|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
QUOTE=Forget_me;41493437]Hej dziewczyny
Czy u Was też cały dzień leje? Już mam serdecznie dość tej pogody Miałam wszystko i byłam pewna, że zdam Najgorsze jest to, że uwalił mnóstwo osób!!! Zdała nawet nie 1/3 z całej grupy Najchętniej bym obejrzała tę pracę i zapytała, dlaczego nie zaliczyłam, ale z drugiej strony z tego kolesia jest niezła cholera i obawiam się, że jak będę się wykłócać o ocenę, to nigdy tego gówna nie zdam Trzymajcie kciuki ![]() Od razu w niedzielę poszłam się zrelaksować do kina na Kac Vegas Fajny jest Można się pośmiać i nie warto wychodzić zaraz, kiedy pojawią się napisy ![]() Wczoraj na poprawę humoru doszły moje melissy wisienki Szkoda tylko, że pogoda się tak zepsuła, że nie bardzo mam jak je nosić [/QUOTE]Ooo dawno Cię tu nie było ![]() To super, że masz wiśnie A egzaminem się zupełnie nie przejmuj to nie koniec świata![]() Cytat:
Drobiazg . Kochana powiedz jak się czujesz po roku mieszkania z TŻ ? Narzekacie na pogodę, a u mnie była całkiem przyjemna Dzisiaj spędziłam cały dzień w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą i mimo iż było 15 stopni to wyjazd muszę zaliczyć do udanych . Tyle dobrych rzeczy zjadłam, że to chyba dlatego . Chcę tylko znaleźć chwilę czasu, żeby przeczytać jak się do tego zabrać, na jaką przejść dietę, od jakich ćwiczeń zacząć i ustalić jakiś konkretny plan
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Miło, że o tym pamiętałaś
A czujemy się oboje bardzo dobrze, mi osobiście nigdy nie było lepiej Ostatnio mamy straszną fazę na serial "Kasia i Tomek", trochę odgrzewany kotlet, ale polecam wszystkim, dawno żaden serial mnie tak nie rozbawił
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez ZlaZlosliwaZlosnica Czas edycji: 2013-06-26 o 22:20 |
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41514963]ah nie zrozumiałam, przepraszam, ale robiłam bez przerw, całą serię na raz
Kurczę, niezła jesteś
|
#2196 |
|
AGA :)
|
Miałam wczoraj ćwiczyć i niestety załapałam lenia
dziś! Dziś już muszę!
|
|
#2197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41498020]u mnie to samo :/ zdecydowanie ujędrnienie, kształt pośladków raczej się wiele nie zmienił, nie oszukujmy się miesiąc to bardzo mało, ale nawet tż zauważył że jednak uda i pośladki ujędrnione są wytrwałam, ale tak naprawdę po przekroczeniu setki było ciężko, jednodniowe przerwy robiłam tak jak w rozpisce [/QUOTE]Bez przerwy udało mi się do 130, potem miałam uczucie że zostanę w tej pozycji na zawsze , później zapomniałam i od wczoraj znów robię od nowa![]() Cytat:
![]() Ehhhh, rzuciłam się w pracę na maksa i końca nie widać, a urlop za miesiąc, moją jedyną rozrywką są ostatnio krótkie weekendowe wypady.. Oglądałyście "Shameless"?
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale Pani profesor miała inne zdanie, muszę jutro poprawić |
|
|
|
|
#2199 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobię dwa drinki na dwa sposoby: Twój oraz taki z syropem barmańskim, który zakupiłam w przypływie impulsu. Zobaczę który mi będzie lepiej smakował![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymaj, mam nadzieję, że będę miała się czym pochwalić. Nie, nie zamówiłam jeszcze Cały czas coś innego zaprząta moje myśli bądź portfel Ale w lipcu będę miała więcej luzu... Kurczę...to bardzo szybko Ci się zmechacił
|
|
|
#2200 |
|
|
Kupiłam drożdżową maskę do włosów
A miałam już nie kupować kosmetyków i jeszcze rosyjską zieloną glinkę do twarzy. Zauważyłam, że powstało u mnie sporo sklepów z naturalnymi kosmetykami/zielarskich. Widać, że jest teraz spore zapotrzebowanie na takie produkty
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Remont zakończony, teraz jesteśmy na etapie prac wykończeniowych i porządkowania. Oczywiście pracy jest dużo, a czasu niewiele biorąc pod uwagę codzienne obowiązki. Na szczęście powoli zbliżamy się do finału. Historia z butami brzmi jak fragment powieści sensacyjnej Całe szczęście, że udało się wszystko wyjaśnić i upragnione buty są już u Ciebie. Ja noszę rozmiar 39 ![]() Swoją drogą stwierdzam, że wysyłanie uszkodzonych butów to niezły przekręt. Sklepy chyba wychodzą z założenia, że klient nie zauważy albo nie będzie zawracał sobie głowy zwrotem itp. |
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro ostatni wpis, obiegówka opieczątkowana, dyplom opłacony...zostały mi do zrobienia zdjęcia i nauka do egzaminu ![]() Trzymam kciuki i wierzę, że poprawisz
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Jutro mam poprawe na 9:00 w gabinecie pani profesor.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2204 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a organ jak? ja jestem już po farmakologii zdałam na 4 i jestem z siebie bardzo dumna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Egzamin z niej mam na koniec 2 roku.
|
|
|
|
|
#2206 |
|
|
Ja się już od kilku miesięcy zbierałam
i ciągle wypadały mi jakieś inne wydatki. Dziś trafiłam na maskę stacjonarnie więc ostatecznie się zdecydowałam Kupiłam mydło wardi shan w mydlarni franciszka. Dziś będę testować po raz pierwszy
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety jedna rzecz wypada podobnie - wiem od starszych roczników, że organa to baaardzo ciężka sprawa do przejścia, ja osobiście od zawsze wolałam nieorganę, więc zobaczymy jak to będzie Za to mój TŻ jutro odbiera wyniki poprawionej (mam nadzieję) matury i od przyszłego roku zmienia studia na stomatologię albo medycynę. |
|
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Przede wszystkim trzymam kciuki za wszystkie poprawiające egzaminy - dacie radę! Jak tam wyprzedaże? U mnie marnie w tym roku - nic mi się nie podoba, tegoroczna kolekcja Zary raczej nie podbiła mojego serca Póki co kupiłam tylko torebkę i dwie koszule. Kupiłam za to w Zarze perfumy - bardzo udany odpowiednik Narciso Rodriguez For her![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Maska drożdżowa to mój must have!---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sesja pochłonęła mnie bez reszty ![]() Wiśnie dzisiaj założyłam pierwszy raz- boskie są ![]() Widziałam, że Ty kupiłaś niebieskie serca Mamy takie same zatem Mogę Ci tylko pogratulować gustu A egzamin pewnie, że nie koniec świata, ale przykro, że panuje taka niesprawiedliwość. Jak się patrzyło na metody oceniania mojego wykładowcy, to... Gdybym była nieprzygotowana, to by mnie to tak nie wkurzyło, bo bym nie zdała na własne życzenie, ale nie zdałam tylko przez jego widzimisię Cytat:
![]() Cytat:
Po generalnym remoncie sprzątanie to chyba najgorsza rzecz pod słońcem Do tego, jak pół dnia spędza się w pracy, to popołudniami człowiek by najchętniej wyłożył się na kanapie i odpoczął, a nie zabierał za kolejną pracę. Dobrze, że już zbliżacie się do końca prac Też mi się wydaje, że ten sklep liczył, że się nie dopatrzę tego poklejenia, bo rzeczywiście ogonek wisienki był przyklejony bardzo starannie. Jednak taki towar nie powinien w ogóle być sprzedawany Dobrze, że buty udało mi się znaleźć gdzieś indziej ![]() Jak tylko zobaczę gdzieś wisienki, zaraz Ci podeślę linka
|
|
#2212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi już został ostatni semestr i nie mogę się doczekać końca, tym samym wybiłam sobie już studia z głowy bo wiem że przynajmniej w pl praktycznie niczego się nie nauczę.... blekitne_niebo kiedy będzie jakiś nowy post na blogu? planujesz jeszcze coś dla nas pisać?
Edytowane przez kobea Czas edycji: 2013-06-27 o 21:40 |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Moze mi latwo powiedziec,bo to dopiero pierwszy rok i ma malo wspolnego z prawdziwa farmacja, ale ja poszlam na nie z pasji, zakochalam sie w nich od pierwszych zajec i uwazam, ze to byl dobry wybor. Mamy naprawde dobra kadre na uczelni, ktorzy potrafia nauczyc i zachecic do praktyki nauczonych rzeczy. Ja jestem zadowolona i czekam na 2 rok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za jak najwyższy wynik na maturze
Cytat:
Mnie się farmacja wydaje szalenie ciekawa. Cytat:
Mnie w czasie tej sesji też spotkała baaaaardzo niemiła, a wręcz tragiczna sytuacja, musiałam interweniować i chociaż wygrałam starcie to pozostał wielki, wielki niesmak... Nie chcę wchodzić w szczegóły, ale mocno mi studia dały w kość i to już na samym finiszu. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na 4 roku zaczyna się farmakologia czyli dopiero od tego roku zaczyna się na farmacji nauka bardziej przydatna,już pomijaj to że wiedza zdobyta na farmakologii jest w praktyce mało przydatnaCytat:
zajęcia pozostawiają dużo do życzenia, nie wiem po co farmaceucie wiedza na temat praktycznego wykrywania leków( chemia leków), rozpoznawania wysuszonych i rozdrobnionych częsci roślin(gnozja) czy też znajomość 5 metod syntezy chemicznej diprofiliny Mój najważniejszy przedmiot czyli farmakologia został skondensowany w jednym roku studiów i oczywiście najważniejsze co muszę znać to co na jaki receptor działa , ba to podtypy są najważniejsze Dużo osób znajomych i rodzina pyta mi się o leki a mi jest wstyd bo nie potrafię nie raz odpowiedzieć.Doczytuje rożne rzeczy ale poprostu brakuje czasu bo zajęć pełno a nie tylko nauką człowiek żyje ![]() I nie są to też studia całkowicie bezstresowe, staram się jak najmniej przejmować ale wiadomo że do końca się tak nie da. Osobiście nie znam osoby zadowolonej i ustatysfakcjonowanej tym kierunkiem ![]() a co ty możesz powiedzieć na temat medycyny? bo swojego czasu żałowałam że się nie przeniosłam.. Edytowane przez kobea Czas edycji: 2013-06-27 o 22:21 |
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Na jakiej Ty uczelni studiujesz? U mnie wrazenia sa kompletnie inne, poznalam na 1 roku sporo doktorantow, ktorych bardzo cieszy ten kierunek i dalszy rozwoj.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
ja też osobiście znam doktorantów i wielu absolwentów. Mogę powiedzieć że doktorancji nie pałaja zachwytem a szczególnie administracja ich dobija bo kiedy składa się projekt o grant to jest wszytsko pięknie a poźniej kłody pod nogi na każdym krokuja też byłam po pierwszym roku zadowolona
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
|
|
|
|
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nauczenie się na pamięć książek niestety nie gwarantuje sukcesu terapeutycznego. Cytat:
Co do samych studiów: organizacja zajęć na uczelniach medycznych jest często fatalna. Spóźnianie, monotonne wykłady i zajęcia, brak aktualizacji przekazywanych informacji, egzaminy nie oparte na polecanych podręcznikach i niesprawiedliwe ocenianie. Ponadto mało się zwraca uwagę na ogromnie ważną rzecz: podejście do pacjenta, czyli co zrobić żeby polepszyć współpracę, jak wzbudzać zaufanie, jak rozmawiać z pacjentem i z jego rodziną. Tutaj wielki szacunek dla starszej kadry, bo to przede wszystkim starsi profesorowie pokazują jak nawiązywać porozumienie z pacjentami. Niektórzy z młodszych - szkoda słów jakie sceny widziałam i jakie słowa słyszałam Najbardziej kontrowersyjnym tematem jest właśnie psychiczne niszczenie studentów, mobbing i zastraszanie
|
||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Miałam wszystko i byłam pewna, że zdam
Fajny jest 
[/QUOTE]
To super, że masz wiśnie 
Pani prof zgodziła się ustnie dopytać kilka osób, aby nie wpisywać poprawki, w tym mnie, więc także czeka mnie nauka 

, później zapomniałam i od wczoraj znów robię od nowa

Cały czas coś innego zaprząta moje myśli bądź portfel