A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 15:22   #2191
fraise
Raczkowanie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

US to jest ostra akcja . Na pewno się przestraszy, bo bardzo dużo sprzedaje jako osoba prywatna, ale z drugiej strony szkoda mi jej, bo jakby mnie ktoś tak postraszył to bym chyba zmieniła imię i nazwisko ze strachu . Chyba nie warto fundować dziewczynie takie wrażenia za takie oszustwo? A może jednak?
Może jak jej napiszę, że zgłaszam sprawę do All i wystawiam neutrala to jakoś zareaguje?
Muszę dobrze sformułować komentarz, bo laska ma same pozytywy, więc mojego neutrala przeczyta każdy. Pewnie mi się odwdzięczy, ale mam to w nosie - zapłaciłam szybko, korespondencję mailową prowadziłam bardzo grzecznie, nie mam sobie nic do zarzucenia.
Nawet nie wiecie, jak wyprowadziło mnie to z równowagi.

Edytowane przez fraise
Czas edycji: 2011-04-15 o 15:23
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:28   #2192
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

no cos Ty w rzeczywistości w życiu bym nie zgłosila sprawy do US, a to choćby z tego powodu, że sama czasem cos tam opchnę prywatnie na all (nietrafione prezenty, niepasujące ubrania)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:31   #2193
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość
To jak chcesz to mogę oddać i z 6, po 3 cm na każdą stronę

Wiem, że to nieodpowiednie miejsce, ale się pożalę... Kupiłam na All perfumy, jedyna forma wysyłki na aukcji - paczka pocztowa priorytetowa za kilkanaście zł. Wpłaciłam pieniądze, napisałam do sprzedawcy maila z informacją o wpłacie i z prośbą, by zgodnie z moim życzeniem i formą wysyłki podaną w aukcji wysłał perfumy paczką. Kobietka wysłała produkt bardzo szybko, perfumy oryginalne, ale przyszły listem poleconym priorytetowym za 6 zł!
Wściekłam się strasznie, bo zrobiła mnie w balona. Myślała, że się nie zorientuję? Poprosiłam ją grzecznie o zwrot nadpłaty, a ona mi tłumaczy, że cała kwota poszła na zapakowanie i wysyłkę i że ona nie widzi problemu... Co innego gdyby wpisała w aukcji, że list pol. prior. kosztuje 12 zł, wtedy albo się godzę na ten koszt i licytuję albo odpuszczam, bo wysokie koszty wysyłki. A tak? Zrobiła mnie w bambuko i jeszcze pisze, że ona nie widzi problemu. Co robić? Zgłaszać do All, zakładać spór, wystawić neutrala?
Bo na razie to ciskam piorunami od kilku dni.

Wiecie, jakby napisała, że przeprasza, że się zorientowała, iż za 12 zł paczki nie wyśle i dlatego posłała listem, darowałabym. Napisałabym, że w porządku. A tak, ona idzie w zaparte, co mnie doprowadza do szału . I jeszcze pisze, że nie dostosowałam się do zasad aukcji, co jest niestety nieprawdą, a Allegro i zasady z racji konta firmowego mam w małym palcu.

Kiedyś ludzie windowali koszty wysyłek, a teraz piszą w aukcji, że wysyłają paczkami, w rzeczywistości otrzymujesz list, a sprzedawca i tak jest do przodu o Twoją niewiedzę, o te kilka złotych. I myśli, że złapał frajera...
Widać, że Allesprzedająca średnio obyta. Ja bym waliła neutralem. Nawet za cenę tego, że pewnie w odwecie bym takowy dostała (a nawet gorszy). Zawsze możesz napisać, że widziałaś, że wybierasz paczkę. A paczka wiadomo - lepiej zabezpieczona bla bla bla (żeby się flakonik perfum nie stłukł w transporcie). W kopercie pombelkowej to można książkę wysłać. Nie daj się wrednemu babsztylowi. Takie trzeba uczyć
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:33   #2194
ewika19
Zadomowienie

fraise- Na all można wielu nieuczciwych sprzedawców spotkać. Niestety bardzo dużo osób boi się wystawić negatywa gdyż sami nie chcą go posiadać, dlatego o ich nieuczciwości dowiadujemy się dopiero na własnej skórze... Ja miałam kiedyś taką sytuację, że został mi wysłany inny towar niż prosiłam i dopiero "spór transakcyjny" rozwiązał problem.
I ogólnie to ja uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie wystawienie negatywa (ewentualnie neutrala). Niby to tylko 6zł ale jakby nie było to każdego może tak oszukiwać, a z takimi ludźmi trzeba walczyć

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-04-15 o 15:34
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:33   #2195
fraise
Raczkowanie

Ja też bym nie zgłosiła, ale straszony mający coś na sumieniu może się przestraszyć i nie spać po nocach i tylko czekać na "puk puk" do drzwi kontroli . A za parę złotych chyba nie warto podniecać atmosferę jej strachem, pomimo tego, że jest winna? A może warto, może to ją czegoś nauczy?
Ależ diabelski pomysł mi podsunęłaś

Właśnie, każdego mogą tak oszukiwać. A wiem po sobie i znajomych, że coraz częściej tak ludzie robią. Nie każdy kupujący się orientuje, że to nie ta forma wysyłki, za którą zapłacił, ale macha na to ręką, bo towar przyszedł szybko itp...

Edytowane przez fraise
Czas edycji: 2011-04-15 o 15:36
Stary 2011-04-15, 15:35   #2196
nena1984
Zakorzenienie

a ja właśnie siedze na all i wybieram torebkę, bo muszę mieć jakąs nową na wiosnę , czy będę wam mogła potem głowę zawrócić i wkleic zdjęcia zebyście pomogły mi wybrać??

Stary 2011-04-15, 15:37   #2197
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Kici w sukni nie zdążyłam zobaczyć, ale może jeszcze będzie okazja. Kicia, a byłaś w salonach łęczyńskich?
byłam ale nic mnie nie zauroczyło i nic nie mierzyłam

a mi się komputer popsuł i przy dobrych wiatrach będę miała w poniedziałek dopiero a mam do przepisania wykłady na kolosa no i muszę wukorzystać TŻta...

na razie jestem u Niego on spi a ja mogę z wami popisać a wieczorem bedę na telefonie więc z góry przepraszam za wszelkie nie zrozumiałe słowa błędy z ogonkami itp itd bo wiecie jak to się pisze na telefonie. A jakbym miała do was cały weekend nie zaglądać to bym chyba nie nadrobiła nic
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 15:38   #2198
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a ja właśnie siedze na all i wybieram torebkę, bo muszę mieć jakąs nową na wiosnę , czy będę wam mogła potem głowę zawrócić i wkleic zdjęcia zebyście pomogły mi wybrać??
Jak zwykle pomożemy I W ogóle, niech żyje All
Stary 2011-04-15, 15:38   #2199
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście, z chęcią zobaczymy i doradzimy :P
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:43   #2200
fraise
Raczkowanie

Pokazuj . Chętnie się pocieszę :P
Stary 2011-04-15, 15:56   #2201
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Chatka czy to ta jedyna okaże się w środę. Jadę jeszcze raz ją zmierzyć i białą. A obok jest salon Lisa Ferrera więc i tam zajde. Tym razem zabieram ze sobą moje dwie przyjaciółki. Jak jednej wczoraj pokazałam zdjęcia to tylko było ściskanie i "boże Agnieszka ty masz suknię ślubną na sobie ale pięknie". I o coś takiego mi chodziło. O autentyczne podzielanie tej radości bo przecież to o to chodzi. A cieszyła się ze mną dziewczyna która nie miała tego szczęścia spotkać fajnego faceta więc poniekąd mogła by mi zazdrościć a ona wręcz domaga się żebyśmy jeszcze raz pojechały.
No i właśnie o to mi chodziło! Nie ma co pokazywać koleżankom, które są zupełnie nie w temacie ślubnym i nie są to Twoje bliskie przyjaciółki, bo one się po prostu nie przejmą. Takie to jest właśnie życie, że jak ktoś nie jest Ci bardzo bliski, to raczej będzie z zazdrością lub obojętnością patrzył na Ciebie niż z podziwem w takiej chwili, a jak prawdziwa przyjaźń, to od razu widać - mimo, że Przyjaciółce się tak dobrze nie wiedzie, to umie się cieszyć Twoim szczęściem jak własnym. Takie przyjaciółki to skarb, sama takie mam, to wiem No i robię wszystko, żeby być taka dla Nich, bo wiem, jakie to cudowne uczucie.

Cytat:
Wiem, że to nieodpowiednie miejsce, ale się pożalę...
Nie kupuję na all (TŻ ma konto, to On zawsze się tym bawi, jak trzeba coś kupić), to Ci raczej nie pomogę, ale też mnie wkurza, że ludzie tak po chamsku oszukują... Nie wyobrażam sobie tak innych robić w balona, a to niby parę złotych, ale taki oszust tu parę, tu parę i jak dużo sprzedaje, to może sporo na samym oszustwie zarobić.

Weźcie baby nie narzekajcie na te Wasze cycki, jednej za dużo, drugiej za mało, a ja tam mam w sam raz Jakimi nas Pan Bóg stworzył, takie jesteśmy piękne i wyjątkowe, już nie mówiąc o tym, że właśnie takie podobamy się naszym Księciuniom

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 16:05   #2202
nena1984
Zakorzenienie

no dobra kochane, generalnie dużego wyboru nie macie, bo tylko dwa wzory (1 i 2 zdjecie to ta sama-worek, 3 i 4 to emilka z mizensy) i przy okazji powiedzcie mi które balerinki wybrać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 71252397.jpg (78,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torebkaszara16.jpg (53,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1563085999.jpg (18,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1564200234.jpg (15,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (24,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1553187981.jpg (49,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1555452833_1.jpg (12,5 KB, 20 załadowań)

Stary 2011-04-15, 16:08   #2203
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Apel do dziewczyn ze Śląska potrzebuję namiary na fajne zespoły. Te o których wczoraj pisałam (Obsession i Satisfaction) są fajni ale jak mi facet powiedział, że koszt dojazdu to 500 zł to zbaraniałam tym bardziej że z Zabrza do mojej miejscowości naprawdę nie mają długiej drogi. No ale paliwo tak strasznie poszło w górę
Mój zespół ma już wszystkie weekendy od maja do połowy października obstawione na przyszły rok. A są świetni i jeżdżą po całym województwie.

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam z rodzicami u TŻ i jego rodziców.... Kolejne spotkanie pod tytułem "rodzice i teściowie" zaliczam do udanych
Miłe bardzo takie spotkania rodziców u mnie tego niestety nie ma. mama kiedyś zaprosiła matkę TŻ na kawę, niestety odmówiła z jakiś tam powodów. Niby się z podstawówki znają, ale nic poza tym.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A to szmata! Jak można komuś ukraść temat pracy

Laseczki, dziś dzielę się z Wami artykułem, który mnie dziś obudził na gg - niesamowite, ile takich jest historii, no i przejmujące bardzo: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x

oraz karteczką, która mnie dziś przywitała na lapku - TŻ robi mi często takie karteczki, ale dziś pierwszy raz z aluzją wizażową
Już więcej żadnej "koleżance" nie będę mówiła o temacie i koncepcji pracy. Z drugiej str gdybym wcześniej złożyła kawał pracy u promotorki nie byłoby tego problemu.
Tak strasznie nie lubię jak ktoś robi krzywdę dzieciakom, obojętnie w jaki sposób...
A Twój TZ przekochany!!!!!!

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a mi się coś w główce uwaliło że z lubelskiego ;p no nic
dobra lecę wpadnę wieczorem
Ty byś chciała, żeby każda była z lubelskiego. Nie ma tak dobrze

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
siema Laseczki

Ja mam wysmienity humor dzisiaj bo w nocy wyjezdzamy do PL takze wpadlam tylko na chwike, bo trezba sie pakowac i takie tam.. i jestem jeszcze bardziej szczesliwa bo dostalam wyzsza wyplate nic myslalam (poprostu zaplacili mi tez za te dni co tutaj są wolne w swietawiec tydzien gratis) tak wiec zawsze jakis datek na dodatkowe zakupy hehe dobra, zmykam, bo jak Moj TZdobaczy ze znowu siedze na Wizazu to chyba padnie
Miłego lotu!!! i udanego pobytu w ojczyźnie

Cytat:
Chatka czy to ta jedyna okaże się w środę. Jadę jeszcze raz ją zmierzyć i białą. A obok jest salon Lisa Ferrera więc i tam zajde. Tym razem zabieram ze sobą moje dwie przyjaciółki. Jak jednej wczoraj pokazałam zdjęcia to tylko było ściskanie i "boże Agnieszka ty masz suknię ślubną na sobie ale pięknie". I o coś takiego mi chodziło. O autentyczne podzielanie tej radości bo przecież to o to chodzi. A cieszyła się ze mną dziewczyna która nie miała tego szczęścia spotkać fajnego faceta więc poniekąd mogła by mi zazdrościć a ona wręcz domaga się żebyśmy jeszcze raz pojechały.
I takie koleżanki są najlepsze!!!! Oby wszystkie się tak cieszyły razem z Tobą

Cytat:
No pewnie!!! Wstawiaj, my ocenimy

Moje foty zaraz znikną... a i wieczorkiem Was opuszczam. Rekolekcje mam dzisiaj z nauką dla młodzieży, więc idę. Ja zawsze do młodzieży chodzę, dopiero jak własne dzieciaki będę miała pójdę na nauki dla kobiet.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 16:09   #2204
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj dawaj buty i torebki to mogę oglądać non stop

cycki- ja mam takie w sam raz ostatnio doszłam do takiego wniosku- będąc w sklepie zobaczyłam jak dziewczyna z trochę wiekszym biustem od mnie nie mogła dobrać żadnej bluzki (na mnie większość pasowała) i wtedy zrozumiałam, że małe jest piękne i dużo łatwiej takim kobietom w życiu. zresztą moje niektóre koleżanki mają dużo większe piersi ode mnie i z koeli to one mi zazdroszczą, bo mam większy spokój z doborem ciuchów, no i nie przeszkadza mi nic z przodu także to jak widać ma swoje plusy. a poza tym dobrze dobrany stanik potrafi powiększyć optycznie i do tego ładnie ułożyć pierś
tak więc laski- słuchajcie co mówi Chatka , bo dobrze gada
Stary 2011-04-15, 16:11   #2205
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
no dobra kochane, generalnie dużego wyboru nie macie, bo tylko dwa wzory (1 i 2 zdjecie to ta sama-worek, 3 i 4 to emilka z mizensy) i przy okazji powiedzcie mi które balerinki wybrać
Balerinki nr 1 widzą mi się najlepiej. A co do torebki... to gdyby nr 3 miał kolor nr 1 to dla mnie byłaby bomba Wybierają między fasonem, to większy plu dla nr 3. Decyduj
Stary 2011-04-15, 16:13   #2206
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
torba numer 1 balerinki te ostatnie choć kolor trochę za jasny.

Stary 2011-04-15, 16:21   #2207
melod_y
Zakorzenienie

nena- też obstawiam torebkę nr 1, a balerinki ostatnie- śliczne swoją drogą

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 16:32   #2208
nena1984
Zakorzenienie

fajnie że ostatnie balarinki wam sie podobaja bo kosztują 29 zł a oto mój dzisiejszy kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4150009.jpg (36,3 KB, 27 załadowań)

Stary 2011-04-15, 16:44   #2209
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie że ostatnie balarinki wam sie podobaja bo kosztują 29 zł a oto mój dzisiejszy kolor
niebieściutki super... dzisiaj na laborkach takie kolorki robiliśmy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 17:09   #2210
fraise
Raczkowanie

Torebka - na pewno ta Emilka, ze zdjęcia numer 4, a balerinki te z kokardkami.
Niebieskie paznokcie .
Ja z moja krótką płytką to mogę poszaleć ;P

Edytowane przez fraise
Czas edycji: 2011-04-15 o 17:13
Stary 2011-04-15, 17:27   #2211
malwus20
Wtajemniczenie

kicia ja nie widziałam Cie w sukni
Proszę o zdjęcia na maila

A co do tej sukni którą ja wstawiałam(demetrios 982) to napisałam maila do tego salonu i mi kobietka odpisała ze można ta suknie kupić w normalnej cenie jak i za 700 zł mniej na wyprzedaży ale to rozmiar 38-40 a ja jestem XS i boje się że nie będzie mi ona pasowała tak jak kici księżniczki choć obie się na ten typ decydowałyśmy..i nie wiem czy jest sens tyle drogi tam jechać.. Kicia mnie wystraszyła tym zę jej księżniczki nie pasują a mamy podobny wzrost... ja tam 2 cm większa jestem a widzę się tylko w takich sukniach, zwyczajnie inne mnie nie urzekają.
Kicia a Ty mierzyłaś te suknia w jakiś bucikach na obcasie czy tak całkiem na płasko?
A poza tym nigdzie nie mogę znaleźć cen sukien angel model Terso i Tamara. One też są z kolekcji 2010 wiec może udałby się coś znaleźć na wyprzedaży.
Stary 2011-04-15, 17:33   #2212
fraise
Raczkowanie

A daleko trzeba by jechać, żeby zmierzyć tę suknię? Może idź do salonu w Lublinie, zmierz podobny krój i zobaczysz, czy fason dla Ciebie, czy musisz odpuścić.
Ja jestem zdania, że jeśli ma się wymarzoną suknię, trzeba o nią zawalczyć . Po co później żałować? To ma być najpiękniejszy dzień
Stary 2011-04-15, 17:33   #2213
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie baleriny ostatnie bomba
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:36   #2214
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
A daleko trzeba by jechać, żeby zmierzyć tę suknię? Może idź do salonu w Lublinie, zmierz podobny krój i zobaczysz, czy fason dla Ciebie, czy musisz odpuścić.
Ja jestem zdania, że jeśli ma się wymarzoną suknię, trzeba o nią zawalczyć . Po co później żałować? To ma być najpiękniejszy dzień
Tylko w tym problem że ta suknia to ta a nie inna bo inna a podobnego kroju to jednak nie ta którą chciałabym zobaczyć na sobie. Każda suknia jest w pewnym stopniu inna od drugiej nawet jak są do siebie podobne.
Musiałabym jechać 180 km.
Stary 2011-04-15, 17:37   #2215
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
kicia ja nie widziałam Cie w sukni
Proszę o zdjęcia na maila

A co do tej sukni którą ja wstawiałam(demetrios 982) to napisałam maila do tego salonu i mi kobietka odpisała ze można ta suknie kupić w normalnej cenie jak i za 700 zł mniej na wyprzedaży ale to rozmiar 38-40 a ja jestem XS i boje się że nie będzie mi ona pasowała tak jak kici księżniczki choć obie się na ten typ decydowałyśmy..i nie wiem czy jest sens tyle drogi tam jechać.. Kicia mnie wystraszyła tym zę jej księżniczki nie pasują a mamy podobny wzrost... ja tam 2 cm większa jestem a widzę się tylko w takich sukniach, zwyczajnie inne mnie nie urzekają.
Kicia a Ty mierzyłaś te suknia w jakiś bucikach na obcasie czy tak całkiem na płasko?
A poza tym nigdzie nie mogę znaleźć cen sukien angel model Terso i Tamara. One też są z kolekcji 2010 wiec może udałby się coś znaleźć na wyprzedaży.

w szpilkach 7 cm mierzyłam ja Ci powiem że po prostu grubo wyglądałam i podobno wydawałam się mniejsza niż jestem. Ale każdy jest inny może akurat tobie będzie do twarzy

zdjęcia wysłałam tylko nie patrz na moją minę bo byłam trochę zła

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-04-15 o 17:40
Stary 2011-04-15, 17:41   #2216
evoonia86
Zakorzenienie

nena super kolorek lakieru zdradzisz gdzie go zakupiłaś ?? i jak się nazywa ??
Stary 2011-04-15, 17:42   #2217
fraise
Raczkowanie

180 km to jeszcze nie tak dużo, ja myślę, że warto. Jak nie pojedziesz i się nie przekonasz pewnie będziesz później żałowała
Stary 2011-04-15, 17:43   #2218
(kicia)
Zakorzenienie

malwus a nie mają jej w Lubelskim salonie??

Stary 2011-04-15, 17:49   #2219
fraise
Raczkowanie

A właśnie Kicia, widziałam, że odpisałaś mi, że byłaś w łęczyńskich salonach. Jak ceny sukien no i obsługa w sklepach? Byłaś w tym na Polnej, co niedawno powstał?
Stary 2011-04-15, 17:49   #2220
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
malwus a nie mają jej w Lubelskim salonie??
Na stronie jej nie mają ale jeszcze maila do nich napiszę bo strona stroną a w rzeczywistości może być inaczej.
Tzn które kicia modele z tych co grubo wyglądałaś to mierzyłaś??
I w ogóle to jaki nosisz rozmiar jeśli wolno zapytać?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości