ochoty na nabiał jak w ciąży...non stop jadam serki, piję mleko itp. migdały też jem ale niestety to nie uchroniło moich ząbków ![]()
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
dzięki lejdis to jutro lece do apteki
![]() aaaa na nabiał tez miałam ochotę piłam po 1,5 litra mleka, serki wiejskie kefiry ale już mi minęło ![]() ![]()
#2208 |
Zakorzenienie
|
Ale nadrabiania
![]() Montii ja biorę magnez "FILOMAG" a wapno to zwykłe rozpuszczalne kup. |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zadomowienie
|
Wapno chyba takie do rozpuszczenia musujące
![]() no tak trzeba zatem robić zakupy do grudnia jeżeli chodzi o ubranka. po co przepłacać za to samo w styczniu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Aja a magnez też masz rozpuszczalny? ten Filomag?
![]()
#2211 |
Raczkowanie
|
No i po wizycie - mam same dobre wiesci, bo po pierwsze z Maluszkiem wszystko ok, a po drugie z Mamusia tez nienajgorzej
![]() ![]() ![]() ![]() Co do mnie, to wychodzi na to, ze z lozyskiem i szyjka macicy wszystko wrocilo do normy i moge w koncu spokojnie rozkoszowac sie ciaza - mam prowadzic oszczedny tryb zycia, ale co najwazniejsze nie musze juz lezec ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-11-08 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na bóle brzucha też dostałam magnez i kazał mi brać Magne B6
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
aa ja do picia chcę
![]() ![]() zjadłam 3 bułki z pastą z łososia i dalej głodna ![]()
#2215 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam Ciężaróweczki!
Dawno tu nie pisałam. Nie wiem jak Wy to robicie, że codziennie tyle czytania (bo czytam na bieżąco)!!! Jakoś nie potrafię się zorganizować, żeby regularnie pisać. Albo za dużo mam na głowie, albo taka słaba ze mnie organizatorka ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim Mamusiom zdrowych Dzieciaczków i poznawania płci (chociaż to nie najważniejsze)! Niutka z tego co obserwuję idziemy "łeb w łeb" zarówno jeśli chodzi o wagę, jak i łożysko nisko usadowione (też z przodującego nieznacznie mi się przesunęło, ale jest do dalszej diagnostyki w 30tc), także zero sexu i dużo odpoczywania. Te kg to też mi w brzuch chyba idą, bo mieszczę się normalnie w spodnie biodrówki sprzed ciąży. Nie wiem skąd te kg, bo ani słodkiego dużo nie jem, ani tłustego, wcześnie kolacja i w ogóle nic więcej niż przed. No, mam nadzieję, że teraz przystopuje - moja znajoma tak miała ![]() Jeśli chodzi o wapno, to ja piję co dwa dni takie musujące, kupione w aptece zdrovitu - nawet jest napisane, że dla kobiet w ciąży, w stanach zwiększonego zapotrzebowania. Magnezu biorę 300mg dziennie, bo za często mam skurcze - na szczęście nie bolesne, ale nieprzyjemne. Montii, Jokr zazdroszczę Wam, że już prawie wszystkie ciuszki macie. Na początku myślałam, że za wcześnie, a teraz już Wam zazdroszczę. Wy będziecie sobie w dużymi brzuszkami leżeć na kanapie popijając herbatkę, a ja z wywalonym językiem, brzuchem do ziemi i zadyszką będę latać za śpioszkami, pajacykami, pieluchami itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
Montii ja drugiego placka ziemniaczanego - takiego wielkiego na całą patelnię, grześka w czekoladzie, chyba z 0,5 kg winogron i nadal czuję niezaspokojenie
![]() ![]()
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2010-11-08 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
Deneb3- nad Strugą? kojarzę, jeżdżę tam do znajomej niedaleko
![]() Hej,ja wam wczoraj opisywałam wszystko co mi dolega.A w nocy przed snem poszłam na siusiu-a tam krew z takim śluzem zmieszana! Wnet zemdlałam na samą myśl o szpitalu. Ale poszłam jeszcze raz i drugi i nic. wiec poczekałam do dzisiejszej wizyty u gin i jej mówię co i jak. Ale ona mówi, że to nie z macicy bo w środku wszystko ładnie wygląda. Uff! Pytałam o te bóle brzucha i że taki twardy się czasem robi. A ona, że najlepiej nic nie brać (nawet Nospy) tylko poleżeć bo wtedy macica jest lepiej ukrwiona. Acha i wypisała mi kolejne L4 i mówi, żebym codziennie na spacery wychodziła. A co jak Zus w tym czasie przyjdzie? Ciekawe, czy uznają uzasadnienie - byłam na spacerze?
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
jeny
coś niemrawo się czuję mały mi na płucach siedzi chyba bo ciężko mi się oddycha ![]() na żołądku też siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
Co do ubranek, to ja na dzień dobry mam wszystko oprócz grubszej czapeczki i kombinezonika. na okres 3-6 tez mam dużo ubranek.
#2220 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie kupiłam na allegro rampersiki 2 sztuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.