|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
a tak poza tym, powiedziałam lekarzowi o bólach brzucha i powiedział, że mam brać cały czas do następnej wizyty 3 razy dziennie asmag forte i 3 razy nospę... obojętnie czy boli zy nie boli.. o ile magnez wydaje mi się ok, tak no spą zdziwiłam się... i na razie mam brac no spę 2 tygodnie bez przerwy... ufam lekarzowi, ale nie wiem czy nie zmniejszyć dawki np. na 2 razy dziennie...
|
|
|
|
#2192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym jedną ściane w tapecie w gwiazdy lub kropki, ale te tapety są w ciul drogie :/ ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Ja miałam podobną dawkę. tyle że miałam nospę forte. |
||
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja to ze śnieżki satynowej? też mśsleliśmy o tym kolorze, ale w końcu wzięliśmy jaśniejszy, stalowe magnolie
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Całą noc się męczyłam, nie mogłam spać. Włączałam tv, grzałam mleko, zagryzałam wafle ryżowe, zasnęłam dopiero po 3
![]() Oczywiśćie cebuszka z boku bo nadal mnie wkurza
Królewna Edytowane przez Princesika Czas edycji: 2015-01-10 o 10:22 |
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Co do płci, to ja ani chwilę się nie zastanawiałam jaka to będzie płeć bo byłam pewna, że dziewczynka
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Bo Tż nie było Pojechał do Gdańska bo mieli firmową imprezę noworoczną. Jeszcze sobie wkręciłam, że na pewno trochę pije a rano musi jechać i mu na pewno prawko zabiorą ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Musze jechać na zakupy jakieś, przydałoby mi się kilka tunik. Nie wiecie gdzie znajdę jakieś?
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje!!! Ale super, parka
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
cos, gratuluje "parki " ale fajnie, słodkie są takie bliżniaki chłopiec i dziewczynka- znam kilka takich par i za wszystkimi przepadam o widze, że rozmowa o kolorach, czyli moja obecna rozkmina właśnie myśle co zrobić z sypialnią w której bedzie kącik dla dziecka........ i póki co mam taki pomysł, żeby ściany były biało-szare a wszytkie dodatki i meble- w ciemnym brązie, bieli i beżach....... bo nasze meble są wenge a mebelki dla dziecka chce białe......na podłodze mamy brązowe deski, ale bardzo zimno ciągnie od tej podłogi więc położymy beżową wykładzine dywanową........może to brzmi nieco dziwnie, ale widziałam ostatnio takie wnętrza i super mi sie spodobało takie połączenie kolorów...
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pokoju ktory bedzie dla babelkow mam jakis bez z nobilesa. Malowany byl w zeszlym roku wiec nic nie zmieniamy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
tak gadacie o tych bolach brzucha, mnie dotychczas nic nie bolalo a dzisiaj w nocy i nad ranem troche tak. ale nie wiem czy to TAM czy tak raczej jelitowo - wiece, taki bol, jak masz zatwardzenia i musisz isc do ubikacji... tyle, ze nie mam zatwardzenia. w dole raz po lewej, raz po prawej - to mniejwiecej tak jak niektore z was opisuja. ale nie byl to silny bol a teraz juz nic nie czuje. dla pewnosci po pracy pojde tylko po zakupy a potem do domu i troche poodpoczywam. cos ale fajnie kaja ja tak jak ty: najpierw bylam pewna, ze dziewczynka, wszyscy mi mowia, ze chlopak i nawet sie dawalam przekonac, ale teraz to wlasciwie wszystko jedno tylko bym chciala juz wiedziec. a zalozylam dzisiaj takadosyc obcisla tunike zolta - i mi podkresla niesamowicie brzuszek - teraz juz nikt nie pomysli, ze po porostu przytylam, widac, ze ciaza. hehe. zastanawiam sie czy nie kupic kilku ciazowych letnich bluzek juz teraz - widze w necie przecenione, a w kwietniu jak mi beda potrzebne to pewnie juz nie bedzie. chyba kupie. znacie jakies fajne (miedzynarodowe... albo polskie co wysylaja tez za granice) strony z ciazowymi ciuchami? chcialabym kupic tshirty takie zwykle, proste ale zeby byly dosc obcisle i z miejscem na brzuszek - nie podobaja mi sie workowate ubrania... co do kolorow my w sypialni dla dziecka mamy juz duza szafe z ikei czerwona i biale sciany. ,mebelki bedziemy kupowac jakims jasnodrewnianym kolorze mysle.
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-10 o 10:42 |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mi sie pomylilas z Alkamor :P
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
założyłam pierwszy raz, a ta taka mięciutka ale dopasowana i ładnie brzuszek wyglądał a później śniło mi sie, ze chodziłam w niej przy rodzinie, brzuszek wystaje a nikt nie zauwazył że to ciąża ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz przeceny to warto skorzystać Ja wczoraj kliknęłam na all spodnie ciażowe z h&m, tzn licytacja, do środy, ale mam nadziej eże mnie nikt nie przebije ![]() Szkoda mi kupować ciuchów na teraz, bo wiem ze nie założę tego po ciąży.. Jedynie tunikę zamówiłam w bershce, ale to nie ciążowa. ale zapewne już jej potem nie założe. We wtorek koleżanka mi ją odbierze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2213 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=k a j a;49687379]Dużo daje dobra organizacja. Moja mama jest całe tygodnie sama od kąd ja miałam 2 lata. jak miałam 3, urodził się mój brat.. Babcie wtedy jeszcze pracowały, czasem wpadała dziewczyna mamy brata wziąć jedno na spacer, ale to raczej doraźne
I ogarniała nas, dom potem i pracę. i tak jest do tej pory. Tata wraca tylko na weekendy. Mówiła zawsze że najgorzej było na samiuśkim początku. Nie tyle co nie radziła sobie a co po prostu było jej brak taty właśnie o tą organizację się martwię i dokładnie tak jak Twoja mama - już teraz w takim codziennym życiu brakuje mi męża i wiem że później będzie się to potęgować. Nie jestem zupełnie sama, mam bardzo blisko rodziców, siostrę, także opomoc się nie martwię ![]() Wczoraj miałam wrażenie pierwszy raz że czuję malucha! takie delikatne łaskotanie w brzuszku i jakby leciutkie kopniaczki, ale były tak ledwie wyczuwalne że już sama nie wiem czy to nie wyobraźnia wczoraj zaczęłam 19 tydz, także nie wiem czy nie za prędko jak na pierwszą ciążę
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=madeleine_89;496885 96]
Cytat:
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Cos fajnie
Gratuluję ![]() Znajoma dzisiaj polubiła zdjęcia jakiegoś fotografa na fejsie pt. " sesja porodowa" czy jakoś tak. Zobaczyłam tę całą sesję...i nie mogłam uwierzyć, że ktoś robi coś takiego :rolleye s:Zdjęcia może nie są jakieś 'drastyczne' ale gdzie pokazane jest, jak podają dziecko matce od razu po urodzeniu, gdzie na zdjęciu widać jej zgięte nogi, i (na szczęście) brzuch który przykrywa jej bożenę to aż mi się niesmacznie zrobiło ![]() Zdjęcia jej bólu jak prze, jak (chyba) ją znieczulają, zdjęcia nad miską... dla mnie szok
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludziom sie w du... przewraca :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba to widzialam ja nie chciałabym takiej sesji ![]()
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa bo na pewno bym myślała między jednym skurczem a drugim, żeby dzwonić po fotografa czy już w ogóle chcieć, żeby ktoś robił zdjęcia jak wiję się z bólu i widział moją bożenę
![]() A tż by na to przystał
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jeszcze to że ktoś mi sie pląta miedzy nogami.. nie widzi mi się to. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

ale fajnie, słodkie są takie bliżniaki chłopiec i dziewczynka- znam kilka takich par i za wszystkimi przepadam
właśnie myśle co zrobić z sypialnią w której bedzie kącik dla dziecka........ i póki co mam taki pomysł, żeby ściany były biało-szare a wszytkie dodatki i meble- w ciemnym brązie, bieli i beżach....... bo nasze meble są wenge a mebelki dla dziecka chce białe......na podłodze mamy brązowe deski, ale bardzo zimno ciągnie od tej podłogi więc położymy beżową wykładzine dywanową........może to brzmi nieco dziwnie, ale widziałam ostatnio takie wnętrza i super mi sie spodobało takie połączenie kolorów...
:rolleye s: