|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Papierówka, wypluj to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
a ja nie znoszę oglądania filmów ze ślubów i dlatego nie mieliśmy kamerzysty
![]() ![]() szaja ![]() jolaa co za ![]() papierowka ale słodziak ![]()
![]() |
#2193 |
Raczkowanie
|
szaja no ale żeby wszystko było tam gdzie powinno być,natomiast jeśli wolisz 1. to tego życzę
![]() jola ja się nie wypowiem na temat szanownego bo bym bana dostała. trzymaj się i zdrówka dla Oliverka spadam pod prysznic i spać.pa Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2012-01-12 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 |
Konto usunięte
|
Nie dziękuję
![]() Myśmy DJa mieli, fajny facet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Jola ale dupek
![]() ![]() papierowka a gdzie ty mieszkasz obecnie ? ![]() ![]() drzemki u nas są i mam nadzieję, że jeszcze będą. Sz śpi między 12.30 a 14. Michal to wcześnie przestał spać w dzień. Teraz śpi w przedszkolu i dzięki temu mamy masakre bo chodzi spac po 22. lea co za ludzie. Biedny chłopczyk. U mnie w byłej pracy było dużo świadkow j i wkurzali mnie bo jak z okazji mikolajek rozdawali mikolaje z czekolady to odmawiali, ale jak bony na święta to już było ok. Obłuda straszna. Michał ma jutro bal. Dzień babci i dziadka dopiero w połowie lutego. U nas teraz dwa tygodnie ferii. A co do wesela to my kapelę mieliśmy fajną, kamerzysta beznadziejny, ale cieszę się, że mamy film. Ja nie lubię ogladać, ale Michał uwielbia. Tańczy spiewa, wszystko zna na pamięć ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2012-01-12 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śliczny chłopak ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687] Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() Trzymam ![]() My filmu na weselu nie mieliśmy, bo tez nie lubię oglądać. Za to piękne zdjęcia mamy, nam na pamiątkę wystarczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31577539]nauczycielki- pracujące w przedszkolu, itp-macie wśród uczni dzieciaki innego wyznania?
![]() ja mam w przedszkolu jednego chłopczyka ze świadków Jwhowy, on nie będzie brał udziału ani w balu, ani w dniu babci i dziadka,chore to jakieś. ![]() Ja rozumiem, że Mikołaj go ominął, bo to taki zwyczaj związany jednak z naszą wiarą, ale dzień babci, bal...? Jego rodzice na dyskoteki chodzą, to czemu dziecku balu zowiszczą? ![]() głupie i tyle. Piosenek ,wierszyków dla bać ma się uczyć z wszystkimi, ale na imprezie go nie bedzie- to już zupełnie bezsensu. Tłumaczyłam tej mamie- znajomej mojej w sumie- żeby potraktowała to jako występ dla babci i tyle, ale : "nie", spytałam jej wtedy, co jeśli, np. w maju dzieciaki przygotują teatrzyk dla babć, to co? -"to coś innego"- usłyszałam w odpowiedzi. jak dla mnie to jest to samo, w obu przypadkach dziecko liczy na uśmiech babci, pochwałę, chce się babci pokazać, ach ,szkoda słów, nawet już nie pytałam, dlaczego na bal dziecka nie puści. A młody ma4,5 latka,rozmawia z dziećmi o balu, ekscytuje się gdy koledzy opowiadają za co się przebiorą... a sam tego nie przeżyje. Ja nie wiem, czy oni mają jakieś chore przykazanie pt. "nie pozwalajmy dzieciom bawic się"... a może: "dnia babci i dziadka obchodzic nie bedziesz". ![]() teraz mamy 1 świadka, ale szczerze mówiąc nie zauważyłam, żeby tak świrowali, chociaż nie wiem - bal mamy za tydzień, to wtedy powiem. oni są jak sekta, wielu rzeczy im nie wolno, w tym właśnie jest udział w takich imprezach. oni nawet urodzin chyba nie obchodzą... Kropka - wracając do pytania o sprawdzanie czy samotna matka z kimś mieszka - tego też nam nie wolno. u nas jest tak, że jak matka zaświadczy własnym podpisem, że wychowuje dziecko samotnie, to my musimy w to wierzyć i koniec. mamy kilka takich przypadków, że rodzice teoretycznie złożyli wniosek o rozwód tuż przed końcem naboru do przedszkola, matka napisała, że wychowuje samotnie, bo sprawa jest w toku, dziecko zostało przyjęte, a to wszystko to pic na wodę. nigdy się nie rozchodzili. (a jak ktoś jest uczciwy, to zdarza się, że dołącza xero wyroku - u nas 1 taki przypadek jak do tej pory). Tymisiek - ![]() u nas drzemka jest, z reguły zasypia między 14 a 14.30 i wstaje około 16. dzięki temu na noc pada w 20 minut, a nie jak dawniej i w 45, gdy spała do 17. tyle, ze od 3 dni obserwuję tendencję do coraz wcześniejszego zaczynania dnia, a już było tak fajnie, że po 8 wstawała... coś się miałam Was zapytać i zapomniałam... ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Jolu - brawo za pozbycie się takiego wrzoda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety tam musisz wpisac osoby które dziedzicza ten spadek wiec twojego brata i uwaga w tym momencie oboje jedziecie na tym samym wózku czyli oboje stajecie sie osobami które przyjeły spadek po mamie w tym i długi i mieszkanie lokatorskie i teraz albo sie dogadujecie i robicie wsio na pol albo ty zabierasz wszystko łacznie z długami , wiec nawet jak brat chciałby połowe kasy za mieszkanie niestety bedzie tez dziedziczył połowe długu ![]() gdyby był testament było by łatwiej ja bym na twoim miejscu zgodziła sie z bratem poszła oddac wniosek o nabycie spaku z długami tzn ty i twój brat potem wsio podzieliła na poł sprzedała mieszkanie i oddała mu kwote która zostanie odliczywszy sobie opłaty które wnosiłas przez czas po smierci mamy (opłate sadowa tez) wszystko muszisz miec na rachunkach mozesz poprosic spoldzielnie o rozłozeniu naleznosci na raty ale nie wiem czy czasem jak nabywasz spadek po kims i nie musisz płacic opłaty skarbowej mieszkania nie mozesz sprzedac 5lat podpytaj lepiej bo moze jak brat usłyszy ze i dług bedzie musiał spłacic zrezygnuje i napisze ci ze juz nie chce a jeszcze jedno kto jest zameldowany na tym mieszkaniu ?? ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- jola szczena mi opadła dzieki bogu ze w pore go wykopałas co nie zmienia faktu ze nie mozesz mu zakazywac wizyt dla O chyba ze sie nie interesuje jesuuuu dziewczyny jak u mnie wiejeeeeeee masakra nigdy sie nie bałam ale dzis siedze i trzese portami margo jak chcesz moge podpytac mam znajoma tóra kiedys była swiadkiem i jej rodzice do dzis sa , bydgos ciesze sie ze pierworodny zdrów - chciałabym aby w maju nam tez powiedzieli ze u Ami z serduszkiem wszystko dobrze ![]() ałła a co sie przejmujesz masz przeciez dwa cycki :P papierówka ![]() kropko przez faceta sie nie płacze !!!!!!!!! a juz karygodne kiedy sie to robi w jego towarzystwie jeszcze troche i bedzie git majonez ![]() ![]() co do drzemki ani mysle jej eliminowac zreszta w przedszkolach lezakuja wiec ![]() ![]() a ja mam dzien do :pupa: przyszły dwie korespondencje i obie niezbyt fajne 1. mówiaca o tym iż moi szanowni bracia sa zagrozeni jeden z geografi i mamty drugi z j polskiego i czegos tam jeszcze ![]() 2. dowiedziałam sie ze moj szanowny brat kiedys tam (2 lata temu) niby z info wyczytałam ze ms po 18 ur w portalu pobieraczek !!!!!!!! i wpisał prawdziwe dane ![]() czytałam juz kiedys o tym pobiraczki i wiem ze oni działaja niezgodnie z prawem i takie tam ale mu łomot spusciłam bo jak mógł prawdziwe dane podac , wiem ze z pobieraczka nie korzystał no jakbyscie widzieli te pisma to ja bym to lepiej na kompie zrobiła zadnej pieczatki orginalnej pismo ksero i oczywiscie nie przyszło poleconym ale sie wkurzyłam bo znów mam na głowie 1 wiecej wrrrrrr
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2012-01-12 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Urodzinki obchodziłam ![]() ![]() Ale tu muszę.... I nie będę wysyłać całusów! Napiszę tylko: SIŁY DUŻO ŻYCZĘ!!! BĘDZIE GIT, NIEDŁUGO! ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31577539]nauczycielki- pracujące w przedszkolu, itp-macie wśród uczni dzieciaki innego wyznania? ![]() ja mam w przedszkolu jednego chłopczyka ze świadków Jwhowy, on nie będzie brał udziału ani w balu, ani w dniu babci i dziadka,chore to jakieś. ![]() Ja rozumiem, że Mikołaj go ominął, bo to taki zwyczaj związany jednak z naszą wiarą, ale dzień babci, bal...? Jego rodzice na dyskoteki chodzą, to czemu dziecku balu zowiszczą? ![]() głupie i tyle. Piosenek ,wierszyków dla bać ma się uczyć z wszystkimi, ale na imprezie go nie bedzie- to już zupełnie bezsensu. Tłumaczyłam tej mamie- znajomej mojej w sumie- żeby potraktowała to jako występ dla babci i tyle, ale : "nie", spytałam jej wtedy, co jeśli, np. w maju dzieciaki przygotują teatrzyk dla babć, to co? -"to coś innego"- usłyszałam w odpowiedzi. jak dla mnie to jest to samo, w obu przypadkach dziecko liczy na uśmiech babci, pochwałę, chce się babci pokazać, ach ,szkoda słów, nawet już nie pytałam, dlaczego na bal dziecka nie puści. A młody ma4,5 latka,rozmawia z dziećmi o balu, ekscytuje się gdy koledzy opowiadają za co się przebiorą... a sam tego nie przeżyje. Ja nie wiem, czy oni mają jakieś chore przykazanie pt. "nie pozwalajmy dzieciom bawic się"... a może: "dnia babci i dziadka obchodzic nie bedziesz". ![]() Hmmm, a gadałam z jedną taką raz. Zarzucała mi, że my wszysto narzucamy maleńkim dzieciom, począwszy od chrztu.( w międzyczasie wyśmiała Papieża Benedykta, za niepoprawną wymowę polską-zrypałam!) Że oni niby pozwalają swoim na wybór, chrzest mają ok 17 roku życia. I ciul, że w międzyczasie zabraniają...baliku!!!! ![]() Cytat:
![]() Nie pomagaj, jak tak czujesz! A niby z jakiej racji, no nie? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687] Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() No to trzymamy!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 | ||
Zakorzenienie
|
Hej,
Cytat:
Co do pisania ciśnie mi sie na usta jedno zdanie ale nie napisze bo znowu zostane zrypana. Ale satysfakcje mam. Zdjęcia zmniejszam w Paincie do 800x600. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687] Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() No to za blizniaki ![]() Moja koleżanka zaszła w ciąże jak przestała karmić zaraz w pierwszym cyklu, nawet @nie dostała-blizniaczki. ![]() Cytat:
![]() ![]() Bydgosiu ![]() ![]() Ja sie na razie wstrzymuje z decyzja oddania Oli do przedszkola,raz że u nas płatne i to niemale pieniądze, a dwa to bała bym sie, nie wiem jakoś dziwnie sie czuje na samą myśl. Velutto ale Natalka nadaje.Pięknie mówi. Jak już pisze to napisze, ze: Poszalałam w Next,(kiedy to bylo ![]() Olka ma tyle ciuchów,ze zaczełam sie zastanawiac czy połowe nie sprzedać. Jakis bunt jedzeniowy mamy, Olka odmawia mi jedzenie obiadu.Juz drugi dzień.Za to je dużo owoców. Kupy też nie ciekawe.Obstawiam zęby ale już raz tak miała i nic nie wyszło. Nadal z mową kiepsko. Ale chodzi i mówi każdemu bye,bye zamiast papapa. Nauczyła sie pokazywać kurczaczka,macha łapkami i wydaje dzwięki podobne do kury. No i klapa na calego z samodzielnym spaniem. W dzien raz śpi raz nie ale wtedy pada o 18.00 już na noc. W nocy o swoim lózeczku nie chce slyszeć, od razu wstaje i chce do naszego łóżka.Już sie podalam i od razu ja kłade z flaszka u nas w pokoju.Czasami wychodze i sama zasypia a czasem klepie ręką w poduszke co oznacza,ze mam sie z nią polożyć.No a jak sie połoze to godzina jest wiercenia,przytulania i łazenia po lóżku. Nawet jak w nocy chcemy ja przelożyć do łózeczka to polożona od razu wstaje i jęczy-przez sen. Zastanawiam sie przerobić jej lozka już na takie dorosłe i kupić zabezpieczenie zeby nie spadła ![]() Wczasy wykupiłam już do końca wszystko załatwione. Wyjazd do pl już zaplanowany,prom zaklepany. Teście do nas przylatuja pod koniec sierpnia. Pozdrawiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, przyda się i siła i spokój i inne też...
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie problemy wyskakują przez pewną panią, którą mąż poznał w grudniu. Po naszym rozstaniu rzucił się na nią jak opętany i ciągle tam biega. I zakładam, że ona mu "dobre rady" daje, bo po każdym dłuższym pobycie tam, jest dym w domu. 2 stycznia był tam całą dobę, wrócił rano, wyżył się na Danielu, potem pokłócił z moją matką, a wieczorem ze mną. Potem podobna akcja była w weekend, a teraz znowu, pojechał do niej na urodzinki 11go, wrócił rano wczoraj i dym od razu... I wszystko mu wtedy nie pasuje, że on ma coś płacić (a jeszcze nie zapłacił nic), że ja w styczniu chcę od niego pieniądze (powiedziałam, że albo po staremu, daje na połowę opłat i połowę życia skoro je w domu, albo tylko śpi i daje na dziecko, po nowemu), że on jest u siebie, że ma prawo, że w dupie ma moje auto (a nim jeździ do laski) i nic w nim robił już nie będzie, odda mi kluczyki zaraz i mam się od*pier*dolić, itd. itp. W końcu nie wytrzymałam, rozliczenie mu w mailu wysłałam dokładne, że miał dostać połowę naszego mieszkania, czyli jakieś 75tysięcy, a dostał chatę za 90 (wyremontowaną! z wyposażeniem! - tam jest łóżko, materac, biurko, rolety, pralka, lodówka, mikrowela, czajnik, zlew, kibel nowy, nowa wanna i piec na ciepłą wodę, plus jeden regał, panele i kafelki!) plus opłaty prawie 9 tysięcy, plus odsetki, które za 30 lat dadzą mi razem kwotę 214 tysięcy! Więc niech mnie nie wkur*wia o 700zł. A tyle od niego chciałam, bo tyle muszę wpłacić do banku, przy ostatecznym rozliczeniu, nim bank zrobi przelew kredytu. Napisałam też, że już o niczym z nim nie chcę rozmawiać, że załatwimy mieszkanie i tylko temat dziecka zostanie, że nie chcę go widywać i że będzie jedynym moim byłym facetem, z którym na ulicy nie pogadam nawet grzecznościowo i że już rozumiem, czemu ja z moimi byłymi piwo piję, a jego ex nawet życzeń na święta mu nie wysyłają, a jak już o nim mówią, to łaciną... Wieczorem zadzwonił przeprosić. Ale już mam to w dupie. ![]() Słodki. ![]() Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2012-01-13 o 07:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2202 |
Zadomowienie
|
Jola, Kropka, sciskam Was mocno i sle duzo sily.
Teraz taki ciezki czas, pozniej bedzie lepiej. Napewno! ![]() Kropka, a to mieszkanie dla meza juz kupione? Dziwi mnie jego tupet...ze ma czelnosc wracac do domu po wizytach u jakiejs pindy ![]() Bydgosiu, ![]() Papierowka, fajny ten Twoj synek ![]() Kaszpirek, urodziny? To Sto Lat kochana ![]() ![]() A ja w malym szoku. Mal wysypalo kilka dni temu. Na rekach i nogach pojawila sie bardzo sucha skora. Wczoraj wysypka (na dloniach, udach pod posladkami i na lokciach) byla juz bardzo szorstka i zlala sie w czerwone plamy jakby zaogniona. Pojechalismy do dermatologa bo moze rozyczka albo inne ustrojstwo ale lekarz podejrzewa atopowa skore ![]() Ani ja ani maz nie jestesmy na NIC uczuleni a tu takie cos... I co teraz?! ![]()
![]() |
#2203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzień temu załatwiałam z Euro Banku, cudem dostałam, ale dopiero jak ich na fejsie obsmarowałam. ![]() W tym tyg. załatwiałam z City Banku. I też pod górę. Przez tel. dowiedziałam się, że w banku, od ręki. A w banku jakiś pajac siedział i nie chciał od razu wydać, bo on musi klientów obsługiwać i jak ktoś przyjdzie, to on musi go przyjąć, a nie mi zaśw. wydawać. W końcu pana uświadomiłam, że ja też jestem klient, więc ma mnie obsłużyć. Czekałam godzinę! W końcu wydał mi zaśw. z hasłem: "saldo zadłużenia wynosi 0,20 zł - nadpłata". ![]() Drugą godzinę poświęciłam na rozmowę z debilem, jakim cudem nadpłata jest zadłużeniem. I nic. On ma taki druk i ch*j. Nie pogadasz z matołem. Nie rozumie sprzeczności i koniec. Jak z małpą gadka. A jeszcze zapłaciłam za ten pisemny absurd - 35zł. No i napisał mi tam limit (to karta kredytowa była) 6300, a bank który mnie kredytuje mieszkaniowo widzi w systemie limit pierwszy 3000 - no i się nie zgadza teraz. :/ Wczoraj całą chatę przekopałam, żeby umowę na tę kartę znaleźć i dziś ją pani skanowałam do banku, bo tam jest ta kwota 3000, więc może to przejdzie... Same schody mam. ![]() ______________ Kochana, niech on już jeździ gdzie chce. Mnie to naprawę wali. Tylko ku*wa, nie moim autem! Zrobić go nie chce, za naprawę tego co stuka zaśpiewał mi 600zł! (bez tego nie sprzedam!) umyć nie ma czasu, sprzątnąć też - zdjęć zrobić nie mogę, a muszę je sprzedać. Za to jeździć potrafi. :/ ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Kup do kąpieli jakieś atopowe kosmetyki, smaruj miejsca, nawilżaj, natłuszczaj i obserwuj. Oby to chwilowe, bo AZS jest przerąbany. Mam więc znam. :/ Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2012-01-13 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
Ja tylko na chwilę bo mną zatrzęsło jak to przeczytałam...Jak można coś takiego zrobić?! ![]() ![]() ![]() ![]() http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687]Jola, szczena mi opadła
![]() Tymisiek super, świetna fotka w ręczniku ![]() Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() Zaciskam mocno ![]() Ostatnio mi się śniło że urodziłaś dziewczynkę we wrześniu!! Kropko Życzę Ci dużo siły i wytrwania. Obyś szybko wyszła na prosto i żyła spokojnie, bez użerania się z tym człowiekem. miałam okropną noc! po 22 babia Tż zrobiła sobie dyskotekę. Bo u teściów byli goście a ta chyba z czystej złośliwości przyniosła sobie radyjko i rozgłosiła je na cały regulator. potem Tż tak chrapał że dostawał aż bezdechu, no tak chrapać to nigdy nie chrapał.po 3 obudziła się Blanka na jedzenie i zarzygała mi całe łóżko i siebie.. nie wiem czemu.. Velluto, mam prośbę.. bo może będziesz śmigała po zarze, jak tak, to czy zwróciłabyś uwagę czy na baby jest ta parka ![]() http://www.zara.com/webapp/wcs/store...A%2BWITH%2BFUR Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2012-01-13 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2206 |
Konto usunięte
|
Kropuś, a zabranie kluczy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31590817]Kropuś, a zabranie kluczy ?[/QUOTE] Jakich, z auta? On miał to auto zrobić. Jak bym mu klucze zabrała to nigdy go nie sprzedam, bo jest rozebrane. Nie ma połowy kokpitu, od czasu jak Daniel zgubił klucze z pilotem i trzeba było przy alarmie grzebać. A części kokpitu leżą na warsztacie. Do wymiany są też poduszki pod tylną belką i do sprawdzenia co piszczy w którymś hamulcu. Miał to robić w tym tygodniu. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2012-01-13 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2208 | |||
Zadomowienie
|
Krapka, faktycznie absurd.
Smieszne to, ze dl 20 gr trzeba walczyc. Albo nawet dla 3,5 tys roznicy w karcie - wtedy tak..trzeba swoje nawyjasniac. Ludzie "kreca" ogromne fortuny i nie ma takiej draki. Banki nie sa albo nie chca byc elastyczne a przeciez kazdy przypadek nie zamknie sie w jednym druku. Ja mieszkajac juz tutaj zamykalam konto w baku w PL przez tel. Wczesniej splacilam karte kredytowa i odsetki z tego wynikajace. Zamknelam konto w dniu X a po 2 tygodniach dostalam pismo z prosba o pilne splacenie odsetek...od dnia Y. Jakich odsetek skoro nie mialam juz oficjalnie konta. Swoje nawyjasnialam wtedy. Cytat:
![]() Zobaczymy co dalej aby bylo chwilowe... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Zadłużenie" sama sobie skreśliłam na zaśw. ![]() Stanęło na tym, że chce 200 za części. Zrobi łaskawie we własnym zakresie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687]Jola, szczena mi opadła
![]() Tymisiek super, świetna fotka w ręczniku ![]() Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() trzymam kciuki ![]() Jolaamasakra jakas...ale uzaleznienie i hazard pozbawia logicznego myslenia-wogole jakiegokolwiek myslenia ![]() Kropkojak czytam to czasmi mi rece opadaja ja chyba bym nie miala tykle siły...juz teraz jakos mi powietrze schodzi nad niektorymi sprawami...szacun ![]() Spotkanie w sprawie pracy zaliczone...no i jak siedzicie to zebyscie z krzeseł nie p[ospadały ![]() pracuje sie po 10 h stawka to 5 zł!!!na h i umowa zlecenie ![]() poprostu takie akcje rozbrajaja mi konstrukcje ![]() u nas była jakas wichura śnieżna..ale teraz juz sie uspokoiło i wyszło słonce ![]()
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze powiedz, że brutto? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
o to juz nie zapytalam,tak szybko wychodzilam,ze omal sie nie zabiłam....a z przejecia oddech prawie straciłam
![]()
![]() |
#2213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaplac mu 2 stowki i zabieraj auto. Niech sie wypcha. Cytat:
Jezusiczku slodki ![]() U nas teraz sypie i ponoc ma sypac przez 12h. Trzeba bedzie do Silpe sie zglosic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie największy głupek w firmie, taki od łopaty, ma 10zł za godzinę. Jeden został na 9zł, ale ma pierwszą umowę, jest nowy i młody. Kolejna będzie za 10zł. A ludzie zarabiają mało przy tej stawce. To co to jest 5zł. ![]() 5zł razy 168h przeciętnie w miesiącu to 840złotych! ![]() Pozamykał wszystko w przodzie, pozakładał plastiki, pochował kable. I przywlekł mi auto - kolega ma go sobie obejrzeć i potestować. Jak mu spasuje, to zapłacę panu łaskawemu za zrobienie tych poduszek i po sprawie. Gorzej, jak koledze nie spasuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2215 | ||||||||
Konto usunięte
|
szaja, kciuki mocno zaciskam.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a jaj już inna pani na horyzoncie, to facetowi całkiem się w glowie pierd***. to kiedy on się wyprowadzi ? ![]() a chciałaś kulturalnie, a okazuje się, że się nie da, prawdą jest, że jak się ma miękkie serce, to trzeba mieć twardą dupę. ![]() Cytat:
![]() Moje chłopaki każdej zimy mają suche nad łokciami, łydki, czasem policzki, ale ja specjalnie tego nie traktuję, bo ani tego nie drapią, ani nie narzekają.. Cytat:
więc oby szybko się rozwiązalo. ![]() a nie możesz auta do innego mechanika dać naprawić? ![]() wiem, to kosztuje, ale ja wyznaję zasadę: zesrać się, a nie dać się. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko jak długo Cię zwlekac będzie ? ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas teżod rana sypie-, z przerwami. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31594751]
a nie możesz auta do innego mechanika dać naprawić? ![]() wiem, to kosztuje, ale ja wyznaję zasadę: zesrać się, a nie dać się. ![]() ![]() [/QUOTE] Mogę. Tylko wymieni mi pół auta i zaśpiewa kasę, której ja nie mam. Za tydzień muszę wyskoczyć z 3000 na notariusza i 2000 na agentkę, potem 500 do sądu i 720 do banku jeszcze. Nie urodzę jeszcze na mechanika... I nie wiem dlaczego bym miała to robić, skoro on tym autem jeździ nadal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Papierówka-Tymisiek słodziak! jakie rzęsy!
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687] Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() ![]() wiesz,po tabsach to podobno z prędkością światła ![]() Cytat:
![]() facet tak zmontował,że wszyscy goście w szoku byli i oglądali jak najlepszy film ![]() ![]() i jestem zdecydowaną zwolenniczką kapel-oczywiście dobrych ![]() Jola-no ma tupet ![]() Araczku-mam nadzieję,że to(czymkolwiek jest) szybko minie i nie wróci! U nas też sypało przez godzinę a teraz słońce i śladu po śniegu nie ma ![]() Co do Dnia Babci i Dziadka to zawsze robiłam laurkę z imieniu Zu,później obu dziewczyn z jakimś ich wkładem,śladem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2218 | ||||
Zadomowienie
|
Jola, Kropka - w głowie mi sie nie mieści to co piszecie... Szok.
te rzeczy co ja kupiłam wciaz w tej samej cenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() z której serii książeczek? obrazki dla maluchów? Ide dzis do biedronki, ciekawe co sie u mnie uchowało ![]() Cytat:
![]() super! ![]() Cytat:
![]() fajny chlopak ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687] Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() no to kciuki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() ![]() u nas tez zasypianie zajmuje srednio godzine ![]() ![]() A gdzie jedziecie na wakacje? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
Mamy burze śnieżną
![]() ![]() araczki podeślij Rudolfa to sie skoczy ![]() dilaylia no 5 zeta to szał ![]() ![]() papierówka a sam ksiądz proboszcz u nas był ![]() ![]() ![]() ![]() nieskromnie dodam że tematy to były o moim salonie który obłednie mu sie podobał i zapytywał skąd projektanta miałam ![]() no obrosłam w pióra nie powiem ,tym bardziej że nie on pierwszy o to pyta ![]() curly masakra , dla mnie to chore bo w miastach jest coś takiego jak okienka nadziei i po problemie a i nawet pod szpital podrzucic można a nie od razu mord ![]() lea a zypytaj tych rodziców co lepszego jest w dyscotekach na które chodzą od balu dla maluszków ![]() darianna przyznaj sie za co siedziałaś ![]() i na koniec kobiety w trakcie przejśc - szacun ![]() ![]() bo jak można nazwac , okradanie własnej żony ![]() a pózniej jeszcze opowiedzą kumplom że suka była i nie do życia ... gorzej niż zwierzeta ![]()
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te co ja kupiłam tak samo ![]() Ale kurtałki sa po 60zł i spodnie po 40 ![]() u nas to samo. mogę ją usypiać godzinę, a Tż sprawi ze uśnie w ciągu 5 minut nawet jak nic nie wskazuje że ona jest śpiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.