|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
kochane, ale ona jest aktywna tak mocno przez ok 2 godziny.... Zazwyczaj to jest kiedy siedzę w szkole i nie mam jak przybrać innej pozycji niż siedzenie lub stanie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Ja mam malutką łazienkę wiec kąpanie maluszka też bedzie w pokoju i tak bedzie najwygodniej.A stojaka nie chciałam kupowac do wanienki bo mamy panele i nie za bardzo stabilnie by stojak na nich stał.
A co do ruchów to mam dokładnie tak jak wy, jak śpi to jest ok a jak mały zacznie szaleć to pół dnia sie zginam w pół bo tak boli każdy jego ruch... Tez własnie nie wiem kto powiedział ze im blizej konca tym mniej czuc ruchy??? Już mi tak ciężko z tym brzuchem ze chciałabym już urodzic i mieć swojego Skarbusia koło siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nie lubi szkoły ![]()
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() My nadal w dwupaku,ale od dwóch nocy mam bardzo silne skurcze przepowiadające. Wy też tak macie? W pierwszej ciąży były znacznie słabsze,a teraz bardzo silne,aż spac nie mogę. Mały już wstawiony w kanał,zmienił położenie na prawidłowe. Ja jestem zmęczona i marzę kuż tylko o porodzie ![]() Gratuluję serdecznie wszystkim rozpakowanym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam o stelażu pod wanienkę, ale mąż uważa, że to zbędne
![]() Dziwię się trochę, jak piszecie, że bolą Was ruchy dziecka. Mnie w ogóle nie, sporadycznie jak w pęcherz dostanę ![]() ![]()
#2196 |
Rozeznanie
|
u mnie katastrofa na całego mam jakiś okropny
ból w pachwinie i biodrze taki promieniujący z biodra do kolana-koszmar ![]() trwa to od wczoraj ale myslałam,że minie a to coraz bardziej. ![]() Lutien- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Lutien śliczniusie jesteście ![]() ![]() Viki zaczęty 41 tydzień ale brzusio taki zgrabniusi i bardzo ładna jesteś ![]() ![]() ![]() A my dziś w nocy znowu taki sam rytm mieliśmy ![]() ![]() ![]() ![]()
#2198 |
Wtajemniczenie
|
patrycja - ja myślę, że stelaż do wanienki na panelach będzie dobrze stał, nie jest to aż tak wywrotne
![]() mam pytanie do dziewczyn, które dokonywały zamówienia w aptece doz... zawiadamiali Was jakoś, że zamówienie jest już do odebrania, czy samemu trzeba chodzić i się dopytywać... na ich stronie w statusie jest, że opuściło hurtownie, zamawiałam w czwartek wieczorem i nie wiem kiedy mogę się spodziewać odbioru ![]()
![]() |
#2199 |
Dragonfly
|
Kretencja,ja mam komode kapielowa z malutka wanienka i na razie w niej bede kapac,a pozniej na niej postawie wieksza wanienke
Lutien,ale serio-wyglada jakby sie slodko usmiechala ![]() Viki naprawde super wygladasz,oby sie cos u Ciebie ruszylo! Bela,nie martw sie-moze nastraszylas swoje dziecie tym wywolywaniem i samo zechce wyjsc... rptrbj1978,vcelka,Kotek i Patrycja,widze ze dzielnie zaczynacie mi towarzyszyc w cierpieniu?? ![]() ![]() W nocy biegunka,slabe skurcze co 13 minut ktore ucichly a rano co wstalam-to brzuch twardy jak kamien ![]() Ciekawe co z KarolinaB
#2200 |
Zakorzenienie
|
dzasta zamoiwnie mozesz sledzic na swoim koncie na stronie doz. pl
![]() ![]() Ale spokojnie od zlozenia zamoaienia,mozesz spytac w aptece czy juz nie przyszlo. ![]() Moje bylo po 24h na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
Hej Kochane
Weeknd u boku tż i dalej chorego Tośka a więc typowo domowo,jedynie wczoraj wyskoczyłam na godzinkę do Carrefoura i wierzcie mi fajnie jest się wyrwać z domu ehhhh Zaraz lecę po chleb i na wyniki badań - mocz i morfologia :/ niestety po śniadaniu zrobię te badania ale innej możliwości nie mam, bo tz na moment z pracy przyjedzie bym mogła gdziekolwiek wyjść... Tosiu jest po bańkach więc przymusowe siedzenie w domu ![]() Dziś przyjdzie zamówiony tapczan dl amałego wreszcie ![]() ![]() A SAMOPOCZUCIE potwornie!!!!!! bóle krzyża w nocy sprawiają że ruszyć się nie mogę i mimo że tylko 1 wstaję do toalety a po powrocie szybciutko zasypiam czuję się słaba jakbym miaął zasłabnąć zaraz... zbiera mnie na wymioty i kłuje strasznie nad jajnikami, czasem piecze jakbym n akoniu jeździła przez tydzień, kulam się czasem z nogi na nogę i mam ogólnie dość... no to ponarzekałam ![]() poodpisuję wam troszkę później jak wrócę i nabiorę sił przez cały czas mimo że siedzę poce sie strasznie... i chce mi sie okropnie pic - od rana wypilam juz 2 l!!! LEWATYWA - mi nie robili w szpitalu... nie interesowalam sie tym wczesniej, a zawsze mam mnostwo zlogow lub k... bo zatwardzenia... teraz jednak przed wloze sobie czopek to nie to samo ale ulga w jelitach bedzie ![]() no i 3 dni po cesarce jak nie wyproznilam sie dali mi czopek nie poskutkowal to dali drugi i opszlam, jakby nie poskutkowal ten drugi to wedy powiedzieli ze lewatywe by zrobili... PAULINKA wytrwala jestes ![]() ![]() ![]() a na to kopanie malej jak siedzisz moge na sobie powiedziec ze pomagalo unoszenie nog pod lawka gora dol albo kolysanie sie na boki, czasem specjalnie do wc wychodzilam bo jak sie ruszalam to tosiek zasypial i przez pol godz znowu mialam spokoj ![]() zreszta u nas fajnie podchodzili do kobiet ciezarnych mowili z emoemy chodzic z tylu po sali jak chcemy a jedna babka nawet nakazaywal mi to ![]() no to buzka |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |||||||
Zakorzenienie
|
Co do kąpania,to ja będę kąpała w łazience lub na podłodze w sypialni. Pierworodną tak kąpałam i było ok. Dużo nie chlapała
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Bela14 a tobie czop odpadł? bo juz nie pamietam co komu :/
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
Swietne fotki dziewczyny
![]() Mila25, nie mam cisnieniomierza, ale dzis lekko opuchlizna zeszla.. choc jedna stopa dalej bez kostek ![]() Co do kapania to chyba dzis po wanienke pojdziemy bo nie mamy.. tylko nie wiem czy dam rade dojsc do sklepu. Kapac nie wiem gdzie bedziemy, jak sie wanienka zmiesci to moze na komodzie obok lozka ![]() Dobra ubieram sie i spadam. Aha a co z tym zamowienie z doz? Beda dzwonic do mnie jak dojdzie do apteki czy nie? i cy mam podwac jakis numer zamowienia?
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
Ursull tez cie pamietam
![]() Mnie kregosłup boli jak siedze na mojej sofie w salonie jest mega nie wygodna dla ciezarnych a tak to nie ![]() Sn ów z kategorii horrory u mnie jak narazie brak ! W ten weekend wyjatkowo miałam spokojne noce nawet siku mi sie nie chcialo . Mnie najbardziej meczy to jak sie mala rozpiera i mi wbija nózki tam gdzie nie trzeba bo wtedy mnie tak boli brzuch ze mam ochote ja sama wyciagnac !
#2207 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do kapania to my kupilismy wanienke ze stelazem. Ale wybralismy taki troche drozszy bo maz sie uparł ze bedzie bardziej stabilny... I mamy go w łazience zaraz obok pralki i grzejnika bo tu bedzie najcieplej a na pralce bedziemy mogli malutka wycierac itd.... A my jutro jedziemy do szpitala na ktg.. A gin mowił ze pewnie urodze do tego czasu.... A tu nic ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Dziś po raz pierwszy wyszłam na spacer
![]() wydałam ponad 200zł!! ![]() byłam w aptece w dodatku i tak nie mieli najdroższego lekarstwa ale za to kupiłam lewatywę hahaah żelazo, nospę i rose (4 saszetki starczą?) w rossmanie są w promocji pampersy 1 premium care za 41zł od kilku miesięcy nie widziałam nigdzie taniej do tego kilka kosmetyków do szpitala i kupiłam czapkę, rękawiczki oraz super body do kompletu (wcześniej kupiłam spodenki) ![]() takim sposobem jestem super biedna myślałam że kupię w tym miesiącu karuzele ale chyba nici ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Vickicullen,Sysunia, Donuś
![]() I znowu mi się skurcze zaczęły,może tym razem już to jest to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Wtajemniczenie
|
kretencja, nie boli mnie jak się przeciąga lub jak kopnie sobie od czasu do czasu (chyba że w żebra lub jakiś nerw), ale gdy się wypycha i kopie przez dwie godziny, to jednak to już nie jest miłe i przyjazne... Tylko bolące. W końcu waży już ok, 3 kg to trochę siły ma...
Sysunia ![]() ![]() ![]() pelnia biedny Tosiu ![]() ![]() ![]() ![]() ursul pamiętamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Dragonfly
|
ursull oby...
Kompletnie nie mam pomyslu co zrobic na obiad-po prostu zacmienie umyslu ![]()
#2212 |
Zadomowienie
|
Pisze, żeby nie było że urodziłam już, bo nadal ani widu ani słychu, a termin się zbliża wielkimi krokami. Tak więc przenosze napewno. Nadal bolą mnie kości i to tyle z dolegliwości. Brzuch mnie wogóle nie boli, ani żadne ruchy dziecka. Bezsenność mi doskwiera strasznie :/ Widzę, że już 17 kobitek jest rozpakowanych i przeważają dziewczynki w maluszkach
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki pomóżcie, jakich ubranek według Was mi jeszcze brakuje?
jadę dziś do hurtowni i chcę wszystko dokupić ![]() mam już: ubranko rozm: 56 / 62 body kr.rekaw 0 / 2 body dł. rękaw 2 / 3 bluzka dł. rękaw 3 / 1 bluzka kr. rękaw 1 / 1 bluza/sweter 2 / 1 półśpiochy 2 /2 spodnie(sztruksy ![]() śpiochy 0 /1 pajac cienki 1 / 2 pajac gruby(welur) 0 /2 kombinezon 1 / 0 czapeczki - jaki rozmiar? będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie ![]()
#2215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kretencja, mnie tylko bolą gwałtowne kopniaki i pchanie łapek nie tam gdzie trzeba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Mallinka, ja bym dokupiła śpiochów i body. Tego w sumie chyba najwięcej się zużywa, jak dziecko ma tendencję do ulewania na przykład, to 2-3 komplety na dzień mogą iść - tak sobie wyobrażam. Ja nie liczyłam dokładnie, ale bodziaków (głównie z długim rękawem) mam ogólnie sporo (jakieś 3-4 na rozmiar 56 i pewnie z 5-6 na 62), a śpiochów mam chyba 4 sztuki na 56 i pewnie tyle samo na 62. Do tego mam 4 pajace bawełniane, ale to taki dziwny rozmiar jest - angielski, więc jest podane 0-3 miesiące
![]() Co do kombinezonu, to moim zdaniem na 56 będzie za mały. Ja mam 62/68. W końcu jak mały się urodzi pod koniec listopada to kombinezon będzie przydatny od 1 do ok. 3 miesiąca życia, ale trzeba uwzględnić, że maja pod niego wejść: body, śpiochy, koszulka jakaś i bluza lub sweterek... Co do czapeczki to nie wiem, jaki rozmiar mają bawełniane - kupiłam dwie najmniejsze po prostu. Jedną dostałam - wygląda na ciut większą. Czapkę na zimę mam chyba z napisem 62, chociaż teoretycznie rozmiary czapek są inaczej podawane ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-11-08 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki.
Standardowa nieprzespana noc a jak już zasnęłam to obudziłam się cała połamana. Do tego tak mi *****e krzyż ze ledwo co mogę wyrobić. Zero apetytu na jedzenie. Śniadanie z musu zjadłam. A zaplanowałam sobie na dzisiaj mycie okien, pranie firan i doprowadzenie kuchni do efektu lux. Zobaczymy na ile mi to wyjdzie.
#2218 |
Raczkowanie
|
Paulinka, jak tam rysunek pokrywy? zaliczyli?
Mallinka, ja kiedyś znalazłam wizażowy wątek pisany przez kilka lat: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486 sporo wiedzy można wyłuskać dlla siebie, chociaż czasami walki na noże się zdarzały... ![]() Edytowane przez _As_ Czas edycji: 2010-11-08 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
As, ja tak uwielbiam ruchy, że normalnie nie mogę spać po nocach i staram się nacieszyć nimi na zapas. I strasznie mi przykro, że niedługo już nie będę tego czuć
![]()
#2220 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać, że torbę mam już spakowaną
![]() Pisałyście o wyglądzie (próbuje nadrobić choć trochę ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.