|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ach wczoraj przeżyłam mały zawał, bo wydawało mi się że mam pierwszy rozstęp - wielką czerwoną krechę koło pępka przez cały brzuch
![]() ![]() ![]() jeszcze jesteśmy zaproszeni na wesele za 2 tyg a ja nie mam ani sukienki ani kasy nie mamy na prezent ![]() ![]() Inutil, czy ja mogę zostać zaproszona do klubu? ![]()
![]() |
#2192 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pearl z której części Mazur jesteś ,bo mój mąż z tamtąd pochodzi
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiecie jak wyglądają żłobki w Niemczech? Koszt/czekanie ?Szukam i szukam i nic sensownego nie piszą
![]() ![]() ![]()
#2194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chyba do lekarza zadzwonię ![]() ![]()
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak bym nie wysłała komuś zaproszenia do klubu, a jeszcze któraś nie ma to piszcie na priv. Bo może mi umknąć czasem w poście
![]() Babmusiek, zadzwoń może do lekarza i powiedz o tym. Czasem watro po prostu sprawdzić czy wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A krem polecam z rossmanna, już pisałyśmy o nim kiedyś. Oliwka kosztuje około 10zł a naprawdę fajna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a z sukienką gorzej bo ja mam tylko takie przylegające i niestety nie dam rady się zapiąć przez brzuch.. miałam też luźna kupioną parę lat temu ale teraz też się już nie mieszczę- za ciasna w biuście z kolei.. ![]() z prezentem do gorzej bo oni dali nam kasę i to ze 300 zł i teraz tak głupio.. a wyszło nam w tym miesiącu że musimy zapłacić ubezpieczenie samochodu i nie mamy kasy nawet na to ubezpieczenie po prostu.. więc problem jest i najwyżej pożyczymy ale i tak non stop pożyczamy głównie od rodziców..i jeszcze nie każą nam oddawać.. ale tak nam wsytd że jesteśmy tacy niesamodzielni.. bo tż ma własną firmę ale cienko przędzie.. czasem ledwo na zus i opłaty ma..juz mu nie chcę truć ze powinien ją zawiesić i znaleźć pracę bo sam to przeżywa a zawieszenie tej firmy odbierze jako porażkę swoją ![]() ![]() gorzej że u nas w mieście nie znajdzie pracy ani w zawodzie ani w pokrewnych branżach.. a poza tym u nas to płaca taka że płakać się chce.. siostra uciekła do krakowa i tam zarabia... a tu nawet nie ma ofert pracy płatnych w wysokości średniej krajowej tylko wszędzie w minimalnej możliwej ..
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-16 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Z prezentem to kiepsko, zależy jak podchodzą do tego znajomi. Ale moim zdaniem nie ma co patrzeć na to kto ile nam dał i dawać tyle samo, bo wiadomo, są różne sytuacje. Ja to rozumiem i są pary od których na wesele dostaliśmy 100 zł w kopercie a i tak było mi miło, że dali cokolwiek, bo wiedziałam jak ich sytuacja wygląda
![]() ![]() a sukienki nie masz od kogo pożyczyć? siostry, mamy, koleżanki??? bo nie warto na raz kupować jak kasy brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Raczkowanie
|
sukienka byłaby na 2x bo chyba jeszcze będziemy proszeni do dobrych znajomych na wesele jesienią- oni odłożyli ślub przez wpadkę i teraz ich synek ma już 1,5 roku i chyba się zdecydowali bo dzwonili że chcą nam coś wysłać ważnego
![]() ![]() więc byłaby na dwa wesela choć to mało.. zobaczę pochodzę bo może coś tanio znajdę..z pożyczaniem nie bardzo bo nie mam nikogo tu w rozmiarach jak ja i po ciąży i na tyle bliskiego by pożyczyć spadam na razie mamusie bo muszę się zaczać uczyć ![]() może wieczorem zajrzę ![]() ![]()
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do przychodni i lekarza jeszcze nie ma - mam zadzwonić później. no i z pracy wyjdę szybciej
![]() ![]() Cały czas mnie boli i coraz bardziej się boję ![]()
#2202 |
Raczkowanie
|
bambusiek daj znać jak po wizycie, oby to tylko pupcia obita
![]() Ja od kilku dni czuję jakieś dziwne przelewanki w dole brzucha, zwłaszcza jak się położę. Myślę że to pierwsze ruchy, ale to takie trzepotanie i lekkie wypychanie. A jak wy czujecie te pierwsze ruchy? czy to miłe czy nie miłe? ja mam takie różne uczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny boli tez Was czasem miednica ??? Ja dzisiaj jaki koszmar przezywam tak mnie boli ze ledwo co siedzę
![]() ![]()
#2205 |
Zakorzenienie
|
Właśnie pupcia nie boli, tylko podbrzusze
![]() ![]()
#2206 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bambusiek jak lekarza nie ma ,albo sie nie dostaniesz to do szpitala jedź.Tam Cie przebadaja dokładnie i za darmo
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-08-16 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie troszke mnie nie było przez ten remont i teraz Was nadrabiam
![]() Gratuluje Wszystkim udanych wizyt i prosze o trzymanie kciuków za mnie dziś wizyta i może dowiemy się z mężem czy mamy chłopczyka czy dziewczynkę ![]() wieczorkiem się jeszcze odezwe i dam znać co i jak. Tak poaztym to chcialam napisać że mi Was brakowało i chwale się że maleństwo już kopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje pomysly na spedzenie pochmurnego dnia wiaza sie z takim jakby nicnierobieniem, wiec pewnie nie bede pomocna, ale moze zacznij projektowac kacik/pokoik dla Malenstwa lub zrob ogroki kiszone na zime ![]() Cytat:
Cytat:
chociaz jakos bardziej "podoba mi sie" liczenie 14tyg i 3 dni = 14 tydzien anizeli 15 ![]() Cytat:
![]() ja tez polecam oliwke z rossmana, jest tania i ladnie nawilza skore po kapieli "na sucho" stosowalam lotion z tej samej serii i w sumie tez bylam zadowolona, tylko zapach ma za mocny teraz uzywam pharmaceris z serii maternity,bo przyjaciolka mi sprezentowala - lubie go,bo szybko sie wchlania i ma nieprzeszkadzajacy zapach, jednak nie wiem, czy wystarczajaco nawilza na wiekszy brzuszek chcialabym juz miec Elancyl, ale jego cena mnie troche zalamuje na szcescie tz stwierdzil, ze "w ladne cialko to on z przyjemnoscia zainwestuje" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nauczylysmy sie na tym forum,ze lepiej jedna wizyta za duzo niz za malo
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-16 o 13:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam u bratowej- zażegnałam z nią boje, po rozmowie z moją mamą
![]() ![]() W efekcie dostałam worek ciuchów na pół roku ![]() ![]() ![]() ![]()
#2211 |
Konto usunięte
|
Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() wlasnie wrocilam z dlugich zakupow;p oczywiscie na targu nie bylo zup0elnie nic;p za to w pepco kupilam: poduszeczke i koldrerke z wypelnoeniem antyalergicznym - 25zl posciel ze snoopim - 19.90 body w paseczki 4.99 i kurier u sasiadki zostawil komplet butelek aventa ![]() dzien udany ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę ![]() ![]() ![]() Witaj ![]() mdlosci powinny nie dlugo minac, niestety zadna z nas nie wymyslila nic co pomoglo kazdej;p ale proby byly takie: migdaly cukierek cola sucha bulka gazowana woda woda z imbirem ![]() ![]() podaj Kasi na priv swoje dane to dolaczy Cie do listy ![]() ![]() imie wiek data porodu plec dziecka i jak juz masz to imie ![]() witamy i zapraszamy do udzielania sie ![]() i mamy kolejna dziewczynke ![]() ![]()
#2213 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ja już po wizycie u lekarza... Maluchowi nic nie jest, był ożywiony bardziej niż mamusia ![]() Miałam naciągnięcie mięśnia, za czym poszły jakieś skurcze, te poranne wymioty i ogólny ból. Dostałam leki m.in. luteinę oraz zwolnienie póki co do końca miesiąca, chociaż gin chciał wypisać już do końca ![]()
#2214 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Bambusiek dobrze, ze wszystko ok!!! ja własnie zupkę gotuję bo z pracy przyszłam.... te korzonki nadal mnie bolą....przed ciążą tez mialam kiedys ;/ nie moge się w ogóle przychylić.... no i od wczoraj mam niesamowitą ochotę na sprite i torta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Mam ćwiartkę weselnego w zamrażarce jakby co
![]()
#2216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
ufff
![]() ![]() wrociliśmy z darłowa, było super pogoda dopisała Lenka sie jodu nawdychała i koniec dobrego ![]() A dziś czekały nas dobre nowiny bo Tż się dostał na studia ![]() ![]() ![]() Ja odkad skonczyłam pierwszy trymenst czuje sie niesamowicie dobrze ![]() ![]() aaaa 15t6d to się mówi ze 16tc ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-16 o 17:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ilianka witaj ![]() babmusiek dobrze że z małym wszystko w porządku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
Jestem w końcu
![]() W weekend nic nie pisałam, miałam tylko czas, żeby na chwilę do Was zajrzeć i być na bieżąco ![]() W ogóle to się dzisiaj wkurzyłam w pracy. Od razu napiszę, że mam naprawdę fajnego i wyrozumiałego szefa. Wyszła dzisiaj sprawa, kto przejmie nowego klienta. Jak była o nim mowa wcześniej, to przyznałam się szefowi do tego, że jestem w ciąży i powiedziałam, że wolałabym go nie brać, bo nie wiem do kiedy popracuję. No i dzisiaj mówi z uśmiechem do mnie czy ciąża przeszkadza w prowadzeniu tej sprawy. Dodał, że żartuje i faktycznie myślę, że nie powiedział tego złośliwie, ale wkurzyłam się, bo pracuję tam za grosze. Jak byłam po podwyżkę (najniższa krajowa miała być na początek, a w październiku minie rok + rok wcześniej byłam tam na stażu), to do tej pory czekam na odpowiedź. Pominę fakt, że do tego nowego klienta musiałabym się naprawdę duuuuużo nauczyć. No i chyba bez wyrzutów sumienia pójdę na zwolnienie, a potem zarejestruję się jako bezrobotna. Nie wiem dokładnie, ale chyba dostanę zasiłek i bardziej będzie mi się opłacało siedzieć z dzieckiem na zasiłku w domu, niż oddać dziecko do żłobka, pracować pewnie nadal za najniższą i z tego będą mi zostawały grosze. Najlepsze jest to, że sam przyznaje, że jestem potrzebna w firmie i że musi mnie ktoś zastąpić, a nie że rozłoży się moje obowiązki na koleżanki. To skoro jestem potrzebna, to czemu nie mogę normalnie zarabiać??? Wyrzuciłam w końcu z siebie swój żal i troszkę mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
Kropeczko ja mialam pracowac jak najdłużej. ale jak zobaczyłam jak inni sobie olewają to mam dość...i tak nie usłyszę za to dobrego słowa ani nikt tego nie doceni.... oni mnie olewają to ja ich tez... Pracuję tam 3 lata i tez za psie pieniadze,...
Hania fajnie, ze urlop się udał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.