Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 12:58   #2191
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
MaccaBraa, też trochę w tym dopiero siedzę, ale dalej wydaje mi się, że nie wiem co jest dobre dla włosków.. No bo tak - szampon bez SLS/SLES nie potrafi fajnie umyć włosków i się nie pieni... racja? powinnyśmy używać po prostu różnych szamponów, żeby urozmaicać pielęgnację, tak by była zdrowa i efektywna?
Oczywiście że się pieni tylko że ma jakby bardziej zwartą konsystencję i nie zawiera tyle substancji(detergentów) które powodują efekt obfitej piany. Z resztą żeby dobrze umyć włosy(skalp) piana wcale nie jest potrzebna, ja nie używam szamponu bo włosy myję odżywką i w tym przypadku nie ma mowy o powstaniu jakiejkolwiek piany a jeśli przeszkadza ci jej brak przy używaniu szamponów typu Hipp lub Baby dream to możesz spróbować metody ,,kubeczkowej" tzn. do kubeczka z zamknięciem wlej ilość szamponu jaką zwykle używasz do mycia i wlej trochę wody zamknij i wstrząśnij do wymieszania się składników potem mieszankę wylewaj na skalp i myj

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:59
perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:59   #2192
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
MaccaBraa, też trochę w tym dopiero siedzę, ale dalej wydaje mi się, że nie wiem co jest dobre dla włosków.. No bo tak - szampon bez SLS/SLES nie potrafi fajnie umyć włosków i się nie pieni... racja? powinnyśmy używać po prostu różnych szamponów, żeby urozmaicać pielęgnację, tak by była zdrowa i efektywna?
Jak szampon bez SLS/SLES się nei pieni?
Pieni i to rewelacyjnie Przykładem jest np. BD czy też Hipp po deliaktnym rozcieńczeniu

To czasem szampony z SLS/SLES się nie pienią. Pierwszy przykład z brzegu? Dermena

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:08   #2193
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
Co do suszenia, sposobem jaki podałaś moje włosy schną zimą cały dzień (gdy nie wychodzę z domu), a i pod wieczór z tyłu głowy, tuż przy skórze, są jeszcze wilgotne. Kwestia grubości, gęstości i ich ilości jak mniemam. Może też wilgotności powietrza w danym pomieszczeniu i temperatury...

Stosuję bardzo różne produkty, w różnych systemach konfiguracyjnych, w zależności od tego czego na daną chwilę moje włosy potrzebują. Nie zmienia się tylko częstotliwość mycia- co dwa dni. Od dwóch tyg, czyli po skończeniu Body Shopowego bananowego szamponu i odżywki oraz maski regenerującej z Wax'a (to właśnie był mój "wyskok" od normy), wygląda to mniej więcej tak: olej (Dabur Amla Plus, wymiennie z czystym kokosowym z dodatkiem kilku kropel laurowego bądź ze słodkich migdałów z kilkoma kroplami arganowego, ewentualnie Vatika czy co tam jest pod ręką)- kładziony dwa razy w tyg na noc, na codzień tylko na końcówki na jakiś czas przed myciem; szampon (Babydream z Rossmanna, wymiennie z którymś Farmony z serii Herbal Care, Radicalem bądź Body Shopowym Balancem). I wsio. Delikatnie odsączam nadmiar wody ręcznikiem papierowym, delikatnie przeczesuję włosy grzebieniem z antystatycznego materiału z szeroko rozstawionymi zębami i pozostawiam je do wyschnięcia. Gdy są suche czeszę je szczotką drewnianą bądź z włosia. Ostatnie 3 lata taki system działał znakomicie
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam... nie używasz żadnej odżywki/maski po myciu? pewnie stąd ten problem z rozczesaniem, zwłaszcza, że szampony, których używasz mają tendencje do plątania włosów (przynajmniej u mnie).

a co do Mypy to powiem tylko tyle, że to jeden z moich ulubionych szamponów i pomimo, że cena stosunkowo wysoka (zwłaszcza w porównaniu z taką np. barwą) to i tak będę go dalej kupować.

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:10   #2194
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Witaj
Spróbuj myć włosy odżywką /najlepsza prosta w składzie bez silikonów i SLS/, dla mnie jest to najskuteczniejsza metoda na plączące się włosy.
Próbowałam, ale niestety moim przetłuszczającym się włosom taka metoda nie pasuje

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Że się wtrącę ... U mnie właśnie te szampony, jak i wszystkie inne tzw. "ziołowe" i "dziecinne" doprowadzały do podobnych kołtunów, jak i u Ciebie. Żadna odżywka, maska nie dawała im rady. Pomagała jedynie płukanka octowa. Też stosuję kosmetyki bez silikonów i SLS-ów. W momencie, gdy zmieniłam szampon, problem kołtunów minął. Od ponad roku używam jednego {!} szamponu i jednej {!} odżywki / maski. A mam włosy regularnie farbowane. Nie jestem również fanką szczotek z włosia. Po prostu - mnie nie służą. Jeśli używasz olei, spróbuj przy okazji ten z nasion czerwonej maliny. Zapachu rewelacyjnego nie ma, ale daje rezultaty. Spróbuj też protein, np. w Latte kalosowej lub zrób sobie sama psikadełko.
Pielęgnuję włosy olejami z niesamowitym powodzeniem. Uratowały mnie po pobycie w szpitalu i chorobie przed zgoleniem głowy na zero, proteiny ani żadne dostępne na rynku odżywki/maski i kuracje nie dawały pożądanych efektów, także tutaj pielęgnację mam wypracowaną. Ale dziękuję bardzo za radę Co do szamponów chyba muszę przyznać Ci rację... Kupiłam sobie wczoraj taki zwykły, Gliss Kura z serii Oil Nutrive i umyłam nim włosy. Efekt? Ze dwa, trzy kołtuny... kilka machnięć grzebieniem i po problemie. Wydaje mi się, że tak jak pisała któraś z dziewczyn powyżej, w zimie taka warstewka ochronna z silikonów jest czasem niezbędna. Mam nadzieję, że gdy pogoda się polepszy będę mogła sobie je znowu darować

ANWEN: Od odżywiania mam właśnie oleje, gdybym musiała stosować jakieś specyfiki po ich zastosowaniu oznaczałoby to, że dany olej nie spełnia swojego zadania. Obwiniam szapony, widać moje włosy się do nich jakoś przyzwyczaiły

Edytowane przez 201608151056
Czas edycji: 2011-02-09 o 13:23
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:14   #2195
Namietne_Usta
Zakorzenienie

majreg - a widziałaś w naturze ten szampon Mypa? Do włosów mieszanych?
Był dostępny?
Głównie na nim mi zależy

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:14   #2196
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Pieni i to rewelacyjnie Przykładem jest np. BD czy też Hipp po deliaktnym rozcieńczeniu

To czasem szampony z SLS/SLES się nie pienią. Pierwszy przykład z brzegu? Dermena
a mi się pieni dermena

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:16   #2197
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam... nie używasz żadnej odżywki/maski po myciu? pewnie stąd ten problem z rozczesaniem, zwłaszcza, że szampony, których używasz mają tendencje do plątania włosów (przynajmniej u mnie).

a co do Mypy to powiem tylko tyle, że to jeden z moich ulubionych szamponów i pomimo, że cena stosunkowo wysoka (zwłaszcza w porównaniu z taką np. barwą) to i tak będę go dalej kupować.
Anwen - a którego szamponu Mypy używasz? Tego do włosów mieszanych?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 13:21   #2198
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Anwen - a którego szamponu Mypy używasz? Tego do włosów mieszanych?
ojj własnie zobaczyłam, że Ty pytasz o ten ja uzywam tego do suchych i zniszczonych - przepraszam za wprowadzenie w błąd

ChiQuitA89 tylko te silikony to chyba lepiej było w formie odżywki, a nie szamponu do pielęgnacji wprowadzić. Nie rozumiem czemu zrezygnowałaś z odzywek? Przecież to one właśnie między innymi mają za zadanie pomóc rozczesać włosy, a nie szampon. A po za tym nie uważam, żeby same oleje mogły dobrze odżywić włosy... Włosy potrzebują też nawilżenia i protein...

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com

Edytowane przez anwen
Czas edycji: 2011-02-09 o 13:26
Stary 2011-02-09, 13:30   #2199
sylvia_doll
CORELIPS

Faktycznie, zalezy na pewno rowniez od ilosci szamponu jaka nawalimy do mycia zawsze myje dwa razy mala iloscia, wiec juz lepiej faktycznie byloby uzywac chyba odzywki... ale czy one rowniez zmywaja oleje?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:41   #2200
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie, zalezy na pewno rowniez od ilosci szamponu jaka nawalimy do mycia zawsze myje dwa razy mala iloscia, wiec juz lepiej faktycznie byloby uzywac chyba odzywki... ale czy one rowniez zmywaja oleje?
To zależy jakie, ja używam kokosowego zawsze na noc przed myciem i nie mam problemu żeby zmyć go odżywką ale z tego co wiem to na przykład z rycynowym był by już większy problem, niestety w przypadku mycia odżywką jedynym rozwiązaniem jest metoda prób i błędów

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Stary 2011-02-09, 13:43   #2201
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
a mi się pieni dermena
Mi pieni się minimalnie, TŻtowi nie pieniła się prawie w ogóle

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:49   #2202
sylvia_doll
CORELIPS

perelka_np, a jaka odzywka zmywasz? planuje zakupic tę glorię, dolce-latte - ale to sa emilsje i maseczki - one sie nie nadaja oczywiscie.
wejde w watek OMO...
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:55   #2203
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
perelka_np, a jaka odzywka zmywasz? planuje zakupic tę glorię, dolce-latte - ale to sa emilsje i maseczki - one sie nie nadaja oczywiscie.
wejde w watek OMO...
Obecnie wykańczałam maskę Bingo z keratyną a dzisiaj lecę kupić balsam Aloesowy z Pro-Line. Maska może być jak najbardziej niektóre dziewczyny używają Glorii właśnie do mycia

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
wejde w watek OMO...
Mycie odżywką a OMO to dwie różne metody

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2011-02-09 o 13:53
Stary 2011-02-09, 13:59   #2204
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno tak, aczkolwiek to pewnie zależy od oleju i od włosów.
Ja zmywałam szamponem dwa razy.

Cytat:
ojj własnie zobaczyłam, że Ty pytasz o ten ja uzywam tego do suchych i zniszczonych - przepraszam za wprowadzenie w błąd
Anwen - podobno te szampony mają podobne składy
Ja mam właśnie suche i zniszczone, ale ten dla mieszanych mnie skusił, ponieważ ja mam tak,że jak rano umyję to następnego dnia włosy są już tłuste A ten szampon Mypy do mieszanych jest opisany jako taki do tłustej skóry głowy i suchych końców..

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-02-09, 14:22   #2205
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość

A ja nie mam problemu z pianą i w BD i w Dermenie Oby dwa elegancko się spieniają

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 14:37   #2206
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zastanawiam się nad kupnem tego szamponu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oo.html&next=1 .
Jest przeznaczony do włosów mieszanych. Skusił mnie jego skład, który był analizowany jako całkiem przyzwoity.
Miałam wersję do suchych włosów(tak jak Anwen) i szampon jest naprawdę świetny Tutaj->klik! jest moja recenzja I od siebie dodam, że nie przyspiesza przetłuszczania włosów

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
ANWEN: Od odżywiania mam właśnie oleje, gdybym musiała stosować jakieś specyfiki po ich zastosowaniu oznaczałoby to, że dany olej nie spełnia swojego zadania. Obwiniam szapony, widać moje włosy się do nich jakoś przyzwyczaiły
Ale olej nie nawilża włosów, ani nie ma w sobie składników, które miałyby ułatwiać rozczesywanie włosów Wystarczy lekka odżywka po myciu i spokojnie mogłabyś rozczesać włosy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 14:55   #2207
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Ja też polecam szampon Mypy, właśnie skończyłam wersję do włosów mieszanych, ponieważ nie było ostatnio w naturze takiego to kupiłam do włosów suchych i zniszczonych ale jeszcze nie próbowałam. Szampon jest delikatny, ale dobrze zmywa oleje i wogóle dość przyjemny w stosowaniu chociaż moim zdaniem średnio się pieni. Ale i tak jest super, na pewno będę go jeszcze kupować
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 14:58   #2208
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
majreg - a widziałaś w naturze ten szampon Mypa? Do włosów mieszanych?
Był dostępny?
Głównie na nim mi zależy
Tak. Nie wiem czy akurat do włosów mieszanych ale ten z aloesem był na pewno i kilka odżywek i masło. Były jakieś dwa , z nalepkami u dołu w różnych kolorach.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-02-09 o 15:01
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 15:12   #2209
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ja mierzę od czubka głowy do końca najdłuższego kosmyka, właściwie nie mierzę sama tylko ktoś mi mierzy, prosiłam o pomiar dwie osoby dla pewności i się zgadza inaczej się u mnie nie da, bo ma cieniowane obcięte w półkole
No właśnie, a ja mierzę długość włosów, a nie włosów + kawałek skalpu
Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
Czemu nie używasz ręcznika? Nie kapie ci woda z włosów?
Tzn używam go bardzo krótko, na czas wycierania się
Ale włosów nie wycieram, o to mi chodziło.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 15:15   #2210
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
ChiQuitA89 tylko te silikony to chyba lepiej było w formie odżywki, a nie szamponu do pielęgnacji wprowadzić. Nie rozumiem czemu zrezygnowałaś z odzywek? Przecież to one właśnie między innymi mają za zadanie pomóc rozczesać włosy, a nie szampon. A po za tym nie uważam, żeby same oleje mogły dobrze odżywić włosy... Włosy potrzebują też nawilżenia i protein...
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ale olej nie nawilża włosów, ani nie ma w sobie składników, które miałyby ułatwiać rozczesywanie włosów Wystarczy lekka odżywka po myciu i spokojnie mogłabyś rozczesać włosy
Pisałam już, że zużyłam właśnie kilka pełnych opakowań klasycznych odżywek i niestety, efekt był lekko lepszy ale wciąż niezadowalający. Problemem okazały się szampony, które przez 3 lata sprawowały się bardzo dobrze, więc to mnie zdziwiło, gdyż byłam z nich zuper zadowolona Cóż, póki co jest w porządku. Mam nadzieję, że zapotrzebowanie na silikony to tylko wina zimy i ciążowych hormonów

Co do odżywek po mojej obecnej z nimi przygodzie, po 3 letnim rozstaniu, bez żalu wracam do klasycznych metod pielęgnacji moich włosów olejami. I tu niestety nie mogę się zgodzić z Pań opiniami Moje włosy, z których zostało jakiś czas temu tylko kilka kłaków, zostały ocalone, zregenerowane, wyrosły nowe i to w takich miejsach, które ich nie posiadały przed wyłysieniem. Nigdy do tej pory od kiedy je stosuję nie miałam problemu z ich rozczesywaniem, rozdwojonymi końcówkami, niedostatecznym nawilżeniem czy matem. Dlatego rozstałam się z odżywkami. Nie zliczę ile wydałam na te wszystkie maski/ampułki/zabiegi fryzjerskie/balsamy/mgiełki/serum/płukanki itp Bez skutku. Oleje nie zadziałały oczywiście od razu, ale po kilku miesiącach mogłam przestać zakrywać głowę. Ponad to żadna z moich znajomych hindusek nie stosuje klasycznych odżywek, a włosy mają jak wiadomo nieziemskie.

Dziękuję Wam za pomoc
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 15:18   #2211
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2496930 8]No właśnie, a ja mierzę długość włosów, a nie włosów + kawałek skalpu
[/QUOTE]

Ja jakoś nie widzę innego sposobu na zmierzenie długości włosów, które są różnej długości ale może ja się nie znam. Zresztą to nie ma znaczenia ile się tych włosów wymierzy tylko dokąd naprawdę sięgają
Stary 2011-02-09, 16:03   #2212
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Miałam wersję do suchych włosów(tak jak Anwen) i szampon jest naprawdę świetny Tutaj->klik! jest moja recenzja I od siebie dodam, że nie przyspiesza przetłuszczania włosów
Narek - dzięki za cynk. Oczywiście recenzję już studiowałam Przeczytałam już wszystkie na KWC.

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ja też polecam szampon Mypy, właśnie skończyłam wersję do włosów mieszanych, ponieważ nie było ostatnio w naturze takiego to kupiłam do włosów suchych i zniszczonych ale jeszcze nie próbowałam. Szampon jest delikatny, ale dobrze zmywa oleje i wogóle dość przyjemny w stosowaniu chociaż moim zdaniem średnio się pieni. Ale i tak jest super, na pewno będę go jeszcze kupować
SoBitterSoSweet - no to żeś mnie skusiła. Już na 100% go kupię

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Tak. Nie wiem czy akurat do włosów mieszanych ale ten z aloesem był na pewno i kilka odżywek i masło. Były jakieś dwa , z nalepkami u dołu w różnych kolorach.
Majreg - dzięki za informację
Narazie postaram się powstrzymać i nie kupować, bo ostatnio kupiłam duet Garniera Avokado+Masło Karite i jeszcze nie zaczełam używać. A to dlatego,że za dużo tego wszystkiego nakupowałam

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-02-09, 16:11   #2213
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Narek - dzięki za cynk. Oczywiście recenzję już studiowałam Przeczytałam już wszystkie na KWC.

Majreg - dzięki za informację
Narazie postaram się powstrzymać i nie kupować, bo ostatnio kupiłam duet Garniera Avokado+Masło Karite i jeszcze nie zaczełam używać. A to dlatego,że za dużo tego wszystkiego nakupowałam
Ja z tej serii wzięłam tylko odżywkę, bo szampon ma silikon lub coś w podobie, więc wybrałam ten z serii aloesowej. Bardzo mi pasuje ta odżywka i dziś zakupiłam drugą na zapas.
Napisz jak Twoje wrażenia po użyciu.
Stary 2011-02-09, 16:13   #2214
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz czy u Ciebie się sprawdzi, mimo, że do najtańszych nie należy to jednak te ok 13 zł to nie jest majątek więc można testować ja polecam, mam nadzieję że Tobie też będzie pasował
Stary 2011-02-09, 16:33   #2215
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Namietne_Usta to, żeby Cię już tak do końca skusić dodam tylko, że moje włosy po aloesowych szamponach (Mypa, Cien, Carrefour) są dłużej świeże. Normalnie muszę myć codziennie. Po tych szamponach wytrzymuja spokojnie 2 dni

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2011-02-09, 16:39   #2216
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Anwen - a jakie odzywki/maski stosujesz?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-02-09, 17:15   #2217
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

zerknij do mnie na bloga (w podpisie) bo dlugo by pisac

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2011-02-09, 17:21   #2218
MaccaBraa
Raczkowanie

Cytat:
Ja jak narazie zaczęłam od tego że używam szamponów ze składników naturalnych. Na pierwszy ogień poszła czarna rzepa. Jeszcze zostało pół butelki, być moze po nim kupię coś innego. Ale na pewno nie wróce do szamponów takich jak Pantene czy Schauma... Włosy miałam po nich strasznie obciążone i jeszcze bardziej tłuste

MaccaBraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:38   #2219
sante
Wtajemniczenie

anwen piszesz o takim najzwyklejszym szamponie z Carrefour?a ten Cien,gdzieś wzrokowo go widziałam i nie pamiętam
sante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:48   #2220
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
anwen piszesz o takim najzwyklejszym szamponie z Carrefour?a ten Cien,gdzieś wzrokowo go widziałam i nie pamiętam
Cien tylko w lidlu
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości