Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 19:15   #2191
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Napiszcie dziewczyny jak to jest z fotelikami, ich umocowaniem- czy bez bazy isofix strach jezdzic? troche kosztuje ta baza...poza tym ona chyba dziala tylko w samochodach z systemem isofix?nie znam sie na tym kompletnie...moj samochod raczej nie ma tego systemu, meza ma, a bede glownei z malym jezdzic moim- wiec wtedy chyba tylko pasy???na ile to bezpieczne? fotelik chcemy kupic maxi cosi...
Baza zmniejsza bezpieczeństwo zazwyczaj, zwiększa tylko komfort użytkowania.
Stary 2013-11-24, 19:18   #2192
vacuity
Rozeznanie

No nie, wracam po południu, a tu tylko 2 strony do nadrobienia... Oczom nie wierzę

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Genialne

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Selena, filmik obejrzany, ja zauważyłam u siebie jeszcze jeden plus, zamiast 7 to + 8kg :p
Hm... ciekawe ile plusów jest u mnie, już od dwóch tygodni omijam wagę szerokim łukiem

A tak w ogóle Dziewczyny to ja jutro idę na krzywą cukrową. Już 29 tydzień więc trochę późno. Mam nadzieję, że niespodzianek nie będzie
Stary 2013-11-24, 19:20   #2193
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ooo to będziesz miała wesolutko z nią i napeeeewno nie będziesz się nudzić

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

No to zestaw pytań teraz :
A długo chodziłaś (o ile w ogóle) zgięta po cc?
I jakie to uczucie - ciągnięcia,kłucia,szczypa nia?
Szwy są rozpuszczalne czy trzeba je wyciągać po 7 dniach?
I czy znieczulali Cię ogólnie?
Kiedy dali Ci maluszka na ręce/do piersi?
I jak z pokarmem u Ciebie? To prawda, że po cc na początku jest z tym ciężko?

Jak już odpowiadałaś wcześniej na któres z tych pytań to przepraszam za powtarzanie się - ta moja ciążowa niespostrzegawczość
Juz odpowiadam:
Wiec tak pierwsze dwa dni to była masakra zeby sie wyprostować tzn zawierało mi dech w piersiach ale jak juz sie wyprostowalam przy parapecie to jakoś szło. Z tym ze ja miałam ciecie klasyczne nie w uśmiech.
Tak jak em ma pisała jak sie idzie do dziecka to nawet mozna by pobiec. Potem jeszcze przez 5-7 dni odczuwalam dyskomfort.
Ja miałam rozpuszczalne tylko kokardki podtrzymujace miałam wyciągane po 10 dniach.
Małego pokazali mi " na buziaczka" jeszcze na sali potem w 2 dobie mogłam go zacząć kangurowac.
Ja pokarmu mam bardzo mało. Ale to był wczesny tydzien i duzy stres i wogole.
Inne mamy które odciągając mleko i sa po cc ale przy donoszonej ciazy miały problem tylko w pierwszej dobie potem zazwyczaj szło im dobrze.

Em ma zaskoczyłas mnie z tymi kroplowkami ja przez pierwsze. 24h dostawałam jak tylko zaczynało bolec potem tez kiedy chciałam ale nie częściej niz co 6 h.

Ja cewnik super wspominam nie miałam zadnych złych doświadczeń. A jeśli chodzi o grubsza sprawę to u mnie tez bezboleśnie jedynie ze tak powiem wprost podtarcie sie było nie lada wyzwaniem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:22   #2194
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
No nie, wracam po południu, a tu tylko 2 strony do nadrobienia... Oczom nie wierzę
Bo niedziela więc każda się relaksuje a nie siedzi przed kompem.

Stary 2013-11-24, 19:24   #2195
magnusia
Zakorzenienie

byliśmy na zakupach- kupiłam dwie koszule do karmienia IF za 44 zł sztuka więc jeszcze może być.
Kupiliśmy też nawilżacz powietrza.
Chciałam kupić staniki do karmienia ale ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee jakie to draństwo jest nie wygodne mierzyłam różne- HM, Triumpf, jakieś inne i wszystkie ale to wszystkie przypłaszczały cycki zamiast podtrzymywać.
Jestem zła bo na pewno nie kupię czegoś co mi rozpłaszcza biust! teraz było mi w nich niewygodnie a co dopiero jak piersi będą obolałe Poważnie zastanawiam się nad kupnem jakiś normalnych i przerobienie ich tak aby miseczka się odpinała.

A teraz siedzę, zjadłam sałatkę a Adaś wpycha jakąś kończynę w moją wątrobę i inne flaczyska- boli jak cholera
Stary 2013-11-24, 19:25   #2196
tajeczka
Zadomowienie

Emma w którym szpitalu rodziłaś?
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:28   #2197
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A skąd takie wnioski?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 19:29   #2198
magnusia
Zakorzenienie

Emma, Iwantyou-- pamiętacie może jakimi szwami Was szyli? Informują o tym w ogóle? Ja jestem uczulona na jeden ze szwów rozpuszczalnych- powiem to przy przyjęciu ale czy potem też się pytają o takie rzeczy?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
a skąd wiesz? W bazie to przynajmniej prawidłowo zapniesz fotelik a pasy zawsze można źle okręcić.
Poza tym nie słyszałam o tym aby baza zmniejszała bezpieczeństwo
Stary 2013-11-24, 19:36   #2199
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Emma, Iwantyou-- pamiętacie może jakimi szwami Was szyli? Informują o tym w ogóle? Ja jestem uczulona na jeden ze szwów rozpuszczalnych- powiem to przy przyjęciu ale czy potem też się pytają o takie rzeczy?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

a skąd wiesz? W bazie to przynajmniej prawidłowo zapniesz fotelik a pasy zawsze można źle okręcić.
U mnie akcja była tak szybka ze jak mnie wieźli to lekarz tylko pytał czy jestem na coś uczulona.
A przy samym cięciu mi nie mówili co robią tylko o tym ze Dominika wyciągnęli.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ale szybko te dni zlatują

Uwierz, że Cię rozumiem...też miałam dość ciąży...a koniec końców jak Dorotka postanowiła przyjść na świat wcześniej to jakoś mi teraz brakuje tego ostatniego miesiąca ciąży

Dorotka kupiła nas od pierwszego wejrzenia ale póki co staramy się by spała w swoim koszyku, jednak też dużo się przytulamy np leżąc na klatce piersiowej tatusia
Co do szpitala to oczywiście pytaj bo zaliczyłam w nim wszystkie oddziały oprócz ginekologii

Co do kosmetyków: do kąpieli oilatum, na suchą skórę (u wcześniaków jest wyjątkowo sucha) linomag maść. Do pupy od czasu do czasu puder linomag. Póki co więcej nie używamy.

U mnie wszystko przebiegło szybko...akcja się tak rozkręciła, że niewiadomo kiedy już byłam na sali operacyjnej i podpisywałam dokumenty...Znieczulenie miałam podpajęczynówkowe. Cięcie miałam po 13. Pod względem bólu najgorsza była noc-kryzys był o 23...chciało mi się płakać po prostu. Ubłagałam jakoś kroplówkę. Potem nad ranem dramatem była pionizacja.Potem przez pierwsze 3 doby to najgorzej było wstać-w materacach już były dołki i żeby się z niego wydostać trzeba było nieco pokombinować. No i przez pierwsze doby po cewniku boli przy oddawaniu moczu i pierwsza grubsza sprawa też nie należy do miłych atrakcji...Ogólnie-jak człowiek chodził to chodził, jak się położył i miał wstać to się płakać chciało chwilami. Kolejne doby były już znacznie łatwiejsze. Co do męczenia się to jak miałam iść do małej zmęczenie odchodziło w niepamięć (nie wiem skąd człowiek bierze w sobie te siły).
A co jest niezbędne? U mnie sprawdziły się wysokie gacie siateczkowe. Te niskie kończyły się na wysokość rany więc bolało bardziej. Poza tym jak szpital nie zapewnia to warto też mieć podkłady na łóżko. Te wielkie podkłady praktycznie mi się nie przydały-korzystałam z nich pierwszego dnia. było mi w nich niewygodnie. Potem przerzuciałam się na podpaski takie długie na noc i to się lepiej sprawdziło. Z tym że ja nie krwawiłam jakoś bardzo. Niezbędna okazała się do picia woda w butelce z dziubkiem - po operacji strasznie chciało mi się pić a z dużej butli nie dałabym rady. Do osuszenia rany po prysznicu najlepszy był ręcznik papierowy. Warto też od początku pić herabtki laktacyjne-dzięki składowi pomagają też mamie w odprowadzeniu gazów. Do podmywania używałam swojego sprawdzonego żelu do higieny intymnej. Jeśli chcesz by rana szybko się wygoiła warto każdą wolną chwilę poświęcić na jej wietrzenie! Mi rana wygoiła się pięknie-jak tylko leżałam to gatki poniżej rany warto też mieć ze sobą pomadkę do nawilżania ust.
Wybacz że tak chaotycznie, ale piszę z doskoku

Póki co opieka ciężka nie jest Dorotka dużo śpi nie wiem jak ale po prostu domyślam się co mam robić Mąż też zakochany w małej-bardzo mi pomaga.

Trzymam kciuki za dom!!!
A powiedz ile Twój Dominik obecnie waży?

Ja może jeszcze napiszę co nieco o laktatorach, bo na oddziale wcześniaków mnóstwo tego było
Mam elektryczny awenta i dla mnie jest ok. W szpitalu dziewczyny używały laktatorów ręcznych i elektryczych medeli i zdecydowanie były super! Ja korzystałam jeszcze z ręcznego lovi i też ok. W ogóle nie sprawdzały się laktatory babyono (dziewczyny je przeklinały).
Dominik w tej chwili wazy 1960g

Stary 2013-11-24, 19:39   #2200
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
A skąd takie wnioski?
Troche sie zagalopowalam, ale w każdym razie na pewno nie zwiększa, a czasem zmniejsza - zależy od fotelika: http://fotelik.info/pl/faq/ punkt 22.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Moj fotelik ma 5 punktów w testach bezpieczeństwa bez bazy i tylko 4 z baza.
Stary 2013-11-24, 19:40   #2201
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Troche sie zagalopowalam, ale w każdym razie na pewno nie zwiększa, a czasem zmniejsza - zależy od fotelika: http://fotelik.info/pl/faq/ punkt 22.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

No wiadomo ze najlepiej sprawdzic ocenę fotelika wraz z konkretna baza.

Ale generalnie w większości przypadków jest bezpieczniej. No i wygodniej choć to tak naprawdę drobny szczegół.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 19:42   #2202
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

masz gdzieś linka do takiego zestawienia?
Stary 2013-11-24, 19:44   #2203
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
masz gdzieś linka do takiego zestawienia?
http://fotelik.info/pl/testy/2013/gr...aco/index.html

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
No wiadomo ze najlepiej sprawdzic ocenę fotelika wraz z konkretna baza.

Ale generalnie w większości przypadków jest bezpieczniej. No i wygodniej choć to tak naprawdę drobny szczegół.

No wlasnie ja nie znalazłam ani jednego fotelika, ktory z baza byłby bezpieczniejszy niz bez. Ale czesto zdarza się, ze maja taka sama ocenę, to prawda .
Stary 2013-11-24, 19:50   #2204
magnusia
Zakorzenienie

dzięki - mój ma same 5 tylko za czyszczenie 3... ten z bazą a bez bazy same 4 i za czyszczenie 3.
O ile ja to dobrze czytam

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-11-24 o 19:52
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:52   #2205
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No mój młody ciągle mi to robi. Jeden dzień rusza się mało,na drugi nadrabia.
W sumie to ja bym chyba non stop musiała jeździć sprawdzać czy jest wszystko OK. Taki jest skubany no!
Może zmienił pozycję i dobrze go nie czujesz?
U mnie myślę,że tak często jest.
U mnie to samo. Lekarz kazał liczyć godzinę rano i godzinę wieczorem, co najmniej 10 ruchów, w przeciwnym razie jechać na IP. Gdybym miała się tym kierować, to jeździłabym do szpitala dwa razy dziennie

Moja też dziś ma lenia, coś tam smyrnie, potem trzy godziny nic, doopę wypchnie i potem znowu nic. Ale! Patrząc na moją aktywność dziś wcale jej się nie dziwie, też wypchnę doopę na kanapie i nie ruszam się potem przez kilka godzin
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:52   #2206
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Napiszcie dziewczyny jak to jest z fotelikami, ich umocowaniem- czy bez bazy isofix strach jezdzic? troche kosztuje ta baza...poza tym ona chyba dziala tylko w samochodach z systemem isofix?nie znam sie na tym kompletnie...moj samochod raczej nie ma tego systemu, meza ma, a bede glownei z malym jezdzic moim- wiec wtedy chyba tylko pasy???na ile to bezpieczne? fotelik chcemy kupic maxi cosi...

Baza służy głównie wygodzie,żeby można było łatwo wpiąć i wypiąć fotelik. U mnie w sumie jest zbyteczna,bo i tak fotelik jeździ w aucie na stałe,sporadycznie jest wyciągany. No i auto musi być dostosowane do systemu isofix.

Cytat:
Chciałam kupić staniki do karmienia ale ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee jakie to draństwo jest nie wygodne
Ja mam dwie sztuki (i jeszcze dokupię) z Allesa. Dla mnie są super. Ale ja mam niewielki biust,więc nie wiem jak to u ciebie by wyglądało,ale może warto spróbować?
Stary 2013-11-24, 19:55   #2207
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/2013/gr...aco/index.html

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

No wlasnie ja nie znalazłam ani jednego fotelika, ktory z baza byłby bezpieczniejszy niz bez. Ale czesto zdarza się, ze maja taka sama ocenę, to prawda .
Jak byliśmy oglądać foteliki to byłam zbulwersowana sprzedawca bo np zachwalał fotelik ( kurczę nie pamietam jaki ale miał jakiś mega innowacyjny system zapinania dziecka) ze ma super oceny bezpieczeństwa. Jak sie pózniej okazało fotelik miał super oceny w testach prowadzonych przez producenta które np nie uwzględniały dachowania a w tym fotelik był beznadziejny bo przy dachowaniu dziecko z niego wypadało.
Trzeba dużo poszperać zeby znaleźć prawdziwe i obiektywne informacje.

Stary 2013-11-24, 19:56   #2208
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja mam dwie sztuki (i jeszcze dokupię) z Allesa. Dla mnie są super. Ale ja mam niewielki biust,więc nie wiem jak to u ciebie by wyglądało,ale może warto spróbować?
właśnie bardzo bym chciała przymierzyć biustonosze tej firmy- szczególnie modem caffe latte ale cholera nie ma w sklepach (przynajmniej nie znalazłam do tej pory) ...
Ja też nie mam za dużych cycków ale i tak bym nie chciała mieć wiszących rodzynków
Stary 2013-11-24, 19:58   #2209
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dorotka kupiła nas od pierwszego wejrzenia ale póki co staramy się by spała w swoim koszyku, jednak też dużo się przytulamy np leżąc na klatce piersiowej tatusia
Co do szpitala to oczywiście pytaj bo zaliczyłam w nim wszystkie oddziały oprócz ginekologii

Co do kosmetyków: do kąpieli oilatum, na suchą skórę (u wcześniaków jest wyjątkowo sucha) linomag maść. Do pupy od czasu do czasu puder linomag. Póki co więcej nie używamy.
ja mam wrażenie, że małej z rąk nie wypuszczę jak już ją będę miała
zazdroszczę Wam, że jesteście już we troje i popatrz - Dorotce wystarczyło aby kilka dni, żeby stać się córeczką tatusia musi mieć duuuuużo uroku osobistego w zasadzie mnie nawet przez zdjęcia tez kupiła

a do moich pytań szpitalnych- opieka przede wszystkim (niby mamy "swoją" położną, ale różnie to bywa). jak Was traktowano? bo różne historie się niestety słyszy.
po drugie wyprawka szpitalna. dla mnie jak dla mnie (chociaż też dobrze by było wiedzie, a suche info w porównaniu do tych z pierwszej ręki to niebo a ziemia), ale co dla małej. jakieś kosmetyki, ubranka poza tym co na wyjście, ręczniczki, tetra
i jak to jest z tymi pampersami- wydzielać, bo podbierają, czy to takie plotki ?
u mnie teraz coraz więcej pytań, ale na odpowiedzi poczekam grzecznie i cierpliwie w końcu masz teraz dużo innych zajęć

Iwantyou obstawiam, że gdybyś z dnia na dzień dowiedziała się o wyjściu Dominika do domku, to takiego powera byś dostała, że wszystko na glanc byłoby przygotowane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 20:08   #2210
magnusia
Zakorzenienie

Migotka- kupiłam taki sam stanik co Ty, mam nadzieję, że rozmiar będzie OK a jak nie to trudno 26 zł w plecy
Stary 2013-11-24, 20:11   #2211
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Zakupy w markecie z 4,5 latkiem, który niby nic nie słyszły...
Tż pokazał mi dziewczynę swoją pierwszą. Ja: to ta, która Twoja mama nie może przeboleć. Tz: ta. Koniec rozmowy. Pół godziny później zgubił się nam Tż. Starszka pyta: mamo, gdzie tata. Ja: łazi między półkami. Starszak: może poszedł sobie nową żonę znaleźć. Taką, co babci się podoba

Uważajcie co i gdzie mówicie przy swoich dzieciach
Stary 2013-11-24, 20:11   #2212
isia4891
Zadomowienie

Witam po imieninowym obzarstwie . A jutro znowu babskie spotkanie. 3 dzień z rzędu, ale obawiam się że po nowym roku będę miała mało czasu na spotkania.
Mi nogi ostatnio puchną ale jak np długo siedzę jak dziś przy stole. To ledwo stopy wciskam w buty.
Pomaga naprzemienny prysznic stóp, fizjoterapeuta na sr polecał jak już pisałam ręce w górze i koleczka robić dłońmi, nóżki wyżej lub na prosto i koleczka stopami.
Iwanty może propos jakas koleżankę o pomoc w organizacji domku i akcesorii.
Trzymam kciuki za wagę Dominika .
Em ma a ile pampersiakow idzie dziennie ?
Jutro net mi będzie działał pełną parą więc obejrze fotki i nadrobie linki i fc hura
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:15   #2213
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

O mój Peg Perego Primo Viaggio same 5
Ciekawe co z tym czyszczeniem że tylko 3 dali
Stary 2013-11-24, 20:19   #2214
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O mój Peg Perego Primo Viaggio same 5
Ciekawe co z tym czyszczeniem że tylko 3 dali
SL? ten sam mam
Stary 2013-11-24, 20:24   #2215
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
SL? ten sam mam
No do Peg Perego pasują tylko ich fotele, innego w stelaż nie da rady wpiąć, nawet nie mają adapterów do innych fotelików
Stary 2013-11-24, 20:25   #2216
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
ja mam wrażenie, że małej z rąk nie wypuszczę jak już ją będę miała
zazdroszczę Wam, że jesteście już we troje i popatrz - Dorotce wystarczyło aby kilka dni, żeby stać się córeczką tatusia musi mieć duuuuużo uroku osobistego w zasadzie mnie nawet przez zdjęcia tez kupiła

a do moich pytań szpitalnych- opieka przede wszystkim (niby mamy "swoją" położną, ale różnie to bywa). jak Was traktowano? bo różne historie się niestety słyszy.
po drugie wyprawka szpitalna. dla mnie jak dla mnie (chociaż też dobrze by było wiedzie, a suche info w porównaniu do tych z pierwszej ręki to niebo a ziemia), ale co dla małej. jakieś kosmetyki, ubranka poza tym co na wyjście, ręczniczki, tetra
i jak to jest z tymi pampersami- wydzielać, bo podbierają, czy to takie plotki ?
u mnie teraz coraz więcej pytań, ale na odpowiedzi poczekam grzecznie i cierpliwie w końcu masz teraz dużo innych zajęć

Iwantyou obstawiam, że gdybyś z dnia na dzień dowiedziała się o wyjściu Dominika do domku, to takiego powera byś dostała, że wszystko na glanc byłoby przygotowane
Pewnie tak ale mam milion okien do umycia - mam nadzieje ze mama umyje ( Tz nie angażuje bo widziałam kiedyś jak umyl lustro i myslalam ze padnę) dywany do wyprania ( Tz to zrobi) ułożenie w garderobie ( muszę sama bo nic nie znajdę) poprac ciuszki ( nie chce wstawiać pralki jak nikogo nie ma w domu) poprasowac no i pomyc wszystko dokładnie.

Em ma czy macie matę do kontroli oddechu?

Stary 2013-11-24, 20:27   #2217
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No do Peg Perego pasują tylko ich fotele, innego w stelaż nie da rady wpiąć, nawet nie mają adapterów do innych fotelików
ja z wózkiem do mam w komplecie tylko baze dokupiliśmy
Stary 2013-11-24, 20:37   #2218
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Witam się z Wami pod koniec weekendu. Czasu ostatnio na Wizaż mam mało przez szukanie rzeczy do mieszkania. Regularnie Was podczytuje ale nie miałam czasu w ogóle odpisać.

Jutro odbiór mieszkania. Mam nadzieję że nie będzie wad i będziemy mogli zacząć remont

Em ma gratulacje i cudownie że jesteście już z Dorotką w domu

Iwantyou trzymam kciuki żeby jak najszybciej dobić do 2 kilo i zabrać Dominika do gniazdka.

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za opisy jak to jest po CC, mnie samą to czeka więc wszystkie wskazówki i rady są bardzo cenne

Cytat:
Chciałam kupić staniki do karmienia ale ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee jakie to draństwo jest nie wygodne mierzyłam różne- HM, Triumpf, jakieś inne i wszystkie ale to wszystkie przypłaszczały cycki zamiast podtrzymywać.
Jestem zła bo na pewno nie kupię czegoś co mi rozpłaszcza biust! teraz było mi w nich niewygodnie a co dopiero jak piersi będą obolałe Poważnie zastanawiam się nad kupnem jakiś normalnych i przerobienie ich tak aby miseczka się odpinała.
Mogę bardzo poradzić staniki z Li Parie - ja ze względu na rozmiar biustu nie kupuję nigdzie indziej. Nie są one tanie, ale panie tak Ci dobiorą stanik że nie ma opcji żeby cycki wyglądały źle. Ja kupowałam normalne staniki, i panie przerobiły je na staniki do karmienia (nic nie dopłacałam). Potem będę mogła je przerobić z powrotem.

Po wieloletnich doświadczeniach z dużym biustem mam podejście że dobry stanik to podstawa
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:39   #2219
senira666
Zakorzenienie

Ja w przyszłym miesiącu pochodzę po okolicznych sklepach i popatrze czy mają/ jakie mają staniki do karmienia no i kupię chyba dwa takie sportowe do spania...
Bo do spania chyba takie "codzienne" sie nie nadają?

Stary 2013-11-24, 20:39   #2220
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki - mój ma same 5 tylko za czyszczenie 3... ten z bazą a bez bazy same 4 i za czyszczenie 3.
O ile ja to dobrze czytam
O, rzeczywiscie! Swoją droga bez sensu, ze nie sa w tabeli koło siebie, duzo łatwiej by się czytało.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości