Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 07:05   #2191
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Witam Was dziewczyny z przytulnego i ciepłego łóżka

Nie wychodzę spod kołdry, za zimno... Tylko tż i siostra wyszli już do pracy i nie ma kto mi śniadania do tego łóżka zrobić...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:29   #2192
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Witam ranne ptaszki
kolejna bronchilda, a raczej ziarenko kawy super ciesze sie
za szybko wysprzatalam i znowu zdycham, glowa, mdlosci i slabo..
jeszcze dzis ten kosmarny sen, ze poronilam, tyle krwi swojej widzialam.. oh nie lubie takich snow.. psuja humor
Stary 2011-02-01, 07:30   #2193
anula_81
Zakorzenienie

ja juz od 8 rano w pracy, na szczescie odstaialismy autko na przeglad wiec dzisiaj cieplym autkiem do pracy, szkoda ze taka znowu nieprzytomna jestes..czy wy tez macie takie problemy ze spaniem? masakra normalnie, total!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny z przytulnego i ciepłego łóżka

Nie wychodzę spod kołdry, za zimno... Tylko tż i siostra wyszli już do pracy i nie ma kto mi śniadania do tego łóżka zrobić...
nie skomentuje...ja tez chce pod ciepla koldreeeeeeeeeee

Cytat:
Między mną a moim bratem jest 10 lat różnicy
Da się przeżyć Co prawda początki są trudne - bo 10-cio latek wielu rzeczy nie rozumie, ale potrafi być bardzo fajnie, no i zajmowanie się młodszym bratem było super
A teraz też fajnie, zwłaszcza dla mojego brata, że ma takie starsze siostry, już dorosłe Jemu to bardzo odpowiada.
u nas jest 5 i tez bywalo problematycznie, bo on chcial wszedzie ze mna i to co ja(mlodszy jest) a ja juz bylam za duza zeby gowniarza za mna targac, ale teraz jest super i rozumiemy sie fantastycznie, co prawda mieszkamy na dwoch krancach Europy, ja w Norwegii on w Holandii, ale i tak kontakt mamy mega fajny
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Eee tam mega różnica, to jak jedno jest pełnoletnie, a kolejne noworodkiem

A tak jest? Ja nigdy tego nie słyszałam wczesniej, ale z autopsji potwierdzam, że się sprawdza Ja urodziłam się jako drugie dziecko w rodzinie i tylko ze mną były problemy! Starsza siostra to anioł przy mnie, na mnie zawsze mówili, że niezły "agregat" ze mnie
u mnei etz, ja bylam aniolek, a moj brat szatan wcielony, plakal po nocach, adhd po prostu mama ciagle wspomina jakim ja bylam aniolkiem i jak m sie po 20 roku zycia zmiienilo
Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Za chwile was nadrobie ale musze to napisać, a więc bylismy dzis na usg ktore miało mi poprawic humor i poprawiło bo......
Mam w brzuchu córeczkę !

i to kawał kobity bo waży 1046g
Gratuluje!!!
jaka duzzaaaa juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

a ja wracam do pracy...bleeee..ale mam neichec, pomozcie...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:33   #2194
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, dzwoniłam przed chwilą do zusu, w sprawie mojego zasiłku chorobowego. Nie dowiedziałam się, kiedy mi go wypłacą, bo mają awarię systemu, ale przy okazji zapytałam o sprawę, która nurtowała mnie od tygodnia.

Jeżeli nasi TŻ wezmą urlop tacierzyński w tym roku, to będzie im przysługiwał tylko 1 tydzień, jeśli po 1 stycznia 2012 r. to 2 tygodnie
Od przyszłego roku wzrasta wymiar urlopu macierzyńskiego i tacierzyńskiego. My się nie załapiemy na dodatkowe 2 tygodnie, bo musiałybyśmy urodzić w pod koniec lipca czy w sierpniu ( wtedy macierzyński kończyłby się w styczniu, czyli obejmowałyby nas nowe przepisy ), ale nasi TŻ tak, dlatego, że urlop tacierzyński trzeba wykorzystać do ukończenia przez dziecko 1 roku życia.
Z tego wniosek, że może warto przenieś urlop tacierzyński na 2012 r. i wykorzystać ten darmowy dodatkowy tydzień ( płatny w 100% przez zus )
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:34   #2195
MoniaK
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Mówicie że zimno dzisiaj brr a ja mam zamiar się wybrać do banku i w odwiedziny do koleżanki. Kurczę, tylko tak się zastanawiam bo jej synek jest chory (na oskrzela chyba, bierze antybiotyk) i czy mogę się czymś zarazić Andziot, jak to jest, bo ja kompletnie zielona jestem jeśli chodzi o choroby
Mam już nerwy na to spanie Dzisiaj obudziłam się o 4 i prawie w ogóle nie spałam, oglądałam tv. Przed ciążą to potrafiłam przespać 12 godzin ciurkiem a teraz masakra.

Mattal, mam nadzieję że dziś Twój mężu pójdzie po rozum do głowy i przemyśli sprawę

Anulinka, dobre wieści przynosisz Muszę mojemu powiedzieć o tym urlopie, tylko nie wiem czy będzie mógł go wykorzystać.

TheXhanhippe, gratuluję dziewczynki i zarazem zazdroszczę

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-01 o 07:37
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:34   #2196
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam z rana
Chyba w całej Polsce tak zimno brr,ja jużod 7 na nogach,chłopców do przedszkola odprawiłam,teraz trzeba chatę ogarnąć i na zakupy mykam

TheXanthippe gratuluję córci,wow ładnie rośnie maleństwo

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:39   #2197
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja juz od 8 rano w pracy, na szczescie odstaialismy autko na przeglad wiec dzisiaj cieplym autkiem do pracy, szkoda ze taka znowu nieprzytomna jestes..czy wy tez macie takie problemy ze spaniem? masakra normalnie, total!

nie skomentuje...ja tez chce pod ciepla koldreeeeeeeeeee

u nas jest 5 i tez bywalo problematycznie, bo on chcial wszedzie ze mna i to co ja(mlodszy jest) a ja juz bylam za duza zeby gowniarza za mna targac, ale teraz jest super i rozumiemy sie fantastycznie, co prawda mieszkamy na dwoch krancach Europy, ja w Norwegii on w Holandii, ale i tak kontakt mamy mega fajny

u mnei etz, ja bylam aniolek, a moj brat szatan wcielony, plakal po nocach, adhd po prostu mama ciagle wspomina jakim ja bylam aniolkiem i jak m sie po 20 roku zycia zmiienilo

Gratuluje!!!
jaka duzzaaaa juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

a ja wracam do pracy...bleeee..ale mam neichec, pomozcie...

ja mam problemy ze spaniem, ale ogolnie w dzien daje rade calkiem niezle. wstaje o 7, mlody do przedszkola, a ja sie biore za cala reszte spraw do ogarniecia, pisanie pracy, ksiazki, remont, i papiery mamy firmy. potem mam kryzys o 16, ale jak przetrwam to tak ciagne do 23-24 i jest ok
no tak jak myslalam ze 5 lat roznicy to tak nei bardzo jak na poczatek. moze nawet i lepiej ze bedzie dwoch chlopcow po takiej przerwie?

a tak poza tym witam z rana

kurcze moj maly znow tak malo sie rusza.... juz 2 dzien. teraz ma kilka dni cichych i jeden na jakis czas normalny
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 07:47   #2198
amarcia
Wtajemniczenie

Witam ponadrabiam wczoraj i zaraz się dołączam
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:49   #2199
anula_81
Zakorzenienie

agnieszka moja mala tez dzisiaj mniej ruchawa od rana, wczoraj wieczorkiem tez troche pokopala, ale nie dokazywala jak zawsze. dzisiaj z rana tez raczej cicho , takie przytlumione kopniaczki, ale na razie bez paniki

a wiecie pisalam wam chyba, wlasnie sie dowiedzialam jak tanie u nas w najdrozszym kraju europy sa pieluchy, z ciekawosci zajrzalam do sklepu pampers new born 48 sztuk 16 NOK!! 8 zl!!!, 100 sztuk pomieszaknych 1+2+3 pampers 65 NOK czyli 33 zl! to chyba tanio co?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-01, 07:50   #2200
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

o matko 10 stron do nadrobienia
witam wszystkie mamusie brzusie i dzidziusie
nadrobie zaległości i zaraz dołączam tylko proszę nie piszcie za dużo

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:51   #2201
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie pisalam wam chyba, wlasnie sie dowiedzialam jak tanie u nas w najdrozszym kraju europy sa pieluchy, z ciekawosci zajrzalam do sklepu pampers new born 48 sztuk 16 NOK!! 8 zl!!!, 100 sztuk pomieszaknych 1+2+3 pampers 65 NOK czyli 33 zl! to chyba tanio co?
to bardzo bardzo tanio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 07:52   #2202
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja mam problemy ze spaniem, ale ogolnie w dzien daje rade calkiem niezle. wstaje o 7, mlody do przedszkola, a ja sie biore za cala reszte spraw do ogarniecia, pisanie pracy, ksiazki, remont, i papiery mamy firmy. potem mam kryzys o 16, ale jak przetrwam to tak ciagne do 23-24 i jest ok
no tak jak myslalam ze 5 lat roznicy to tak nei bardzo jak na poczatek. moze nawet i lepiej ze bedzie dwoch chlopcow po takiej przerwie?

a tak poza tym witam z rana

kurcze moj maly znow tak malo sie rusza.... juz 2 dzien. teraz ma kilka dni cichych i jeden na jakis czas normalny
Edzik do wczoraj też się mało ruszał, ale dziś już ok
Chyba się ułożył główką w górę i nie miał jak kopać w brzuch, bo wymacałam takie twarde okrągłe wysoko nad pępkiem... Czy to możliwe, że wyczułam ręką główkę?
Bo potem to twarde się przesunęło na lewy bok, a z prawej czułam kopnięcia...

anula_81 Lepiej nam takich rzeczy nie pisz, bo u nas sporo drożej i jeszcze Cię wykorzystamy do kupowania pieluch i Ciebie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-01 o 07:54
Stary 2011-02-01, 07:53   #2203
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziewczyny podziwiam że chcecie trójeczkę dzieciaczków, ja zawsze chciałam dwójkę, a będzie trójka
Przeraża mnie ten przeskok, jedno dziecko a tu zaraz nagle będzie trójka
Ja też zawsze marzyłam o trójce dzieci Może mówie tak bo jeszcze nie mam dzieci i nie wiem jaki to obowiązek ale o jednym nie ma mowy!! Dwojka to w sam raz ale wydaje mi sie, że o trójce można pomyśleć

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Za chwile was nadrobie ale musze to napisać, a więc bylismy dzis na usg ktore miało mi poprawic humor i poprawiło bo......
Mam w brzuchu córeczkę !

i to kawał kobity bo waży 1046g

aaaaa i ukłony dla listopadowej za intuicję, która się sprawdziła
moria uaktualnisz 1 str dziękuję
GRATULUJE!

Witajcie dziewczynki
Ja wstałam z mężem o 6.30, zjedliśmy śniadanie i czekałam na dziewczynki bo dziś bal przebierańców w podstawówce i miałam klauna i księżniczki

A w nocy spałam jak zabita, TŻ mówił, że aż stękałam i sapałam i chrumkałam Haha, a sen miałam och ach więc może to było powodem

Także jakaś senna dalej jestem i nie wiem czy sie nie pójde położyć na moment.

A jutro wizyta i USG!!!! Ja tylko jestem ciekawa czy naszemu Miśkowi zniknęły jajka... Ja chce, żeby zostały

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:54   #2204
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anulinka, dobre wieści przynosisz Muszę mojemu powiedzieć o tym urlopie, tylko nie wiem czy będzie mógł go wykorzystać.
Jeśli pracuje na umowę o pracę, to nie widzę przeszkód.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:59   #2205
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka moja mala tez dzisiaj mniej ruchawa od rana, wczoraj wieczorkiem tez troche pokopala, ale nie dokazywala jak zawsze. dzisiaj z rana tez raczej cicho , takie przytlumione kopniaczki, ale na razie bez paniki

o no niezle, musze tz powiedzeic bedzie mogl przywozic od czasu do czasu. a ja ciagle niewiem jechac czy nie jechac.
Stary 2011-02-01, 08:02   #2206
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny
Ale mi się fajnie spało

TheXanthippe Gratuluję bronchildy!!!! i zazdroszczę,że będziesz mieć córcię najważniejsze,że zdrowo rośnie

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:07   #2207
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
to bardzo bardzo tanio
no w szoku jestem bo uwierzcie zycie u nas jest 2-3 razy drozsze a tu patrze taka powalajaca cena pieluch!!
Cytat:
Edzik do wczoraj też się mało ruszał, ale dziś już ok
Chyba się ułożył główką w górę i nie miał jak kopać w brzuch, bo wymacałam takie twarde okrągłe wysoko nad pępkiem... Czy to możliwe, że wyczułam ręką główkę?
Bo potem to twarde się przesunęło na lewy bok, a z prawej czułam kopnięcia...

anula_81 Lepiej nam takich rzeczy nie pisz, bo u nas sporo drożej i jeszcze Cię wykorzystamy do kupowania pieluch i Ciebie
moja dzisiaj ma slaba aktywnosc.....

moge wam kupic, ale za to uslugi poczty u nas drogie i mysle z eprzesylka bylaby drzsza niz same pieluchy
taki kraj
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

A w nocy spałam jak zabita, TŻ mówił, że aż stękałam i sapałam i chrumkałam Haha, a sen miałam och ach więc może to było powodem

Także jakaś senna dalej jestem i nie wiem czy sie nie pójde położyć na moment.

A jutro wizyta i USG!!!! Ja tylko jestem ciekawa czy naszemu Miśkowi zniknęły jajka... Ja chce, żeby zostały
ale ci fajnie, ja mam dopiero USG 3D 14 lutegooo....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-01, 08:09   #2208
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Jeśli pracuje na umowę o pracę, to nie widzę przeszkód.
tak, na umowę i teoretycznie mu się oczywiście należy ale w praktyce nie wiem czy będzie miał go kto zastąpić itd.
Stary 2011-02-01, 08:14   #2209
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cześć
Zastanawiam się czy te akcje promocyjne u nas na Pampersy nie są związane z nową serią , linią którą wprowadzili, może chcą wyprzedać tamte żeby te nowe tylko były w sklepach. Najpierw w makro akcja Pampres teraz w Lidlu - ciekawe.
Myślę że nadal takie promocje będą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 08:23   #2210
moria44
Wtajemniczenie

Cześć gaduły kochane!

Nadrabiam od 40 minut i jestem dopiero przy godzinie 18:40
Odpisuję na posty ale za chwilę doczytuję, że ktoś już na nie odpowiedział więc to nie ma sensu, wstaję to co już naskrobałam a resztę przelecę bez cytatów.
Muszę się spieszyć bo dziś dzień poza domem się szykuje, jadę na pazury, później na sushi ( bez surowych ryb ) a później też coś muszę załatwić więc zaraz lecę pod prysznic, zrobię obiad i zmykam. Ciekawe czy uda się Was później nadrobić

Też byłam wczoraj około 17 w Lidlu i Pampersów brak

agus – ja nie piszę, że magnez powoduje skurcze macicy ale właśnie jego brak. Wszędzie znajdziesz informacje na ten temat, wpisz tylko hasło „magnez w ciąży”. Mi dwóch ginekologów zapisywało za każdym razem magnezin jako środek chroniący przed przedwczesnymi skurczami. A co do trenowania macicy – to lekarz mi powiedział, że takie napinania mogą występować do 5 x dziennie i to jest zupełnie normalne a jeśli Ciebie bolą i są częściej to ja bym jednak próbowała jakoś temu zapobiec.

agnieszka – w sprawie wiaderka służę pomocą i na pewno zdam relację z kąpieli Igi. Wczoraj TŻ podszedł do mnie skocznym krokiem, przytulił i pyta „Żonka a od kiedy będziemy mogli kąpać małą w Tummy Tubie?” odpowiedziałam, że od pierwszego dnia narodzin to się taaaaak cieszył Nie wiem skąd w nim aż tyle entuzjazmu.
I widzę, że znowu się o Twoim karmieniu musiałaś nagadać

Co do cesarki, jeśli mała będzie tak rosnąć jak teraz to w 38t. powinna ważyć około 3100-3200g i wtedy chciałabym ją wyciągnąć ale cały czas mam wrażenie, że coś się wcześniej zacznie dziać i mnie do kliniki nie przyjmą. Muszę się tam przejechać i też właśnie wszystko obgadać, to samo z moim ginkiem prowadzącym bo on to chyba nawet nie wie, że ja chcę cesarkę.

Matall – współczuję Ci choroby TŻ’ta – niestety tak to już jest z facetami, to Ty bardziej odczuwasz skutki jego choroby a on pewnie sam siebie oszukuje, że problemu nie ma

Lolka – gratuluje wizytki, nie wiem czy później pisałaś ile Wojtuś waży, może zaraz doczytam

Listopadowa – glukoza wyszła Ci trochę za wysoka, tak jak u kasi no ale u niej powtórne badanie dało już lepszy wynik bo takie pobranie z palca nie jest miarodajne.

Poza tym Twój wynik nie wskazuje jeszcze na cukrzycę a jedynie nietolerancję glukozy.

anula – Tak, Iguśka się trochę rozkręciła ale cały czas leży tak samo, tak mi się wydaje, bo czuję lekkie kopniaki jednocześnie po obu stronach brzucha a tak na środku to tylko wypinanie i takie jeżdżenie od środka

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:29   #2211
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dzień dobry !!!!!!!!!!!!!!!!
mróz za oknem że hohoho

miałam dziś sen z ginem

moim kumplem był (dodam że bardzo przystojny jest)

Do tego jak szliśmy spać do łóżka z kanapy o 3 rano (przysnęło nam się na filmie)
to w pokoju Zosia spała na PODŁODZE (prawie przykryta kocykiem)
nie wiem jakim cudem się tam znalazła ...
wypaść raczej nie mogła ...
w drodze zasnęła ??????????

dobra to zmykam na tapetowanie
heh czemu nie
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć gaduły kochane!

Nadrabiam od 40 minut i jestem dopiero przy godzinie 18:40
Odpisuję na posty ale za chwilę doczytuję, że ktoś już na nie odpowiedział więc to nie ma sensu, wstaję to co już naskrobałam a resztę przelecę bez cytatów.
Muszę się spieszyć bo dziś dzień poza domem się szykuje, jadę na pazury, później na sushi ( bez surowych ryb ) a później też coś muszę załatwić więc zaraz lecę pod prysznic, zrobię obiad i zmykam. Ciekawe czy uda się Was później nadrobić

Też byłam wczoraj około 17 w Lidlu i Pampersów brak

agus – ja nie piszę, że magnez powoduje skurcze macicy ale właśnie jego brak. Wszędzie znajdziesz informacje na ten temat, wpisz tylko hasło „magnez w ciąży”. Mi dwóch ginekologów zapisywało za każdym razem magnezin jako środek chroniący przed przedwczesnymi skurczami. A co do trenowania macicy – to lekarz mi powiedział, że takie napinania mogą występować do 5 x dziennie i to jest zupełnie normalne a jeśli Ciebie bolą i są częściej to ja bym jednak próbowała jakoś temu zapobiec.

agnieszka – w sprawie wiaderka służę pomocą i na pewno zdam relację z kąpieli Igi. Wczoraj TŻ podszedł do mnie skocznym krokiem, przytulił i pyta „Żonka a od kiedy będziemy mogli kąpać małą w Tummy Tubie?” odpowiedziałam, że od pierwszego dnia narodzin to się taaaaak cieszył Nie wiem skąd w nim aż tyle entuzjazmu.

Co do cesarki, jeśli mała będzie tak rosnąć jak teraz to w 38t. powinna ważyć około 3100-3200g i wtedy chciałabym ją wyciągnąć ale cały czas mam wrażenie, że coś się wcześniej zacznie dziać i mnie do kliniki nie przyjmą. Muszę się tam przejechać i też właśnie wszystko obgadać, to samo z moim ginkiem prowadzącym bo on to chyba nawet nie wie, że ja chcę cesarkę.

Matall – współczuję Ci choroby TŻ’ta – niestety tak to już jest z facetami, to Ty bardziej odczuwasz skutki jego choroby a on pewnie sam siebie oszukuje, że problemu nie ma

Lolka – gratuluje wizytki, nie wiem czy później pisałaś ile Wojtuś waży, może zaraz doczytam

Listopadowa – glukoza wyszła Ci trochę za wysoka, tak jak u kasi no ale u niej powtórne badanie dało już lepszy wynik bo takie pobranie z palca nie jest miarodajne.

Poza tym Twój wynik nie wskazuje jeszcze na cukrzycę a jedynie nietolerancję glukozy.

anula – Tak, Iguśka się trochę rozkręciła ale cały czas leży tak samo, tak mi się wydaje, bo czuję lekkie kopniaki jednocześnie po obu stronach brzucha a tak na środku to tylko wypinanie i takie jeżdżenie od środka
ok kochana dzieki

kupie sobie taki do rozpuszczenia
bo moj gin nie lubi jak biore jakies leki bez jego wiedzy...

a mi sie nie chcialo wstac aaaaaaa
spac mi sie chce jak nie wiem, jakas taka zmeczona jestem
Stary 2011-02-01, 08:31   #2212
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć gaduły kochane!

ok, to czekam na relacje z kapania. tak nagadalam sie i jak zwykle budzi kontrowersje

no ja tez musze wypytac, ale ciagle mi sie wydaje ze za wczesnie. mam przeczucia ze teraz bedzie ok, ale jakos w 3kg dziecko u mnie nie wierze, ani w porod po 38tyg. nie wiem czemu. chetnie poslucham jak bedziesz miec info dot cesarki itd.
Stary 2011-02-01, 08:52   #2213
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Moria, ty chcesz mieć cesarkę czy masz wskazania?? Bo ja sama nie wiem, co mnie będzie czekać (pierwszy poród nieplanowane cc ze względu na dużą wagę dziecka 4250 i zagrażające pęknięcie macicy). Ja bym chyba wolała sn, bo wydaje mi się, że szybciej dochodzi się do siebie... ale nie mam porównania.

Siedzę już dzisiaj jak na szpilkach, bo o 14 mam USG. Zobaczę moje maleństwo!!kla ski:
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 08:54   #2214
moria44
Wtajemniczenie

Nadrobiłam ... teraz muszę w ciągu godziny wziąć prysznic i naszykować obiad

Siasiek – a nie wiem czy będę miała usg 15’ego, zobaczymy czy będę tak spokojna o małą jak teraz, myślę, że ginek będzie chciał podejrzeć no ale okaże się.
No a co do 4D to po tej ostatniej wizycie jestem trochę mniej „napalona” bo to było moje trzecie takie bardzo dokładne usg z badaniem wszystkich narządów, przepływów, wód, stanu łożyska, pępowiny więc 4D robiłabym z czystej ciekawości jak wygląda mała więc trochę szkoda mi pieniędzy, wolę kupić za nie np. łóżeczko bot o podobny koszt.

Matall – z Pitów Ci na wózek starczy? Jak to robisz? Ja chyba nigdy nic nie dostałam zwrotu, no może raz 35zł

TheXanthippe – gratuluję córci waga imponująca! No czyli zaczyna się etap dziewczynkowy – może nadgonią silną męską grupę na naszym wątku

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:56   #2215
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

dzien doberek gadułki !

Lolka, skad masz te ciuszki? Są kapitalne !!
Ewesko, pochrzaniło mi sie fatale z hypnose
TheXanthippe gratuluje córeczki !! Witam w mniejszosciowym klubie Nareszcie ktoś przełamał siusiaczkową passe
Melduję, ze rennie idealnie pomogło na zgagę Genialne ! A Lidla sobie odpuściłam po tym co pisałyście ;/
Anula ale ceny pieluch u Ciebie !! Może zrzucimy sie tu wszystkie na koszty przesyłki i z jakiegos skandynawskiego sklepu nabędziemy hurtem (co by Anuli nie obciążać )
Andziot... Zosia na podłodze... ojej Słodko musiała wyglądac

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 09:00   #2216
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Moria, ty chcesz mieć cesarkę czy masz wskazania?? Bo ja sama nie wiem, co mnie będzie czekać (pierwszy poród nieplanowane cc ze względu na dużą wagę dziecka 4250 i zagrażające pęknięcie macicy). Ja bym chyba wolała sn, bo wydaje mi się, że szybciej dochodzi się do siebie... ale nie mam porównania.

Siedzę już dzisiaj jak na szpilkach, bo o 14 mam USG. Zobaczę moje maleństwo!!kla ski:
Ja nasłuchałam sie tyle złego o CC, że od razu powiedziałam lekarzowi, że SN chce urodzić. A w dodatku mój lakarz jest strasznie przeciwny CC i na wszystkie sposoby kombinuje, żeby tylko ominąć cesarkę. No oczywiście nie licząc przypadków gdy poród SN jest niemożliwy
Koleżanka miała dwie cesarki i w dodatku nie mogła karmić piersią i zawsze mi mówi, że ominęło ją to co może nie jest zbyt przyjemne i miłe ale to co piękne na swój sposób czyli poczucie spełnienia jako matki...

ANULA ANULA - Ty mi przesłałaś ten plan na pocztę, bo chyba 3 tyg mnie tam nie było i nic nie znalazłam...

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-02-01 o 09:01
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 09:02   #2217
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam ... teraz muszę w ciągu godziny wziąć prysznic i naszykować obiad
Siasiek – a nie wiem czy będę miała usg 15’ego, zobaczymy czy będę tak spokojna o małą jak teraz, myślę, że ginek będzie chciał podejrzeć no ale okaże się.
No a co do 4D to po tej ostatniej wizycie jestem trochę mniej „napalona” bo to było moje trzecie takie bardzo dokładne usg z badaniem wszystkich narządów, przepływów, wód, stanu łożyska, pępowiny więc 4D robiłabym z czystej ciekawości jak wygląda mała więc trochę szkoda mi pieniędzy, wolę kupić za nie np. łóżeczko bot o podobny koszt.
Matall – z Pitów Ci na wózek starczy? Jak to robisz? Ja chyba nigdy nic nie dostałam zwrotu, no może raz 35zł
TheXanthippe – gratuluję córci waga imponująca! No czyli zaczyna się etap dziewczynkowy – może nadgonią silną męską grupę na naszym wątku
No nie wiem, ja jak do tej pory prawie zawsze maksymalny zwrot dostaję, bo cały rok pracuję na umowę zlecenie. Nie wiem, może to dlatego, że jako studentka?
No i z mojego i tż zwrotu starczy na wózek Kunert jakoś akurat
No, ale ja też szukałam wózka poniżej 1000zł

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-01, 09:03   #2218
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

co do imienia john to też mi się nie podoba choć lubię niespotykane imiona
co do lidla u nas już ani skarpetek ani pieluch a byłam o 11.30 no i cóż pustki jak za komuny
co do mleka to hmmm oby jak najdłużej cycem karmić

ddaaiissyy nie przejmuj się ja do mojego mogę się przytulać tylko jak ogląda telewizję ale jak już go zacznę całować to mówi że nie można bo mu robię ochotę a on przecież musi obejrzeć te wiadomości, za to rozmawiać możeby bez przerwy,no chyba że lecą wiadomości

matallewar po pierwsze gratuluję zdania egzaminu po drugie jakie słodkie te skarpetki koszule też fajne
wycisz się i nie myśl teraz o tym najważniejsze dziecko pamiętaj

24kasia86 mnie też wciąż leci krew z nosa a wcześniej to się nie zdarzało alantan na prawdę dobrze działa

agus wózek śliczny i nie drogi

lolka dobrze że z dzidzią wszystko ok
o ja ale piękne ciuszki kupiłaś aż mi ślinka pociekła tak jak wam na budyń tak mi na te ubranka super
te bodziaki i ten z długim rękawkiem

monika21121984
demot pierwsza klasa

eweska między mną a moją kuzynką którą wychowywali moi rodzice jest 10 lat różnicy i do tej pory mamy ze sobą super kontakt jest moją przyjaciółką od serca chyba najlepszą a między mną a siostrą jest 2 lata różnicy i jakoś średnio się dogadujemy także nie ma reguły

thexanthippe gratuluję i zazdroszczę córci duża

no nadrobiłam to teraz będę na bieżąco

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 09:05   #2219
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
Uważam, że takie zwolnienie to nie probem. Tak czy owak będziesz miała wypłacone tylko raz za 31 stycznia. Ja, jako księgowa, nie robiłabym problemów, tylko naliczyła ile trzeba.
Patrzyłam w necie na opinie i znalazłam podobne
Anulinko bardzo, bardzo dziękuję ! I jeszcze w necie za moją sprawą patrzyłaś.. jejq! jesteś kochana

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
(...)
za szybko wysprzatalam i znowu zdycham, glowa, mdlosci i slabo..
jeszcze dzis ten kosmarny sen, ze poronilam, tyle krwi swojej widzialam.. oh nie lubie takich snow.. psuja humor
Kwiatecku sen szybko wyrzuć z pamięci i nie wracaj myślami do niego!! Mdłości ? w pierwszym trymestrze męczyły mnie potwornie, teraz mam spokój.. a u Ciebie tak przez całą ciążę, czy powróciły w trzecim trymestrze?

Cytat:
Dziewczyny, dzwoniłam przed chwilą do zusu, w sprawie mojego zasiłku chorobowego. Nie dowiedziałam się, kiedy mi go wypłacą, bo mają awarię systemu, ale przy okazji zapytałam o sprawę, która nurtowała mnie od tygodnia.

Jeżeli nasi TŻ wezmą urlop tacierzyński w tym roku, to będzie im przysługiwał tylko 1 tydzień, jeśli po 1 stycznia 2012 r. to 2 tygodnie
Od przyszłego roku wzrasta wymiar urlopu macierzyńskiego i tacierzyńskiego. My się nie załapiemy na dodatkowe 2 tygodnie, bo musiałybyśmy urodzić w pod koniec lipca czy w sierpniu ( wtedy macierzyński kończyłby się w styczniu, czyli obejmowałyby nas nowe przepisy ), ale nasi TŻ tak, dlatego, że urlop tacierzyński trzeba wykorzystać do ukończenia przez dziecko 1 roku życia.
Z tego wniosek, że może warto przenieś urlop tacierzyński na 2012 r. i wykorzystać ten darmowy dodatkowy tydzień ( płatny w 100% przez zus )
Anulinka jesteś nieoceniona!! Super wieści z rana

Cytat:
(..) a wiecie pisalam wam chyba, wlasnie sie dowiedzialam jak tanie u nas w najdrozszym kraju europy sa pieluchy, z ciekawosci zajrzalam do sklepu pampers new born 48 sztuk 16 NOK!! 8 zl!!!, 100 sztuk pomieszaknych 1+2+3 pampers 65 NOK czyli 33 zl! to chyba tanio co?
No to już wiemy, kto nam będzie pieluchy wysyłał

Cytat:
(...) Lolka – gratuluje wizytki, nie wiem czy później pisałaś ile Wojtuś waży, może zaraz doczytam
(..)
Moria nie napisałam ile mój chłopiec waży, bo nie wiem strasznie wyrodna ze mnie matka, wiem! Gin nie powiedział, nie napisał w książeczce, a ja nie zapytałam Bardzo dużo pytań zadawałam mu na temat witamin, później rozmawialiśmy o porodzie, szpitalach i połóżnych i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać!! Jestem wściekła na siebie wrr
Stary 2011-02-01, 09:18   #2220
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
co do imienia john to też mi się nie podoba choć lubię niespotykane imiona
co do lidla u nas już ani skarpetek ani pieluch a byłam o 11.30 no i cóż pustki jak za komuny
co do mleka to hmmm oby jak najdłużej cycem karmić

ddaaiissyy nie przejmuj się ja do mojego mogę się przytulać tylko jak ogląda telewizję ale jak już go zacznę całować to mówi że nie można bo mu robię ochotę a on przecież musi obejrzeć te wiadomości, za to rozmawiać możeby bez przerwy,no chyba że lecą wiadomości

matallewar po pierwsze gratuluję zdania egzaminu po drugie jakie słodkie te skarpetki koszule też fajne
wycisz się i nie myśl teraz o tym najważniejsze dziecko pamiętaj

24kasia86 mnie też wciąż leci krew z nosa a wcześniej to się nie zdarzało alantan na prawdę dobrze działa

agus wózek śliczny i nie drogi

lolka dobrze że z dzidzią wszystko ok
o ja ale piękne ciuszki kupiłaś aż mi ślinka pociekła tak jak wam na budyń tak mi na te ubranka super
te bodziaki i ten z długim rękawkiem

monika21121984
demot pierwsza klasa

eweska między mną a moją kuzynką którą wychowywali moi rodzice jest 10 lat różnicy i do tej pory mamy ze sobą super kontakt jest moją przyjaciółką od serca chyba najlepszą a między mną a siostrą jest 2 lata różnicy i jakoś średnio się dogadujemy także nie ma reguły

thexanthippe gratuluję i zazdroszczę córci duża

no nadrobiłam to teraz będę na bieżąco
dziekowac

a ja w ciagu godzinki jade z mama na buszowanie po lumpku takiego wielgachnego
dobrze, ze dzisiaj dzien nie targowy bo on jest przy targu

musze znalesc sobie jakis ala plaszczyk, ponczo na wiosne, bo mi brzuchw nic nie wlezie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości