|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#2192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do temperatury to jest dokładnie tak jak napisałaś |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2194 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Madziusia - temperaturę przy przeziębieniu można wszędzie mierzyć, ale w każdym miejscu jest inna. Ważne, żeby mierzyć zawsze w tym samym miejscu, wtedy ma się porównanie po prostu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
Gdzie Wy??
![]() ![]()
#2196 |
Zadomowienie
|
moja temp też zaczęła dzisiaj jechać w dół, jak jutro będzie niższa to na bank ja też w święta będę się zwijać... ale się nam zrównały te cykle
![]() ide jutro po pracy do doktora, żeby mi omówił te wyniki z toxo, tsh i prolaktyny. ciekawe czy zdążę do niego przed @... wadera... :_( strasznie mi przykro |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
No to po prostu trzymam za was kciuki, za wszystkie i za każdą z osobna
![]() Ja też w pracy w sobotę do 3.30 i mam tylko niedzielę wolną, więc świąt nawet nie poczuję. Ryba - uważaj na siebie i nie dawaj przeziębieniu. Mnie właśnie łapie migrena i chyba muszę się położyć.... ojjjjj |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo... Zaczynam się wkurzać przez tą @ a właściwie przez jej brak. Chce już zacząć ostatni cykl bez staranek !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
ja po wizycie ryby zajrzałam na inne wątki w poszukiwaniu dziewczyn, które w tym oto wątku z nami zaczynały i widzę że są, piszą, ale ja się pytam, gdzie się podziała patrycjja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Rozeznanie
|
Pradip - a moze tam się jednak coś wykluje?
![]() ![]()
![]() |
#2201 | |||
Zakorzenienie
|
Ja umalowałam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- W pracy wiedzą już, że jesteś w ciąży?? Co z Twoją umowa?? Może czas iść na zwolnienie?? ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Odpoczywaj ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() Ja przy @ zawszę puchnę i wyglądam jak balon i ten stan doprowadza mnie do białej gorączki |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | ||
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zostałyśmy porzucone ![]() Może patrycjja już zaszła albo odpuściła ![]() U mnie nadal brak @ niby ma czas do jutra ale ja już się po cichu cieszę. Wiem, że to głupie ale nie potrafię się opamiętać ![]() Mierzyłam przed chwilą temperaturę tak jak należy przed wstaniem z łóżka i mam 37,0 więc nie jest źle ![]() A poza tym chcę was prosić o poradę. Szukałam w internecie ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Pewnie pamiętacie niedawno leczyłam grzybicę. Mój Tż też się leczył, chociaż nic mu nie dolegało (ale wiecie lepiej leczyć się razem) i smarował sobie Bożena odpowiednią maścią ![]() Chodzi o to, że minęły już 3 dni i to nie mija. Do lekarza nie ma kiedy pójść bo ciągle jest w pracy i jeszcze akurat są święta. Może macie jakąś wiedzę na ten temat? Jak mu pomóc? Rumianek? A mój żel do higieny intymnej? Nie wiem nawet czy to reakcja na lek czy jakieś choróbsko. Oczywiście po świętach to go już zmuszę do wizyty u lekarza. każda z nas, która miała infekcję zna to uczucie i wie jak to potrafi uprzykrzyć życie. No więc, jak mu pomóc? Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-03-29 o 07:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |||
Zakorzenienie
|
Hejo
Cytat:
![]() Cytat:
może nabłyszczyć jeszcze trzeba? Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby małpa nie przyszła Z Tż to delikatna sprawa i najlepiej jednak do lekarza iść. Według mnie to już nie od maści. Może kup mu antybakteryjne mydło w aptece? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny za 2 godziny mam wizytę u innego gina. Mój jest fantastyczny, ale w zaistniałej sytuacji muszę znać opinię drugiego lekarza. 3majcie mocno kciuki za wizytę, może dowiem się w końcu czegoś dobrego. Dam znać jak tylko wrócę. Buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |||
Rozeznanie
|
Melduję się i ja
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Skoro nie ma @ to jest nadzieja, więc mocno za Ciebie trzymam kciuki. Rób test w niedzielę i dawaj znać co i jak. A co do TŻ to nie mam zielonego pojęcia... koniecznie idźcie do lekarza, tylko tak będziecie mieć pewność. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co tak dzisiaj cicho u nas? wszystkie jajka malują? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w tej zimowy dzień
![]() U Nas jak to na wiosnę przyszło pada śnieg ![]() ![]() ![]() Ja jajka wczoraj w nocy wymalowałam ![]() ![]() ![]() dziś muszę poprawić, żeby kolor się nie zmył ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeszcze nie pomalowałaś? Nadrabiaj koniecznie przynajmniej 3 razy dziś wieczorem ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
Wróciłam... lekarz nic nie widzi, błona śluzowa za cienka na ciążę, powinien to być początek 6 tygodnia, więc powinno już być coś widać. Najprawdopodobniej krwotok z wtorku, to było poronienie. Muszę jeszcze zrobić betę, żeby sprawdzić czy spada, bo jeśli nie to może być pozamaciczna, ale wątpi w to.
Dziękuję za dobre słowa i 3manie kciuków. To już drugi raz jak się nie udało. Wypisuję się z wątku, bo muszę przestać o tym wszystkim myśleć. Życzę Wam II kreseczek i dużo zdrówka. I Wesołych Świąt. |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Rozeznanie
|
Shamanka - bardzo bardzo mi przykro trzymaj sie cieplo i jak bedziesz miala ochote to wpadaj do nas a tym czasem tez życzę Ci Wesołych Świat ( choc mam nadzieje ze to nie brzmi dziwnie w tej sytuacji ) i rowniez trzymam kciuki za kolejne II kreski tym razem bez zadnych negatwnych przezyc
Wam dziewczyny tez zycze Wesołych Świat a co do malowania jajek tez wczoraj malowalam.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie dizś @ na całego, ból brzucha do tego to przeziębienie i ledwo żyje.... ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi ![]() Jak będziesz chciała wrócić do nas to czekamy ![]() madziusia dzięki za kciuki ![]() Ale pewnie pojawi się jutro. Ja nawet nie wiem czy mam teraz cykle 26 czy 28 dniowe i nie wiem jak liczyć ![]() Jak 26 to już się spóźnia jeden dzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
no to może powinnaś liczy średnią czyli 27dni
![]() Na Wielkanoc od króliczka, niech wam wpadnie do koszyczka niezła kasa i kiełbasa, oraz zadek małego bobasa. Radość życia, coś do picia i na miłość chęci tyle, byście mieli wszystko w tyle ![]()
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze miałam 28 dniowe cykle a ostatnie dwa (albo trzy) cykle mam po 26 dni. Więc coś mi się przestawiło ![]() ![]() Organizm rządzi się swoimi prawami więc doszłam do wniosku, że wyliczenie średniej matematycznie się tu nie sprawdzi. A więc pytanie 26 czy 28 ![]() ![]() Dziękuję za życzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zadomowienie
|
witajcie w piątek!
dzis byłam u innego gina niż ostatnio. Powiedzial ze na toxo mam przeciwciala, prolaktyna lekko wyzej ale w normie, tsh w normie. Był bardzo zdziwiony tym, że zrobiłam tsh i prolaktynę ![]() poza tym powiedziałam, że się staramy i że 3 cykl (lada dzień może zacznie się 4) to się bardzo zdziwił: w 4 cyklu już pani w ciąże chce zajść ![]() ![]() na pytanie jakie jeszcze badania warto jeszcze zrobić żeby w ogóle sprawdzić swój stan zdrowia, odpowiedział, że test na hiv ![]() ![]() poza tym na niedoleczoną clotrimazolem globulkami grzybicę przepisał mi macminor complex, podobny mocniejszy i nowocześniejszy, znacie? brałyście? w trakcie brania nie można współżyć, toż to koniec świata!!!! ta wizyta uświadomiła mi, że 1. rzeczywiście 3-4 cykl to wcześnie i nie można się wkręcać 2. ciężko trafić na dobrego lekarza, który spełni moje oczekiwania plusy dzisiejszego dnia: - z pracy puscili nas wczesniej, udalo mi sie przyspieszyc wizyte u gina i juz jestem w domu od dwoch godzin, a normalnie właśnie bym dochodziła do domu - jak na razie nie ma @ i brzuch nie boli, ale to niestety niewiele oznacza ![]() wasze teksty o malowaniu jajek mnie rozłożyły na łopatki ![]() ![]() ps. znacie sól bocheńską? stosowałyście kiedyś na przeziębienie np. do gorącej kąpieli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Długo mnie nie było bo musiałam sie spakowac zdac poprzednie mieszkanie rozpakowac sie na nowym mieszkaniu ale to juz mam ogarniete ![]() Dziś bylam u gin i powiedział mi że mam pecherzyk i powinien peknac (co sie zdziwiłam bo na ost wizycie mowil mi ze nie pekaja mi to powiedział ze to mógł byc 1 taki cykl:p) z 1 na 2 wiec mamy sie starac moze teraz sie uda bo w kwietniu bedzie 5 cykl strań. Życze Wam Wesołych cieplych Świąt. ps u mnie pada śnieg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do lekarzy to też mam dylemat, czy nie zmienic, wyszła mi za wysoka prolaktyna mam tabletki , niby te ciemne plamienia przed @ to właśnie prze prl, biorę bromek już miesiąc a plamienia w tym cyklu jeszcze grosze, zastanawiam sie czy to nie jest od za niskiego progesteronu, niby go badałam co dwa dni i moja pamni gin nie stwierdziła nic złego a może on za szybko spada? podam Wam może wyniki znacie sie?? może jak lekarz przepisłby mi luteinę to coś by pomogło, chciałabym spróbowac, ale przecież nie będę prosic lekarza o jakieś leki masakra ![]() ja też jak powiedziałam w styczniu że to nasz 4 cs to się gin uśmiechnęła, że to naprawde bardzo krótko, kurcze to czemu niktórym udaje sie za 1 razem??!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ale moja też powiedziała, że 3 - 4 cykle to jeszcze nic... tylko jak tu się nie nakręcać ![]() Dziewczyny, ja już zmykam. jutro wyjeżdżam, więc będę rzadziej zaglądać. Życzę Wam wesołych, pogodnych no i ciepłych Świąt Wielkanocy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki, żeby brak @ był dobrym znakiem ![]() a co do tego zaczerwienienia, to nie mam pojęcia. Najlepiej do lekarza, żeby nie zaszkodzić bardziej. Cytat:
dziewczyny my chyba na serio za mocno się nakręcamy, ale ciężko inaczej (sama wiem coś na ten temat hahha), chociaż ja już na serio mocno odpuściłam czy ta sól bocheńska, to jest ta znana sól Kinga - bo tę Kingę znam jeszcze z czasów mojego bardzo wczesnego dzieciństwa ![]() Cytat:
![]() ![]() Shamanka - strasznie mi przykro... mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i wrócisz do nas ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
witam was dzis w pierwszym dniu 4 cyklu starań. Z tym lekarzem to zdążyłam wczoraj na ostatnią chwilę, od rana za przeproszeniem leje się ze mnie i umieram z powodu bólu brzucha i krzyża, jestem juz po 2 tabletkach, a na nogach jestem od niecalej godziny. Miałam bardzo dziwny sen, śnili mi się moi dziadkowie, za którymi bardzo tęsknię, aż się obudziłam przez ten sen, otwieram oczy i... już czuję te skurcze....
powiem wam że równo rok temu przestałam brać antykoncepcję, a bolesne miesiączki zaczęły się dopiero teraz, w poprzednim miesiącu. ostatni raz miałam takie bóle jako nastolatka, zwijałam się na łóżku, a mama podawała mi pabialginę. wieeeeki temu. zastanawiam się, jak tu przetrwać święta :/ ta sól bocheńska to jest jakiś megawynalazek, to do kąpieli plus miód do herbaty i przez całą zimę tylko raz brałam gripex na przeziębienie Malgos, a ty jakos sie leczysz na te migreny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.