|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
a my dzis z moim ukochanym wybieramy sie do maka
![]() mam straszna ochote na nuggetsy z sosem slodko kwasnym ![]() tak wiem ze to nie zdrowe ale raz na jakis czas mozna sobie pozwolic ![]() moj wybyl na spotkanie a ja ogladam Chirurgow sezon 9 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Dzisiaj chciałam ugotować zupę dyniowa, nie bardzo mam apetyt ale dzieci coś musza jeść takze nie za bardzo mam wyjście :/ mój poziom hormonów chyba osiagnął punkt kuliminacyjny,mam taka nadzieje :p bo nie wyobrażam sobie ze mogę sie gorzej czuć.... Boli mnie brzuch jak na okres a do tego jestem taka rozdrażniona ze szukam tylko wszędzie pretekstu zeby sie z kimś pokłócic... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-01 o 13:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Wtajemniczenie
|
Mamuska lekarz powiedział ze prawidlowa przeziernosc jest do 3 mm a badanie wykonywsno mi gdy moj maluszek mial juz prawie 13 cm
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2194 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale bym zjadła takiego pączka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zadomowienie
|
dziękuje że pytasz
![]() ![]() sanki ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale pędzicie z tym pisaniem, pewnie miesiąc i nowy wątek będzie trzeba zakładać ![]() My jutro kupujemy bilety do Polski mieliśmy lecieć pod koniec kwietnia ale jednak lecimy wcześniej bo 1 kwietnia, później bałabym się już latać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale ty biedna jesteś mnie czasami też ponosi krzyknę na tz a on mi się pyta dlaczego na niego krzyczę ![]()
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy też Was tak piersi swędzą?
Żeby nie było, dbam o higienę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Wtajemniczenie
|
88natka smaruj zeby rozstepow nie było . Ja smsruje sie rano i wieczorem a i tak czasami swedza. Ja juz mam roz wieksze i sie ciesze bardzo TZ tez
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż mi kupił Prenatal Classic, dzwonił aż z apteki bo samego Prenatalu jest kilka rodzajów. Potem wrócił z tym do domu i stwierdził, że majątek to kosztowało – 30 zł ![]() Cytat:
Mnie ostatnio pobolewa pęcherz i strasznie mnie to wkurza. Ból pęcherza jest dla mnie gorszy od wszystkiego innego. Piję herbatę z żurawiną ale jak nie przejdzie to się załamię. A tu jeszcze tak zimno ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
Anaforko no tak, w wiosnę napewno brzuszek będzie nieco większy :P ale wiesz jak nam się trafi piękna słoneczna wiosna to zapinać się w kurteczkach nie będziemy musiały
![]() niki19 zazdroszczę ci z tymi pączkami, chyba też se dzisiaj kupię i będziemy razem wcinać ![]() No tak! Nasi faceci najbardziej się cieszą z naszym rosnących cycuszek :P tylko szkoda że nie umieją sobie zdać sprawy z tego jak nas bolą kiedy rosną :P no ale cóż tak musi być :P Dziś o dziwo bez mdłości , i zdarzyłam już ładnie mieszkanie posprzątać ![]() ![]() Pytanie do kobiet które mają zdjęcia usg z nfz .. Płaci się za to? bo zauważyłam że większość sobie telefonem robią ale to nie jest już to samo więc zastanawiam się czy taki wydruk będzie kosztować. Będę wdzięczna za odpowiedź ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Mi chlopak kupil na drugi trymestr femibion 2 i placil 75 euro bylam w szoku ze az tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Rozeznanie
|
Super, że Maluch idealnie zdrowy
![]() A ta biala perła to pasta czy paski? Bo ja przed ciążą używałam pasków cresta - fantastyczne, ale chyba za mocne na ciążę. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Hej Dziewczyny, Chciałam zacytować, ale chyba coś pokręciła. Gratuluję wszystkim Mamusiom dobrych wyników badań. Norma jest do 3 mm ;-) wiec ja zrezygnowałam z testu PAPA. Co do tycia to też tego się boję. W pierwszej ciąży przytyłam 18 kg, mimo pilnowania się z jedzeniem i dużej ilości spacerów. Teraz mam zamiar jeść zdrowo, wg zasad Montigniaca, ale absolutnie nie odchudzać się!!!! Jedzenie zdrowego organicznego jedzenia, nie przetworzonego o niskim IG to zdrowie dla mamy i Dzidziusia. I trochę gimnastyki, basen. I do wszystko co mogę chyba zrobić, ale ile przybędzie to się okaże. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że po 3 m-cach od porodu nie było śladu po kg. Tylko niestety została oponka na brzuchu z którą długo walczyłam. Dziękuję za linki do cwiczeń ;-) Co do plci to też, nie mogę się doczekać. Większość objawów wskazuje na dziewczynkę, chociaż znajoma na ulicy stwierdziła, że tak ładnie wyglądam, a brzuszek zgrabny to pewnie bedzie chłopak (tak, n u mnie już wyrażnie widać brzuszek). Nikt, za to nie przebije mojej wścipskiej sąsiadki, która stwierdziła, że na pewno urodę córkę - wówczas nie byłam jeszcze w ciąży tylko się starałam. A w święta przesłała mi życzenia, radości z "drugiej Malutkiej" ??????? A to marendgen w oczach czy jak? Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-01 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wy dziewczyny o paczkach a mi tu slinka leci, dobrze ze tu dobrych pączków nie ma ![]() ![]() papryczka160 małytwój już miał 13 cm ??? ja myślałam, ze w 13 tyg maja dzidzie 6-7 ale jesli twoje tak miało to gratki ![]() h4linka gratki za udaną wizytę i za zdrowego dzidziusia ![]() ![]()
![]() |
#2205 |
Rozeznanie
|
13 mm ? Wow, duży Dzieciaczek. A w którym tc jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja idę na usg genetyczne to będzie 13t5d i ciekawe ile moje maleństwo będzie miało .
![]() |
#2207 |
Rozeznanie
|
Anfora nie jedzenie ziemniaków jest chore?
![]() ![]() Trzymam kciuki za USG genetyczne. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-01 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Ja dostałam właśnie wyniki testu Pappa- bardzo małe ryzyko 1:54000
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
Pentuarka, agnes moj bobasek ma 8 cm od glowki do dupci a z nożami 12,8 cm. Bylam na badaniu w 14 tyg.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2210 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
1 l mleka, około 100 g mąki, 1 jajko, ok. 2-3 łyżki wody, sól Sposób przygotowania ciasta. Ja zawsze przesianą mąkę zagniatam z jajkiem, wodą, odrobina soli. Wyrobić dobrze rękami ciasto(żeby było dosyć twarde), podsypując mąką. Ja wkładam na jakieś 10 minut do lodówki w ściereczce. Następnie Zagotować mleko. Zetrzeć ciasto na tarce o grubych oczkach. (najlepiej od razu do mleka )wrzucać te "kluski" na gotujące się mleko. Mieszać aby nie zrobiła się klucha. Gdy ciasta mam zbyt dużo wtedy robię partiami w garnku o dużej średnicy. Gdy wypłyną na wierzch, zdjąć z ognia i zajadać się. Można też kupić gotową zacierkę tylko nie pamiętam jak to się nazywa. Takie drobne lane kluski. Ja do tego jeszcze gotuję ziemniaki najlepiej w mundurkach jak są młode. Blanszuję cebulkę na złoto. Kroję w grube plastry ziemniaki jeżeli są w mundurach. Robię jajka sadzone na miękko dla rodzinki a ja na mocno ścięte i układam na ziemniakach posypując cebulką lub piórami świeżej cebulki, koperkiem, szczypiorkiem co mam pod rękami. A najlepsze jest to, że ziemniaki przygotowane są w jednej misce na środku stołu i cała rodzinka zajada się jak za dawnych czasów z jednego "garncołka". Ten przepis i sposób podania jest przekazywany u nas z pokolenia na pokolenie i Ja nie zamierzam niczego zmienić...to są najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Smacznego!!! Cytat:
Cytat:
Dziewczyny .... pączki....mniam!!! Już nie mogę się doczekać ostatków i wypieków mojej Babuni. Istne szaleństwo!! Coś wspaniałego.... Ja ostatnie usg miałam na NFZ i dostałam zdjęcia co prawda nie maluszka ale zresorbowanego krwiaka i ujścia macicy. Nawet nie pomyślałam o tym, żeby go poprosić o więcej. Jak jestem w gabinecie to dostaje jakiegoś odmóżdżenia. Dziewczyny!!!! P O M O C Y Dostałam takiego bólu w lędźwiach, że nie mogę się poruszać! Zebrałam się do łazienki i w połowie drogi (jeden krok od miejca gdzie leżę) zdrętwiałam. Koniec drogi. Zero możliwości poruszenia się w żadną stronę. Ból promieniuje do pośladka. Zawyłam z bólu i przybiegła przerażona mama. Jakoś przekręciłam się i na łóżko. Nigdy ale to nigdy nie miałam takiego bólu. Wyczytałam, że to może być rwa kulszowa w ciąży często się zdarza. Boję się wstać. A do łazienki TRZEBAAAAAAAAAA CZĘSTO! Nie wiem czy mogę jakieś leki .... l???????????????????????? ??? Pomocy proszę.
![]() |
#2211 |
Rozeznanie
|
co wy wszyscy tak z tymi pączkami? - do mnie mąż dziś... "A może w przyszłą sobotę byśmy pączków napiekli?" - ja osobiście nie lubię pączków, a robić też nigdy nie robiłam....
![]() U nas obiad dziś była zupa cebulowa z grzankami i zapiekanki - mniam mniam chodziło to za mną od dłuższego czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zacierki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słońce leć do lekarza najlepiej ortopedy - to moze byc zwykly ucisk na nerw przez macice albo naciagniecie miesni lub rwa kulszowa albo dyskopatia Leczenie normalnie wtedy to silne leki p zapalne i p bolowe ew. zwiodczajace miesnie wiec trudno powiedziec co ci dadza Kolezanka na zapalenie korzonkow w czasie karmienia dostala...APAP jako jedyny mozliwy ![]() Lepiej pojdz i sprawdz, nie mozna tego bagatelizowac Lepiej sie skonsultowac a bedzie wszystko dobrze ![]() Aisog jak robisz cebulową? nigdy nie próbowałam a mój TŻ to miłośnik cebuli więc... ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-01 o 17:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Potem zupka do miseczki, do tego ser żółty starty aby powstały kluski wyglądające jak makaron i na koniec dodaję grzanki (kupne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuję bólu, wydaję mi się że tu tylko lekarz pomoże. Trzymam mocno kciuki żeby jak najszybciej minęło. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem czy na IP jechać? Bo przecież jest weekend to gdzie mnie przyjmie lekarz ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja często podlewam białym winem zupę cebulową i robię ją gęstą (tak wolą z kolei moi domownicy) nie przesmażam cebuli na patelni tylko duszę z cukrem, solą i podlewam trochę winem lub wodą na bardzo małym ogniu w garnku ... motto mojej pracowni "sztuka nie lubi pośpiechu" tak samo w kuchni ... każdy składnik potrzebuje czasu ... i mogła bym się bawić z cebulą nawet pół godz ale kto go ma ..... gadam jak potrzaskana. ![]() ![]()
![]() |
#2216 | ||
Zadomowienie
|
ja już położyłam córkę i zjadłam miskę zupy na kolację
![]() zrobiłam dziś krem jarzynowy z makaronem. Przed chwilą czułam jak dzidziuś fikołki robił, chyba mu zupka posmakowała ![]() jutro robię pulpety w sosie pomidorowym ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Może powinnaś bloga kulinarnego założyć? wszystkie przepisy w jednym miejscu i my mogłybyśmy coś podejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Może powinnaś bloga kulinarnego założyć? wszystkie przepisy w jednym miejscu i my mogłybyśmy coś podejrzeć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zimny wiatr, ale 40 minut i było super ![]() Jak tam krwiak? ![]() I spróbuję nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja teraz w 13 tc ważę ok. -1kg, a w poprzedniej ciąży w tym tygodniu miałam już chyba +5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i ![]() Przez Was kupiłam 2 pączki ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() Ja też uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni. Czytam przepisy, potem biorę z nich to, co najciekawsze i coś tworzę ![]() Ale ostatnio, niestety, nie mam na to czasu... Małe dziecko nie pozwoli stać przy garach pół dnia ![]() ![]()
![]() |
#2218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czytam o tych wszystkich pysznych zupach(zalewajki, cebulowe, krem jarzynowy, barszczyki...itp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
angelika_2014 fajny awatar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Natka, moze piersi wlasnie swedza Cie bo skora sie rozciaga i powinnas kilka razy dziennie nawlizac? Angelika, sproboj dodzwonic sie choc do gina zeby Ci doradzil, co masz robic! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.