|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Evvcia super, że ustaliliście datę ślubu
My tu Cię już ubierzemy, wystroimy, wybierzemy fryzurę, będziesz panna młoda, że hoho![]() Witaj Mama D! Rybko! No nie mów że nie jadłaś nigdy Flipsów ![]() To takie chrupki kukurydziane ![]() Mravka ja jeszcze nie wiem co z basenem, nie myślałam o tym.. Ale zastanowię się Sama nie przepadam za basenami, ale ciekawa jestem jakby Kajula zareagowała
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-19 o 16:50 |
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
ja cały czas tluamcze TZ , ze nadejdzie moment ze nasz syn sie przekulnie wlasnie
a on nie rozumie i czasem go zostawia lezacego na kanapie, musze mu dzis jeszcze raz powiedziec, bo w koncu wydarzy sie tragedia.Mama d witaj ![]() Mateuszek juz wykapany, bo caly az sie kleil z tego goraca. Tikki , KOnia super fotki z chrzcin
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...wybaczcie że nie piszę (z czytaniem jestem na bieżąco) ale te upały męczą mojego małego upiorka i cały czas chce być u mnie na rękach przytulony do cycusia..jak przyśnie i go odkładam to od razu się wybudza i jest ryk nie do opanowania...może wieczorem uda mi się popisać cosik..
|
|
|
|
#2194 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynko dasz linka jeszcze raz do tych gryzaków co wrzucałaś? i Emigra plisss
Mojej małej ewidentnie swędzą dziąsła. Nawet smoka zaczęła tak jakby gryźć... wkurza mnie jak wsadza palce do buzi a jej to się podoba ![]() Emigra mam nadzieje, że Juli minie Lena już na to kolejne szczepienie, pierwsze miałyśmy w 7 tygodniu i kolejne zaplanowane na 14 tydzień, ale kurcze przez tę przeprowadzkę nie wiem czy się odbędzie a u Was nie było przez katar?
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się tym szczepieniem, nam wkółko mówią że nic się nie stanie jak później zaszczepimy. Tyle tylko że musimy unikac tłumów, dzieci.. a to uciążliwe momentami jest. No ale mam nadzieję, że w lpcu zaszczepimy.. |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/gryzak-gryzaki-ela...372135227.html http://allegro.pl/gryzak-gryzaki-ela...372135373.html teraz uzywam takich chlodzacych z canpola http://allegro.pl/canpol-gryzak-elas...407842818.html dobrze sie spradza na wieczorne marudzenie zamiast piastki w buzi ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- wyslalam zdjecia na maila
|
|
|
|
|
#2197 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)) oo to Kaja bystrzaka jak już sie tak przemieszcza . U nas opanowane tylko turlanie z brzucha na plecy..w druga strone sa proby jeszcze![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Jak uda sie nam dotrzec na zajecia to zdam relacje![]() zapomnialamz tego wszystkiego przewitac nowe mamusie na watku ![]() Wyslalam kilka zdjec Roba na maila
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś u dentysty kolejne fatalnie duże wydatki no i 8 lewa strasznie popsuta i boli jak cholera ketonal pomaga po czasie i tylko na chwile ból nie z tej ziemi dostałam skierowanie na wycięcie dziąsła i wyrwanie zęba ale terminy są straszne i idę jutro prywatnie więc kolejny wydatek szok TŻ od jutra ma wolne aż do niedzieli włącznie miał brać tylko jutro bo musi ktoś zostać z dzieckiem, gdy będę u chirurga, ale wziął do końca. Naprawdę nie życze nikomu takiego bólu co przechodzę nawet zjeść nic nie moge ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Jolka łącze sie z Toba w bolu zwiazanym z wydatkami u stomatologa, ostatnio za dwa zeby prywatnie zaplacilam 300 zl, ale mam jeszcze 6 do roboty , babka powiedziala ze moze nawet 1000 zl, masakra.
Ja tak jak ty daje bebiko,kupuje w rossmanie.
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
12 czerwca skończyły 3 miesiące
i ponoć to sie objawia do 3 miesiąca życia---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
Mravka
my na basenie byliśmy jak Zosia jeszcze nie miała 3m. Poradzono nam aby zawiązać na supeł makaron i w pętelkę wsadzić malutką - cieszyła sie, że hej! Dzisiaj mieliśmy iść drugi raz ale pediatra odradziła z katarkiem się kąpać. Polecam pieluchy z baby dream specjalnie na basen, chodź możesz na próbę kupić na basenie (oczywiście dużo drożej) ale zobaczysz czy w ogóle wam spasuje ogromna wanna Są też specjalne zajęcia ale ja tam wolę po swojemu
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz znowu wydatki i wydatki dziś 50zł za lekarstwo w zębie a w piątek kanałowo więc nie wiem ile weźmie + dziś 15zł za zdjęcie zęba i jutro prywatnie chirurg mówił, że niby do 300zł ten zabieg i wyrwanie ale ponoć dojdą leki sama nie wiem zobaczymy jutro. Boję się Słyszałam różne opinie na ten temat nie które to nawet 2 tygodnie opuchnięte chodzą
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wplywu na dziewczynki to wspomnial cos o wczesniejszym dojrzewaniu- rosnieciu piersi, miesiaczkowaniu ![]() Wierze , ze sie zdziwilas bo ja rowniez jak mi to powiedzial. A co sie dzieje ze tak malo czasu? Cos konkretnego czy tak ogolnie duzo roboty z Kajunia?
|
|
#2204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)My wlasnie chcemy isc na zajecia..gdzie jest jakis instruktor(ja sama bym nie miala chyba odwagi wpuscic Go do wody). On uwielbia sie taplac,wiec licze,ze i duuuuza wanienka podejdzie . Jak bedzie w praktyce zobaczymy. Dziekuje za info o pieluchach to kupie w Rossmanie bo tj mowisz pewnie zedra kasiore na basenie. Znajomi chodzili z synem i byl wielki ryk...jak Go wyciagali z wody tak Mu sie spodobalo,ze najchetniej by tam chyba zamieszkal.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konia ale kaja miala karete do chrztu piekna, rownie piekna kreacja malutkiej, zwlaszcza butki i opaska ![]() tikki Andrea tez mala dama do chrztu, prezencik pierwsza klasa. A ta bransoletka to taka na teraz tylko, czy ma dlugi lancuszek? Pozostale dzieciaczki tez boskie
|
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dużyNie ma co się chwalić fryzem,bo jam non stop tak samo, na krótko ![]() Ścięło tż, tak się cieszył,że się uchornił i dupa, tak więc dzisiaj mam łóżeczko w dziennym pokoju i dziewczynki , a ojciec w izolatce. Jutro sama śmigam do urologa, Kai nie biorę, bo nie mam jak , ale wystarczę ja i wyniki.Tż nie może dostać urlopu przez Euro .Muszę też do roboty wlecieć , tak że intensywny dzień przede mną. Tikki ślicznie wyglądałyście, ladny prezent, my Kai kupimy łańcuszek na pamiątkę , bo dużo kasy dostała.Dostała też srebrne serce z grawerem na łańcuszku. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Buciki i opaskę sama ozdabiałam, do sukienki też doszyłam takiego kwiatka, bukiecik do wózka robilam sama z kwiatków z działki, ino tego storczyka skroiłam z parapetu
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-19 o 18:53 Powód: salon buhuhahahaha |
||
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj mama d
jakie sliczne zdjecia z chrzcin (Konia i Tikki) to ja tez wrzucilam fotke (ciezarnej kotki Loli a w tle Hanka). wyslalam tez do kolezanki bo to jej kotka, my sie tylko kotka w czerwcu opiekujemy, a kolezanka pisze ''abysmy wrocili przed porodem''
|
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samego zabiegu ogole nie czulam bo mialam znieczulenie , wiec spoko! Dopiero jak pusciloznieczulenie to nie powiem - bolalo jak cholerka, ale Ty nie karmisz, mozesz brac leki - ketonal jest swietny wiec bedzie dobrze! Lepiej wziasc przeciwbolowe zanim znieczulenie Cie do konca pusci! Jolka przezylysmy porod i nacinali nas w gorszych miejscach niz dziasla, dasz rade Oczywiscie zartuje -wspolczuje Ci bardzo, ale bedzie dobrze, bedziemy trzymaly kciukasy za Ciebie O ktorej idziesz? No i fajnie ze bediesz TZ miec w domu do pomocy, odpoczniesz troche po wyrwaniu! Mama d - witam wsrod nas Tak Mravka - ciemieniucha niestety jak bumerang Zreszta to cale lojotokowe zapalenie skory, ktore Viki miala rowniez, wiec jakby co to jestem gotowa na dalsza walke ![]() Flower - a moze Morfeuszek ma skok? Tynka, no na przykladzie Gabi - nie znamy dnia ani godziny przekulniecia ![]() Aaaga - brawa dla Ciebie i wielka buzkaJestes mega odwazna ze robisz to co robisz! Walcz o siebie bo najpierw musisz Ty byc szczesliwa zeby uszczesliwic innych , a Dominik potrzebuje szczesliwej mamy I nie daj sobie wmowic ze nie jestes super idealna mama! Kto wogole ma czelnosc Ci to insynuowac??? Zaloze sie ze wieciej ni polowa z Nas powie Ci ze absolutnie nie jestesmy idealne w roli mamy! Jestesmy omylne, popelniamy bledy, denerwujemy sie na nasze dzieci, taka jest prawda, jestesmy tylko ludzmi! Co nie znaczy ze nie jestesmy najlepsze dla naszych bobaskow! Mag - a flipsy sa wogole bez smaku zadnego czy one tylko smakowe? Bo ja na samym poczatku dawalam zwykle nawet bez soli, 100% kukurydzy. Adas do teraz uwielbia i zajada sie chrupkami
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile takie znieczulenie może trzymać ? Ketonal zawsze mam w domu od dawna go nie używam, ale od 2 dni przyszła na niego pora bo z bólu nie wyrabiam zaraz trzeba kolejną dawke sobie strzelić bo padne ![]() Idę na 16:30 a nie wiem ile to wszystko trwa - tak czy siak boje się jak to ja ![]() TŻ mam nadzieje, że pomoże z tym, że w piątek chciał żebyśmy jechali na cały weekend do jego rodziców hymm
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prezenty super, Kaja ma bogatych wujow i ciotki ![]() MoniaHan tak mi sie zdawalo, ze ta kotka "przy nadziei"
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Aagga idealne matki? nie ma takich , a jeśli ktoś tak o sobie sądzi....no cóż ...jak dla mnie dziwny osobnik
takie z nich idealne matki jak z koziej du.. trąbka Kochana nie patrz na innych, rób co Ty uważasz za dobre, to jest Twoje dziecko i krzywdy mu nie zrobisz. |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Michałek dziś ma w miare dobry dzień
coś mu się śni chyba koszmar bo wzdycha i budzi się z płaczem po chwili znowu zasypia...jak wstanie czas na kąpiel później jedzonko i mam nadzieję, że pójdzie spać bo muszę zrobić obiad dla TŻta bo późno wraca z pracy.
|
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() e tam bogaci wujkowie i ciotki....wiesz jak jest , Ci co mogą to najczęściej są mniej szczodrzy niż Ci co ciułają grosz do grosza ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
, szczęśliwego rozwiązania dla niej
|
||
|
|
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie dzisiaj ładna pogoda,można korzystać do woli. Zaraz Was nadrobie ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Ta strona nadrobiona,jeszcze poprzednia,albo porzednie Tak piszecie o dentystach to ja chyba wole chodzić do ginekologa niż do dentysty
|
|||
|
|
|
#2215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zostało jeszcze ze 2, 3cm łańcuszka ![]() Cytat:
. Myślałam dziś nad grawerem i chyba będzie imię i data chrztu. Bo datę urodzenia każdy pamięta a chrztu to nie bardzo ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() grunt to zadowolenie ze swoich zdolności ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Ja tematu moich zębów wolę nie rozwijać, bo pobojowisko to na prawdę zbyt łagodne określenie. |
||||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Ok,nadrobiłam,troche tego było ale tak na szybko przeczytałam i tak:
mojemu dziecku,chyba też idą zęby,bo slini się bardzo i tak jak pisałam wcześniej,to marudny jest troche. tiki,szczęsliwej podróży życze. ![]() emigra,jak patrze na tak przykrytą Julie pieluchą,jto jakbym swojego synka widziała.Tak samo I zdrówka dla małej życze evci,gratuluje ustalonej daty ślubu. ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- cytrynko,współczuje bo się niezłego stracha najadłaś. :/ |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio dziękuję
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
tikki,ależ prosze.
Też nas podróż czeka do polski i się obawiam jak mały to zniesie,bo jedziemy autem.Plus jest taki,że będziemy jechać nocą,a w nocy młody śpi.---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Moje chłopaki śpią,a ja sobie dyndam na wizażu
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio ile h będziecie jechać? Ja samochodem musiałabym 26h więc kompletnie odpada z takim małym dzieciaczkiem
. Samolotem 2,5h więc luzik. Mam nadzieję, że Andrea nie będzie płakać przez cały lot, bo to uciążliwe dla innych osób .---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Kurde, mam jakąś podświadomą nerwicę przed podróżą...i Andrea przeze mnie też i nie może spać . Będę mieć ciekawą noc.
|
|
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Jolka mnie moze nie boli nic, ale pociesze Cie ze cala jestem w poospowych plamkach i bliznach, wiekszosc pewnie zostanie na zawsze, a te ktore maja zniknac to musze na to czekac kilka miesiecy.
Nie bój sie, dostaniesz znieczulenie , a i pewnie jakies leki przeciwbolowe i bedziesz miala dziada (zęba ) z glowy.Desia ja Ci powiem ,ze wolalabym rodzic niz to wiercenie w zębie, ostatnio z nerwów i bólu jak zeszlam z fotela to bylam cala mokra, spodnie mi sie do tyłka przykleiły ![]() Ja cały czas mam wrazenie , ze nie jestem do konca dobra mama, ze za malo czasu poswiecam dziecku, ze za malo milosci mu okazuje, a na poczatku to w ogole twierdzilam , ze nie nadaje sie do bycia matka .Dobrze Aga ze szukasz pomocy.Powodzenia ! Ja tez uwielbiam flipsy orzechowe ![]() Cytrynka ja tez Ci wpolczuje, dzis pierwszy raz nam sie zdarzylo ze Mateusz plakal i nagle otworzyl buzie i przestal na kilka sekund oddychac, przestraszylam sie. W koncu Mateuszek usnął, mam nadzieje ze chociaz nocke przespi i nie bedzie marudzil , bo caly dzien malo spal.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

My tu Cię już ubierzemy, wystroimy, wybierzemy fryzurę, będziesz panna młoda, że hoho

a jej to się podoba 
a u Was nie było przez katar?

. U nas opanowane tylko turlanie z brzucha na plecy..w druga strone sa proby jeszcze
tu nad dobrze, zdecydowanie wolę swoją prowincję niż stolicę. Człowiek chciał świata zaznać, to zaznał i starczy 

kolejne fatalnie duże wydatki 

i wielka buzka

. Będę mieć ciekawą noc.