![]() |
#2191 |
Rozeznanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Witam, co to za farba? Ja jeszcze nigdy nie farbowałam się u fryzjera- zawsze robię to sama, ale używam tylko jednej farby: zmywalnego castinga z l'oreal i zawsze wychodzi, to co chciałam
#2192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i podróż fantastyczna, też marzy mi się Grecja.. ale to może w przyszłości ![]() Poniżej moja relacja: czwartek: na 8:00 pojechałam z mamą do fryzjera - mama na baleyage. Ok 9:00 pojechałam z tż na salę, żeby ostatecznie wybrać ułożenie stołów. Mieliśmy mały problem, bo mojej rodziny mało, tż więcej i jeszcze znajomi.. Ale fajnie wymyśliliśmy i dysproporcji wcale nie było widać. O 10:00 wróciłam do fryzjera - mama dalej siedziała na fotelu, a mnie fryzjerka jeszcze raz robiła próbną. Wyszło super, ale inaczej niż za pierwszym razem. Miałyśmy z mamą stresa, bo na 11:00 i 12:00 byłyśmy umówione na paznokcie. Dochodzi 11:00, a ani ja ani mama nie jesteśmy jeszcze gotowe :/ Ale udało mi się załatwić. Ja poleciałam na 12:00, a mamę udało się przestawić na 15:00. Obie wyszłyśmy zadowolone od fryzjera i pazurki też wyszły super. Ja miałam francuza na swoich paznokciach, nie bardzo długie i lekki wzorek na serdecznych palcach. Potem pojechałam z tż kupić koszulę i musieliśmy jechać aż do Będzina za wstążką, której mi brakło do winietek ![]() Potem wieczorem byliśmy jeszcze na ostatniej lekcji tańca, a potem do 2:00 w nocy robiliśmy te winietki. piątek Rano pożyczyłam żelazko na parę i prasowałam sobie suknię, mamie sukienkę i ojcu i bratu garnitury. Potem pojechaliśmy na salę. Ojciec z teściem i moim bratem nosili alkohol, napoje itd, a ja z teściową zapłaciłam 70% za wesele i ustalałam z menagerem sali szczegóły. Stoły były już ubrane, zaskoczyły mnie piękne pokrowce na krzesła i wszystko wyglądało wspaniale ![]() Potem po południu dmuchaliśmy z rodzicami balony i stroiliśmy przed klatką i klatkę, no i poszłam po kwiaty do włosów, żeby na rano już były. Dopiero po 20:00 pojechaliśmy na salę układać winietki. Trochę nam to zeszło i jeszcze ćwiczyliśmy taniec, żeby wiedzieć jak się ustawić. Na szczęście udawało nam się zatańczyć bez żadnych błędów. Poszłam spać po północy... sobota Obudziłam się sama o 6:00 Nie mogłam już zasnąć. Wzięłam prysznic, zjadłam śniadanie, pogadałam z rodzicami i pojechałyśmy z mamą na 9:00 do fryzjera. Byłyśmy straaaasznie długo, bo przed 13:00 dzwoni do mnie wiażystka, że już jedzie, a my dopiero w drodze powrotnej ![]() ![]() Pobiegłyśmy z mamą do kwiaciarni po kwiaty. Teściowa odebrała już bukiet dla mnie, więc ja zabrałam bukiety dla drużek, butonierkę i bukiet dla Matki Boskiej, którego zapomniałam z domu ![]() Akurat przed klatką spotkałam Izę - wizażystkę. Najpierw malowała mamę, a potem mnie. Nie miałam próbnego makijażu i wyszedł dosyć mocny, ale stwierdziłam, że ten jeden raz mogę mieć mocniejszy, bo zwykle się tak nie maluję. Makijaż przetrwał do rana!! Chyba tylko raz użyłam bibułki. Pod koniec malowania przyszła Sabina - moja fotografka. Jej mąż pojechał do tż. Potem przyszły drużki po bukieciki i pojechały po tż. Ok 14:30 przyjchali moi dziadkowie, a ja jeszcze nie ubrana!!!!!!! Ale w drugim pokoju mama pomogła mi się szybko ubrać, zostawiła tylko wiązanie i wtedy zawołałyśmy Sabinę. Zrobiła kilka zdjęć. Potem ok 15:00 przyjechał kamerzysta i tż!!!!!!! Musiał chwilkę poczekać przed klatką, bo kamerzysta chciał zrobić ujęcia jak się przygotowuję, więc udawałam, że zakładam kolczyki, że mnie świadkowa sznuruje itd. No i wszedł tż... Nogi mi się ugięły. Wyglądał fantastycznie!!! ![]() Jeszcze dałam jednej drużce prezent dla niego - perfumy od Pani Młodej i pachniał po prostu bosko!!! Przynióśł bukiet, który wyszedł lepiej niż sobie wyobrażałam!!!! Trzymał się baaardzo długo. Potem było błogosławieństwo, my uśmiechnięci, mama się popłakała, ale po chwili się uspokoiła i nas pobłogosławiła, tata mój wygłosił mowę że hej. Nic oczywiście nie pamiętam Potem rodzicom tż łamał się głos, ale wszystko się udało. Błogosławili nas też dziadkowie. Potem wyjście do Kościoła. Byłam oczarowana autem, który widziałam po raz pierwszy. To jakis stary jaguar, pięknie, aczkolwiek skromnie ubrany. Kierowca fantastyczny, super nam się jechało to 250 metrów ![]() Po drodze była jedna brama. Za to na środku skrzyżowania. Auto się popsuło ![]() Potem podisywanie dokumentów i małe spóźnienie, bo tata czekał przed innym wejściem i trzeba było biec po niego. Z Mszy sw. mało pamiętam. Wszyscy mówią, że wyglądaliśmy na wyluzowanych. Tata zaprowadził mnie do ołtarza. Nasz znajomy ksiądz powiedział piękne kazanie, a na przysiędze tż mówił uśmiechnięty, a mnie urosła w gardle kluska i mówiłam strasznie cichutko. Obrączki weszły gładko, zamiast pocałunku mocno się uścickaliśmy. Potem krótka modlitwa w kaplicy Matki Bożej ( i wtedy przypomniał mi się bukiet). Przed kościołem wystrzeliły płatki i zostaliśmy obrzuceni grosikami. W sumie wyszło 35 zł ![]() Potem życzenia, podczas których zaczął kropić deszczyk. Ale na tym poprzestał. c.d.n.... __________________ Edytowane przez Aniusia1984 Czas edycji: 2011-07-04 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Rozeznanie
|
.................
Po życzeniach do samochodu i na salę. Tam przywitano nas chlebem, solą i kieliszkami. Oczywiście ja trafiłam na wódeczkę ![]() Potem tż przeniósł nas prze próg i zaczęło się wesele ![]() Było wspaniale, orkiestra pod względem muzycznym spisała się na medal. Miało być tylko więcej zabaw, ale cóż.. To już takie moje spostrzeżenia po fakcie ![]() Najbardziej stresował nas pierwszy taniec, czy się uda, czy nie pomylimy kroków, czy się nie potknę w tej sukni ![]() Potem już tańce zabawa do 5 nad ranem. Jeszcze podziękowania dla rodziców były stresujące, nie zdążyliśmy przygotować żadnej "mowy", najpierw było ślubowanie na wesoło, a potem powiedziałam kilka słów, a tż zatkało i powiedział tylko "dziękuję" ![]() Potem były wykupiny naszych butów i jeden zażyczył sobie jeszcze raz pierwszy taniec, bo nie widział - przyjechał później. No i już bardziej na luzie odtańczyliśmy naszego walca po raz drugi. Ogólnie wesele super, jedzenie pyszne i bardzo dużo, tort smakowity, każdy chwalił. Oczywiście nie obyło się bez przygód, bo poszliśmy z kamerzystą na krótki plener nad zalew. Polecił zabrać wino, dwa kieliszki, załatwił nawet jakiś obrus jako kocyk dla nas. No i na miejscu okazało się, że nie mamy korkociągu ![]() ![]() Ale śmialiśmy się z tego, po powrocie tż zmienił koszulę, ja zaprałam te kilka kropelek, a miły pan z obsługi wyprał mu całą koszulę i rano była jak nowa ![]() To chyba tyle... Apartament mieliśmy bardzo fajny i wygodny. O 11:00 był jeszcze obiad i trzeba było żegnać gości. Kurcze wszystko pamiętam jak przez mgłę, nie zdążyłam nawet pogadać z wszystkimi gośćmi ![]() Ale było cudownie ![]() Acha, robiliśmy sobie grawer - niespodziankę na obrączkach, więc ja mam " Jedno życie, jedna miłość, na zawsze + data " Tż-cik jest bardzo kochany jako mąż i mam nadzieję,ze tak będzie zawsze. Teraz szukamy noclegu na naszą wrześniową podróż do Toskanii. Uff.. ale się rozpisałam To jedno zdjęcie od fotografa, reszta amatorskie. Teraz też oczekujemy na sesję, no i pogodę.. Edytowane przez Aniusia1984 Czas edycji: 2011-07-04 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Raczkowanie
|
gratuluje serdecznie i cieszę się że wszystko się powiodło.
Mam nadzieję że żadna z dziewczyn nie bierze teraz ślubu w tej paskudnej pogodzie... Bo ja nie wyobrażam sobie wyjścia z Kościoła na tak paskudny deszcz ![]()
#2200 |
Zakorzenienie
|
#2201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() niestety u mnie nie przejdzie, bo kibelek trochę oddalony od umywalki. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2202 |
Raczkowanie
|
Aniusia1984
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Rozeznanie
|
Aniusia1984 gratuluje!!
![]() Ja jeszcze 67 dni i też będe mogła zdać relację ![]()
#2206 |
Rozeznanie
|
Teraz ja z zapartym tchem będę czytać Wasze relacje i przeżywać wszystko od nowa!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Rozeznanie
|
pogoda paskudna.. mama się smieje, że wymodliliśmy pogodę na nasze 2 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2212 |
Raczkowanie
|
poszło na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny gdzie ja mam znaleźć buty w kolorze takim jak muszka
![]() Myślałam też, że dobiorę bukiet pod kolor tej muszki, a butki znajdę w miarę neutralne. Wklejam fotki muszki, tortu i bukietu..Co myślicie? Suknię mam w kolorze herbacianym ![]() Najważniejsze, że co raz więcej rzeczy załatwionych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Drogie Śląskie PMki mam do Was ogromną prośbę czy możecie zdradzić gdzie zamawiacie kołocza? I czy rozdajecie ciasto na tydzień przed ślubem, osobom, które nie będą uczestniczyły w przyjęciu? Organizujemy skromne przyjęcie, które ciężko nazwać weselem i chciałabym ten zwyczaj podtrzymać, tylko póki co przerażają mnie koszty. Po moich poszukiwaniach zauważyłam, że na hasło kołocz weselny cena z automatu idzie do góry....
Aniusia1984 gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
My mamy studio pixel z Rybnika
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
To może i ja poprosze o rade
![]() ![]() ![]()
NASZ DZIEŃ ![]() Szczęśliwe małżeństwo to takie, w którym mąż rozumie każde słowo,którego żona.., nie wypowiedziała. A.H Edytowane przez anuleczek19 Czas edycji: 2011-07-06 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.