|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() |
#2192 | ||
Rozeznanie
|
No nie, wracam po południu, a tu tylko 2 strony do nadrobienia... Oczom nie wierzę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle Dziewczyny to ja jutro idę na krzywą cukrową. Już 29 tydzień więc trochę późno. Mam nadzieję, że niespodzianek nie będzie ![]()
![]() |
#2193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec tak pierwsze dwa dni to była masakra zeby sie wyprostować tzn zawierało mi dech w piersiach ale jak juz sie wyprostowalam przy parapecie to jakoś szło. Z tym ze ja miałam ciecie klasyczne nie w uśmiech. Tak jak em ma pisała jak sie idzie do dziecka to nawet mozna by pobiec. Potem jeszcze przez 5-7 dni odczuwalam dyskomfort. Ja miałam rozpuszczalne tylko kokardki podtrzymujace miałam wyciągane po 10 dniach. Małego pokazali mi " na buziaczka" jeszcze na sali potem w 2 dobie mogłam go zacząć kangurowac. Ja pokarmu mam bardzo mało. Ale to był wczesny tydzien i duzy stres i wogole. Inne mamy które odciągając mleko i sa po cc ale przy donoszonej ciazy miały problem tylko w pierwszej dobie potem zazwyczaj szło im dobrze. Em ma zaskoczyłas mnie z tymi kroplowkami ja przez pierwsze. 24h dostawałam jak tylko zaczynało bolec potem tez kiedy chciałam ale nie częściej niz co 6 h. Ja cewnik super wspominam nie miałam zadnych złych doświadczeń. A jeśli chodzi o grubsza sprawę to u mnie tez bezboleśnie jedynie ze tak powiem wprost podtarcie sie było nie lada wyzwaniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
byliśmy na zakupach- kupiłam dwie koszule do karmienia IF za 44 zł sztuka więc jeszcze może być.
Kupiliśmy też nawilżacz powietrza. Chciałam kupić staniki do karmienia ale ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee jakie to draństwo jest nie wygodne ![]() Jestem zła bo na pewno nie kupię czegoś co mi rozpłaszcza biust! teraz było mi w nich niewygodnie a co dopiero jak piersi będą obolałe ![]() A teraz siedzę, zjadłam sałatkę a Adaś wpycha jakąś kończynę w moją wątrobę i inne flaczyska- boli jak cholera
#2196 |
Zadomowienie
|
Emma w którym szpitalu rodziłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Emma, Iwantyou-- pamiętacie może jakimi szwami Was szyli? Informują o tym w ogóle? Ja jestem uczulona na jeden ze szwów rozpuszczalnych- powiem to przy przyjęciu ale czy potem też się pytają o takie rzeczy?
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Poza tym nie słyszałam o tym aby baza zmniejszała bezpieczeństwo
![]() |
#2199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A przy samym cięciu mi nie mówili co robią tylko o tym ze Dominika wyciągnęli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Troche sie zagalopowalam, ale w każdym razie na pewno nie zwiększa, a czasem zmniejsza - zależy od fotelika: http://fotelik.info/pl/faq/ punkt 22.
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Moj fotelik ma 5 punktów w testach bezpieczeństwa bez bazy i tylko 4 z baza.
#2201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale generalnie w większości przypadków jest bezpieczniej. No i wygodniej choć to tak naprawdę drobny szczegół. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz gdzieś linka do takiego zestawienia?
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
http://fotelik.info/pl/testy/2013/gr...aco/index.html
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki - mój ma same 5 tylko za czyszczenie 3... ten z bazą a bez bazy same 4 i za czyszczenie 3. O ile ja to dobrze czytam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-11-24 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja też dziś ma lenia, coś tam smyrnie, potem trzy godziny nic, doopę wypchnie i potem znowu nic. Ale! Patrząc na moją aktywność dziś wcale jej się nie dziwie, też wypchnę doopę na kanapie i nie ruszam się potem przez kilka godzin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Baza służy głównie wygodzie,żeby można było łatwo wpiąć i wypiąć fotelik. U mnie w sumie jest zbyteczna,bo i tak fotelik jeździ w aucie na stałe,sporadycznie jest wyciągany. No i auto musi być dostosowane do systemu isofix. Ja mam dwie sztuki (i jeszcze dokupię) z Allesa. Dla mnie są super. Ale ja mam niewielki biust,więc nie wiem jak to u ciebie by wyglądało,ale może warto spróbować?
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba dużo poszperać zeby znaleźć prawdziwe i obiektywne informacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam za dużych cycków ale i tak bym nie chciała mieć wiszących rodzynków ![]()
![]() |
#2209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę Wam, że jesteście już we troje ![]() ![]() ![]() ![]() a do moich pytań szpitalnych- opieka przede wszystkim (niby mamy "swoją" położną, ale różnie to bywa). jak Was traktowano? bo różne historie się niestety słyszy. po drugie wyprawka szpitalna. dla mnie jak dla mnie (chociaż też dobrze by było wiedzie, a suche info w porównaniu do tych z pierwszej ręki to niebo a ziemia), ale co dla małej. jakieś kosmetyki, ubranka poza tym co na wyjście, ręczniczki, tetra ![]() i jak to jest z tymi pampersami- wydzielać, bo podbierają, czy to takie plotki ![]() u mnie teraz coraz więcej pytań, ale na odpowiedzi poczekam grzecznie i cierpliwie ![]() ![]() Iwantyou obstawiam, że gdybyś z dnia na dzień dowiedziała się o wyjściu Dominika do domku, to takiego powera byś dostała, że wszystko na glanc byłoby przygotowane ![]()
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Migotka- kupiłam taki sam stanik co Ty, mam nadzieję, że rozmiar będzie OK a jak nie to trudno 26 zł w plecy
![]()
#2211 |
Zadomowienie
|
Zakupy w markecie z 4,5 latkiem, który niby nic nie słyszły...
Tż pokazał mi dziewczynę swoją pierwszą. Ja: to ta, która Twoja mama nie może przeboleć. Tz: ta. Koniec rozmowy. Pół godziny później zgubił się nam Tż. Starszka pyta: mamo, gdzie tata. Ja: łazi między półkami. Starszak: może poszedł sobie nową żonę znaleźć. Taką, co babci się podoba ![]() Uważajcie co i gdzie mówicie przy swoich dzieciach ![]()
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
Witam po imieninowym obzarstwie . A jutro znowu babskie spotkanie. 3 dzień z rzędu, ale obawiam się że po nowym roku będę miała mało czasu na spotkania.
Mi nogi ostatnio puchną ale jak np długo siedzę jak dziś przy stole. To ledwo stopy wciskam w buty. Pomaga naprzemienny prysznic stóp, fizjoterapeuta na sr polecał jak już pisałam ręce w górze i koleczka robić dłońmi, nóżki wyżej lub na prosto i koleczka stopami. Iwanty może propos jakas koleżankę o pomoc w organizacji domku i akcesorii. Trzymam kciuki za wagę Dominika . Em ma a ile pampersiakow idzie dziennie ? Jutro net mi będzie działał pełną parą więc obejrze fotki i nadrobie linki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co z tym czyszczeniem że tylko 3 dali ![]()
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
No do Peg Perego pasują tylko ich fotele, innego w stelaż nie da rady wpiąć, nawet nie mają adapterów do innych fotelików
![]()
#2216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Em ma czy macie matę do kontroli oddechu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
ja z wózkiem do mam w komplecie tylko baze dokupiliśmy
#2218 | |
Konto usunięte
|
Witam się z Wami pod koniec weekendu. Czasu ostatnio na Wizaż mam mało przez szukanie rzeczy do mieszkania. Regularnie Was podczytuje ale nie miałam czasu w ogóle odpisać.
Jutro odbiór mieszkania. Mam nadzieję że nie będzie wad i będziemy mogli zacząć remont ![]() Em ma gratulacje i cudownie że jesteście już z Dorotką w domu ![]() Iwantyou trzymam kciuki żeby jak najszybciej dobić do 2 kilo i zabrać Dominika do gniazdka. Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za opisy jak to jest po CC, mnie samą to czeka więc wszystkie wskazówki i rady są bardzo cenne ![]() Cytat:
Po wieloletnich doświadczeniach z dużym biustem mam podejście że dobry stanik to podstawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Ja w przyszłym miesiącu pochodzę po okolicznych sklepach i popatrze czy mają/ jakie mają staniki do karmienia no i kupię chyba dwa takie sportowe do spania...
Bo do spania chyba takie "codzienne" sie nie nadają? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2220 |
Zakorzenienie
|
O, rzeczywiscie! Swoją droga bez sensu, ze nie sa w tabeli koło siebie, duzo łatwiej by się czytało.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.