|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
| Pokaż wyniki sondy: Macie jakieś sprawdzone podkłady i pudry? | |||
| Pokłady? |
|
17 | 80,95% |
| Pudry? |
|
8 | 38,10% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Blessed be the fruit
|
Dot.: Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II
Może Max Factor 3w1?
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Są zupełnie różne. To dość istotne dlaczego okazały się niewypałami bo będę wiedzieć jakich cech szukasz i ( zupełnie nie szukasz) w podkładzie.
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
jaki podkład poleciłybyście do cery z głębszymi zmarszczkami i mocnymi przebarwieniami, przetłuszczającej się ale z tendencją do suchych skórek? Coś mocno kryjącego i trwałego, ale jednocześnie nie podkreślającego zmarszczek. |
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
może spróbuj pudru matującego / transparentnego np. Eveline. Jest b. dobry i nic sie nie świeci
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Raczkowanie
|
Hmm ma dobre recenzje, jutro wybiorę się do drogerii i zobaczę jakie mają odcienie. Mam bardzo jasną cerę.
Cytat:
Z estee było podobnie , świeciłam się w dodatku miałam wrażenie ,że mam maskę na twarzy( wydawał mnie się za ciężki) i miałam niestety ciut za ciemny odcień. W sumie dlatego najlepszy jak do tej pory jest ten rimmela ,ale nadal nie jest idealny, ok wygląda tak gdzieś przez 3h .Cytat:
|
||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Po Double wear się świeciłaś? To niedobrze bo to eden z bardziej matujących podkładów na rynku. Iżywałaś shiseido Sun protection albo Everlastinga( jeśli masz bardzo duży problem ze świeceniem to ten drugi polecam w kompakcie)
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Mam cerę suchą + sińce pod oczami + zielone żyłki wokół oczu
Jaki podkład ?
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Ceny 20- 40 zł
Ok to może byś mi zaproponowała jakiś podkład do cery suchej i dobry korektor
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Wake - me up można dostać chyba za ok 40 zł. To dobry , rozświetlający podkład. Nie przesusza i ładnie wygląda , ma taki trochę efekt dewy ale kryje trochę lepiej niż większość podkładow tego typu.
Loreal ma dobre korektory rozświetlające pod oczy, niestety nie wiem jak silnego krycia potrzebujesz. |
|
|
|
#2202 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! W związku z promocją rossmanna 1+1 postanowiłam pozbyć się podkładu rimmela match perfection i zastąpić go czymś ze sprawdzonego max factora. I tu zastanawiam się nad dwoma typami:
1. All day flawlless 3in1 - ten podklad mialam juz kiedys, jestem z niego zadowolona, byl dopasowany do mojej cery, choć nie zawsze udawalo mu sie zakrywac wypryski i musialam uzywac do tego korektora. 2. Skin luminizer - nie uzywalam go nigdy, ale nie wiem czemu bardzo mnie kusi. Moja cera jest srednio wymagajaca. Dwa razy w miesiacu pojawia sie u mnie wysyp w postaci 3-5 sporej wielkosci pryszczy. Policzki i broda maja sklonnosc do suchosci, a czolo do przetluszczania. Mam jasną cerę i sporo przebarwien wiec zalezy mi na kryciu. Co waszym zdaniem powinnam wybrac? A moze macie inny podklad Maxfactora warty polecenia?
|
|
|
|
#2203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Który podkład wybrać?! Pomocy!
nicniemusze
Jeśli masz skóre mieszaną to odpuść luminaizera. Zwłaszcza jeśli to ma być taki codzienny podkład, a nie tylko wyjściowy kosmetyk
Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2014-11-16 o 11:19 Powód: Dopisuję literkę "a" |
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Który podkład wybrać?! Pomocy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
a co sądzicie o Maybelline affinitone ? Jakie ma krycie i w jakiej cenie go kupie? Zalezy mi na kryciu
|
|
|
|
#2207 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
to w takim razie jaki podkład ktory bardzo dobrze kryje ?
chce zeby mial odcien zołty a nie rózowy
|
|
|
|
#2209 |
|
Blessed be the fruit
|
O kryjących podkładach była tu mowa nieraz, poczytaj wątek i skorzystaj z wyszukiwarki.
|
#2210 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Po próbach już wiem jaki kolor revlona jest dla mnie
na razie wake up daje rade, w ogóle mam wrażenie, że po godzinie wygląda lepiej niż wcześniej, ładnie się stapia ze skórą
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Revlon po godzinie wygląda lepiej czy wake me up? Ja wake me up bardzo lubiłam. Fajny podkład.
Co do pytania to chodzi Ci o ten podkład w sticku? Ponoć nadaje się do cer suchych duźo bardziej niź do mieszanych ale ja go nie miałam. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2014-11-17 o 15:47 |
|
|
|
#2213 |
|
Raczkowanie
|
Revlon utrzymuje sie bardzo dlugi ale wchodzi w krostki oraz zmarszczki mimiczne i ogolne
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Konto usunięte
|
Myślicie że podkład wake me up nada się do cery z rumieniem?
Może spróbować razem z jakąś zieloną bazą pod podkład, może ktoś coś doradzi
|
|
|
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a opinie ma raczej słabe. Na cerach niedostatecznie nawilżonych daje ponoć ciastowaty efekt._ewenement_ jeśli masz bardzo jasną skórę to Wake Me Up nie sprawdzi się przy bladej zaczerwienionej buzi. On ma jakiś pomarańczowo odcień i na czerwonawej skórze może robić cegłę(chyba że dasz zielony dobrze kryjący korektor pod). |
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wskazywało by to na to że ten podkład jest zły po prostu.Producent pisał coś o komforcie suchej skóry, ale wiadomo... |
|
|
|
|
#2218 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, bardzo ale to bardzo proszę Was o pomoc - nie chcę się rozczarować.
Mam 17 lat, cerę tłustą i skłonną do trądziku - aczkolwiek krostki wyskakują raczej już pojedynczo i nie są największym problemem. Ostatnio moją pielęgnację ograniczyłam do minimum, dzięki czemu (tak myślę) moja cera wygląda duuużo lepiej. Pomógł mi w tym olej lniany - polecam! Głównym problemem są zaczerwienienia na twarzy. Chciałabym aby podkład nie byl zbyt ciężki (rozsszerzone pory i krostki nie skorzystałyby na tym na pewno), wyrównujący koloryt (zależy mi właśnie najbardziej na tym). No i dobrze by było, gdyby nie wysuszał cery - stosowałam kilka podkładów i cera świeciła się po nich w rezultacie jeszcze mocniej. Zastanawiam się nad kupnem podkładu Bourjois 123 Perfect Foundation, co myślicie? Czytałam opinie, ale wiadomo, że ciężko ocenić czy mi będzie odpowiadać A może macie jakąś lepszą propozycję? Jestem w stanie wydać do 80 zł. Dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
jesli chodzi ci bardziej o wyrownanie kolorytu skory niz krycie tradziku polecam pierre rene . nie wysusza ale w miare matuje ale nie jest to mat tępy
|
|
|
|
#2220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponowałabym szukać na twoim miejscu podkładów długotrwałych (niekoniecznie matujących), które utrwalisz porządnym pudrem sypkim typu Paese albo Kryolan (ewentualnie Manhattan). Sypkie, mocno matujące pudry są w stanie uratować większość podkładów. ![]() Może Rimmel Lasting Finish? Jeśli jesteś nim zainteresowana, polecam spróbować starej wersji w tubce (jest dostępna w większości drogerii), a jest lepiej kryjąca, bardziej trwała i ma większą gamę odcieni od tej, która niedawno wyszła na rynek (szklane opakowanie z pompką). Mnie on nigdy nie przesuszył, ma gęstą konsystencję, ale nie jest tak ciężki jak np. Colorstay, używałam go (i nadal używam, ale w okresie letnim, kiedy jestem opalona) dobre kilka lat, nigdy nie zapchał, utrwalony pudrem siedzi cały dzień na buzi, a krycie jest średnie z możliwością budowania do mocnego. Tubka kosztuje ok. 30zł, nowa wersja 40zł. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

? Są zupełnie różne. To dość istotne dlaczego okazały się niewypałami bo będę wiedzieć jakich cech szukasz i ( zupełnie nie szukasz) w podkładzie.
Z estee było podobnie , świeciłam się w dodatku miałam wrażenie ,że mam maskę na twarzy( wydawał mnie się za ciężki) i miałam niestety ciut za ciemny odcień. W sumie dlatego najlepszy jak do tej pory jest ten rimmela ,ale nadal nie jest idealny, ok wygląda tak gdzieś przez 3h
.