Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 16:52   #2191
0enedue
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Odnośnie tych norm to mój gin mówił ze ginekolodzy walczą żeby było po 2 h mniej niż te 140 nawet .. juz kurde nie pamiętam ile dokładnie .. wiec chyba co gin to inna praktyka ..

Mojej depresji ciąg dalszy .. nadal w lozku a tz gdzieś poszedł .. miałam zamawiać dzisiaj kocyki .. itp nawet na to nie mam ochoty ..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 16:53   #2192
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ogólnie, a ona nie była wcześniej parzona? Bo kiełbasę chyba najpierw się parzy
Zależy chyba od sposobu wyrobu. My nie parzymy kiełbasy, tylko porządnie się ją wędzi, aż przy dotyku będzie tak skwierczeć. Parzy się szynki po wędzeniu i boczki.

Ale jak ktoś lekko podwędza kiełbasę, tak że w środku jest surowa jeszcze, to może i parzą do tego jeszcze potem.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 16:53   #2193
0enedue
Zadomowienie

Moja znajoma urodziła .. SN 4 h .. 4640g

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 16:59   #2194
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
takie duże dzieeeecko? wow gratuluję
Stary 2015-09-29, 17:01   #2195
rudaska
Zakorzenienie

Takie duże i tak szybko? 4h od początku akcji? :O
Stary 2015-09-29, 17:05   #2196
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

omg, ale duże dziecie, Twoja znajoma bardzo dzielna
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 17:08   #2197
0enedue
Zadomowienie

Najlepsze jest to ze w 37 tyg dziecko było już gotowe do wyjscia ale nie było akcji porodowej i wtedy było wiadomo ze waży już ok 4kg .. no ale zdziwieni byli wszyscy

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 17:29   #2198
andriuszka77
Zadomowienie

hehe
Stary 2015-09-29, 17:31   #2199
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Syylwuska głównie bodziaki i romperek z myślą by w tym spała i mam nadzieję, że to jednak będzie dziewczynka, bo co ja wtedy zrobię
Ale ladne, kurcze te tescowe ubranka tak mi się podobaja, sa takie delikatne i nieprzeslodzone śliczne

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Moje dziecię zaczęło mega szaleć w brzuchu jak zjadłam kilka orzechów włoskich, no to co wnioskuję, że chyba smakowały? przywiozłam z domu całą torbę, pyszne są. Na przegryzkę od czasu do czasu wyborne.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Syylwuska głównie to lookam na chomikuj, tam są nowości szybko. Mam dużo zasobów książek na płytach od znajomych, dużo mam audiobooków, bo lubię słuchać w aucie i ogólnie wędrując po mieście słucham na słuchawkach. Wcześniej duuużo na rowerze czasu spędzałam to słuchałam też, podczas szycia słucham.

Ebooki mam na płytach, jeżeli potrzebujesz mam mnóstwo, mogę sie podzielić mailowo I namiętnie wrzucam na czytnik, który mam zawsze ze sobą praktycznie, to w różnych sytuacjach gdy mam wolny czas, gdy na coś czekam, to mam blibliotekę przy sobie

Co do spania? też mam nocną bezsenność, ale są też noce które przesypiam, nie ma reguły
A to ja też z chomika ściągam

Ogólnie uwielbiam czytać książki, jak jest ciekawa to w jeden dwa dni mogę przeczytać, tylko teraz jakoś weny nie mam, bo albo zajmuje się domem, wyprawka, albo wizaż, albo wzięłam się za serial Chirurgów i też mnie strasznie ciekawi i dziś Tz na noc w pracy a ja noc z Greysami spedze

Ale dzięki, bede pamietala o Tobie z tymi ebookami, ja chyba podczas robienia czegoś nie mogłabym się skupi na audiobookach ;/

A u mnie od jakiegoś czasu każda noc tak samo wygląda, w nocy zasnąć nie mogę, budzę się, walam po lozku, a rano spać mi się chce ;/

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Żaneta super że Julka tak świetnie sobie radzi !
Co do jedzenia, jeśli nie ma nikogo kto mógłby na bieżąco podrzucać ci obiady to może któryś z rodziców/rodzeństwa mógłby ci przygotować wałówkę z obiadów na kilka dni ? Kochana nie bój się prosić o pomoc, Jula jest teraz najważniejsza i naturalne że na niej się skupiasz

Też chcę. Uwielbiam pierogi

Jestem o wizycie, mam leżeć (na szczęście mogę w domu, ale gdyby skurcze się nasiliły mam dzwonić do niego i jechać na ip).
Moje dziecię jest złośliwe - nie dała sobie zrobić zdjęcia, ale pokazała język
W takim razie nie przemeczaj się, tylko odpoczywaj ;*

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ta norma 150 to info od gina - ze w ciąży to troszkę inaczej ona wychodzi. Następną wizytę mam 12 października, chyba że wyniki wyjdą złe. Zadzwonię jutro do położnej, opowiem o całym tym badaniu, że to nie były 2 godziny tylko krócej, jak mi powie, że jednak ten wynik jest zły i mam przyjść, to pójdę jeszcze raz na krzywą, zrobię ją prywatnie i drugie pobranie tak jak powinno być po 2h. Jak drugi wyjdzie mi zły to dopiero się umówię.
Syylwuska to dla męża zapasy na kolejna delegację, bo jak sobie pomyślę że ma ciągle jeść kupne słoiki to już wolę jak je domowe
Wlasnie, skonsultuj to z położną, a wizytę masz niedługo, więc dowiesz się co robić, czy powtórzyć czy nie.

Aaa juz myslalam, Ze ty jedzonko na powrót ze szpitala szykujesz Dobra z Ciebie żona
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowałyście zimowe czapeczki?
Jaki rozmiar ?

Ja dzis oglądałam i wszystkie wydaja mi sie duże
Ja nigdzie nie trafiłam jeszcze na taką małą ;/

Cytat:
Odnośnie tych norm to mój gin mówił ze ginekolodzy walczą żeby było po 2 h mniej niż te 140 nawet .. juz kurde nie pamiętam ile dokładnie .. wiec chyba co gin to inna praktyka ..

Mojej depresji ciąg dalszy .. nadal w lozku a tz gdzieś poszedł .. miałam zamawiać dzisiaj kocyki .. itp nawet na to nie mam ochoty ..
Daj sobie dzisiaj na luz, kocyki jeszcze zamówisz, może jakiś film sobie włącz, albo zjedz coś dobrego ;*;*

Cytat:
O kurczę, podziwiam, ze tak szybko i takie duze, to pierwsze dziecko?

Ja wróciłam od fryzjera, scielam chyba z 7 cm bo miałam już tak zniszczone az się kruszyly, nie mogę się teraz przyzwyczaić, ze tak ich malo kupiłam sobie farbę, więc jeszcze pomalować i będzie git

A kupiłam sobie dZisiaj jeszcze taki biustonosz sportowy, bo to co się dzieje z moimi cyckami zaczyna mnie martwic powoli, jak wcześniej raz w tygodniu cos mi cieklo, tak teraz już od tygodnia dzień w dzień, w nocy cała koszulkę mam w plamachi nawet na prześcieradło mi spływa, a to takie lekko chyba tłuste jest bo ostatnio jak prasowalam koszulkę, to zobaczyłam, że się nie odeprala i powiedziałam dość;/ te plamy są odrazajace, po jednej nocy mogłabym koszulki zmieniać ;/ ;/
więc od dzisiaj śpię w takim sportowym staniku i wkładam wkladki, mam nadzieję, że będzie mi wygodnie, ale jest bardzo fajny, więc powinno być ok

A i przyszła mi paczka z Gemini, a wczoraj zamówiłam koszule, więc jutro może już będą powoli robi się tego coraz mniej

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 17:36   #2200
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Ja rozumiem ze może się bać .. ja tez mam stresa ..ale niech chociaż coś powie .. pogada.. a tu nic .. w domu jak kiedyś pomagał nie robi już nic .. kiedys gotowal- teraz nie pamiętam kiedy ostatnio.. o to jak się czuje zapyta raz na 2 tyg .. jedyne rozmowy o ciąży to ostatnio się toczą jak mu mowie ile tyg zostało do porodu .. nie wiem już co mam o tym myśleć .. idę spać ..
Sorry za smecenie..
współczuję tej sytuacji :/ naprawdę nie fajnie że teraz kiedy potrzebne Ci własnie większe wsparcie i pomoc masz tego jeszcze mniej nie wiem czy tż boi się o dziecko czy o zmianę Waszych relacji po pojawieniu się dziecka najgorsze jak mówisz że nawet rozmowa nie przynosi żadnych efektów eh mam nadzieję ze Twój tż szybko się ogarnie i stanie na wysokości wyzwanie które przed Wami

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
My to chyba dopiero na wiosnę będziemy tak bardziej na spacery na dłużej chodzić, no bo jak maluchy urodzą się w grudniu to za bardzo nie pochodzimy w mrozy na spacery.
wszystko zależy jaka zima się w tym roku trafi, bo ostatnio coś ta pogoda szaleje więc kto wie może już w grudniu/styczniu będziemy spacerować

zaneta super że malutka coraz lepiej sobie radzi dużo sił i wytrwałości dla Was! jak tylko znajdziesz czas to pisz co u Was

limonka super że po wizycie wszystko dobrze skoro mała przybiera 0,5kg w 3 tyg to na pewno do porodu 3kg przekroczy tym bardziej że pod koniec dzieci chyba jeszcze szybciej przybierają na wadze
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 17:58   #2201
syylwuska
Zakorzenienie

Ja tam zamierzam i w styczniu juz wychodzić, oczywiście nie przy - 10 ale jak będzie ładnie, słonecznie, to po werandowaniu chociaż na 20 Mon wyjąć planuje ale zobaczymy jak to wyjdZie

Stary 2015-09-29, 18:08   #2202
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

A kupiłam sobie dZisiaj jeszcze taki biustonosz sportowy, bo to co się dzieje z moimi cyckami zaczyna mnie martwic powoli, jak wcześniej raz w tygodniu cos mi cieklo, tak teraz już od tygodnia dzień w dzień, w nocy cała koszulkę mam w plamachi nawet na prześcieradło mi spływa, a to takie lekko chyba tłuste jest bo ostatnio jak prasowalam koszulkę, to zobaczyłam, że się nie odeprala i powiedziałam dość;/ te plamy są odrazajace, po jednej nocy mogłabym koszulki zmieniać ;/ ;/
więc od dzisiaj śpię w takim sportowym staniku i wkładam wkladki, mam nadzieję, że będzie mi wygodnie, ale jest bardzo fajny, więc powinno być ok

A i przyszła mi paczka z Gemini, a wczoraj zamówiłam koszule, więc jutro może już będą powoli robi się tego coraz mniej

Mnie wkurza tylko jak wkładka sie przesunie w nocy, ale ogólnie sportowy stanik polecam

Też przyszła mi dzisiaj paczka z gemini ale brakuje jednego opakowania tabletek przeciwbólowych

Cytat:
Ja tam zamierzam i w styczniu juz wychodzić, oczywiście nie przy - 10 ale jak będzie ładnie, słonecznie, to po werandowaniu chociaż na 20 Mon wyjąć planuje ale zobaczymy jak to wyjdZie

Też mam nadzieję, że nie będzie dużych mrozów i szybko będziemy wychodzić chociaż na krótkie spacery
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 18:22   #2203
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Mnie wkurza tylko jak wkładka sie przesunie w nocy, ale ogólnie sportowy stanik polecam

Też przyszła mi dzisiaj paczka z gemini ale brakuje jednego opakowania tabletek przeciwbólowych

Też mam nadzieję, że nie będzie dużych mrozów i szybko będziemy wychodzić chociaż na krótkie spacery
To super, tym bardziej się cieszę, ze go kupiłam on taki dosyć przylegający jest i te wkładki też, więc może nie będzie się przesuwać, no ale się okaże, aż żałuję że wcześniej o tym zakupie nie pomyślałam

A masz paragon? Na paragonie jest policzony? Jesteś pewna ze zamowilas?

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-29 o 18:24
Stary 2015-09-29, 18:40   #2204
sylwoha
Zakorzenienie

A ja dzis ogladama karmniki z alles mama ale piekne

Musze ogarnac ceny zeby mnie nie skroili w sklepie
Ale babka powiedziala ze zaprasza po porodzie jednak bo szkoda kasy narazie..
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 18:46   #2205
ogolnie
Zakorzenienie

Byłam po miodek u wuja - teraz czekam aż włosy się zafarbują, zmywam i idę ugniatać ciasto na razowca Nie mogę się doczekać jutrzejszych kanapek!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 18:48   #2206
kalusia87
Zakorzenienie

Widziałyście gazetkę z Lidla?

Od poniedziałku

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-09-29 o 18:50
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 18:49   #2207
halwaya
Zakorzenienie

Ja sobie kupilam 4 staniki do spania z Mothercare - bo byly przecenione 50%.. (dwa dwupaki) i krem do sutkow. Nie wiem jak mi wyjdzie z karmieniem, ale te staniki to spokojnie i bez funkcji karmienia sa spoko do spania.. coś a la sportowy top.. podtrzymywanie średnie, ale też dobre rozwiązanie do koszuli nocnej

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 18:50   #2208
ogolnie
Zakorzenienie

Kalusia no, przed chwilą oglądałam właśnie, planuję jechać kupić sweterki, ale obawiam się, że mnie tłum poniesie
Stary 2015-09-29, 18:51   #2209
halwaya
Zakorzenienie

Oenedue - brawa dla koleżanki. Ponoć duże dzieci łatwiej się rodzi niż mniejsze - taki urban legend

Stary 2015-09-29, 18:52   #2210
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Oenedue - brawa dla koleżanki. Ponoć duże dzieci łatwiej się rodzi niż mniejsze - taki urban legend
W jakim sensie łatwiej?
Stary 2015-09-29, 18:55   #2211
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
W jakim sensie łatwiej?
Znajomej polozna kiedyś taka teorię sprzedała.. ponoć łatwiej "wypchnac" na czym konkretnie ta łatwość polega to nie wiem.. ale powtarzamy sobie przy każdej okazji gdy słyszymy wagę dziecka

Stary 2015-09-29, 19:04   #2212
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

Od poniedziałku
Mam nadzieje, że ludzie się na nie nie rzucą, bo wybieram się po dresy i sweterek
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:04   #2213
rudaska
Zakorzenienie

Halwaya może na grawitacji? Jak jest dobrze ułożone i w wygodnej pozycji się rodzi?

Jeju mi też już coś z piersi leci, noe jakoś mega dużo ale przy ucisku piersi zawsze.Dobrze że nie bolą. Ostatnio o godz. 17 padam jak mucha. Nie ma zmiłuj muszę się zdrzemnąć. Przyszedł mi dziś laktator i polo dla tż, pewnie się zdziwi miło bo rzadko mu coś kupuję. Byle tylko rozmiar był dobry...
Stary 2015-09-29, 19:14   #2214
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

A gdzie oglądałas? Gdzieś stacjonarnie?
Cytat:

Od poniedziałku
Tak, Eviapo mówiła, że mają być dzieciowe ciuszki w lidlu

Cytat:
Ja sobie kupilam 4 staniki do spania z Mothercare - bo byly przecenione 50%.. (dwa dwupaki) i krem do sutkow. Nie wiem jak mi wyjdzie z karmieniem, ale te staniki to spokojnie i bez funkcji karmienia sa spoko do spania.. coś a la sportowy top.. podtrzymywanie średnie, ale też dobre rozwiązanie do koszuli nocnej
Ale to staniki też do karmienia?

To właśnie mój taki krótki przylegający sportowy top jest właśnie w końcu skończą się moje plamy na pizamie ;/:/

Stary 2015-09-29, 19:20   #2215
ogolnie
Zakorzenienie

Zaczęłam robić chleb, wsypałam sezam do mąki i jakieś glizdy się wysypały A otworzyłam nową paczkę sezamu, coś z nim nie tak było chyba. No i zmarnowało sie 1,5 kg mąki razowej A tak chciałam jutro zjeśc chlebek własnej roboty!
Stary 2015-09-29, 19:38   #2216
halwaya
Zakorzenienie

Sylwuska - tak można karmić.. ramiączka sa odpinane

Stary 2015-09-29, 19:59   #2217
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
To super, tym bardziej się cieszę, ze go kupiłam on taki dosyć przylegający jest i te wkładki też, więc może nie będzie się przesuwać, no ale się okaże, aż żałuję że wcześniej o tym zakupie nie pomyślałam

A masz paragon? Na paragonie jest policzony? Jesteś pewna ze zamowilas?

Tak, już złożyłam reklamację

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Są śliczne, też się czaję na zakup po porodzie
Cytat:
Zaczęłam robić chleb, wsypałam sezam do mąki i jakieś glizdy się wysypały A otworzyłam nową paczkę sezamu, coś z nim nie tak było chyba. No i zmarnowało sie 1,5 kg mąki razowej A tak chciałam jutro zjeśc chlebek własnej roboty!
Draństwo, mam nadzieję że nie rozpełzło ci się nic po kuchni. Napisz może skargę do producenta
Stary 2015-09-29, 19:59   #2218
katarzynaxxx89
Raczkowanie

hej kobietki, u nas wizyta będzie w czwartek to wam dam znać co i jak, a puki co to brzuszek ostatnio sporo urósł waga niestety też.
A co do FB to jakbyście tam zalożyły grupę czy coś to dajcie linka na 1 str bo ja na fejsie to jestem często to pewnie bym bardziej tam zaglądała
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 20:08   #2219
ogolnie
Zakorzenienie

Jak dobrze, że oglądam czasem filmiki na yt o ciąży, karmieniu etc. Dzięki temu nie muszę kupować półki nad łóżeczko, widziałam na jednym z filmików takie fajne jakby organizery, pojemniki zawieszone przy łóżeczku. mega to jest, tylko ciekaw gdzie kupie.

Kalwinka w sumie mi sie nie chce sezam kupiony jakos w marcu, wiec wiesz strata niewielka, szkoda tylko tej mąki bo tania nia jest
Stary 2015-09-29, 20:23   #2220
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Jak dobrze, że oglądam czasem filmiki na yt o ciąży, karmieniu etc. Dzięki temu nie muszę kupować półki nad łóżeczko, widziałam na jednym z filmików takie fajne jakby organizery, pojemniki zawieszone przy łóżeczku. mega to jest, tylko ciekaw gdzie kupie.

Kalwinka w sumie mi sie nie chce sezam kupiony jakos w marcu, wiec wiesz strata niewielka, szkoda tylko tej mąki bo tania nia jest
koszeikea.jpg Coś takiego ? IKEA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości