|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |||||
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Podoba mnie sie cena tego micela ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej jednak strony nie bylabym aż tak sceptyczna, moze mają nawal zamówień? Prawda jest taka, że Biolander to nie sklep tylko dystrybutor, sklep i hurtownia w jednym. Ta firma zaopatruje w produkty wszystkie inne sklepy stacjonarne i internetowe, także apteki. Oczywiscie nie tlumaczy to zachowania, ani braku dat wazności, ale jest to jakiś dowód na to, że mają staly naplyw towarów z pierwszej ręki. Powinni jednak zadbać o rzetelniejszą obslugę klientów oraz dowody na to, że kosmetyki są z najświeższych dostaw, choćby skanując faktury i ich daty od dostawców. I co ja teraz zrobię? Nie lubię kupowac u kogoś tak zadufanego w sobie, a strasznie się napalilam na to blotko syberyjskie. ![]() ![]() Cytat:
Witaj ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-09 o 17:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Zapędy ![]() ![]() Cały czas dążę do minimalizacji a ciągle mi wszystkiego przybywa. Mam taki koszyczek pełen półproduktów i wieczorem rozsiadam się z tym koszyczkiem i się smaruję;zajmuje mi to cały odcinek dr. House'a ![]() Halooo ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Phenome = Kolastyna ![]() ![]() Hmmm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ci powiem,że to mnie równiez skutecznie zraziło do dalszych zakupów w tym sklepie,a listę rzeczy do kupienia miałam bardzo długą ![]() ![]() ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-06-09 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
O jakim sklepie mówicie? Bo jestem dopiero na 20stej stronie
![]() Mnie ostatnoi strasznie rozczarował Biolander ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Organizatorka
|
Ja bym bardzo chciała ale nie wiem czy się nadaje bo mam strasznie słabą wolę a dziewczyny na tym wątku strasznie kuszą
![]() Dziewczyny mówią właśnie o Biolanderze ![]() Edytowane przez zai Czas edycji: 2011-06-09 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2197 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-09 o 18:34 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam nad pastą Vicco ale ona jest chyba bez fluoru prawda?
#2200 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takie sytuacje nie powinny się nigdy zdarzyć! Brak mi słów zwyczajnie... Cytat:
![]() Tak, własnie z tym fiołem.... ![]() ![]() A może masz do polecenia jakiś sprawdzony krem pod minerały dla cery mieszanej? Ja własnie nabyłam mineral flowers (zaraz wstawię fotki, bo to jeszcze gorący, dzisiejszy towar!) - ma fajne recenzje i juz sie zastanwiam czy nie kupić jeszcze jednego na zapas....ale może najpierw go wypróbuję ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2202 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
No właśnie,Biolander
![]() Oferta sklepu bardzo fajna,bogata. Ja wcześniej zamawiałam z Organeo.pl i byłam super zadowolona;ale niestety tam niektórych produktów nie było (konkretnie tej glinki w żółtozielonym opakowaniu ![]() Od razu się przyznam,że mam manię i nie potrafię kupić jednej glinki. Kupiłam za kwotę 216pln. Oprócz glinki najbardziej zależało mi na jednym mydle dla mojej córki (Alepia z Nigellą). Bo jej nie uczula. Biolander się dobrze ze mną komunikował,szybko paczka przyszła ale ku memu zdziwieniu nie było zamawianego mydła,było mydło kawowe ![]() I tak: ja nie jestem jakaś bardzo wymagająca ![]() Ale nie rozumiem,czemu nie napisali do mnie krótkiej wiadomości: jakie mydło dać w zamian??? Coś bym wybrała,to kawowe to mi akutar średnio pasuje. Może się czepiam,ale to był dla mnie taki sygnał: my tu ustalamy warunki;ciesz się kobito,że możesz coś w ogóle kupić ![]() Na plus: jest tam link pt; Jak masz pytanie,pisz pod ten adres. Zapytałam,czemu nikt nie pofatygował się ustalić ze mną zmiany mojego zamówienia? Mnóstwo rzeczy kupuję w sieci (nawet cotygodniowe zakupy w Piotrze i Pawle ![]() ![]() P.S. I ani jednej próbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Ale, ale! My tu gadu gadu a zakupy czekaja na opublikowanie
![]() Wlazlam dzisiaj do sephory, a tam..... na półeczce jeszcze po kilka sztuk produktów do twarzy i kremików do rąk mineral flowers !! Się ucieszyłam jak ta głupia i stałam pół godziny, nie mogąc się zdecydowac co wziąć i ile.. Popatrzyłam, ochłonęłam, przypomniałam sobie ile mam tego dobrodziejstwa w domu i w koncu wzięłąm tylko 3 (tylko 3 !!! doceńcie moją samokontrolę ![]() - krem na noc do cery suchej, wprawdzie ja takowej nie posiadam, ale partie twarzy mam przesuszone, więc tak sobie wykombinowałam, ze chyba mi na noc ten krem nie zaszkodzi... jak myślicie? - krem do rąk - krem na dzień do cery normanej i mieszanej, wiąże z nim bardzo duże nadzieje w kwestii współgrania z minerałami!!! Dziewczyny, gdyby ten krem na dzień mi podpasował, to myslicie, że jest sens kupić jeszcze 1 na zapas? Bo trzeba go zuzyć w ół roku po otwarciu, ale nie widze daty przydatności.... Tak, daty produkcji i przydatności to w dniu dzosoejszym temat przewodni ![]()
#2204 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Płyn micelarny i glinkę argile provence oraz olej alep wspaniały bardzo lubię. Parę minimalistek tu znajdziesz, ale musisz dobrze szukać ![]() Ja niestety, z uwagi na brak woli silnej lub chociażby średniej, raczej nie bede startowała w tej konkurencji... ale popieram ją jak najbardziej! ![]()
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bioderma Sebium Hydra jest fajna.Szybko się wchłania. Na tłuste partie możesz zastosować kurację(odkryła to vril ![]() Zaparzasz ją,odczekujesz aż się trochę ochłodzi i letnią przemywasz te partie twarzy.Resztę wypijasz albo wylewasz.Ma działanie ściągające i wysuszające,mnie niestety nie pomogła,okolice nosa i czoło świecą się jak żarówki ![]() Z mineral flowers chciałam kupić krem na noc ale w mojej Sephorze już nie było ![]() Ty robisz tak jak ja-zanim wypróbujesz kupujesz ,jak jest okazja, więcej niż jedno opakowanie ![]() ![]()
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lulaluna, kurcze ja ten krem dopiero dziś kupiłam, wiesz bo była promocja i firma się wycofuje z naszego rynku, ale nie planowałam go na razie używać. Więc napewno opisze jak działa, ale otworzę go dopiero jak skończę obecny balsam do rąk annemarie borlind, bardzo fajny zesztą ![]()
![]() |
#2208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sephorze na wileniaku były też kremy na noc z serii do mieszanej/normalnej. Właśnie ja od razu sobie pomyslałam, że kupię te na dzień od razu 2, bo przeciez później juz u nas nie dostanę ![]() ![]() ![]() Może jutro podskoczę, może jeszcze będa.....
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakupoholiczka???? Przytykal kocioł garnkowi ![]() ![]() Może i tak - ale ja mam mineral flowers, a Ty nie ![]() ![]() A chciałabyś mieć?? ![]() Bo wiesz.... są na to sposoby.....nawet mamy je juz przećwiczone ![]()
![]() |
#2212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się zawijam od was,bo nic tylko kusicie z każdej strony ![]() ![]() Biorę michę lodów i frunę do łóżka ![]() Anula Twój podpis ![]()
![]() |
#2214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
aaaa Anula napisz jeszcze czy Ty na swoim AE pod oczy masz zdartą nalepkę?i czy masz może jakieś info na temat daty?i w ogóle jak on się sprawuję?
Dobranoc ![]()
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukałam ich w innych sephorach i tam nawet kurz na półkach po nich nie został,a tutaj taki raj ![]() Dzieczyny, pomożecie w kwestii rozszyfrowania do kiedy można otwierać kremy mineral flowers żeby pół roku od otwarcia były dobre?
![]() |
#2217 | |
BAN stały
|
Cytat:
anakazar pytałaś o szampon rożany z Lavery, to tak włosy fajnie się po nim rozszczesują i ładnie pachna, zapach to nie intensywana róża ale i całe szczeście bo ja nie cierpie rożanego zapachu ![]() Edytowane przez francuzzka Czas edycji: 2011-06-09 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam się zastanawiać nad tymi nalepkami z datą produkcji, bo na opakowaniu i tubie z kremami mineral flowers też nie mam takich informacji - jest tylko podane, że należy zużyć w 6 miesięcy po otwarciu. Ale daty produkcji brak.... A może data produkcji jest zaszyfrowana w kodzie wybitym na zgrzewie? kody sa takie : 149129 161129 152129 Ale co mi po samej dacie produkcji nawet, jesli nie wiem do kiedy należy krem zużyć? Jak go otworzę za 5 lat to tez przez pół roku będzie dobry?????
![]() |
#2219 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Klolcia witamy w naszym klubie!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A gdzie kupiłaś ten puder? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anula ja właśnie wczoraj robiłam sobie maseczke z glinki marokańskiej.. dla mnie jest bardzo fajna ale ja mam skóre suchą ![]() ![]() ![]() EDIT: Cytat:
![]()
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2011-06-09 o 20:31 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może nie pomogę dużo, ale minimalnie spróbuję. Pracowałam kiedyś w perfumerii, kody na pewno podają w jakiś sposób datę produkcji, trzeba się dowiedzieć w jaki sposób ta firma szyfruje. Na przykład w max factor na początku jest rok a potem dzień roku czyli np 09245 oznacza że to 245 piąty dzień 2009 roku, ale każda firma ma inaczej. Fabrycznie zapakowane kosmetyki mają trwałość minimum rok do pierwszego otwarcia + czas na zużycie, a czasem nawet kilka lat jeśli nie otwierane. Po pierwszym otwarciu to jest już różnie, kremy i produkty do pielęgnacji twarzy zazwyczaj należy zużyć w ciągu pól roku, kolorówka np. szminki można używać o wiele dłużej. Ale teoretycznie kosmetyk jest tak samo dobry przez te pół roku przynajmniej od momentu otworzenia. W sklepach mają wykaz kodów i dat ważności wszystkich firm, które sprzedają (powinni mieć). Ale nie znam firmy, o której tu mowa. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2011-06-09 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.