|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Co do mówienia po ślubie- tu nie mam wątpliwości że rodzice tż będą i moimi, dla mnie to naturalne i nie wyobrażam sobie inaczej. A co do życzeń przed dla mamy tż- zapytałam bo ona zawsze o mnie pamięta, na dzień dziecka zawsze nawet kupuje mi słodycze i widzę że zdania w tej kwestii są różne ![]() ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- Poznanianka a utrzymujecie w ogóle kontakt z teściami?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Alloffkowa, nie utrzymujemy.
Właśnie jadę do pracy. Dzisiaj mam ranną zmianę, bo po południu mam wizyte u gina. Trochę się boję... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Cytat:
![]() a ginekologiem sie nie martw , będzie dobrze! Ja za to nie mogę się zebrać i umówić ma wizytę ![]() Ps. Ja juz w pracy. Od godziny: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-05-15 o 06:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Teraz będziemy sie starać odzyskać pieniądze, na razie tak polubownie że tak powiem, a jak to nie pomoże to też wystosujemy taki list jak oni.
Ja od 7 pracuje i dziś tylko do 13 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2195 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze było!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
a ja nadrobiłam przy kawce i teraz szykuje się do pracy
![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Zdam relacje jak wrócę od lekarza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2198 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w ten piękny słoneczny poranek
![]() Dziś "zimna Zośka" ale jakoś u mnie zimno nie jest... Cytat:
![]() Co do rozstawienia... A nie da rady ewentualnie po 2-3 latach zamienić pokoi jakbyś jednak stwierdziła że wolisz inaczej? My mamy sypialnię na poddaszu i mam okna po dwóch stronach, teraz akurat łóżko stoi tak że często w weekendy budzi mnie słońce które świeci prosto w twarz i to mnie drażni bo muszę odespać cały tydzień wczesnego wstawania a tu o 6 już świeci... ![]() Cytat:
Bardzo lubię mamę TŻ ale to na razie Jego mama a nie moja. Zresztą na imieniny czy urodziny też nie składam, TŻ dzwoni i składa w imieniu nas obojga. My mieszkamy 200 km od moich rodziców i ponad 350 km od rodziców TŻ więc na takie okazje jest tylko kontakt telefoniczny. Gdybyśmy osobiście jeździli z życzeniami to oczywiście bym składała, a z okazji Dnia Matki żartem mówiłabym o niej jako "przyszła mama". Co do zwracania się do Teściów "mamo-tato", ja nie będę miała problemów żeby tak do nich mówić. Nasze rodziny są zwyczajne, proste, tradycyjne, tak jest od zawsze. Mąż mojej siostry do dzisiaj jak zwraca się do moich rodziców to używa "babcia-dziadek" albo po prostu na "ty". Wiem że nie są z tego zadowoleni. W kwestii finansowania wesela... U mnie płacą rodzice bo tak chcą, taka tradycja itd. Wiem że od moich rodziców dostalibyśmy pieniądze nawet gdybyśmy to my płacili. Nie jestem zadowolona z tego powodu, wolałabym tą opcję że my płacimy a oni dają jako prezent. Jest mi głupio dzwonić do nich po zaliczki i inne kwoty. Ale my nie mamy żadnych pieniędzy, nie mamy nawet z czego odłożyć. Spłacamy kredyt za mieszkanie i jest to kupa kasy, miesięczna rata to 2200 zł i do tego opłaty... Dlatego moje sumienie jest trochę uspokojone bo wiem że nasze pieniądze nie są rozwalane na głupoty, ale i tak wolałabym finansować wesele sama. Cytat:
A jak przychodzi starcie z rzeczywistością, trzeba iść do pracy, zarobić na chleb i rachunki, usamodzielnić się, to niestety często jest mega spięcie między małżonkami bo przestaje być różowo… Ale to moje zdanie. Też mam znajomych którzy nie widzą w tym nic złego, ja osobiście jednak uważam takie zachowanie jak „zabawę w dorosłość”.
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja wczoraj pół dnia spędziłam z TŻ, poszlismy do kina na Iron Mana 3 (suuuper ! ![]() ![]()
![]() |
#2200 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje pozytywnych załatwien ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ide do roboty dziewczynki. mam nadzieje, ze juz niedługo, ze wszystko sie poukłada po mojej mysli i zmienie prace. 3 majcie kciuki. a po południu jedziemy obczaic dla TZta maszynke elektryczną do golenia na urodziny. Na razie nie jestesmy przekonani, ale trzeba pomacac w sklepie ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
Co do maszynki elektrycznej to mój C. tylko takiej używa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2202 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Tż za swoich gości chce sam zapłacić bo u niego wychodzi dużo więcej niż u mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mówiła tego tak żeby nas zmusić ![]() ![]() Ja kończę studia, mam nadzieję, że niedługo będę samodzielna finansowo a po ślubie to już w ogóle nie wyobrażam sobie być na utrzymaniu rodziców ![]() I nie, nie jest mi wstyd, że jestem jeszcze na utrzymaniu rodziców, cieszę się, że ma mi kto pomóc i jak tylko będę mogła i będę w stanie to odwdzięcze się rodzicom za wszystko co dla mnie w życiu zrobili ![]() Na wakacje i przyjemności odkładam pieniądze, które zarabiam przez pomoc Tż'towi, chociaż my na wakacje nie jeździmy nie wiadomo gdzie. Jeździmy w góry we wrześniu od zawsze, raz byliśmy w Alpach ![]()
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-05-15 o 07:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zadomowienie
|
Witam się o poranku i spadam spać zaraz
![]() u mnie piękne słońce i zapowiada się miły dzień, wieczorem idę na ploty do koleżanki ![]() Cytat:
![]() teraz postanowił się w ogóle nie golić, bo wygląda jak dziecko ![]()
![]() |
#2204 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam taki charakter że nie umiem prosić o pieniądze. Od 13 roku życia zarabiam na swoje potrzeby. Zaczynałam od roznoszenia ulotek, ale dla trzynastolatki 200 zł w miesiącu to była kupa kasy. Od tamtego czasu sama sobie kupowałam ubrania, kosmetyki, opłacałam wyjazdy. Tak mam po prostu. Natomiast moja siostra to zupełne przeciwieństwo mnie. Teraz np. moja mama jest na emeryturze, mogłaby sobie trochę dorobić ale zrezygnowała z pracy żeby zająć się 1,5-rocznym synkiem siostry. Siostra sama ją poprosiła, ja bym nie miała sumienia… Oczywiście mama się cieszy że jej pomaga, ale wiem też że mogłaby dorobić sobie do marnej emerytury i wtedy stać by ją było na nowe meble, wyjazd. To normalne że rodzice pomagają dzieciom, ale ja mam taki charakter że jestem zosia samosia, nie umiem i nie lubię prosić o pomoc. Jestem dumna z tego co mam bo osiągnęłam to sama. Mam może trudniej niż inni ale dzięki temu jestem niezależna, samodzielna i w pełni usatysfakcjonowana. Na wakacje też nie jeździmy bo nas nie stać. Ewentualnie na parę dni na Mazury do rodziców TŻ. Jedyny duży wypad mieliśmy 2 lata temu pod Londyn ale był tam brat TŻ więc płaciliśmy tylko za bilety i tam na miejscu. W podróż poślubną chciałabym jechać do Chin. Byłam tam 2 lata temu służbowo i chciałabym pojechać razem z TŻ. Chcemy jechać za zebrane na weselu pieniądze. Nasze mieszkanie wymaga remontu, ale stwierdziłam że na łazienkę kiedyś w końcu znajdą się pieniądze, a na wyjazd zawsze będzie szkoda. Bilety można kupić już za 1600 zł, mam tanie noclegi w Pekinie za ok. 30 zł, jest tam bardzo tanio, nie chcemy żadnej wycieczki, wolę indywidualne zwiedzanie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam się z farbą na głowie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie długa ta relacja ślubna Pmki 2013 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Ale temat poruszyłam ![]() Fajnie, lubię takie wymiany zdań ![]() ![]() ![]() Moi bracia i Tż używają maszynki elektrycznej i wszystko zależy od tego jakie ma chłop owłosienie ![]() ![]() ![]() Edit: A decydujecie się możemy na to, abyście sami wypowiedzieli przysięgę? Bez pomocy księdza? My bardzo chcielibyśmy, ale nie wiem czy podołamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-05-15 o 08:44 Powód: dopisanie informacji |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- Niewyparzony jęzor - oooooo tak, mam to samo! Jestem bardzo bezpośrednia, często najpierw powiem zanim pomyślę, mam specyficzne poczucie humoru i często ludzie nie łapią o co chodzi. TŻ zawsze powtarza że mam się hamować ale ja jakoś nie umiem nad tym zapanować ![]() - Przysięga - nie biorę tego pod uwagę, będziemy powtarzali za księdzem. I tak księdza mało słychać bo mówi cicho a mikrofon jest pod ustami PM. Ale rozważałam opcję żeby nasi rodzice czytali czytania podczas mszy albo modlitwę wiernych.
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które ma tutaj allegro i często tu przebywa ? bo nie ma mi kto sukni zamówić i chciałam prosić którąś z was o zamówienie
![]() ![]()
![]() |
#2209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moge zamówić, noł problem ![]() Kontakt na priv ![]()
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
no zdecydowałam się tylko, ze nie mam allegro i nie ma mi kto zamówić tej sukni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2212 | |||
Blond forever!
|
Cytat:
Aczkolwiek to, że wzięli ślub nic nie zmieniło w ich życiu - nadal by mieszkali z rodzicami jego, bo tak też wcześniej mieszkali, więc skoro byli pewni to uznali po co czekać? Cytat:
![]() Moi rodzice na mnie gadali jak poszłam na pierwszym roku do pracy jako hostessa - mam się uczyć, bawić, napracuje się jeszcze przez całe życie. I jestem im wdzięczna, za to, bo ja np po 5 latach studiów (pracowałam zawsze całe wakacje) jestem pełna energii i zapału do pracy, czuję już przesyt zabawą i chcę być samodzielna ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mi rodzice to samo mówili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam do nauki miłego dnia dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice nie mieli nic przeciwko że trochę sobie dorabiam, dzieci znajomych też pracowały. Roznoszenie ulotek zajmowało mi jedno popołudnie, w wakacje sprzedawałam gazety zamiast siedzieć przed tv. Cieszę się z tego, że tak to się ułożyło bo dzięki temu doceniam to co mam teraz. Wiem jak ciężko zarobić pieniądze i nie wydaję ich bezmyślnie. Pochodzę akurat z takiej rodziny, że nie na wszystko były pieniądze. Jak chciałam mieć markowe buty to po prostu sama na nie zarabiałam, rodziców byłoby stać na tańszą wersję. Pracowałam bo sama chciałam, nie dlatego że musiałam. Nie uważam że każdy powinien pracować. Ale wiem po sobie że mnie to w jakiś sposób ukształtowało. Na studiach też pracowałam, mieszkałam z rodzicami, studiowałam 2 kierunki i zarabiałam na siebie, dzięki temu miałam też pieniądze na imprezy. Nigdy nie prosiłam rodziców o kasę na imprezę, uważałam zawsze że jestem na tyle dorosła, zdrowa, że te parę groszy w miesiącu mogę sobie dorobić. Teraz jest tyle opcji dorywczej pracy dla studentów że czułabym się źle siedząc w domu przed kompem i prosząc o pieniądze. Taka jestem, nie lubię bezczynności, lubię być niezależna. Ale oczywiście nie uważam że każdy powinien tak robić Myślę że dzięki temu jak mi się to wszystko ułożyło, mam 27 lat, skończyłam dobre studia, mam pracę w zawodzie i swoje mieszkanie. Lata wyrzeczeń i samodyscypliny opłaciły się ![]()
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-05-15 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
Aniuska - kurcze wybacz to pytanie, jak nie chcesz nie musisz odpowiadać... wiem że wiele z nas mieszka z Tż, ale patrzac na moja sytuację - nie wyobrażam sobie mieszkać przed slubem w jednym domu z teściami (i w jedna i w druga stronę). Co twoi rodzice na to że mieszkasz z nimi?
Blondi - ja cie doskonale rozumiem - moi rodzice też maja takie podejście - jeszcze sie w życiu napracujessz, teraz nauka i młodść - pamietam jaka była wojna gdy dostałam prace w zawodzie! troche pod ich presją z niej zrezygnowałam ![]() Kurcze gdzie ta relacja PM 2013? nie moge znaleźć...
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2219 | |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() co do przysięgi - raczej nie będę się decydować na samodzielną przysięgę. W Tym Dniu będę mega zestrseowana, znając siebie to na zmianę będę pewnie śmiać się nerwowo i płakać ![]() ![]() co do finansowania - koszty rozkładają się na 3 grupy - rodziców P., moją rodzinę i nas samych. Od zaręczyn staramy się oszczedzać ile się da (tzn. bardziej ja, bo narzeczony ma problem z utrzymaniem pieniedzy..Niestety wyniesione ma to z domu, bo i mama i siostry mają problem z osczedzaniem ![]() Po ślubie chciałabym jak najszybciej póść "na swoje", więc też będziemy mieć sporo wydatków później. a poza tym życzę wszystkim PM miłego i słonecznego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale tata zawsze mówił "napracujesz się w swoim życiu, studia to studia, Twoim obowiązkiem jest się teraz uczyć", co prawda jak studiowałam dziennie na licencjacie to potem przez wakacje miałam praktyki i harowałam za darmo od rana do wieczora ![]() Pamiętam jaki tata był dumny jak mnie wyczytano na absolutorium jako jedną z najlepszych studentek ![]() ![]() Cytat:
Nic, przyjęli to..mama troche gorzej a tata w sumie nie miał nic przeciwko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak kiedyś będzie nas stać to wybudujemy dom dla siebie ![]() Jego rodzice są fajnymi ludźmi, moi rodzice ich znali już wcześniej bo nasi ojcowie pracowali w tym samym miejscu przez jakiś czas ![]()
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-05-15 o 09:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.