Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 16:48   #2191
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Evvcia super, że ustaliliście datę ślubu My tu Cię już ubierzemy, wystroimy, wybierzemy fryzurę, będziesz panna młoda, że hoho

Witaj Mama D!

Rybko! No nie mów że nie jadłaś nigdy Flipsów
To takie chrupki kukurydziane

Mravka ja jeszcze nie wiem co z basenem, nie myślałam o tym.. Ale zastanowię się Sama nie przepadam za basenami, ale ciekawa jestem jakby Kajula zareagowała

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-06-19 o 16:50
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 16:50   #2192
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

ja cały czas tluamcze TZ , ze nadejdzie moment ze nasz syn sie przekulnie wlasnie a on nie rozumie i czasem go zostawia lezacego na kanapie, musze mu dzis jeszcze raz powiedziec, bo w koncu wydarzy sie tragedia.

Mama d witaj

Mateuszek juz wykapany, bo caly az sie kleil z tego goraca.

Tikki , KOnia super fotki z chrzcin

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 16:50   #2193
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...wybaczcie że nie piszę (z czytaniem jestem na bieżąco) ale te upały męczą mojego małego upiorka i cały czas chce być u mnie na rękach przytulony do cycusia..jak przyśnie i go odkładam to od razu się wybudza i jest ryk nie do opanowania...może wieczorem uda mi się popisać cosik..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 16:52   #2194
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytrynko dasz linka jeszcze raz do tych gryzaków co wrzucałaś? i Emigra plisss Mojej małej ewidentnie swędzą dziąsła. Nawet smoka zaczęła tak jakby gryźć... wkurza mnie jak wsadza palce do buzi a jej to się podoba

Emigra mam nadzieje, że Juli minie

Lena już na to kolejne szczepienie, pierwsze miałyśmy w 7 tygodniu i kolejne zaplanowane na 14 tydzień, ale kurcze przez tę przeprowadzkę nie wiem czy się odbędzie a u Was nie było przez katar?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 16:59   #2195
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Lena już na to kolejne szczepienie, pierwsze miałyśmy w 7 tygodniu i kolejne zaplanowane na 14 tydzień, ale kurcze przez tę przeprowadzkę nie wiem czy się odbędzie a u Was nie było przez katar?
Neurolog na razie nam wstrzymał.
Nie martw się tym szczepieniem, nam wkółko mówią że nic się nie stanie jak później zaszczepimy. Tyle tylko że musimy unikac tłumów, dzieci.. a to uciążliwe momentami jest. No ale mam nadzieję, że w lpcu zaszczepimy..
Stary 2012-06-19, 17:20   #2196
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytrynko dasz linka jeszcze raz do tych gryzaków co wrzucałaś? i Emigra plisss Mojej małej ewidentnie swędzą dziąsła. Nawet smoka zaczęła tak jakby gryźć... wkurza mnie jak wsadza palce do buzi a jej to się podoba

Emigra mam nadzieje, że Juli minie

prosze
http://allegro.pl/gryzak-gryzaki-ela...372135227.html
http://allegro.pl/gryzak-gryzaki-ela...372135373.html

teraz uzywam takich chlodzacych z canpola http://allegro.pl/canpol-gryzak-elas...407842818.html dobrze sie spradza na wieczorne marudzenie zamiast piastki w buzi

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

wyslalam zdjecia na maila
Stary 2012-06-19, 17:50   #2197
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Mravka, pamietam ze pisalas ze wydluzylas Robciowi odstepy miedzy karmieniami do 3.5h - ciagle sie tego trzymacie? W ktorym tygodniu/miesiacu to zrobilas?
ja zaczelam jakos poczatkiem czerwca(Mlody 6.06 mial rowno 3 mc),bo widzialam,ze niechetnie je co 3h. Tyle,ze ja wybralam opcje bez dokarmiania o 22/23(bo u nas sa problemy gazowe,ktore karmienie tylko "pogarsza). Wiec On je po kąpieli (ok 19:30/20:00), a potem o 1/2 i 6/7. W ciagu dnia zas co ok 3,5h..no chyba,ze sa upaly tj dzis i widze,ze chce Mu sie ewidentnie pic(bo to poczatkowe mleko tylko zachlannie chlepcze,to tez daje)

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Kaja w taką pogodę śpi w bodziaku z krótkim, skarpetkach , przykryta cienkim kocykiem w nocy lub pieluszką w dzień.Jest zimnolubna zdecydowanie, wczoraj jak padła przy otwartym oknie o 17 tak obudziła się o 2.30 , wypiła i spała do 6, potem jeszcze do 8 ....
Czasem się rozkopie, ale jak w pokoju jest 23-25 stopni to raczej nic jej nie grozi, jak widzę to przykrywam, ale jak śpię to nie widzę
Moja Kaja od dziś porusza się ruchem na okrętkę ( tak to nazywam) , bo potrafi się przekulnąć już w każdą stronę, plecki, brzuszek, plecki , brzuszek i już jestem ....50 cm dalej , a wszystko w tempie pleeeeeeeeeeeccccccccckii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, brzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuszek.....itd. mozolnie ale zawsze to sukces

na 16.30 smigam do fryzjera, włos się sypie , więc nie ma co zwlekać , wróciła moja ulubiona fryzjerka, 3 lata była na wychowawczym , więc się tulałam po innych , ale to nigdy nie bylo to co powinno byc

byłam na spacerku, zaprosiłam koleżankę z 4 latką na kawę i ciasto , nie pytajcie jak wyglądała podłoga po tej wizycie a tak będę mieć za 2 lata na stałe laskie nie znają umiaru, ale jak się bawić to się bawić, od czego jest dzieciństwo najbardziej cieszy mnie to,że się ładnie dogadują i że Nina sie dzieli wszystkim
pochwal sie fryzura))
oo to Kaja bystrzaka jak już sie tak przemieszcza. U nas opanowane tylko turlanie z brzucha na plecy..w druga strone sa proby jeszcze

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Prawdziwy facet

Mravka- dziekujemy, buzka piekna, od czasu do czasu cos tam wyskoczy, ale to jest naprawde pikus
Wczoraj wyczesalam rowniez reszte ciemieniuszki, wyczesywalam rowno tydzien na raty bo glowka strasznie czerwona byla po i nie chcialam za duzo na raz
o ciemieniucha powiadasz...Tez sie bujalismy,ale pomogl super krem z musteli i problem zniknal. Choc wiem, ze to dziadostwo lubi wracac niestety;/
Cytat:

Już chyba wcale nie wracamy do Wawy tu nad dobrze, zdecydowanie wolę swoją prowincję niż stolicę. Człowiek chciał świata zaznać, to zaznał i starczy
Dziękuję jak Laura będzie ogarniętą dziewczynką to pewnie, że posypie!
oo no to fajnie. Grunt abyscie zostali tam gdzie Wam dobrze. Mi sie tu tez na poczatku nie podobalo, ale jakos sie chyba juz przyzwyczailam. Zreszta teraz w sumie nie wyobrazam sobie mieszkania spowrotem na Ślasku(ale to takie moje zboczenie). Choc moim ukochanym miastem do mieszkania zawsze byl Wrocław lub Gdansk
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Hej .
Byłam dziś na terapii i troszkę mi lżej. Takie spotkanie nie rozwiązuje problemów ale i tak lżej na sercu że obiektywny obserwator podzieli się spostrzeżeniami na temat mojego życia . Po 10 minutach stwierdziła to samo co mówią mi moi rodzice: że się poddalam i uszczesliwiam wszystkich oprócz siebie. Nie walczę już i spycham swoje potrzeby na ostatni plan.

No ale chyba nie ja jedna.

Zobaczymy co dalej. Na razie się wygadalam.

Co do kolek . Ja czasem stosuję ten karaterek Windi . Fajna sprawa. Znalazłam sklep co sprzedają na sztuki. Pomaga z gazami i często wywołuje kupkę . Stosowalam kilka razy jak suszarka już nie dawała rady na wrzask i wydawało mi się że to brzuszek . Mały momentalnie się wyciszal .

Co do zamknietego wątku patologicznego , to takie społeczne naganki wpedzily mnie (między innymi) w wyrzuty sumienia i początki depresji. Podczytalam go wczoraj. Brawa dla Emigry .
Podobno są matki które się przyznają że nie są w tej roli najlepsze na świecie . Szkoda że ma takich w moim otoczeniu.
Super,ze widzisz efekty..najwazniejsze,ze Ci lzej. Wiadomo,ze z boku to wszystko wyglada inaczej. Jak jeszcze sie uslyszy od kogos kto sie na tym zna kilka madrych slow to inaczej sie zaczyna podchodzic. Tez kiedys o tym myslalam, aby sie wybrac, ale jakos sie udalo odegnac "zle demony". Kazda z nas ma pewnie takie chwile, ale bardzo dobrze,ze nie zlekcewazylas tego co Cie przytlacza i zadzialalas..trzymam kciuki za postepy!

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Evvcia super, że ustaliliście datę ślubu My tu Cię już ubierzemy, wystroimy, wybierzemy fryzurę, będziesz panna młoda, że hoho

Witaj Mama D!

Mravka ja jeszcze nie wiem co z basenem, nie myślałam o tym.. Ale zastanowię się Sama nie przepadam za basenami, ale ciekawa jestem jakby Kajula zareagowała
Takie Maluchy jeszcze maja odruch zamykania ust pod woda..wiec warto to wykorzystac. Jak uda sie nam dotrzec na zajecia to zdam relacje

zapomnialamz tego wszystkiego przewitac nowe mamusie na watku Super,ze jest nas wiecej..zawsze to razniej!

Wyslalam kilka zdjec Roba na maila
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:03   #2198
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

byłam dziś u dentysty kolejne fatalnie duże wydatki
no i 8 lewa strasznie popsuta i boli jak cholera ketonal pomaga po czasie i tylko na chwile ból nie z tej ziemi dostałam skierowanie na wycięcie dziąsła i wyrwanie zęba ale terminy są straszne i idę jutro prywatnie więc kolejny wydatek szok
TŻ od jutra ma wolne aż do niedzieli włącznie miał brać tylko jutro bo musi ktoś zostać z dzieckiem, gdy będę u chirurga, ale wziął do końca.

Naprawdę nie życze nikomu takiego bólu co przechodzę nawet zjeść nic nie moge

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
z tymi truskawkami rzeczywiscie ryzykownie, ale moze nie macie z tz alergii i tym sie lekarz kierowal? a z tak wczesnym wprowadzaniem to moze tez dlatego ze mm latwo przekarmic a Michalek moze ma juz wieksze potrzeby - nie raz slyszalam o takim postepowaniu
Ani ja ani też nie mieliśmy alergii na truskawki

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny co daja dzieciaczka mleko mm,na ile wam starcza puszka i za jaka cene?
Ja Bebiko 350g za 13,99 z Biedronki starcza na 2-3 dni

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
co do mleczka to nam narazie idzie gdzies 2,5 opakowania tygodniowo, czyli tak jak u natki jakies 900 gram, opakowanie kosztuje 13 zl, czyli tygodniowy koszt to okolo 30 zl, miesieczny 120.
Jakiego mleka używasz?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jolka nie obraz sie,ale moze dobrze by bylo zapytac innego lekarza o te truskawki.Lekarze tez nie sa nieomylni.Przykladowo ja w Polsce zmienialam Wiki pediatre,bo Wiki miala zapalenie oskrzeli i zatoki zawalone,a pediatra ciagle powtarzala,ze to tylko przeziebienie.Wiec wzielam kartoteke Mlodej i poszlam gdzie indziej.
Pytałam dzisiaj i mogę dać truskawki ale sok z nich najpierw po kropelce i stopniowo zwiększać.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:10   #2199
tynka88
Zadomowienie

Jolka łącze sie z Toba w bolu zwiazanym z wydatkami u stomatologa, ostatnio za dwa zeby prywatnie zaplacilam 300 zl, ale mam jeszcze 6 do roboty , babka powiedziala ze moze nawet 1000 zl, masakra.

Ja tak jak ty daje bebiko,kupuje w rossmanie.

Stary 2012-06-19, 18:11   #2200
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

o kurna... A ile te dziewczynki mają?
12 czerwca skończyły 3 miesiące i ponoć to sie objawia do 3 miesiąca życia

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
chętnie sie podłacze pod wasz wątek.
Jestem mamą uroczej Zosi, która urodziła się 17 lutego.... robiłam wszystko żeby przyszła na świat w walentynki ale jak widać już od początku wszystko musi być tak jak ona tego chce Jest pewną siebie malutką dziewczynką i jak się na coś uprze to nie ma siły żeby ją od tego odciągnąć. Dobrze, że póki co jest to grzechotka albo niechęć do spania a nie poważniejsze sprawy na które przyjdzie czas za naście lat.
A wiec delektuje się jej mini terroryzmem ))

Serdecznie witam i proszę o ciepłe przyjęcie.

Mama d

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Laura śpi niemal non stop od 12.00 wstała 1,5 godziny temu zjadła 150ml, zmieniłam pampka i dalej śpi. zakryta moskitierą, bo tu na wsi to muchy atakują, niby wszystkie wybiłam, a zawsze jakaś dziadówa wylezie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:17   #2201
mama d
Raczkowanie

Mravka
my na basenie byliśmy jak Zosia jeszcze nie miała 3m. Poradzono nam aby zawiązać na supeł makaron i w pętelkę wsadzić malutką - cieszyła sie, że hej!
Dzisiaj mieliśmy iść drugi raz ale pediatra odradziła z katarkiem się kąpać.
Polecam pieluchy z baby dream specjalnie na basen, chodź możesz na próbę kupić na basenie (oczywiście dużo drożej) ale zobaczysz czy w ogóle wam spasuje ogromna wanna

Są też specjalne zajęcia ale ja tam wolę po swojemu
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:20   #2202
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka łącze sie z Toba w bolu zwiazanym z wydatkami u stomatologa, ostatnio za dwa zeby prywatnie zaplacilam 300 zl, ale mam jeszcze 6 do roboty , babka powiedziala ze moze nawet 1000 zl, masakra.

Ja tak jak ty daje bebiko,kupuje w rossmanie.
ja w ciąży na żeby wydałam ponad 2000zł a teraz znowu wydatki i wydatki dziś 50zł za lekarstwo w zębie a w piątek kanałowo więc nie wiem ile weźmie + dziś 15zł za zdjęcie zęba i jutro prywatnie chirurg mówił, że niby do 300zł ten zabieg i wyrwanie ale ponoć dojdą leki sama nie wiem zobaczymy jutro.
Boję się
Słyszałam różne opinie na ten temat nie które to nawet 2 tygodnie opuchnięte chodzą

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-06-19, 18:23   #2203
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczynki, ja na chwilkę..nie bardzo mam czas by pisac w ostatnich dniach i najbliższe też się tak zapowiadają
Nie zdążyłam wszystkiego nadrobic..

Desiu widziałam, że mnie przywoływałaś dziękuję za pamięc.. Jak już siadałam by cos napisac, to zaraz cos mi wypadało..
Desiu, apropos tych tabletek.. To mnie zaskoczyłaś.. Ja kupiłam niedawno jedno opakowanie, jeszcze nie zaczęłam brac..
A w jaki sposób wpływa na dziewczynki?

Kaja śpi pod pieluszka flanelową (przykrywałam tylko tak do pasa, żeby na buzię nie wciągnęła), ale tylko przez jakiś czas, bo potem rozkopuje
Fajnie ze jestes Lena

Co do wplywu na dziewczynki to wspomnial cos o wczesniejszym dojrzewaniu- rosnieciu piersi, miesiaczkowaniu
Wierze , ze sie zdziwilas bo ja rowniez jak mi to powiedzial.
A co sie dzieje ze tak malo czasu? Cos konkretnego czy tak ogolnie duzo roboty z Kajunia?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:27   #2204
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Mravka
my na basenie byliśmy jak Zosia jeszcze nie miała 3m. Poradzono nam aby zawiązać na supeł makaron i w pętelkę wsadzić malutką - cieszyła sie, że hej!
Dzisiaj mieliśmy iść drugi raz ale pediatra odradziła z katarkiem się kąpać.
Polecam pieluchy z baby dream specjalnie na basen, chodź możesz na próbę kupić na basenie (oczywiście dużo drożej) ale zobaczysz czy w ogóle wam spasuje ogromna wanna

Są też specjalne zajęcia ale ja tam wolę po swojemu
a mozesz wyjasnic to wytluszczone,bo ja prosta kobita i nie rozumiem o co kaman)
My wlasnie chcemy isc na zajecia..gdzie jest jakis instruktor(ja sama bym nie miala chyba odwagi wpuscic Go do wody). On uwielbia sie taplac,wiec licze,ze i duuuuza wanienka podejdzie. Jak bedzie w praktyce zobaczymy. Dziekuje za info o pieluchach to kupie w Rossmanie bo tj mowisz pewnie zedra kasiore na basenie. Znajomi chodzili z synem i byl wielki ryk...jak Go wyciagali z wody tak Mu sie spodobalo,ze najchetniej by tam chyba zamieszkal.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:37   #2205
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj Mama D!

hihi jadlam, ale juz mi sie pozapominaly niektore smakolyki z dziecinstwa

Konia ale kaja miala karete do chrztu piekna, rownie piekna kreacja malutkiej, zwlaszcza butki i opaska

tikki Andrea tez mala dama do chrztu, prezencik pierwsza klasa. A ta bransoletka to taka na teraz tylko, czy ma dlugi lancuszek?

Pozostale dzieciaczki tez boskie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:40   #2206
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
a mozesz wyjasnic to wytluszczone,bo ja prosta kobita i nie rozumiem o co kaman)
My wlasnie chcemy isc na zajecia..gdzie jest jakis instruktor(ja sama bym nie miala chyba odwagi wpuscic Go do wody). On uwielbia sie taplac,wiec licze,ze i duuuuza wanienka podejdzie. Jak bedzie w praktyce zobaczymy. Dziekuje za info o pieluchach to kupie w Rossmanie bo tj mowisz pewnie zedra kasiore na basenie. Znajomi chodzili z synem i byl wielki ryk...jak Go wyciagali z wody tak Mu sie spodobalo,ze najchetniej by tam chyba zamieszkal.
Mravka to chyba ta gąbka do pływania co wygląda jak papieros tylko duży
Nie ma co się chwalić fryzem,bo jam non stop tak samo, na krótko

Ścięło tż, tak się cieszył,że się uchornił i dupa, tak więc dzisiaj mam łóżeczko w dziennym pokoju i dziewczynki , a ojciec w izolatce.

Jutro sama śmigam do urologa, Kai nie biorę, bo nie mam jak , ale wystarczę ja i wyniki.Tż nie może dostać urlopu przez Euro .Muszę też do roboty wlecieć , tak że intensywny dzień przede mną.

Tikki ślicznie wyglądałyście, ladny prezent, my Kai kupimy łańcuszek na pamiątkę , bo dużo kasy dostała.Dostała też srebrne serce z grawerem na łańcuszku.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hihi jadlam, ale juz mi sie pozapominaly niektore smakolyki z dziecinstwa

Konia ale kaja miala karete do chrztu piekna, rownie piekna kreacja malutkiej, zwlaszcza butki i opaska

tikki Andrea tez mala dama do chrztu, prezencik pierwsza klasa. A ta bransoletka to taka na teraz tylko, czy ma dlugi lancuszek?

Pozostale dzieciaczki tez boskie

Buciki i opaskę sama ozdabiałam, do sukienki też doszyłam takiego kwiatka, bukiecik do wózka robilam sama z kwiatków z działki, ino tego storczyka skroiłam z parapetu

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-06-19 o 18:53 Powód: salon buhuhahahaha
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:43   #2207
MoniaHan
Wtajemniczenie

witaj mama d

jakie sliczne zdjecia z chrzcin (Konia i Tikki)

to ja tez wrzucilam fotke (ciezarnej kotki Loli a w tle Hanka). wyslalam tez do kolezanki bo to jej kotka, my sie tylko kotka w czerwcu opiekujemy, a kolezanka pisze ''abysmy wrocili przed porodem''

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:48   #2208
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja w ciąży na żeby wydałam ponad 2000zł a teraz znowu wydatki i wydatki dziś 50zł za lekarstwo w zębie a w piątek kanałowo więc nie wiem ile weźmie + dziś 15zł za zdjęcie zęba i jutro prywatnie chirurg mówił, że niby do 300zł ten zabieg i wyrwanie ale ponoć dojdą leki sama nie wiem zobaczymy jutro.
Boję się
Słyszałam różne opinie na ten temat nie które to nawet 2 tygodnie opuchnięte chodzą
Jolka , ja mialam kilka lat temu wyrywanego zeba wlasnie z nacieciem i szyciem - pociesze Cie - jest to lepsze niz bez naciecia bo nie musi tak straszliwie ciagnac!
Samego zabiegu ogole nie czulam bo mialam znieczulenie , wiec spoko!
Dopiero jak pusciloznieczulenie to nie powiem - bolalo jak cholerka, ale Ty nie karmisz, mozesz brac leki - ketonal jest swietny wiec bedzie dobrze!
Lepiej wziasc przeciwbolowe zanim znieczulenie Cie do konca pusci!
Jolka przezylysmy porod i nacinali nas w gorszych miejscach niz dziasla, dasz rade
Oczywiscie zartuje -wspolczuje Ci bardzo, ale bedzie dobrze, bedziemy trzymaly kciukasy za Ciebie
O ktorej idziesz?
No i fajnie ze bediesz TZ miec w domu do pomocy, odpoczniesz troche po wyrwaniu!

Mama d - witam wsrod nas

Tak Mravka - ciemieniucha niestety jak bumerang
Zreszta to cale lojotokowe zapalenie skory, ktore Viki miala rowniez, wiec jakby co to jestem gotowa na dalsza walke

Flower - a moze Morfeuszek ma skok?

Tynka, no na przykladzie Gabi - nie znamy dnia ani godziny przekulniecia

Aaaga - brawa dla Ciebie i wielka buzka
Jestes mega odwazna ze robisz to co robisz! Walcz o siebie bo najpierw musisz Ty byc szczesliwa zeby uszczesliwic innych , a Dominik potrzebuje szczesliwej mamy
I nie daj sobie wmowic ze nie jestes super idealna mama!
Kto wogole ma czelnosc Ci to insynuowac???
Zaloze sie ze wieciej ni polowa z Nas powie Ci ze absolutnie nie jestesmy idealne w roli mamy!
Jestesmy omylne, popelniamy bledy, denerwujemy sie na nasze dzieci, taka jest prawda, jestesmy tylko ludzmi!
Co nie znaczy ze nie jestesmy najlepsze dla naszych bobaskow!

Mag - a flipsy sa wogole bez smaku zadnego czy one tylko smakowe?
Bo ja na samym poczatku dawalam zwykle nawet bez soli, 100% kukurydzy.
Adas do teraz uwielbia i zajada sie chrupkami

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:53   #2209
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jolka , ja mialam kilka lat temu wyrywanego zeba wlasnie z nacieciem i szyciem - pociesze Cie - jest to lepsze niz bez naciecia bo nie musi tak straszliwie ciagnac!
Samego zabiegu ogole nie czulam bo mialam znieczulenie , wiec spoko!
Dopiero jak pusciloznieczulenie to nie powiem - bolalo jak cholerka, ale Ty nie karmisz, mozesz brac leki - ketonal jest swietny wiec bedzie dobrze!
Lepiej wziasc przeciwbolowe zanim znieczulenie Cie do konca pusci!
Jolka przezylysmy porod i nacinali nas w gorszych miejscach niz dziasla, dasz rade
Oczywiscie zartuje -wspolczuje Ci bardzo, ale bedzie dobrze, bedziemy trzymaly kciukasy za Ciebie
O ktorej idziesz?
No i fajnie ze bediesz TZ miec w domu do pomocy, odpoczniesz troche po wyrwaniu!
Dziękuję desia
A ile takie znieczulenie może trzymać ?
Ketonal zawsze mam w domu od dawna go nie używam, ale od 2 dni przyszła na niego pora bo z bólu nie wyrabiam zaraz trzeba kolejną dawke sobie strzelić bo padne
Idę na 16:30 a nie wiem ile to wszystko trwa - tak czy siak boje się jak to ja
TŻ mam nadzieje, że pomoże z tym, że w piątek chciał żebyśmy jechali na cały weekend do jego rodziców hymm

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-06-19, 18:55   #2210
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Tikki ślicznie wyglądałyście, ladny prezent, my Kai kupimy łańcuszek na pamiątkę , bo dużo kasy dostała.Dostała też srebrne serce z grawerem na łańcuszku.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Buciki i opaskę sama ozdabiałam, do sukienki też doszyłam takiego kwiatka, bukiecik do wózka robilam sama z kwiatków z działki, ino tego storczyka skroiłam z parapetu
Jak zwykle wszystko sama... :p nic nie dasz innym zarobic hahah
Prezenty super, Kaja ma bogatych wujow i ciotki

MoniaHan tak mi sie zdawalo, ze ta kotka "przy nadziei"
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:57   #2211
koniakonia
Zakorzenienie

Aagga idealne matki? nie ma takich , a jeśli ktoś tak o sobie sądzi....no cóż ...jak dla mnie dziwny osobnik takie z nich idealne matki jak z koziej du.. trąbka
Kochana nie patrz na innych, rób co Ty uważasz za dobre, to jest Twoje dziecko i krzywdy mu nie zrobisz.
Stary 2012-06-19, 19:00   #2212
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Michałek dziś ma w miare dobry dzień
coś mu się śni chyba koszmar bo wzdycha i budzi się z płaczem po chwili znowu zasypia...jak wstanie czas na kąpiel później jedzonko i mam nadzieję, że pójdzie spać bo muszę zrobić obiad dla TŻta bo późno wraca z pracy.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-06-19, 19:01   #2213
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zwykle wszystko sama... :p nic nie dasz innym zarobic hahah
Prezenty super, Kaja ma bogatych wujow i ciotki

MoniaHan tak mi sie zdawalo, ze ta kotka "przy nadziei"
bo ja mam dar : hahaha: jestem artystką nie z tej ziemi

e tam bogaci wujkowie i ciotki....wiesz jak jest , Ci co mogą to najczęściej są mniej szczodrzy niż Ci co ciułają grosz do grosza

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
witaj mama d

to ja tez wrzucilam fotke (ciezarnej kotki Loli a w tle Hanka). wyslalam tez do kolezanki bo to jej kotka, my sie tylko kotka w czerwcu opiekujemy, a kolezanka pisze ''abysmy wrocili przed porodem''
A no właśnie, niezła baryłeczka z Loli jest , szczęśliwego rozwiązania dla niej
Stary 2012-06-19, 19:34   #2214
Karinio
Zakorzenienie

Wreszcie dzisiaj ładna pogoda,można korzystać do woli. Zaraz Was nadrobie

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Ja sama lubie pojeść Flipsy orzechowe.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
ja cały czas tluamcze TZ , ze nadejdzie moment ze nasz syn sie przekulnie wlasnie a on nie rozumie i czasem go zostawia lezacego na kanapie, musze mu dzis jeszcze raz powiedziec, bo w koncu wydarzy sie tragedia.
To fakt,wystarczy chwile,a dziecko może być na drugiej stronie

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...wybaczcie że nie piszę (z czytaniem jestem na bieżąco) ale te upały męczą mojego małego upiorka i cały czas chce być u mnie na rękach przytulony do cycusia..jak przyśnie i go odkładam to od razu się wybudza i jest ryk nie do opanowania...może wieczorem uda mi się popisać cosik..
Współczuje Nam gorąco,a co dopiero maluszkom. :/

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Ta strona nadrobiona,jeszcze poprzednia,albo porzednie
Tak piszecie o dentystach to ja chyba wole chodzić do ginekologa niż do dentysty
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:37   #2215
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Ma 2 długości zapięcia. Taką na teraz i jeszcze na grubszą rączkę . Zostało jeszcze ze 2, 3cm łańcuszka

Cytat:
Dziękujemy . Myślałam dziś nad grawerem i chyba będzie imię i data chrztu. Bo datę urodzenia każdy pamięta a chrztu to nie bardzo

Cytat:
Na prawdę super pomysł!

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
Tak właśnie miałam pytać czy kotka jest kotna

Cytat:
bo ja mam dar : hahaha: jestem artystką nie z tej ziemi
grunt to zadowolenie ze swoich zdolności

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Ja tematu moich zębów wolę nie rozwijać, bo pobojowisko to na prawdę zbyt łagodne określenie.
Stary 2012-06-19, 19:49   #2216
Karinio
Zakorzenienie

Ok,nadrobiłam,troche tego było ale tak na szybko przeczytałam i tak:
mojemu dziecku,chyba też idą zęby,bo slini się bardzo i tak jak pisałam wcześniej,to marudny jest troche.
tiki,szczęsliwej podróży życze.
emigra,jak patrze na tak przykrytą Julie pieluchą,jto jakbym swojego synka widziała.Tak samo I zdrówka dla małej życze
evci,gratuluje ustalonej daty ślubu.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

cytrynko,współczuje bo się niezłego stracha najadłaś. :/
Stary 2012-06-19, 19:53   #2217
tikki85
Zakorzenienie

Karinio dziękuję
Stary 2012-06-19, 19:55   #2218
Karinio
Zakorzenienie

tikki,ależ prosze. Też nas podróż czeka do polski i się obawiam jak mały to zniesie,bo jedziemy autem.Plus jest taki,że będziemy jechać nocą,a w nocy młody śpi.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Moje chłopaki śpią,a ja sobie dyndam na wizażu
Stary 2012-06-19, 20:13   #2219
tikki85
Zakorzenienie

Karinio ile h będziecie jechać? Ja samochodem musiałabym 26h więc kompletnie odpada z takim małym dzieciaczkiem . Samolotem 2,5h więc luzik. Mam nadzieję, że Andrea nie będzie płakać przez cały lot, bo to uciążliwe dla innych osób .

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Kurde, mam jakąś podświadomą nerwicę przed podróżą...i Andrea przeze mnie też i nie może spać . Będę mieć ciekawą noc.
Stary 2012-06-19, 20:16   #2220
tynka88
Zadomowienie

Jolka mnie moze nie boli nic, ale pociesze Cie ze cala jestem w poospowych plamkach i bliznach, wiekszosc pewnie zostanie na zawsze, a te ktore maja zniknac to musze na to czekac kilka miesiecy.

Nie bój sie, dostaniesz znieczulenie , a i pewnie jakies leki przeciwbolowe i bedziesz miala dziada (zęba ) z glowy.

Desia ja Ci powiem ,ze wolalabym rodzic niz to wiercenie w zębie, ostatnio z nerwów i bólu jak zeszlam z fotela to bylam cala mokra, spodnie mi sie do tyłka przykleiły

Ja cały czas mam wrazenie , ze nie jestem do konca dobra mama, ze za malo czasu poswiecam dziecku, ze za malo milosci mu okazuje, a na poczatku to w ogole twierdzilam , ze nie nadaje sie do bycia matka .Dobrze Aga ze szukasz pomocy.Powodzenia !

Ja tez uwielbiam flipsy orzechowe

Cytrynka ja tez Ci wpolczuje, dzis pierwszy raz nam sie zdarzylo ze Mateusz plakal i nagle otworzyl buzie i przestal na kilka sekund oddychac, przestraszylam sie.

W koncu Mateuszek usnął, mam nadzieje ze chociaz nocke przespi i nie bedzie marudzil , bo caly dzien malo spal.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości