|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Witam Was dziewczyny z przytulnego i ciepłego łóżka
![]() Nie wychodzę spod kołdry, za zimno... Tylko tż i siostra wyszli już do pracy i nie ma kto mi śniadania do tego łóżka zrobić... ![]()
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Witam ranne ptaszki
![]() kolejna bronchilda, a raczej ziarenko kawy ![]() ![]() za szybko wysprzatalam i znowu zdycham, glowa, mdlosci i slabo.. jeszcze dzis ten kosmarny sen, ze poronilam, tyle krwi swojej widzialam.. oh nie lubie takich snow.. psuja humor
#2193 | ||||
Zakorzenienie
|
ja juz od 8 rano w pracy, na szczescie odstaialismy autko na przeglad wiec dzisiaj cieplym autkiem do pracy, szkoda ze taka znowu nieprzytomna jestes..czy wy tez macie takie problemy ze spaniem? masakra normalnie, total!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jaka duzzaaaa juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ![]() a ja wracam do pracy...bleeee..ale mam neichec, pomozcie... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dzwoniłam przed chwilą do zusu, w sprawie mojego zasiłku chorobowego. Nie dowiedziałam się, kiedy mi go wypłacą, bo mają awarię systemu
![]() Jeżeli nasi TŻ wezmą urlop tacierzyński w tym roku, to będzie im przysługiwał tylko 1 tydzień, jeśli po 1 stycznia 2012 r. to 2 tygodnie ![]() Od przyszłego roku wzrasta wymiar urlopu macierzyńskiego i tacierzyńskiego. My się nie załapiemy ![]() ![]() Z tego wniosek, że może warto przenieś urlop tacierzyński na 2012 r. i wykorzystać ten darmowy dodatkowy tydzień ( płatny w 100% przez zus ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mówicie że zimno dzisiaj ![]() ![]() ![]() Mam już nerwy na to spanie ![]() Mattal, mam nadzieję że dziś Twój mężu pójdzie po rozum do głowy i przemyśli sprawę ![]() Anulinka, dobre wieści przynosisz ![]() TheXhanhippe, gratuluję dziewczynki i zarazem zazdroszczę ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-01 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
Chyba w całej Polsce tak zimno brr,ja jużod 7 na nogach,chłopców do przedszkola odprawiłam,teraz trzeba chatę ogarnąć i na zakupy mykam TheXanthippe gratuluję córci,wow ładnie rośnie maleństwo ![]()
#2197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam problemy ze spaniem, ale ogolnie w dzien daje rade calkiem niezle ![]() no tak jak myslalam ze 5 lat roznicy to tak nei bardzo jak na poczatek. moze nawet i lepiej ze bedzie dwoch chlopcow po takiej przerwie? a tak poza tym witam z rana ![]() kurcze moj maly znow tak malo sie rusza.... juz 2 dzien. teraz ma kilka dni cichych i jeden na jakis czas normalny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]()
#2199 |
Zakorzenienie
|
agnieszka moja mala tez dzisiaj mniej ruchawa od rana, wczoraj wieczorkiem tez troche pokopala, ale nie dokazywala jak zawsze. dzisiaj z rana tez raczej cicho , takie przytlumione kopniaczki, ale na razie bez paniki
![]() a wiecie pisalam wam chyba, wlasnie sie dowiedzialam jak tanie u nas w najdrozszym kraju europy sa pieluchy, z ciekawosci zajrzalam do sklepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Wtajemniczenie
|
o matko 10 stron do nadrobienia
![]() witam wszystkie mamusie brzusie i dzidziusie nadrobie zaległości i zaraz dołączam tylko proszę nie piszcie za dużo ![]()
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się ułożył główką w górę i nie miał jak kopać w brzuch, bo wymacałam takie twarde okrągłe wysoko nad pępkiem... ![]() Bo potem to twarde się przesunęło na lewy bok, a z prawej czułam kopnięcia... ![]() anula_81 Lepiej nam takich rzeczy nie pisz, bo u nas sporo drożej i jeszcze Cię wykorzystamy do kupowania pieluch i Ciebie ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-01 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witajcie dziewczynki ![]() Ja wstałam z mężem o 6.30, zjedliśmy śniadanie i czekałam na dziewczynki bo dziś bal przebierańców w podstawówce i miałam klauna i księżniczki ![]() A w nocy spałam jak zabita, TŻ mówił, że aż stękałam i sapałam i chrumkałam ![]() ![]() ![]() Także jakaś senna dalej jestem i nie wiem czy sie nie pójde położyć na moment. A jutro wizyta i USG!!!! Ja tylko jestem ciekawa czy naszemu Miśkowi zniknęły jajka... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli pracuje na umowę o pracę, to nie widzę przeszkód.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o no niezle, musze tz powiedzeic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Ale mi się fajnie spało ![]() TheXanthippe Gratuluję bronchildy!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | ||
Zakorzenienie
|
no w szoku jestem bo uwierzcie zycie u nas jest 2-3 razy drozsze a tu patrze taka powalajaca cena pieluch!!
![]() Cytat:
moge wam kupic, ale za to uslugi poczty u nas drogie i mysle z eprzesylka bylaby drzsza niz same pieluchy ![]() taki kraj ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
tak, na umowę i teoretycznie mu się oczywiście należy ale w praktyce nie wiem czy będzie miał go kto zastąpić itd.
![]()
#2209 |
Zadomowienie
|
Cześć
Zastanawiam się czy te akcje promocyjne u nas na Pampersy nie są związane z nową serią , linią którą wprowadzili, może chcą wyprzedać tamte żeby te nowe tylko były w sklepach. Najpierw w makro akcja Pampres teraz w Lidlu - ciekawe. Myślę że nadal takie promocje będą.
#2210 |
Wtajemniczenie
|
Cześć gaduły kochane!
Nadrabiam od 40 minut i jestem dopiero przy godzinie 18:40 ![]() Odpisuję na posty ale za chwilę doczytuję, że ktoś już na nie odpowiedział więc to nie ma sensu, wstaję to co już naskrobałam a resztę przelecę bez cytatów. Muszę się spieszyć bo dziś dzień poza domem się szykuje, jadę na pazury, później na sushi ( bez surowych ryb ![]() ![]() Też byłam wczoraj około 17 w Lidlu i Pampersów brak ![]() agus – ja nie piszę, że magnez powoduje skurcze macicy ale właśnie jego brak. Wszędzie znajdziesz informacje na ten temat, wpisz tylko hasło „magnez w ciąży”. Mi dwóch ginekologów zapisywało za każdym razem magnezin jako środek chroniący przed przedwczesnymi skurczami. A co do trenowania macicy – to lekarz mi powiedział, że takie napinania mogą występować do 5 x dziennie i to jest zupełnie normalne a jeśli Ciebie bolą i są częściej to ja bym jednak próbowała jakoś temu zapobiec. agnieszka – w sprawie wiaderka służę pomocą i na pewno zdam relację z kąpieli Igi. Wczoraj TŻ podszedł do mnie skocznym krokiem, przytulił i pyta „Żonka a od kiedy będziemy mogli kąpać małą w Tummy Tubie?” odpowiedziałam, że od pierwszego dnia narodzin to się taaaaak cieszył ![]() I widzę, że znowu się o Twoim karmieniu musiałaś nagadać ![]() Co do cesarki, jeśli mała będzie tak rosnąć jak teraz to w 38t. powinna ważyć około 3100-3200g i wtedy chciałabym ją wyciągnąć ale cały czas mam wrażenie, że coś się wcześniej zacznie dziać i mnie do kliniki nie przyjmą. Muszę się tam przejechać i też właśnie wszystko obgadać, to samo z moim ginkiem prowadzącym bo on to chyba nawet nie wie, że ja chcę cesarkę. Matall – współczuję Ci choroby TŻ’ta – niestety tak to już jest z facetami, to Ty bardziej odczuwasz skutki jego choroby a on pewnie sam siebie oszukuje, że problemu nie ma ![]() Lolka – gratuluje wizytki, nie wiem czy później pisałaś ile Wojtuś waży, może zaraz doczytam ![]() Listopadowa – glukoza wyszła Ci trochę za wysoka, tak jak u kasi no ale u niej powtórne badanie dało już lepszy wynik bo takie pobranie z palca nie jest miarodajne. Poza tym Twój wynik nie wskazuje jeszcze na cukrzycę a jedynie nietolerancję glukozy. anula – Tak, Iguśka się trochę rozkręciła ale cały czas leży tak samo, tak mi się wydaje, bo czuję lekkie kopniaki jednocześnie po obu stronach brzucha a tak na środku to tylko wypinanie i takie jeżdżenie od środka ![]()
#2211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupie sobie taki do rozpuszczenia bo moj gin nie lubi jak biore jakies leki bez jego wiedzy... a mi sie nie chcialo wstac aaaaaaa spac mi sie chce jak nie wiem, jakas taka zmeczona jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok, to czekam na relacje z kapania. tak nagadalam sie i jak zwykle budzi kontrowersje ![]() no ja tez musze wypytac, ale ciagle mi sie wydaje ze za wczesnie. mam przeczucia ze teraz bedzie ok, ale jakos w 3kg dziecko u mnie nie wierze, ani w porod po 38tyg. nie wiem czemu. chetnie poslucham jak bedziesz miec info dot cesarki itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Siedzę już dzisiaj jak na szpilkach, bo o 14 mam USG. Zobaczę moje maleństwo!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam ... teraz muszę w ciągu godziny wziąć prysznic i naszykować obiad
![]() Siasiek – a nie wiem czy będę miała usg 15’ego, zobaczymy czy będę tak spokojna o małą jak teraz, myślę, że ginek będzie chciał podejrzeć no ale okaże się. No a co do 4D to po tej ostatniej wizycie jestem trochę mniej „napalona” bo to było moje trzecie takie bardzo dokładne usg z badaniem wszystkich narządów, przepływów, wód, stanu łożyska, pępowiny więc 4D robiłabym z czystej ciekawości jak wygląda mała więc trochę szkoda mi pieniędzy, wolę kupić za nie np. łóżeczko bot o podobny koszt. Matall – z Pitów Ci na wózek starczy? Jak to robisz? Ja chyba nigdy nic nie dostałam zwrotu, no może raz 35zł ![]() TheXanthippe – gratuluję córci waga imponująca! ![]() ![]()
#2215 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek gadułki
![]() Lolka, skad masz te ciuszki? Są kapitalne !! Ewesko, pochrzaniło mi sie fatale z hypnose ![]() TheXanthippe gratuluje córeczki !! Witam w mniejszosciowym klubie ![]() ![]() Melduję, ze rennie idealnie pomogło na zgagę ![]() Anula ale ceny pieluch u Ciebie !! Może zrzucimy sie tu wszystkie na koszty przesyłki i z jakiegos skandynawskiego sklepu nabędziemy hurtem (co by Anuli nie obciążać ![]() Andziot... Zosia na podłodze... ojej Słodko musiała wyglądac ![]()
#2216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka miała dwie cesarki i w dodatku nie mogła karmić piersią i zawsze mi mówi, że ominęło ją to co może nie jest zbyt przyjemne i miłe ale to co piękne na swój sposób czyli poczucie spełnienia jako matki... ANULA ANULA - Ty mi przesłałaś ten plan na pocztę, bo chyba 3 tyg mnie tam nie było i nic nie znalazłam...
![]() Żona ![]() Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-01 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i z mojego i tż zwrotu starczy na wózek Kunert jakoś akurat ![]() No, ale ja też szukałam wózka poniżej 1000zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Wtajemniczenie
|
co do imienia john to też mi się nie podoba choć lubię niespotykane imiona
co do lidla u nas już ani skarpetek ani pieluch a byłam o 11.30 no i cóż pustki jak za komuny co do mleka to hmmm oby jak najdłużej cycem karmić ![]() ddaaiissyy nie przejmuj się ja do mojego mogę się przytulać tylko jak ogląda telewizję ale jak już go zacznę całować to mówi że nie można bo mu robię ochotę a on przecież musi obejrzeć te wiadomości, za to rozmawiać możeby bez przerwy,no chyba że lecą wiadomości ![]() matallewar po pierwsze gratuluję zdania egzaminu po drugie jakie słodkie te skarpetki koszule też fajne ![]() wycisz się i nie myśl teraz o tym najważniejsze dziecko pamiętaj ![]() 24kasia86 mnie też wciąż leci krew z nosa a wcześniej to się nie zdarzało alantan na prawdę dobrze działa agus wózek śliczny i nie drogi lolka dobrze że z dzidzią wszystko ok ![]() o ja ale piękne ciuszki kupiłaś aż mi ślinka pociekła tak jak wam na budyń tak mi na te ubranka super ![]() te bodziaki i ten z długim rękawkiem ![]() ![]() ![]() monika21121984 demot pierwsza klasa ![]() eweska między mną a moją kuzynką którą wychowywali moi rodzice jest 10 lat różnicy i do tej pory mamy ze sobą super kontakt jest moją przyjaciółką od serca chyba najlepszą a między mną a siostrą jest 2 lata różnicy i jakoś średnio się dogadujemy także nie ma reguły thexanthippe gratuluję i zazdroszczę córci ![]() no nadrobiłam to teraz będę na bieżąco
#2219 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja w ciagu godzinki jade z mama na buszowanie po lumpku takiego wielgachnego dobrze, ze dzisiaj dzien nie targowy bo on jest przy targu ![]() musze znalesc sobie jakis ala plaszczyk, ponczo na wiosne, bo mi brzuchw nic nie wlezie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.