|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
anuszka u nas zawsze przy lekach luzne kupy sa podobno przy antybiotyku to normalne
entertete a wiec u nas wyglada to tak 9.00 kaszka na gesto lyzeczka na bebilonie pepki 12.30. obiadek ostatnio buraczki z ziemniaczkiem i krolikiem mu robilam 16.00 deserek/owoc wczoraj byl banan z kleikiem ryzowym 19.00 kaszka na gesto lyzka 22.00 butla ale wypil tylko 70ml 3.00 bytla 180ml 6 mieraek mleka plus dwie miarki kaszki (czasem te godziny nocne ulegaja zmianie) wiec wychodzi 6 posilkow z tym ze ten o 22 czasem odpada i jest 5 oczywiscie w miedzyczasie jest soczek lub herbatka i czasem chrupek kukurydziany---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- mamuski ktoras pisala ze dostala z de ciastka bezglutenowe jakiej firmy to byly??
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj mu zrobilam wedlug przepisu w klubie calego bananka i zrobilam kleik na gesto jedna czubbata lyzke juz rozrobionego dodalam i zmielilam blenderem i wyszlo mi sloiczek 190g i bylam w szoku bo zjadl caly a on owocami mi pluje i nie chce jesc
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Fruktoza to cukier owocowy. Kupuje się ją w formie takiej jak cukier, tylko mnie zbrylonej. Jakby szybko rozpuszczający się słodzik. Dostaniesz ją w sklepach ze zdrową żywnoscią i w większości marketów. Co prawda jest droga, ale słodsza niż cukier, więc wydajna. Zwykle pakowana jest po 250g lub 500. Za 500g rok temu płaciłam jakieś 5zł. (czasem Ł. dosypuję do herbaty, bo zdrowsza a smakuje niemal tak samo,- on taki cukrożerny, że aż strach)
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
kupil maz busa
he hie zona mu go znalazla
|
#2197 |
|
Rozeznanie
|
Co do posiłków to widzę, że ja jednak się uparłam na mleko
, a nie wiem, czy powinnam.Młoda ma 6,5 m-ca i je tak: ok. 8 - 100 mleko ok 12 - obiadek np. marchewka, por, indyk i kasza jaglana ok 100 ml., po jakiejś godzinie albo i mniej doprawia mlekiem ok. 70 15-16 mleko 100 17-18 owoce cały słoiczek 20 - sinlac 120 lub jak nie chce to mleko 23 - 100 mleko - czasami opuszcza ten posiłek 2/3/4 - zależy jak jej się śpi mleko 100 W międzyczasie pije soczki rozcieńczone wodą ok. 200 ml lub herbatki. |
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
poka poka
, jest gdzieś w necie?
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze Hubcio zaczal ladnie spac u nas do bani niestety... Cytat:
![]() modro u nas tez glownie mleko a teraz przewaznie jest tak: 7-8 mleko 10-11 kaszka ryzowa lub ryzowo kukurydziana lyzeczka 13-14 obiadek 16-17 mleko kolo 20 mleko z kaszka dosyc gesete z butli 1-2 mleko w miedzyczasie soczek chrupek i owocek ale tu nie ma stalych godzin. owocki tez niecodziennie dostaje bo jakos zawsze sie nie moge wbic miedzy posilki
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2011-01-26 o 12:14 |
||
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Też zatwardza i to chyba najbardziej ze wszystkiego. Jedyne co nie zatwardza to gruszka i jabłko.
|
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak pytam bo mój mały uczulony na marchewkę, jabłko i z gotowców mało co może jeśc a bym bardzo chciała urozmaicić. I jeszcze czy z czegoś korzystasz z jakichs stron, ksiązek, lekarza a propos diety dla dziecka? ja planowałam dać mięso, ale teraz po historiach z momem, prionami i w ogóle ze świadomością tego co w mięsie rozmyślam. Boję sie tylko tego że my skazowcy i to na razie jest problem Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-01-26 o 12:26 |
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
roztrzepaniec ale dlaczego nie masz zamiaru podawac miesa?
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
A nie boicie się, że bez mięsa dzieci będą miały anemię?
|
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
to zależy, co będą jadły - ja sie boje tylko dlatego, że mamy alergię i paru rzeczy juz nie możemy jeśc, ale gdyby nie to to bym się nie bała. Na razie mięsa nie jemy bo jestesmy wciąż na etapie testów warzywnych i owocowych |
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
Jak w ciąży mi spadło to posiłkowałam się suplementem, ale normalnie naturalnie np. figi, pestki dyni, żółtko jajka, buraki chyba, (szpinak w rzeczywistości ma mało), świeża pokrzywa (jeszcze nie jadłam), i najlepiej jeść z owocami bogatymi w wit c, bo witamina c pomaga w przyswajaniu. jets duzo innych tez produktów ale normalnie to mam dobre żelazo i tak starsznie nie zwracam uwagi.
|
|
|
|
#2209 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, a ja chyba Alexa przekarmimam. Bo na sniadanie, to o 7 pije mleko ok 200ml, a potem o 10 je kaszke, ale to na gesto z ok 120ml mleka, chyba z 5 lyzeczek kaszki do tego. Ale zawsze wszystko zje. Myslicie, ze to za duzo za jednym razem?
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia http://moto.allegro.pl/renault-trafi...426839906.html maz mowi ze jest ok w de do konca byl serwisowany jest udokumentowane to ksiazka w pl przejechal przez poltora roku 60tys km wiec jest to realne
jeszcze czeka nas zakup osobowki modro nam lekarz zalecil wiecej stalych o ograniczyc mleko bo strasznie ulewac zacza o widac malemu to pasuje
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
U mnie młoda je tyle, ile chce, czyli nie za wiele, ja bym dawała tyle, ile potrzebuje. Ale wiem, że zdania na ten temat są podzielone i sa mamy, które ograniczają ilość jedzenia.
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że gdyby nie był głodny to nie zjadłby tyle. Po drugie, od 7 do 10 mijają już 3 godziny, a kaszka zastępuje 1 mleko więc na moje oko jest ok. Iga rano zjada 180 mleka, po 4 godzinach także kaszkę ze 120ml wody lub słoiczek lub mleko, ale to max 120, bo więcej nie chce. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Choć i tak podziwiam za niejedzenie mięska
|
||
|
|
|
#2213 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzidzia - współczuję
słów brak czasem na ta naszą służbę zdowie. Czasem mam wrażenie, że do lekarza trzeba iśc super przygotowanym. Z własną diagnozą i planem działania i wiedzieć czego nie chcemy bo inaczej wciskają nam dziwne leki... Dzisiaj Szymkowi pobierali krew i ąz mi sie płakać chce jak o tym pomyśle. Kobieta wbijała się 3 razy! Rączka wygląda okropnie... Cytat:
Czytałam, że dzieci z alergia powinny byc karmione piersią jak najdłużej, nawet powyżej 12 m-ca. Zobaczymy jak mi to wyjdzie biorąc pod uwagę powrót do pracy. Szymek wazy 8900 ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Będzie dobrze ! musi być ! ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Wiesz Marta właściwie to sami musimy znaleźć przyczynę bo testy można zrobic dopiero w 3 roku zycia. Dieta eliminacyjna czyt. katorga żywieniowa,pozwala ustalić (czasem) co uczula. U nas na 100% mleko krowie i pochodne (nawet śladowe ilości) oraz soja.Nie wiem czy coś jeszcze... |
|||
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
hd z pobieraniem krwi wiem co przezywalas... Blanka ma pobierana krew srednio raz na 3 miesiace i za kazdym razem to jest koszmar. ma zyly jak nitki i pigula nigdy nie moze sie wkluc za pierwszym razem, pomijam fakt ze igla jest grubsza od jej zyly i ona zawsze gmera w jej raczce
![]() agravka, ja w ogole nie gotuje wody tylko podgrzewam zywca... wiem wyrodna jestem. ale malej nic od tego nie jest. no a my jemu sinlac zeby Blanka masy nabrala. dzidzia... no rece opadaja! mam nadzieje ze znajdziecie jakiegos normalnego lekarza. a my znowu mamy zatwardzenie i mala oczywiscie wypiela sie na jedzenie... no szlag mnie powoli z tym trafia bo to wszystko przez ta cholerna marchewke :/ chyba sama zaczne jej gotowac. a co do mleka, to jak to neonatolog okreslil widocznie mala nie przepada za mlekiem bo maksymalnie je 150 ml i to wieczorem z kleikiem, ale ostatnio jak zje 120 ml to jest swieto. srednio je 90-110 ml w sumie 3 razy dziennie jak sie uda do tego obiadki i owocki. kaszki lyzeczka nie za bardzo lubi, bo zje kilka lyzeczek i koniec. ale sinlac jej podpasowal.
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
hd a w jakim kierunku badania robiliscie? bo nie wiem czy wiesz ale morfologie mozna z palca robic i wystarczy jedno ukucie
|
#2216 | |
|
Rozeznanie
|
Gotuję w większej ilości wody(6:1 co najmniej) aż mocno napęcznieje i blenderem miksuje. Czasem najpierw mielę w młynku do kawy i dopiero gotuję - jest szybciej trochę tylko trzeba bardziej pilnować żeby się nie przypaliło(przynajmniej mi się tak wydaje
)Bo nie uważam, żeby było to jej potrzebne. Mięso można zastąpić. Brak mięsa nie zawsze równa się anemii Cytat:
|
|
|
#2217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem się z tego śmialiśmy ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Pediatra zleciła w kierunku żelaza oraz innych składników. Zastanawia ją również to, że małemu szybko ciemię zarasta Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2011-01-26 o 13:59 |
|||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
bajka ja też podgrzewam zywca albo taką "mama i ja" dla dzieci kupuję i też tylko podgrzewam
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka to ciesze sie ze nie jestem jedyna
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam powiedzieć, że miałam kolędę i ksiądz sam zapytał, kiedy chcemy ochrzcić Igę. Powiedziałam, że na Wielkanoc, powiedział że nie ma problemu tylko musimy przyjść 2 tyg. przed wszystko ustalić. Mówił, że gdy rodzi się dziecko, jest wielka radość i takie inne
Nic nie wspominał o życiu w grzechu A tak bałam się tej rozmowy ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Moja mama woli na to nie patrzeć ![]() Myślałam, że zejdzie gdy pierwszy raz wkładałam butlę z wodą do mikrofali hehe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

oczywiscie w miedzyczasie jest soczek lub herbatka i czasem chrupek kukurydziany
he hie zona mu go znalazla
, a nie wiem, czy powinnam.

a w stokrotce przyznam że nie patrzyłam a mam blisko 

słów brak czasem na ta naszą służbę zdowie. Czasem mam wrażenie, że do lekarza trzeba iśc super przygotowanym. Z własną diagnozą i planem działania i wiedzieć czego nie chcemy bo inaczej wciskają nam dziwne leki... 

A tak bałam się tej rozmowy