|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Moja corka tez byla w ktoryms momencie 2 tygodnie starsza czyli wieksza. Cala ciaze byla starsza o ok tydzien i urodxila sie tez o ponad tydzien wczesniej - oczywiscie to zadna regula -jako zdrowy dorodny prawie 4 kg dzidzius Jesli proporcjonalnie sie rozwija i tylko o to chodzi a pewnie u Ciebie tak jest bo by ci powiedziala to nie ma sie czym martwic. Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Przepraszam, że ostatnio się nie odzywam ale mamy dużo roboty i tylko was podczytuję. Pewnie już nie będę miała kiedy się odezwać dlatego:
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Ludziom spokój i przyjemność. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, A Nowy Rok obdaruje Was Pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszelkie Wasze marzenia. |
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, co to za jakaś epidemia z tymi szpitalami... Dbajcie o siebie i nie przepracowujcie się tak, odpoczywajcie, odpoczywajcie i jeszcze raz odpoczywajcie
i wszystko będzie dobrze Ja już też chciałam Wam życzyć spokojnych Świąt, bez stresów, nerwów, kłótni i wizyt w szpitalach! Spędźcie te Święta najpiękniej i najszczęśliwej jak umiecie w Nowym Roku życzę Wam dużo zdrowia, wytrwałości i cierpliwości, samych udanych wizyt u lekarzy, żeby wszystko toczyło się po Waszej myśli, w sklepach były właśnie takie ciuszki, wózki, mebelki i zabawki jakie właśnie chcecie kupić ;-) a jeśli pojawią się łzy, niech to będą tylko łzy szczęścia tego Wam i sobie życzę! Buziaki :-*
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale był dużo mniejszy od Twojej Córci, bo ważył raptem 3340 ![]() Teraz też dzidzia wyprzedza ciągle na usg termin om i nastawiam się po prostu, że urodzę wcześniej
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
Witam się przedświątecznie!
Dziewczyny uważajcie na siebie! Mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała spędzić świąt w szpitalu. Także odpoczynek, odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek! Cieszę się z udanych wizyt ![]() Wielkością dziecka się nie przejmujcie, bo zarówno 2500g bobas może być donoszony, jak i 4500g. Wszystkie dzieci w danym tygodniu nie mogą wyglądać tak samo (norma dla danego tyg i dnia jest tylko jakąś tam średnią, i jedne dzieci są mniejsze, a drugie większe) Czasami wystarczy, że gin coś zmierzy +/- o 1 mm i już wychodzi dzień do przodu czy do tyłu. U mnie na miesiąc przed porodem na usg już skali zabrakło i były *, a młody urodził się tydzień po terminie, więc chyba nie ma reguły ![]() Najważniejsze to donosić dziecko do końca 38 tyg, a potem już możemy rodzić
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Już po wizycie. Dziecko sie bardzo ruszało i trudno było zmierzyć ale w końcu wyszło ze jest mniejszy o 1,5cm niż wczoraj wiec wszystko wg lekarza w normie. Ale też trudno stwierdzić bo wczoraj był mierzony jak lezał bokiem a dzisiaj przodem. A krwiak o połowe mniejszy niż wczoraj....
Dostałam czopki na grzybice i wymaz z posiewem zrobiony, więc za 10dni będzie wiadomo co tam siedzi.
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystając z chwilki wolnej życzę wam dziewczynki szczęśliwych rodzinnych świąt Bożego Narodzenia, nie gasnącej miłości szczęścia i zdrowych dzieciaczków oraz spełnienia marzeń
Ps. Puki co brak mi czasu na wszystko, dostałam energii za dwoje i mimo ogromnego bólu pleców i jeszcze czasami wymiotów wysprzątałam z Tż-tem całe mieszkanie, popiekłam już placki i zostają mi jeszcze tylko pierogi i uszka do zlepienia także źle nie jest. Na pewno odezwę się po świętach powinnam mieć więcej czasu na forum. Pozdrawiam
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane czerwcówki życzę Wam rodzinnych, pięknych Świąt. Mam nadzieję że spędzicie je w rodzinnej, magicznej atmosferze. Mam nadzieje że wszystkie razem dotrwamy spokojnie bez przebojów do czerwca. A juz za rok każda z nas będzie mieć przy sobie najdroższy skarb, który wielkimi oczami będzie się wpatrywał w kolorową choinkę
Może z okazji nowego roku ruszymy z kopyta i wątek się rozkreci i doczekamy kolejnej części! |
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny naprawde jakis pechowy czas że tyle w szpitalu
ja melduje że u mnie juz jest dobrze ![]() dzieciatka juz nie sa na dole szyjka ładnie zamknieta i poki co jest ok nadal w domku luteina na wszelki wypadek i ofc musze sie oszczędzać ale kryzys zazegnany ![]() Wesołych spokojnych przede wszystkim i radosnych Świąt wszystkim mamusia czerwcowym i maluszka w brzuszkach duzoooo zdrowka calusy ![]() Sent from my GT-I9195 using Wizaz Forum mobile app
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
choc0late Całe szczęście! Dzieciaczki się mocno trzymają i oby było tak dalej.
Mi się tak jakoś smutno zrobiło, Tż pojechał z rodzicami do swojej babci, ja z racji jutrzejszysz obowiązków muszę siedzieć dziś w domu i dopiero jutro wyjeżdżam. Teraz siedze niestety sama i to doprowadza mnie do rozpaczy. Dla mnie niestety święta już nigdy nie będą takie same. W przyszłym roku, owszem będzie nas więcej i może dzięki temu weselej, ale zawsze nie będą to dobre święta. Ehh.. pożaliłam Wam się troche. A teraz czas na: Życzę Wam, aby dzieciątka zdrowo nam rosły, były duże i silne. Byście Mamusie na siebie uważały, by nic i nikt nie zakłócał rodzinnego szczęścia. Siły i wytrwałości do stawiania czoła w codziennych sytuacjach. Wszystkiego co najlepsze!
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki i ja się witam wieczornie. U mnie świeta muszą być tradycyjne z wszystkimi potrawami i zwyczajami - toteż czasu na nic nie mam przez ostatnie dni! A wieczorem padam zmęczona...
Współczuję wszystkim mamusiom plamień i pobytów w szpitalu, no tak bywa czasem niestety. Ale cieszmy się że nic poważnego się nie dzieje, jesteście pod opieką dbajcie o siebie i DUŻO ODPOCZYWAJCIE! Bóle głowy nie ominęły rownież mnie, dwa dni wyjęte z życiorysu.. Zasypiałam z bólem i budziłam się z nim. Jakoś dałam rade bez leków ale paracetamol dzierżyłam w dłoni ![]() Życzę Wam cudownych świąt, rodzinnych, ciepłych, spokojnych! Dużo odpoczynku i nadziei na Nowy 2014 Rok - wyjatkowy rok!
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
doooobry wieczor,
przepraszam Was,ze sie ostatnio nie odnosze,ale jakos czasu mi brak,wiec odniose sie ogolnie.Mam nadzieje,ze juz u Was Wszystkich z Dzieciatkami wszystko dobrze i ze juz takie stresowe sytuacje nie powroca wiecej. Gratki za wizyty! Dolaczam sie do zyczen swiatecznych. Wesolych i smacznych Swiat
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam ze nie nadrobie dzis...
Czasu brak bo mam jeszcze troche grzebania w kuchni. Chciałam Wam Życzyć Wesołych Świat i zero stresów !!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w te Święta
Mnóstwo radości, uśmiechu i spokoju ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Magicznych Świąt Bożego Narodzenia!!!
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, życzę Wam aby te święta były czasem magicznym, spokojnym, spędzonym tak jak sobie wymarzycie! Cudownych chwil w rodzinnym gronie...
Przede wszystkim zdrowia dla Was, maluszków, aby już żadne infekcje, plamienia itp się Nas nie imały! Aby ciąże do końca przebiegły szczęśliwie, samych pięknych porodów, i powitania na Świecie cudownych maluszków. Ściskam Was Świątecznie |
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Mi na szczęście udało się wyjść dzisiaj ze szpitala. Maleństwo ma 7.8 cm i wszystko z nim ok
nt 1.9 to chyba pomiar tej przeziernosci? Jest 1 dzien starsze od terminu om Życzę Wam zdrowych, wesołych świąt, żeby przyszłe były już z maleństwami nie szalejcie dziewczyny i nie przemęczajcie się ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja też wam życzę z całego serca WESOŁYCH ŚWIĄT !!
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wpadłam przelotem:
Zdrowych Wesołych Świąt 3majcie się cieplutko i do zobaczenia po świętach |
|
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1387962862.941559.jpg
Z dzisiejszej wizyty foteczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2213 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki, tempo macie nieziemskie, może po świętach uda mi się co nieco nadrobić a póki co
wesolutkich, magicznych i przede wszystkim zdrowych świąt Bożego Narodzenia
|
#2214 |
|
Raczkowanie
|
Spóźnione, ale szczere... SPOKOJNYCH ŚWIAT I CUDOWNEGO NOWEGO 2014 ROKU!
![]()
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, najpiękniejszych Świąt, cóż dodać
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super fotka. gratulacje.Jest tu kto??Wracać na posterunki bo wątek zamiera
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem
wyspana i po normalnym lajtowym sniadanku koniec ze świątecznym papu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
My też się meldujemy
13 godzin snu a dalej nie chce mi się nic
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
No i oczywiście 13 tydz nam stuknal dzis
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie ciesze że już po świętach. Miałam dość rodziny TŻ...
A jakie plany na sylwestra macie? My zostajemy w domu Pierwszy raz od 11 lat będe siedzieć w sylwestra w ciepłych kapciach. Jak dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

Jutro spróbuje się dostać do mojego lekarza po leki na infekcje, to zapytam o tą wielkość dziecka.
Jesli proporcjonalnie sie rozwija i tylko o to chodzi a pewnie u Ciebie tak jest bo by ci powiedziala to nie ma sie czym martwic.
Co najważniejsze dostałam zielone światło na 

super fotka. gratulacje.
13 godzin snu a dalej nie chce mi się nic