![]() |
#2191 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
Trzymam kciuki za ten Twój cykl. Dawno nie było tu dwóch kresek więc pora zacząć ![]() Edytowane przez cicci Czas edycji: 2014-07-19 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Raczkowanie
|
pojawiły się nowe dziewczyny na forum, więc pewnie jakaś się niebawem dwoma krechami pochwali
![]() to forum (w większości) chyba szczęśliwe jest tylko dla nowicjuszek |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Rozeznanie
|
malosympatyczna a co u Ciebie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2195 |
Przyczajenie
|
Hej aliile, tak technika teraz poszla znacznie do przodu aczkolwiek bylabym spokojniejsza gdybym miala krew rh +
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Raczkowanie
|
Cicci to ja 3mam kciuki abyś jak najszybciej zaczęła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2198 |
Przyczajenie
|
Aliile , pochwale sie, o ile bedzie czym hehe, raczej sie nie nastawiam bo byly tylko 2 podejscia w dni plodne
![]() ![]() A u Ciebie? Widze, ze jestes na etapie przygotowywawczym. A co do krwi to moze sie nam uda, ze dziecko bedzie mialo nasza krew i wtedy nie bedzie problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2200 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki, mialam robić test jutro ale mąż nalegal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o widzisz!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2204 |
Przyczajenie
|
Kosta6 , przykro mi, ze Cię to spodkalo, mam nadzieje, ze nic sie nie pojawi. Dzis zrobie drugi test, tym razem clearblue i wyswietlaczem elektronicznym dla pewnosci, bo z tymi kreskami i kolorami, roznie moze byc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Przyczajenie
|
witajcie . jestem mama 5 letniej Weroniki i ostatnio zapragnelismy miec 2 dziecko . dodam ze razem z mezem mamy konflikt serologiczny i jak to bywa z facetami jest bardziej spanikowany niz ja
![]() ![]() teraz tylko mam pytanie jak to jest z owulacja dniami płodnymi jak je liczyc prosze o pomoc wiem ze to glupie pytanie ale ja nie stety nie wiem a jak robie sobie w kalkulatorach to wychodza różne dni |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do ginekologa Nie ma co wcześniej iść niż 7tyg bo dopiero wtedy usłyszysz już serduszko i zobaczysz bąbelka(w zależności od sprzętu jakim gin dysponuje), u mnie w 6tyg5dni było już bicie. Jeśli bys miała plamienia to leć od razu by dali Ci luteinę albo dupka na podtrzymanie. Jeśli testy wychodzą Ci pozytywnie to nie ma sensu potwierdzać tego badaniem krwi, jeszcze Cię nakłują w czasie wszystkich badań ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
http://ovufriend.pl może to Ci pomoże, zacznij mierzyć temp ciała o stałej porze i uzupełniaj wykres program Ci podpowie.
![]() |
#2207 |
Przyczajenie
|
problem jest z tym ze nie wiem czy dobrze wyjdzie bo mam prace zmianowa raz wstaje o 5 a innym razem o 7-8
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Raczkowanie
|
Jakie kreski? angkel mówi o pomiarze temperatur, że może mieć z tym problem bo ma prace zmianową, chyba że coś pogmatwałam?
![]()
![]() |
#2210 |
Przyczajenie
|
zgadza sie i chodzi mi czy w takim przypadku jest sens mierzenia tem bo słyszalam ze musi byc o stalej porze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Raczkowanie
|
no cóż, nie mogę powiedzieć, że posuwam się do przodu, raczej stoję w miejscu. ostatnimi tygodniami miałam wiele stresów, pewnne rzeczy sobie odpuściłam... na szczęście przyszedł urlop a z nim wróciło w miarę dobre nastawienie.
mam juz komplet wyników, jakie musiałam zrobić przed końcem brania metformaxu. całe szczęście bardzo się poprawiły i mam nadzieję, że już mi lekarz niczego nie będzi kazał łykać. przy okazji powtórzyłam sobie tsh, bo ostanio leciało mi w dól. na szczęscie teraz zatrzymało się na poziomie 1.05. co będzie dalej - zobaczymy Cytat:
![]() gratulacje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Przyczajenie
|
Kosta6 wlasnie czytalam, ze najlepiej jest isc miedzy 6 a 8 tygodniem bo wtedy juz cos widac i slychac
![]() ![]() Tak sobie mysle o osobach ktore pragna zajsc w ciaze i nie moga, moze to tabletki anty maja jakis wplyw? Ja ich nigdy nie bralam , sama nie wiem, ale mysle ze to cholernie niesprawiedliwe, ze tak jak np nam udalo sie za 1 podejsciem ( dwa zblizenia w dni plodne) bez mierzdnia temp, bez obserwacji sluzu etc tak poprostu a inni tyle sie staraja i nic. Nie wiem czemu tak sie dzieje, poza wykluczeniem chorob itd. Moja tesciowa z mezem nie mogla zajsc w ciaze, probowala kilka lat, rozwiodla sie, poznala innego mezczyzne i odrazu zaszla w ciaze! To samo jej bratowa, tyle lat staran z mezem, kilka prob in vitro i nic, poznala innego mezczyzne i po kilku lata zaszla naturalnie w ciaze. Nie wiem czy to byla wina mezczyzn ale jak widac przypadki sa rozne i zycie pisze rozne scenariusze Edytowane przez Dulcebeso Czas edycji: 2014-07-21 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz mam tarczycę niewiele poniżej normy czyli 0,24 a norma od 0,27, lekarka zmodyfikowała mi trochę leki nie jestem w ciąży, a @ dostałam w 45 cyklu, które do tej pory miałam regularnie co 30 dni. endo powiedziała, że spadek wagi i dawka euthyroxu mogła mieć wpływ na przedłużenie cyklu. super :/ duphaston mam brać od 17 dc przez 5 dni mam nadzieję, że jak już tarczyce mam wyrównaną to uda mi się zaciążyć w ciągu 2 miesięcy, jeśli nie, to wysyłam męża na badania. myślałam, że nie będę się tak tym martwić, ale się po prostu nie da tym nie stresować ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do temperatury to moga mierzyć nawet kobiety pracujące na zmiany ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No i tak jak mówię, wszystko zależy od sprzętu lekarza, ja też chodzę prywatnie w 6t5d było widać małą pulsującą plamkę i tyle, ale dało się usłyszeć serduszko. Nie wiem jak w Hiszpanii ale tutaj duzo później zakładają karte ciąży, między 7-10tyg bo do któregoś z tych tyg może się okazać puste jajo płodowe. Ale wiadomo co lekarz ginekolog to inna teoria. ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
właściwie to na co zapisała Ci lekarka duphaston? na wywołanie @? czy ewentualne podtrzymanie ciąży?
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-07-22 o 09:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
początkowo zapisała mi duphaston na wywołanie miesiączki bo mi się spóźniał cykl, co endo potwierdziła, że mogło wynikać z obniżenia za bardzo TSH. teraz w kolejnym cyklu mam brać bo ma mi pomóc ewentualnie zajść w ciążę. czytałam trochę wątków tutaj i wychodzi, że często jest na to przepisywany? a męża chcę wysłać bo chorował na boreliozę więc jak nam się nie uda w kolejnych misiącach to chyba nie szkodzi go też przebadać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Rozeznanie
|
Malosympatyczna jak tam u ciebie sytuacja ?
#2218 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
u mnie jajco dzisiaj 14 mm, kolejne podglądanko w poniedziałek i szykowanko do inseminacji tak jak myślałam . |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
Dziadzia237 to super
Tabaska , Cicci co u Was
#2220 |
Raczkowanie
|
jestem właśnie po ekonsultacji u mojego endo... w zeszłym tyg powtarzałam badania na cukier i insulinę po leczeniu metformaxem. cukier już ok, insulina delkiatnie ponad normę w godzinę po zjedzeniu posiłku. dodatkowo zrobiłam sobie wynik na tsh (bo ost leciał w dół) i wyszedł mi ładny, bo na poziomie 1,05. endo bardzo zadowolony z tsh i wynik insuliny uznał za zadowalający ale... kazał nadal łykać metformax przez 6 miesięcy jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.