![]() |
#2191 |
BAN stały
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
no to wracamy do punktu wyjscia - nie mozna pisac ze sie wpadlo na pigulkach bo jest to niemozliwe. mozna wpasc przez nieumiejetnie korzystanie z danej metody
ty uwazasz ze opcja 1 jest lepsza, a ja wole wypic sobie 3 lampki wina do kolacji i sie rozluznic w czasie stosunku zeby nie zamartwiac sie ze jutrzejszy pomiar bedzie zawyzony |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też preferuję ten styl ![]() ![]()
![]() |
#2193 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja nie chcę całe życie używać wyłącznie gumek, przerywańcem nie chcę ryzykować dlatego wolę opcje 1wszą. Przecież to żadna filozofia ani wysiłek zmierzyć temperaturę i zapisać wynik, więc nie wiem dlaczego miałabym z tego nie korzystać. Dla mnie jest to tak naturalne i bezproblemowe jak dla ciebie pigułki czy gumki, możesz to zrozumieć? Ale ja też spokojnie mogę sobie wypić nawet całe wino jeśli mam ochotę i też się nie przejmuje, to wcale nie fałszuje moich pomiarów, więc luzik, a w fazie niepłodności bezwzględnej to już wogóle można odpuścić sobie mierzenie temperatury i szaleć do woli bez gumki. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
BAN stały
|
a widzisz roznice - wpadlam z powodu peknietej gumki, a wpadlam mimo ze gumka byla cala? wpadlam przez pominiecie tabletek, a wpadlam mimo ze dobrze pigulki bralam?
tylko niech sie kobieta przyzna czy nie zrobila jakiegos numeru, albo czy zakladali zawsze gumke. tego sie nie dowiesz, latwiej jest powiedziec "wpadlam bo mnie metoda zawiodla" jesli twierdzisz ze mozna tak latwo wpasc przez dana metode to ja bym chodzila juz z przedszkolem. mialam przez ponad 2,5 roku spirale, jak nie spirala - to pigulki w miedzy czasie, a jak nie pigulki to gumki partner jak chce to niech konczy - mnie to rybka 6 lat jestem aktywna seksualnie i jakos nie widze tego przedszkola, a zdarzyly sie moze pojedyncze przypadki przerywanego Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowe prawidlowo 0,1-0,2, nieprawidlowo 6-8 Antykoncepcyjna wkładka domaciczna 0,6, nieprawidlowo 0,8 (to tylko musi byc zle zalozona, albo przesunela sie, a dr mi mowila ze czulabym ostry bl brzucha i miala jakies krwawienie) Prezerwatywa męska 3,0-3,9, nieprawidlowo 14 (poza 2 peknieciami, w tym raz sie uratowalam escapelle, bylo wszystko ok z gumkami) z innej strony znalazlam naturalne metody Naturalne Metody Planowania Rodziny (kalendarzyk, termiczna, objawowa) typowe uzycie 25 prawidlowe uzycie 1-9 |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A reszty to już wogóle nie rozumiem o co ci chodzi, wskaźnika pearla nie musisz mi przedstawiać. Nie wnosisz już nic nowego do tematu, więc z mojej strony koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny... "pochodzę" z wątku "biorę tabletki i nie jestem w ciązy", jednak z powodów zdrowotnych, jestem zmuszona odstawić tabletki i zaśmiecić Wasz wątek moimi obawami
![]() ogólnie bardzo się boję. Współżycie rozpoczęłam wraz z rozpoczęciem stosowania tabletek, nigdy nie byłam w stanie zaufać samej gumce... teraz będę zmuszona. Możecie mnie jakoś pocieszyć, po prostu pogłaskać po główce i powiedzieć, że nie taki diabeł straszny? Wiele się dowiedziałam, że tego topicu, trochę uspokoiłam... czasem będę tu zaglądać i zadawać głupie pytania, więc proszę o cierpliwość ![]() pozdrawiam ![]()
#2197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się! przecież tyle par używa samych gumek i wszystko jest okej. Pamiętaj o najważniejszym: wszystko siedzi w Twojej głowie. Po prostu nie daj się zwariować i będzie dobrze ![]() ![]() ![]()
strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia. co jest sensem życia? żyć! "Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
Już znalazłam odpowiedź na swoje pytanie więc nie zaśmiecam
![]() Zeby nie było: Wontrubka- nic się nie martw tylko podejdź do tego rozsądnie. Dobre gumki, uważanie przy zakładaniu, sprawdzenie czy zawsze wszystko ok i w ciąży nie będziesz. Kiedyś praktykowałam to i dziecka nie mam ![]() głaszczę Cię po główcę ![]()
13.08.2010- Razem ![]() 09.2011- Zaręczyny 29.06.2013- Ślub 12.03.2015 II Kreski ![]() Edytowane przez Dzika Ropucha Czas edycji: 2011-07-04 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam do was pytanie. Zastanawiam się nad przesunięciem okresu o jeden dzień w tył tzn. aktualnie biorę tabletki w systemie 24+7. Chciałabym wziąć w tym miesiącu 23 tabletki (o jedną mniej). Jak myślicie, czy nic się nie stanie? Ochrona antykoncepcyjna nie zostanie zmniejszona?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Zadomowienie
|
możesz tak zrobić tylko pamiętaj, że przerwe też zaczynasz liczyć dzien wcześniej i przerwa też skończy się o jeden dzień wcześniej niż zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Wtajemniczenie
|
dzięki Kochane, za support
![]() ![]() ![]()
#2204 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
BAN stały
|
14 tabletek juz chroni cie przed ciaza (dot to rowniez yazu ktory kiedys bralas)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Aneta_O Czas edycji: 2011-07-07 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, bardzo proszę o radę....
Od tygodnia biorę pigułki Harmonet. Chciałabym zapytać czy moje objawy są normalne przy pierwszym opakowaniu pigułek. Mianowicie: Pierwszą pigułkę przyjęłam w pierwszym dniu okresu, który trwał ok.7 dni mimo przyjmowania tabletek, a dodatkowo w czasie i po skończonym okresie odczuwam silny ból brzucha i jajników oraz skurcze dokładnie takie same jak przed i w czasie okresu. Martwię się czy to normalne objawy. Czy w przypadku takich objawów tabletki działają prawidłowo? Czy te bóle i skurcze to normalny skutek uboczny? Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was zmieniała Yasmin na Yasminelle?Chodzi mi o to czy robić przerwę czy nie?Nie zapytałam swojej ginekolog a na forach piszą raz tak raz tak i już zgłupiałam Dziś wzięłam ostanią tabletkę Yasmin i jutro powinnam,albo zrobić przerwę, albo wykupić i wziąć Yasminelle i nie wiem co robić...
#2211 |
BAN stały
|
yasminelle jest ciut slabsze i . jesli wezmie po przerwie to bedziesz sie musiala dodatkowo zabezpieczyc
mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wziecie I dnia krwawienia - tez bedziesz chroniona przed ciaza, a nie narazisz sie na jakies plamienia czy skutki uboczne laczenia opakowan ![]() bo tak zwykle sie robi przy zmienianiu hormonow |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie...
Mianowicie, Yaz biorę już 5 miesięcy, reguralnie - zdarzyło mi się wziąć tabletkę najpóźniej 1,5 po czasie. Niby wszystko ok, ale... od jakiegoś czasu bolą mnie jajniki... byłam u gina ale przepisał mi KETONAL oczywiście wzięłam dwie może trzy i zrezygnowałam z tak silnego leku. Dzisiaj powinnam dostać plamienie z odstawienia - jak na razie go nie ma. Dodam, że dwa dni temu miałam lekkie plamienie i ciągle boli mnie podbrzusze - tak jak przy miesiączce 22 lipca idę prywatnie do ginekologa ale do tego czasu chciałabym wiedzieć co o tym sądzicie... Jeśli nie dostanę miesiączki to co to może oznaczać??
To tylko Ja... Kobieta rozedrgana setką nowości, w nieustannym biegu i z własnymi przemyśleniami... po prostu "Łobuziara na obcasach" Kocham Cię R ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2011-07-07 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
22 jestem umówiona do lekarza, więc powiem mu co i jak... zobaczymy co powie...
To tylko Ja... Kobieta rozedrgana setką nowości, w nieustannym biegu i z własnymi przemyśleniami... po prostu "Łobuziara na obcasach" Kocham Cię R ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na brak przerwy już za późno, więc chyba jednak zaufam ulotce, zwłaszcza, że nie jest nic napisane o konieczności dodatkowego zabezpieczenia.
![]() |
#2217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1,5 godziny - masz jakieś zaburzenia hormonalne, czekaj spokojnie na wizyte u lekarza. 1,5 dnia - jest możliwość ciąży zrób test. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie jak myslicie czy zjedzenie czegos ciezko strawnego np. kebap moze utrudnic wchlanianie tabletki antykoncepcyjnej? np ostatnio zjadlam wlasnie kebap ok. godz 19 i poprostu "siedzial" mi na zoladku, wogole nie chcialo mi strawic ok 22 nadal czulam uczucie pelnosci wzielam tabletke anty i tak wlasnie mnie to zastanawia... Nie znalazlam informacji czy lakcid (lub inne probiotyki) maja wplyw na tabletki anty?
#2219 |
Zakorzenienie
|
Nie powinny mieć wpływu. To w końcu jedzenie. Nie miałaś wymiotów ani biegunki - spokojna Twoja głowa.
Probiotyki również nie wpływają. |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.