|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Dzięki Cacajuete
![]() jednak muszę poczekać trochę zanim wrócę do biegania.
#2192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole popelnilam trzy posty na blogu, nie wiem, czy ktos zauwazyl, bo sie nie reklamowalam
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurza mnie jak jest jakaś impreza i laski się wymieniają która ile waży, ja jestem przeważnie sporo chudsza od innych, a jak usłyszą ile ważę to idą teksty w stylu że jestem od ciebie chudsza haha, tylko że ja noszę rozmiar 36/38 a one 42 ![]() Objętościowo 1kg tłuszczu ma 3 litry a 1 kg mięśni 1litr, więc możesz ważyć niby dużo ale być chudsza jakbyś siedziała i się nie ruszała. Ja teraz schudłam ale przez chorobę, bo mało co mogę jeść, a to co mogę to różni się od dotychczasowej diety, bo teraz jak najmniej błonnika i surowych warzyw i owoców, ku mej rozpaczy, więc dieta mógłby ktoś powiedzieć bardzo węglowodanowa a schudłam, bo same białe pieczywko, ziemniaki, białe ryże i makarony, a wcześniej same razowe.
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate jak Ty ciekawie piszesz!!!!!!!!! Trzeba Ci rozreklamowac bloga bo az szkoda, ze czyta go tak malo osob!
Musze sie wziac za odzywianie, czyli nie liczyc kalorii a bialka weglowodany tluszcze? Masz jakas rozpiske czego + / - ma ile byc? Madziu, ale ja naprawde tez nosze 36-38, z tymze tak jak mowie, masa to masa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2195 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś wybieram się na pierwszy trening. Mokry kaszel i katar co prawda mam i siąpi trochę na dworzu, ale nie chcę sie poddawać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do jedzenia to na poczatek sugeruje zajac sie wyrabianiem zdrowych nawykow, na wynalezieniu prostych zestawow sniadaniowych, lunchowych i obiadowych, ktore sa zdrowe i maja duzo fajnych skladnikow. Moze zainspiruja Cie moje sniadania, naprawde te placki sa super, zmaczne i zdrowe. Jesli chcesz wiedziec, to np ostatnie 2 dni mam to samo menu: sniadanie - wiadomo placki + owoce, lunch salatka szpinak, ser kozi z orzechami, pomidor, ogorek, kielki buraka, awokado , obiad: kawalki pieczonej nogi z indyka, pieczone slodkie ziemniaki i gotowane warzywa. Narobilam na 3 dni do przodu wszystkiego, bo w poniedzialki mam do pracy na popoludnie i teraz jedynie wyciagam ladne pudeleczka z lodoweczki w pracy ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dla jasnosci: spedzam w pracy minimum 10h dziennie, jedynie w poniedzialki udaje mi sie mniej. Ale mam zaraz obok 1km trak biegowy w parku, a w pracy prysznic, lodowke i mikrofale... szkoda, ze nie ma lozek ! :P
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2014-03-19 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W innym wątku wyszłam na dziwaka bo uczę kilkuletnie dziecko jeść posiłki o regularnych porach. Powinno jeść kiedy mu się podoba, bo dorośli też tak jedzą i żyją ![]() A ja biegać dziś nie poszłam, bo lunęło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
tekila901 ja właśnie teraz mam dietę od lekarza i właśnie biały chleb lub bułki z masełkiem
![]() Dzisiaj zrobiłam sobie kros po lesie, polowe drogi na boso ![]()
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zakładaj profil i będziemy lajkowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- A w ogóle widac, że idzie wiosna. Ruch na wątku się zrobił ![]() Ale to fajnie bo lubię czytać o bieganiu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2203 |
Konto usunięte
|
![]() Wróciłam z biegania. Byłam pierwszy raz. Biegłam pół godziny. Moje telefonowe gps wskazuje że przebiegłam 4,32 km. Średnia prędkość 8,2 km/h, max prędkość 14,3 km/h. Pierwsze 20 min biegłam bez zatrzymywania, Zrobiło się się gorąco, musiałam zdjąć kaptur, miałam jeszcze opaskę. Następne 10 min, to chyba 2 min biegłam, 2 min szłam. No nic może przynajmniej na plecy mi trochę bieganie pomoże. Strasznie dużo siedzę przy komputerze(studentka informatyki). Trochę słabo ten bieg. Co byłam zdziwiona że w tych ciuchach jak się ruszałam to było ciepło, a nawet gorąco. Zawsze się pocieszam, że spaliłam 322 kcal i 42g tłuszczu ![]() ![]() Najważniejsze to się nie zniechęcić i wyjść drugi raz, potem trzeci itp. Chyba spotkałam po drodze ze 4 osoby co też biegały. No i nie wiem teraz od którego tygodnia zacząć plan 40 min i nie wiem czy tak sobie biegać czy z jakiś planem. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zadomowienie
|
No tylko, ze w uczeniu dziecka jedzenia o regularnych porach tez jest ten problem, ze jak mu kazesz jesc, bo pora, to wlasnie zaburzasz dzialanie i regulowanie glodu. Mozna dziecku oferowac jedzenie o okreslonych porach, ale tez trzeba to traktowac dosc elastycznie, tzn. jak nie chce jesc, to niech nie je, a jak mu sie zachce nie w pore, to mozna dac, byle nie zapchaj-mordke batonika.
#2205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A właśnie, ponoć gruszki nie powinny biegać. Są tu jakieś "gruszki" z fajnymi nogami? To mój największy koszmar niestety Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Yyy.. chyba nie w PL? Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45664616] ![]() No i nie wiem teraz od którego tygodnia zacząć plan 40 min i nie wiem czy tak sobie biegać czy z jakiś planem.[/QUOTE] Ja wolę z planem, jestem bardziej systematyczna. Wydaje mi się, że plan pomaga zwłaszcza na początku.
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
No dobra, to bedzie fejs, ale jeszcze nie, bo mam qpe pracy :/
Wczoraj odwalilam tarahumara: pekla mi opona w rowrze wiec teraz biegam do pracy, a ze do pracy jezdze 2 razy dziennie, to wczoraj 1 szlam, a3 raz bieglam (z domu do pracy 2x, i 1x z pracy do domu) :P. Bieganie to moj transport LOL
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ten kros na boso to w PL ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szacun ![]() ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z biegania. Było zgodnie z rozpiską (mam plan na 12 tyg.), ale strrrasznie się zmęczyłam i chyba z muzyką biega mi się gorzej niż bez ![]()
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Weekend minął suuuper ![]() ![]() cacajuate, niestety nie mam fejsa, ale zalajkowałabym ![]() pl_madzia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przeziębiona niestety + @... dziś odpadam, chociaż pogoda taka piękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() przyłącze sie do Was ![]() za mną drugie bieganie. za pierwszym razem było 3,7km w 30min, dzisiaj było 3,5km w 30min wiem, że jak na początek to malutko ale mam zamiar stopniowo zwiększać czas i dystans ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Heh właśnie jak wpadłam na ten pomysł to o Tobie pomyślałam
![]() Pewnie jeszcze powtórzę, spodobało mi się, ale jako odskocznia a nie tak na stałe. Wczoraj biegłam dystans półmaratonu, bo przy okazji biegu maratońskiego była taka możliwość. Ale było ciężko, bo był to maraton Crossowy ![]() Dzisiaj lekkie bieganko po lesie ![]()
![]() |
#2215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() HulaGirl witaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki. Mnie też dopadł okres i przerealam treningi. Ale nie jest to juz takie wazne na 2 tyg przed maratonem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
heloł!
wczoraj biegałam w chorzowie na dyszkę, 46,50 netto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cacajuate polubiłam ![]() i muszę się zabrać za te Twoje placuszki ![]()
#2218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj nie biegałam - u mnie lało, dziś też leje ![]() Mały deszczyk/mżawka mnie nie zniechęca, ale taka pogoda niestety już tak. Ponoć ma się wypogodzić w środę ![]()
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję życiówek
![]()
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.