|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
U nas we wrześniu bodajże była niemiła historia, zmarło dwóch pracowników poczty (zaczadzili się w trakcie, no wiecie czego), ale żadnego ogłoszenia nie było. Czekałam na to ogłoszenie... wiem , bardzo wredna jestem
|
|
|
|
#2192 |
|
Konto usunięte
|
Zadzwonili od tych teleankiet. Mam w poniedziałek rozmowę. Zobaczymy jak to będzie
![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49026868]Poczta Polska. [/QUOTE]I gdzie niby ta ankieta? Na stronie znalazłam tylko ogłoszenie. |
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z dziewczynami, z takim podejsciem Jabluszko naprawde nigdy nie znajdziesz pracy. Lamentowanie i uzalanie sie nad soba jest troche niepowazne, zwlaszcza jak ma sie taka roszczeniowa postawe a nic do zaoferowania.
Co do sprzedawcow, pracownikow call center i innych haniebnych zawodow ponizej ludzkiej godnosci - wlasnie takich ludzi szukaja u mnie w korpo, takich ktorzy potrafia obslugiwach klienta bezposrednio i przez telefon. I, uwaga, jest to praca w ksiegowosci takze dziewczyny wiem ze nie sa to latwe zajecia, ale w przyszlosci moga zaprocentowac ![]() A co do proszenia rodzicow o kase, wiem ze w kazdej rodzinie sa inne relacje ale jakbym w wieku +20 prosila mame/tate o pieniadze na kanapki/bilety/ksiazki/piwo/cokolwiek, bylabym soba gleboko zazenowana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2194 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, ja tam nie kandydowałam.
Weszłam dziś na olx i co, wczoraj ogłoszenie o mojej wymarzonej pracy zostało odświeżone. Fajnie, że spełniłam wymagania, które podali, jak mieli jakieś inne to też mogli podać albo przynajmniej zadzwonić.
|
|
|
|
#2195 |
|
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49029816]Weszłam dziś na olx i co, wczoraj ogłoszenie o mojej wymarzonej pracy zostało odświeżone. Fajnie, że spełniłam wymagania, które podali, jak mieli jakieś inne to też mogli podać albo przynajmniej zadzwonić.
[/QUOTE]To już dziwne. Spełniasz wymagania a oni szukają dalej. Wiecie ile netto zarabia teleankieter (czy jak to pani ładnie nazwała - konsultant do spraw teleankiet czy jakoś tak)? Ile na godzinę? Chcę wiedzieć jakby mnie zapytali o stawkę jaką chcę. |
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Jabluszko, kazdy w tym wątku może napisać Ci coś innego, nie możesz sie sugerowac kazdą odpowiedzią - w tym tą, którą teraz piszę - tylko wiedzieć swoje. Tak samo każdy ma inną historię życiową i nie można się porównywać do wszystkich wkoło. Jedna osoba napisze, że nie pracowanie mając 18 lat to żenada, a ktoś inny, ze na luzie znalazł pracę mając lat 24 - i co z tego. Ja często słyszałam od innych rady, które mi w ogóle nie pasowały (np. o wyjeździe na Erasmusa). Ale zawsze robiłam po swojemu i dobrze na tym wyszłam. Tak samo rodzice utrzymywali mnie do 22 roku życia nie licząc sporadycznych przypływów gotówki i wcale się tego nie wstydzę.
|
|
|
|
#2197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jest ogłoszenie też na teleankietera 9zł brutto + prowizja. Nie sądzę żeby ktoś chciał Cię pytać o stawkę, raczej oni Cię poinformują jak to wygląda
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za informacje
Takie 9,5 + premia to warto czy nie? Ja i tak wezmę wszystko w obecnej sytuacji. Byleby ludzie byli ludzcy <3
|
|
|
|
#2199 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodzisz w ogłoszenie, klikasz "aplikuj" i masz ankietę.
|
|
#2200 |
|
Konto usunięte
|
Już nie pierwsza taka sytuacja.
Chciałabym teraz znaleźć pracę, żeby to było takie światełko w tunelu. Na razie z tżtem mamy tyle problemów, że można powiedzieć, że nieszczęścia chodzą stadami i w dodatku za nami łażą. Chciałabym, żeby ta zła passa się już skończyła. Sory, że marudzę ale musiałam się komuś wygadać, a tż jest taki przybity, że jedyne co mogę robić to go pocieszać i udawać, że będzie dobrze. |
|
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym wzięła, zawsze lepsze to niż nic.
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, to jest niby najniższa krajowa + ewentualny bonus, nie wiem czy to stałe godziny pracy czy na zmiany, ale ogólnie się nie narobisz, nie masz żadnej odpowiedzialności. A znasz nazwę firmy? Może coś w necie o niej piszą.
|
|
|
|
#2203 |
|
Konto usunięte
|
Ale wstyd, nie zauważyłam
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Też bym wzięła, pytam tylko bo nie wiem czy to stawka adekwatna do obowiązków. Nie wiem z czym to się je. |
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49030229]Już nie pierwsza taka sytuacja.
Chciałabym teraz znaleźć pracę, żeby to było takie światełko w tunelu. Na razie z tżtem mamy tyle problemów, że można powiedzieć, że nieszczęścia chodzą stadami i w dodatku za nami łażą. Chciałabym, żeby ta zła passa się już skończyła. Sory, że marudzę ale musiałam się komuś wygadać, a tż jest taki przybity, że jedyne co mogę robić to go pocieszać i udawać, że będzie dobrze.[/QUOTE] Ja to już czasem nie wiem o co chodzi tym pracodawcom, też tak mam: doświadczenie wymagane jest, kwalifikacje są, a odzewu brak a jak już się odezwą, to warunki takie, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
|
|
#2205 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale jak będzie ok raczej zrezygnuję ze stażu w urzędzie. Podoba mi się tam ale ja jednak nie chcę 3 miesiące po 6 h dziennie robić za darmo brudną robotę. |
|
|
|
|
#2208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szefowa_harpii: To chyba normalne. Mogę spełniać wszystkie wymagania, jakie są w ogłoszeniu, a i tak nikt nie zadzwoni i ogłoszenie jest od nowa wystawiane
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2210 |
|
Konto usunięte
|
Bo jak sobie wiele wyobrażam to potem płaczę z rozczarowania. A gdy olewam albo mniej boli albo jestem pozytywnie zaskoczona
Poza tym nie mam doświadczenia, nie wiem co to za robota. Zgłosiłam się zupełnie w ciemno, szukając szczęścia.
|
|
|
|
#2211 | |
|
Raczkowanie
|
A w jakim to mieście ? Może uda się coś znaleźć.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwłaszcza że możesz sobie pozwolić na to żeby nie pracować. Ja pracując tu gdzie pracuję od niedawna zarabiam takie śmieszne pieniądze że nawet wstyd mi o tym mówić znajomym, wystarcza tylko na codzienne zakupy, z kupowania kosmetyków i ciuchów już dawno zrezygnowałam, tylko podstawowe środki higieny, zadnych tam zachcianek, mejkapów, olejków balsamików i setek innych "śmierdzideł" Co lepsze do pracy mam godzinę marszu, chodzę w obie strony z buta bo dojazd kosztowałby mnie więcej niż godzina pracy, więc według mnie nie ma się co koniecznie łapać wszystkiego co się da, tylko tego co faktycznie można polubić i chcieć to robić a nie codziennie ze skwaszoną miną iść do pracy jak na ścięcie, liczyć każdy grosz, odmawiać sobie wszystkiego "bo tak przecież trzeba, trzeba pracować, kazdy pracuje i nie narzeka bla bla bla".
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, ja tam wolałabym miec w cv cokolwiek niz nic.
|
|
|
|
#2215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ja też. Ale myślę, że potem następuje ten etap, gdy już ma się dość brania czekokolwiek i szuka się uparcie czegoś sensowniejszego. Ja tak miałam ale poległam, szukam więc znowu w sklepach itp. Natomiast Jabłuszka postawy nie rozumiem. Nie potrzebuje pracy to po co na siłę szuka i się dołuje skoro i tak chcę taką w zawodzie? Ja bym się dołowała gdybym musiała szukać bo na nic mnie nie stać a nic nie znajduję. |
|
|
|
|
#2216 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Konto usunięte
|
To praktyki bezpłatne właściwie, ale i tak każdy nazywa mnie stażystką.
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też znam takie przypadki. W poprzedniej firmie pracowałam z facetem, który zaczynał w call center, a teraz cały zcas w tej samej firmie jest managerem działu.
|
|
|
|
#2219 |
|
Konto usunięte
|
Nikt nie mowi, ze praca w sklepie jest satysfakcjonujaca. Ale mozliwosc kupna sobie glupiej bluzki, ktora wpadnie w oko bez proszenia sie o pieniadze juz satysfakcjonujaca jest.
|
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
W mojej nowej firmie jest 11 zl brutto za h+0,78zl brutto za ankiete
Edytowane przez Varga Czas edycji: 2014-11-21 o 22:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

[/QUOTE]

a jak już się odezwą, to warunki takie, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać