![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
czesc
![]() ja kapie malego codziennie, chyba ze np woda sie nie zdazy nagrzac to wtedy w misce lub bidecie, a tak to codzien, kapie sie z hania przewaznie, chlapią strasznie wiec wlosy i tak ma mokre, zawsze mu przemyje mokrą reka, a takie stricte mycie szampomnem (johnsons rumiankowy) to 2 razy w tyg gdzies. lambria ja bralam z olimpu therm line, ale wogole na mnie nie dziala... leon uroczy, to zdjecie z teraz? tzn z zimy? jesli tak, to podziwiam... jak pisalam, my jestesmy zmarzluchy i moj mlody w zyciu by nie lazil taki goly po domu. a ten kask sobie inaczej wyobrazalam, calkiem ladny jest ![]() co do sasiadow, my mieszkamy w domu jednorodzinnym, wolnostojącym. mamy duza dzialek, ponad 1000 m wiec nawet jak juz sie sasiedzi (ci blizsi) wybuduja, to raczej halasow nie bedzie slychac. z jednej strony dobrze,z e ludzie reagują jak dziecko placze, ale z drugiej mogl ten facet przyjsc i normalnie zapytac co sie dzieje, a nie od razu oskarzenia rzucac... maadai strasznie mi przykro z powodu tych badan ![]() nie rozumiem tylko co ma peirnik do wiatraka, na NFZ nie moga pobrac z palca? dlaczwgo kazali wam isc prywatnie? takie durne te baby niektore w laboratorium, jakby same dzieci nie mialy nigdy, no ale to dla nich po prostu praca, nie podchodza fdo tego emocjonalnie. dla nich to jakis tam czlowiek, ktremu trzeba pobrac krew i tyle. ja tez daje kubie czkoladki, kinderki zazwyczaj lub pol jajka niespodzianki (hania sie dzieli) |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() biorę thermo speed extreme (olimp) 2 tabsy na dobę, chrom chelatowy 2 tabsy na dobę i 1x Bodymax Plus do tego "truję się" yasminellą (antykoncepcja)... no ale nareszcie waga mi ciut zaczęła lecieć, a własciwie nie tyle waga, co obwody (a to ważniejsze), kupiłam sobie w tamten weekend spodnie i są luźne już a były takie extra opięte gdy kupowałam (nie rozciągnęły się raczej aż tak) ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ale to chwilowo on taki golutki chodził- czasem mu pozwalam pobiegać po mieszkaniu chwilkę bez ubrań, albo bez pieluszki- na 5 minut, cieszy go to bardzo i pokazuje mi wtedy gdzie ma: -klatę -brzuch -pępek (osobno, bo brzuch jest wyżej hehe) -siusiaka (tylko gdy nie ma pieluszki- jesli ma założoną to udaje że nie wie) aha- i jak mu zdejmę kask to zaczyna gadac po swojemu i pokazuje na głowę, chyba chodzi o to,ze nie ma "hełmu"- puka się wtedy w czoło wygląda to cudacznie ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
Maadi, odnośnie łapania siuśków, to jestem specjalistką
![]() Na morfologię wystarczy przecież pobranie z palca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Raczkowanie
|
gosiaczku tym babom chodzilo chyba o to ze one tam od razu do badania daja a tutaj one w przychodni zbieraly. nie wiem... ale lekarzowi nalezy sie opierddd*****lll. Nigdy wiecej nie chce czegos takiego przezywac. i nikomu nie życze.
asiuk widzisz, nastepnym razem tez sprobuje tego woreczka. Oby jednak nie bylo nastepnego razu. Mam nadzieje ze cos wybadaja z tych 10 ml ![]() la'Mbria słodziak z Leona. i ten kask tez sobie inaczej wyobrazalam. Podziwiam że nosi. Adam nawet czapki na dwor nienawidzi. noo czasem sobie zalozy taki wiklinowy koszyk na chwile :P ale to na 2 sekundy :P
#2195 |
Raczkowanie
|
Witam się
![]() Co do czekolady to Kuba je czasami ale jak widzi że my jemy wtedy daje mu spróbować, w ogóle wszystko co ja jem to i on musi dostać ![]() Tabletki- ja biore Mercilon ale jak już mówiłam troche po nich wariuje tzn focham się o byle co i zaraz mi przechodzi, takie mam wahania nastrojów ![]() LaMbria super chłopak i jaki dzielny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() my kąpiemy co 2 dzień, ale to chyba z lenistwa. myjemy głowę szamponem johnon's, ale nie jest jakiś rewelacyjny, ja bym kupiła jej odżywkę ![]() co do tych fotelików rowerowych, to wybierzcie dobry, bo ja jak byłam mała i jechałam w foteliku z przodu, to mało mi się nie wkręciła noga w szprychy, nie wiem, co to były za foteliki i mój tata musiał kontrolowanie upaść, żeby mi się nic nie stało. a jak byliśmy w szpitalu, to taka 5 letnia dziewczynka miała nogę złamaną, tez chyba w szprychy jej się wkręciła. ja znalazłam fajny rowerek 3 w 1 firmy smoby - jest bujakiem, rowerkiem, można prowadzić na kiju. fajny taki. chyba kupimy na wiosnę. nie wiem, po co jakiś elektryczny. Cytat:
![]() Cytat:
a co do mycia głowy, to ja spłukuję zwykłym kubkiem, co stoi w łazience. albo są specjalne w mothercare z jedną częścią gumową, którą przykłada się do głowy i nie leci do oczu. ale chyba strasznie to drogie. zwykły kubek jest ok. Cytat:
a co do prezentów.. to nie zamówione są najlepsze. ![]() ![]() a czemu? bo wypatrzyli u nas głowę Buddy i myśleli , że to Kleopatra. dodam, że kupili pozłacaną ![]() lepiej kupić coś, co chociaż pózniej sprzedacie na all ![]() ![]() Cytat:
a co do woreczków, to są świetne na siuśki. zakładam jeden woreczek i mam siuśki. nie mogę też zrozumieć, czemu niektórzy prowadzają dzieci za ręce. przecież dzieci same chodzą. najpierw przy meblach, a potem same. ja nigdy jej nie prowadzałam. i dziwiły mnie też zapytania teściowej, czy wysiada mi kręgosłup. po co robić coś takiego? Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2012-02-13 o 16:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
czesc
bardzo dziekuje za odpowiedzi w sprawie fotelika, Cytat:
u mnie to bardziej my chodzimy na gore bo taki mlody lepek szaleje z muzyka ale niech by tylko ktos przyszedl do nas i zwrocil mi uwage ze dziecko placze, ja chyba bym nie szla od razu na policje, la'Mbria synek uroczy ale czy mu nie zimno? ![]() co do pobierania krwi to nam powiedzieli ze jak chcemy OB to trzeba z zyly, ja akurat swojego dziecka nie puscilabym samego, nawet jak wstawal przy meblach to zawsze przy nim stalam, a jak chce isc z pokoju do pokoju to co wtedy? przenosic go? ja prowadzam za rece
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
La mbria a taka riksza jest bezpieczna? Pewnie Są jakieś pasy ale ja bym się bała ze się odepnie i gdzieś w drodze pójdzie zwiedzać lasy a ja się pod domem skapne!!!
No nic, do lata daleko... Bardzo bym chciała wcielić ten pomysł w życie ale coś czuje ze cieżko będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
metka a nie idzie sam do pokoju? ja nie prowadzam
![]() ![]() Gosiaczku mogę Ci zaproponować takie cudo my chyba sie zdecydujemy taki albo taki: http://allegro.pl/co-pilot-rowerek-p...093899281.html http://allegro.pl/panda-hol-do-rower...110612733.html Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Piękna pogoda dzisiaj była, -2 stopnie u mnie ![]() ![]() My też kąpiemy małego co 2 dni, razem z myciem głowy. Marcel bardzo lubi się kąpać, niezłą radochę mu to sprawia. gosiaczek mam prośbę do Ciebie. Czy mogłabyś wstawić zdjęcia wózka, który ostatnio kupiłaś? Głównie o kółka mi chodzi. Bo myślę nad zakupem tego: http://allegro.pl/graco-wozek-spacer...091385581.html zdaje się, że podobny kupiłaś? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chodzi o wkładanie i wykładanie dziecka z fotelika ![]() Cytat:
Te crocsy to faktycznie bardzo popularne. Dzieciaczki w mojej rodzinie w nich non stop biegają. Są bardzo łatwe do założenia,utrzymania w czystości, ale jak one się mają do samej stopy dziecka? Czy ta noga się w nich za bardzo nie poci? Ja też byłam dziś w Lidlu. Kupiłam małej bluzeczki, rajstopki i matę ochronną na materac. Spacerek też zaliczyłyśmy. Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2012-02-13 o 21:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
![]()
stopa to nie tylko podeszwa, śródstopie i pięta, ale i kostka, a złe oparcie i podparcie oraz stabilizacja kostki mogą spowodować wady
![]() krocsy nie mają właściwej wkładki + nie mają pięty usztywnionej są całe z tworzywa sztucznego maja grubą podeszwę, która nie zgina sie na wysokości przedniej części stopy ... Layla79 kochana TY tu lepiej nie pisz, bo ktoś przeczyta i Kleopatra stanie się popiersiem niezgody ![]() Rewelacyjne są rzeczy z Lidla bodziaki super jakości dziś dotykałam, rajstopy kupiłam świetne i cena dobra! śliczne wzory ![]() ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2012-02-13 o 21:39 Powód: lidl |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |||
Zakorzenienie
|
hej babeczki!
większość z Was pisze, że kąpiecie co drugi dzień- ja mam takie głupkowate pytanie- nie śmierdzą wam dzieciaki? bo my kąpiemy codziennie, ale wiadomo- czasem zdarzy się wrócić o 21 do domu z zakupów i już młodego nie męczymy- wtedy na drugi dzień według mnie on cuchnie ![]() PATRILLA- super te pałąki- jak Leon będzie starszy to na pewno się zaopatrzę w coś takiego...ja myślałam bardziej o rikszy czyli coś w ten deseń http://allegro.pl/przyczepka-rowerowa-do-przewozu-dzieci-super-cena-i2097463947.html żeby w razie co mogła i dwójka dzieciakow jeździć razem...widziałam kiedyś prawdziwą rikszę (czyli dzieci jechały z przodu) też na 2 dzieciaków- to dopiero byłaby frajda ![]() GOSIACZKU- ja nie mam zielonego pojęcia o bezpieczeństwie takiego ustrojstwa jak te przyczepki- nie miałam dzieci, to się nie interesowałam, ale na pewno sprawię młodemu (raczej na kolejny sezon, bo teraz uważam, ze jest za mały i będę się rozglądać za fotelikiem jednak) METKAA- raczej mu nie było zimno, on tak nie chodzi po domu cały czas- to chwilowe było- lubi poganiać sobie na golaska, a ja mam okazję poobserwować czy wszystko u niego ok (np według mnie źle stawia stopki, no ale zobaczymy co ortopeda powie) sprawdzam tak młodego czy ma prosty kręgosłup, stópki czy dobrze stawia, no ogólnie- oglądam go w ruchu, co samo w sobie też jest przyjemne ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Jedyne co mnie trochę wkurza w tych lidlowych ciuchach, to to, że są pospinane po 2 sztuki i najczęściej tak, ze jedna jest ładniejsza a druga- średnia....no ale i tak nie ma co narzekać, za tą cenę nowych ubrań się pewnie dziecku nie kupi ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
jeżu, za Kleopatrę bym autentycznie udusiła..albo wstawiła ją na allegro i poprosiła tych którzy mi ją dali o podbicie aukcji ![]() ![]() co do mycia głowy- ja spłukuję prysznicem, mówię młodemu "polewam głowę" i on ładnie zamyka oczy, średnio to lubi, no ale nie ma wyjścia- za bardzo się pod kaskiem poci, zeby u nie myć ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
teraz testuję antykoncepcję i szukam najlepszej dla mnie- na razie odpadł Yasmin. Mercilon chyba ma bardzo dużą dawkę hormonów?
![]() |
#2205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc to Marcel zalatuje jak wróci od teściów. Nie wiem jak to określić, ale zapach jest dla mnie okropny - taka mieszanina kurzu, dymu tytoniowego.. nie wiem co jeszcze... Choćbym przed wyjściem przebrała go w dopiero co wyprane super pachnące ciuchy to po powrocie nie mogę wytrzymać i przebieram go znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
![]()
La Mibra jakby śmierdział to bym codziennie kąpała
![]() ![]() ![]() Co do zalatywania brzydkiego Pola jak wraca od palącej Babci zawsze czuje papierosami mimo, że Babcia pali tylko na balkonie no w zimie w kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem co jest Bruno Budzi mi się w nocy koszmarnie często dziś nie spał od 2 do 3 czy go brzuszek boli ![]() ![]() A La MIbra odnośnie tego ganiania na golaska masz rację! można wyłapać wady ![]() ![]() ![]() Wczoraj wciął cały talerz zupy z zielonego groszku ale mi fajna wyszła ![]() ![]() ![]() spadam Bruno pobudka 6:20 i marudny jest ... miłego dnia Walentynkowego Mamy o ile obchodzicie ( Ja wolę dzień Kobiet ![]()
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
co do crocsow, nie zgodze sie z patrilla, jesli sie kupi oryginalne, a nie te plastikowe podrobki to sie nic nie poci!!! hania ma 2 pary, na razie za duze ale na lato bedzie chodzic, oczywiscie nie non stop. wcale nie maja takiej grubej podeszwy, jak dziecko dobrze chodzi juz, takie kilku letnie to wcale nie musi miec przeciez usztywnainej piety, mowie o dzieciach ze sdrowymi stopami.
hania dzis ma bal w przedszkolu, przebralam ja za krolewne sniezke i wyglada przepieknie!!! moj tez nie cuchnie, raczej tez dzieckiem pachnie, zwlaszcza ze ostatnio smaruje go balsamem musteli wiec juz w ogole uwielbiam go wachac ![]() ![]() nenia zrobie te zdjecia pozniej, mam wozek w aucie a bede jechac na sczepienie dzis i nie chce mi sie isc go wyciagac. ale powiem ci ze mam ten sam model, tylko ja mam z tej serii rock, ale kolka sa do dupy. sa plastikowe, takie szajskie troche jak w wozku dla lalek... ale za ta cene nie ma co wymagac, jakbys sie jeszzce zastanawiala nad innym to poszukaj z kolami piankowymi, nie wiem jak z cenami takich wozkow... jesli bedziesz jezdzic tylko po CH i na krtokie przewiezienie dziecka gdzies to kup, ale jesli planujesz normalnie wozic malucha na spacery to nie polecam, ![]() patrilla ale ja nie potrzebuje takiej przedluzki, hania nie umie dobrze jezdzic na rowerze a ponadto za daleko mamy do przedszkola, zaleta przyczepki jest to, ze w razie deszczu, wiatru jest ochrona, sa pasy tez, wczoraj poczytaalam troche o tych przyczepkach (la'mbria- znalazlam nawet taka za 4500!!!!) i zdecyduje sie na takie cos. zwykly fotelik tez kupie ale uzywany i kuba bedzie z tylu w foteliku a hanka w przyczepce. ktoras z was pisala, ze dziecku sie noga w szprychy wkrecila ![]() ![]() ![]() ![]() kuba dzis o 5 wstal, niemilym incydentem mnie obudzil... przed 5 dalam mu mleko, a po 5 slysze jakies odglosy dxziwne, wchodze do pokoju a on caly zarzygany!!! ![]() teraz spi |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
Patrilla za mną od tygodnia chodzi taka domowa pizza
![]() Niestety i mama i tata tż palą, całkiem sporo, oczywiście nie przy Marcelu, ale mieszkanie i tak jest przesiąknięte tym smrodem. Co do zapachu przedszkola to faktycznie coś jest na rzeczy. Pamiętam jak kiedyś odbierałam młodszą siostrę to też czuć było ten specyficzny zapach na ubraniach, włosach ![]() gosiaczek no właśnie te kółka mnie najbardziej martwią. Na wózek mogę przeznaczyć 300-400 zł, rozejrzę się jeszcze na allegro, może coś mi wpadnie w oko. Ten Graco wizualnie bardzo mi się podoba, szkoda tylko że kółek nie można wybrać ![]() Edytowane przez nenia6 Czas edycji: 2012-02-14 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Raczkowanie
|
Hej,
wczoraj byłyśmy na długim spacerku, ale było ładnie, tylko -3, zero wiatru i śnieżek dookoła. No taką zimę to ja lubię ![]() ma_rose sąsiada nie zazdroszczę. Nie wiem dlaczego niektórzy pojąć nie mogą, że dzieci czasami po prostu płaczą. A jak ząbkują, to tym bardziej. My sąsiadów mamy całkiem fajnych. Nad nami też jest małe dziecko, młodsze od Zosi o dwa miesiące (w dodatku też ma na imię Zosia ![]() ![]() magda-lenka* fajne to rondo, może też się na to skuszę. Muszę przemyśleć sprawę. O La La u kardiologa wszystko O.K. Zosia ma szmery niewinne rozwojowe, podobno dość często się zdarzają ![]() maaadi biedny Adaś. A z tym pobieraniem krwi to rzeczywiście nieźle. Najlepiej już wszystko robić prywatnie ... la'Mbria uroczy !!!!!!!! ![]() ![]() A co do kąpania co drugi dzień, moja nie śmierdzi. Faktem jest, że się prawie nie brudzi, no wiadomo ręcę i buźkę myję kilka razy w ciągu dnia, ale takie dziecko teraz się za bardzo nie poci, nie ulewa itp. Jak była mniejsza, kąpaliśmy codziennie, pachniała tak ładnie oliwką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
moj jest strasznie brudny, ciagle wsadza gdzies rece, ma jedzenie na wlosach, za uszami, rozmazuje sobie zawsze kaszke na wlosach
![]() a czemu kapiecie co 2 dni??? siebie tez? ![]() nenia jak masz tyle kasy na wozek, to poszukaj z lepszymi kolkami, a myslalas nad uzywka? wtedy moglabys kupic naprawde dobrej firmy. ja dla hani mialam espiro, mial lepsze kolka niz ten, ale tez nie byl idealny. dalam ok 350 zł. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2012-02-14 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku ja nie pisałam, że śmierdzą - nie ma sie jak w nich noga spocić, bo nie są zabudowane pisałam, że to nie obówie dla dzieci 3 latek nie ma ukształtowanej stopy - Pola ma oryginalne na basen żeby nie było
![]() ![]() zoffka bardzo się cieszę że serduszko super! (mój mąż też miał szmery niedomykanie itp) nenia6 zapraszam na pizze ![]() ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/f,10161...ozkomania.html Bruno bawi się kuchenką ogólnie ostatnio uwielbia gotować ![]() Gosiaczku są dzieci Brudasy i czyściochy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz z przymrużeniem oka ![]() ![]() ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2012-02-14 o 08:31 Powód: bród |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Patrilla dobry powód edycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
no co
![]() ja jestem ciut "zmaniaczona" na wózki zobaczcie ten design http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ab...094271771.html Bruno ugryzł psa właśnie ![]()
![]() |
#2214 | ||
Zakorzenienie
|
hej kobity
![]() Cytat:
![]() Leon regularnie podgryza koty, którego dorwie- ten biedny... Odnośnie kąpania- ja nie wiem jak wasze, ale moje dziecko musi mieć codziennie przynajmniej raz umytą pupkę wodą(nie mam bidetu) bo inaczej będzie zaczerwienienie, głowę- też, bo kask, no i nóżki- waszym między paluszkami nie zbiera się łój? Jeżu Leon czasem po całym dniu w rajstopkach ma tyle paprochów na nóżkach i po prostu śmierdzące stópki (żeby nie bylo- rajstopki są zmieniane dość często, czasem nawet zmieniam mu w ciagu dnia 2-3 razy, a mimo to capi ![]() Więc nie ma sensu myć mu wszystkiego osobno- wsadzę do wody, przy okazji- uczę go że woda jest przyjemna (chaiałam chodzić na basen, no ale przez kask na razie to odpada) ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
no i staram się pilnować mycia ząbków na wieczór, żeby mlodemu nawyk wyrobić
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2012-02-14 o 09:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w Toruniu woda mocno wysusza, a niby jedna z najlepszych w PL ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
Witam Walentynkowo.
Maly wreszcie usnal i mam chwile dla siebie. Obudzil sie dzisiaj o 6.15 i zamiast spac dalej, to gadanie mu sie wlaczylo. Zauwazylam, ze z dnia na dzien coraz wiecej mowi po swojemu. My Tomka kapiemy co drugi dzien. Codziennie wieczorem myje mu buzke i raczki przed spaniem, bo od chodzenia na czworaka raczki czasami sa bardzo brudne. Czekolade (kinderki, wafelki lub pierniki) dawalam mu juz kilka razy, uczulenia raczej nie ma. Raz na jakis czas jak zje czekoladke to nic mu sie nie stanie, ale staram sie nie przyzwyczajac do slodkosci. Dziewczyny robilam test na tolerancje glukozy i nieststy norma jest od 3,4 do 5,5 a mi wyszlo 8. Lakarz mowi, ze tragedii nie ma, ale kazal powtorzyc test z 75 i nadal niestety to samo. W czwartek jade do szpitala na badania, bede musiala zostac tam na noc. Kurcze jem tak jak zawsze i ze slodyczami nigdy nie przesadzalam, ale widocznie moj organizm w ciazy tak reaguje bo przy Tomku bylo tak samo. W UK jedynie musialam codziennie miezryc sobie poziom cukru przed i po posilku i tyle. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje ?
#2217 |
Rozeznanie
|
Witajcie, nadrobiłam
![]() Dzisiaj w nocy była pierwsza cała noc przespana przez Julię cała od 20.00 do 5.50 ![]() ![]() ![]() ![]() Ja Julce myję pupkę rumiankiem po każdej kupie, a tak to kąpie co drugi dzień bo nie uważam, żeby częściej było potrzebne. J. nigdy się nie poci, optymalnie ją ubieram w zależności od temperatury na dworze, nigdy nie śmierdziała... czasem nawet jak strasznie marudzi to wykąpie ją na trzeci dzień choć rzadko się to zdarza. Ja tak samo biorę prysznic z reguły co drugi dzień, codziennie dbam tylko o sferę intymną i muszę codziennie włosy umyć bo strasznie mi się przetłuszczają, ale ja się w ogóle nie pocę ![]() Swego czasu mój dziadek będąc już bardzo schorowany często chorował, miał problemy ze skórą. Lekarz spytał czy myjemy dziadka codziennie, a my na to że tak, kazał zaprzestać bo wyjaławiamy skórę i pozbawiamy dziadka naturalnej ochrony. Efekt? przestał chorować.... (oczywiście opinie w tym temacie jest wiele, każdy będzie miał inne zdanie). My do kąpieli u J. używamy ronda i wprawdzie mała od razu próbuje je ściągać ale zdążymy chlusnąć kubkiem z wodą kilka razy zanim to zrobi i ma spłukane włoski bez marudzenia ![]() Prezenty ... statua kleopatry? ludzie to mają pomysły ![]() ![]() ![]() ![]() Leon - e no ...fajny ten kask, też sobie inaczej go wyobrażałam, myślałam że jest większy i masywniejszy, nie jest źle ![]() ![]() Lidl - u Was da się coś kupić? u mnie jak wariaci ludzie stoją przed otwarciem sklepu. Jak promocja jest od poniedziałku to popołudniu nic już nie ma ![]() Butki - dobrze, że piszecie o firmach, J. zaczyna chodzić właśnie więc na wiosnę też muszę coś kupić a jeszcze nad tym nie myślałam ![]() Badanie krwi i moczu - ja pobierałam J. raz mocz za pomocą woreczka (wygodnie było bo posiedziała chwilę i sama tam nasikała) a wyniki wyszły wzorowe, a morfologię też raz robiłam z paluszka też prywatnie bo nie chciałam ryzykować w przychodni pobierania z żyły (masakra jakaś) i panie to zrobiły tak delikatnie, że w trakcie snu małej ![]() ![]()
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Miszi trzymam kciuki żeby było dobrze z cukrem wiem, że znajoma też musiała mierzyć przed i po i zapisywać + miała dietę ustaloną ale nie wiem co i jak ...
czytam i kroję pieczarki Bruno śpi w końcu ![]()
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
Miszi ja miałam na granicy normy więc niestety nie pomogę ... ale to chyba nie wynik jedzenia słodyczy, diety? nie znam się na tym...
![]() |
#2220 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() prowadzenie dzieci za ręce- Layl'a ja myslę ze duuużo zalezy od podeścia rodziców ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.