|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
O rany, dziewczyny, ratunku!! Dopadła mnie chyba angina, bolą mnie węzły chłonne, a ja głupia myślałam, że to zęby mądrości
![]() ![]() Wszystko przez wspaniałą komunikację miejską w Katowicach. Przez 1,5h nie przyjechał ani jeden autobus, który łaskawie zawiózłby mnie na akademiki. Miałam ochotę zabijać, żeby pomścić moje zamarznięte stopy! ![]() Moim planem jest wyzdrowieć do czwartku, bo mam półmetek studiów i imprezę z tej okazji, a angina czy cokolwiek to jest, nie może mi w tym przeszkodzić! ![]()
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam od jutro ambitny plan wciśnięcia więcej ruchu w postaci fitnesu i pieszego chodzenia na angielski,gdzie mam kawałek.Zobaczymy jak to wyjdzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie z kolei łapie deprecha, zamiast wczuwać się w klimat wiosny to ta szarość dnia mnie do-bi-ja... jeszcze TŻ mnie opuścił na miesiąc bo wyjechał na praktyki ![]()
![]() |
#2194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Ja po weekendzie w Sztokholmie miałam leniwy cały ostatniy tydzień i tak mi to jakoś leży na sumieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyna!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2197 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że pomożemy
![]() A po co Ci te subskrybcje? Trzeba działać, a nie czytać o działaniu ![]() Zrób sobie listę planów długodystansowych i podziel je na etapy (krótkodystansowe) a nawet podetapy ![]() ![]() Wizaż faktycznie zjada czas, dlatego ja czytam tylko motywujące wątki, takie jak ten ![]() Opowiedz o sobie, co robisz w życiu i co chciałabyś w nim zmienić?
#2198 |
Raczkowanie
|
wczoraj miałam bardzo poważną rozmowę z tatą i dziadkiem, było gorzej niż z mamą, mam dosyć...
najgorsze jest to, że nie mam za co utrzymywać się w warszawie, na stypendium nie mam co liczyć(dochody za wysokie), chyba, że naukowe, ale rok trzeba za coś przeżyć, nie wiem czy tak szybko znajdę tam pracę, a nawet jeśli tak to jaką skoro studia dzienne, a od rodziny ani grosza na warszawę nie dostanę.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja studiuję dziennie Towaroznawstwo, nawet ciekawy kierunek ale tak na prawdę nie wiem, czy to był dobry wybór, bo jestem w związku od 5lat (dziś właśnie mija rocznica ![]() Często sobie planowałam dni ale takie długodystansowe cele to będzie nowość ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę dziś ogarnąć temat na koło i wypisać ważniejsze rzeczy na papier(wtedy łątwiej zapamiętuję, choć zabiera mi to więcej czasu ![]()
![]() |
#2200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje plany na dziś: -po raz kolejny zamieścić ogłoszenie dot.wynajmu pokoju (gdyby któraś z Was poszukiwała pokoju w Wwa to śmiało piszcie) -zrobić prace domową -pranie -upiec ciastka -zadbać o paznokcie -zapłacić rachunek Rano jak sobie myślałam to było tego jakoś więcej, ale teraz mi powypadało z głowy, chyba muszę zapisywać na bieżąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Co do dyskusji na temat miasta. ja bardzo zaluje, ze nie poszlam do Warszawy studiowac lub chocby Krakowa. Mimo, ze Torun bardzo mi sie podoba i poziom na uczelni uwazam, ze tez jest ok (choc nie mialam mozliwosci weryfikacji) to jednak sa tu bardzo slabiutkie perspektywy, obecnie TOTALNY brak pracy, nie ma nawet jak sobie dorobic przy inwentaryzacji czy hosstessach, czy nawet ulotkach, bo po porstu nie ma takich ofert, pojawiaja sie raz na 4 m-ce ![]() Poza tym w kancelariach praktykantow traktuja jak konkurencje i nawet nie chca brac na praktyki, wiec jestem totalnie zdemotywowana. Po studiach i tak planuje albo do stolicy, albo za granice. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Moje plany na dzis: -fryzjer (choc nie ejstem w 100% przekonana, czy to 'dobry' dzien na strzyzenie ![]() -uczelnia -ksiazka -slowka Musze sie uczyc do egzaminu bo za tydzien bede miala, a tak mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- musze jeszcze zalatwic dokumenty na praktyki i jutro je zawiezc. Kurde ta firma jest strasznie daleko ode mnie, i w ogole w dosc nieciekawym miejscu, wiec strach troche tam chodzic. Jak weszlam do srodka to tez nie bylo za ciekawie, maly pokoik, wystroj w stylu PRLu, starszy facet z papierosem i drugi mlodszy obok niego przed komputerem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widze, że ktoś z niedaleka mojej mieściny ![]() Napewno wyzdrowiejsz, kuruj się kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znając życie to i tak rodzice jakąś kasę Ci na początek dadzą (jak tylko przyzwyczają się do nowej sytuacji), przecież nie zostawią dziecka na pastwę losu ![]() Pamiętaj jedno - to musi być Twoja motywacja (wewnętrzna), chęć "przenoszenia gór" i umiejętność stawania do walki z nową siłą w przypadku porażek. Warszawa nie jest gościnnym miastem, o nie... Ale można ją oswoić ![]() Cytat:
![]() Un_Girl - już drugie ogłoszenie o pokoju w Wwie pojawia się w tym wątku, może to znak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2204 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() zalatwie te praktyki i bede zdawala relacje co i jak . trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#2205 |
Raczkowanie
|
kciuki są
![]() właśnie nie dadzą mi ani grosza... już tata przestał płacić alimenty jak się dowiedział, że rzuciłam studia... teraz jedyna szansa, że sobie coś z pracy odłożę(ale zaraz robią remont i przez 3 miesiące będę bez kasy) i może na wakacjach, jako opiekunka na koloniach a co do rodziny... usłyszałam, że tam to mafia jest, żebym sobie wybiła wszystko z głowy, bo dziennikarką nigdy nie będę... świetnie widzieć, że ktokolwiek we mnie wierzy... ;/ obiecali mi, że pomogą mi dostać pracę po studiach przy składaniu jakiś pudełek, a jak powiedziałam, że po 5 latach studiów chciałabym się trochę bardziej rozwijać, to usłyszałam, żebym nie wybrzydzała, bo to i tak powinnam się cieszyć, że taką pracę dostanę ![]() ![]() i w ogóle ogólne załamanie, że ich jedyne dziecko, cała nadzieja, a takie rzeczy wymyśla, że babcia przeze mnie nigdy ze szpitala nie wyjdzie... że moją największą ambicją jest praca kelnerki(nie dali sobie wytłumaczyć, że po to pracuję po nocach żeby mieć na lepsze studia)... czułam się jakbym zrobiła coś strasznego, kogoś zabiła, okradła, no nie wiem! ![]() jak im wytłumaczyć, że mam swoje marzenia, ambicje, oczekuję od życia trochę więcej niż życie od pierwszego do ostatniego, robiąc coś, na co zupełnie nie mam ochoty? że nie po to robię tak dużo, nie po to te 100% z rozszerzonego polskiego, nie po to wszystkie praktyki, żeby teraz składać pudełka... ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim jedynym marzeniem w klasie maturalnej była "ucieczka", wyrwanie się z domu, z toksycznej atmosfery. Udało sie i od tej pory jestem "kochaną" córeczką. Niestety bolesnych słów nie zapomina się ot tak, dlatego bardzo ciężko mi się zmusić do przyjazdów do domu. Właściwie robię to ze względu na siostry ![]() ![]() 3maj się i uwierz w siebie ![]() NIE BÓJ SIĘ ZMIAN !!!
![]() |
#2207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Un_girl walcz o siebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Aerith
![]() Un_Girl widzę , że sytuacja jest troszkę inna niż przypuszczałam..może to więc te kłótnie są trochę przez wyładowanie się na Tobie choroby babci, remontów itd. Fajnie, że ogólnie zakomunikowałas im to trochę wcześniej, jest jeszczez szansa że się oswoją z nią. Poza tym potwierdzam to co napisała Coma kiedy tylko zatęsknią to ich stosunek do Ciebie również się zmieni. Ja przed wyjazdem na studia też z rodzicami byłam w ciągłym konflikcie a teraz nasze stosunki poprawiły się o 360stopni. Ja w stolicy nie mieszkam niewiele mogę poradzić ale skoro mówią, że praca jest to będzie ok.. i różne sa przypadki ale również uważam, że jeśli rodzice się oswoją to i trochę finansowo pomogą ![]()
#2209 |
Raczkowanie
|
po długich i płaczliwych negocjacjach z tatą do czegoś doszłam... da mi pieniądze na magisterkę w Warszawie, zaocznie, jeśli do tego czasu będę studiować 3 lata w Łodzi... ;/
zgodzić się? już nie wiem co ze sobą robić... zaczęłam nawet się zastanawiać nad zaocznym "czymś"(nie dziennikarstwem, może filologia hiszpańśka?) tutaj i dziennikarstwem tam... później wymarzone podyplomowe : http://www.moda.p.lodz.pl/intro.htm co myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
Kochana, ostatnią rzeczą jaką powinnaś zrobić jest posłuchanie rodzinki
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- na magisterke w Wawie? czyli, ze masz zostac w Łodzi teraz? bo nie rozumiem?
74 kg...72 kg...70 kg...66 kg... 63 kg....59 ![]() BEZGLUTENOWO: https://naturebe.wordpress.com/ ![]() Edytowane przez Koralyn Czas edycji: 2011-03-21 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Raczkowanie
|
tak, 3 lata w Łodzi, a później dostaję na zaoczne w Warszawie, żeby raz na 2 tygodnie dojeżdżać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Od siebie mogę opowiedzieć tylko historię mojej koleżanki, z którą razem uczyłyśmy się do matury, aby dostać się na studia do Warszawy. Byłyśmy strasznie napalone, ona non stop gadała o Warszawce a w opisach na gg wpisywała "I warszawskie kolorowe sny" itp. dyrdymały z piosenek. Więcej gadania niż działania... Ja się dostałam, ona nie. Bardzo mi było szkoda, ale co ja mogłam zrobić. Motywowałam ją tylko do zmiany uczelni (z jakiejś prywatnej w Kielcach, też dziennikarstwo). Za rok nie chciała, bo stwierdziła, że się nie opłaca... no ale obiecała, że po licencjacie przeniesie się na UW. Motywowałam ją 3 lata - jak widać kiepski ze mnie motywator, bo w Kielcach została do dziś. Używała różnych argumentów: przede wszystkim "rodzice", "kasa", "nowe koleżanki" (jak widać argumenty podobne do Twoich, tylko że już po 3 latach. Ostatnie jej słowa brzmiały "przeniosę się do Wwy po magisterce". No cóż... ja już w to nie wierzę. W Warszawie naprawdę jest dużo możliwości rozwoju... zwłaszcza dla dziennikarzy.
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-03-21 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Studia zaoczne, da sie przezyc. Ale po zajeciach nie masz sily na nic, to tylko odwlekanie decyzji: przeniesc sie czy nie. Najtansza opcja to oczywiscie, studia dzienne, wynajecie taniego pokoju. Wybór nalezy do ciebie. Ja kiedys tez przed nim stalam, i rzuciłam wszystko i pojechalam do Wawy. Tam poznałam mnostwo znajomych, ludzi z branzy, ktora mnie interesuje. Wiele się dzieje i mozna realizowac swoje pasje spotykajac innych pasjonatów. W moim miescie to bylo niemozliwe. Obecnie mieszkam poza granicami gdyz w Warszawie poznalam mojego obecnego faceta, ktory jest włochem ![]() ![]()
74 kg...72 kg...70 kg...66 kg... 63 kg....59 ![]() BEZGLUTENOWO: https://naturebe.wordpress.com/ ![]() Edytowane przez Koralyn Czas edycji: 2011-03-21 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Koralyn kredyt studencki mógłby rozwiązać problem, w razie czego mogłabyś do niego trochę dorobić
![]()
#2216 |
Zakorzenienie
|
Tylko przy kredycie studenckim rodzice musieliby poręczyć.Ciekawe czy będą chcieli w takiej sytuacji
![]() Ja dzisiaj jestem z siebie dumna,bo po pracy usiadłam trochę do magisterki (fakt,że ciutkę,ale zawsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Raczkowanie
|
dziewczyny tak w ogóle na chwilę zmieniając temat - czy znacie jakieś bezpłatne kursy np internetowe, które pomogłyby mi podnieść moje kwalifikacje w oczach pracodawców? jestem na drugim roku, nie mam żadnego doświadczenia i eh mam problem nawet ze znalezieniem praktyk, bo chcą studentów starszych i bardziej doświadczonych..
#2218 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Najgorsze jest w tym wszystkim to, że jestem studentką dzienną, więc za grosz dyspozycyjną. W kancelariach, w których byłam, spotkałam wielu znajomych, którzy robią prawo zaocznie, więc pon - pt są do dyspozycji. Jestem po prostu wściekła z tego powodu! ![]() ![]() A co do sytucji Un_Girl to sobie tego nie wyobrażam. Nie wiem, jak Twoi rodzice mogą tak traktować, nie wiem - ciebie, tą sytuację. Wyznaję zasadę, że wcale nie każdy musi iść na studia, ale skoro ktoś ma zapał i chce się uczyć - a Ty widocznie chcesz - to nikt nie może Ci tego zabronić! Moi rodzice nie należą do najmłodszych spośród rodziców osób z mojego rocznika i również nie zawsze są najbardziej postępowi, a jednak bardzo im zależało, żebym szła na studia. Moja mama wiele lat temu miała okazję, żeby dostać indeks na studia bez egzaminów wstępnych, ponieważ wyniki na maturze miała najlepsze w szkole. Nie skorzystała, bo miała małe dziecko (moją siostrę). Nawet nie przyznała się swoim rodzicom, a moim dziadkom, że miała taką opcję. Teraz baaaaardzo żałuje. Nie pozwól, żebyś czegoś żałowała przez takie głupie konwenanse, czy jakkolwiek to nazwać.
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2011-03-21 o 23:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Raczkowanie
|
Dzis:
- dieta dotrzymana - nauka języka 2 h - sprzątanie całego domu, ale takie "wszystkiego" ![]() ![]() - a teraz ide zasypiac z książką ![]()
74 kg...72 kg...70 kg...66 kg... 63 kg....59 ![]() BEZGLUTENOWO: https://naturebe.wordpress.com/ ![]() Edytowane przez Koralyn Czas edycji: 2011-03-21 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe osoby i również też stale bywalczynie
![]() Strasznie mnie cieszy, że w końcu mamy wiosnę. Niestety cały czas walczę z wieczna apatią. Śpię dobrze, zdrowo się odżywiam, biorę magnez a wciąż jestem mega apatyczne ![]() Coma, mój Tż ma 3 tygodnie poligonu. Tęsknię, ale daje radę ![]() ![]() ![]() Un_Girl, też Ci napiszę coś od siebie. Mi od zawsze podobała się Warszawa i Wrocław. Na studia poszłam do Łodzi mimo, że do Wrocławia też mnie chcieli. Swojej decyzji, tzn tego, że nie zawalczyłam o studiowanie we Wrocławiu raczej zawsze żałowałam. Po licencjacie nie składałam już papierów na UŁ, tylko na Uniwerek w Wawie i Wrocławiu i na oby dwa się dostałam. Wrocław był zawsze dla mnie wyjątkowy i rzeczywiście tak jest. Teraz tu mieszkam, studiuję i pracuję i jestem zadowolona, chociaż oczywiście stolica też jest kusząca. Z Łodzią nigdy nie wiązałam swojej przyszłości, spędziłam tam 3 lata i mam sentyment do tego miasta ale nie chciałabym tam mieszkać. Oczywiście, po studiach w jednym mieście zawsze można przenieść się do drugiego. Jednak studia, a co za tym idzie miejsce w którym się studiuje naprawdę determinuje nasze życie, plany itd. Z perspektywy czasu mogę tylko powiedzieć, że warto zawalczyć o swoje. Ja też się kierowałam tym co mówili mi rodzice i były chłopak... A teraz posłuchałabym siebie ![]() Dziewczyny wspomagacie sie jakimiś witaminami, suplementami diety? Zaplanowałam sobie, że po wypłacie zrobię sobie badania tarczycy i może zakupię jakieś witaminki. Chociaż co do skuteczności tego typu preparatów nie do końca jestem przekonana. ![]() pozdr ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.